Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Δύο νέοι μετεωρίτες έπεσαν σε Αττική και Ιόνιο

Δύο νέοι μετεωρίτες έπεσαν στην Ελλάδα τη νύχτα, με τον πρώτο να εντοπίζεται εντός της Αττικής και το δεύτερο στο Ιόνιο, μεταξύ της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς όπου είχε πέσει και ο προηγούμενος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα τις δύο τελευταίες εβδομάδες η χώρα δέχεται μια μικρή... βροχή μετεωριτών. Όπως είπε ο κ. Λέκκας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «ΣΚΑΙ» έχει στη διάθεσή του και ένα βίντεο από κάποιον από τους μετεωρίτες αυτούς.

Πάντως τόσο στην περίπτωση της Αττικής, όσο και στην περίπτωση του Ιονίου δεν υπήρξε αναφορά για πτώση του ουράνιου αντικειμένου στη στεριά και πιθανότατα για ακόμη μια φορά μιλάμε για πτώση σε θαλάσσιο χώρο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έληξε η απεργία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

dioikhtikoi-ypallhloi1
Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι η απεργιακή κινητοποίηση στο πανεπιστήμιο Αθηνών έχει λήξει εξέδωσε το προεδρείο του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων μετά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη θεωρείται βέβαιο ότι το ίδρυμα θα αρχίσει να λειτουργεί από αύριο και σε πλήρεις ρυθμούς από την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία την οποία είχε ορίσει και η Σύγκλητος για την έναρξη των μαθημάτων.

Στην ανακοίνωση του προεδρείου του συλλόγου επισημαίνεται ότι στην χθεσινή γενική συνέλευση, κατά την οποία προκηρύχθηκαν δύο νέες 24ωρες απεργίες από τους περίπου 200 παριστάμενους, δεν υπήρξε απαρτία.

Δεδομένων δε και των «παραπόνων συναδέλφων σχετικά με την συμπεριφορά της απεργιακής επιτροπής», ο σύλλογος αποφάσισε να ενημερώσει τα μέλη του ότι η απεργία έχει λήξει και ότι όσοι δεν προσέρχονται στην εργασία τους αναλαμβάνουν και την σχετική ευθύνη.

Το προεδρείο γνωστοποιεί επίσης ότι δεν μετέχει σε κάποια «απεργιακή επιτροπή», ούτε γνωρίζει ονόματα συναδέλφων που μετέχουν σ’ αυτή, ενώ «καταδικάζει τις αντικαταστατικές συμπεριφορές οι οποίες στοχοποιούν συναδέλφους και οδηγούν σε διασπαστικές κινήσεις».

Η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων είχε καταθέσει χθες πρόταση μομφή κατά του προεδρείου, επί της οποίας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία με κάλπη σήμερα. Ωστόσο, η συμμετοχή στη διαδικασία ήταν ανεμική και δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Κεδίκογλου: Ο Τσίπρας φόρεσε το κουστούμι του… Τέξας;

simos3
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν, δήλωσε:
«Φανταζόμαστε πως ο κ. Τσίπρας ανέλυσε στον Όλι Ρεν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνης, Μητρόπουλος, Μιχελογιαννάκης, Βαλαβάνη) που ζητούν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Όπως επίσης, ότι τον ενημέρωσε για τις θέσεις των περιθωριακών σταλινικών κομμάτων που τον στηρίζουν στην Ευρώπη.
Εκτός και αν είχε φορέσει, και αυτή τη φορά, το κοστούμι του Τέξας…».

Ο Τσίπρας “απείλησε” τον Ρεν…

Alexis-TsiprasΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομίας Όλι Ρεν, στον οποίο είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την πορεία της Ελλάδας, στο περιθώριο και της υποψηφιότητας του ιδίου για το αξίωμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Ακολουθούν οι σχετικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:

Σαμαράς: Είναι η Υγεία (ανόητοι…)

Antonis-Samaras
Twitter@EmOikonomidis
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πολιτικός που έγινε ηγέτης, και κατέληξε Εθνάρχης, με μια διαδρομή που στηρίχτηκε στη βιωματική σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, σε εποχές δύσκολες και επομένως πιο κοντά στην πραγματικότητα, σε σχέση με τα… ροζ συννεφάκια και τους εθνικούς μύθους που έζησε η Ελλάδα στην κορύφωση της Μεταπολίτευσης, δεν θα μπορούσε να το πει πιο καθαρά: Τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Η Υγεία και η Παιδεία. Η προάσπιση του ζειν, και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για το ευ ζειν. Αυτοί είναι διαχρονικά, ιστορικά και για κάθε κοινωνία, οι πυλώνες από τους οποίους εξαρτάται η εθνική ευημερία. Επομένως, το ίδιο το εθνικό μέλλον.
Μιλώντας σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, σε εκδήλωση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε εμμέσως μια παράφραση της ιστορικής ρήσης που αποδίδεται στον Μπιλ Κλίντον, στην επικοινωνιακά θυελλώδη καμπάνια του μέχρι τότε Κυβερνήτη του Άρκανσα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 1992, που σηματοδότησαν τον τερματισμό μιας δωδεκαετούς, απόλυτης κυριαρχίας των Ρεπουμπλικανών, με την 8ετη παραμονή του Ρόναλντ Ρέιγκαν και την 4ετή του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου στον Λευκό Οίκο.
“Είναι η οικονομία, ανόητε…”, ήταν το βασικό σλόγκαν εκείνων των ημερών, που εξηγεί ιστορικά την ήττα του Τζορτζ Μπους, παρόλο που υπήρξε ο νικητής και τροπαιούχος του πρώτου Πολέμου του Κόλπου. Η οικονομία είχε πιο ηχηρές επιπτώσεις στην ψυχολογία του μέσου Αμερικανού ψηφοφόρου, επομένως και στην τελική απόφασή του μπροστά στην κάλπη.
“Είναι η Υγεία (ανόητοι…)”, θα μπορούσε να διαβάσει κανείς πίσω από όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. “Η υγεία ως δημόσιο αγαθό είναι προϋπόθεση ανάπτυξης και για την κυβέρνηση βασική προτεραιότητα. Η μεταρρύθμιση δεν γίνεται για λόγους δημοσιονομικούς, αλλά για να πέσει το κόστος για τους πολίτες σε περίθαλψη, φάρμακα, θεραπεία, αποκατάσταση, και να έχουν όλοι πρόσβαση σε υπηρεσίες ποιοτικές δημόσιας Υγείας. Πρέπει να δούμε πόσο επαρκείς και ποιοτικές και προσβάσιμες ειναι αυτές οι υπηρεσίες.
Χρειαζόταν ουσιαστική, σε βάθος, σαρωτική μεταρρύθμιση. Εμείς την τολμούμε, θα την κάνουμε. Προχωρήσαμε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεθνείς οργανισμούς στη συγκρότηση ενός μεταρρυθμιστικής προγράμματος, που εκφράζεται με τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνικών που ισχύουν παγκοσμίως, αλλά και με τη στήριξη Ελλήνων επιστημόνων και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας.
Η μεταρρύθμιση γίνεται επειδή μας την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον. Το 2013 επανιδρύεται το ΕΣΥ, 30 χρόνια μετά τη γέννηση του ΕΣΥ. Εμείς θα την κάνουμε επανάσταση, φτιάχνουμε ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη τη χώρα, για να εχει πρόσβαση ο πολίτης, όποτε το χρειάζεται. Θέλουμε 24ωρη κάλυψη και να είναι οικονομικά προσιτό σε όλους το νέο συστημα.
Η μεταρρύθμιση αυτή έχει επτά βασικούς άξονες: στρατηγικό σχεδιασμό, προγραμματισμό και έλεγχο, εκσυγχρονισμό διοίκησης, ολοκλήρωση συστημάτων ηλεκτρονικής Υγείας, ανάπτυξη διαφανούς συστήματος τιμολόγησης φαρμάκων, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, αντιμετώπιση θεμάτων δημόσιας Υγείας με έμφαση στην πρόληψη, αντιμετώπιση των ανασφάλιστων.
Το τελευταίο αποτελεί είναι προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Ανοίγει ο δρόμος για τις τελικές αποφάσεις. Το πρώτο βήμα έγινε με το εισιτήριο Υγείας. Δεν είμαστε πια στα λόγια, υλοποιούμε μακροχρόνια μεταρρύθμιση, που θα ολοκληρωθεί το 2020. Δεν έχουμε άλλοθι για λαϊκίστικα πυροτεχνήματα ούτε και χρόνο”, είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές του Αντώνη Σαμαρά.

υστερογραφα

Πέτρος Τατούλης «Ιδανικός προορισμός για Αγροτουρισμό η Πελοπόννησος»

Εμφάνιση φωτογραφία.JPG


Τις βάσεις ανάπτυξης του Αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας κ. Νίκο Φραντζεσκάκη τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Πούλο και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «η Πελοπόννησος διαθέτει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για Αγροτουρισμό. Η κατεύθυνση αυτή συνάδει απόλυτα με το σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη στοχευμένου θεματικού τουρισμού και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επενδύσει στρατηγικά και σε αυτόν τον τομέα».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις στις οποίες ήδη έχει προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, με βασικό άξονα τη δημιουργία ισχυρής τοπικής οικονομίας. «Ο αγροτουρισμός αποτελεί την δραστηριότητα εκείνη που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, τα δύο κυριότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα» σημείωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προσδιορίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις για την στοχευμένη προώθηση του αγροτουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε η διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας να γίνει στην Πελοπόννησο στις αρχές Απριλίου, η διάρκεια του οποίου θα είναι 4 ημέρες.
Σημαντική επίσης διάσταση έχει και η πρόθεση να διοργανωθεί στην Πελοπόννησο η συνέλευση του Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου Eurocities που αποτελεί και το ανώτερο Ευρωπαϊκό Όργανο όσον αφορά τον αγροτουρισμό. Η συγκεκριμένη δράση δεν θα αποτελέσει ένα ακόμα συνέδριο, αλλά μια προσπάθεια με συγκεκριμένες προτάσεις να αποκτηθεί διεθνής τεχνογνωσία για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο, σε συνδυασμό με την αειφόρο διαχείριση του περιβάλλοντος, καθώς ακόμη τη σχεδίαση ειδικών εμπειρικών προϊόντων βασισμένα στον αγροτουρισμό. Για το σκοπό αυτό στο 4ήμερο συνέδριο θα παρευρεθούν εξειδικευμένοι στον αγροτουρισμό tour operator του εξωτερικού με σκοπό τη διενέργεια επιχειρηματικών συναντήσεων με Πελοποννήσιους επιχειρηματίες για τη σύναψη συνεργασιών.
Θα οργανωθεί επίσης επίσκεψη εξειδικευμένων δημοσιογράφων του εξωτερικού καθώς και των συνέδρων με στόχο να καταγραφούν και να προβληθούν, με δυναμικό τρόπο, στη διεθνή αγορά τα πλεονεκτήματα ανάπτυξης του Αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο. Τέλος στο χώρο του συνεδρίου θα διοργανωθεί παράλληλα έκθεση με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα σε συνδυασμό με γευσιγνωσία και πολιτιστικά δρώμενα.
Ο πρόεδρος του ΣΕΑΓΕ Νίκος Φρατζεσκάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ουσιαστική  αναβάθμιση του συνεδρίου τους μετά τη συνεργασία που θα επιτευχθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δήλωσε επίσης ότι η Πελοπόννησος έχει την τύχη να μην έχει απωλέσει την αυθεντικότητά της, όπως έγινε με άλλους ανεπτυγμένους τουριστικά  προορισμούς της χώρας, κάτι το οποίο αποτελεί το ζητούμενο για τους σύγχρονους προορισμούς. Ο Αντιπρόεδρος κ. Πάνος Πούλος με τη  σειρά του αναφέρθηκε στη σημασία της φιλοξενίας του Δ.Σ της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου Eurocities στην Πελοπόννησο, εφόσον το φυσικό περιβάλλον της και τα μοναδικά αγροτικά προϊόντα της, θα σηματοδοτήσουν την ευρύτερη προσπάθεια ανάπτυξης του Αγροτουρισμού.
Αποφασίστηκε τέλος η κοινή παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΣΕΑΓΕ στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της ITB Βερολίνου το 2014. Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου δεσμεύθηκε για την αποτελεσματική υλοποίηση των πολύ σημαντικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον  ΣΕΑΓΕ  καθώς και επεσήμανε την ανάγκη συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων και συνεργειών, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τοποθέτηση του προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα κ. Ανδρέα Λοβέρδου στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη τύπου

Εμφάνιση loverdos-synenteyksh-typou.jpg
1 ) Είδαμε την περασμένη εβδομάδα να κατατίθενται ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ τροπολογίες από πολλά κόμματα για άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών. Απερρίφθησαν όλες από τους Υπουργούς, τα σχέδια νόμου των οποίων συζητούνταν στη Βουλή.

Εμείς με τον κ. Αηδόνη  βουλευτές ή Υπουργοί το 2010, 2011, 2012 ψηφίσαμε την απαγόρευση των πλειστηριασμών.

Εισηγούμαστε την επέκταση της απαγόρευσης και για το 2014. Το είχαμε κάνει και τον Ιούλιο του 2013. Ενόψει της ψήφισής της από όλα τα κόμματα, ο Π/Θ το πήρε απάνω του λέγοντας ότι θα το ρυθμίσει ο ίδιος, εξαιρώντας μόνο τους λεγόμενους «μπαταχτσήδες».

Είχα υποστηρίξει τότε στη Βουλή, πως το θέμα πρέπει να ρυθμιστεί αμέσως!

Φτάσαμε στο τέλος του έτους και δεν έχει γίνει τίποτε. Αν κλείσει όμως το έτος έτσι, δεν θα γίνει τίποτε και από 01.01.2014 οι πλειστηριασμοί θα επιτρέπονται!!!

Η ισχύουσα απαγόρευση καταλαμβάνει :

«Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Κροατικού PAAFRD.»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας την 10η Δεκεμβρίου 2013, υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας, μεταξύ του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και του αντίστοιχου Κροατικού Οργανισμού Πληρωμών P.A.A.F.R.D. Σκοπός της Συμφωνίας  είναι η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Οργανισμών, με το σκεπτικό ότι οι δύο χώρες εμφανίζουν παρόμοια χαρακτηριστικά και προβλήματα. Ειδικότερα προβλέπεται συνεργασία σε τεχνικά, οργανωτικά, νομικά, διαδικαστικά και διοικητικά θέματα, που αφορούν στην διαχείριση προγραμμάτων για την αλιεία, τις άμεσες ενισχύσεις και την αγροτική ανάπτυξη. Με αυτήν την Συμφωνία πρόκειται να ενισχυθεί σημαντικά η αποτελεσματικότητα  και των δύο Οργανισμών, προς όφελος των Ελλήνων και Κροατών παραγωγών. Την συμφωνία υπέγραψαν ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αλέξανδρος Οφίδης και ο Γενικός Διευθυντής του PAAFRD κ. Ante Pezo.

                                                                                                                                                                               Εκ του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Κέρδισε την έφεση ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, δεν του αφαιρούνται οι 3 βαθμοί

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjr1Ev2RoTwGmW77Cq6mBY41YZMT0CNeA0cBWl1B5EZO4R_oJS35YrZFb6-fxsyWde2SwR4ocZ7bKObO4KWgIJW5ObMlddPHat4i44DmtDHMI31Izn61HvrQrGCR8ZrG4FXHcgOG7jqI7o/s1600/%25CE%259F%25CE%259B%25CE%25A5%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2599%25CE%259F%25CE%25A5+2010-2011.jpg
Τελικά  ο Ολυμπιακός Λουτρακίου κέρδισε την έφεση που είχε καταθέσει στην ΕΠΟ, όσον αφορά την τιμωρία που του είχε επιβάλει η Ε.Π.Σ. Koρινθίας και την αφαίρεση των 3 βαθμών, για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τον ΑΟ Λουτράκι.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον είναι στους 22 βαθμούς , μαζί με Αστέρα Δερβενίου και Θύελλα Πετρίου, -2 βαθμούς από τον ΑΟΛ και -6 από τον πρωτοπόρο Παννεμεατικό, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση με την Ελλάς Βέλου να αποκτά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς σε περίπτωση νίκης, μπαίνουν και πάλι για τα καλά στην υπόθεση τίτλος, ειδικά αν ο πρωτοπόρος Παννεμεατικός «γκελάρει» στο Ξυλόκαστρο στον αγώνα του με τον Ηρακλή.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 11 αγώνες)
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
28
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
24
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
22
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
22
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
22
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
19
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
18
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
17
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
16
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
16
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
15
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
15
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
8
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
7
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
-2

"Άδικα θα κάνω Χριστούγεννα μακριά από τους δικούς μου"! Η νέα επιστολή Παπαγεωργόπουλου

"Άδικα σπίλωσαν το όνομά μου. Άδικα με κρατούν στη φυλακή. Άδικα θα κάνω Χριστούγεννα μακριά από τους δικούς μου" αναφέρει σε νέα του επιστολή ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στα Διαβατά για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παραθέτει στοιχεία για τις τραπεζικές καταθέσεις "του επίορκου υπαλλήλου και της συζύγου του από τη δικογραφία του 'μαύρου χρήματος' που προήλθε από τις υπεξαιρέσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης",τα οποία ζήτησε κι έλαβε εγγράφως από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, επισημαίνοντας πως πρόκειται για "καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών" πριν από το 1998, προτού δηλαδή ο ίδιος εκλεγεί δήμαρχος.
"Καταρρίφθηκε- πλέον των άλλων -η δικαιολογητική βάση της αστήρικτης καταδίκης μου, ότι δήθεν ο υπάλληλος του Δήμου άρχισε να υπεξαιρεί επί των ημερών της δημαρχίας μου και συγκεκριμένα "άρχισε το τέλος Απριλίου 1999", όπως τελείως εσφαλμένα αναγράφεται στη σελ. 2253 της απόφασης", αναφέρει ο τέως δήμαρχος.
"Η καταδίκη μου οφείλεται σε μία απόλυτη δικαστική πλάνη" σημειώνει...

newsit.gr

Κύμα ψύχους σαρώνει τη Μέση Ανατολή - Δύο νεκρά παιδιά στη Συρία

Κύμα ψύχους σαρώνει τη Μέση Ανατολή - Δύο νεκρά παιδιά στη Συρία

Δυο παιδιά στη Συρία έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία, την ώρα που το κύμα ψύχους συνεχίζει να σαρώνει τη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης των Σύρων προσφύγων να επιδεινώνονται, κυρίως στο Λίβανο και στην Ιορδανία.
Χιονοπτώσεις, σφοδρές βροχοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες πλήττουν επίσης την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Τουρκία και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Απόπειρα απαγωγής γιού της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου

astynomia1
Σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας, στη Γλυφάδα, τη Βάρκιζα, τη Βουλιαγμένη και τη Βούλα, μετά την απόπειρα απαγωγής γιού της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου το μεσημέρι, στη Βούλα .
 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες με ένα κλειστό φορτηγάκι και ένα άσπρο σιτροέν επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον γιο του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου την ώρα που ήταν εν κινήσει με το αυτοκίνητό του λίγα μέτρα μακριά από την εφοπλιστική εταιρεία.
 Ο γιός του εφοπλιστή Κίκος Μαρτίνος με ένα αυτοκίνητο μεγάλο σε όγκο, ανεβαίνει την οδό Αιόλου. Στην συμβολή της με την Ηρακλειδών υπάρχει το πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ. Το κλειστό φορτηγάκι των επίδοξων απαγωγέων μπαίνει στο πάρκινγκ και βγαίνει μπροστά από το αυτοκίνητο του γιού του εφοπλιστή προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν.
Από το φορτηγάκι βγαίνουν τρία άτομα με όπλα τα οποία στρέφουν εναντίον του υποψήφιου θύματός τους.
Ταυτόχρονα πίσω από το αυτοκίνητο του γιου του εφοπλιστή εμφανίζεται ένα άσπρο σιτροέν.

Εκείνος, δεν χάνει την ψυχραιμία του και κάνει όπισθεν διεμβολίζει το σιτροέν και συνεχίζει με την όπισθεν και επιστρέφει στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Βουλιαγμένης 141 και Αιόλου.
Οι δράστες έκαψαν επι τόπου το βανάκι και στην οδό Αθηναϊδος και Πάτμου έκαψαν το σιτροέν.
Εξετάζεται πάντως από την ΕΛ.ΑΣ και το ενδεχόμενο της ληστείας.

Εξευτελισμός Παπανδρέου από Έλληνα φοιτητή στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. (VIDEO)

Έλληνας φοιτητής σε Παπανδρέου: Ρε καραγκιόζη! (VIDEO)Δε γλιτώνει πουθενά ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτή τη φορά, ο πρώην πρωθυπουργός τ' άκουσε από Έλληνα φοιτητή που παρακολούθησε την ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
Το βράδυ της Τετάρτης, ο πρώην πρωθυπουργός ήταν καλεσμένος του πανεπιστημίου της πόλης για να μιλήσει, γιατί άλλο, για την κρίση.

"Η κρίση στην ευρωζώνη και ο ρόλος των προοδευτικών πολιτικών στην επίλυσή της", ήταν το θέμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για ένα θέμα που το... ξέρει απ' την καλή κι από την ανάποδη, αρνήθηκε πως η Ελλάδα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα κι άφησε ξανά αιχμές για τους Ευρωπαίους, με αφορμή και το περίφημο πια δημοψήφισμα.
Όταν η ομιλία του τελείωσε και ενώ οι φοιτητές αποχωρούσαν, ένας από αυτούς ακούγεται σε video που ανέβηξε στο YouTube να τον αποκαλεί "καραγκιόζη".
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



newsit.gr

Η ΛΥΓΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

 
Σήμερα,η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη  του Αγ. Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος. Στην περιοχή μας πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος Λυγιάς.
 http://www.imkorinthou.org/images/IMG_0680.jpg
 Εχθές, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, κατά τον εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Λυγιάς χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

http://www.imkorinthou.org/images/IMG_0689.jpg
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Σήμερα, ανήμερα της μνήμης του Αγ. Σπυρίδωνος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε και ομίλησε για τον βίο του Αγ. Σπυρίδωνος στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Σπυρίδωνος , στη Πουλίτσα.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας μετέβη στο Λουτράκι στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού για να τελέσει Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου κυρού Σπυρίδωνος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ imkorinthou.org

Σαμάρας: Επανιδρύουμε το ΕΣΥ 30 χρόνια μετά! Τι είπε για νοσοκομεία και γιατρούς

Σαμάρας: Επανιδρύουμε το ΕΣΥ 30 χρόνια μετά!
 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Τριάντα χρόνια μετά τη γέννηση του ΕΣΥ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δηλώνει οτι επανιδρύεται το σύστημα υγείας ώστε να μπορεί να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του. Δεν έχουμε κανένα άλλοθι και πυροτεχνήματα και πολίτικες έριδες στο θέμα της δημόσιας υγείας, είπε χαρακτηριστικά.
 
Απευθυνόμενος προς τον  Αρχιεπίσκοπο  εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο που επιτελεί η εκκλησία προς τους ανήμπορους πολίτες
 
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της διάσκεψης η  υγεία αποτελεί προϋπόθεση ανάπτυξης. Μια υπόθεση κοινωνικής συνοχής. Η μεταρρύθμιση δε γίνεται  μόνο για λόγους οικονομικούς . Φυσικά και πρέπει να μειώσουμε την σπατάλη. Και συνέχισε αναφέροντας πως 
 πρωταρχικός στόχος είναι  να παρέχονται όλες οι βασικές υπηρεσίες και να έχουν πρόσβαση ολοι. 
 
Εντούτοις παραδέχθηκε ότι  το  σύστημα μας είχε σοβαρές στρεβλώσεις που είχαν ριζώσει. Ήταν αληθινά  παράδοξα. Από τη μια ανήκαμε στις χωρες με τις υψηλότερες δαπάνες άλλα ταυτοχρόνως υποχωρούσαν οι δέκτες υγείας και τα νοικοκυριά έβαζαν όσο πι βαθιά το χέρι στη τσέπη. 
Περιγράφοντας τα μελανά σημεία της υγείας ο Αντώνης Σαμαράς επικεντρώθηκε στα εξής:
Eχουμε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά τρέχουμε με το παραμικρό στα νοσοκομεία
διαθέτουμε τους περισσότερους γιατρούς  αλλά μεγάλο μέρος του πληθυσμού περιμένει  αρκετούς μήνες να επισκεφθεί γιατρό.!!!!
 
Πολλές μαγνητικές και αξονικές περισσότερες και από την Αμερική αλλά οι Ελληνίδες  κατέχουν τα χαμηλότερα ποσοστά σε προληπτικές εξετάσεις που αφορούν  τεστ παπ και  μαστογραφία. 
 
Χρειάζονταν σαρωτική μεταρρύθμιση. Γι αυτό την τολμούμε και θα την κάνουμε
δήλωσε με έμφαση από το βήμα του συνεδρίου ο πρωθυπουργός
 
Έπρεπε από χρόνια να γίνει η μεταρρύθμιση. Δεν γίνεται επειδη μας την επέβαλε το μνημόνιο  αλλά  το δημόσιο συμφέρον
 
 iatropedia.com
 

Ποιούς υποψηφίους περιφερειάρχες θα υποστηρίξουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην Πελοπόννησο

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αναζητούν τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους που θα στηρίξουν στις επόμενες εκλογές, χωρίς όμως να δίνουν επίσημο κομματικό χρίσμα, ώστε να μη θεωρηθούν δημοψήφισμα οι κάλπες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης...

«Οχι» σε χρίσματα, «όχι» στην κομματικοποίηση της αναμέτρησης, «ναι» σε προοδευτικά ψηφοδέλτια της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Με αυτό το τρίπτυχο θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, εγκαταλείποντας -λόγω νέων πολιτικών συσχετισμών και συντριπτικής μείωσης της εκλογικής του δύναμης- την άλλοτε πάγια τακτική της επίσημης υποστήριξης υποψηφίων και συνδυασμών με κομματική ταμπέλα.

Αγνωστο είναι επίσης αν θα υποστηριχτεί εκ νέου στην Πελοπόννησο ο πρώην «γαλάζιος» Πέτρος Τατούλης, που είχε εκλεγεί με το χρίσμα από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Σε πρόσφατη έρευνα γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων «μετρήθηκαν» ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Γιώργος Δέδες, και ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κουσελάς 

korinthostv.blogspot.gr

Μεσογαίας Νικόλαος: Αν υπάρχει ζωή, θέλω να ζήσω

an-yparxei-zwh

Twitter@EmOikonomidis
Ένα καινούριο βιβλίο έγραψε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, με ερωτήσεις και απαντήσεις για ζητήματα πίστως.
Ο φωτισμένος Ιεράρχης, με τον διαφορετικό λόγο και τις εθνικές και κοινωνικές παρεμβάσεις, γράφει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (www.imml.gr), για το βιβλίο με τίτλο “Αν υπάρχει ζωή, θέλω να ζήσω”, που κυκλοφορεί από το βιβλιοπωλείο “Ο Σωτήρ” (Σόλωνος 100 – 106 80 Ἀθήνα,Τηλ: 210-3624349 – fax: 210-3637108 email: kentriko@osotir.org, Ἠλεκτρονικὸ Κατάστημα http://osotir.org/shop/):
“Ἄρχισα νὰ γράφω στὸ Κάθισμα τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου, κοντὰ στὸν ἀρσανᾶ τῆς Σιμωνόπετρας. Τελείωσα ἀργότερα στὸ νησὶ τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου, στὴν Πάτμο, στὸ Κουβάρι. Καὶ οἱ δύο τόποι ἡσυχαστικοὶ καὶ ἐρημικοί. Σημεῖα προσευχῆς. Συνολικὰ χρειάστηκαν λίγες μόνο μέρες. Συντροφιά μου ὁ ἀρχοντικὸς μαθητὴς τῆς ἀγάπης. Ὁ εἰλικρινὰ ἀγαπῶν καὶ ὄντως ἠγαπημένος. Τὸ κείμενο δὲν μποροῦσε παρὰ νὰ εἶναι καρπὸς ἀγάπης καὶ ἡσυχίας· εἶναι καρπὸς ἐρήμου. Θὰ ἔλεγα καὶ προσευχῆς, ἀλλὰ φοβοῦμαι τὶς παρεξηγήσεις τῶν νοσηρῶν ὑπερβολῶν.
Τὰ ἐρωτήματα -ἐπέλεξα ἑκατὸ γιὰ νὰ εἶναι στρογγυλὸς ὁ ἀριθμὸς- καὶ ὁ διάλογος εἶναι ὅλα αὐθεντικά. Τὰ πρόσωπα εἶναι ἐπίσης ἀληθινά, ἂν καὶ μὲ διαφορετικὰ προφανῶς ὀνόματα. Ἡ συζήτηση δὲν ἦταν αὐτοτελής, ἀλλὰ ἀποτελεῖ μία σύνθεση μὲ ἐπιλογὴ ἐρωτημάτων. Ὅλα αὐτὰ ὅμως δὲν ἔχουν ἰδιαίτερη σημασία. Αὐτὸ ποὺ βαραίνει εἶναι μέσα ἀπὸ αὐτὰ νὰ φανεῖ αὐθεντικὰ ἡ ἀνθρώπινη φύση καὶ καθαρὰ τὸ πρόσωπο τοῦ ἀληθινοῦ Θεοῦ. Δὲν ὑπάρχει τίποτα ποὺ νὰ ἀξίζει περισσότερο σὲ αὐτὴ τὴ ζωή”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άσοδα από το βιβλίο και τις μελλοντικές ανατυπώσεις του θα διατεθούν για τους σκοπούς της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας “Γαλιλαία”, που ασκεί σημαντικό κοινωνικό έργο, με σχετική πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου.
ysterografa.gr

Όταν η Μπουσδούκου υποδέχτηκε τον Μαλέλη...

Anna-Bousdoukou
Το καινούριο δημοσιογραφικό “αφεντικό” του ΣΚΑΪ υποδέχτηκε σήμερα για πρώτη φορά στην εκπομπή της η Άννα Μπουσδούκου.
Η νεαρή παρουσιάστρια που… μπήκε στις γόβες της Πόπης Τσαπανίδου, αναλαμβάνοντας την σκυτάλη της εκπομπής “Τώρα”, είχε καλεσμένο στη σημερινή εκπομπή της τον Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος με τη σειρά του διαδέχτηκε τον Χρήστο Παναγόπουλο, ως απόλυτο δημοσιογραφικό αφεντικό στο κανάλι του Ομίλου Αλαφούζου.
Ο Σταμάτης Μαλέλης ανάλωσε την παρέμβασή του στο σημερινό Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, κοντά στην οποία βρέθηκε στο παρελθόν, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της ανασυγκρότησης και επανασυσπείρωσης των δυνάμεων του χώρου της Κεντροαριστεράς.
“Δίδυμο” με τον Σταμάτη Μαλέλη στη σημερινή εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου ήταν ο Χρήστος Κούτρας, από τους πλέον έγκυρους και με σημαντική διαδρομή συντάκτες του ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ.

ysterografa.gr

Αποστόλης Φλουτσάκος: Ένας «Μανιάτης» στο Μπουρνάζι



Μπήκαμε στην μουσική ταβέρνα που έχει γίνει must στη Δυτική Αττική...τον «Μανιάτη»
«Στο ένα τραπέζι μπορεί να κάθομαι εγώ με την σύζυγο μου και την κόρη μου (που είναι 8 χρονών) και να γευματίζουμε και δίπλα μας να είστε εσείς με την δική σας οικογένεια. Αυτά τα λέει όλα θαρρώ... τρώμε τα ίδια φαγητά».
Μακάρι όλοι μας οι πελάτες να έμπαιναν αιφνιδιαστικά στην κουζίνα.
Εκεί θα διαπίστωναν την καθαριότητα αλλά και την ποιότητα των προϊόντων μας. Θα τους παροτρύναμε να ανοίξουν και τα ψυγεία μας...
«Με το που γεννιέσαι Μανιάτης είσαι μερακλής, φιλότιμος, φιλόξενος και παλληκάρι...»
«Με 12 ευρώ το άτομο με ελεύθερο κρασί ή τσίπουρο με ποικιλίες κρεατικών, με σαλάτες κ.α και φυσικά με ζωνατανή μουσική το μαγαζί γεμίζει... Πολλοί μας λένε τρελούς..Όχι, είμαστε άνθρωποι, βιοπαλαιστές κι εμείς που προσπαθούμε να ταϊσουμε σωστά και να διασκεδάσουμε τον κόσμο»
Υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι πρώτα θα δεις τον γείτονα και μετά τον Θεό...Δεν σας κρύβω πως είναι μία από τις αγαπημένες μου παροιμίες ίσως επειδή την άκουγα πολύ συχνά από τους δικούς μου όταν ήμουν μικρός.
Η γειτονιά μου, όπως και στον καθένα μας ξεχωριστά άλλωστε, είναι κομμάτι του εαυτού μου. Εκεί οι άνθρωποι χαίρονται με την χαρά σου, συμπαραστέκονται στο πόνο σου και σε στηρίζουν όταν χρειάζεσαι έναν άνθρωπο να ακουμπήσεις...
Σε αυτή την γειτονιά λίγο πιο κάτω από την περιβόητη πλατεία Μπουρναζίου στο Περιστέρι εντάχθηκε πριν λίγους μήνες ο Αποστόλης Φλουτσάκος.
Εκεί έστησε την επιχείρηση του για να ζήσει την οικογένεια του. Μια ταβέρνα με μουσική και έντονο οικογενειακό κλίμα.
Από τις πρώτες συζητήσεις που κάναμε για να τον καλωσορίσω στη μικρή μας γειτονιά με τους όμορφους κήπους και με τους ανθρώπους που ακόμη σου λένε «καλημέρα»  το πρωί...συνειδητοποίησα πως επρόκειτο για έναν άνθρωπο...

Περισσότερα στο  pinakio.blogspot.gr

2η ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ TOY ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΠΟΥΚΛΗ ... τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κο Δέδε Γεώργιο για την άμεση αποκατάσταση φθορών - ζημιών και τον εξωραϊσμό της "Πύλης της Πελοποννήσου"

Εμφάνιση IMG_90488.jpg 
Η ευθύνη για τον χώρο της Διώρυγας Κορίνθου, που εχθές αναφερθήκαμε στην 1η ανοικτή δημόσια επιστολή μας, ανήκει αποκλειστικά στην Αντιπεριφέρεια Κορινθίας. Η εταιρεία Α.Ε. ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ μας έδωσε πλήρη στοιχεία.

Για αυτό ζητάμε από τον συνάδελφο, Γιώργο Δέδε - Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας την άμεση αποκατάσταση φθορών - ζημιών και τον εξωραϊσμό της "Πύλης της Πελοποννήσου".
 
Κόρινθος, 12/12/2013


Προς:  Αξιότιμο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κο Δέδε Γεώργιο


Αγαπητέ Γιώργο, όπως ευγενώς μας πληροφόρησε η εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου Α.Ε.:

Ουδέποτε η ευθύνη για τη συντήρηση, καθαριότητα, ασφάλεια και γενικότερα για την αισθητική των δύο σιδηρών γεφυρών στην Διώρυγα Κορίνθου ανήκε στην Α.Ε. Διώρυγος Κορίνθου. Η ευθύνη ανήκε στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και για την συγκεκριμένη περίπτωση στην ΔΕΚΕ Τριπόλεως και τώρα η παραπάνω ευθύνη ανήκει στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.


Συνεπώς, είναι ευθύνη και αποκλειστική αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας, ο εν θέματι χώρος.

Για αυτό το λόγο ζητούμε και πρέπει άμεσα η Αντιπεριφέρεια Κορινθίας να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα αποκαταστήσουν τα κατεστραμμένα / φθαρμένα κιγκλιδώματα προς διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και εξωραϊσμό του σημαντικότατου αυτού Τουριστικού και Πολιτιστικού προορισμού, της Κορινθίας και της Πελοποννήσου μας.

Επίσης, πρέπει να υπάρξει και ένας μηχανισμός συντήρησης και άμεσης αποκατάστασης βλαβών που δύναται να προκύψουν στο μέλλον.

Η «Πύλη της Πελοποννήσου», όλοι συμφωνούμε, δεν μπορεί να έχει αυτή την αντιμετώπιση.
Θα είμαστε δίπλα σου σε κάθε ενέργεια που συνάδει με τους ανωτέρω στόχους.

Με εκτίμηση,

Λάμπρος Μπούκλης

Περιφερειακός Σύμβουλος
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
 

Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ορεινή Κορινθία

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ορεινή Κορινθία αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά:

-Από το 8ο χλμ έως το 17ο χλμ της ε.ο Γκούρας-Δερβενίου

-Από το 15ο χλμ έως το 18ο χλμ της ε.ο Γκούρας-Λυκούριας

-Από το 11ο χλμ έως το 15ο χλμ της ε.ο Γκούρας-Κιάτου

-Από το 13ο χλμ και άνω της ε.ο Ξυλοκάστρου-Τρικάλων

-Από το 1ο χλμ και άνω της ε.ο Τρικάλων-Καρυάς

Το Συνέδριο της (αυτο)διάλυσης για τη ΔΗΜΑΡ

Dimokratiki-Aristera
Twitter@EmOikonomidis
Η ιστορική διαδρομή των κομμάτων, μετριέται πολλές φορές και από τα… Συνέδριά τους, καθώς η κορυφαία εσωκομματική στιγμή ενός πολιτικού σχηματισμού δείχνει την αντοχή του στη φθορά του χρόνου και την αναπόφευκτη “γήρανση” των ιδεών που πρεσβεύει.
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα, δηλαδή οι δυο πολιτικοί σχηματισμοί που επικράτησαν και κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, έχουν… κουραστεί να διοργανώνουν Συνέδρια. Το ίδιο και το ΚΚΕ, ως συνεπές σημείο αναφοράς της Αριστεράς στην Ελλάδα, έστω και στην περισσότερο δογματική και δυσκίνητη πτυχή της.
Η Δημοκρατική Αριστερά από την άλλη, το κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ όταν η Κουμουνδούρου βολόδερνε σε ποσοστά κοινωνικής απήχησης και εκλογικής επιρροής πέριξ του 3%-4%, καθώς ο Φώτης Κουβέλης δεν άντεξε την ήττα του από τον Αλέξη Τσίπρα στη μάχη της διαδοχής του Αλέκου Αλαβάνου, διοργανώνει σήμερα μόλις το 2ο Συνέδριό της.
Η κοινή αλλά και η πολιτική λογική δείχνουν ότι… δεν θα υπάρξει τρίτο, και το σημερινό θα είναι το Συνέδριο (αυτο)διάλυσης της ΔΗΜΑΡ. Με τις ζυμώσεις για την επανασυσπείρωση των δυνάμεων του χώρου της Κεντροαριστεράς να κορυφώνονται, στον απόηχο του “πολιορκητικού κριού” της “Πρωτοβουλίας των 58″, αλλά και με δεδομένη την παγιωμένη συρρίκνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς σε δημοσκοπικές επιδόσεις που προδικάζουν ως περίπου δεδομένη την αδυναμία της να εισέλθει στην επόμενη Βουλή, μετά την αποχώρησή της από την κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ο δρόμος φαντάζει χωρίς εναλλακτικές.
Μια αυτοδιάλυση κόμματος φυσικά δεν ανακοινώνεται με την ευκολία που θα ανέμενε η ίδια η ζωή. Σε ένα κομματικό Συνέδριο ωστόσο… καθαρογράφεται η σχετική ληξιαρχική πράξη “λουκέτου”.

ysterografa.gr

Το "πονηρό" σχέδιο του Τσίπρα για την Κεντροαριστερά

Alexis-Tsipras
Κάθε Αξιωματική Αντιπολίτευση θεωρεί ευατόν περίπου… προορισμένο να διαδεχθεί την κυβέρνηση την οποία αντιμάχεται, τόσο στον στίβο της πολιτικής όσο και στο “πεζοδρόμιο”, εκεί από όπου συνήθως ξεκινούν οι μεγάλες ανατροπές.
Ειδικά όσο περνούν οι μήνες μιας διακυβέρνησης, και η λαϊκή δυσαρέσκεια πολλαπλασιάζεται, η Αξιωματική Αντιπολίτευση αρχίζει να ράβει κοστούμι εξουσίας. Και να ξεσκονίζει τις λίστες των μελλοντικών υπουργών, καθώς και των στελεχών που θα καταλάβουν νευραλγικές θέσεις ευθύνης στο δημόσιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί φυσικά εξαίρεση, έστω κι αν οι δημοσκοπήσεις δεν του επιτρέπουν να πανηγυρίζει, καθώς ακόμη και σε εκείνες που έχει αποκτήσει προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, η διαφορά είναι μάλλον μικρή, και υπό αυτή την έννοια ευμετάβλητη.
Οι δε διεργασίες που κυοφορούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεντοαριστεράς, μπορούν υπό συνθήκες, εφόσον δηλαδή οδηγήσουν στη δημιουργία του “νέου και μαζικού”, να φράξουν οριστικά τον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία, καθώς το όποιο νέο μόρφωμα θα αλιεύσει ψήφους από τη δεξαμενή την οποία προσπαθεί να απαλλοτριώσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Για τον λόγο αυτό, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεξεργάζεται ένα “Σχέδιο Β’”, που φυσικά δεν έχει σχέση με το κόμμα που έφτιαξε ο Αλέκος Αλαβάνος. Η εναλλακτική στρατηγική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στο να επιχειρήσει να εκφράσει η Κουμουνδούρα μια τέτοια διευρυμένη Κεντροαριστερά, ώστε να καταστήσει περιττή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει από την “Πρωτοβουλία των 58″.
Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα είναι συγκρατημένοι, αλλά αισιόδοξοι. Θεωρούν ότι πολύ δύσκολα οι ετερόκλητες δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς θα παραμερίσουν τις διαφορές τους, και θα συμπαραταχθούν σε έναν καινούριο πολιτικό σχηματισμό, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά εμφανίζουν στρεβλώσεις και προβληματικές συμπεριφορές.
Κάπου εκεί… έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι, στην τελική ευθεία για τις πρόωρες εκλογές, εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει ένα προσκλητήριο συνεργασίας προς τις πολιτικές δυνάμεις του χώρου, η εικόνα του κόμματος εξουσίας που… έρχεται, θα πείσει και εκείνους που σήμερα διστάζουν, να συστρατευτούν.