Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Οι αυριανοί αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας: Σέντρα… στην δεύτερη φάση 
ΠΕΜΠΤΗ 26/9

Ηρακλής-Ξάνθη (Καυτανζόγλειο, 15:30)

Διαιτητής: Στ. Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Β. Καραβασίλης, Γ. Λάζαρης (Καβάλας)

Κέρκυρα-Παναιτωλικός (ΕΑΚ Κέρκυρας, 15:30)

Διαιτητής: Γερ. Ντίτσος (Πρέβεζας)
Βοηθοί: Κ. Ποντίκης (Πρέβεζας), Γ. Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

Πιερικός-Καλλονή (Β΄ ΔΑΚ Κατερίνης, 15:30)

Διαιτητής: Αλεξ. Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Γ. Πασχάλης (Ηπείρου), Σπ. Χουλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Καλλιθέα-ΟΦΗ (Δημ. Γηπ. Καλλιθέας, 15:30)

Διαιτητής: Ν. Ανούσος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Στ. Λάμιας, Παν. Σερεμέτης (Μεσσηνίας)

Ολυμπιακός Βόλου-Αρης (ΕΑΚ Βόλου, 18:00)

Διαιτητής: Αλεξ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Δ. Γκάγκας (Λάρισας), Σπ. Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

Φωστήρας-Ατρόμητος ("Σπ.Γιαλαμπίδης", 18:00)

Διαιτητής: Σπ. Σελίμος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Ανδρ. Καραγεώργος, Χαρ. Νενεκούμης (Αργολίδας)

ΠΑΟΚ-Αναγέννηση Καρδίτσας (Γηπ. Τούμπας, 20:30)

Διαιτητής: Ι. Τοπούζης (Θράκης)
Βοηθοί: Αθ. Δηλγεράκης, Ι. Βάντσης (Δράμας)

Πλατανιάς-Απόλλων Σμύρνης (Δημ. Γηπ. Περιβολίων, 20:30)

Διαιτητής: Κ. Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Βοηθοί: Τρυφ. Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Ι. Μπέτσογλου (Κορινθίας)

Δάγκωσαν τους Πόντιους οι Πάνθηρες

Δάγκωσαν τους Πόντιους οι Πάνθηρες | onsports.grΝίκη... πρόκρισης σημείωσε ο Πανιώνιος στην Πλατεία, καθώς επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα Καλαμαριάς, με πρωταγωνιστές τους Καμπάνταη και Μενδρινό.
Το ματς στην Πλατεία κρίθηκε ουσιαστικά σε ένα... δεκάλεπτο στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Πανιώνιος από την αρχή επέβαλλε τον ρυθμό του και έψαχνε το γκολ, αλλά χρειάστηκε ένα λάθος του Κισκαμπάνη, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Καμπάνταης και με πλασέ στο 31’ νίκησε τον Καρατζιοβαλή για το 1-0. Όμως οι Πόντιοι αντέδρασαν και ο Βέντζιος με σουτ ισοφάρισε στο 35’ σε 1-1. Ο Καμπάνταης στο 37’ με ωραία ενέργεια έδωσε και πάλι το προβάδισμα και πάλι στον Πανιώνιο για το 2-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε κάπως, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν την αναμέτρηση. Ο Πανιώνιος πίεζε, ενώ ο Απόλλων έψαχνε χώρους στις αντεπιθέσεις για να απειλήσει. Και στο 84’ ο Μενδρινός με σουτ έκανε το 3-1, «κλειδώνοντας» τη νίκη και σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Πανιώνιος (Νίκος Παντέλης): Παπαδόπουλος, Πάνος, Ζαχαράκης, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Μητρόπουλος (46 Μενδρινός), Ριβέρο, Γιάννου (63’ Μαρουκάκης), Ντούνης, Λάζνικ, Καμπάνταης (72’ Καλτσάς)
Απόλλων Καλαμαριάς (Ανδρέας Παντζιαράς): Καρατζιοβαλής, Πιτσόκος, Λιόνης, Κισκαμπάνης, Καπίας, Βέντζιος (68’ Ορφανός), Βέργος, Πέλκας (64’ Παρμαξίδης), Πασιαλής (54’ Βλάχος), Κουάντιο, Αθανασιάδης.

Λύτρωση στο 90' για τον ΠΑΟ

Αυτό που άξιζε ο Παναθηναϊκός, το πήρε έστω και αν χρειάστηκε να καρδιοχτυπήσει, φτάνοντας στη νίκη επί του Εργοτέλη με 2-1, με τον Σίλντενφελντ να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 90'...
Παρουσιάζοντας εξαιρετικά καλό πρόσωπο στο πρώτο 45λεπτο, ο Παναθηναϊκός δικαιούταν να καθαρίσει το ματς, πέτυχε όμως μόνο ένα γκολ με τον Κλωναρίδη στο 42, στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.
Από την άλλη πλευρά, ο Εργοτέλης που ήταν... άφαντος στο πρώτο μέρος, πόνταρε στην κόπωση και τον αποσυντονισμό των γηπεδούχων στο ξεκίνημα της επανάληψης και έφτασε με τη σειρά του στο γκολ και την ισοφάριση, με τον Διαμαντάκο να βρίσκει δίχτυα στο 59'.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έλυναν τους λογαριασμούς της πρόκρισης στο Παγκρήτιο, ο Σίλντενφελντ ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος και χάρισε στον Παναθηναϊκό μια υπέρ-πολύτιμη νίκη με 2-1, σκοράροντας στο 90'.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντεφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς (65' Λαγός), Κλωναρίδης (78' Μουζακίτης), Ντίνας, Καρέλης (69' Φιγκερόα).
Εργοτέλης (Πετράκης): Καβουσάκης, Κοιλιάρας, Πελέ (81' Ουέλινγκτον), Γιοβάνοβιτς, Βερπακόφσκις (83' Δωματάς), Διαμαντάκος, Χαλκιαδάκης, Κοζορώνης, Μπαντιμπανγκά (73' Ρομάνο), Ρέντζας, Σαρρής.


Tρόμος στο Ρέθι από τις απανωτές ληστείες


Άναστατοι είναι οι κάτοικοι στο Ρέθι μετά τις απανωτές δύο ληστείες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι οποίοι και δικαιολογημένα  ζητούν μεγαλύτερη αστυνόμευση.
 Συγγεκιμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Το βράδυ της Παρασκευής και ώρα 23:00 περίπου στο Ρέθι Κορινθίας τέσσερις άντρες φορώντας κουκούλα, πιθανότατα αλλοδαποί, μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι 76χρονης και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, πιθανότατα ψαλιδιού, της αφαίρεσαν 300 ευρώ και ένα κυνηγετικό όπλο.
Επίσης λίγη ώρα αργότερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου και ώρα 1:00 περίπου, τέσσερις άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν το παράθυρο μπήκαν σε σπίτι που διέμενε 50χρονος στο Ρέθι. Τον χτύπησαν ελαφριά και του πήραν 300 ευρώ περίπου, διάφορα έγγραφα και ρολόγια. Στη συνέχεια του πήραν και το όχημα το οποίο βρέθηκε εγκαταλελλημένο στην Ε.Ο Ξυλοκάστρου- Τρικάλων.
Από ότι φαίνεται για τα δύο παραπάνω περιστατικά οι δράστες είναι οι ίδιοι. Έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες και την προανάκριση έχει αναλάβει το ΑΤ Ξυλοκάστρου. Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία

Άμεση καταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες

tsaftaris
Στο αμέσως προσεχές διάστημα, πρόκειται να καταβληθεί η δεύτερη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες, μετά την υπογραφή σήμερα της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε περίπου 80 εκατ. ευρώ και η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ το 2012.
«Παραμένουμε κοντά στους Έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης προσθέτοντας πως «είμαστε καθημερινά κοντά στους παραγωγούς και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό τους έργο, που είναι σημαντικό για την ανάταξη της οικονομίας της χώρας».

Μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Ένταση και μολότοφ στη Μεσογείων (video)

sullalitirio
Μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιείται από χθες στο Δημόσιο. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν ακόμη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.
Η πορεία ήταν μεγαλειώδης, με τη συμμετοχή περίπου 15.000 Αθηναίων, που έστειλαν μήνυμα κατά του φασισμού.
Από το συλλαλητήριο δεν έλειψαν πάντως και τα επεισόδια, καθώς ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν η πορεία έφτασε στο μπλόκο που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικές δυνάμεις, στην οδό, στη συμβολή Μεσογείων και Ήλιδος.

Ελαιοτεχνία 2014 - Οινόραμα 2014


Ελαιοτεχνία 2014 - Οινόραμα 2014,
είναι ΜΑΖΙ!!

6η ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2014, έκθεση ελιάς και ελαιολάδου
12ο ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2014, έκθεση οίνων και αποσταγμάτων

7 έως 10 Μαρτίου, στο κτίριο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό αεροδρόμιο) Ελληνικό-Αθήνα

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14155f78639066f4&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380133776995&sads=Q9opFqycwRc9yRTxgNq0ugtMLgU

Η Νέα Ελλάδα που ανατέλλει μέσα από την κρίση, θα είναι η Ελλάδα της αυθεντικότητας και της δημιουργίας, της σκληρής δουλειάς και της επιτυχίας. Όμως, τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι η στιγμή που το ελληνικό ελαιόλαδο και κρασί πρέπει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Αποφασίσαμε την διοργάνωση των δυο εκθέσεων για να συμβάλλουμε με αυτήν την κίνηση στην τόνωση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας, στην ανάδειξη των συνεργασιών με περεταίρω κέρδος για επιχειρήσεις και επαγγελματίες των κλάδων του ελαιολάδου και του κρασιού.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος το σύνολο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την τυποποίηση ελαιολάδου, την παραγωγή κρασιού, την συσκευασία, τα ελαιοκομικά και ελαιουργικά μηχανήματα, τα οινοποιητικά μηχανήματα. Για φέτος έχει προγραμματιστεί δυναμική επικοινωνία με όλες τις περιφέρειες και τα επιμελητήρια για συμμετοχή των μικροπαραγωγών του κάθε νομού.

Ίδια ημερομηνία, ίδιο εκθεσιακό κέντρο.
Οι κλάδοι ελαιολάδου και κρασιού τώρα μαζί.

Συγχρόνως θα πραγματοποιηθεί και ο 6ος ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2014- διαγωνισμός Ελαιολάδου με στόχο την προβολή του ελαιολάδου και της ελιάς.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14155f78639066f4&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380133809593&sads=xFw6M6MuBy3-EVpNN0N2jCWpy2k

Ο διαγωνισμός 6ο ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2014 θα εξελιχθεί σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους), ενώ το δεύτερο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ.: 210 7568888 info@eleotexnia.gr

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ του δικτύου ύδρευσης στη ΜΟΜΑ Μεγαλόπολης ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14155a1b20c50577&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hm0oh7kd1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380133582756&sads=ZyG2389J7wORRjXhPmrU0WbX0Cs
 
Την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της κατασκευής νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών ΜΟΜΑ Καλαμών, Μαραθούσας του Δήμου Μεγαλόπολης ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μαζί με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα, προϋπολογισμού 1,250,000 ευρώ δηλώνοντας ότι «καθημερινά βελτιώνουμε τις υποδομές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλάζοντας σελίδα για τον τόπο, και μάλιστα σε περίοδο κρίσης για τη χώρα. Μετά από επίπονες προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης επιτύχαμε την ένταξη ενός πολύ σημαντικού έργου που, αφενός θα προσφέρει υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στον πολίτη, αφετέρου, θα βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο δημόσιας υγείας».
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο κ. Μαρίνος Μπερέτσος Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, η οποία είχε την ευθύνη των μελετών, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε ότι η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Μεγαλόπολης έχει αποδώσει σημαντικούς καρπούς αυξάνοντας τη δυναμική του Δήμου. «Είναι μεγάλη επιτυχία η ένταξη σε αμιγώς ευρωπαϊκό πρόγραμμα της ολοκλήρωσης της τηλεθέρμανσης του Δήμου και η έλευση του φυσικού αερίου» δήλωσε ο κ. Τατούλης και εξήρε την άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας και του Δήμου στην κατολίσθηση στα Τριπόταμα.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου και δήλωσε ότι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης έχει αποδώσει σημαντικά έργα υποδομής για την περιοχή, «τα οποία αν και δεν φαίνονται είναι έργα ουσίας, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου και τη δημόσια υγεία θα προασπίσουμε και θα εξοικονομήσουμε νερό από τις απώλειες ενός πεπαλαιωμένου δικτύου».

Ξεμπρόστιασμα Άδωνι Γεωργιάδη δια χειρός Νίκου Χατζηνικολάου στο Star Channel (ΒΙΝΤΕΟ)

ADONIS-GEORGIADIS
    Για το χαράτσι των 25 ευρώ στα νοσοκομεία μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο Star Channel.
    O Άδωνις Γεωργιάδης δεν απάντησε για ποιον λόγο απέρριπτε το ενδεχόμενο να επιβληθεί χαράτσι 25 ευρώ τον περασμένο Αύγουστο, ούτε για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, χαρακτήρισε εγκάθετους όσους διαφωνούν με τον ίδιο, αποκάλυψε ότι το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας υγείας δεν αποτελεί εντολή της τρόικας, αλλά κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά και κάλεσε τον Νίκο Χαζτηνικολάου να μην… ακούει τους συνδικαλιστές.
    Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί:


    arouraios.gr/

    ΟΜΟΦΩΝΟ «ΝΑΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΕΔΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΣΙΚΥΩΝΑΣ

    https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14155209e379ed0b&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380132884222&sads=j0m8X9YHxzv9QLm3Xk67Dkq_E14

    Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται για τα πολιτιστικά δεδομένα της Κορινθίας η τελευταία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που αφορά στην αποκάλυψη και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας.

    Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ενέκρινε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και το Δήμο Σικυωνίων, για την "Αποκάλυψη, Προστασία και Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας".

    Με την έγκριση της εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο δίνει στην ουσία το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών για την αποκάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου, που αποτελεί αίτημα δεκαετιών για την τοπική κοινωνία. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2013, ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στο ύψος των 200.000 ευρώ και η χρηματοδότησή τους καλύπτεται με 100.000 ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και με το ίδιο ποσό από το Δήμο Σικυωνίων.

    Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το Νομό Κορινθίας δεδομένης της πολιτιστικής ταυτότητας του Θεάτρου που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο σωζόμενο γνωστό θέατρο του αρχαίου κόσμου. Στόχος του προγράμματος είναι η συνολική προστασία του αρχαίου θεάτρου, η διάσωσή του ως αρχαιολογικό τεκμήριο και ιστορική μαρτυρία, η αναχαίτιση περαιτέρω απώλειας του αυθεντικού υλικού, η συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη της αρχικής ταυτότητας του μνημείου ως έργου αρχιτεκτονικής, η διαμόρφωση μιας πιστής, αναγνώσιμης εικόνας του, η αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του και τέλος η προετοιμασία του για την ασφαλή υποδοχή επισκεπτών και η απόδοσή του στην τοπική κοινωνία.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας που όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε απολύτως μεθοδικά για το σκοπό αυτό, με τη στήριξη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη, δήλωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την εισήγησή του, πως πρόκειται για μια από τις στιγμές εκείνες που ένας Αιρετός νιώθει περήφανος και χαρούμενος για την έναρξη ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού έργου στην περιοχή του.

    Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, του Δημάρχου Σικυωνίων και του Προϊσταμένου της ΛΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για το σχετικό θέμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=MVSUtq9SWIw

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

    ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ


    Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων σας ενημερώνει ότι εκδόθηκε η πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).

    Η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση αφορά στην δημιουργία 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

    Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

    Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

    Συναγερμός στο Μαξίμου για το σενάριο παραίτησης της Χρυσής Αυγής - Αποκαλύψεις για το πώς θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές και ποιούς συμφέρει

    Μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή που προκλήθηκαν από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα σενάρια μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο δίνουν και παίρνουν.

    Ο σοβαρός αντίκτυπος τόσο πολιτικά όσο και δικαστικά που είχε η δολοφονία του έλληνα ράπερ έχει θορυβήσει τη Χρυσή Αυγή, η οποία πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να "δεθούν" βουλευτές και μέλη της με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις διαδραματίζει και η δημοσκόπηση του NewsIt που δείχνει τον σύνδεσμο να χάνει τα ποσοστά του.

    Στα... Ψαχνά ο Ηρακλής, 3-1 τη Βέροια

    Στα... Ψαχνά ο Ηρακλής, 3-1 τη Βέροια | onsports.grΕκανε τη μεγάλη έκπληξη ο Ηρακλής Ψαχνών και έδειξε τις άγριες διαθέσεις του έναντι της Βέροιας, υποχρεώνοντας τη «βασίλισσα» σε ήττα με 3-1, που προσφέρει στην ομάδα της Εύβοιας πολλές ελπίδες πρόκρισης στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.
    Κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων ο Κρητικός, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα, στο 35' με πέναλτι και στο 54', ενώ ο Κοιλιάρας διαμόρφωσε το τελικό 3-1 σκοράροντας στο 83'. Η Βέροια είχε κατορθώσει να μειώσει με τον Μάνο σε 2-1 στο 72ο λεπτό, αλλά το τελικό 3-1 καθιστά εξαιρετικά πιο δύσκολη την προσπάθεια για ανατροπή και πρόκριση στη ρεβάνς.
    Ηρακλής Ψαχνών (Γιώργος Λάμπρου): Πουρής, Στουρνάρας, Τζανής, Παλαιολόγου, Μπακομήτρος, Τσιμόντζι, Κοιλιάρας, Γκμπακουιντί (67’ Ντελέκος), Κρητικός (84’ Νικολόπουλος), Επιτροπάκης (72’Λάμπρου), Φοντακάρο
    Βέροια (Τον Καάνεν): Τζόναθαν, Μπαργκάν, Ορέστες (46’ Τσιμογιάννης), Όστοϊτς, Παυλίδης (46’ Σιόντης), Μάνος, Αποστολόπουλος, Ντε Κόστα, Οικονόμου, Σισοκό, Σεγκούντο

    Σε άλλους αγωνες . Ο Ηρακλής Ψαχνών επικράτησε 3-1 της Βέροιας, ενώ ο Αστέρας Μαγούλας νίκησε 2-1 τον Λεβαδειακό. Η Νίκη Βόλου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Πανθρακικό, επιβλήθηκε με 2-1. Στο 0-0 έμειναν ΠΑΣ Γιάννινα και Αιγινιακός.

    Αν δεν σκοράρεις... δεν κερδίζεις! ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΧΑΝΙΑ 0-0

    Λαμπερά τα Χανιά, 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη | onsports.grΣτο μηδέν κράτησαν τα Χανιά τον Αστέρα στην Τρίπολη, με την πρόκριση να κρίνεται στη ρεβάνς.
    Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη είδαν δύο δοκάρια και έπαιξαν μονότερμα τους Χανιώτες στο δεύτερο μέρος, όμως στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλες ευκαιρίες, με τον Μπαντή να κάνει μεγάλη επέμβαση στο 42’.
    Οι Αρκάδες είχαν την πρωτοβουλία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να απειλήσουν ουσιαστικά, παρά μόνο με κάποια σουτ εκτός περιοχής. Τα Χανιά μετά το ημιώρο ανέβασαν στροφές και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Μπαντή, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Πάγκαλο και Τσάτσο. Μάλιστα, στο 42’ ο Μπαντής έκανε σπουδαία απόκρουση σε συρτό σουτ του Πάγκαλου.
    Στο δεύτερο μέρος οι αλλαγές του Τσιώλη έδωσαν μεγαλύτερη επιθετική πνοή στον Αστέρα, που έκλεισε τους Χανιώτες στα καρέ τους. Μάλιστα στο 65’ ο Ντε Μπλάσις είχε σουτ στο δοκάρι, όπως και ο Μπαράλες στο 71’ με κεφαλιά. Ολες οι προσπάθειες των γηπεδούχων όμως σταματούσαν στον εκπληκτικό Θεοδωρόπουλο, που «καθάριζε» κάθε επικίνδυνη κατάσταση.
    Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Ζαραδούκας, Λισγάρας, Κουρμπέλης, Εντό, Σέττι (72’ Μπακασέτας), Μουνάφο (46’ Χουάνμα), Καράσκο (46’ Ντε Μπλάσις), Κάφα, Μπαράλες
    Χανιά: Θεοδωρόπουλος, Παγώνης, Μανωλάς, Παπατζίκος, Πυθαρούλης, Βαλλιάνος (73’ Χατζηισαΐας), Πότσι, Τσατσαρής, Τσάτσος (77’ Μαλντονάδο), Μπουντόπουλος, Πάγκαλος
    Στο μηδέν κράτησαν τα Χανιά τον Αστέρα στην Τρίπολη, με την πρόκριση να κρίνεται στη ρεβάνς.
    Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη είδαν δύο δοκάρια και έπαιξαν μονότερμα τους Χανιώτες στο δεύτερο μέρος, όμως στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλες ευκαιρίες, με τον Μπαντή να κάνει μεγάλη επέμβαση στο 42’.
    Οι Αρκάδες είχαν την πρωτοβουλία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να απειλήσουν ουσιαστικά, παρά μόνο με κάποια σουτ εκτός περιοχής. Τα Χανιά μετά το ημιώρο ανέβασαν στροφές και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Μπαντή, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Πάγκαλο και Τσάτσο. Μάλιστα, στο 42’ ο Μπαντής έκανε σπουδαία απόκρουση σε συρτό σουτ του Πάγκαλου.
    Στο δεύτερο μέρος οι αλλαγές του Τσιώλη έδωσαν μεγαλύτερη επιθετική πνοή στον Αστέρα, που έκλεισε τους Χανιώτες στα καρέ τους. Μάλιστα στο 65’ ο Ντε Μπλάσις είχε σουτ στο δοκάρι, όπως και ο Μπαράλες στο 71’ με κεφαλιά. Ολες οι προσπάθειες των γηπεδούχων όμως σταματούσαν στον εκπληκτικό Θεοδωρόπουλο, που «καθάριζε» κάθε επικίνδυνη κατάσταση.
    Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Ζαραδούκας, Λισγάρας, Κουρμπέλης, Εντό, Σέττι (72’ Μπακασέτας), Μουνάφο (46’ Χουάνμα), Καράσκο (46’ Ντε Μπλάσις), Κάφα, Μπαράλες
    Χανιά: Θεοδωρόπουλος, Παγώνης, Μανωλάς, Παπατζίκος, Πυθαρούλης, Βαλλιάνος (73’ Χατζηισαΐας), Πότσι, Τσατσαρής, Τσάτσος (77’ Μαλντονάδο), Μπουντόπουλος, Πάγκαλος

    Σέποβιτς και... πρόκριση για τον Ολυμπιακό που «καθάρισε» με 5 - 1 τον Φωκικό!


     
    Με μία ενδεκάδα που στο πρωτάθλημα ή πόσω μάλλον στην Ευρώπη δεν θα δούμε ποτέ, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου επικρατώντας του Φωκικού με 5-1!

    Σέποβιτς και... πρόκριση για τον ΟλυμπιακόΤο ντεμπούτο του Σέποβιτς με δύο γκολ, η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, η πρώτη εμφάνιση του πιτσιρικά Βέργου και το άδειο Καραϊσκάκη είναι τα στοιχεία που ξεχώρισαν για την ομάδα του Μίτσελ.
    Η ρεβάνς της 30ης Οκτωβρίου αποκτά λοιπόν διαδικαστικό χαρακτήρα σε μια εβδομάδα που οι «ερυθρόλευκοι» θα ετοιμάζονται για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο το Σάββατο 2 Νοεμβρίου.

    Προβάδισμα για Μαγούλα, 2-1 τον Λεβαδειακό

    Προβάδισμα για Μαγούλα, 2-1 τον Λεβαδειακό | onsports.grΜόνο εύκολος δεν είναι ο δρόμος της πρόκρισης για τις ομάδες της Superleague, όπως αποδεικνύεται από τα πρώτα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδος. Αυτό γιατί, ο Λεβαδειακός που φιλοξενήθηκε από τον Αστέρα Μαγούλας τα βρήκε σκούρα, γνωρίζοντας την ήτταμε σκορ 2-1, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να κυνηγάει την ανατροπή στη ρεβάνς της Λιβαδειάς. 

    Ο Εβερετ στο 2ο λεπτό και ο Κάστρο με πέναλτι στο 48' πέτυχαν τα τέρματα του Αστέρα, για να μειώσει ο Ροτζέριο στο 67' για τον Λεβαδειακό και να τον κρατήσει «ζωντανό» στην υπόθεση πρόκριση.

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: Κασμερίδης, Κοτίτσας, Πολίτης, Έβερετ, Κάστρο, Γκόγκας (69’ Δημητριάδης), Στρατομήτρος, Νόνης, Ντιέγκο, Καπουράνης (80’ Ιατρού), Πινέιρο (78’ Σαμαρόπουλος).
    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόφσκι, Νικολάκης, Ιωαννίδης (46' Λυκογιάννης), Πετράτσι, Μάρτινς, Μπούστο (78’ Μαχαίρας), Κονέ, Ροτζέριο, Σανκινέτι, Βασιλείου, Γιάντσης (46' Ορτέγκα).

    Πρεμιέρα στη β΄φάση Ξεχωρίζει το Παναθηναϊκός-Εργοτέλης στους αγώνες του Κυπέλλου

    Με τους πρώτους αγώνες της Β` φάσης και την συμμετοχή των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, συνεχίζεται το επόμενο διήμερο, το κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός έχει εύκολο έργο υποδεχόμενος τον Φωκικό, όπως και ο ΠΑΟΚ, που θα φιλοξενήσει την Αναγέννηση Καρδίτσας. Παράλληλα, ο Πλατανιάς είναι το φαβορί με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπως και ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται τον Εργοτέλη.

    Το πλήρες πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων, έχουν ως εξής:

    Σε εξέλιξη αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

    Σε εξέλιξη αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το αντιφασιστικό συλλαλητήριο καθηγητών, σπουδαστών, φοιτητών, μαθητών και μελών του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, όπου αργότερα θα δοθεί και συναυλία.

    Κλειστοί είναι οι γύρω δρόμοι. Ανοιξε ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο, κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό.

    Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, μαθητές και σπουδαστές, όλοι οι συγκεντρωμένοι, φωνάζουν συνθήματα ενάντια στον φασισμό και την Χρυσή Αυγή.

    Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιείται και στην Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Και εκεί θα ακολουθήσει συναυλία.

    Το απόγευμα (6 μ.μ.) ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κόμματα και φορείς καλούν τους πολίτες σε μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

    Περίπου την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου), Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.

    Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε Κορινθία, Μεσσηνία και Αρκαδια- Αντιδράσεις για τα απογευματινά μαθήματα!

    Συνεχίζεται η κατάληψη σχολείων στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα στην Κορινθία υπό κατάληψη είναι το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίων Θεοδώρων, στην Καλαμάτα,  δέκα σχολεία και στην Τρίπολη το 1ο Γενικό Λύκειο.
    Στο μεταξύ, έντονες είναι οι αντιδράσεις των ΕΛΜΕ Αρκαδίας και Μεσσηνίας, για την απόφαση των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να λειτουργούν σε άλλα διδακτήρια της Τρίπολης και της Καλαμάτας, τα υπό κατάληψη σχολεία με απογευματινά μαθήματα.

    Η εφαρμογή του μέτρου αυτού ξεκίνησε χθες το απόγευμα με αντιδράσεις και με πολύ μικρή προσέλευση μαθητών στα μαθήματα.
    Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την απόφαση αυτή και σημειώνει ότι, «ανατρέπεται ο προγραμματισμός των οικογενειών μαθητών και καθηγητών». Προσθέτει, πως πολλά παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, είτε γιατί είναι από μακρινά μέρη και δεν υπάρχει συγκοινωνία, είτε έχουν άλλες απογευματινές υποχρεώσεις, όπως ξένες γλώσσες.

    Παράλληλα, η ΕΛΜΕ υπογραμμίζει πως η απόφαση για απογευματινά μαθήματα, «φέρνει σε αντιπαράθεση μαθητές με μαθητές. Το ωράριο των εκπαιδευτικών έρχεται σε σύγκρουση με το ωράριο που έχουν σε άλλο σχολείο», ενώ δημιουργεί και άλλα κοινωνικής φύσεως προβλήματα και τονίζουν ότι, «ζητούμενο για μας παραμένει η λειτουργία των σχολείων».

    Αυτό είναι το νησί που "γέννησε" ο σεισμός στο Πακιστάν! (ΦΩΤΟ)


     Ο σεισμός των 7,7 Ρίχτερ που συγκλόνισε το Πακιστάν και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 208 ανθρώπους «γέννησε» ένα... νησί. Απίστευτο κι όμως αληθινό!
    Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός ώστε να αναδυθεί από την Αραβική Θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, ένα μικρό νησί.
    Οι σεισμοί πάνω από 7 Ρίχτερ ονομάζονται και γεωγενείς.
    Πλήθη κατοίκων συγκεντρώθηκαν κοντά στο λιμάνι Γκουάνταρ για να δουν το σπάνιο φαινόμενο του νησιού που ο σεισμός έκανε να βγει από τη θάλασσα.

    newsit.gr

    4 δολοφονίες και 400 τραυματισμοί συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή

    Γροθιά αποτελούν τα στοιχεία του Συνηγόρου του Πολίτη για τη δράση της Χρυσής Αυγής τον τελευταίο καιρό και ειδικά από την είσοδό της στη Βουλή και μετά. Στην έκθεσή του μάλιστα ο Συνήγορος του Πολίτη καταγράφει 281 περιπτώσεις με καταγγελίες για δράση της Χρυσής Αυγής μέσα σε περίοδο μόλις ενάμιση χρόνου.

    Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση ενώ μέχρι τις εκλογές του Μαϊου του 2012 είχαν καταγραφεί μόλις 3 περιστατικά που ενέπλεκαν τη Χρυσή Αυγή, τα περιστατικά εκτινάχθηκαν στα 56 από τις εκλογές και μέχρι τα τέλη του 2012.

    Συνολικά στην έκθεση καταγράφονται 281 καταγγελίες για το διάστημα Ιανουαρίου 2012-Απριλίου 2013. Σε 135 από τα περιστατικά καταγράφηκε ο τραυματισμός συνολικά 400 ατόμων και η δολοφονία τεσσάρων.

    Τα 3/4 των καταγγελιών αφορούν την Αττική. Περισσότερες από 30 είναι οι επιθέσεις στα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα πρώτες έρχονται η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη και η Αιτωλοακαρνανία.

    Όπως αναφέρεται στην έκθεση οι δράστες ήταν Έλληνες μέχρι 40 ετών, δρούσαν σε ομάδες και χτυπούσαν κυρίως τη νύχτα χρησιμοποιώντας κλομπ, ρόπαλα και σιδηρογροθιές.

    Η ανεξάρτητη αρχή εκφράζει επίσης έντονο προβληματισμό για την παθητική στάση των αστυνομικών καθώς «σύμφωνα με τις καταγγελίες α) ήταν παρόντες και απλώς παρακολουθούσαν, β) επενέβησαν μόνο και μόνο για να συλλάβουν τους αλλοδαπούς - θύματα των επιθέσεων, γ) αρνήθηκαν να παραλάβουν μηνύσεις θυμάτων, δ) συνέστησαν σε θύματα επιθέσεων να κάτσουν 'ήσυχα' στο σπίτι τους ή να φύγουν από την Ελλάδα, αντί να ερευνήσουν την καταγγελία τους».

    Ο ΣτΠ διαπιστώνει, τέλος, σημαντική απόκλιση ανάμεσα στην επίσημη και την ανεπίσημη καταγραφής περιστατικών ρατσιστικών επιθέσεων για το 2012 καθώς την ώρα που ο ίδιος έχει στη διάθεσή του 253 καταγγελίες, από την ΕΛΑΣ έχει καταγραφεί λιγότερο από το ένα τρίτο των περιστατικών.

    newsit.gr

    Αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Alco για το Newsit: Μεγάλη πτώση της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι - Χάνει 4 ποσοστιαίες μονάδες το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου

    Πρόθεση ψήφου: Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής μειώνεται κατά 4% αλλά ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ το καρπώνονται - Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την... κατηφόρα, ενώ ένα μικρό ποσοστό κερδίζουν Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Αριστερά και ΚΚΕ
     Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Alco για το Newsit αναφορικά με την Χρυσή Αυγή, δεδομένου μάλιστα ότι πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20-23 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της δράσης του κόμματος.

    Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το 78% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η δημοκρατία κινδυνεύει από τα πρόσφατα περιστατικά βίας, ένα 18% απαντά «όχι».
    Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής φτάνει το 7,4% και η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ τις δυο μονάδες
    Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο της έρευνας, που αναδεικνύει το τι πιστεύουν οι πολίτες για τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (74%) θεωρεί ότι υπάρχει συντονισμός και σχέδιο για τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν, ενώ το 15% πιστεύει ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά.
     Πιο αρνητική στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή μετά τα πρόσφατα γεγονότα έχει το 45% των ερωτηθέντων, ενώ το 39% δηλώνει πως έχει την ίδια αρνητική στάση που είχε και πριν. Το 7%, όμως, δηλώνει ότι έχει την ίδια θετική στάση απέναντί της.

    Επιχορήγηση 1.382 εκ. €. στη Π. Ε. Κορινθίας για τη μεταφορά μαθητών

    Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών δίνεται ποσό συνολικού ύψους 25 εκ. ευρώ στις Περιφέρειες για την κάλυψη εξόδων μεταφοράς μαθητών, έναντι της συνολικής τους δαπάνης για το σχολικό έτος 2012-2013.
    Αυτές οι ενισχύσεις θα αποδοθούν στις δικαιούχους Περιφέρειες, με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
     Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου  δινεται ποσό συνολικού ύψους 4.163 εκ. ευρώ που κατανέμεται ως ακολούθως:
    Π.Ε.  Αργολίδας  363.000 ευρώ
    Π.Ε. Αρκαδίας     964.000  ευρώ
    Π.Ε. Κορινθίας 1.382.000  ευρώ
    Π.Ε Λακωνίας     684.000  ευρώ
    Π.Ε. Μεσσηνίας  799.000  ευρώ

     Στο ανωτέρο συνολικό ποσό, συμπεριλαμβάνεται ποσό 339.674,64 ευρώ που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ως εξόφλησης της συνολικής δαπάνης για μεταφορά μαθητών κατά το σχολικό έτος 2011 - 2012.
    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    Στις φυλακές Μαλανδρίνου ο Ρουπακιάς

    Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα οδηγήθηκε το πρωί στις φυλακές Μαλανδρίνου. Μέχρι τώρα κρατούταν στην ΓΑΔΑ, με το φόβο ενδεχόμενων επιθέσεων σε βάρος του από κρατούμενους στον Κορυδαλλό, που ενημέρωσαν από την πρώτη στιγμή τη διοίκηση των φυλακών ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς είναι ανεπιθύμητος εκεί.
    Ετσι, σήμερα νωρίς το πρωί οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Μεταγωγών και στην συνέχεια στις φυλακές Μαλανδρίνου.

    Αμετακίνητη η Τρόικα για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις

    Σε σκληρή «γραμμή» αναμένεται να κινηθούν οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας στη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή (στις 3 το μεσημέρι) με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστωτές εμφανίζονται αμετακίνητοι ως προς την πραγματοποίηση 4.000 απολύσεων ως το τέλος του 2013 στις οποίες δεν θα περιληφθούν όσοι φύγουν από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, ούτε οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ούτε καν οι συμβασιούχοι που μένουν στη θέση τους χάρη σε δικαστικές αποφάσεις και οι οποίοι θα βρεθούν στην έξοδο.
    Κυβερνητικές πηγές λένε χαρακτηριστικά ότι ακόμη και η παράταση λίγων μηνών που ζητά ο Κ. Μητσοτάκης για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας σε άλλους 12.500 υπαλλήλους ώστε να μην γίνει το Δεκέμβριο, δύσκολα θα δοθεί, πολύ περισσότερο που υπάρχει δυσπιστία για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να συμπληρώσει το σχετικό κατάλογο.
    Κατά τις ίδιες πηγές «αν δεχθεί η Τρόικα το ένα από τα τρία, πάλι καλά να πούμε» για να περιγράψουν την εμμονή των εκπροσώπων των πιστωτών στο συγκεκριμένο ζήτημα.
    Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, ακόμη και το αίτημα για παράταση προκάλεσε εκνευρισμό σε τουλάχιστον έναν από τους εκπροσώπους της Τρόικας κατά τηχθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Τρόικα: Έβαλε πάγο στα αιτήματα Μητσοτάκη

    «Στο περίμενε» άφησαν οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα τρία αιτήματα που τους έθεσε, κατά τη διάρκεια της σημερινής διάρκειας μίας ώρας και είκοσι λεπτών συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί οι δύο πλευρές.
    Παρότι σε γενικές γραμμές εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι σχετικά με την πρόοδο της διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου (όχι όμως και του Δεκεμβρίου),  οι εκπρόσωποι των δανειστών  μας (Τόμσεν, Μαζούχ και Μόρς) δεν έδωσαν απαντήσεις στα αιτήματα του κ. Μητσοτάκη, ενώ δεν δεσμεύθηκαν ότι οι απαντήσεις αυτές θα δοθούν στη νέα συνάντηση που θα έχουν οι δύο πλευρές την Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι.
    Τι ζήτησε ο υπουργός
    Όπως είχε γράψει η aftοdioikisi.gr, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε:

    Τα αρχαία ελληνικά είναι ζωντανή λέξη. Νεκρή είναι η ιδεοληψία της Ρεπούση

    Γράφει ο
    Ανδρέας Μητσόπουλος
    Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα τελευταία 30-35 χρόνια, πραγματοποιείται μια συστηματική προσπάθεια από το αριστερόστροφο ψευτοπροοδευτικό κατεστημένο που διοικεί τον τόπο, να αλλοιωθεί η νέα ελληνική γλώσσα, βάση και κορμό της οποίας αποτελούν τα Αρχαία Ελληνικά.
    Ήταν το 1982 όταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, στα πλαίσια της «Αλλαγής» (προς το χειρότερο), έκανε το χατίρι των «μαλλιαριστών» της Αριστεράς και κατήργησε εν μία νυκτί την απλή καθαρεύουσα και το πολυτονικό σύστημα γραφής, ενώ ταυτόχρονα παραγκώνισε την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών από την ελληνική εκπαίδευση, τα οποία εδιδάσκοντο πλέον, όχι από την Α΄ Γυμνασίου αλλά από την Α΄ Λυκείου και μάλιστα κατά τρόπο εντελώς επιδερμικό, με αποτέλεσμα την ημιμάθεια των μαθητών και την δυσκολία στην έκφραση, σημαντικού ποσοστού νεοελλήνων.

    Μέτρα τώρα, γιατί η ψήφος δεσμεύει

    Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
     
    Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν κάμψη της Χρυσής Αυγής, καθώς οι εικόνες που έφθασαν στα σπίτια των Ελλήνων και καταδεικνύουν τη δράση αυτού του μορφώματος υπήρξαν καταιγιστικές.
    Μεσολάβησε, βέβαια, ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
    Και αυτό – το γεγονός, δηλαδή, ότι έπρεπε να χαθεί ένας άνθρωπος για να υπάρξει μια καταλυτικά (ελπίζω) δυναμική αντίδραση από την πλευρά όλων – αποδεικνύει πως και σ’ αυτήν την περίπτωση δεν λειτούργησε ο σωτήριος μηχανισμός της «έγκαιρης προειδοποίησης».
    Προεκλογικά, επειδή όλα τα κόμματα είχαν τον «καημό» τους και πάνω στην γενική αναμπουμπούλα δεν κοίταζαν γύρω τους, αλλά και επειδή ο ανόητος διαχωρισμός – διχασμός σε δήθεν «μνημονιακούς» και δήθεν «αντιμνημονιακούς», δεν επέτρεψε να γίνει αντιληπτό πως η κρίση και το μνημόνιο κάποτε θα τελειώσουν, αλλά ο ναζισμός τελειώνει πάντα με αίμα.

    Ο ΓΟΝ.ΙΣ. ιδρύει νέο Σωματείο στην Κορινθία την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.



    Η ανοιχτή Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων για το Παιδί, θα πραγματοποιηθεί στη Συνεδριακή αίθουσα του Δημαρχείου Κορίνθου στις 11.00 πμ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από εκπροσώπους φορέων του Νομού και ενημέρωση από τον κεντρικό φορέα για τους σκοπούς και τις υπηρεσίες του ΓΟΝ.ΙΣ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ιδρυτική συνέλευση και η ψήφιση κατ’άρθρο του καταστατικού.
    https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=141545190336c8d7&attid=0.4&disp=inline&realattid=f_hm0av3ay5&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380101774581&sads=ZvPFou8Fsw5tLDZ77nako6fRPTw
    Στόχος των συλλόγων ΓΟΝ.ΙΣ που δημιουργούνται στην Ελλάδα, είναι η πρόληψη των συγκρούσεων και των ενδοοικογενειακών προστριβών μέσα από την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της κοινωνίας και εν τέλει η αποφυγή του διαζυγίου.

    Στο ΕΣΠΑ ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργική αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Ξυλοκάστρου, Κιάτου και Γκούρας.


     
    Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 826.600,00 €
    Ειδικότερα,

    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 45

     
    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ. ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ.45. 
    ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΑΚΡΩΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΦΕΝΕΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕΤΟ.
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
    ΜΕΣΙΝΟ-ΦΕΝΕΟΥ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ