Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Διαθεσιμότητα: Σε "αναμμένα κάρβουνα" 120.000 δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου


- Στην αξιολόγηση συμπεριλαμβάνεται και ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο
- Ένα βήμα από τη διαθεσιμότητα όσοι έγιναν μόνιμοι στο Δημόσιο με το διάταγμα Παυλόπουλου ή με άλλους νόμους αφού χάνουν μονομιάς 30 μόρια
- Κερδισμένοι όσοι έχουν τίτλους σπουδών και μπήκαν με ΑΣΕΠ ή είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Ο χρόνος τρέχει και μαζί του τρέχει και η κυβένρηση να προλάβει... μιας και οι κρίσεις της τρόικας για το πρόγραμμα κινητικότητας γίνονται βάσει τριμηνιαίων ελέγχων. Έτσι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου που η τρόικα θα φτάσει ξανά στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να έχει εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα 13.500 υπαλλήλων. Οι υπόλοιποι 11.500 θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μετά τον Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", σημαντικό κριτήριο για τη μοριοδότηση αποτελεί ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσια Διοίκηση. Μοριοδοτείται λοιπόν η διαδικασία πρόσληψης σε σχεση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή διορισμού σε θέση μόνιμου προσωπικού και ΟΧΙ η μετατροπή της σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβασης μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι χαμένοι με το καλημέρα σας από την αξιολόγηση βγαίνουν οι υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν είτε με το νόμο του 2000 είτε με το διάταγμα Παυλόπουλου το 2004 ή με άλλους νόμους σε αορίστοπυ χρόνου. Αυτοί οι υπάλλλοι οι οποίοι είναι περίπου 120.000 χάνουν μονομιάς 30 μόρια κατά την αξιολόγηση.


ΑΣΕΠ και Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης αποτελούν "ασπίδα" για τους υπαλλήλους

Όσοι διορίστηκαν στο Δημόσιο μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και όσοι αποφοίτησαν από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης ή την Εθνική Σχολή Δμόσιας Αυτοδιοίκησης θα λάβουν τα περισσότερα μόρια κατά τη διαδικασίας αξιολόγησης. Πολλά μόρια παίρνουν και όσοι κατέχουν μεταπτυχιακούς και διαδακτορικούς τίτλους σπουδών με την προϋπόθεση η εργασία τοςυ να είναι σε συναφές αντικείμενο με τους τίτλους σπουδών τους.

Επίσης προβλέπεται η αφαίρεση 30 μορίων για όσους υπαλλήλους έχουν εμπλακεί σε πειθαρχικό ενώ κερδιμένοι βγαίνουν οι νεότεροι υπάλληλοι αφού η μοριοδότηση των πρωτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο είναι αυξημένη.

Σπείρα νεαρών είχε ρημάξει τα καταστήματα στην Τρίπολη

Σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, εξάρθρωσε η αστυνομία.

Συνελήφθησαν, κατά την διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο Έλληνες 15 και 16 ετών, καθώς και ένας 18χρονος Ρουμάνος, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία.
Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα τρεις Έλληνες, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Τρίπολης.
 Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας από τα μέσα Μαΐου έως και τα τέλη Ιουλίου είχαν διαπράξει 24 κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα, αρπάζοντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μερικά από τα αντικείμενα που είχαν κλέψει, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Τρίπολης, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών συνεργών τους.

Προσέφυγαν στο ΣτΕ οι δικαστικοί υπάλληλοι Πειραιά για τις μετατάξεις


 Στο Συμβουλιο της Επικρατειας προσέφυγε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά και ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά το μέρος που προβλέπει μετάταξη υπαλλήλων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, και την τοποθέτηση τους σε θέσεις μονίμων δικαστικών υπαλλήλων, στα Δικαστήρια του Πειραιά.
Η προσφυγή αποτελεί συνέχεια άλλης προσφυγής, που κατατέθηκε τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχαν κληθεί υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με τον νόμο 4093/2012 να υποβάλουν δήλωση προτίμησης προκειμένου να τοποθετηθούν στα Δικαστήρια του Πειραιά. Με την νεότερη υπουργική απόφαση γίνεται μετάταξη και τοποθέτηση στα Δικαστήρια του Πειραιά υπαλλήλων που υπηρετούσαν, ως ιδιωτικού δικαίου στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο ΤΕΙ Αθήνας κλπ. και είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Τη μετάταξη τους προσβάλλει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά, ως αντισυνταγματική και παράνομη. Σύμφωνα με το Σύλλογο οι δικαστικοί υπάλληλοι διακρίνονται από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους και η συγκεκριμένη μετάταξη γίνεται ανεξέλεγκτα, αντίκειται στο Σύνταγμα καθώς δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Στην προσφυγή υποστηρίζεται επίσης ότι οι ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν εντάσσονται στην νέα έννοια του κρατικού υπαλλήλου, αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων με ειδικές συνταγματικές εγγυήσεις, σχετικά με την υπηρεσιακή τους κατάσταση και η επίμαχη υπουργική απόφαση αποβαίνει σε βάρος της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος αφού προβλέπει τη μετάταξη υπαλλήλων που δεν έχουν καν δικαίωμα υπογραφής σε δημόσια έγγραφα ούτε συμμετοχής στη σύνθεση δικαστηρίων.

Σε κατάσταση συναγερμού από το φόβο μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης


 Έκλεισαν 21 πρεσβείες των Η.Π.Α ενώ το CNN μετέδωσε ότι πολλές στρατιωτικές μονάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων τελούν ήδη σε αυξημένη ετοιμότητα κι άμεσο συναγερμό για πιθανή τρομοκρατική επίθεση.
Πολλές μονάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή τελούν --το τρέχον και τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα-- σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας κι άμεσου συναγερμού, εξαιτίας της απειλής που αντιπροσωπεύει μια τρομοκρατική ενέργεια που μπορεί να γίνει στο χώρο αμερικανικών εγκαταστάσεων σε ένα μουσουλμανικό κράτος, μετέδωσε το δορυφορικό δίκτυο CNN επικαλούμενο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ηδη ο υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ είχε συνεργασία με συμβούλους από το Πεντάγωνο για την επιλογή των ανωτέρω στρατιωτικών μονάδων πρόσθεσε το ίδιο δίκτυο.
 Ποιές είναι οι μονάδες αυτές δεν ανακοινώνεται.
'Ολο το 2012, αυτή η κατάσταση στις στρατιωτικές μονάδες των Ην. Πολιτειών επαναλήφθηκε σε περιπτώσεις "που μετρώνται στα δάκτυλα των χεριών", διευκρινίστηκε από τον αξιωματούχο που ζήτησε να μείνει ανώνυμος.
Σήμερα στα μουσουλμανικά κράτη στη Μέση Ανατολής συνολικά είκοσι μια (21) πρεσβείες-προξενεία των ΗΠΑ δεν λειτουργούν.
Αντίστοιχα είναι τα μέτρα που υιοθετούν οι κυβερνήσεις Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας.


newsit.gr

Σοκ στο Σχηματάρι - Σκότωσε το διαρρήκτη με καραμπίνα!


 Mε καραμπίνα σκότωσε τον έναν από τους δύο άνδρες, που εισέβαλαν στο εργοτάξιο του στο Σχηματάρι Βοιωτίας, ο 55χρονος ιδιοκτήτης.
Ο 55χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία δύο αγνώστων εντός του εργοταξίου λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα .

Οπως γράφει το LamiaStar, οι δράστες ηλικίας 63 και 42 χρονών, κάτοικοι της Ασωπίας Θηβών εισέβαλαν στην επιχείρηση του 55χρονου με στοχο να κλέψουν.

Ο 55χρονος ιδιοκτήτης, που κατοικεί στην Αθήνα και είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα διάρρηξης, πήρε την καραμπίνα που είχε εκείνη τη στιγμή στο γραφείο του και πυροβόλησε τον έναν απο τους δύο δράστες στο πόδι τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ταυτόχρονα ακινητοποίησε και τον νεαρότερο δράστη.

Στο σημείο άμεσα βρέθηκαν αστυνομικοί του τμήματος Σχηματαρίου που συνέλαβαν τόσο το νεαρό διαρρήκτη όσο και τον ιδιοκτήτη του εργοταξίου που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Ο 63χρονος διαρρήκτης μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Σχηματαρίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Λιβαδειάς.

newsit.gr

Άνοιξε ξανά μετά από αιώνες το θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης


 Μετά από πολλούς αιώνες, επαναλειτούργησε χθες βράδυ αναστηλωμένο το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης, με γκαλά όπερας, που οργάνωσε το φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, το σωματείο ‘'Διάζωμα'', η ΛΗ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων, ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης αποκάλυψε ο καθηγητής αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, που έχει την ευθύνη του ανασκαφικού έργου στην αρχαία Μεσσήνη και αναστηλώθηκε μερικώς με χρηματοδοτήσεις, από το 2ο & 3ο Κ.Π.Σ. κι ολοκληρώθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά τα εδώλια του αρχαίου θεάτρου και μεταξύ των θεατών παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφυλοπούλου, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Μεσσηνίας, άνθρωποι από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και των επιχειρήσεων.
 Ομάδα καθηγητών στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου προ της συναυλίας, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις συναδέλφων τους.

newsit.gr

Σύλληψη 56χρονου για καλλιέργεια χασίς στη Λακωνία

hasisΣυνελήφθη στις Καρυές Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης, ένας 56χρονος έλληνας, για καλλιέργεια χασίς και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 56χρονου, και στον προαύλιο χώρο αυτής, βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 102,3 γραμμαρίων, 12 δενδρύλλια χασίς, ύψους από και 3 κυνηγετικά όπλα που κατείχε παράνομα.
Ο 56χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Σπάρτης.

Σε ύφεση η φωτιά στα Ίσθμια

kinitopoisi-Pyrosvestiki
Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάβο Ισθμίων η οποία μέχρι τώρα έχει κάψει δασικές εκτάσεις και αρκετά στρέμματα καλλιεργειών. Επίσης έχει καταστραφεί σοφίτα σε σπίτι της περιοχής.
Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα σταμάτησαν το βράδυ τη ρήψη νερού ενώ οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

***
Φωτιά ξέσπασε σε τουριστικό λεωφορείο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, κοντά στον κόμβο της Κηφισιάς.
Άμεση ήταν η επέμβαση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι με πυροσβεστήρες έσβησαν τη φωτιά. Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβάτες και ο οδηγός του λεωφορείου.

Ξεπέρασαν τις 8.000 οι αιτήσεις για τη Δημόσια Τηλεόραση

dimosiatileorasi
Σε 8044 έχουν ανέλθει οι αιτήσεις, στη πρώτη φάση της διαδικασίας, για πρόσληψη στο φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Ως γνωστόν προκηρύχθηκαν αρχικώς 589 θέσεις, για τον μεταβατικό τηλεοπτικό φορέα ο οποίος πρόκειται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα και η προθεσμία, γι αυτές, έληξε το βράδυ του Σαββάτου.
Ταυτόχρονα έχουν προκηρυχθεί και οι υπόλοιπεις 1453 ,ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 2000, για τον μόνιμο φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, ο οποίος αναμένεται να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει, μετά από δίμηνο,εντός του φθινοπώρου. Η προθεσμία για αυτές λήγει την Παρασκευή 9 Αυγούστου.

Η φωτογραφία του Λευκού Οίκου στο Twitter για τα γενέθλια του Ομπάμα

White-House
“Χρόνια πολλά, Πρόεδρε Ομπάμα”. Αυτό ήταν το μήνυμα που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter, με αφορμή τα σημερινά 52α γενέθλια του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα.
Η ανάρτηση συνοδευόταν από μια φωτογραφία στην οποία υπήρχαν ο Μπαράκ Ομπάμα, η Μισέλ Ομπάμα, μια τούρτα και μικρά παιδιά.

ysterografa.gr

Ιγνατίου: Ταφόπλακα για την Ελλάδα ένας νέος δανεισμός

Mixalis-Ignatiou
Την άποψη ότι ένας δανεισμός της Ελλάδας από την τρόικα, όπως φαίνεται να επιθυμεί η Γερμανία προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδοτική βοήθεια των εταίρων προς την Αθήνα, θα αποτελέσει ταφόπλακα για το μέλλον της χώρας, διατυπώνει ο Μιχάλης Ιγνατίου, με άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος είναι βαθύς γνώστης του παρασκηνίου γύρω από το ελληνικό ζήτημα, λόγω και της παρουσίας του στις Ηνωμένες Πολιτείες ως ανταποκριτής, με… διείσδυση στα ενδότερα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και έτσι η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία.
“Οι Γερμανοί επιδιώκουν νέο δανεισμό. Και εάν το επιτύχουν, θα αποτελέσει ταφόπλακα για την πατρίδα μας, διότι θα παραμείνουμε για πολλές δεκαετίες καταχρεωμένοι, και ως αποτέλεσμα αυτού, ο οικονομικός και πολιτικός έλεγχος θα είναι απόλυτος”, σημειώνει με έμφαση στο άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.

ysterografa.gr

Το “Βήμα” καλωσορίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στον… ρεαλισμό

To-Vima
Η εικόνα έχει τη βαθιά σημειολογία της. Το “Βήμα της Κυριακής”, η ναυαρχίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, που έχει ανοιχτό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κόντρας του Σταύρου Ψυχάρη με τον Αλέξη Τσίπρα, δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη.
Η διεύθυνση του “Βήματος της Κυριακής” επιλέγει να προτάξει τη συνέντευξη ως βασικό θέμα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, και με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Από την ουτοπία στον… ρεαλισμό”, προαναγγέλλει τη “μεγάλη στροφή” για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Το πρωτοσέλιδο του “Βήματος της Κυριακής” προκάλεσε συζητήσεις και σχόλια σε πολιτικούς κύκλους, καθώς μένει να αποδειχθεί αν πρόκειται για αλλαγή στρατηγικής από το Συγκρότημα Λαμπράκη, ή απλώς εντάσσεται στη στρατηγική της πίεσης προς τον Αλέξη Τσίπρα, μέσω της ανάδειξης των διαφορετικών θέσεων ενός εκ των πλέον σοβαρών και αξιόπιστων πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι ο Γιάννης Δραγασάκης.

Η νεολαία πήγε στο...ποτάμι – Δείτε τι γίνεται στο 35ο River Party στο Νεστόριο της Καστοριάς

Παρέλαση καλλιτεχνών στη σκηνή δίπλα από τον Αλιάκμονα 

- Δείτε εικόνες αλλά και βίντεο από το απόλυτο Party 

  

Η καρδιά της νεολαίος χτυπά στο Νεστόριο της Καστοριάς, δίπλα στον Αλιάκμονα, αφού το πιο μεγάλο party  το River Party έχει ήδη ξεκινήσει.
Χιλιάδες νέοι –και όχι μόνο- επισκέπτες έχουν κατακλύσει το Νεστόριο από όλες τις γωνιές της χώρας για να απολαύσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες....
Ήδη από την Τρίτη νότες και χρώματα έχουν κυριεύσει την ατμόσφαιρα της Δυτικής Μακεδονίας και  από την σκηνή που έχει στηθεί δίπλα από το ποτάμι παρελαύνουν τα μεγάλα  ονόματα της ελληνικής μουσικής
 
Περισσότερα - εικόνες και Video στο pinakio.blogspot.gr

Εικόνες από τα Κουφονήσια...

Την καλημέρα του στέλνει στο Πινάκιο και στους αναγνώστες του, ο Φοίβος Παρασκευόπουλος από τα Κουφονήσια...Στις φωτογραφίες που μας διέθεσε μιλά για τα τροπικά νερά της Ελλάδας...Διαπιστώστε το ιδιοις όμμασι 

  

Περισσότερες φωτογραφίες:  pinakio.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία στον Κυριακάτικο Τύπο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Παπαδημούλης δηλώνει σήμερα (Τύπος της Κυριακής) ότι ποτέ δεν είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα επανέλθουν σε επίπεδα 2009.
Αντιθέτως, ο κ. Σταθάκης δηλώνει (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία) ότι ο κατώτατος μισθός και η κατώτατη σύνταξη θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2009.
Πότε επιτέλους θα βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια πρόταση για την πατρίδα, αντί όλες του οι δηλώσεις, να υπερασπίζονται πότε τη μια και πότε την άλλη συνιστώσα;».

Χρυσή Αυγή - ΟΧΙ σε νέο Μνημόνιο και απολύσεις

Το νέο μνημόνιο και οι απολύσεις που επιβάλλουν οι τοκογλύφοι θα γιγαντώσουν το κύμα της ύφεσης και της ανεργίας που πλήττει τη χώρα. Η Χρυσή Αυγή λέει ΟΧΙ στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και την εξαθλίωση των Ελλήνων. Στόχος της τρόικα είναι η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η καταστροφή της οικονομίας μας και η υφαρπαγή του εθνικού μας πλούτου. Μόνη λύση η άμεση καταγγελία της άθλιας μνημονιακής πολιτικής, η άρνηση πληρωμής του παράνομου χρέους και η επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή.

 Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Συμβόλαιο με την τύχη της ίδιας της ζωής τους υπογράφουν οδηγοί και επιβάτες οχημάτων που έχουν την ατυχία να διέρχονται το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας, ένα σύνολο δρόμων, που έχει μετατραπεί σε πραγματική καρμανιόλα.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και του Πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτη Μιχαλάτο, «δρόμοι οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι κατασκευασμένοι από τη δεκαετία του ‘60, για να εξυπηρετήσουν άλλες μεταφορικές ανάγκες και σαφέστατα άλλο όγκο οχημάτων, εξακολουθούν ακόμα και σήμερα 50 χρόνια μετά να αποτελούν το μοναδικό οδικό άξονα στη Δυτική Ελλάδα».

Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, με ελλιπέστατη σήμανση και ανεπαρκή φωτισμό αποτελούν ντροπή για τη διεθνή εικόνα της χώρας και τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική του Νομού.

Πέρα από αυτά, το σημαντικότερο είναι πως δυστυχώς αποτελούν αιτία για να χάνουν την ζωή τους συμπολίτες μας.

Είναι εξωφρενικός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους στην «εθνική οδό» Αντιρρίου – Ακτίου και στο λοιπό οδικό δίκτυο του νομού, ενώ πλέον είναι σχεδόν καθημερινή η αναφορά για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην τοπική ειδησεογραφία.

Τα έργα στην Ιόνια Οδό έχουν βαλτώσει, ιδιαίτερα μετά το ζήτημα της εκκρεμοδικίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (κατόπιν της κατάθεσης αίτησης ακυρώσεως), παραμένοντας έτσι σε εκκρεμότητα η οριστικοποίηση της χάραξης του αυτοκινητόδρομου.

«Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων οδοποιίας στην Αιτωλοακαρνανία; Ποιο είναι το ύψος των κονδυλίων που έχετε εγκρίνει μέσα στο έτος για την συντήρηση του οδικού δικτύου;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων μέχρι την ολοκλήρωση των έργων για τη μείωση των τροχαίων και τη βελτίωση της εικόνας, σε συνδυασμό και με την αυξημένη κίνηση λόγω της τουριστικής περιόδου.



ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΦΡΑΝΚ ΕΝΓΚΕΛ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΟΤΙ: «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε το εξής σχόλιο αναφορικά με ορισμένα αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Λουξεμβούργιος Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Φρανκ Ένγκελ, στη δημοσιογραφική ιστοσελίδα newsbomb.gr και στο δημοσιογράφο Χάρη Λαζαρόπουλο:

«Ο Λουξεμβούργιος Φράνκ Ένγκελ, Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (που μετέχει και η ΝΔ), στενός συνεργάτης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρωτεργάτη του μηχανισμού της Τρόικας και των Μνημονίων, δήλωσε με τον ποιό κατηγορηματικό τρόπο:

«Η ώρα της Τρόικας ετελείωσε»

Δήλωσε επίσης, βλέποντας την μνημονιακή Ελλάδα να αιμορραγεί από σπουδασμένα Ελληνόπουλα να μεταναστεύουν από την πατρίδα:

«Αντί να εξάγετε μυαλά, βρείτε τα μυαλά που θα μείνουν εδώ και θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός κρίσης πέρα από τα ονόματα, τα τζάκια και τις δυναστείες».

Τόνισε επιπλέον σε σχέση με την άφιξη της Τρόικας τον άλλο μήνα ότι:

«Καθίσταται αμφίβολο να ληφθούν λογικές πολιτικές αποφάσεις για τη χώρα αν αφιχθεί η τρόικα στην Αθήνα τις επόμενες εβδομάδες, απαιτώντας νέες απολύσεις και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις. Υπό τέτοιες συνθήκες κανείς δεν θα μπορεί να κυβερνήσει!»

Και ερωτώ τους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης:

Πώς είναι δυνατόν να ταλαιπωρείτε κι άλλο την Ελλάδα και τους Έλληνες, όταν πλέον φωνάζουν οι πάντες στο εξωτερικό, ακόμα και οι αρχιτέκτονες των Μνημονίων, ότι (πέρα από τη λάθος συνταγή που ομολογούν οι ίδιοι) η κατάσταση ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, όταν οι μαύρες τρύπες μεγαλώνουν στα Ταμεία του κράτους και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, όταν η αγορά έχει πάψει να υπάρχει, όταν η ανεργία έφτασε σε εφιαλτικούς αριθμούς, όταν συμπολίτες μας αυτοχειριάζονται συνέχεια;

Πότε θα αποφασίσετε να πετάξετε τον Τόμσεν και τη παρέα του κλοτσηδόν από την πόρτα της Ελλάδας;

Πότε θα αποφασίσετε να πράξετε αυτό που σας υποδεικνύουν οι ίδιοι οι συνέταιροι σας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα;

Πότε θα αποφασίσετε να πείτε raus στη Μερκελική πολιτική που πνίγει τη χώρα μας;»

ΥΓ Σε ότι αφορά τις θέσεις Ένγκελ για τη πορεία της Ευρώπης, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ξεκάθαρα τοποθετηθεί. Πιστεύουμε στην έννοια «κράτος έθνος» και απορρίπτουμε τα σχέδια για την μερκελοποιημένη Ομόσπονδη Ευρώπη.

Αναλυτικότερα έχει αναφερθεί επανειλημμένα ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος.

*****
Νέα τετραήμερη περιοδεία, με πρώτο σταθμό τη Σάμο ξεκινά από τη Δευτέρα (5/8/2013) ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Πριν την αναχώρησή του θα έχει και νέα συνάντηση με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ιδιωτικού Προσωπικού Ναυστάθμου Σαλαμίνας, προκειμένου να γίνει αναλυτικότερη ενημέρωση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την απόφαση της μνημονιακής συγκυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα – απόλυση 350 εργαζόμενους στη συντήρηση και επισκευή του στόλου και των ναυστάθμων Σαλαμίνας- Σούδας.
******

ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ


BELLA.JPG
Χαρίζεται γατούλα τριών μηνών, υγιέστατη, πανέμορφη, μεγαλωμένη στο σπίτι, φιλική με ανθρώπους και ζώα, ιδανική για παρέα. τηλ. 2106528041, 6945160258.
 DSC_2335.JPG

Ένα μήνα πριν την… εξέγερση του Σεπτεμβρίου


  • 3160
     


eksegersi
Και μπήκαμε αισίως στον Αύγουστο. Καλοκαιρινός μήνας. Θάλασσα. Μπάνια. Ταξίδια. Ψαράκι στη παραλία κλπ κλπ κλπ. Όλα αυτά επιφανειακά, όμως. Κατά βάθος (κατά πολύ βάθος) ο κόσμος βράζει. Όλοι περιμένουν τον Σεπτέμβρη. Τον μήνα που παραδοσιακά ο λαός εξεγείρεται! Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι τη στιγμή που χιλιάδες κόσμου θα ξεχυθεί στους δρόμους και θα επιδιώξει την ανατροπή. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή επικρατεί ένας οργασμός προετοιμασιών για την ώρα του παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Προπονητής ετών... 18!

Προπονητής ετών... 18!

TOY TAΣOY KIOYΣH
Τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ονειρεύονται να γίνουν ο «νέος Mέσι», ο «νέος Kριστιάνο Pονάλντο». O 18χρονος Xρήστος Iσαΐδης, ωστόσο διαφέρει λιγάκι από τους υπόλοιπους συνομηλίκους του. H μπάλα είναι το μεράκι του αλλά από άλλη οπτική, αυτή του προπονητή.

O νεαρός Σερραίος αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση όχι μόνο για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά ίσως για το παγκόσμιο, καθώς δεν συναντάς και κάθε μέρα τεχνικούς σε τόσο μικρή ηλικία. Eτσι, απόλυτα φυσιολογικά η είδηση της πρόσληψής του στο επιτελείο της ομάδας Nέων του Eθνικού Γαζώρου έκανε τον γύρο της Eλλάδας.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ - Η ΑΕΚ πάει και Κρήτη και Κυκλάδες

Η ΑΕΚ πάει και Κρήτη και Κυκλάδες

Τέσσερις φορές στην Κρήτη και μία στις Κυκλάδες θα ταξιδέψει η ΑΕΚ στη νέα Γ' εθνική κατηγορία, καθώς η ΕΠΟ ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος σε ό,τι αφορά την προκήρυξη του και τον τρόπο καταρτισμού των ομίλων.

Πάντως, είναι μάλλον πρώιμο να μιλήσουμε για διαχωρισμό ομίλων, καθώς παρότι έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα, η ΕΠΟ αποφάσισε σήμερα πως για να αγωνιστεί τελικά κάποια ομάδα στη Γ' εθνική θα πρέπει να εξοφλήσει όλες τις οφειλές της προς την ομοσπονδία ή την Ένωσή της.
Οι κατά τόπους Ενώσεις λοιπόν θα ενημερώσουν και τις 94 ομάδες για τα χρέη τους και εκείνες με τη σειρά τους θα πρέπει να τα καλύψουν για να πάρουν το «ok» και να μπουν στην κλήρωση των ομίλων που μάλλον θα καθυστερήσει.

Ο καταρτισμός αναμενόταν να γίνει αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ωστόσο, μετά τις νέες απαιτήσεις της ΕΠΟ, ίσως γίνει τέλος της εβδομάδας ή καθυστερήσει κι άλλο ώστε να έχουν χρόνο οι ομάδες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ
Αν πάντως δεν αλλάξει κάτι δραματικά και οι ομάδες παραμείνουν ως έχουν, η ΑΕΚ, που θα μπει μετά από κλήρωση στον 5ο ή τον 6ο όμιλο, θα αντιμετωπίσει τον Πανναξιακό ή την Μύκονο και τέσσερις ομάδες από τις κρητικές (Ερμής Ζωνιανών, Άγιος Νικόλαος, Ατσαλένιος, Ηρόδοτος, ΠΑΟ Κρουσώνα, Γιούχτας, Ρούβας).
Συγκεκριμένα, οι οκτώ ομάδες της Κρήτης θα χωριστούν, πιθανότατα βάσει κλήρωσης, στους δύο ομίλους, το ίδιο θα γίνει και με τις κυκλαδίτικες και εν συνεχεία θα μπουν στην κληρωτίδα και οι 20 ομάδες της Αττικής, συμπεριλαμβανομένης και της ΑΕΚ, που θα πάρουν θέση στους δύο ομίλους.
Επίσης, όπως γράφει και το Goal σήμερα, θα μοιραστούν και οι ομάδες της Μακεδονίας στον 1ο και τον 2ο όμιλο.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για όλα τα παραπάνω ανέφερε απλά πως: «Εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής Κατηγορίας σε ό,τι αφορά την προκήρυξη του και τον τρόπο καταρτισμού των ομίλων του πρωταθλήματος περιόδου 2013-2014».

Παναθηναϊκός - Λάτσιο (21:00, ΟΤΕ TV)

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού συνδυάζει αρκετά πράγματα. Αρχικά, το νέο ξεκίνημα που κάνει το «τριφύλλι» με στόχο να μειώσει το μπάτζετ και να περιορίσει τα οικονομικά θέματα που έχει, δεύτερον να παρουσιάσει στον κόσμο τη νέα φανέλα, η οποία κάνει… ντεμπούτο στο σημερινό φιλικό με τη Λάτσιο (21:00, OTE TV) και τέλος να γίνουν γνωστά τα πλάνα που έχει ο Γιάννης Αναστασίου ενόψει της νέας σεζόν.

Μπορεί οι μεταγραφές για τον Παναθηναϊκό να μην έχουν ολοκληρωθεί αλλά σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά αναμένεται αν δούμε αρκετά νέα πρόσωπα. Μπεργκ, Σίλντενφελντ, Αμπέιντ και Καρέλης θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μπροστά στο κοινό της ομάδας και λογικά θα ξεκινήσουν και βασικοί.

Σύμφωνα με δοκιμή που έκανε ο Αναστασίου, ο Καπίνο θα είναι στο τέρμα, δεξιά θα παίξει ο Μαρινάκης και αριστερά ο Νάνο. Ο Σίλντενφελντ θα είναι αριστερό στόπερ και ο Κουτρουμπής δεξί. Ο Μέντες θα αγωνιστεί σε ρόλο κόφτη, με τον Ζέκα δεξιό εσωτερικό μέσο και τον Γαλλοαλγερινό Αμπεΐντ αριστερό εσωτερικό χαφ. Δεξιά θα παίξει ο Μπαϊράμι κι αριστερά ο επίσης αριστεροπόδαρος Καρέλης, με τον Μπεργκ στην κορυφή.

Όσο για τη Λάτσιο δεν έχει αλλάξει πολύ και ο βασικός της κορμός είναι ο ίδιος. Ο Μάουρο Ζάρατε γύρισε στην Αργεντινή για τη Βελέζ, αλλά ήρθε ο συμπατριώτης του (αμυντικός μέσος) Λούκας Μπίλια από την Άντερλεχτ έναντι επτά εκατ. ευρώ. Αποκτήθηκαν ο μέσος της Σάντος Φελίπε Αντερσον με οκτώ εκατ. ευρώ, ο Αργεντινός στόπερ Ντιέγκο Νοβαρέτι από την Τοκούκα και ο Κολομβιανός φορ Μπράιαν Περέα από την Ντεπορτίβο Κάλι. Αυτοί συν τους Ερνάνες, Κλόζε, Εντερσον, Καντρέβα, Λούλιτς, Μάουρι, Λεντέσμα, Φλόκαρι, Μαρκέτι, Κόζακ, Σιανί, Κονκό, Τσάνα, Ράντου, σαφώς δημιουργούν ένα αξιόμαχο σύνολο για το Καμπιονάτο.

Ήττα 2-0 για τον Ολυμπιακό από τη Λίβερπουλ


 Δύο «θρύλοι» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήρθαν αντιμέτωποι στο Άνφιλντ.
Διπρόσωπος ο Ολυμπιακός στο φιλικό με τη Λίβερπουλ προς τιμήν του Τζέραρντ. Ηττήθηκε 2-0 στο «Άνφιλντ» όντας ευάλωτος αμυντικά στο α’ μέρος κι ανεβασμένος αλλά όχι αρκετά απειλητικός στο β’.
 Ίσως το εορταστικό κλίμα για τις τιμές στον Στίβεν Τζέραρντ, ίσως ότι το παιχνίδι έγινε πολύ νωρίς (12:45 ώρα Αγγλίας), ίσως και ο τρελός ρυθμός που επέβαλε από το πρώτο λεπτό η γηπεδούχος ομάδα, είχαν σαν αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να μπουν στο ματς με ένα ημίχρονο καθυστέρηση.

Στις 415 οι συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά στην Πελοπόννησο

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα συνελήφθησαν συνολικά 415 άτομα, κατά τις εκτεταμένες επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η Αστυνομία, κυρίως σε καταυλισμούς Ρομά, στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των παραβατικών συμπεριφορών.

Ειδικότερα, στις επιχειρήσεις αυτές συνολικά ελέχθησαν 4.133 άτομα, 2.246 αυτοκίνητα και 99 καταστήματα, προσήχθησαν 1.367 άτομα και συνελήφθησαν 415 άτομα για διάφορα αδικήματα, τα περισσότερα των οποίων αφορούν κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και υγειονομικές παραβάσεις, ενώ 109 αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη διαμονή στη χώρα.Επίσης, βεβαιώθηκαν 1.043 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 800 αφορούν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και 104 υγειονομικών διατάξεων, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν 7 κιλά και 78,51 γραμμάρια χασίς, 60,6 γραμμάρια ηρωίνης, 2 πιστόλια replica, 11 κυνηγετικά όπλα, 1 αεροβόλο όπλο, 1 βαλλίστρα, 2 ξίφη, 7 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 7 δίκυκλα, είδη παραεμπορίου και πλήθος χρυσαφικών, ηλεκτρικών συσκευών, γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και διάφορα αντικείμενα και εργαλεία, η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται.

Τέλος, από την Αστυνομία επισημαίνεται ότι παρόμοιες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δ. Παπαδημούλης στον ΤτΚ: Δεν είπαμε ότι μισθοί και συντάξεις θα επανέλθουν σε επίπεδα 2009

Σε λίγους μήνες και όχι σε τρία "τέρμινα" θα αυτοδιαλυθούν οι συνιστώσες, δεσμεύεται ο βουλευτής Β’ Αθήνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαδημούλης. Υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπόσχεται στους πάντες τα πάντα», αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να επαναπροσληφθούν όλοι όσοι θα βγουν τώρα σε διαθεσιμότητα, ούτε βέβαια θα επανέλθουν μισθοί και συντάξεις στα επίπεδα του 2009.
  Περισσότερα: e-typos.com

Ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ - Κρίσιμη τετ-α-τετ συνάντηση Σαμαρά Ομπάμα

 
Η οικονομική κρίση και η ειδικότερη κατάσταση στην Ελλάδα είναι το κορυφαίο θέμα που θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπάρακ Ομπάμα, την ερχόμενη Πέμπτη, στην Ουάσιγκτον. Με άξονα αυτό θα εξεταστούν μια σειρά ζητήματα στρατηγικού χαρακτήρα, από τα ενεργειακά και τις προοπτικές αμερικανικών επενδύσεων μέχρι τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τα μείζονα εθνικά θέματα της Ελλάδας, στα οποία επίσης σημειώνεται κινητικότητα.
Η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, ο οποίος θα φτάσει την Τρίτη στις ΗΠΑ, με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μία ώρα. Τον Αντ. Σαμαρά στο υπερατλαντικό ταξίδι του δεν θα συνοδεύσουν υπουργοί, παρά μόνο οι στενοί συνεργάτες του, Γιώργος Μουρούτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Σταύρος Παπασταύρου και ο διπλωματικός σύμβουλός του, πρέσβης, Σταύρος Βασιλόπουλος.

Το παρασκήνιο για τους "κουρασμένους βουλευτές" και τους "ξεκούραστους τεχνοκράτες"

Ο Γιάννης Στουρνάρας φοβάται τους «κουρασμένους βουλευτές» και εκείνοι τους «ξεκούραστους τεχνοκράτες» - κατά την έκφραση του Πάρη Κουκουλόπουλου. Και οι δύο πλευρές φοβούνται ακόμη περισσότερο το οικονομικό αδιέξοδο, όπως περιγράφεται στις τελευταίες εκθέσεις των πιστωτών (Κομισιόν, ΔΝΤ) και όπως το βιώνει η κοινωνική πλειονότητα. Ο φόβος γίνεται πανικός, δεδομένου ότι θετικό σενάριο -αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον- δεν διαγράφεται στον ορίζοντα παρά μόνο νέα σοκ, όπως για παράδειγμα η άρση της απαγόρευσης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η νέα προκήρυξη 1453 θέσεων για τη Δημόσια Τηλεόραση


 Αναρτήθηκε την Παρασκευή στη Διαύγεια η νέα προκήρυξη 1453 θέσεων για τη Δημόσια Τηλεόραση, που θα προστεθούν στις 589 θέσεις της πρώτης προκήρυξης. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων του νέου διαγωνισμού είναι ως τις Παρασκευή 9 Αυγούστου και σύμφωνα με την κυβέρνηση οι προσλήψεις των 1453 θέσεων θα γίνουν σταδιακά όταν γίνει δυνατή η μεταφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Οι προσλήψεις, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, αφορούν τον ενδιάμεσο φορέα έως ότου συγκροτηθεί η ΝΕΡΙΤ και, συνολικά, δεν θα ξεπεράσουν τις 2000.

Παράλληλα εκπνέει σήμερα το βράδυ η 24ωρη παράταση που είχε δοθεί για την υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη των 589 θέσεων για τον μεταβατικό τηλεοπτικό φορέα. Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης ο αριθμός των αιτήσεων ανερχόταν σε 4500.

Από την μεριά τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ με χθεσινή τους ανακοίνωση αντιδρούν στο «νομικά ανυπόστατο μόρφωμα» του μεταβατικού φορέα, όπως τον χαρακτηρίζουν τονίζοντας πως η τελευταία πρόταση της νέας προκήρυξης πως «η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνεται σταδιακώς, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες και μόλις καταστεί ελεύθερη η χρήση των εγκαταστάσεων των Ραδιομεγάρων Αγ. Παρασκευής και Θεσσαλονίκης» αποδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

«Η μόνη πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση παραμένει η ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της οποίας συνεχίζουν να παράγουν πλήρες ραδιοτηλεοπτικό,διαδικτυακό και πολιτιστικό πρόγραμμα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της», σημειώνουν.

Νέο Ασφαλιστικό χωρίς εισφορά για τα πρώτα 400€ του μισθού


Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με ανατροπές σε εισφορές, συντάξεις, εφάπαξ, επικουρικές και μαζικές συγχωνεύσεις Ταμείων προετοιμάζει η κυβέρνηση. Η ατζέντα των αλλαγών θα ανοίξει επισήμως τον Οκτώβριο. To έναυσμα για τις επερχόμενες αλλαγές έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με τις πρόσφατες αναφορές του ότι έτσι όπως είναι σήμερα, το ασφαλιστικό σύστημα «δεν είναι βιώσιμο»! Η ατζέντα των αλλαγών στο ασφαλιστικό θα καθοριστεί από το υπουργείο Εργασίας, με την έναρξη ενός νέου κύκλου επεξεργασίας προτάσεων.

Στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «ΤτΚ», είναι ακόμη και η κατάργηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μέχρι ενός ορίου μισθού με σχέδιο-σοκ της τρόικας που βγαίνει από το συρτάρι για να επιτευχθεί η μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2016, που προβλέπει το Μνημόνιο, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Οι 6 “βόμβες” της τρόικας που θα πέσουν το Σεπτέμβριο – Τι απαιτούν οι δανειστές για τον ιδιωτικό τομέα


- Υλοποίηση της κρυφής ατζέντας θα ρίξει τους μισθούς της Ελλάδας σε επίπεδα Βουλγαρίας
- Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους- Μείωση του κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ
- Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
Με άγριες διαθέσεις και κρυφή ατζέντα για τον ιδιωτικό τομέα έρχεται η τρόικα στα τέλη του άλλου μήνα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα Real News, οι δανειστές θα ρίξουν στην ελληνική κοινωνία και οικονομία έξι “βόμβες”:

-κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους
-μείωση του κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ
-απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
-περικοπές έως 30% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
-”μαχαίρι” στο εφάπαξ τουλάχιστον στο 20%
-νέο πρόγραμμα κινητικότητας για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2014

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος της Κομισόν στην τρόικα Ματίας Μορς αναφέρει πως “ η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους". Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι εταίροι οραματίζονται, στο πλαίσιο ενός νέου μνημονίου από το 2014 και μετά, νέο κράτος με οροφή τους 450.000 υπαλλήλους και ριζικό ανασχεδιασμό των θέσεων εργασίας βάσει των υπηρεσιών.

newsit.gr

Το απίστευτο tweet που έστειλε ο Μπιλ Κλίντον στη Χίλαρι

Bill-Clinton
Εκτός από ο πλέον δημοφιλής, παραμένει και αθεράπευτα επικοινωνιακός. Ο Μπιλ Κλίντον… ανακάλυψε πριν από μερικούς μήνες το Twitter, δημιούργησε τον προσωπικό του λογαριασμό, και έκτοτε η Αμερική βρήκε έναν ακόμη λόγο να ασχολείται μαζί του.
Ο πρώην Πρόεδρος βρίσκεται στην Αφρική μαζί με την κόρη του, Τσέλσι, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Ιδρύματος Κλίντον. Και απόψε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, έστειλε ένα… εκτός πλαισίου μήνυμα στη σύζυγό του, άλλοτε Πρώτη Κυρία, πρώην Υπουργό Εξωτερικών, και αθεράπευτα ερωτευμένη με την ιδέα να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον.
“Γειά σου Χίλαρι. Σου στέλνω μια φωτογραφία από αυτά τα αστεία στην όψη άλογα, που βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο μου. Μου λείπεις”, έγραψε ο Μπιλ Κλίντον στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
Πρόσφατα, ο πρώην πλανητάρχης που παραμένει ο πιο δημοφιλής Πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ, μπροστά ακόμη και από τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, δεν είχε διστάσει να φλερτάρει στο Twitter με την Eva Longoria, ενώ ανάγκασε τον Justin Bieber να του ζητήσει συγγνώμη, που τον… έβρισε δημοσίως.

ysterografa.gr