Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μίχαλος: Να δημιουργήσουμε περισσότερο εθνικό πλούτο

mixalos
Το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014 – 2020 ή νέο ΕΣΠΑ μπορεί και πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη στην πορεία μετάβασης της ελληνικής οικονομίας από το χθες στο αύριο. Αυτό απαιτεί σωστό σχεδιασμό και υλοποίηση, χωρίς τα λάθη και τις αστοχίες του παρελθόντος, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθήνας Κ. Μίχαλος στο συνέδριο CAPITAL + VISION με θέμα: «Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη, διδάγματα από την ύφεση».
Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ακόμη ότι:
- Η αξιοποίηση των πόρων της νέας προγραμματική περιόδου θα πρέπει να στηριχθεί σε σαφή στόχευση και ιεράρχηση των αναγκών.
- Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ, αν και σημαντικοί, είναι λιγότεροι σε σχέση με προηγούμενες προγραμματικές περιόδους. Δεν επαρκούν να καλύψουν το σύνολο της επενδυτικής προσπάθειας που χρειάζεται η χώρα.
Αυτό, κατά τον κ. Μίχαλο, σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν σαφείς στρατηγικές επιλογές και προτεραιότητες με πρώτη την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας. Το ζητούμενο δηλαδή, όπως είπε, είναι να αρχίσουμε να δημιουργούμε περισσότερο εθνικό πλούτο. Να καταφέρουμε να παράγουμε περισσότερα, καλύτερα, διεθνώς εμπορεύσιμα και ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Να αυξήσουμε τα έσοδα της χώρας, όχι μέσα από το δανεισμό, αλλά μέσα από τις επενδύσεις και τις εξαγωγές. Να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας, για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και καλύτερα εισοδήματα.

Σάλος με την δήλωση Ερντογάν: "Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος"


erdogan_1Σάλο έχει δημιουργήσει η δήλωση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση μετά από ένα συνέδριο στην Πολωνία, στο οποίο μετείχε και ισχυρίσθηκε ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση είχε γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους».
Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κιπρίς» (που αναδημοσιεύει ο «Φιλελεύθερος») ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι δεν υπάρχει χώρα που να ονομάζεται Κύπρος και πρόσθεσε ότι αυτό που υπάρχει είναι η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου: «Υπάρχει βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου», είπε για να προσθέσει ότι στην πράσινη γραμμή υπάρχουν μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ.
Στον Τούρκο πρωθυπουργό απάντησε σήμερα μέσω της «Γενί Ντουζέν» η αρθρογράφος Τουμάι Τουγιάν. Με τίτλο «Μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος» η Τ/κ αρθρογράφος τονίζει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος. «Σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος τι δουλειά έχουν 40 χιλιάδες δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία σου κυματίζει σε κάθε γωνιά; Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη, μπορείς να πεις σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι «εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη», αναφέρει στο άρθρο της η Τουγιάν. Η Τουγιάν γράφει ότι δεν γνωρίζει αν στη Νέα Υόρκη Γκιούλ, Νταβούτογλου και Έρογλου καθόρισαν ένα νέο οδικό χάρτη που πρέπει να ακολουθηθεί για το Κυπριακό, σημειώνοντας όμως ότι λέγεται ότι αυτός θα μπει σε εφαρμογή στο τέλος αυτής της διαδικασίας για την οποία δίνουν προθεσμία μέχρι τον Μάρτιο.
ysterografa.gr

ΟΗΕ για τους νεκρούς στις Φιλιππίνες: Αναμένουμε το χειρότερο

phllipineun
Το πέρασμα του πανίσχυρου τυφώνα Χαϊγιάν που ισοπέδωσε μεγάλο μέρος των Φιλιππίνων άφησε πίσω του 10.000 νεκρούς μόνο στην πόλη Τακλομπάν, ανέφεραν απόψε τα Ηνωμένα Έθνη.
“Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μόνο σε μία πόλη”, υπογράμμισε η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του Οργανισμού Βάλερι Έιμος, αναφερόμενη στο Τακλομπάν.
Αρχικά ο ΟΗΕ ανέφερε ότι εκφράζονταν φόβοι για 10.000 θανάτους συνολικά. “Εκτιμούμε επί του παρόντος ότι έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι”, είχε δηλώσει ο Τζον Γκινγκ, ο διευθυντής των επιχειρήσεων του Γραφείου Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, διευκρινίζοντας ότι “πολλές περιοχές είναι γεμάτες με πτώματα”. “Αναμένουμε το χειρότερο”, πρόσθεσε.
Η Έιμος αναμένεται να μεταβεί στη Μανίλα για να συντονίσει τις επιχειρήσεις του ΟΗΕ σε συνεργασία με ιδιώτες και άλλες οργανώσεις. Ήδη ο Οργανισμός έχει αποδεσμεύσει 25 εκατομμύρια δολάρια από το ταμείο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και η Έιμος, μαζί με την κυβέρνηση των Φιλιππίνων, πρόκειται να κάνει έκκληση αύριο στους διεθνείς δωρητές, να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών προσφέροντας πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια.

Διακόπηκε η ροή φυσικού αερίου από τη Λιβύη προς την Ιταλία

eni
Η ροή του φυσικού αερίου από τη Λιβύη προς την Ιταλία διακόπηκε σήμερα εξαιτίας των “διαδηλώσεων” που οργανώνονται στον τερματικό σταθμό του δικτύου υγραερίου στην Μελίτα, όπως ανακοίνωσε η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Eni, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανεφοδιασμού της ιταλικής αγοράς.
“Εδώ και μερικές ημέρες παρακολουθούμε τις κινητοποιήσεις ορισμένων κοινοτήτων και ακτιβιστών στον τερματικό σταθμό. Σήμερα οι διαδηλωτές διέκοψαν τη ροή φυσικού αερίου από τη Λιβύη προς την Ιταλία”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ιταλικού ομίλου μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο εκπρόσωπος βεβαίωσε ότι τόσο ο σταθμός ανεφοδιασμού όσο και ο αγωγός μεταφοράς του αερίου Greenstream είναι ασφαλείς. “Προς το παρόν δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον ανεφοδιασμό της Ιταλίας”, πρόσθεσε.
Πρόσφατα, στον τερματικό σταθμό οργανώθηκε καθιστική διαμαρτυρία από τη φυλή των Αμαζίγκ της Λιβύης οι οποίοι απειλούσαν ότι θα τον αποκλείσουν διεκδικώντας να συμπεριληφθεί στο σύνταγμα της χώρας η προστασία των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων

ysterografa.gr

Iατρικοί Σύλλογοι: Δεν θα ανεχθούμε ούτε μια απόλυση

eopyy
Την έντονη αντίδραση του ιατρικού κόσμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, για το μέλλον των γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Αν και αρχικά ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, λίγη ώρα αργότερα φέρεται ότι αναίρεσε τη δέσμευσή του.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε ότι «είναι τουλάχιστον οδυνηρό να μην αντιλαμβάνεται ο κ. υπουργός πως με τις σημερινές του δηλώσεις προκαλεί σύγχυση σε γιατρούς και ασθενείς και δημιουργεί την αίσθηση μίας ηγεσίας χωρίς φερεγγυότητα, χωρίς πρόγραμμα και με μόνη επιδίωξη να είναι η ικανοποίηση των αριθμών που οι δανειστές μας επιβάλλουν».
Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας είχε συναντηθεί με τους εκπροσώπους των γιατρών και σύμφωνα με τους ίδιους, είχε δεσμευτεί ότι δεν θα απολυθούν γιατροί των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ, και όμως αναφέρει ο κ. Βλασταράκος «λίγες ώρες μετά τη σαφή αυτή δήλωση, είδαμε με έκπληξή μας πως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να απολυθούν γιατροί του ΕΟΠΥΥ μετά τη διαδικασία αξιολόγησης των Μονάδων Υγείας του Οργανισμού».
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) επαναλαμβάνει ότι δεν θα ανεχθεί ούτε μία απόλυση στο χώρο της υγείας, κάνοντας λόγο για σοβαρότατες ελλείψεις, τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.
«Το μόνο που καταλαβαίνει ο υπουργός Υγείας είναι τα νούμερα που του υποδεικνύουν η τρόικα και οι μνημονιακές πολιτικές» αναφέρουν οι Γιάννης Μπασκόζος, α’ αντιπρόεδρος του ΠΙΣ και Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προσθέτοντας ότι «ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα, επιβεβαιώνοντας σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα τις επικείμενες διαθεσιμότητες 5.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τους οποίους 1.200 θα απολυθούν, ενώ ο υπουργός Υγείας αρνείται να διαψεύσει ρητά ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ».

ysterografa.gr

Οι τελευταίες επιθυμίες του Μέγα Αλέξανδρου


Υπάρχει ο παρακάτω μύθος:
Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του:
1) Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.
2) Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.
3) Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.
Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι:

Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:
1) Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!
2) Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!
3) Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!

"Ο ΧΡΟΝΟΣ" είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός που έχουμε, γιατί είναι περιορισμένος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήμα, αλλά όχι περισσότερο χρόνο. Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε ένα πρόσωπο, του παραχωρούμε ένα μέρος από τη ζωή μας που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε.
Ο χρόνος είναι η ζωή μας.
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι ο χρόνος σου!
Και εσύ, φίλε μου, αν έχεις τη "διαίσθηση", θα καταλάβεις ποιος, πότε και γιατί σου δίνει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ!

Υ.Γ. Μην κάνετε σύγκριση με τους σημερινούς "ηγέτες". Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος κατάθλιψης.

Ισοπαλία-θρίλερ στην... πισίνα της Τρίπολης! ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ 2-2

Ισοπαλία-θρίλερ στην... πισίνα της Τρίπολης!
Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στο τελευταίο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής της Superleague σε ένα παιχνίδι που έγινε σε βαρύ (λόγω βροχής) αγωνιστικό χώρο και είχε πολλές φάσεις, δύο δοκάρι, αποβολή και συναρπαστική εξέλιξη στα τελευταία λεπτά.
Ένα ματς το οποίο είχε έντονες συγκινήσεις στο τέλος και απέκτησε χαρακτήρα ρώσικης ρουλέτας, όταν ο Αστέρας Τρίπολης είχε βγει όλος μπροστά για να ισοφαρίσει (έχανε με 1-2 από τα γκολ των Κάλβο στο 37' και Σολτάνι στο 42', τα οποία «ακύρωσαν» το γκολ του Εντό στο 12').
Ο Αστέρας ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι. Απείλησε στο 5' με τον Μπαράλες και στο 8' με τον Ντε Μπλάσις και ανταμείφθηκε για την επιθετικότητά του με το γκολ του Εντό στο 12'. Λίγο μετά, ωστόσο, άρχισε η βροχή, που έγινε καταιγίδα και… βραχυκύκλωσε τους Αρκάδες. Η Ξάνθη ισορρόπησε και σταδιακά άρχισε να επισκέπτεται πιο συχνά τα καρέ του Ερνάντεζ, άσχετα αν δεν μπορούσε να απειλήσει.
Ο Λούις στο 32' αστόχησε στο σουτ και ο Μάνταλος στην κεφαλιά στο 33' (η πρώτη αξιόλογη τελική ενέργεια της Ξάνθης), πριν έρθει η ανατροπή του αποτελέσματος. Πρώτα ο Κάλβο με εκτέλεση φάουλ από μακριά (φέρει ευθύνη ο Ερνάντεζ) στο 37' και στη συνέχεια με κεφαλιά του Σολτάνι στο 42' (γλίστρησε ο Ερνάντεζ και δεν μπόρεσε να κάνει την εκτίναξη που θα ήθελε).Ετσι η Ξάνθη - παθητική ως τότε στο δεύτερο ημίχρονο – βγήκε μπροστά και το παιχνίδι έγινε… ροκ!
Τετ-α-τετ του Σολάρι στο 79' και αμέσως μετά σουτ του Μπεξιβανίδη (δεν έγινε το 1-3) και αμέσως το 2-2 από τον Ουσέρο στο 81' και η ευκαιρία του Μπαράλες στο 85' «συνέθεσαν» το πρώτο «σετ» της άγριας ομορφιάς. Ακολούθησε δεύτερο, που πήρε ως έναυσμα την αποβολή του Χοσέμι στο 87' (χτύπησε κεφάλι με κεφάλι τον Μπαράλες).
Και πάλι η Ξάνθη πρώτη απείλησε με την τεράστια ευκαιρία του Σολτάνι στο 90' (βγήκε μόνος στην αντεπίθεση, πέρασε και τον Ερνάντεζ και σούταρε άουτ στην κενή εστία) και με τη φάση του 90'+1' όταν ο Κουτσιαύτης ακύρωσε γκολ του Σολάρι, ο οποίος έσπρωξε τον Ερνάντεζ που μόλις είχε χάσει την μπάλα και σκόραρε στην κενή εστία (αχρείαστη κίνηση, θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να σκοράρει ο Αργεντινός).
Αμέσως ήταν η σειρά του Αστέρα να «πυροβολήσει»: Ουσέρο (90'+2') και Μπαράλες (90'+3') «άγγιξαν» το 3-2, το οποίο δεν ήρθε ούτε με το δοκάρι του Χουάνμα στο 90'+4'! «Χορταστικό» τελείωμα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.
Ετσι, το 2-2 δεν άλλαξε, ο Αστέρας δεν νίκησε την Ξάνθη για 8ο εντός έδρας παιχνίδι του απέναντι στην ακριτική ομάδα και μπορεί να νιώθει ότι άξιζε τη νίκη, καθώς αυτός είχε πάμπολλες ευκαιρίες για γκολ (ανάμεσα στις οποίες και άλλο δοκάρι με τον Ντε Μπλάσις στο 74').
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Εντό, Ναβάρο (67' Καράσκο), Ντε Μπλάσις, Μουνάφο (57' Χουάνμα), Μπαράλες.
ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Παϊτο, Γούτας, Χοσέμι, Ντιέ (90' Ράνος), Φλίσκας, Μαρίν (46' Σολάρι), Μάνταλος, Κάλβο (76' Μπέρτος), Σολτάνι.

Κάθειρξη 10 ετών στον διευθυντή ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας


patraΠοινή κάθειρξης 10 χρόνων για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, κατά πλειοψηφία, για τον θάνατο ασθενούς το 2002.
Ο γιατρός θα οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς η δίκη γινόταν σε δεύτερο βαθμό. Πρωτόδικα, ο γιατρός είχε αθωωθεί, αλλά ο εισαγγελέας Εφετών Πάτρας είχε ασκήσει έφεση επί της απόφασης. Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου και την επιβολή ποινής κάθειρξης 20 ετών.
Από την πλευρά του, ο γιατρός ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας του πως δεν ευθύνεται ο ίδιος για τον θάνατο του ασθενούς, ούτε επέδειξε ιατρική αμέλεια, καθώς όπως ανέφερε ο ασθενής αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.
Σημειώνεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο γιατρό δύο ελαφρυντικά, αυτό του προτέρου εντίμου βίου και της καλής ζωής που επέδειξε από το 2002 μέχρι και την ημέρα της δίκης.

Τα τηλέφωνα της πυροσβεστικής… πήραν φωτιά, εξαιτίας της βροχόπτωσης


purosvestikiΤουλάχιστον 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και παροχή βοήθειας σε οχήματα έχει δεχτεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης σε πολλές περιοχές της Αττικής τις τελευταίες ώρες.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα επιχειρούν στην Αττική 20 συνεργεία.

Πρώην μέλος των Yellow Dogs δολοφόνησε το συγκρότημα και αυτοκτόνησε!

yellowdogs
Ένας μουσικός ιρανικής καταγωγής σκότωσε τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα στη Νέα Υόρκη τα τρία μέλη του συγκροτήματός του και στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και η αστυνομία της πόλης.
“Ένας άνδρας πυροβόλησε τρεις ανθρώπους και τους σκότωσε (…). Φαίνεται ότι ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε στην ταράτσα του κτιρίου” όπου διαδραματίστηκε η τραγωδία, στο Μπρούκλιν, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με την ταμπλόιντ εφημερίδα The Daily News άλλος ένας άνδρας τραυματίστηκε από τα πυρά και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο ης πόλης. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι δράστης και θύματα ήταν μέλη των The Yellow Dogs, ενός συγκροτήματος εναλλακτικής ροκ, αποτελούμενου από μουσικούς ιρανικής καταγωγής.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι με βάση τις πρώτες ενδείξεις όλοι τους ήταν μέλη του συγκροτήματος. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο δράστης είχε εκδιωχθεί πρόσφατα από το συγκρότημα αυτό, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

ysterografa.gr

Ζορίστηκε, αλλά νίκησε (78-70) τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

bosfp
Ο ΠΑΟΚ στρίμωξε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει την 1η του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε 78-70 τον Δικέφαλο και πλέον είναι η μοναδική αήττητη στην Basket League, “κουβαλώντας” βέβαια και ποινή -2 βαθμών από την περασμένη σεζόν.
Περισσότερα στο sport.gr

.«Παρών στις εκλογές δήλωσε ο Π.Τατούλης: Θα υποστηρίξουμε το έργο μας και στην επόμενη εκλογική περίοδο. Αλλάζουμε την Πελοπόννησο μαζί με τους πολίτες


«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το νέο πρόσωπο της Πελοποννήσου το οποίο δημιουργήσαμε στηριζόμενοι σε αξίες και αρχές, αλλά πρωτίστως στους ίδιους τους πολίτες της. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το έργο που ξεκινήσαμε το 2010 και στην επόμενη εκλογική περίοδο απέναντι σε όλους αυτούς που δεν νοιάστηκαν για την Πελοπόννησο παρά μόνο για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αποκτήσει πλέον αναγνωρισιμότητα και υπεροχή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2013.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται η Περιφερειακή αρχή για το έργο της: «Γιατί το έργο μας είναι τόσο σημαντικό και τόσο μεγάλο, σε μια τόσο δύσκολη μάλιστα χρονικά περίοδο, που δεν το αντέχουν και γι’ αυτό το λόγο προσπαθούν να θολώσουν την εικόνα της προσπάθειάς μας» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εκτέλεση αυτών των έργων έθεσε ο Περιφερειάρχης την απόλυτη τήρηση της νομιμότητας, όπως άλλωστε καταδεικνύει η έγκριση του συνόλου των αποφάσεων από τον ελεγκτή νομιμότητας. Η Περιφέρεια παραμένει παρούσα να υπερασπιστεί το μεγάλο της έργο με καθαρούς πολιτικούς όρους απέναντι σε όσους έχουν ως μόνο λόγο ύπαρξης την εξασφάλιση του προσωπικού τους συμφέροντος και για το λόγο αυτό προσπαθούν να μας εκβιάσουν ψαρεύοντας σε θολά νερά.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ «16» Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στους «4» και στο βάθος ΠΑΟ!


Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στα γραφεία της ΕΠΟ. Στους «16» θα έχουμε επανάληψη του περσινού τελικού με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης.
Ξεχωρίζει το ζευγάρι του Παναιτωλικού με τον Ατρόμητο, καθώς και η μάχη της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ.
Ντέρμπι δεν βγήκε ούτε στους «16», ούτε στους «8». Ωστόσο, αν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν στραβοπατήσουν, τότε θα έχουμε ημιτελικό ανάμεσα στις δυο προαναφερθείσες ομάδες.

Η κληρωτίδα χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό που δεν πέφτει πάνω σε κανένα... μεγαθήριο, κληρώθηκε με τον Ηρακλή Ψαχνών και τηρουμένων των αναλογιών μπορεί να φτάσει μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης, που θα λάβει χώρα στις 26 Απριλίου του 2014!
Η φάση των «16»
1) Αιγινιακός – Πανιώνιος
2) Παναιτωλικός – Ατρόμητος
3) Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης
4) ΟΦΗ – Καλλονή
5) Ολυμπιακός Βόλου – Αστέρας Μαγούλας
6) Ηρακλής – ΠΑΟΚ
7) Απόλλων – Νίκη Βόλου
8) Παναθηναϊκός – Ηρακλής Ψαχνών
Προημιτελικά
9) Νικητής ζευγαριού 6 ( Ηρακλής – ΠΑΟΚ) – νικητής ζευγαριού 7 ( Απόλλων – Νίκη Βόλου)
10) Νικητής ζευγαριού 4( ΟΦΗ – Καλλονή) – νικητής ζευγαριού 1( Αιγινιακός – Πανιώνιος)
11) Νικητής ζευγαριού 3(  Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης) – νικητής ζευγαριού 2 ( Παναιτωλικός – Ατρόμητος)
12) Νικητής ζευγαριού 8(Παναθηναϊκός – Ηρακλής Ψαχνών ) – νικητής ζευγαριού 5( Ολυμπιακός Βόλου – Αστέρας Μαγούλας)
Ημιτελικά
13) Νικητής ζευγαριού 10 – νικητής ζευγαριού 12
14) Νικητής ζευγαριού 11 – νικητής ζευγαριού 9
Τελικός (26/4/2014)
15) Νικητής ζευγαριού 14 - νικητής ζευγαριού 13

Επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και καταιγίδες - Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αθήνα

vroxoptwsi
Το πρώτο χειμωνιάτικο κύμα κακοκαιρίας έφτασε στη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει πολλά προβλήματα από τη μία άκρη της χώρας μέχρι την άλλη.
Τα προβλήματα ξεκινούν από την Αττική με πολλούς δρόμους να είναι πλημμυρισμένοι, ενώ από το νερό που έχει συγκεντρωθεί υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου.
Για άλλη μία φορά από την καταρρακτώδη βροχή στην Αττική έχει μετατραπεί σε ποτάμι η συμβολή της Πειραιώς με την Χαμοστέρνας, που παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα.
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προκαλεί η ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική. Αυτή την ώρα δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στην υπόγεια γέφυρα της Συγγρού στο Δέλτα Φαλήρου. Στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού στο ρεύμα προς Πειραιά η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.
Πολλές είναι και οι κλήσεις στην Πυροσβεστική κυρίως για ακινητοποιημένα αυτοκίνητα από τις περιοχές Καματερό, Ίλιον και Περιστέρι.
Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω νοτίων- νοτιανατολικών ανέμων που στα πελάγη φθάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ.
Στον Αργοσαρωνικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων έως τις 18:00, ενώ αναβλήθηκε το δρομολόγιο για την Αίγινα στις 15:30, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αγ. Νεκτάριος».
Επίσης, δεν εκτελέστηκαν κάποια δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα- Παξοί και Ληξούρι- Αργοστόλι.

Πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Άνεμοι στο ιόνιο νοτιοανατολικοί μέχρι 7 και στο αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μουρούτης: Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η... Ελληνοφρέν​εια

Giorgos-Mouroutis
Ένα μήνυμα με… νόημα έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης.
“Η ιστορία θα γράψει ότι το κόμμα “φούσκα” ΣΥΡΙΖΑ είχε για εκπρόσωπο τύπου την @Ellinofreneia του ήθους και της ποιότητας @Real_gr“, έγραψε ο Γιώργος Μουρούτης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

ystrografa.gr

Τρόμος στην ορεινή Αχαΐα - Επανεμφανίστηκε η σπείρα που ληστεύει ηλικιωμένους

Τρόμος στην ορεινή Αχαΐα - Επανεμφανίστηκε η σπείρα που ληστεύει ηλικιωμένους
 Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας μετά τα χθεσινά «χτυπήματα» ληστών σε τρία σπίτια στο χωριό Κομπηγάδι του Δήμου Ερυμάνθου, που θυμίζουν τη δράση της συμμορίας που δρούσε μέχρι τον περασμένο Ιούλιο και "προτιμούσε" τους ηλικιωμένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, ανώτεροι αξιωματικοί θεωρούν πως ο τρόπος δράσης, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις και τα ίχνη που έχουν αφήσει πίσω τους οι δύο αδίστακτοι κακοποιοί, συγκλίνουν κατά πολύ στη σπείρα που την περασμένη άνοιξη και το καλοκαίρι, είχε «ρημάξει» τα ορεινά της Αχαΐας και κυρίως τα Καλαβρυτοχώρια.

Υπερβάσεις δαπανών σε τρία υπουργεία

yp1
Καλύτερη επίδοση από τον στόχο παρουσίασαν οι δαπάνες του προϋπολογισμού κατά το εννεάμηνο Ιανουάριος- Σεπτέμβριος 2013.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι δαπάνες των υπουργείων και των φορέων του δημοσίου στο διάστημα αυτό (συμπεριλαμβανομένων των απλήρωτων υποχρεώσεών τους) ήταν χαμηλότερες κατά 1,2 δισ. ευρώ ή 3,4% συγκριτικά με τον στόχο του προϋπολογισμού. Ωστόσο υπερβάσεις δαπανών εξακολουθούν να παρουσιάζουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εργασίας.

Σάρωσαν το διαδίκτυο και εντόπισαν τις 482 ιστοσελίδες με τα παράνομα παιχνίδια

Εντόπισαν τις 482 ιστοσελίδες με τα παράνομα παιχνίδια


Σάρωσαν το διαδίκτυο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υπηρεσία Οικονομικής αστυνομίας και εντόπισαν δεκάδες ιστοσελίδες όπου γίνονται παράνομα παιχνίδια.
Για τις 482 ιστοσλίδες παράνομων τυχερών παιχνιδιών σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ διαπιστώθηκε ότι πλέον δεν είναι δυνατόν η πρόσβαση σε αυτούς, από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου της χώρας μας
Οι σχετικές έρευνες, σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου, είχαν σαν αποτέλεσμα τον εντοπισμό τετρακοσίων ογδόντα δύο (482) ιστοσελίδων παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων, οι οποίες λειτουργούσαν χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο διατυπώσεις.
Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και οι χώρες, μέσω των οποίων λειτουργούσαν και στις οποίες έδρευαν οι διακομιστές τους (servers). Συγκεκριμένα, από το σύνολο των παράνομων ιστοσελίδων, όπως προέκυψε οι (5) είχαν ως έδρα τη χώρα μας και οι υπόλοιπες (477) διάφορες χώρες της αλλοδαπής.
Για τις περιπτώσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διαπιστώθηκε ότι πλέον δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτούς, από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου της χώρας μας.

Χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητα στη Μεσσηνία - Κεραυνός "έκοψε" δρόμο στην Αρκαδία - Πλημμύρες και διακοπή ρεύματος στην Πάτρα

Χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητα στη Μεσσηνία - Κεραυνός `έκοψε` δρόμο στην Αρκαδία

Με την πρώτη δυνατή βροχή ήρθαν και τα προβλήματα στη Μεσσηνία...
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι τώρα έχουν γίνει τουλάχιστον 10 κλήσεις για άντληση νερού από σπίτια μέσα στην πόλη της Καλαμάτας,ενώ η Πυροσβεστική παρενέβη και στα Χριστοφυλαίϊκα για την απομάκρυνση δέντρων που έπεσαν από τον αέρα.
Προβλήματα υπάρχουν στην επαρχιακή οδό Θουρίας - Πολιανής εξαιτίας του ποταμού που περνάει από την περιοχή και λόγω της βροχής, έχει υπερχεiλήσει, ενώ παρασυρθηκαν τρία αυτοκίνητα, μέσα στα οποία ευτυχώς δεν ήταν κανείς
Στο μεταξύ, στην Γορτυνία κεραυνός που έπεσε το μεσημέρι, έκοψε στα δύο τον δρόμο Χρυσοβίτσι - Στεμνίτσα ανοίγοντας χαντάκι βάθους σχεδόν ενός μέτρου, διακόπτοντας την κυκλοφορία.
Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, βρίσκονται στο σημείο για σήμανση του δρόμου
και όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας, έχει δοθεί εντολή να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αποκαταστήσουν τη βατότητα του δρόμου, εφόσον αυτό είναι εφικτό.
Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει σε μεγάλο τμήμα της Αχαϊκής πρωτεύουσας η ισχυρή καταιγίδα που πλήττει για αρκετή ώρα την περιοχή.
Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, τμήμα της πόλης έχει μείνει χωρίς ρεύμα ενώ σε πολλές περιοχές έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα λόγω υπερχείλισης υπονόμων.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν λόγω βλάβης οι περιοχές της Οβρυάς, της Εγλικάδας, των Δεμενίκων και της Μεσσάτιδας. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί από τους τεχνικούς της ΔΕΗ το σημείο της βλάβης.

Η κλήρωση του Κυπέλλου έβγαλε ντέρμπι: Αστέρας Δερβενίου - Πέλοπας Κιάτου και Ολυμπιακός Λουτρακίου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου

Στα γραφεία της ΕΠΣΚ , στην Κόρινθο πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση της Γ' Φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας. Η κληρωτίδα έβγαλε και 2 αγώνες ντέρμπι. Ο Αστέρας Δερβενίου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Πέλοπα Κιάτου, ενώ στο Λουτράκι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.
Ο Πανευρωστινιακός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ στο Συνοικισμό ο Κύψελος θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα Βέλου.
Οι Άγιοι Θεόδωροι στη Γ΄φάση  αγωνίζονται στην έδρα τους με την Θύελλα Πετρίου, ενώ ο Παννεμεατικός στην Νεμέα θα αντιμετωπίσει τον Α. Ο. Σολομού.
Ο Τενεάτης Αθικίων θα αγωνιστεί με τους Νέους Στιμάγκας , ενώ τέλος η Αναγέννηση Κιάτου θα αγωνιστεί με τον Ισθμιακό.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν κατά τη κλήρωση είναι τα ακόλουθα:

 ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  – ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛIOMOΔΙΟΥ – ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΓIOI ΘΕΟΔΩΡΡΟΙ –ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ –ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ- ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ- ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ- ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ

Aνοιχτά τα καταστήματα στις τουριστικές περιοχές της Πελοποννήσου πλην της Καλαμάτας

Aνοιχτά τα καταστήματα στις τουριστικές περιοχές της Πελοποννήσου πλην της Καλαμάτας
Εκδόθηκαν οι αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών της Πελοποννήσου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, οι οποίες, όπως φαίνεται, συντάσσονται με την άποψη των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων.

Ανοικτά, όλες τις Κυριακές του χρόνου -ή τουλάχιστον τις περισσότερες- θα είναι τα καταστήματα στις τουριστικές περιοχές σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση για την πόλη της Καλαμάτας, τα καταστήματα θα είναι κλειστά, αν και η πόλη και η ευρύτερη περιοχή αποτελεί τουριστικό προορισμό και μάλιστα με εντυπωσιακή αύξηση της τουριστικής κίνησης, φέτος.

Ειδικότερα, στην Κορινθία θα είναι ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του έτους σε όλο τον νομό, ενώ ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου θα είναι στο ιστορικό κέντρο της Αρχαίας Κορίνθου, στη Δημοτική Ενότητα Στυμφαλίας, Φενεού, στους Αγίους Θεοδώρους, στα Τρίκαλα, στην Καρυά και στην περιοχή Ευρωστίνης- Ροζενών.
Στο Λουτράκι, την Περαχώρα και στο Γαλατάκι, θα είναι ανοικτά τις Κυριακές από 1ης Απριλίου έως και 31η Οκτωβρίου έκαστου έτους.

Στην Αργολίδα, αποφασίστηκε να είναι ανοικτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές, από 1ης Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, σε Ναύπλιο, Μυκήνες, Τολό, Δρέπανο, Πόρτο Χέλι, Θερμησία, Ερμιόνη, Αρχαία Επίδαυρο και Ασκληπιείο, ενώ κλειστά θα είναι στο Άργος και στον υπόλοιπο νομό Αργολίδας.
Εξάλλου, η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, για τουριστικούς λόγους, να ανοίξουν τα καταστήματα σε όλη την Αργολίδα ακόμα και όλες τις Κυριακές του χρόνου, μετά από αίτημα εμπορικού συλλόγου.

Στην Αρκαδία, ανοικτά θα είναι τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους σε Δημητσάνα, Παράλιο Άστρος, Βυτίνα, Λαγκάδια, Τυρό και Λεβίδι.
Σε Τρίπολη, Άστρος, Λεωνίδιο και Μεγαλόπολη, θα είναι ανοικτά μόνο τις επτά Κυριακές που προβλέπει ο νόμος, καθώς και την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Στη Λακωνία, ανοικτά όλο τον χρόνο θα είναι τα καταστήματα στο Γύθειο, την Αρεόπολη και όλη την περιοχή της Ανατολικής Μάνης.
Στη Μονεμβασιά, θα είναι ανοικτά από 1ης Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, ενώ κλειστά θα είναι τα καταστήματα στη Σπάρτη, τους Μολάους και τη Νεάπολη.

Τέλος, στη Μεσσηνία, ανοικτά την τελευταία Κυριακή του χρόνου θα είναι τα καταστήματα σε όλο τον νομό, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και σε τουριστικούς προορισμούς του νομού, όπως η Καλαμάτα και η Κυπαρισσία, δεν προβλέπεται να είναι ανοικτά τα καταστήματα τις υπόλοιπες Κυριακές του χρόνου, πλην αυτών που ο νόμος ορίζει.
Επίσης, ανοικτά όλες τις Κυριακές του έτους θα είναι τα καταστήματα στη Δυτική Μάνη, στη Μαραθόπολη, στο Κοπανάκι, στη Γιάλοβα, στην Οιχαλία και τη Φοινικούντα. Από 1ης Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι ανοικτά τις Κυριακές τα καταστήματα στην Κορώνη.
Την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου και τις τρεις πρώτες του Αυγούστου, ανοικτά θα είναι στο Πεταλίδι. Από 1ης Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, θα ανοίγουν τις Κυριακές τα καταστήματα στην Πύλο, ενώ στη Μεθώνη ανοικτά θα είναι τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.



Υποψήφια Δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ η Θ. Τζάκρη;

Εδώ και καιρό η aftodioikisi.gr σας έχει ενημερώσει ότι η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, παρόλο που ποτέ δεν έχει εκφράσει δημόσια την επιθυμία να επιστρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, απ όπου ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τα κοινά πριν από δεκαπέντε χρόνια, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το Δήμο Αριδαίας.
Μάλιστα, άσπονδοι φίλοι της στο ΠΑΣΟΚ απέδιδαν σ αυτή την πρόθεσή της τον αντιμνημονιακό οίστρο που έδειχνε το τελευταίο διάστημα. Δεν είχαν προβλέψει θα υπερψήφιζε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας εαυτήν εκτός ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να βρει υποψήφιους με εκτόπισμα στις τοπικές κοινωνίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον καθιστά ευάλωτο στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αυτοπροσφέρονται.

Κωνσταντινόπουλος: Η Τζάκρη ψήφισε με… θέρμη το πρώτο Μνημόνιο

odysseas2
Σφοδρότατη επίθεση στη Θεοδώρα Τζάκρη, που υπερψήφισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ και διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
«Η κυρία Τζάκρη ψήφισε με πολλή θερμή το πρώτο μνημόνιο όταν ήταν υφυπουργός. Σε κομβικό σημείο για τη χώρα, τώρα που βγαίνουμε από το μνημόνιο, επέλεξε την εύκολη λύση. Γιατί δεν το έκανε όταν ήταν υφυπουργός επί Παπανδρέου; Τότε δεν ψηφίσαμε μνημόνιο, τότε δεν πήραμε δύσκολα μέτρα;» ανέφερε αρχικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος και συμπλήρωσε:

«Τότε που ήταν υφυπουργός δεν έστελνε η τρόικα email; Κάποιοι θέλουν να γίνουν δήμαρχοι, κάποιοι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… Τους εύχομαι καλό δρόμο, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή».
Όπως ανέφερε ακόμη ο κ. Κωνσταντινόπουλος, «βλέπω όλους τους πρώην υπουργούς που δεν πρόλαβαν να κλείσουν την πόρτα των Μερσεντές τους οι οδηγοί τους και έγιναν αντιμνημονιακοί σε ένα βράδυ. Εγώ δεν συμμετείχα στη διοίκηση της χώρας».

Κουκουλόπουλος: Δεν είναι… trendy το αντιμνημονιακό ταγιέρ της Τζάκρη

paris
«Αυτό που έκανε ήταν απλά λάθος. Τώρα που βγαίνουμε από τα Μνημόνια, γίνεται αντιμνημονιακή. Δεν είναι trendy το ταγιέρ που φόρεσε. Θα παλιώσει πολύ γρήγορα», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα ο Πάρις Κουκουλόπουλος για την απόφαση της Θεοδώρας Τζάκρη να υπερψηφίσει, χθες στη Βουλή, την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η κ. Τζάκρη δεν είχε κάνει γνωστή τη στάση της σε κανέναν και προσέθεσε: «Αποφάσισε να δώσει λίγο οξυγόνο στον κ. Τσίπρα, αλλά στη θέση που είναι χρειάζεται ηλεκτροσόκ. Ηθελημένα ή άθελα, έδωσε οξυγόνο. Έπρεπε να βρει μοντέρνο ταγιέρ και φόρεσε αντιμνημονιακό. Η Ελλάδα, την άνοιξη, βγαίνει στις αγορές- και είναι το τέλος των Μνημονίων».
Ερωτηθείς για τις αποχρώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν ψήφο ανοχής είπε: «Οι συνάδελφοί μου εξέφρασαν με ιδιαίτερο χρώμα μια ορισμένη στάση που είναι απολύτως κατανοητή και έχει σχέση με το βάρος και τη δυσκολία που σηκώνουμε 3,5 χρόνια. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μπούμε σε μια λογική των “δέκα μικρών νέγρων” και να αρχίσει να μετράει ο καθένας επί τούτου. Είναι τελείως διαφορετικό να μπαίνουν διαφορετικές οπτικές. Ο καθένας έχει τη δική του».
Σε ό,τι αφορά τον φόρο ακινήτων ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε πως «δεν υπάρχει άλλη λύση στον προϋπολογισμό» και σημείωσε: «Αυτήν τη στιγμή γίνεται μια πάρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση και θα δούμε στο τέλος της εβδομάδας το τελικό σχέδιό του. Θέλω να σας πω κάτι σημαντικό: η κεντρική πρόταση του ΠΑΣΟΚ έχει μια τελείως διαφορετική οπτική. Δεν πήγαμε για τις πόλεις και τα χωριά μας προχθές. Πήγαμε για να επιτύχουμε τον δημοσιονομικό στόχο με κοινωνική δικαιοσύνη. Την αποφορολόγηση της μικρής ακίνητης περιουσίας -που το είπε και χθες ο κ. Βενιζέλος και είναι η λύση στο πρόβλημα- διότι ό,τι λεφτά δώσει το κομμάτι της πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που πρέπει να συνεχίσει να φορολογείται με ΦΑΠ και χαράτσι, όπως ήταν σήμερα, θα πρέπει να πάνε υπέρ ευπαθών ομάδων και δραστηριοτήτων, όπως είναι οι κατ’ επάγγελμα αγρότες».

ysterografa.gr

Φαήλος: Ο Δράμαλης στα Δερβενάκια πέρασε καλύτερα απ’ ό, τι ο Τσίπρας χθες

Failos-Kranidiotis
Τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter χρησιμοποίησε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, για να σχολιάσει όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή, με έμφαση στην πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα.
“Ο Δράμαλης στα Δερβενάκια πέρασε καλύτερα απ’ ότι ο Αλέξης χθες όταν άκουγε τον Σαμαρά”, σημείωσε με νόημα στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Διαμαντοπούλου: Διαχείριση χωρίς όραμα για την Ελλάδα

Anna-Diamantopoulou
Στο πλευρό της Θεοδώρας Τζάκρη στάθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου, όχι μονάχα ως πολιτικός και πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως γυναίκα.
Η Άννα Διαμαντοπούλου σχολίασε τις επιθέσεις που δέχεται η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά την απόφασή της να υπερψηφίσει την πρόταση μομφής από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, μέσω σχετικού μηνύματος στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter:
“Η στάση της Θ. Τζάκρη να κριθεί πολιτικά και όχι με τις αναπίτρεπτες κάθε είδους( και σεξιστικές) επιθέσεις εναντίον της”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η αλήθεια που είπε ο Τζήμερος για την πολιτική

Thanos-Tzimeros
Ο λόγος και η ρητορική του Θάνου Τζήμερου υπήρξαν εξαρχής ενδιαφέρουσες παράμετροι της προσωπικότητας του προέδρου του κόμματος “Δημιουργία Ξανά”. Που μεταξύ άλλων τον έφεραν στο επίκεντρο σκληρών συγκρούσεων, ενίοτε και κριτικής.
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Θάνος Τζήμερος επεσήμανε χαρακτηριστικά μια αυτονόητη αλήθεια γύρω από την πολιτική, και τη σχέση που πρέπει να έχουν με αυτήν οι πολίτες.
“Λέει ο άλλος: “δεν ασχολούμαι με την πολιτική!” Δεν γλυτώνεις έτσι, γιατί ασχολείται αυτή μαζί σου και σε τσακίζει!”, έγραψε ο Θάνος Τζήμερος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

ysterografa.gr

Πως να ζεστάνεται το δωμάτιο σας με 3 ευρώ το μήνα! (Video)

Πως να ζεστάνεται το δωμάτιο σας με 3 ευρώ το μήνα! (Video)
Είναι ένα οικονομικός και διαφορετικός τρόπος να ζεσταθεί το δωμάτιο σας,γλιτώνοντας περιττά έξοδα για θέρμανση τον χειμώνα που έρχεται…
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια πρωτότυπη κατασκευή με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αυτοσχέδιο καλοριφέρ, το οποία θα σας προσφέρει αρκετές ώρες θέρμανσης και όλα αυτά με κόστος μόνο 3 ευρώ το μήνα…


techit.gr

Πρόωρες συντάξεις: Μπόνους 7 ετών για 650.000 υπαλλήλους

Ευνοϊκές προϋποθέσεις για έξοδο από το δημόσιο με 7 χρόνια μπόνους από πλασματικά έτη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεμελίωση (25ετία), πριν και μετά το 2010 και για προσαύξηση της τελικής τους σύνταξης μπορούν να αξιοποιήσουν οι περίπου 650.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Στην πράξη, αρκούν 18 έτη υπηρεσίας στο δημόσιο, για να συμπληρωθεί η 25ετία.
Μάλιστα, όσοι συμπληρώνουν την 25ετία έως το 2010 είτε με 7 είτε με λιγότερα πλασματικά χρόνια, κλειδώνουν την έξοδο για σύνταξη από τα 50. Και με ποσά που είναι κάτω των 1.000 ευρώ, που σημαίνει ότι δεν τους «πιάνουν» και οι περικοπές.
Αυτές τις παραμέτρους «ζυγίζουν» οι δημόσιοι υπάλληλοι και σπεύδουν σε συνταξιοδότηση με αυξανόμενο ρυθμό αιτήσεων τις τελευταίες εβδομάδες, υπό το φόβο και την ανησυχία, μάλιστα ότι με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, θα καταργηθούν αρκετές από αυτές τις ευνοϊκές διατάξεις, ιδίως για όσους δεν έχουν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Στον οδηγό για σύνταξη από το δημόσιο με πίνακες και παραδείγματα που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, αποκαλύπτονται όλα τα μυστικά για τους τρόπους με τους οποίους χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο μπορούν να θεμελιώσουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις και να κατοχυρώσουν τη σύνταξή τους, με τα έως τώρα δεδομένα.
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες 

aftodioikisi.gr

Μυστήριο με την αιφνιδιαστ​ική αναβολή της συνάντησης Κ. Μητσοτάκη – Τρόικας για τις απολύσεις

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της Τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από πρωτοβουλία των εκπροσώπων των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας επικοινώνησε με το γραφείο του υπουργού και ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει η συνάντηση χωρίς να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση.

«Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Ξυλόκαστρο

Φωτογραφία του χρήστη Ανδρέας Ζάρρος.
Η ταινία «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» (1940) αποτελεί ίσως την πιο επίκαιρη ματιά του κινηματογράφου απέναντι στην σημερινή παγκόσμια κοινωνικοπολιτική κατάσταση. Πρόκειται για την πρώτη ομιλούσα και ηχητική ταινία του Τσάπλιν, δεκατρία χρόνια μετά την εισαγωγή του ήχου στις ταινίες. Είναι μια ανελέητη πολιτική σάτιρα για την άνοδο του Χίτλερ και του ναζισμού.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 7:00μμ

Θέατρο "Άγγ. Σικελιανός", Ξυλόκαστρο
Οργάνωση: ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Χαμένος ο Τσίπρας, αλλά αν ο Σαμαράς πάρει νέα μέτρα η κυβέρνηση έπεσε

311013203432_2391
Ισχυρό όπλο για τις διαπραγματεύσεις με τη τρόικα απέκτησε η κυβέρνηση, ας ελπίσουμε να το αξιοποιήσει
Με 153 ψήφους η Βουλή απέρριψε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνη έκπληξη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας η Θεοδώρα Τζάκρη η οποία υπερψήφισε την πρόταση μομφής και λίγο αργότερα διαγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Πολλά ακούστηκαν αυτές τις ημέρες & αν κάτι κυριάρχησε ήταν η απορία όλων για την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Αν κάποιος θελήσει να βρει τη σκοπιμότητα από τη πλευρά του Αλέξη Τσίπρα είναι η πολιτική επένδυση (ή βεβαιότητα) πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα.
Ο Αντώνης Σαμαράς όσο χαλαρός και αν παρουσιάστηκε στην ομιλία του, αναγκάστηκε να κάνει απόλυτα ξεκάθαρο στους Βουλευτές που στηρίζουν τη κυβέρνηση, πως δε θα υπάρξουν νέες επιβαρρύνσεις για τον ήδη δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.
Η ύπαρξη της κυβέρνησης πλέον στηρίζεται στο ότι δε θα ληφθούν νέα μέτρα, δίνοντας έτσι στον Πρωθυπουργό ένα ισχυρό διαπραγμευτικό όπλο με τους δανειστές. Αν όμως δεν καταφέρει να το αξιοποιήσει & να παρουσιάσει γρήγορα αποτελέσματα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

arouraios.gr
 

Bόμβες Καραμανλή οκτώ χρόνια μετά!

karamanlis
To βράδυ της 10ης Μαρτίου 2005 όλα φαίνονταν ομαλά. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απουσίαζε στη Μαδρίτη σε επίσημη επίσκεψη, ενώ ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη έδινε ένα πολύ ενδιαφέρον ευρωπαϊκό παιχνίδι, το οποίο παρακολούθησε από την πολυτελή σουίτα του στο μόλις ανακαινισμένο λόγω Ολυμπιακών Αγώνων Στάδιο Καραϊσκάκη ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γιώργος Κορωνιάς. Η εταιρία του ήταν χορηγός της θρυλικής ποδοσφαιρικής ομάδας εκείνη την εποχή. Στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας στο εσωτερικό ήταν ο νόμος με τον βασικό μέτοχο και η σύγκρουση της κυβέρνησης με επιχειρηματικά συμφέροντα. Η Διάσκεψη στην οποία μετείχε ο Καραμανλής στην ισπανική πρωτεύουσα είχε ως θέμα «Δημοκρατία – τρομοκρατία – ασφάλεια».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑFM ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ​Σ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩ​Ν ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


 ΒήμαFM 99,5. Στα μικρόφωνα Νότης Παπαδόπουλος και Βασίλης Χιώτης και θα καλημερίσουμε τώρα στην τηλεφωνική γραμμή το Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τον κ. Τέρενς Κουίκ ο οποίος έκανε μία ομιλία στη Βουλή το περασμένο Σαββατοκύριακο που συζητήθηκε αρκετά. Καλημέρα Τέρενς.

Τ.Κ: Καλημέρα Βασίλη, καλημέρα Νότη, καλημέρα Νότη, καλημέρα Βασίλη από τη Χίο όπου βρίσκομαι.

Δ: Τι κάνεις στη Χίο;
Τ.Κ: Γιορτάζει την απελευθέρωσή της.
Δ: Η απελευθέρωση, σωστά! Λοιπόν, Τέρενς, σε παρακολούθησα που μίλησες στη Βουλή και πρέπει να πω ότι η ομιλία σου μου προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ


Μετά από γόνιμο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (εμπορικοί σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς, σύλλογοι εργαζομένων, Δήμαρχοι κλπ.) και αφού συνεκτιμήθηκαν όλες οι σημαντικές παράμετροι που τέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κος Γεώργιος Δέδες, προχώρησε στη λήψη της απόφασης σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλες τις περιοχές του Νομού Κορινθίας.

Η απόφαση ορίζει τα εξής:

«Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, προαιρετικά και άλλες Κυριακές πέραν των υπό του νόμου προβλεπόμενων, ως εξής:

A) Tην τελευταία Κυριακή του έτους σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Β) Στις παρακάτω οριζόμενες περιοχές, όλες τις Κυριακές του χρόνου:
1)        Στο ιστορικό κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαίας Κορίνθου.
2)        Στη Δημοτική Ενότητα Στυμφαλίας.
3)        Στη Δημοτική Ενότητα Φενεού.
4)        Στη Δημοτική Ενότητα  Αγίων Θεοδώρων.
5)        Στις Τοπικές Κοινότητες Άνω Συνοικίας Τρικάλων, Μέση Συνοικίας Τρικάλων, Κάτω Συνοικίας Τρικάλων, Καρυάς, Ευρωστίνης- Ροζενών.

Γ) Στη Δημοτική Ενότητα Λουτρακίου – Περαχώρας και στη Δημοτική Κοινότητα Γαλατακίου τις Κυριακές για το χρονικό διάστημα από 1η Απριλίου έως και 31η Οκτωβρίου έκαστου έτους.
Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν τις Κυριακές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του Ν.4177/2013 με την επιφύλαξη των ειδικώς οριζομένων για τα καταστήματα που αναφέρονται στο άρθρο 42 του Ν.1892/1990 και στο άρθρο 14 του Ν.2194/1994, εντός του ωραρίου από 11:00 μέχρι 20:00 και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1)      Nα έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού μέχρι διακόσια πενήντα τετραγωνικά μέτρα (250 τ.μ.), όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
2)      Να μην ανήκουν με οποιαδήποτε νομική σχέση – σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise).
3)      Να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shop in a shop) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη δύναται να αναθεωρηθεί ετησίως, με απόφαση που εκδίδεται κατά το μήνα Ιανουάριο και πρώτη εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015.
Σε περίπτωση μη έκδοσης νέας απόφασης, θεωρείται ότι ισχύει η προηγούμενη ρύθμιση»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εμπορικός κόσμος και… κομματικοί κοτζαμπάσηδες!!

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Το νέο μέτρο της εργασίας την Κυριακή για τον εμπορικό κόσμο, είναι γεγονός πως έχει προκαλέσει ανησυχίες για το μέλλον των επιχειρήσεων κι έχουν εκφρασθεί αντίθετες απόψεις, μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής πρακτικής που εκφράζεται μέσω του συνδικαλισμού.
Υπάρχει έκδηλη η ανησυχία για τη δυνατότητα να αντέξουν την πίεση των μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων και των πολυεθνικών εταιριών οι μικροί έμποροι, που αποτελούν την πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου. Επίσης αγωνιούν για τις επιπτώσεις του μέτρου και οι εμποροϋπάλληλοι, που καλούνται να εργασθούν τις Κυριακές, ίσως χωρίς επιπλέον αμοιβή σε ορισμένες περιπτώσεις.

Με ποιον συμφωνούν τελικά οι νεοναζί, κ. Τσίπρα;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τελικά, ούτε και χθες έπεσε η κυβέρνηση.
Ήταν από την αρχή βέβαιο. Ουδείς στη χώρα είχε την παραμικρή ανησυχία ή την παραμικρή ελπίδα (ανάλογα με την πολιτική του τοποθέτηση).

Ουδέποτε πρόταση δυσπιστίας προς κυβέρνηση αντιμετωπίστηκε με τόσο μεγάλη αδιαφορία – από πολιτικούς και από πολίτες.

Βαρετές έγιναν (βοηθούντος και του ηλιόλουστου σαββατοκύριακου) και οι αναλύσεις σχετικά με το ποιος βγαίνει κερδισμένος και ποιος χαμένος, ποιος συσπειρώνεται περισσότερο και ποιος λιγότερο, γιατί τώρα, γιατί με αυτή την αφορμή και τα λοιπά και τα λοιπά.

Προφανώς, η συζήτηση ήταν βαρετή και για τους ίδιους τους βουλευτές, που το Σάββατο εγκατέλειψαν τα έδρανα της Βουλής και βρέθηκαν έξω από το ραδιομέγαρο.

Επί του προκειμένου πάντως έχουμε δύο δεδομένα:

Η Ελλάδα στα χρόνια της (πολιτικής​) κρίσης...

Agnostos-Stratiotis
Twitter@EmOikonomidis
Ας τα πάρουμε από την αρχή… Η χώρα αυτή βρίσκεται σε βαθιά κρίση χρέους από τη στιγμή που “απελευθερώθηκε”. Με το χρέος μας πορευτήκαμε επί δεκαετίες, και έτσι θα συνεχίζαμε, αν στα τέλη του 2009-αρχές 2010 δεν δημιουργούσαμε οι ίδιοι, δηλαδή η τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, τις προϋποθέσεις για μια κρίση δανεισμού, που απομόνωσε την Ελλάδα και της αφαίρεσε το δικαίωμα να προσφεύγει στις αγορές για να δανείζεται.
Με αυτή την κρίση δανεισμού ζούμε τα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια. Με τα γνωστά αποτελέσματα. Της υποχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, της δραματικής συρρίκνωσης του βιωτικού επιπέδου της κοινωνίας, της επικράτησης μια υποσυνείδητης εθνικής μελαγχολίας, που επί της ουσίας αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς εμποδίζει έναν κατεξοχήν συναισθηματικό και παρορμητικό λαό, να κοιτάξει πιο μακριά. Σε ένα καλύτερο μέλλον. Και να το διεκδικήσει.
Από την οικονομική κρίση, η Ελλάδα σταδιακά εξέρχεται. Και συντονίζει τον βηματισμό της ώστε να ανακτήσει την εθνική αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπειά της. Ώστε να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, αντάξιους μιας Ιστορίας που όσο περισσότερο την ανακαλεί κανείς στη μνήμη, τόσο περισσότερο προκαλεί ντροπή για το σημερινό κατάντημα.
Βλέπετε, η έξοδος από την οικονομική κρίση, κάθε άλλο παρά συνεπάγεται και την αντίστοιχη υπέρβαση της πιο βαθιάς και ουσιαστικής κρίσης που αντιμετωπίζει αυτά τα χρόνια η Ελλάδα. Την κρίση πολιτικής. Σε επίπεδο ηγεσίας, εκπροσώπησης, γνωστικού υποβάθρου, αντιληπτικής ικανότητας και ειλικρινούς αγωνίας για το μέλλον του τόπου.
Όσα έγιναν στη Βουλή αλλά και εκτός Κοινοβουλίου, στο περιθώριο της συζήτησης για την πρόταση μομφής που προκάλεσε ο… πολιτικός ακτιβισμός του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσαν ότι η συγκεκριμένη σύνθεση της εθνικής αντιπροσωπείας, είναι εκτός συναγωνισμού η χειρότερη που έχουμε κληθεί να παρακολουθήσουμε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Και αυτή η πολιτική υστέρηση λειτουργεί διαβρωτικά, με τρόπο που τροφοδοτεί την κρίση και αναπαράγει νέες εστίες. Από τα κάγκελα μέχρι τις ντουντούκες, και από την άρθρωση νηπιακών επιχειρημάτων μέχρι την εκδήλωση συμπεριφορών… πεζοδρομίου, η εικόνα αυτής της Βουλής έρχεται να προβληματίσει. Να απογοητεύσει. Να μελαγχολήσει.
Απ’ την άλλη βέβαια, θα μπορούσε να αποτελέσει το πιο ζωηρό ερέθισμα για τη θυελλώδη ανατροπή αυτής της πραγματικότητας. Κάτι ωστόσο που απαιτεί πρωτίστως ψυχικό σθένος. Και διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά σοβαροί άνθρωποι…

υστερογραφα

Η λίστα με τους νικητές των ΜΤV EMA 2013

Katy-Perry
Η λίστα με τους νικητές των MTV EMA 2013, έχει ως εξής:
Worldwide Act – Chris Lee
Best World Stage – Linkin Park
Best Male – Justin Bieber
Best Electronic – Avicii
Best Rock – Green Day
Best Female – Katy Perry
Best Alternative – Thirty Seconds To Mars
Best Hip Hop – Eminem
Best Live – Beyoncé
Best Song – Bruno Mars – Locked Out Of Heaven
Biggest Fans – Tokio Hotel
Best Look – Harry Styles
Best Pop – One Direction
Global Icon – Eminem
Best Push – Austin Mahone

Ysterografa.gr Newsletter

Αντικαλλικράτης: Επιχείρηση για «σπάσιμο» Λέσβου, Ρόδου, Κέρκυρας, αλλά & Σάμου, Κεφαλλονιάς

Παρά τις αντιδράσεις σε Ρόδο, Κέρκυρα, η ΝΔ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης φαίνεται να επιμένει σε «σπάσιμο» και άλλων δήμων ενόψει του αντικαλλικράτη που, όπως λέει, σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή εντός Νοεμβρίου.
Στο πλαίσιο αυτό πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρουν ότι εκτός από:
- Τη Λέσβο για την οποία η απόφαση θεωρείται ειλημμένη καθώς συμφωνούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία και οι τοπικοί παράγοντες,
-Τη Ρόδο (όπου η μόνη που συμφωνεί είναι η τοπική ΝΟΔΕ της ΝΔ, ενώ την αντίθεσή της έχει εκφράσει και η παράταξη της ΝΔ στο δημοτικό συμβούλιο)
-Την Κέρκυρα, το ζητάει μετ’ επιτάσεως ο Ν. Δένδιας ωστόσο διαφωνεί ο δήμαρχος της ΝΔ Γ. Τρεπεκλής αλλά και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου),
θα εντάξουν στον αντικαλλικράτη τη Σάμο και την Κεφαλλονιά.
Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει ακόμη επίσημη θέση. Ωστόσο πρόσφατα ο (προερχόμενος από το συγκυβερνών κόμμα) πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης είχε εκφράσει την αντίθεσή του τονίζοντας ότι «έξι με εφτά μήνες πριν τις εκλογές δεν πρέπει να ανοίγει το χωροταξικό».
Μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (και της ΝΔ) έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι από τη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας οι πληροφορίες για τις αλλαγές στο χωροταξικό λαμβάνουν συνεχώς τηλεφωνήματα απ’ όλη την Ελλάδα με αιτήματα για «σπάσιμο» ορεινών, νησιωτικών και άλλων δήμων. «Δεν μπορούμε να ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου παραμονές εκλογών», λένε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο του αντι-καλλικράτη που αποσύρθηκε, προέβλεπε:
-Το «σπάσιμο» της Λέσβου σε τέσσερις δήμους
-Το «σπάσιμο» της Κέρκυρας σε τρεις
-Τη μετακίνηση δημοτικών ενοτήτων Δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων σε όμορους δήμους αρκεί να υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσής τους σε κάποια άλλη ενότητα.

Απολύσεις και παράταση (ξανά) στο τραπέζι τρόικας-Μητσοτάκη

Το θέμα των απολύσεων αλλά και της παράτασης της διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου πρόκειται να τεθεί για μία ακόμη φορά στο τραπέζι κατά την απογευματινή συνάντηση (πιθανότατα στις 5, καθώς η ακριβής ώρα πρόκειται να καθορισθεί το πρωί) της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Βασικό αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να προσμετρηθούν στις απολύσεις του Δεκεμβρίου οι 800 έως 1.000 απομακρύνσεις από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αλλά και οι 4 έως 5.000 συμβασιούχου που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές και το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς πρόκειται να απολυθούν μέσω δικαστικών αποφάσεων.
Plan B για τις απολύσεις του Δεκεμβρίου
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι δανειστές μας φαίνεται ότι κάνουν δεκτό ότι έχει επιτευχθεί ο ενδιάμεσος στόχος (μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου) για 2.000 απολύσεις (πιθανότατα οι της ΕΡΤ), ενώ στη δεξαμενή των υπόλοιπων 2.000 μέχρι το Δεκέμβριο μπαίνουν 500 υπάλληλοι για λόγους υγείας και 230 επίορκοι. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα να συνυπολογισθούν οι 800 έως 1.000 εργαζόμενοι των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αλλά και οι συμβασιούχοι με προσωρινές διαταγές που θα απομακρυνθούν, τότε η κυβέρνηση πιάνει όχι μόνο τους στόχους για το 2013 αλλά και ένα τμήμα από τις 11.000 του 2014.
Εναλλακτικά, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, εφόσον δεν γίνει δεκτά τα αιτήματά της, η κυβέρνηση προετοιμάζεται να απομακρύνει 1.270 υπαλλήλους ΝΠΙΔ με βάση την αξιολόγηση δομών που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός να κάνουν οι υπουργοί του.
«Δεδομένη η παράταση»
Αναφορικά με το θέμα της παράτασης, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνιζαν στην aftodioikisi.gr, ότι δόθηκε το γενικό σχέδιο αναφορικά με τις πηγές (ΟΤΑ, Υγεία, ασφαλιστικά ταμεία), ωστόσο εξηγήθηκε στην τρόικα ότι «δεν προλαβαίνουμε μέχρι το Δεκέμβριο».
Πρόσθεταν πάντως ότι η παράταση θα δοθεί εκ των πραγμάτων, υπενθυμίζοντας ότι η διαθεσιμότητα του Ιουλίου που, τελικώς, έγινε διαθεσιμότητα του Σεπτμεβρίου, ολοκληρώθηκε με τους διοικητικούς υπαλλήλους στις αρχές Νοεμβρίου.

Ραχήλ Μακρη σε Άδωνη: Άκου φασιστάκο.​..

rahil
Απάντηση, μέσω twitter, έδωσε η Ραχήλ Μακρή σε όσα είπα νωρίτερα στη Βουλή εναντίον της ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης κατέκρινε την κ. Μακρή για την παρουσία της στο Ραδιομέγαρο, υπογραμμίζοντας πως «η εικόνα της κυρίας Ραχήλ Μακρή πάνω στα κάγκελα ήταν πραγματικά πέραν πάσης προσδοκίας…»
Λίγο αργότερα λοιπόν η βουλευτής των ΑΝΕΛ έγραψε στο twitter απευθυνόμενη στον κ. Γεωργιάδη «Άκου φασιστάκο» και από κάτω πόσταρε βίντεο είναι από παλαιότερη εμφάνιση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος όταν ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ είχε κατακρίνει τον Αντώνη Σαμαρά.

ysterografa.gr

Σαμαράς: Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη

samaras1
Λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία στη Βουλή και την απόρριψη της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ από το Σώμα, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τόνισε πως η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη από την όλη διαδικασία.
«Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη. Περισσότερο ενισχυμένη. Μπροστά στην πορεία μας. Εκλογές το 2016», ήταν το σχόλιο του Πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Winter's Tale - Official Trailer [HD]


 

Η Ελληνική κρίση for dummies


 
Του Άγη Βερούτη

- Η κοινωνία υποφέρει, και αυτό οφείλεται στην δραστική πτώση των εισοδημάτων ιδιωτών, την εκτόξευση της ανεργίας στο 28% και την πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων.

- Τα ότι τα εισοδήματα μειώθηκαν και η ανεργία αυξήθηκε, οφείλεται στη γενικότερη ύφεση της οικονομίας με πτώση του ΑΕΠ κατά 25% περίπου.
- Η πτώση του ΑΕΠ κατά 25% περίπου, οφείλεται στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων στη χώρα μας μετά την έξοδο της χώρας από τις αγορές.
- Η μείωση της αγοραστικής δύναμης οφείλεται στο ότι

Άρθρο - παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά! Αγώνας για ανάκαμψη της οικονομίας χωρίς να πληγεί η κοινωνική συνοχή



Του Αντώνη Σαμαρά

Το τοπίο αλλάζει!
Όταν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, αυτοί που μόλις πριν δυο χρόνια υποβάθμιζαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, σήμερα την αναβαθμίζουν,
- Όταν οι διεθνείς επενδυτές, που μέχρι πρότινος απέσυραν την εμπιστοσύνη τους, σήμερα προχωρούν σε μεγάλες επενδύσεις,
- Όταν, οι ηγέτες των ισχυρών οικονομιών του πλανήτη, που μέχρι πριν δυο χρόνια έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, σήμερα εντάσσουν την Ελλάδα στη νέα οικονομική γεωπολιτική,
-Όταν, η διεθνής κοινότητα που μιλούσε για “Grexit”, για τον κίνδυνο, δηλαδή, εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, σήμερα μιλάει για “Grecovery”, για την ελληνικήπορεία οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης,
-Όταν η χώρα που δεν μπορούσε για χρόνια να ελέγξει τα τεράστια δημοσιονομικά της ελλείμματα, τώρα βγάζει πρωτογενή πλεονάσματα,
Τότε σίγουρα το τοπίο αλλάζει!

Το ειρωνικό χειροκρότημα του Σαμαρά προς τον Τσίπρα ( ΒΙΝΤΕΟ)


Οξείς και ιδιαιτέρως ειρωνικοί οι τόνοι στην Βουλή αυτή την στιγμή. Πριν λίγο και λατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς ξέσπασε σε ειρωνικά χειροκροτήματα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το ακόλουθο σχόλιο: "Χειροκροτάτε, χειροκροτάτε, γίνεστε περισσότερο γελοίοι από ό,τι η πολιτική σας περί επιτυχίας".
Για να του απαντήσει ο Πρωθυπουργός:"Δεν σας κοιτώ για να μην γελώ". 
Δείτε το Βίντεο:


Πηγή: enikos.gr

Ο Χρίστος Δήμας στη πρόταση δυσπιστίας: "Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή ... Ένα σταθερό “όχι στα πάντα”, χωρίς να εξετάζεται η ουσία των προτάσεων." (video)


Ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας στην ομιλία του στη Βουλή κατά της διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε τα εξής:
«Είναι αδιαμφισβήτητο συνταγματικό δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ και της εκάστοτε αντιπολίτευσης να καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Την ίδια στιγμή, υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να παρουσιάσει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.
Μέχρι σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταψηφίσει οποιαδήποτε πρόταση και αν έχει γίνει.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή και προβλέψιμη πριν καν ακουστεί οποιαδήποτε πρόταση από την κυβέρνηση:
Ένα σταθερό“όχι στα πάντα”, χωρίς να εξετάζεται η ουσία των προτάσεων.

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν από αργά το βράδυ της Κυριακής περιοχές κυρίως στα βορειοδυτικά ενώ από τη Δευτέρα τα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

1. Απόψε Κυριακή στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες.

2.Τη Δευτέρα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες στις περισσότερες περιοχές θα είναι έντονες. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονες.

3. Την Τρίτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες κατά διαστήματα.

4. Την Τετάρτη είναι πιθανό τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνεχιστούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Στήριξη από 153 βουλευτές στην κυβέρνηση. “Αντάρτικο” και διαγραφή για την Τζάκρη. Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

vouli
Με 153 ψήφους κατά, 124 υπέρ και 17 παρών η Βουλή απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μοναδική έκπληξη ήταν η στάση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη, η οποία καταψήφισε την κυβέρνηση , ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο “ναι” της Θεοδώρας Τζάκρη, κατά την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης
tzakri
.
Λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε πως η κ. Τζάκρη δεν συμμετέχει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι, Οδ. Βουδούρης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης (από τη Νέα ΜΕΡΑ), Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστρατίδης και Μ. Μπόλαρης.
Παρών δήλωσαν ΔΗΜΑΡ, Α. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης, Γ. Κασαπίδης.
Από την ψηφοφορία απουσίασαν οι Ν. Κακλαμάνης (ΝΔ) ο οποίος δηλώνει άρρωστος, Μ. Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος νοσηλεύεται, ο ανεξάρτητος Μ. Ανδρουλάκης και οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός από την Χρυσή Αυγή.

Σαμαράς: Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη κ. Τσίπρα. Εκλογές θα γίνουν το 2016 και θα έχουμε βγει από το Μνημόνιο

samaras
Από το ξεκίνημα της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε πρώτο πρόσωπο στον Αλέξη Τσίπρα και αναρωτήθηκε: «Κύριε Τσίπρα, έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας;»
Στη συνέχεια o Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως «Δεν θα σας κάνω κ.Τσίπρα τη χάρη. Εκλογές θα γίνουν το 2016».
«Ζητάτε να αποδυναμωθεί η Ελλάδα μπροστά στους δανειστές της» είπε ακόμα ο Πρωθυπουργός και σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εναλλακτικές λύσεις.
«Σας τελείωσε η επανάσταση, δεν βρίσκετε ανταπόκριση από τον κόσμο» τόνισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ότι παίζει θέατρο κοινοβουλευτικής παρέμβασης και πως επιδιώκει να κατευνάσει το ίδιο του το κόμμα.
Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «έχετε να διανύσετε μια τεράστια απόσταση από το γελοίο στο σοβαρό».
Αναφερόμενος στην πρόσφατη ομιλία Τσίπρα στο Τέξας ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για αντιφάσεις, τονίζοντας πως «ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σύγχυση και αντιφάσεις».
Επίσης, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως «Η Ελλάδα θα έχει βγει από το Μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη θα σκέφτεται πως θα επαναδιαπραγματευθεί».
«Η χώρα σας αφήνει πίσω κ. Τσίπρα» είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το Μνημόνιο.
Οδηγούμε τη χώρα σε ανάκαμψη, δήλωσε ο πρωθυπουργός και εσείς, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θέλετε να ακυρώσετε αυτή την πορεία.
Για το θέμα του free wi-fi, για το οποίο ο Πρωθυπουργός δέχθηκε έντονη κριτική, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως αποτελεί μία πολύ σημαντική επένδυση για τη χώρα, αλλά όπως είπε “πολλές φορές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ξεπερασμένος και από τους δεινόσαυρους. Jurassic Park”.