Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Η ΕΛΑΣ επικήρυξε τους τρομοκράτες για 4 εκατ. ευρώ

WANTED! Όλη η επικήρυξη της ΕΛ.ΑΣ. για Ξηρό, Μαζιώτη, Ρούπα και δολοφόνους των Φουντούλη - Καπελώνη
 Επικηρυγμένοι και επίσημα είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο Νίκος Μαζιώτης, η Παναγιώτα Ρούπα αλλά και οι δολοφόνοι των Φουντούλη και Καπελώνη, με ένα εκατομμύριο έκαστος, σύμφωνα με την επικήρυξη που ανέβηκε στο site της Ελληνικής Αστυνμίας.
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε σήμερα το πρωί ότι η ελληνική πολιτεία θα προχωρήσει στην επικήρυξη των τρομοκρατών με το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ακόμη ότι τους προηγούμενους μήνες οι διωκτικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη πολλών τρομοκρατών, προδικάζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και στη συνέχεια.
Λίγο αργότερα βγήκε επίσημη ανακοινωση για το θέμα.
Αναλυτικά η επικήρυξη αναφέρει:
«Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή τεσσάρων εκατομμυρίων (4.000.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των καταζητούμενων :
  • Χριστόδουλου Ξηρού του Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας, που γεννήθηκε το 1958 στην Ακαμάτρα Σάμου,
  • Νικόλαου Μαζιώτη του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1971 στην Έδεσσα Πέλλας,
  • Παναγιώτας Ρούπα του Βίκτωρα και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, καθώς και
  • των αγνώστων δραστών που συμμετείχαν στη διάπραξη των δύο ανθρωποκτονιών και ενός σοβαρού τραυματισμού που έλαβαν χώρα την 01.11.2013 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.
Η αμοιβή καθορίζεται στο ποσό του (1.000.000) ευρώ, για καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις, ενώ σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των Χριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμεί η εκτέλεση ποινών κάθειρξης για τρομοκρατικές πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τους παραπάνω καταζητούμενους παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας»