Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Φρίκη χωρίς όρια! Αγοράκι τριών μηνών βρέθηκε νεκρό μέσα σε ψυγείο στο Αλεποχώρι Αχαΐας


 Ακόμα και οι Αστυνομικοί πάγωσαν μπροστά στο ανατριχιαστικό θέαμα που αντίκρισαν! Ένα αγοράκι, μόλις τριών μηνών, βρέθηκε νεκρό μέσα σε  κατάψυξη ψυγείου σε αποθήκη στο Αλεποχώρι Τριταίας, στην Αχαΐα.
Το νεογνό βρέθηκε από τον πατέρα του, ο οποίος στις 4 το απόγευμα ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το μωρό έχασε την ζωή του εξετάζονται από ιατροδικαστή ενώ
από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας, διενεργείται προανάκριση για το θάνατο του βρέφους.
Οι αστυνομικοί, προσπαθούν να βρουν τι έχει συμβεί, μιλώντας με τη μητέρα του μωρού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μητέρα θεωρείται η νούμερο ένα ύποπτη...καθώς φέρεται να έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Η 31χρονη μητέρα, φέρεται να είπε στους Αστυνομικούς ότι το μωρό χτύπησε το Σάββατο
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισ σότερα στοιχεία της υπόθεσης.
 Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η γυναίκα φέρεται να έριξε το μωράκι στο πάτωμα, εκείνο να χτύπησε στο κεφάλι και να ξεψύχησε λίγο αργότερα.
Εκείνη, αντί να καλέσει σε βοήθεια, μόλις διαπίστωσε ότι το αγοράκι έχει αφήσει την τελευταία του πνοή, το έβαλε... στην κατάψυξη!
Ο πατέρας του μωρού, που έλειπε από το σπίτι,από την Πέμπτη γιά δουλειές και επέστρεψε σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα, λίγο πριν γυρίσει στο σπίτι ο άντρας της, έβγαλε το άψυχο σώμα του μωρού από την κατάψυξη και το έβαλε στην κούνια του!
Εκεί, όταν πήγε να το πιάσει ο πατέρας του, διαπίστωσε ότι το μωρό ήταν νεκρό και κάλεσε τις αρχές... και η ιστορία φρίκης άρχισε να γίνεται γνωστή στο πανελλήνιο, προκαλώντας ανατριχίλα...
Αύριο, αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση, ο ιατροδικαστής
Σύμφωνα με το PatrasTimes, η 31χρονη είχε παντρευτεί παλαιότερα τον αδελφό του σημερινού της άνδρα, που , πριν από μερικά χρόνια, είχε βρεθεί νεκρός σε ποτάμι της περιοχής της Χαλανδρίτσας, δίχως όμως να έχει διαλευκανθεί αν επρόκειτο για ατύχημα, δολοφονία ή αυτοκτονία.
Σύμφωνα πάντα με το PatrasTimes, η οικογένεια έχει απασχολήσει κατά καιρούς τις αστυνομικές Αρχές τόσο για χρήση ναρκωτικών ουσιών όσο και για κλοπές και διαρρήξεις στην Πάτρα και τα περίχωρα.
Η ίδια η γυναίκα αλλά και μέλη της οικογένειας, έχουν επιβαρυμένο ιστορικό ψυχικής υγείας και κάποιοι μαλιστα έχουν νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική.






Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο παγκορινθιακό προσκύνημα στην Τήνο

700 ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ


Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο παγκορινθιακό προσκύνημα των 700 περίπου Κορίνθιων στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Τήνο, παρουσία του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ευχαρίστησε τον κ. Διονύσιο για μια ακόμη προσκυνηματική αποδημία των πιστών της Κορίνθου, λέγοντας ότι: «Η Παναγία υπούργησε το Μυστήριο της Σάρκωσης του Θεού, ενώ ο Απόστολος των Εθνών Παύλος ιερούργησε το λόγο της σωτηρίας σε όλο τον κόσμο. Και τα δύο αυτά ιερά πρόσωπα μας καλούν, μας προσκαλούν και μας προτρέπουν στη σημερινή σύναξή μας να συνεχίσουμε το έργο και την αποστολή, που μας έχει από την Εκκλησία ανατεθεί με επίγνωση και αγάπη προς το Λαό του Θεού».

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο νησί της Μεγαλόχαρης χαρακτήρισε τη σύναξη των Κορίνθιων ως πηγή χαράς, δύναμης και ευλογίας.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου,αφού επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, ευχαρίστησε όλους όσους ταξίδεψαν παρά τις οικονομικές δυσκολίες, για το ετήσιο προσκύνημα στην Τήνο.

Περισσότερες φωτογραφίες στο .dogma.gr

Μεγάλο σκάνδαλο με τα χρήματα από τις πυρκαγιές του 2007 - 27 εκατ. ευρώ χάθηκαν ξαφνικά - Πλήρωναν αθλητικά κέντρα και δρόμους

Σήμερα, έξι χρόνια μετά, δεν υπάρχουν ώριμα έργα στις περιοχές που επλήγησαν για να απορροφήσουν τους πόρους, σύμφωνα με διαπιστώσεις της Επιτροπής και όπως δεν δίστασε να καταγγείλει η κ. Αυγερινοπούλου «έξι χρόνια μετά οι ανάγκες συνεχίζουν να υπάρχουν

Στην ανάγκη αναζήτησης ευθυνών για το γεγονός ότι έμειναν αναξιοποίητα τα χρήματα του «Ταμείου Μολυβιάτη», φαίνεται να συγκλίνει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας
του Περιβάλλοντος η οποία τις επόμενες ημέρες θα παραδώσει την Έκθεση της στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι διαπιστώσεις της Επιτροπής όπως αυτές θα περιληφθούν στην Έκθεση, θα αναφέρουν πολλές και σημαντικές καθυστερήσεις προκειμένου να δοθούν τα χρήματα στις πυρόπληκτες περιοχές για την ανασυγκρότηση τους, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 αλλά και χρηματοδότηση, από διάφορους πόρους, περιοχών που δεν είχαν πληγεί από τις φωτιές.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση που έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής από την ίδια την πρόεδρο της, βουλευτή της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, ότι από την έρευνα που προηγήθηκε προέκυψε πως χρήματα «δόθηκαν σε έργα και σε περιοχές, οι οποίες δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές»!

Επισημάνθηκε ειδικότερα ότι χρήματα κατευθύνθηκαν «στα διάφορα αθλητικά κέντρα και δρόμους που φτιάχτηκαν και τα οποία ποτέ δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές». Δήλωσε ακόμη ότι «πολλές φορές έγινε κακή τοποθέτηση αυτών των χρημάτων και σίγουρα ήταν αργή η αξιοποίηση τους».

Η ανασυγκρότηση δεν έχει προχωρήσει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και η σημερινή συγκυρία θέτει το κράτος προ των ευθυνών του» καθώς «η δικαιοσύνη και η αναλογικότητα δεν τηρήθηκαν ως τώρα στην κατανομή των κονδυλίων».

Δεκάδες είναι οι φορείς που εκλήθησαν τους προηγούμενους μήνες στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή προστασίας του Περιβάλλοντος για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Στην Επιτροπή αναγνώσθηκε σήμερα η εισήγηση των μελών της Επιτροπής για το ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και το Ταμείο Μολυβιάτη. Η εισήγηση είχε ανατεθεί από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή στη βουλευτή Ραχήλ Μακρή η οποία επισήμανε ότι «τα χρήματα ιδιωτών δωρητών, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια, συγκεντρώθηκαν στο ελληνικό δημόσιο αλλά διαπιστώθηκαν ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην απόδοσή τους στους δικαιούχους πολίτες και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης».

Στην εισήγηση αναφέρεται ακόμη ότι «το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ιδρύθηκε το 2007 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ωστόσο μεταγενέστερα τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μπλοκαρίστηκαν καθώς είχαν θεωρηθεί ως έσοδα του Κράτους και η Τρόικα αποφάσισε ότι δεν μπορούν να δοθούν» και τελικά «η εισαγωγή των χρημάτων αυτών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την άντληση πόρων». Θα επισημαίνεται ακόμη ότι «παρουσιάζονται ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην απόδοση των χρημάτων σε δικαιούχους».

Κατά τη συζήτησης της έκθεσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευσταθία Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ζήτησε να διερευνηθεί που χάθηκε το ποσό του 1.200.000 ευρώ που είχε δοθεί με επιταγή από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. «Το ποσό αυτό ισοδυναμούσε με το ένα τρίτο της εκλογικής επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν αναφέρεται πουθενά και από κανέναν φορέα και είναι χρέος μας να το ψάξουμε», δήλωσε η βουλευτής. Επισήμανε ακόμη ότι «όταν έκλεισε το Ταμείο Μολυβιάτη είχε 120 εκατομμύρια και ξαφνικά βρέθηκε να υπάρχει υπόλοιπο 92 εκατομμύρια» χωρίς να έχει δοθεί σαφής εξήγηση για το που πήγαν τα 27 εκατομμύρια ευρώ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι είναι μεγάλο σκάνδαλο η μεταφορά χρημάτων από το Ειδικό Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών που έχει ιδρυθεί το 2007, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχουν ευθύνες και να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις ιδίως σε εκείνους που καλοπροαίρετα κατέθεσαν τον οβολό τους», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Αλεξόπουλος.

«Πραγματικά υπήρξε η κατάργηση του ειδικού ταμείου και η είσοδος των χρημάτων στον ειδικό λογαριασμό. Ήταν μια πρόκληση. Ασκήσαμε όμως πιέσεις και τελικά δεν ενσωματώθηκαν τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη στα γενικά έσοδα του κράτους και διατηρήθηκε ο λογαριασμός», σχολίασε η κ. Αυγερινοπούλου προσθέτοντας ότι «έγινε όντως απόπειρα να δοθούν παρανόμως τα χρήματα αυτά».

«Σκοπιμότητες» πίσω από τη μη άντληση των πόρων, κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου εκτιμώντας ότι τελικά τα χρήματα θα κατευθυνθούν στην ανάπλαση επιχειρηματικών σχεδίων και όχι για την αποζημίωση των πυρόπληκτων περιοχών.

Ο Αστέρας Δερβενίου χαιρετίζει την επανεκλογή του Μιχάλη Τσιχριτζή στη διοίκηση της Ε.Π.Σ. Κορινθίας



Mε ανακοίνωση που δημοσιεύται στην επίσημη ιστοσελίδα του Αστέρα Δερβενίου
ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας χαιρετίζουν την επανεκλογή του συνδυασμού του Μιχάλη Τσιχριτζή στη διοίκηση της Ε.Π.Σ. Κορινθίας και εύχονται η νέα τετραετία να είναι ακόμα πιο δημιουργική και επιτυχημένη από τη πρώτη.
 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Στο Μοναστήρι του Αη Λιά ψηλά στο Χελυδόρι

Στις 20 Ιουλίου εορτάζει η Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία Ζαχόλης.
Η Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία Ζάχολης, βρίσκεται στην εδαφική περιφέρεια του Χελυδορίου (Κούτου), ανάμεσα στη Ζάχολη και τον Πύργο, τέως κοινότητες, σε υψόμετρο 750 μ. περίπου.
Στο παρελθόν, όλοι οι περιηγητές, οι επισκέπτες και οι προσκυνητές, μιλούσαν για το θαυμάσιο τοπίο στο οποίο είναι χτισμένο το μοναστήρι και για την πλούσια βλάστηση, δάση με πεύκα και έλατα, καλλιεργημένες εκτάσεις, πολλά νερά. Αυτή η εικόνα είχε μείνει στη μνήμη όλων μας. Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση δεν είναι η ίδια με εκείνη που περιγράφεται στις εντυπώσεις των επισκεπτών.
Από τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου, του έτους 2000, η οποία εξαπλώθηκε από την Αχαΐα μέχρι την ανατολική Κορινθία και δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της, κάηκε ολοσχερώς και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Μόνο το καθολικό, στο μέσον της αυλής, σώθηκε από την πύρινη λαίλαπα.
Η πρόσβαση στον ιερό αυτό τόπο γίνεται από τη Ζάχολη μέσω Δερβενίου ή από τον Πύργο, μέσω Λυγιάς.
Με  αφορμή την εορτή του Προφήτη Ηλία , στις 20 Ιουλίου, οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. σας παρουσιάζουν απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορινθού που ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση - οδοιπορικό στο ιστορικό αλλά και κατεστραμένο μοναστήρι της περιοχής μας. Την παρουσίαση της ιστορίας του μοναστηριού κάνει ο συμπολίτης μας κ. Δημήτριος Κάσιος. στο video που ακολουθεί:


 

Παναγιά Καταφυγιώτισσα Ευρωστίνης - Οδοιπορικό



Οδοιπορικό και Παρουσιάση της Παναγιάς Καταφυγιώτισσας Ευρωστίνης

O Μιχάλης Τσιχριτζής επανεξελέγει πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κορινθίας

Ο Μιχάλης Τσιχριτζής είναι ο νικητής των εκλογών της Ε.Π.Σ. Κορινθίας, καθώς επικράτησε με 38 ψήφους έναντι 31 του Παναγιώτη Λαμπρινού και παραμένει στο "τιμόνι" της Ένωσης για ακόμα μια 4ετία.
Ο κ. Τσιχριτζής εμφανώς συγκινημένος.μετά την επανεκλογή του δήλωσε χαρακτηριστικά:
« Ευχαριστώ πολύ αυτούς που μας ψήφισαν και να θέλω να ξέρετε οτι απόψε το Κορινθιακό ποδόσφαιρο, κέρδισε την πολιτική».
 

Πιπιλή για Μπαλασόπουλο: Γιατί δεν απαντά στις καταγγελίες μου; Πρότεινε τον εγκλεισμό μου σε ψυχιατρείο της Γλυφάδας γιατί τα παίρνει από εκεί;


Σε μια βεντέτα χωρίς έλεος εκτυλίσσεται η κόντρα της Φωτεινής Πιπιλή με τον Πρόεδρο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί, όταν σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον alpha 989 μιλώντας το πρωί η κα Πιπιλή ζήτησε να απολυθεί πρώτος ο κ. Μπαλασόπουλος και τον χαρακτήρισε μάλιστα "κατάπτυστο παράδειγμα ρουσφετιού και οικογενειοκρατείας".
Είπε χαρακτηριστικά η κα Πιπιλή: "Μπήκε από το παράθυρο, ως εργάτης καθαριότητας, ως κολλητός του δημάρχου Γλυφάδας Θόδωρου Σπονδυλίδη το 1984 και με το σύνηθες ρουσφέτι μεταπήδησε αυτομάτως ως υπεύθυνος του περιοδικού του Δήμου Γλυφάδας και αναρριχήθηκε ως ΠΑΣΚΕ σε όλα τα κλιμάκια, Έφτασε σήμερα να υβρίζει απαξιωτικά από την γραφειάρα του τον κ. Καμίνη, που αν μη τι άλλο, ο κ. Καμίνης έχει μια επιστημονική καριέρα αδιαμφισβήτητη. Απαιτώ σεβασμό και την απόλυση του κ. Μπαλασόπουλου, ως κατάπτυστο παράδειγμα ρουσφετιού, οικογενειοκρατείας, δηλαδή όλων αυτών που κατέστρεψαν την τοπική αυτοδιοίκηση."

Έκθεση καταπέλτης της Διεθνούς Διαφάνειας: Πολιτικά κόμματα οι πιο διεφθαρμένοι θεσμοί στην Ελλάδα!



Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για την Ελλάδα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ θεωρούνται οι ποιο «διεφθαρμένοι» θεσμοί. Ένας στους δύο παραδέχεται ότι έχει δωροδοκήσει δημόσιους λειτουργούς.

Τα αποτελέσματα της έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας για την Ελλάδα αποτυπώνουν μια χώρα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ και όχι μόνο. Αυτή τη θέση η Ελλάδα τη διατηρεί και ανάμεσα στα 28 κράτη που ανήκουν στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναφορικά με την ερώτηση κατά πόσο η κυβέρνηση υποκινείται από «μεγάλα συμφέροντα». Αυτό το πιστεύει μόλις το 5% των Νορβηγών για την κυβέρνηση τους, το 55% των Γερμανών, το 70% των Ιταλών, αλλά το 83% των ερωτηθέντων Ελλήνων.

Αρνητική «πρωτιά» της χώρας διαπιστώνεται και αλλού. Στην ερώτηση ποιος θεσμός είναι ο πιο διεφθαρμένος η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κατονόμασε, όπως και σε πολλές άλλες χώρες τα πολιτικά κόμματα.

Σε καμία όμως από τις υπόλοιπες 106 χώρες η βαθμολογία δεν ήταν τόσο υψηλή όπως στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τη διαφθορά στα ΜΜΕ. Μόνο στη Νιγηρία οι ερωτηθέντες δίνουν στα ΜΜΕ χειρότερους βαθμούς.

Παρόλα αυτά, ενώ το 2010 το 75% πίστευε ότι το φαινόμενο της διαφθοράς στην Ελλάδα έχει αυξηθεί, σήμερα αυτό το υποστηρίζει μόλις το 54%. Όπως εκτιμά η Διεθνής Διαφάνεια, αυτοί οι αριθμοί εκφράζουν την απαξίωση και την έλλειψη εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινής γνώμης έναντι των δημοκρατικών θεσμών.

Τι γίνεται όμως με τη συμπεριφορά των ίδιων των ελλήνων πολιτών; Αν και ένας στους δυο παραδέχεται ότι έχει δωροδοκήσει για την παροχή κάποιας δημόσιας υπηρεσίας, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να αντιδράσουν στην διαφθορά, το 84% καταγγέλλοντας συγκεκριμένα περιστατικά.

πηγη: DW- newsit.gr

Βρέθηκε νεκρός ο Μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος


Mitropolitis-Varnas-KyrillosΌπως μεταδίδει το εκκλησιαστικό site romfea.gr, βρέθηκε νεκρός ο Μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος, σε παραλία της Επαρχίας του.
Συγκεκριμένα η αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα από λουόμενους, ότι σε ένα σημείο της θάλασσας φαίνεται να επιπλέει ένα σώμα ενός άνδρα πάνω από 50 ετών.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Βάρνας, πήγε για να μαζέψει μύδια και πνίγηκε, ενώ άλλοι μιλούν για σημάδια βίας στο σώμα του.
Την σωρό του Μητροπολίτη Βάρνας, επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής στο νεκροτομείο του Νοσοκομείο “Αγία Μαρίνα”.
Τέλος να αναφερθεί ότι εκπρόσωπος της Μητρόπολης, απόκάλυψε ότι πολλές φορές ο Μητροπολίτης και ο ίδιος δέχθηκαν απειλές για την ζωή τους, διότι κοντά στη θάλασσα η Μητρόπολη είχε περιουσία.

ysterografa.gr

Πάγκαλος: Η ΕΡΤ… κομμούνιζε μέχρι αηδίας

Theodoros-Pangalos
Εφ’ όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο ραδιόφωνο του “Βήματος”, και πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με θέσεις που σταθερά… προκαλούν αντιδράσεις, παραδέχτηκε ότι ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου βρέθηκε απέναντι σε δυνάμεις που επιθυμούσαν να τον περιορίσουν σε διακοσμητικό ρόλο, ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση κατά της ΕΡΤ.
“Δεν βλέπατε ότι η ΕΡΤ που διαλύθηκε, ήταν προπαγανδιστικό όργανο, αυταρχικό και ολοκληρωτικό, ενός κόμματος που είχε το 5-10-20% του ελληνικού λαού; Κομμουνιστικό όργανο ήταν η ΕΡΤ.
Κομμούνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μέχρι αηδίας. Εγώ, που είμαι και αριστερής προέλευσης, αφού έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τους αντιφασιστικούς αγώνες των λαών, μετά έβλεπα μια συζήτηση μαρξιστών, ούτε ξέρω για ποιο θέμα και στο τέλος, μου κοπανούσε και ένα σοβιετικό φιλμ.
Ούτε ο 902 δεν τα κάνει αυτά”, σχολίασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Πλειός: Ο Πάγκαλος μιλούσε στην ΕΡΤ και… έβλεπε 902

Giorgos-PleiosΟ καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πλειός δεν άφησε ασχολίαστα όσα δήλωσε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του “Βήματος”, όπου μεταξύ άλλων χαρακτήρισε την ΕΡΤ… κομμουνιστικό όργανο.
“Το μόνο βέβαιο από τις δηλώσεις του Πάγκαλου είναι ότι αν και μιλούσε στην ΕΡΤ, έβλεπε 902″, έγραψε ο Γιώργος Πλειός για τον Θεόδωρο Πάγκαλο, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.



ysterografa.gr

Καλφαγιάνν​ης: Μετά την ΕΡΤ, "ξαφνικός θάνατος" παντού στο δημόσιο

vouliarthro
Οι τόνοι ανέβηκαν στη Βουλή στη συζήτηση που γίνεται για το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυριάκο Βιρβιδάκη να έχει μια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Ο κ. Καλφαγιάννης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φιμώσει την ενημέρωση και ότι χρησιμοποιεί τακτικές «διαίρει και βασίλευε».

“Γίναμε παράδειγμα αντίστασης στην πολιτική που σκοτώνει. Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ ξέρουμε πως ο ξαφνικός θάνατος θα απλωθεί παντού στο δημόσιο, δημοτική αστυνομία, σχολεία κλπ. Προχωράμε ενωμένοι και δε μπαίνουμε σε παζάρια μεταβατικού σχήματος”, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στον Παντελή Καψή, χαρακτηρίζοντας παιδαριώδες κατασκεύασμα το νομοσχέδιο.
Στη συνέχεια παρενέβη ο κ. Βιρβιδάκης τονίζοντας ότι έχει υπερβεί ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ τον χρόνο που είχε στη διάθεσή του, αλλά ο κ. Καλφογιάννης παρά τις συστάσεις ήθελε να διαβάσει άλλες 5 σελίδες, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση μεταξύ των δύο ανδρών.

ysterografa.gr

KAMIA ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ​ EΩΣ 18/7 ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩ​Ν


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, αντιλαμβανόμενη τη σημασία όποιων δηλώσεων, δεν θα προβεί σε καμία ανακοίνωση έως και την 18η  Ιουλίου 2013,  ημέρα ακρόασης του θέματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντιμετωπίζοντας σοβαρά και υπεύθυνα το τεράστιο θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων.
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Συνέντευξη του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη στον Ρ/Σ Real Fm και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ/ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ - ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ-ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
 

Αποσπάσματα από τη σημερινή συνέντευξη του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ EUROGROUP
Σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, ο Θ. Σκυλακάκης απάντησε:
"Σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη μείωση του κράτους, η κυβέρνηση δεν είχε κάνει όσα υπέγραψε ότι θα κάνει που, σε τελευταία ανάλυση, ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που πρέπει να γίνουν. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε μια περικοπή της δόσης, την οποία τελικά θα πληρώσει μάλλον ο ιδιωτικός τομέας και οι φορολογούμενοι, δηλαδή όσοι συνήθως πληρώνουν τους φόρους τους. Το πρόβλημα είναι ότι κινούμεθα κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο. Εδώ και τρία χρόνια τώρα, σπασμωδικά περιμένουμε να έρθει η τρόικα, χωρίς σχέδιο, χωρίς να κάνουμε αυτά για τα οποία δεσμευόμαστε και προ παντός χωρίς να κάνουμε αυτά που είναι ανάγκη να γίνουν και τα οποία δεν θα μας τα υποδείξει καμία τρόικα. Γιατί σας διαβεβαιώ ότι για να μειώσεις τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα, για παράδειγμα, μπορείς να φέρεις όσες τρόικες θέλεις, αλλά αν δεν αποφασίσει να το κάνει το ελληνικό κράτος και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, απλά δεν πρόκειται να γίνει."
ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ 8,1 ΔΙΣ
Στην ερώτηση για την πληροφορία ότι η Γερμανία αρνήθηκε να δώσει το δικό της μερίδιο για τα 8,1 δις ο Θ. Σκυλακάκης απάντησε:
"Υπάρχει αυτή η αίσθηση. Εγώ θα σας θυμίσω ότι ο κ. Στουρνάρας είχε δηλώσει στα τέλη Ιουνίου ότι η επόμενη δόση των 8,1 δις αναμένεται να αποδεσμευτεί προς το τέλος Ιουλίου. Είναι σαφές λοιπόν ότι κάτι έχει συμβεί. Το τι έχει συμβεί δεν πρόκειται να το μάθουμε εύκολα, διότι οι Γερμανοί έχουν εκλογές, πράγμα το οποίο το έχουμε πληρώσει πολλαπλώς – ο αέναος αυτός γερμανικός εκλογικός κύκλος μας διαλύει – διοτί ποτέ δεν αποφασίζουν τελικά να δώσουν μια λύση, η οποία να είναι πραγματική λύση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη δική τους πολιτική. Σε ό,τι αφορά εμάς, δεν κάνουμε αυτά που πρέπει αλλά αυτό είναι μια άλλη παράγραφος. Οπότε δεν θα μάθουμε ποτέ στην πραγματικότητα τις προθέσεις των Γερμανών παρά όταν τελειώσουν οι εκλογές τους και, αν θέλετε τη δική μου πρόβλεψη, και το θέμα της μείωσης του χρέους μπορεί να το σπρώξουν μετά τις Ευρωεκλογές γιατί κινδυνεύουν εκεί από τους ευρωσκεπτικιστές, οι οποίοι δεν πάνε μεν καλά στις εθνικές εκλογές – στη Γερμανία, όπως ξέρετε, είναι ένα καινούριο κόμμα, δεν υπήρχαν στην ουσία ευρωσκεπτικιστές – αλλά στις Ευρωεκλογές θα έχουν δυνατότητες να πάρουν ψήφους. Εκεί πάλι μπλεκόμαστε και εμείς, και η λύση του ελληνικού δράματος που ως τώρα παίζεται σαν σκετσάκι στις γερμανικές εκλογές."
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Στην ερώτηση για την άποψή του, σχετικά με την αντοχή της σημερινής κυβέρνησης, ο Θ. Σκυλακάκης απάντησε:
"Θα πρέπει να αντέξουν ή η σημερινή κυβέρνηση ή η σημερινή Βουλή. Όπως είδατε, οι κυβερνήσεις αλλάζουν. Αν γίνουν εκλογές χωρίς να έχει σταθεροποιηθεί η Ελλάδα – και δεν έχει σταθεροποιηθεί – το κόστος των εκλογών θα είναι πάρα πολύ σημαντικό και μπορεί από μόνο του να προκαλέσει έναν ακόμη κύκλο προς τα κάτω, τον οποίο δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία που είναι σε τραγική κατάσταση. Η διαδικασία των εκλογών, η οποία κρατάει περίπου 1-1,5 μήνα μαζί με τις πολιτικές προετοιμασίες, συν το γεγονός ότι μπορεί να μην προκύπτει κυβέρνηση άμεσα, αυτά και μόνον – χωρίς να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση που θα προκύψει – είναι ικανά να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες. Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε καθόλου καλή κατάσταση, εξακολουθούμε να είμαστε σε οριακή κατάσταση, διότι ο κόσμος δεν έχει πεισθεί ότι υπάρχει λύση και το πρόβλημα του κράτους δεν έχει λυθεί. Δεν υπάρχει μια κυβέρνηση που να αποφασίσει να λύσει το πρόβλημα της μείωσης του κράτους και της μείωσης των φόρων."
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ
Στην ερώτηση "γιατί δεν επιλέξατε τον σαφώς πιο εύκολο πολιτικό δρόμο της επιστροφής στη ΝΔ μαζί με τη Ντόρα Μπακογιάννη και επέλεξε πολιτικά την ένταξή του στη Δράση", ο Θ. Σκυλακάκης απάντησε:
"Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι ανηφορικό και είναι επίσης πολύ δύσκολο. Αλλά να σας πω κάτι. Δεν πιστεύω ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, μπορεί να αλλάξει χωρίς να δώσουμε την ευκαιρία σε καινούργιες προσπάθειες να βγουν μπροστά. Αποφάσισα λοιπόν ότι είναι πιο χρήσιμο να ενώσω τις δυνάμεις μου, με πάρα πολλούς καινούργιους ανθρώπους που δεν έχουν μπει ως τώρα στην πολιτική, που προέρχονται από την επιχειρηματικότητα, από την κοινωνία των πολιτών. Άνθρωπους με ανιδιοτέλεια και ενδιαφέρον, διότι πιστεύω ότι εκεί είναι η λύση του ελληνικού προβλήματος. Να αλλάξουμε το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Κι αυτό δυστυχώς, μέσα από τα υφιστάμενα ελληνικά κόμματα είναι πολύ δύσκολο, έως σχεδόν αδύνατο. Διότι τα κόμματα έχουν τέτοιες δομές που τελικά καταβροχθίσουν καλές προθέσεις και δείτε τι απομένει στο τέλος."
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ
Στην ερώτηση για την τοποθέτηση της Δράσης στο σημερινό πολιτικό χάρτη, ο Θ.Σκυλακάκης απάντησε:
"Εμείς είμαστε στο κέντρο. Καλούμε φιλελεύθερους αλλά και κεντροαριστερούς, οικολόγους και σοσιαλδημοκράτες, που θα πίστευαν σε μια πιο γρήγορη, πιο βαθειά, πιο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση. Ζητούμε μια κοινωνία λιγότερο ολιγαρχική, που να είναι πιο δημοκρατική και πιο ανοιχτή, και κυρίως λιγότερο κομματισμό στο κράτος. Αν δεν αλλάξουμε την υπόθεση του κομματισμού στο κράτος δεν πρόκειται να περπατήσουμε στα επόμενα χρόνια."
ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ
Στην ερώτηση για τη θέση της Δράση στο δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο, ο Θ.Σκυλακάκης απάντησε:
"Εμείς είπαμε από την αρχή, και το έχω πει και εγώ προσωπικά, ότι πρέπει να κάνουμε τα πράγματα μόνοι μας. Όχι επειδή περιμένουμε να μας τα φέρουν οι ξένοι. Κάποια πράγματα στο μνημόνιο ήταν αναγκαστικά και τα ξέρουμε όλοι. Δηλαδή όταν δεν έχεις λεφτά, πρέπει είτε να κόψεις δραματικά τις δαπάνες, είτε να δανειστείς, ή να κάνεις και τα δύο ταυτόχρονα. Από εκεί και πέρα, το μνημόνιο τώρα τελειώνει, το επόμενο καλοκαίρι θα τελειώσουν οι δόσεις, θα μείνουν τα χρέη και θα μείνουμε μόνοι μας με τους εαυτούς μας. Πρέπει να αλλάξουμε ουσιαστικά το πολιτικό μας σύστημα και αυτό με τις μικρές μας δυνάμεις ξεκινάμε να χτίσουμε."
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Στην ερώτηση για τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους δικαίου, ο Θ.Σκυλακάκης απάντησε:
"Εδώ υπάρχει μια τεράστια συζήτηση που πρέπει να κάνει ειλικρινά η ελληνική κοινωνία. Σήμερα δίνουμε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε γυναίκες στα 50 και σε ανθρώπους με πλασματικά χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας τον χρόνο που απεργούσαν. Δηλαδή δίνουμε χρήματα με την παλιά λογική στο κοινωνικό κράτος, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι είναι σε απόγνωση. Ένα από αυτά που πρέπει κάνουμε είναι να μετακινήσουμε τα χρήματα που δίνονταν ρουσφετολογικά στη μεσαία τάξη για εξαγορά ψήφων και να τα πάμε στην κατεστραμμένη μεσαία τάξη, στους ανθρώπους που είναι σε απόγνωση. Αυτό απαιτεί μέτρημα, απαιτεί δικαιοσύνη και απαιτεί να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται και αυτό κάνει ακόμα πιο επώδυνη την τραγωδία που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι γύρω μας."
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΓΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΥΚΑ


Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2013, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες περιόδευσε στις Δημοτικές Ενότητες Φενεού και Στυμφαλίας, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για τα έργα που προγραμματίζονται και εκτελούνται στην περιοχή, να συζητήσει για θέματα που απασχολούν τους πολίτες και να εξειδικευτούν οι από κοινού δράσεις για την αντιμετώπισή τους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Σικυωνίων, κ. Σ. Σταματόπουλο και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, συζήτησε με τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Γκούρας και στη συνέχεια στη Λαύκα.
Εκεί, παρουσία των προέδρων και μελών των τοπικών συμβουλίων ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για όλα τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή σε Φενεό και Στυμφαλία αντίστοιχα. Με ανακούφιση υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι τη δημοπράτηση του έργου «Λαύκα – Καστανιά» (02/07/2013) και ο διάλογος συνεχίστηκε για το σύνολο των έργων που ξεκινούν στην περιοχή με κύρια έμφαση στα έργα οδοποιίας, τα αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα που θα υποβοηθούν τις αγροτικές και παραγωγικές διαδικασίες και στις παρεμβάσεις τουριστικής προβολής της περιοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε με έμφαση στην αξιοσημείωτη προσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, προκειμένου να ολοκληρωθούν μελέτες που θα αποτυπωθούν σε έργα, τόσο για την ορεινή Κορινθία, όσο και για το σύνολο του Νομού.
Ο κ. Δέδες δήλωσε: « Τα έργα τα οποία εκτελούμε και προγραμματίζουμε για τον ορεινό όγκο του Νομού τα οφείλει η Ελληνική Πολιτεία (σε όλες της τις μορφές, Κράτος και Αυτοδιοίκηση) στην περιοχή και τους κατοίκους της, εδώ και δεκαετίες. Εμείς τα υλοποιούμε και θα τα ολοκληρώσουμε».

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 

 

 

 

Η Δικαιοσύνη λειτουργεί στα Ιωάννινα!


Πριν από μερικές ημέρες, έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα δίκη στα Ιωάννινα. Ο κατηγορούμενος (για συκοφαντική δυσφήμηση), αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είχε γράψει μία ηλεκτρονική επιστολή στην οποία εξέφρασε δυσμενείς κρίσεις για την διαφθορά, την διαπλοκή και την αναξιοκρατία που υπάρχει στο χώρο του, αναφερόμενος σε συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά όπως στήσιμο εκλεκτορικών, αποκλεισμό αξιόλογων επιστημόνων του εξωτερικού, κ.α. Με πρωτοβουλία τρίτων, η επιστολή έκανε τελικά τον γύρο του κόσμου. Χάρις στις συγκλονιστικές μαρτυρίες δύο μαρτύρων υπερασπίσεως (ο ένας εξ αυτών διαπρεπής επιστήμονας του εξωτερικού), την συγκλονιστική και ανεπανάληπτη αγόρευση του συνηγόρου υπερασπίσεως και στην επίσης ορθή κρίση των δικαστών, το δικαστήριο απήλλαξε τον κατηγορούμενο, με το αιτιολογικό ότι αυτός ενήργησε από δικαιολογημένο ενδιαφέρον. Προφανώς, δέχθηκε αυτό που τόνισε ο συνήγορος υπερασπίσεως, ότι δηλαδή αυτά που κατήγγειλε στην επιστολή ο κατηγορούμενος ήταν όλα απολύτως αληθή -- υπήρχαν, άλλωστε, τα αντίστοιχα παραστατικά που τεκμηρίωναν το κάθε τι που υπήρχε στην επίμαχη επιστολή -- καθώς και ότι ο κατηγορούμενος είχε το δικαίωμα και τόλμησε να θίξει τα κακώς κείμενα. Όσοι ήταν στο ακροατήριο, μεταξύ των οποίων και αρκετοί δικηγόροι, σοκαρισμένοι με αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο, συγκινήθηκαν και χάρηκαν με αυτή την απόφαση. Στον διάδρομο, ακούστηκαν να λένε και ένα μεγάλο μπράβο στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα της Έδρας. Και εκείνη την ημέρα η Δικαιοσύνη λειτούργησε στα Ιωάννινα. Ας ελπίσουμε ότι μετά την απόφαση αυτή, θα υπάρξει και παρέμβαση εισαγγελέα για αυτά που γίνονται σε συγκεκριμένο τμήμα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και παρότι επι σειρά ετών υπάρχουν πολλές αναφορές στην διοίκηση του πανεπιστημίου, δεν κουνιέται φύλλο!!!!

Χριστόφορος Γιαννιώτης

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛOYTPAKIΩΤΩΝ - ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΩΝ "Ο ΙΒΥΚΟΣ" - 19ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚ​ΩΝ ΧΟΡΩΝ



 

Λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Γράφει ο
Νίκος Καλλιακμάνης
Τι είναι ο ιός Δ.Ν.; Ποια είναι τα συμπτώματα που προκαλεί;

Ο ιός του Δ.Ν., είναι RNA-ιός της οικογένειας των φλαβοϊών. Ο ιός βρίσκεται στα άγρια πτηνά και η μετάδοσή του γίνεται με τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Τα θηλαστικά ζώα δεν μεταδίδουν τη νόσο, διότι το ποσό του ιού (χαμηλή ιαιμία) είναι χαμηλό και δεν επαρκεί για τη μόλυνση των κουνουπιών.

Τα συμπτώματα στους ανθρώπους που μολύνονται με ιό Δ.Ν. είναι συμπτώματα ήπια, θυμίζουν γριππώδη συνδρομή, ενώ ποσοστό 1% και μικρότερο ακόμα εμφανίζουν εκδηλώσεις από Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) (εγκεφαλίτιδα – μηνιγγίτιδα – οξεία χαλαρή παράλυση).

Τις πιο σοβαρές εκδηλώσεις παρουσιάζουν άτομα μεγάλης ηλικίας – ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς.

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα με εντυπωσιάζ​ει. Δεν θα φύγει το ΔΝΤ

Christine-Lagarde-Angela-Merkel
Twitter @EmOikonomidis
To power game για την επικράτηση στον ανηλεή νομισματικό πόλεμο ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη (τουλάχιστον) από το 2008 και την… καταναγκαστική κατάρρευση της Lehman Brothers, γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον από τη στιγμή κατά την οποία πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν δυο γυναίκες. Και μάλιστα στην ηλικία της απόλυτης (πολιτικής) ωριμότητάς τους.
Μια πρώην Ανατολικογερμανίδα που έφτασε να κυβερνάει την Ενωμένη Ευρώπη, και μια Γαλλίδα που… θα έκανε τα πάντα για τον Νικολά Σαρκοζί (κατά δική της ομολογία σε σχετικό ιδιόχειρο σημείωμα-αφιέρωση), βρίσκονται η μια απέναντι από την άλλη. Με την Ελλάδα, την ευρωζώνη, εν πολλοίς συνολικά την παγκόσμια οικονομική κρίση, να βρίσκονται στο επίκεντρο της μονομαχίας.

Να ανοίξει τώρα ο πραγματικός φάκελος της Λίστας Λαγκάρντ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η κατάληξη της προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη Λίστα Λαγκάρντ, σηματοδοτεί, κατά τη γνώμη μου, και το τέλος των κοινοβουλευτικών εξεταστικών επιτροπών.

Όχι μόνο επειδή οι ελέγχοντες δεν μπορεί να είναι και ελεγχόμενοι.

Αλλά και επειδή αυτή τη φορά ξεπεράστηκε κάθε όριο κομματισμού και απαράδεκτης συμπεριφοράς.

Μαραθώνιες συνεδριάσεις, εξαντλητικές (μέχρι τελικής πτώσεως) εξετάσεις μαρτύρων, ακατανόμαστες εκφράσεις, πρωτοφανείς ύβρεις, ειρωνείες – μια πραγματική ντροπή που δεν υποβιβάζει μόνο το κοινοβούλιο, αλλά και το επίπεδο των ανθρώπινων σχέσεων.

Διπλές εκλογές τον Φεβρουάριο του 2014 στην Αίγυπτο

Egypt-crowds
Twitter @EmOikonomidis
Η παρέμβαση του στρατού που βαφτίστηκε “διόρθωση της επανάστασης” του 2011, δηλαδή της εξέγερσης της Αραβικής Άνοιξης που δεν έφερε ποέ στην Αίγυπτο την πολυπόθητη Δημοκρατία, απέκτησε εδώ και μερικές ώρες συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα… εκτόνωσης.
Όπως ανακοίνωσε ο μεταβατικός Πρόεδρος της Αιγύπτου Αντλί Μανσούρ, τον Φεβρουάριο του 2014 θα διεξαχθούν στη χώρα διπλές εκλογές, με τς βουλευτικές να προηγούνται ώστε να προκύψει ένα καινούριο Κοινοβούλιο, και τις προεδρικές να έπονται, προκειμένου να αποκτήσει η χώρα έναν νομιμοποιημένο διάδοχο του Μοχάμεντ Μόρσι, δια της λαϊκής βούλησης.
Ο Αντλί Μανσούρ έθεσε ακόμη ζήτημα δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα της χώρας, αυτό που… άγαρμπα προσπάθησε να ανατρέψει ο Μοχάμεντ Μόρσι και να το προσαρμόσει στα μέτρα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ένα δημοψήφισμα που επίσης θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2014, και αφού πρώτα Ειδική Επιτροπή η οποία συγκροτείται θα παρουσιάσει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων, παρεμβάσεων και ανατροπών.
Οι εξαγγελίες του Αντλί Μανσούρ ήρθαν μερικές μόλις ώρες μετά τη… τζιχάντ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία κάλεσε τον λαό της Αιγύπτου σε διαρκή εξέγερση κατά του στρατού, και της νέας πολιτικής πραγματικότητας που διαμοφώνεται στη χώρα.

Ο Λάμπρος Μπούκλης συναντήθηκε με τον Δημαρχο Καλαμάτας



Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Π. Νίκα είχε ο  Πέριφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και Γραμματέας του ΠΣΠ κ Λάμπρος Μπόύκλης όπου παρεχώρησε συνέντευξή τύπου προς τα ΜΜΕ, στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Μετά την  χθεσινή τους συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης ο Δημάρχος Καλαμάτας Π.Νίκα και ο Λ .Μπούκλη προέβησαν σε δηλώσεις.
Επίσης ο κ. Μπούκλης με  δηλώσεις του αναφέρθηκε και για τον Προαστιακό Λουτρακίου
 

Προς διαθεσιμότητα και οι αγροφύλακες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι 8.000 αγροφύλακες μεγάλο τμήμα των οποίων είχε προσληφθεί επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του πατέρα, δηλαδή, του σημερινού υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στόχος, είναι η διεύρυνση των «δεξαμενών» της διαθεσιμότητας αλλά και των απολύσεων με υπαλλήλους οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελίες, παραμένουν παραμένουν, τουλάχιστον σε ένα τμήμα τους, ανενεργοί.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, σχετική πρόταση πρόκειται να καταθέσει σήμερα και το προεδρέιο της ΚΕΔΕ κατά την εν εξελίξει συνάντηση με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
Πάντως, πριν από λίγο με ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνει και επίσημα το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr για 4.200 «διαθεσιμότητες» σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών και υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Διαθεσιμότητα: Πρέσινγκ σε πέντε υπουργούς για τις προθεσμίες

Αναταραχή επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την απόφαση του Eurogroup η πρώτη δόση της διαθεσιμότητας στις 19 Ιουλίου, δηλαδή, σε μόλις εννέα ημέρες από σήμερα, αντί για τις 31 του μηνός. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να «πρεσάρει» τους υπουργούς του (και κυρίως τους πέντε που εμπλέκονται άμεσα) και εν ανάγκη να «τραβήξει και αυτιά», ώστε το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας που είναι προαπαιτούμενο για τη δόση σε δόσεις, να υλοποιηθεί κανονικά.
Είναι ενδεικτικό ότι αυτή τη στιγμή στα χέρια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται μόνο τα ονόματα των περίπου 2.200 σχολικών φυλάκων και των 40 με 50 υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι θέσεις των οποίων καταργούνται με βάση τα νέα οργανογράμματα. Δηλαδή, λείπουν οι 2.000 εκπαιδευτικοί από τις ειδικότητες που έχουν πλεονάζον προσωπικό όπως είναι οι γυμναστές, οι καθηγητές πληροφορικής και οι θεολόγοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Β. Βενιζέλο με στόχο να τεθούν οι υπουργοί προ των ευθυνών τους.
«Η ευθύνη ανήκει σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά»
Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθιστούν σαφές μέσω της aftodioikisi.gr, ότι «το υπουργείο έχει συντονιστικό ρόλο αναφορικά με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο», προσθέτοντας με έμφαση ότι «η ευθύνη ανήκει σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά».
Πλην του υπουργείου Εσωτερικών που φαίνεται ότι με τις οριζόντιες περικοπές υπαλλήλων έχει «καθαρίσει», τουλάχιστον για την πρώτη φάση της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, εμπλέκονται:
-Το υπουργείο Παιδείας που, όπως προαναφέρθηκε, δεν έχει δώσει ακόμη τα ονόματα των 2.000 εκπαιδευτικών που «περισσεύουν», πόσο μάλλον των 1.500 του Σεπτεμβρίου που έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν
-Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης που, επίσης, δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο
-Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (κανένα στοιχείο)
-Το υπουργείο Υγείας (κανένα στοιχείο)

 

Αν αυτός είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ...

Rick-Perry-Conservatives
Twitter @EmOikonomidis
Το όνομά του προκαλεί μέχρι και σήμερα ρίγη ανησυχίας και απόγνωσης σε όσους κατανοούν ότι το Tea Party και η ακραία ρητορική του απειλούν τη σταθερότητα των ΗΠΑ, επομένως του πλανήτη ολόκληρου.
Στην προεκλογική μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει της αναμέτρησης του 2012 απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα, o Ρικ Πέρι ήταν ο εκλεκτός του Tea Party. Ο άνθρωπος που έμοιαζε προορισμένος να φτάσει ως το τέλος, και να διεκδικήσει για την υστεροφημία του το στοίχημα της απομάκρυνσης του Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο, ευτυχώς… για την ανθρωπότητα έπεσε θύμα του ίδιου του κακού εαυτού του.

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕ​ΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο
οποίος εκτάκτως ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος στο νομοσχέδιο της ΕΡΤ με Εισηγητή το Γιάννη Δημαρά, έκανε χθες (8/7/2013) την εξής δήλωση:


«Από την πρώτη στιγμή, όταν η κυβέρνηση κατέβασε τους διακόπτες της ΕΡΤ, σε μία πρωτοφανή πράξη παγκόσμιας άθλιας πρωτοτυπίας, είχα δηλώσει ότι η Δημόσια Ραδιοφωνία Τηλεόραση σαφέστατα χρειαζόταν εξορθολογισμό, όπως εξάλλου, το επιζητούσαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της.

Οι θαλασσιές οι χάντρες

Kαι ο μήνας έχει εννιά (μια ζωή την έχουμε)



Στίχοι: Γιώργος Τζαβέλλας.
Μουσική: Μιχάλης Σουγιούλ.
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Γούναρης, Κουρνάζος & Τρίο Κιτάρα. Για πρώτη φορά ακούστηκε στην ταινία "Το σωφεράκι" (1953). Εκεί ο Μανώλης Χιώτης με τον Γιάννη Τατασόπουλο παίζουν και τραγουδούν Σουγιούλ ("Μια ζωή την έχουμε" & "Σβήστε με απ' το χάρτη").
Άλλες ερμηνείες: Μαρίκα Νίνου. Η Βίκυ Μοσχολιού στον δίσκο «ΤΟ ΤΡΑΜ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ», 1980.