Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

“Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά” απόψε στο θερινό Δημοτικό κινηματογράφο του Δερβενίου “Το διάλειμμα”

 
Ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα”  είναι και πάλι κοντά μας. Μας περιμένει για 7η συνεχή χρονιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθήσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του - Απόψε στις 10 και αύριο Δευτέρα με την ταινία
 
“Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά” (Περιπέτεια μυστηρίου, 120΄)

Σκηνοθεσία : Άλφρεντ ΧίτσκοκΠρωταγωνιστούν : Τζέιμς Στιούαρτ, Ντόρις Ντέι, Μπρέντα Ντε Μπάνζι, Μπέρναρντ Μάιλς, Ραλφ Τρούμαν, Ντανιέλ Γκελίν, Κρίστοφερ Όλσεν, Ρέγκι Νάλντεν, Ρίτσαρντ Βάτις

Στη διάρκεια ενός ταξιδιού για ένα ιατρικό συνέδριο, ο γιατρός Μπεν ΜακΚένα, η σύζυγος του Τζο ΜακΚένα, και ο νεαρός γιος τους Χανκ, αποφασίζουν να επισκεφτούν κι άλλες γειτονικές περιοχές του Μαρόκο. Με ένα μαχαίρι στην πλάτη του, ο γάλλος Λουί Μπερνάρντ, μεταμφιεσμένος ως Άραβας, πλησιάζει τον Μπεν και του ψιθυρίζει ότι σχεδιάζεται απόπειρα δολοφονίας ενός πολιτικού προσώπου στο Λονδίνο. Ο Μπεν είναι διστακτικός, δε θέλει να δώσει τις πληροφορίες που έχει στις αρχές, γιατί ταυτόχρονα έχει απηχθεί ο γιος τους από ένα ζευγάρι που επίσης γνώρισαν στο ταξίδι τους...
Η ταινία απέσπασε Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το "Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Sera)," που ερμήνευσε η Ντόρις Ντέι. Συμμετείχε και στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών το 1956.
Οι καμεό εμφανίσεις του Άλφρεντ Χίτσκοκ είναι κάτι σαν υπογραφή στις ταινίες του. Στον Άνθρωπο Που Γνώριζε Πολλά, τον βλέπουμε στο 25:42 να παρακολουθεί ακροβάτες στην αγορά του Μαρόκο, λίγο πριν πεθάνει ο κατάσκοπος.

Ο Αστέρας Δερβενίου τίμησε τον Γ. Σιδέρη για τη πολυετή στήριξή του στην ομάδα

Ο Αστέρας Δερβενίου  τίμησε το Γιώργο Σίδερη για τη πολυετή στήριξή του στο Σύλλογο της Δυτικής Κορινθίας.
Η τιμητική διάκριση στον Γ. Σιδέρη έγινε από τον πρόεδρο του Αστέρα,  Γιάννη Σκέρρο, στο περιθώριο του φιλικού αγώνα μεταξύ μιας ομάδας που  συγκρότησαν  παίκτες του παιδικού και του ανδρικού τμήματος  του Αστέρα Δερβενίου και της ομάδας των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η οποία , επίσης τον ετίμησε με αναμνηστική πλακέτα .  Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον αγώνα που έγινε στο "Κώστας Βυζάς" στο Δερβένι,  η ομάδα του Ταχ. Ταμιευτηρίου επικράτησε με 6 - 2 καθώς ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση λόγω της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα επιχειρήσεων.
 

Γυρίζει σελίδα ο Ολυμπιακός Λουτρακίου με νέο πρόεδρο

Γυρίζει σελίδα ο Ολυμπιακός Λουτρακίου με νέο πρόεδρο
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου η γενική συνέλευση του Ολυμπιακού Λουτρακίου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
Μετά από απόφαση τελικά που πάρθηκε και μάλιστα ομόφωνα, νέος πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» ανέλαβε ο Δημήτρης Μαράντος.
Μαζί του στο συμβούλιο θα βρίσκονται και οι : Βουλγαράκης Βασίλης, Θυμής Κοσμάς, Λόης Αλέκος, Μίχα Μαρία, Μπεκιάρης Περικλής, Μπόζνος Βασίλειος, Νάνης Αναστάσιος, Νικολόπουλος Κώστας, Οικονόμου Γιώργος, Παντουβάκης Γεώργιος, Παντουβάκης Ματθαίος, Πέτρου Γεώργιος, Τζιάς Μιχαήλ, Ροτζιώκος Αναστάσιος, Φασουλίδης Αντώνης, Φιλιάνδρας Μάρκος και Φωτόπουλος Φώτης.
Πλέον όπως φαίνεται ξεκινά μια δυνατή σεζόν για τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και ο σχεδιασμός για την ομάδα, καθώς πρέπει σιγά – σιγά να υπάρξει και η ενίσχυση

apopsi24.gr

Σκέψεις στο Κιάτο για συγχώνευση Κορίνθου με Πέλοπα

«Βόμβα» Παπαβασιλείου, μίλησε για συγχώνευση Κορίνθου με Πέλοπα !!!
Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Πέλοπα Κιάτου, η οποία έβγαλε μια τεράστια είδηση, που αν τελικά γίνει και πράξη, τότε θα μιλάμε για μεγάλες αλλαγές στο κορινθιακό ποδόσφαιρο.
Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» , Bασίλης Παπαβασιλείου ,μίλησε στη γενική συνέλευση και ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις ώστε να συγχωνευθεί ο Πέλοπας Κιάτου και η Κόρινθος, με σκοπό να δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παπαβασιλείου, έχουν υπάρξει κάποιες επαφές με ανθρώπους της «Μπάρτσα» και έχει κατατεθεί η συγκεκριμένη πρόταση.
Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους (οι οποίοι στο σύνολο τους δεν ξεπερνούσαν τους 30), δεν είδαν με καλό μάτι μια τέτοια περίπτωση, αλλά ο πρόεδρος του Πέλοπα τόνισε ότι η ομάδα δεν μπορεί να σταθεί στη Γ’ Εθνική υπό διαφορετικός συνθήκες (αν δεν βρεθεί κάποιος να τον βοηθήσει από την περιοχή) και ότι η μόνη λύση είναι αυτή. Μάλιστα δύσκολα θα παραμείνει στην προεδρία της ομάδας του Κιάτου, αν τελικά δεν υπάρξει συγχώνευση, καθώς μόνος του δεν μπορεί να την κρατήσει, μιας και τα έξοδα είναι πάρα πολλά.
Πλέον αναμένονται εξελίξεις, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα υπάρξει και νέα συνάντηση, ώστε να παρθεί όπως φαίνεται και η τελική απόφαση.
 
www.apopsi24.gr

Συνεχίζονται οι εξονυχιστικές έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των επικίνδυνων δραπετών

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των επικίνδυνων δραπετών.
Αν και  τρία ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ «χτενίζουν» από νωρίς το πρωί,πάνω από τα όρη Γκορίλας και Χιονίστρα στην περιοχή του Σουλίου,αλλά και στην περιοχή του Τσαμαντά Φιλιατών,  στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. ο αρχιδολοφόνος Κόλα δεν έχει αφήσει κάποιο νέο σημάδι του στον δύσβατο ορεινό όγκο της Θεσπρωτίας. 
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ,εκτιμούν πως δεν έχουν καταφέρει να διαφύγουν στην Αλβανία.


Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο Στεφάνι Κορινθίας. "Στάχτη" 300 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης

Υπό έλεγχο, βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα στο Στεφάνι Κορινθίας.
Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο . Η φωτιά δυσκόλεψε εξαιρετικά τις δυνάμεις πυρόσβεσης, λόγω τόσο των ισχυρών ανέμων, όσο και του δύσβατου και δυσπρόσιτου της περιοχής.
  Αυτή την ώρα δεν υπάρχει σοβαρό ενεργό μέτωπο, αλλά στο σημείο βρίσκονται 12 επανδρωμένα οχήματα της πυροσβεστικής, για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάνει στάχτη 150 στρέμματα αγροτικής έκτασης και άλλα 150 στρέμματα δάσους κυρίως με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια.

Ο Δ. Γιαννακόπουλος στο τιμόνι της Α.Ε Σπάρτης!

dimitris+giannakopoulos
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΑΕ Σπάρτης, έχοντας μάλιστα στόχο να την οδηγήσει σε τρία χρόνια στη Super League!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του FLY της Σπάρτης , αλλά και άλλων τοπικών ΜΜΕ της Πελοποννήσου , ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε στη Σπάρτη χθες, Σάββατο, και είχε συνάντηση με τον επιχειρηματία και πρώην προέδρου της ΑΕ Σπάρτης Δ.Νικόλαρου.
Εκεί λοιπόν, με την παρουσία άλλων παραγόντων αλλά και του Δημάρχου Σπάρτης κ. Αργειτάκου, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, συζητήθηκε συζήτησαν το ενδεχόμενο ανάληψης της ΑΕ Σπάρτης από τον κ. Γιαννακόπουλο.
Τον ενημέρωσαν λεπτομερώς για όλα τα θέματα της ομάδας (έμψυχο υλικό,γηπεδικές εγκαταστάσεις κλπ) και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες επήλθε συμφωνία!
Ο κ. Γιαννακόπουλος φέρεται να είπε μάλιστα πως η ΑΕ Σπάρτης γυρίζει σελίδα και στόχος του είναι τα επόμενα τρία χρόνια η ομάδα να βρίσκεται στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εκτός από την ομάδα ζήτησε και ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Σπάρτης για τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα πολιτιστικά δρώμενα, το Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο, αλλά και για άλλες δραστηριότητες.

Καταδιώξεις με πυροβολισμούς στην Αττική


Καταδίωξη με πυροβολισμούς σημειώθηκε αργά χτες το βράδυ στη Γλυφάδα.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν στην διασταύρωση Ιασωνίδου και Βουλιαγμένης ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο είχε δηλωθεί ως κλεμμένο, και στο οποίο επέβαιναν δύο άγνωστα άτομα.
Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό για έλεγχο, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να αρχίσει καταδίωξη.
Στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Βουλιαγμένης οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα, πυροβόλησαν δύο φορές εναντίον των αστυνομικών, χωρίς να τραυματιστεί κανείς και κατάφεραν να διαφύγουν πεζοί.
Στο μεταξύ μια ακόμη τρελή καταδίωξη δεκάδων χιλιομέτρων , ξεκίνησε σήμερα στις 10.15 το πρωί από το Καπανδρίτι όταν άνδρες της Αστυνομίας θεώρησαν ύποπτο έναν Έλληνα οδηγό αυτοκινήτου και του ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο. Αυτός αρνήθηκε και έτσι ξεκίνησε μία τρελλή καταδίωξη δεκάδων χιλιομέτρων αφού τελικά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στο Γαλάτσι!
Όμως και η σύλληψη δεν αποδείχτηκε εύκολη υπόθεση αφού ο ύποπτος αντιστάθηκε με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, να πυροβολήσουν στον αέρα. Τελικά οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 48χρονο Έλληνα και του πέρασαν χειροπέδες.

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Για μας όνειρο είναι αυτό που δεν πετύχαμε ακόμη

Τοποθέτηση του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είναι και με τη βούλα ο νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα χωρίς ψηφοφορία, καθώς με βάση σχετική δυνατότητα που παρέχει το Καταστατικό της Παράταξης, η εκλογή του έγινε αυτομάτως, από τη στιγμή που δεν υπήρχε αντίπαλη υποψηφιότητα.

Andreas-Papamimikos
H ομιλία του Ανδρέα Παπαμιμίκου:
 
Θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και όλα τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής γι’ αυτό το τολμηρό βήμα που γίνεται.
Θέλω να ευχαριστήσω το Γραμματέα, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτό το χρονικό διάστημα και να ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο αγώνα που έρχεται.
Φίλες και φίλοι, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό,ο οποίος θα παράγει ουσιαστικό πολιτικό λόγο και θα στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές:
Στην ισχυρή και ευέλικτη διοίκηση, στη σύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα της εποχής στη σύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα της εποχής και στη θεματική δομή των περιφερειακών μας οργανώσεων.
Ο σύγχρονος πολιτικός οργανισμός στόχο θα έχει να προσελκύσει καταξιωμένους επαγγελματικά και κοινωνικά πολίτες. Αλλά, παράλληλα, να εμπνεύσει και όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια, για διάφορους λόγους, αποστασιοποιήθηκαν.Από σήμερα, ξεκινάμε όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις, για να δώσουμε μια πραγματική ώθηση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό, ώστε να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
Με βασικό, όμως, γνώμονα την Πατρίδα και κέντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Θα δώσω σε σας μόνο μία υπόσχεση:
Ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην ευθύνη που μου έχετε αναθέσει. Και να ξέρετε κάτι: ότι η διαφορά μας με όλους τους άλλους είναι ότι για μας όνειρο δεν είναι αυτό που δεν θα το πετύχουμε ποτέ.
Για μας όνειρο είναι αυτό που δεν πετύχαμε ακόμη.
 
Σας ευχαριστώ πολύ»
 
 
 

 

Σαμαράς: Αφήνουμε τους ακραίους στη μιζέρια τους


Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος

 
Antonis-Samaras
 
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος
Συμμαχητές και Συμμαχήτριες,

Πρώτα απ’ όλα θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή σας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Από καρδιάς.

Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα ανανέωσης της Παράταξης και του Κόμματος: Εκλέγουμε νέα Εκτελεστική Επιτροπή και νέο Γραμματέα.
Θέλω να ευχαριστήσω τα απερχόμενα στελέχη, για την πολύ μεγάλη βοήθεια που προσέφεραν σε ώρες δύσκολες, με μεγάλες αναταράξεις σε όλη την Πατρίδα και ιδιαίτερα δύσκολες, πολλές φορές, στιγμές και για την Παράταξη. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω το Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Διαθεσιμότητα: Ιδού η τελική συμφωνία με την τρόικα

Σε δύο, τελικά, δόσεις θα υλοποιηθεί το οκτάμηνο (από 12μηνο που είναι σήμερα) πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας των 12500 δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό προβλέπει το σχέδιο στο οποίο κατέληξαν οι εκπρόσωποι της τρόικας και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δίνοντας, με αυτό τον τρόπο, στον Κυριάκο Μητσοτάκη «μισή» παράταση.
Συγκεκριμένα, όπως είχε γράψει από το απόγευμα του Σαββάτου η aftodioikisi.gr:
Μέχρι τα τέλη Ιουλίου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρέπει να έχει δώσει στους εκπροσώπους των δανειστών μας τα ονοματεπώνυμα 4.250 υπαλλήλων που θα ενταχθούν άμεσα σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Πρόκειται για:
-2.200 σχολικούς φύλακες
-2000 εκπαιδευτικούς, πιθανότατα από τις ειδικότητες που έχουν πλεονάζον προσωπικό όπως είναι οι γυμναστές και οι καθηγητές πληροφορικής
-50 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης των οποίων οι θέσεις με βάση τα νέα οργανογράμματα καταργούνται , όπως ζήτησε, για λόγους συμβολικούς, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν κατά τη διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων
Η δεύτερη δόση
Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου ο Κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί να δώσει τα ονοματεπώνυμα και να εντάξει σε διαθεσιμότητα 8.250 ακόμη υπαλλήλων, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500:
-Τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς
-Τους 2.000 υπαλλήλους υπουργείων από τους περίπου 3.000 των οποίων, με βάση τα νέο οργανογράμματα, οι θέσεις καταργούνται
-Τους 1.500 εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν
- 1.250 υπαλλήλους ΟΤΑ από τη λίστα Στυλιανίδη με τους 2.741 υπό μετάταξη δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι προέρχονται κατά κύριο από τους 30 δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν πλεονάζον προσωπικό.

«Αυτά μας τα είπαν κι άλλοι κ. Μητσοτάκη…»

Ιδιαιτέρως σκληροί στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των δανειστών που ζητούσαν απολύσεις εργαζομένων εδώ και τώρα ενώ αμφισβήτησαν ευθέως και τις προθέσεις του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με το…καλημέρα ο νέος υπουργός ήρθε αντιμέτωπος με το σκληρό πρόσωπο του κλιμακίου της Τρόικας όπως φαινεται και από τους διαλόγους που έφερε στο φως η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής»:
Ματίας Μορς: «Μας τα έχουν πει και άλλοι υπουργοί αυτά πριν από εσάς»
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε την πολιτική βούληση να υλοποιήσουμε την κινητικότητα. Για τον λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο που μπορεί να εφαρμοστούν άμεσα».
Πόλ Τόμσεν: Αν είστε αποφασισμένοι όπως λέτε να εφαρμόσετε την κινητικότητα, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε από το υπουργείο σας και να θέσετε πρώτους σε διαθεσιμότητα τους 50 υπαλλήλους που έχετε χαρακτηρίσει ως πλεονάζοντες στις υπηρεσίες που διοικείτε».
Στο ίδιο μηκος κυματος και οι διάλογοι στην σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου παρουσία του Πρωθυπουργού τάχθηκε κατά του προγράμματος της διαθεσιμότητας.
Π. Τόμσεν: «Το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει ότι με την κατάργηση της διευθύνσεων ή οργανικών διευθύνσεων θέσεων οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτές θα πρέπει να απολύονται αμέσως. Γιατί λοιπόν χρειάζεται να τους θέσετε σε διαθεσιμότητα»;
Κ. Μητσοτάκης: Θέλουμε να τους αξιολογήσουμε, γιατί υπάρχουν και προσοντούχοι υπάλληλοι σε υπηρεσίες που πρόκειται να καταργηθούν».
Α. Σαμαράς: Μην συγκρίνετε τα πράγματα με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία που πράγματι υπήρξαν καθυστερήσεις. Ο νέος υπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε τομές».
Π. Τόμσεν: «Θα έπρεπε να μην δουλεύουν στο δημόσιο (όσοι συμβασιούχοι εργάζονται με προσωρινές διαταγές). Γιατί να θεωρήσουμε ότι θα απολυθούν αφού δεν θα έπρεπε καν να εργάζονται σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες».

aftodioikisi.gr

Φόρο - νοίκι μόνιμο σε όλα τα ακίνητα


Φόρο-«νοίκι» για την περιουσία τους θα πληρώνουν από το 2014 και εφ’ όρου ζωής 5.569.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων βάσει μιας νέας διευρυμένης φορολογικής κλίμακας με 33 ξεχωριστούς συντελεστές, οι οποίοι διαφοροποιούνται ανάλογα με την τιμή ζώνης της περιοχής όπου βρίσκεται η κατοικία, το γραφείο ή το κατάστημα. Πρόκειται για ένα διευρυμένο χαράτσι και μαζί με τη φορολογία των αγροτεμαχίων ο εισπρακτικός στόχος διαμορφώνεται στα 2,7 δισ. ευρώ.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από χθες οι πυροσβέστες στο Στεφάνι Κορινθίας

Κόρινθος: Μάχη με τις φλόγες δίνουν από χθες οι πυροσβέστες
Μάχη με τις φλόγες από το απόγευμα του Σαββάτου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στο Στεφάνι Κορίνθου.
Επί τόπου επιχειρούν για την κατάσβεσή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι γεγονός που εμποδίζει το έργο της πυρόσβεσης.
Πηγή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ωστόσο ότι η πυρκαγιά «παρουσιάζει καλύτερη εικόνα» και σύντομα αναμένεται να τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

“Καθαρογράφεται” η συμφωνία με την τρόικα

Giannis-Stournaras
(Photo Eurokinissi)
Νέα παράταση πήραν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς ναι μεν υπάρχει συμφωνία στα περισσότερα ζητήματα και κυρίως σε αυτό της κινητικότητας στο Δημόσιο, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη ρυθμιστεί όλες οι λεπτομέρειες.

Tζότζολα: Να παραμείνει στην Ελλάδα η γενιά μας

Vassiliki-Tzotzola
Η επιστροφή της στα κεντρικά πολιτικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας “επισημοποιήθηκε” από την εκλογή της στη νέα Πολιτική Επιτροπή. Η Βασιλική Τζότζολα, πρώην αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Συγγρού μιλάει στον “Τύπο της Κυριακής” για τη Νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά, και τις εθνικές προτεραιότητες που προκύπτουν.
“Στοίχημα για τη δική μας πολιτική γενιά, η παραμονή της γενιάς μας στην πατρίδα. Και να ξανασταθεί στα πόδια της. Με αξιοπρέπεια.
Θα συνεισφέρουμε δυνάμεις ώστε να επιστρέψουν τα νέα παιδιά που έφυγαν, και να μην φύγουν όσοι θα το σκέφτονταν. Να παραμείνουν και να αγωνιστούν. Για τα παιδιά τους, τα παιδιά μας.
Γιατί, “ο αγώνας ο αληθινός είναι ο γιός μας ο μεγάλος και ο μικρός”, τονίζει μεταξύ άλλων στον “Τύπο της Κυριακής” η Βασιλική Τζότζολα.

ysterografa.gr

Εύβοια: Τραγωδία σε γλέντι - Πέθανε χορεύοντας!

Ένας 66χρονος οικογενειάρχης "έσβησε" στην Κύμη ενώ χόρευε μπροστά στους φίλους του και την οικογένεια του...
Όπως γράφει το evianews, όλα έγιναν σε γλέντι τα ξημερώματα, στην περιοχή της Κύμης.
Όταν ο 66χρονος άντρας σηκώθηκε για να χορέψει, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τα όσα θα ακολουθούσαν.
Ο άτυχος άντρας που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη ενώ χόρευε ξαφνικά άρχισε να παραπατά και σωριάστηκε λιπόθυμος στο πάτωμα!
Η μουσική σταμάτησε, τα χαμόγελα πάγωσαν και ύστερα από λίγο έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Κύμης.
Ήταν όμως αργά... Οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του και παρήγγειλαν ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Η ΤΡΟΙΚΑ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



Αποχωρήσεις υπαλλήλων και από τη Βουλή ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση. Μάλιστα φαίνεται πως υπάρχει και σχέδιο που προβλέπει την απομάκρυνση 10% των υπαλλήλων ποσοστό που μεταφράζεται σε 130-150 άτομα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» η Τρόικα φαίνεται πως έχει ζητήσει να μπει λουκέτο στο Ιδρυμα Κοινοβουλευτισμού, στο οποίο απασχολούνται 30-40 εργαζόμενοι.
Παράλληλα υπάρχει και μία δεύτερη πρόταση και αφορά τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, δηλαδή 60-70 υπαλλήλους. Τέλος υπάρχει και μία τρίτη πρόταση που αφορά το κανάλι της Βουλής και προβλέπει την αποχώρηση εργαζομένων με μία άτυπη μορφή εθελούσιας εξόδου.

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ ΤΗΣ ΒΑΡΑΣΟΒΑΣ: Ένα προσκύνημα διαφορετικό από τα άλλα. (φωτογραφίες)


Μια σπάνια εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι ακολούθησαν σήμερα τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο στο ετήσιο προσκύνημα στο σπήλαιο του Αγίου Νικολάου Βαράσοβας Ναυπακτίας
Ο Μητροπολίτης, οι ιερείς και οι πιστοί πήγαν στο σημείο όπου βρίσκεται το αρχαίο ερημητήριο με βάρκες και στη συνέχεια ακολούθησε ανηφορική πεζοπορία είκοσι λεπτών

Η θέση του σπηλαίου στην απότομη πλαγιά του βουνού με θέα τον Πατραϊκό κόλπο και οι μοναδικές στιγμές που έζησαν όσοι βρέθηκαν εκεί τους αντάμειψαν για τον κόπο τους.

Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας που τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος, αναφέρθηκε στην γνησιότητα της μοναχικής ζωής με αφορμή την ζωή των ερημιτών που έζησαν προσευχόμενοι αναζητώντας την ένωσή τους με τον Θεό, και με αφορμή το εορτάζοντα την ημέρα αυτή αββά Σισώη.

Μετά την θεία Λειτουργία ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Παλιούρας που είναι ο επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων που πραγματοποίησε την ανασκαφή, ξενάγησε τους προσκυνητές στον χώρο.

Πριν μερικά χρόνια στο προσκύνημα συμμετείχαν, πέρα από την ανασκαφική ομάδα, ελάχιστοι πιστοί, που χρόνο με τον χρόνο αυξάνονταν και έγιναν πλέον εκατοντάδες, που έρχονται από την Ναύπακτο, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Πάτρα κ.α. και αυτό γιατί το προσκύνημα στο σπήλαιο του αγίου Νικολάου Βαράσοβας αποτελεί μοναδική εμπειρία, η οποία προβάλλεται τελευταία και από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Δείτε ΕΔΩ πλούσιο φωτογραφικό υλικό .dogma.gr/

«Ασπίδα» κατά του καρκίνου του μαστού τα ψάρια

«Ασπίδα» κατά του καρκίνου του μαστού τα ψάρια
Δύο μερίδες την εβδομάδα μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου
«Ασπίδα» προστασίας κατά του καρκίνου του μαστού αποτελούν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, τα «παχιά» ψάρια, όπως σαρδέλα, σκουμπρί, τόνος και αντζούγιες.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), επιστήμονες από την Κίνα ανέλυσαν τα στοιχεία από αμερικανικές, ευρωπαϊκές και ασιατικές μελέτες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει συνολικά περισσότερες από 800.000 γυναίκες, οι 20.000 εκ των οποίων έπασχαν από το συγκεκριμένο τύπο καρκίνου.
Όπως έδειξε η ανάλυση, οι γυναίκες που κατανάλωναν εβδομαδιαίως δύο μερίδες είχαν 14% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν.
Οι ερευνητές εστίασαν στις διατροφικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και στα επίπεδά τους στο αίμα των γυναικών.
Έτσι διαπίστωσαν πως ανά 0,1% των ημερήσιων θερμίδων που προερχόταν από ψάρια, μειωνόταν κατά 5% ο κίνδυνος καρκίνος του μαστού - με την μέγιστη μείωση να φτάνει το 14% μεταξύ των γυναικών που δεν έτρωγαν καθόλου ψάρια και εκείνων που έτρωγαν δύο μερίδες την εβδομάδα.
Οι γυναίκες από την Ασία παρουσίασαν το μικρότερο ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του μαστού, καθώς σε αυτή την ήπειρο η κατανάλωση ψαριού είναι πολύ υψηλότερη απ’ ό,τι στη Δύση.
 
newsbeast.gr

Deutsche Welle: Το Eurogroup θα αποφασίσει τμηματική καταβολή της δόσης

Η πολιτική απόφαση θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται ανάλογα με την τήρηση των δεσμεύσεων

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Deutsche Welle, εν εξελίξει μάλιστα των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα.

Σφοδρές μάχες στη Συρία


syriaΟι δυνάμεις του συριακού στρατού κατέλαβαν πολλά κτίρια στα όρια των συνοικιών που ελέγχουν οι αντάρτες στη Χομς χθες, όγδοη ημέρα της ευρείας κλίμακας εκκαθαριστικής επιχείρησης που διεξάγουν οι τακτικές δυνάμεις στην πόλη αυτή της κεντρικής Συρίας, όπως είπαν χθες ακτιβιστές και αντάρτες.
Ο στρατός είχε εξαπολύσει επίθεση από το περασμένο Σάββατο, βομβαρδίζοντας αδιάκοπα τις περιοχές που βρίσκονται στα χέρια των αντικαθεστωτικών μαχητών.

Διαθεσιμότητα: Πρώτη δόση με 4.200 σχολικούς φύλακες & εκπαιδευτικούς

Σε τρεις δόσεις (τέλη Ιουλίου, τέλη Αυγούστου και τέλη Σεπτεμβρίου) των 4.200 υπαλλήλων έκαστη θα ολοκληρωθεί η οκτάμηνη («κλειδί» για τη συμφωνία με την τρόικα) διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr. Αν και οι τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας θα «κλείσουν» στο Eurogroup της Δευτέρας η μέχρι τώρα συμφωνία προβλέπει:
Μέχρι τέλη Ιουλίου θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 4.200 υπάλληλοι:
-2 έως 2.500 σχολικοί φύλακες, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr
-1.000-1.500 από τους συνολικά 2.500 εκπαιδευτικούς της β’ βάθμιας εκπαίδευσης από ειδικότητες που έχουν πλεονάζον προσωπικό (γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής κλπ)
- 500-1000 υπαλληλοι άλλων υπουργείων από τους περίπου 3.000 που οι θέσεις τους με βάση τα νέα οργανογράμματα καταργούνται, αρχής γενομένης από 50 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Δημοτικοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί στο δεύτερο κύμα
Η δεύτερη και τρίτη δόση μέχρι τέλη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, θα αφορούν:
- Τους 3.500 έως 4.000 δημοτικούς αστυνομικούς. Μάλιστα, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης διαμηνύεται ότι η προετοιμασία για την αξιολόγηση και την ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να γίνει με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να παραμείνουν σε διαθεσιμότητα μόνο για λίγους μήνες.
- Τους 1.500 εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν
- Τους 2 έως 2.500 υπαλλήλους άλλων υπουργείων που θα «περισσέψουν» από το πρώτο κύμα αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους δήμων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και έχουν πλεονάζον προσωπικό από την πρώτη λίστα των 2.741 που έχει αφήσει στο υπουργείο Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένες προβλέψεις τόσο για τη μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας από 12 σε οκτώ μήνες όσο και τη κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων στους δήμους και της δημοτικής αστυνομίας θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ψηφισθεί από τη Βουλή τη Δευτέρα.
Με εντατικούς ρυθμούς το αναθεωρημένο μνημόνιο
Επιπλέον, ήδη συντάσσεται με εντατικούς ρυθμούς το αναθεωρημένο μνημόνιο για να σταλεί στο Eurogroup. Από την ελληνική πλευρά γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί σε αυτό η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και να αποτραπούν αναφορές:
-Σχετικά με το νόμο ια τις ομαδικές απολύσεις σε σχέση με ότι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
-Επανεξέταση του νόμου περί απεργιών.

Μεταβατικός Πρωθυπουργός της Αιγύπτου ο Ελ Μπαραντέι


ElBaradeiΝα τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης της χώρας, ζήτησε ο μεταβατικός πρόεδρος Άντλι Μανσούρ από τον ως σήμερα ηγέτη της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, σύμφωνα με την ελεγχόμενη από το κράτος εφημερίδα αλ Αχράμ.
Πηγή των ένοπλων δυνάμεων ανέφερε νωρίτερα ότι ο ΕλΜπαραντέι, ο οποίος είχε τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης, αναμένεται να ορκιστεί απόψε.
Ωστόσο ένα ανώτερο στέλεχος του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, του πολιτικού βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, απέρριψε τον διορισμό του.
«Απορρίπτουμε αυτό το πραξικόπημα και ό,τι προκύπτει από αυτό, περιλαμβανομένου (του διορισμού) του ΕλΜπαραντέι» στο αξίωμα του πρωθυπουργού, είπε ο αξιωματούχος στη διάρκεια μιας πολιτικής συγκέντρωσης στο Κάιρο.

Έκρηξη σε τρένο με καύσιμα στον Καναδά! Ένας νεκρός, δεκάδες αγνοούμενοι (video)

canada
Περίπου 60 άνθρωποι αγνοούνται μετά τον εκτροχιασμό και την έκρηξη τουλάχιστον τεσσάρων βαγονιών ενός τρένου που μετέφερε καύσιμα και άλλα εύφλεκτα υλικά σε μια μικρή πόλη στην επαρχία Κεμπέκ του Καναδά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Το Associated Press κάνει πλέον λόγο και για έναν νεκρό.
Ένας εμπορευματικός συρμός που μετέφερε αργό πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου, εκτροχιάστηκε στο κέντρο της μικρής πόλης Λακ-Μεγκαντίκ σήμερα (Σάββατο) περί την 01:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας) και πολλά βαγόνια του εξερράγησαν με αποτέλεσμα η φωτιά που ξέσπασε να εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 30 κτίρια, ανάμεσά τους καφέ και εστιατόρια γεμάτα πελάτες.
Ο Γιανίκ Γκαν, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις, είπε στο Radio-Canada ότι μέσα σε αυτό βρίσκονταν τουλάχιστον 30 πελάτες όταν έφυγε, μερικά λεπτά πριν από το δυστύχημα.
«Είδαμε τις εκρήξεις και βγήκα τρέχοντας από το σπίτι για να πάω να βοηθήσω», είπε ο Γκαν. «Τότε μου τηλεφώνησαν εργαζόμενοι από το εστιατόριο. Μίλησαν για καταστροφή. Έκλαιγαν, φώναζαν ότι η φωτιά είχε εξαπλωθεί παντού. Μετά η σύνδεση διακόπηκε».
Οι φλόγες ήταν ορατές από απόσταση, καθώς έφθασαν σε ύψος αρκετών δεκάδων μέτρων στη Λακ-Μεγκαντίκ, μια μικρή πόλη περίπου 6.000 κατοίκων στις όχθες μιας λίμνης. Η αστυνομία δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει εάν και πόσα θύματα υπήρξαν.
«Όταν βλέπεις το κέντρο της πόλης σου σχεδόν κατεστραμμένο, διερωτάσαι πώς θα το ξεπεράσεις αυτό», είπε δακρυσμένη η δήμαρχος της πόλης Κολέτ Ρόι-Λαρός σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα.
Το τρένο, που είχε 73 βαγόνια με καύσιμα και πετροχημικά προϊόντα υπό πίεση, εκτροχιάστηκε αφού ο μηχανοδηγός το είχε σταθμεύσει κι ενώ ουδείς επέβαινε σε αυτό, ανέφερε ο Τζόζεφ Μακόνιγκλ, αντιπρόεδρος της Montreal, Maine and Atlantic Railway, Inc. «Με κάποιο τρόπο, το τρένο άρχισε να κινείται» ανεξέλεγκτο, είπε. «Δεν είμαστε βέβαιοι για το τι συνέβη, αλλά ο μηχανοδηγός έκανε τα πάντα όπως προβλεπόταν. Είχε σταθμεύσει το τρένο και περίμενε να τον αντικαταστήσουν», δήλωσε ο Μακόνιγκλ.
Περίπου 1.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Στελέχη της καναδικής πυροσβεστικής υπηρεσίας είπαν ότι ζήτησαν βοήθεια από τους συναδέλφους τους στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 20 οχήματα της πυροσβεστικής συνέχιζαν να προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά ώρες μετά το δυστύχημα.
«Υπάρχουν ακόμα βαγόνια που είναι υπό πίεση. Δεν είμαστε βέβαιοι διότι δεν μπορούμε να φτάσουμε κοντά, έτσι εργαζόμαστε υποθέτοντας ότι περιέχουν φορτίο υπό πίεση και θα μπορούσαν να εκραγούν. Γι’ αυτό η πρόοδος είναι αργή και δύσκολη», δήλωσε ο Ντένις Λοζόν, ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής.


ysterografa.gr

Συντριβή αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες (videos)

plane
Ένα Boeing 777 της εταιρείας “Asiana Airlines” συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ. Το αεροσκάφος συνετρίβη και στη συνέχεια έπιασε φωτιά.
Το αεροπλάνο ταξίδευε από τη Σεούλ της Νότιας Κορέας στο Σαν Φρανσίσκο και συνολικά σε αυτό επέβαιναν 209 άτομα.
Το πρακτορείο Reuters, αλλά και πολλά ΜΜΕ των ΗΠΑ κάνουν λόγο για 2 νεκρούς, αλλά και δεκάδες (75) άτομα που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο τραυματίες. Δέκα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, εκ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά.
Όπως έγραψε πάντως στο twitter ένας από τους επιβάτες, ο κ. David Eun, οι περισσότεροι από όσους ήταν στο αεροσκάφος είναι ήρεμοι, ενώ τα σωστικά συνεργεία βοηθούν τους τραυματίες.


Video



        ysterografa.gr

Επεισόδια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο - Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν - Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία

xa
Σοβαρά επεισόδια δημιουργήθηκαν γύρω στις 7 το απόγευμα μπροστά απο τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής επί της οδού Κύπρου στην Κόρινθο μεταξύ ομάδας αναρχικών και μελών της Χρυσής Αυγής.
Ειδικότερα λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα ομάδα 50   ατόμων, κρατώντας ρόπαλα και φορώντας κράνη και κουκούλες, πήγαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο, την ώρα που εντός των γραφείων βρισκόταν σε εξέλιξη προγραμματισμένη συγκέντρωση.
Οι ομάδα των αναρχικών με πέτρες και ξύλα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έσπασαν τα τζάμια των γραφείων του κόμματος αλλά προκάλεσαν και ζημιές σε 6   αυτοκίνητα πολιτών που ήταν παρκαρισμένα μπροστά στα γραφεία, ανάμεσα στα οποία και αυτό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Μπούκουρα. . Τα άτομα αυτά σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μπούκουρα ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιχείρησαν να επιτεθούν στα  γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το sfedona.gr οι νεαροί αντιεξουσιαστές αιφνιδίασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατεβαίνοντας στο κέντρο της πόλης από την οδό Κολοκοτρώνη κρατώντας ξύλα στα χέρια τους. Η επίθεση στα γραφεία του κόμματος απετράπη από χρυσαυγήτες που με εντολή του Βουλευτή είχαν “οχυρώθει” στο κτήριο. Εκεί είχαν για “πολεμοφόδια” πλήθος από μικρά και μεγάλα κομμάτια από μάρμαρα τα οποία άρχισαν να πετούν προς τους νεαρούς .
.Οι νεαροί αφού πρόλαβαν ένα μεσήλικα Χρυσαυγήτη τον οποίο και ξυλοκόπησαν άγρια, έκαναν καλοκαιρινό το αυτοκίνητο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και άλλα ακόμα  αυτοκίνητα. Στη συνέχεια έπαιρναν τα κομμάτια από μάρμαρο που τους είχαν πετάξει από τον Β΄όροφο των γραφείων της Χρυσής Αυγής και ανταπέδιδαν τα χτυπήματα.
Ο πόλεμος κράτησε περίπου 5 λεπτά και το κέντρο της Κορίνθου που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο κόσμο ερήμωσε κυριολεκτικά.Υλικές ζημιές έχουν πάθει και καταστήματα της περιοχής
 Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο άτομα. Ένας 50χρονος και ένας 25χρονος οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου,εκ των οποίων ο πρώτος εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων του μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ο δεύτερος με πιο ελαφρά τράυματα έλαβε τις πρώτες βοήθειες και πήρε εξητήριο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο περιστατικό βρισκόταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας που πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνει η ΕΛ. ΑΣ
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προχώρησαν σε προσαγωγές πολλών ατόμων, τα οποία εξετάζονται, ως προς την εμπλοκή τους στη συμπλοκή και μέχρι στιγμής, εξ' αυτών έχει συλληφθεί ένας 27χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του στα επεισόδια.

Η προανάκριση συνεχίζεται στο αστυνομικό τμήμα Κορίνθου.
Κύκλοι της αστυνομίας φοβούνται για συνέχιση των επεισοδίων στη διάρκεια της νύχτας, ενώ αστυνομική πηγή πιθανολογεί ότι είναι αντίποινα για τον ξυλοδαρμό δύο πολιτών το περασμένο Σάββατο..!