Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η Αίγυπτος στα χέρια του στρατού, που ανακοίνωσε το τέλος της εποχής Μόρσι (live video)

egypt-riots-against-Mursi
Η πρόταση του Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, έπεσε στο κενό και το πραξικόπημα στην Αίγυπτο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο στρατός έχει πάρει τον έλεγχο και όπως μεταδίδουν τα αιγυπτιακά πρακτορεία ειδήσεων, θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος, μέχρι η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές.
Η εποχή Μόρσι, πάντως, έχει τελειώσει οριστικά…
Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός ανακοίνωσε άλλωστε το τέλος του Μόρσι και προανήγγειλε τη δημιουργία νέας μεταβατικής κυβέρνησης.Ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων της Αιγύπτου στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εξήγγειλε σήμερα ότι απομακρύνεται από το θώκο του ο ισλαμιστής πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, τον αντικαθιστά προσωρινά ως μεταβατικός αρχηγός του κράτους ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου και μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, καθώς και ότι αναστέλλεται η ισχύς του Συντάγματος της χώρας, ενώ εξήγγειλε την διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.
Η ομιλία του αλ Σίσι έγινε δεκτή με ζητωκραυγές και πυροτεχνήματα στην πλατεία Ταχρίρ, ιδίως η φράση του στρατηγού με την οποία ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων ανακοίνωσε πως ο Μόρσι δεν είναι πλέον ο πρόεδρος της Αιγύπτου. «Ο λαός και ο στρατός ενεργούν ενωμένοι», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Ο αλ Σίσι υποστήριξε, περιστοιχισμένος από τον μεγάλο σεΐχη Άχμαντ αλ Τάγεμπ και τον Πάπα των Κοπτών Ταουάντρο Β', ότι ο στρατός επενέβη εισακούγοντας τη βούληση του λαού που διαδήλωνε εναντίον της κυβέρνηση του Μόρσι εδώ και εβδομάδες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Misr25, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, διέκοψε απότομα την εκπομπή του αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του αλ Σίσι.

Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα αλ Αχράμ, δύο ισλαμιστικά τηλεοπτικά δίκτυα, το αλ Χάφεζ και το αλ Νας, επίσης σταμάτησαν να εκπέμπουν σήμα αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του στρατηγού.
Σε μήνυμά του μέσω του Twitter, ο αποπεμφθείς πλέον πρόεδρος Μόρσι χαρακτήρισε όσα ανακοινώθηκαν ως «πλήρες πραξικόπημα».
Αντίθετα το δεύτερο μεγαλύτερο ισλαμικό κόμμα της Αιγύπτου, το Νουρ, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε το επιτελείο προκειμένου η χώρα να αποφύγει τον κίνδυνο να ξεσπάσει εμφύλια σύρραξη. Σε δικές του δηλώσεις, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Αιγύπτου Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι είπε ότι η επανάσταση του 2011 επαναλήφθηκε και πρόσθεσε πως ο λεγόμενος οδικός χάρτης που ανακοίνωσε ο στρατός ικανοποιεί το λαϊκό αίτημα για την κήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών.






ysterografa.gr
 

Πρώτη η Περιφέρεια Πελοποννήσ​ου αντέδρασε στη διακοπή λειτουργία​ς των περιφερεια​κών συχνοτήτων της ΕΡΑ


«Ήμασταν οι πρώτοι που αντιδράσαμε, πριν ακόμα δημιουργηθεί κινητικότητα για την άστοχη ενέργεια διακοπής της λειτουργίας των περιφερειακών συχνοτήτων της ΕΡΑ, προειδοποιώντας να μην προβούν σε καμία τέτοια ενέργεια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπερψήφιση του ψηφίσματος των εργαζομένων της ΕΡΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 και συνέχισε αναφέροντας ότι «εστιάσαμε το ενδιαφέρον μας στη λειτουργία των περιφερειακών μέσων, τα οποία αποτελούν όπλο της κοινωνίας».

«Στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών, μετά από δική μου εισήγηση, έγινε ομόφωνα δεκτό το ψήφισμα για τη λειτουργία των περιφερειακών συχνοτήτων της ΕΡΑ» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτηρίζοντας το ψήφισμα αυτό «στάση πολιτικής» απέναντι στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Ο κ. Τατούλης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ώριμη στάση των εργαζομένων της ΕΡΑ, οι οποίοι δεν εκφράζουν διεκδικήσεις τοπικιστικές, αλλά σχετιζόμενες με τη λειτουργία της δομής, τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για παραμονή της περιφερειακής ΕΡΑ Πελοποννήσου θα βοηθήσει να «πέσει η μαύρη κουρτίνα πίσω από την οποία κρύβονται οι πολιτικές δυνάμεις του λαϊκισμού».    

Δεν υπήρξε απαρτία, νέα γενική συνέλευση για τον Παννεμεατικό στις 10 Ιουλίου

Τελικά δεν πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Παννεμεατικού, καθώς όπως συνήθως συμβαίνει σε κάθε πρώτη απόπειρα, δεν υπήρξε απαρτία, με αποτέλεσμα λόγω και των επαναληπτικών εκλογών στην ΕΠΣΚ την ερχόμενη Δευτέρα (8/7), η νέα συνέλευση να μεταφερθεί για την επόμενη Τετάρτη 10 Ιουλίου, την ίδια ώρα (20:30) και πάλι στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Οπότε θα καθυστερήσουν λίγο οι συζητήσεις για τη δημιουργία του ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου, αν και μέχρι στιγμής ελάχιστες είναι οι ομάδες που έχουν ξεκινήσει τη μεταγραφική τους ενίσχυση.
Οι φίλαθλοι λοιπόν του Παννεμεατικού, οι οποίοι δεν βρέθηκαν αυτή τη φορά δίπλα στην ομάδα τους, οφείλουν την ερχόμενη Τετάρτη να δώσουν το παρόν, ώστε να δείξουν και τη στήριξή τους.
 
apopsi24.gr

Ένας χρόνος ζωής για το diastixo.g​r


Αγαπητοί φίλοι,
Το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τον πολιτισμό diastixo.gr
συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής και συνεχίζει να είναι το 1ο σε επισκεψιμότητα ελληνικό ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο – και μάλιστα, με μεγάλη διαφορά.
Η ύλη του ανανεώνεται καθημερινά με τέσσερα, τουλάχιστον, νέα κείμενα και στις σελίδες του φιλοξενεί νέες κυκλοφορίες και κριτικές βιβλίων όλων των κατηγοριών, νέα και ρεπορτάζ από το χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού, άρθρα, απόψεις, συνεντεύξεις με Έλληνες και ξένους δημιουργούς, αυτοπαρουσιάσεις, προδημοσιεύσεις, ανέκδοτα λογοτεχνικά έργα –ποιήματα, πεζά, θεατρικά–, βίντεο και διαγωνισμούς. Επίσης, κείμενα για τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα εικαστικά.
Συνεργάτες του περιοδικού είναι σημαντικοί δημιουργοί από το χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού: συγγραφείς, κριτικοί, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, μεταφραστές, ιστορικοί τέχνης και πολλοί άλλοι.
Το diastixo.gr παρακολουθεί από πολύ κοντά και προβάλει ό,τι έχει σχέση με τον πολιτισμό, και κυρίως τον κόσμο του βιβλίου και τις νέες εκδόσεις όλων των ειδών (από λογοτεχνία και μελέτες μέχρι παιδικά και μαγειρική), τόσο από τους μεγάλους εκδότες της Αθήνας όσο και από τους μικρούς εκδότες ή τους εκδότες της περιφέρειας, που δεν έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν.
Το diastixo.gr κατάφερε να κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που έχουν σχέση με το βιβλίο (εκδοτών, βιβλιοπωλών, συγγραφέων, μεταφραστών, επιμελητών, βιβλιοθηκονόμων και βιβλιόφιλων), αλλά και των μη συστηματικών αναγνωστών.
 


Η ταυτότητα του περιοδικού:
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ
 



www.diastixo.gr • Τ.Θ. 71008, Τ.Κ. 16102 Καισαριανή • info@diastixo.gr

O Απόστολος Ε. Παπαφωτίου στη Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής, του Δικτύου Παράκτιων Περιφερειών Ευρώπης (CPMR) στην Βαρκελώνη


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρευρέθηκε στη Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής, του Δικτύου Παράκτιων Περιφερειών Ευρώπης (CPMR) στην Βαρκελώνη, Περιφέρειας Καταλονίας, στην Ισπανία.

Νέα Δημοκρατία : ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε ύβρεις


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε ύβρεις χωρίς να απαντά επί της ουσίας. Έτσι, απλώς επιβεβαιώνει ότι σκοπός του είναι η στάση πληρωμών και η καταστροφή της χώρας.
Σε ό,τι αφορά τη φρασεολογία, το επίπεδό τους κρίνεται καθημερινά από τον Ελληνικό Λαό».

Διημερίδα για την «Ανάπτυξη της Ελληνο-Γερ​μανικής Συνεργασία​ς στην Περιφέρεια Πελοποννήσ​ου» 4 & 5 Ιουλίου 2013


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσκαλεί όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την κάλυψη της διημερίδας με τίτλο «Η ανάπτυξη της Ελληνο-Γερμανικής Συνεργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση την Πέμπτη και την Παρασκευή 4 & 5 Ιουλίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη η διημερίδα αυτή αποτελεί την εναρκτήρια δράση για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης, επιφορτισμένης με το ρόλο της ενίσχυσης της Ελληνο-Γερμανικής συνεργασίας, στη Νότια Ελλάδα με επίκεντρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό που έχει αναπτυχθεί στη Βόρεια Ελλάδα και έχει ήδη αποφέρει απτά αποτελέσματα στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στην ανάπτυξη συνεργασιών για την ενίσχυση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών, τη βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών και την αειφόρο ανάπτυξη.

 
H πρόσκληση και το πρόγραμμα της διημερίδας

 

Η Αίγυπτος στα χέρια του στρατού… Άρματα μάχης στις εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης. Κατελήφθη το κτίριο, απομακρύνθηκε το μη απαραίτητο προσωπικό

egypt-riots-against-Mursi
Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αιγύπτου “Al Ahram” υποστηρίζει με σημερινό ρεπορτάζ της, ότι εντός της ημέρας ο Πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι είτε θα υποβάλει την παραίτησή του, είτε θα εξαναγκαστεί σε παραίτηση, δηλαδή θα καθαιρεθεί, από τη στιγμή που η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν κάνει πίσω, και επιμένει στο τελεσίγραφό της, που εκπνέει τις επόμενες ώρες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Al Ahram”, το νέο Σύνταγμα το οποίο έχει έτοιμο ο στρατός, θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, και θα προβλέπει ρητά ότι εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος η Αίγυπτος θα οδηγηθεί σε προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να πάρουν οι πολίτες την κατάσταση στα χέρια τους, και να εκλέξουν τόσο τον νέο Πρόεδρο της χώρας, όσο και το νέο Κοινοβούλιο, από το οποίο θα προκύψει η καινούρια κυβέρνηση.

Συνελήφθη 28χρονος δραπέτης των φυλακών Κορίνθου

590_df91546ff78aa6f450d3f0457b5ed72e
Συνελήφθη ένας 28χρονος Αλβανός, ο οποίος συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 45χρονου, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Δομοκό Φθιώτιδας το Δεκέμβριο του 2012.
Ο κακοποιός ήταν δραπέτης των φυλακών Κορίνθου και αναζητείτο από τις 14 Μαΐου 2012, όταν και δεν επέστρεψε ύστερα από εξαήμερη τακτική άδεια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 28χρονος αποτελούσε μέλος τετραμελούς εγκληματικής ομάδας αλλοδαπών, που είχε διαπράξει ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.
Στην κατοχή του 28χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πολεμικό όπλο «Καλάσνικοφ», ένα κυνηγετικό όπλο, γεμιστήρες και φυσίγγια.
Στην επιχείρηση για τη σύλληψή του συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.

ysterografa.gr

ΝΔ: Οργανωμένο σχέδιο στάσης πληρωμών από ΣΥΡΙΖΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις αποκαλυπτικές ως προς τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Όπως αποδεικνύεται τελικά, η δήλωση του κ. Βούτση για στάση πληρωμών κάθε άλλο παρά αφελής ήταν, καθώς σήμερα επαναλαμβάνει ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ. Το πρωί ο υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός και το πρωτοκλασάτο στέλεχος Δημήτρης Στρατούλης αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της ηγεσίας του κόμματος, που στόχο έχει τη στάση πληρωμών. Δηλαδή, να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, να σταματήσουν να λειτουργούν τα νοσοκομεία και τα σχολεία, να αδρανοποιηθούν τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις και να παραλύσει ολόκληρη η χώρα. Χαρακτηρίζουν μάλιστα μια τέτοια κατάσταση “αναγκαίο κακό”.

Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει επιτέλους ξεκάθαρα εάν αυτή είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ή αν απλώς τον “αδειάζει” η υπόλοιπη παρέα του. Σε κάθε περίπτωση, να είναι απολύτως βέβαιος πως τέτοια καταστροφικά για τον Ελληνικό λαό σχέδια δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υλοποιηθούν».

Η... πονηρή διατύπωση της Μέρκελ για το νέο "κούρεμα"

Angela-Merkel
Στη συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην “Καθημερινή”, καθώς και σε άλλες πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες, η Άνγκελα Μέρκελ παραθέτει το όραμά της για την Ενωμένη Ευρώπη, μιλάει για την ανάγκη καταπολέμησης της ανεργίας, απαντάει στις αιτιάσεις για τη λιτότητα που έχει επιβάλλει το Βερολίνο στην υπόλοιπη Ευρώπη, και αναφέρεται φυσικά στη μάχη που δίνει η Ελλάδα για να αφήσει πίσω της τις δύσκολες στιγμές του… φλερτ με τη χρεοκοπία και την κατάρρευση.
Στον πυρήνα του ενδιαφέροντος φυσικά βρίσκεται η προοπτική ενός νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά εκείνου που βρίσκεται στην κατοχή του δημοσίου τομέα της Ευρώπης, και το οποίο προσδιορίζεται χρονικά να ξεκινήσει ως… δρομολόγηση διαδικασίας, μετά τις εκλογές στη Γερμανία για τη νέα Μπούντεσταγκ, στις 22 Σεπτεμβρίου.
Η απάντηση της Άνγκελα Μέρκελ στην προοπτική του νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, προκειμένου να καταστεί ρεαλιστικά βιώσιμο, όπως… κουράζεται να επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι τουλάχιστον… πονηρή.
“Χάρη στην κυβέρνηση Σαμαρά, η Ελλάδα έχει προχωρήσει, καθώς υπάρξει προσανατολισμός προς τις μεταρρυθμίσεις. Και είμαι βέβαιη ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα εξακολουθήσει να υφίσταται. Δεν βλέπω λοιπόν κάτι τέτοιο”, ήταν η απάντηση της Άνγκελα Μέρκελ, που φυσικά αφήνει… διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους.

ysterografa.gr

Συμμετοχή του Χρίστου Δήμα στη Βουλή των Εφήβων

Ο βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας συμμετείχε στις εργασίες της Βουλής των Εφήβων η οποία διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.
Ήταν Πρόεδρος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό (bullying). Οι περισσότεροι έφηβοι βουλευτές παρουσίασαν ρεαλιστικές και δημιουργικές απόψεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και υποσχέθηκαν πως θα προσπαθήσουν και μέσω της μαθητικής κοινότητας (δεκαπενταμελή)να ασχοληθούν με την καταπολέμηση του φαινομένου

Συνέντευξη τύπου στη Καλαμάτα τη Δευτέρα ο Λάμπρος Μπούκλης

Tην Δευτέρα 8 Ιουλίου, στις 11-11:30 το πρωί, δίνει  συνέντευξη τύπου ο Περιφερειακός  Σύμβουλος, Γραμμ.Περιφ.Συμβουλίου Πελ/σου και  Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά κ.Λάμπρος Μπούκλης στο  Ξενοδοχείο REX (Αριστομένους 26 - τηλ 27210-94440 )στην   Καλαμάτα, με θέμα: Περιφέρεια Πελοποννήσου (απολογισμός, προγραμματισμός, εξελίξεις)

Τέρενς Κουίκ: Η φετινή Ετήσια Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΟΑΣΕ απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση από την Κωνσταντινούπολη:

 
«Η φετινή Ετήσια Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΟΑΣΕ απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα.
Κατ’ αρχήν νέος Πρόεδρος της Κ.Ο. ΟΑΣΕ εξελέγη Βαλκάνιος, ο Πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου.
Επίσης πολύ σημαντικό ήταν ότι ο Νότος έβγαλε Προέδρους στις δύο από τις τρεις Επιτροπές. Των Πολιτικών Υποθέσεων και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της οποίας είμαι και μέλος. Στη μία Επιτροπή τη θέση κέρδισε η Ελλάδα με το συνάδελφο Βουλευτή Μάκη Βορίδη και στην άλλη η Πορτογαλία με την Πορτογαλέζα Ισαβέλλα Σάντος.
Το διά ταύτα είναι ότι ο Νότος στις περισσότερες των εκλογικών αναμετρήσεων, σε Επιτροπές και Ολομέλεια, επικράτησε κατά κράτος του Βορρά, ο οποίος κινήθηκε με... λαγό τη Σουηδία.
Οι Σουηδοί έχασαν την κρίσιμη εκλογή της Προεδρίας της Ολομέλειας, οι Σουηδοί έχασαν και την ψηφοφορία έναντι της Ελλάδας στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων.

Σημαντική επίσης επιτυχία της ελληνικής πλευράς (εισηγητής ο Βουλευτής Ανδρέας Ψυχάρης) ήταν ο εξαναγκασμός της Τουρκίας να απαλείψει οκτώ άρθρα και να διορθώσει ένα, στο πολύ σκληρό και μονομερές ψήφισμα που είχε κατεβάσει με θέμα «Η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία».
Τα χαλιά, οι Τούρκοι τα είχαν στρώσει από την τελευταία χειμερινή Σύνοδο στη Βιέννη, τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά τελικά τραβήχτηκαν κάτω από τα πόδια τους, καθώς το απαράδεκτο ψήφισμά τους ξεδοντιάστηκε με πρωτοβουλίες που ανέλαβαν και η ελληνική πλευρά και η ρωσική, αλλά εξίσου αποφασιστικά και η πλευρά της Βρετανίας.
Για μια ακόμα φορά θέλω να επαναλάβω ότι η Ελληνική Αντιπροσωπεία με έξι Βουλευτές από τέσσερα διαφορετικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΞ ΕΛ), εργάστηκαν με απόλυτη συνέπεια και αλληλοσυνεννόηση ώστε να καλυφθούν απόλυτα οι ελληνικές θέσεις.
Σημειώνω ότι η προετοιμασία είχε ξεκινήσει από την Αθήνα σε συνεννόηση και με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τέλος, οφείλω να επισημάνω τη σπουδαιότητα της κοινοβουλευτικής διπλωματίας η οποία μπορεί να αποδώσει πολύ σημαντικούς καρπούς για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων ή των γενικότερων ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα (μεταναστευτικό, θρησκευτικές μειονότητες, ανεργία, κρίση, ελευθερία του τύπου και του κυβερνοχώρου κλπ).

Οι ζυμώσεις και οι διαβουλεύσεις, μεταξύ Βουλευτών διαφορετικών Κοινοβουλίων, σε πιο χαλαρό και φιλικό επίπεδο από ότι συμβαίνει με τις κυβερνήσεις, στην πράξη αποδεικνύεται ότι έχουν πολύ σημαντικά αποτελέσματα.
Η ελληνική αποστολή το απέδειξε και εδώ στην Κωνσταντινούπολη – όπου οφείλω να προσθέσω – είχαν εξαιρετική οργάνωση και φιλοξενία οι της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης»

Συνομιλητές των νεοναζί; Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά μπροστά στη συμπεριφορά ορισμένων στελεχών του πολιτικού προσωπικού της (πτωχευμένης) χώρας, τις τελευταίες ημέρες.
Λες και δεν έχει συμβεί τίποτε, λες και δεν πέρασε μια μέρα από την εποχή των (δήθεν) παχέων αγελάδων, λες και μπορούμε ακόμη να κάνουμε εντύπωση με δανεικά, λες και γίνεται ακόμη ανεκτό να πετάει ο καθένας την παρόλα του λίγο πριν από τα μπάνια του λαού.

Δεν πρόλαβε ο πρωθυπουργός, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, να ζητήσει πολλή δουλειά και λίγα λόγια με περιορισμένες δηλώσεις, συνεντεύξεις και άλλες εμφανίσεις και κάποιοι έσπευσαν να πράξουν το ακριβώς αντίθετο.
Δεν πρόλαβε ο πρωθυπουργός να απευθύνει προσκλητήριο προς την Κεντροδεξιά και κάποιοι (αν παράκουσαν να πάνε να κοιτάξουν τα αυτιά τους) κάνουν ότι δεν το άκουσαν και άρχισαν να λιβανίζουν την άκρα δεξιά.

Αιώνες τώρα σ’ αυτή τη χώρα οι ευφυείς υποδύονται τους ηλιθίους, προκειμένου να κατορθώνουν να επιβιώνουν, καθώς οι ηλίθιοι επικρατούν.
Το περιγράφει αυτό στο δοκίμιό του των αρχών του περασμένου αιώνος, ο φιλόσοφος Λεμπέσης, υπό τον γενικό τίτλο «Η μεγίστη σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω».

Και σα να μην έφθανε αυτό, προβάλλει τώρα η άποψη ότι δεν αρκεί να υποδυόμαστε τους ηλιθίους, πρέπει να υποδυόμαστε και τους φασιστοναζιστές, προκειμένου να καταστήσουμε συνομιλητή μας τη «Χρυσή Αυγή»!
Αντί δηλαδή να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις, που είναι πολιτικές, αντί να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους για τη σημερινή κατάληξη, μας καλούν να ψαρέψουμε και πάλι σε θολά (και πολύ βρώμικα) νερά!

Φυσικά, τα ίδια κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Τσίπρα να δηλώνει μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου (17 Μαΐου) ότι «η Δημοκρατία δεν απειλείται από τους μισαλλόδοξους που έλεγαν πως είναι τα παιδιά των ηττημένων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τώρα λένε ότι είναι τα παιδιά των νικητών του εμφυλίου, αλλά από αυτούς που την μετέτρεψαν , με πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη, σε δημοκρατία αλά καρτ».

Και πρόσθεσε – μήπως και δεν το καταλάβαμε: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που δεν έχουμε κίνδυνο να γυρίσουμε στο αλήστου μνήμης «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», αλλά στο Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων»!
Με λίγα λόγια, κάποιοι θέλουν να μας μετατρέψουν σε συνομιλητές των νεοναζί και κάποιοι άλλοι τους θεωρούν μικρότερο κίνδυνο από μια εκλεγμένη κυβέρνηση που διαθέτει τη Δεδηλωμένη στη Βουλή.

Επιτέλους, έλεος με τους δημαγωγούς!

elzoni.gr

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ




ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ                            ΛΟΥΤΡΑΚΙ 02/06/2013
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ
                             
Σήμερα, 2 Ιουλίου 2013, συνήλθε η Δημοτική Ομάδα της Παράταξης «Με τους Πολίτες Μπροστά», αποτελούμενη από τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της Πλειοψηφίας του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και αφού άκουσε τις απόψεις των μελών του, μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Κώστα Λογοθέτη: Αποφάσισε ομόφωνα να διαγραφούν από μέλη του συνδυασμού και της Δημοτικής Ομάδας, ο κ.κ. Βαρελάς Παναγιώτης και Πέτρου Δημήτριος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, λόγω «της πολλάκις εκφρασμένης διαφωνίας τους, δημόσια και εγγράφως, με τις θέσεις της παράταξης και την ασκούμενη πολιτική από την Διοίκηση του Δήμου, με αποτέλεσμα να απέχουν από τις κοινές επιλογές και προσπάθειες της παράταξης».

Κώστας Λογοθέτης
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Παράταξης
«Με τους Πολίτες Μπροστά »
Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ME TΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ-ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΜΟΥ

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ !!!
Αναφέρομαι στην εκλογή του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), θέμα που συζητήθηκε στη Συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέμφομαι την συμπεριφορά των Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι κατεψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου, ως υποψηφίου Προέδρου της ΔΕΥΑ και διερωτώμαι: Ποιά η έννοια της συμπολίτευσης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, όταν οι «δικοί του» σύμβουλοι, οι οποίοι συμπαρατάχθηκαν με τον τότε υποψήφιο Δήμαρχο στο Συνδυασμό «Με τους Πολίτες Μπροστά», διεκδικώντας την θέση της Δημαρχίας του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, καταψηφίζουν εντελώς αδικαιολόγητα τον Δήμαρχο, ο οποίος αγωνίσθηκε και ανέλαβε το βάρος της παράταξης για να την αναδείξει ως Δημοτική Αρχή, με αποτέλεσμα να καμαρώνουν κάποιοι σημερινοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης ως μέλη της Δημοτικής Αρχής ; Αγνοούν οι εν λόγω σύμβουλοι, ότι οι δημότες τους έκαναν την τιμή να τους εκλέξουν, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός, ότι ήταν υποψήφιοι σύμβουλοι στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Κώστα Λογοθέτη και δεν είναι καθόλου βέβαιο εάν θα εξελέγοντο, εάν είχαν βάλει υποψηφιότητα σε άλλο ψηφοδέλτιο. Αγνοούν οι εν λόγω σύμβουλοι, ότι ο Δήμαρχος θα ήταν ο πλέον κατάλληλος ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑ και λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας και λόγω της προσωπικότητάς του και λόγω του ειδικού βάρους που έχει η ιδιότητα του Δημάρχου σε μια τέτοια θέση, αλλά και λόγω της ευχερούς προσβασιμότητας που έχει ένας Δήμαρχος προς τις διάφορες Διοικητικές Υπηρεσίες, όπως Υπουργεία και άλλους Φορείς, με τις οποίες απαιτείται η συχνή επικοινωνία και πολλές φορές η συναίνεση και έγκρισή τους για την επίλυση νευραλγικών προβλημάτων που αφορούν την λειτουργία της ΔΕΥΑ. Τέλος, αποτελεί προσβολή να τεθεί η υποψηφιότητα του Δημάρχου σε αντιπαράθεση με την υποψηφιότητα ενός Δημοτικού Συμβούλου. Προσωπικά, εκφράζω την πλήρη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση μου και διερωτώμαι, ποιά είναι η διαφορά μεταξύ των συμβούλων της συμπολίτευσης και των συμβούλων της αντιπολίτευσης, όταν οι πρώτοι «αδειάζουν» τον Δήμαρχο σε μια τέτοια καίρια στιγμή, γεγονός που συνάδει με τη ρήση του Ηρακλείτου «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός απ' τον ευεργετηθέντα αχάριστο»!

Λουτράκι 02/07/2013
Μαρία Δ.Στάμου
Δημοτική Σύμβουλος

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 31 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤO ΔΡΟΜΟ ΛΑΥΚΑ - ΚΑΣΤΑΝΙΑ


Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας η δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων για τον ορεινό όγκο του Νομού. Συγκεκριμένα, δημοπρατήθηκαν το έργο της ολοκλήρωσης της Επαρχιακής Οδού Λαύκα - Καστανιά, προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ και το έργο της αντιμετώπισης βλαβών της Επαρχιακής Οδού 2 μεταξύ Καστανιάς και Διάσελου, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Η εκτέλεση και ολοκλήρωση των δύο έργων, συνιστά μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στον κρίσιμο άξονα της ορεινής Κορινθίας και γράφει τον επίλογο στο ζήτημα της ταλαιπωρίας και επικινδυνότητας που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια κάτοικοι και επισκέπτες των ορεινών περιοχών των πρώην Δήμων Φενεού και Στυμφαλίας.

Το έργο της Επαρχιακής Οδού  Λαύκα – Διάσελο, αποτελεί αίτημα χρόνων της τοπικής κοινωνίας. Οι πρώτες προσπάθειες διάνοιξης του δρόμου ξεκίνησαν το 1982. Έκτοτε, διακοπτόμενες και τμηματικές εργασίες, αποσπασματικές τροποποιήσεις και παρεμβάσεις, σπατάλη πόρων και εμφάνιση επικίνδυνων κατολισθητικών φαινομένων,  έλλειψη τεκμηριωμένων τεχνικών μελετών, συνέθεσαν την εικόνα ενός σύγχρονου “Γεφυριού της Άρτας”. Τώρα, με σύμμαχο την ολοκληρωμένη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που συντάχθηκε με τη συμβολή του ΙΓΜΕ και την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων από τον προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, δρομολογείται η οριστική λύση για τον σημαντικό αυτό οδικό άξονα.

  Με την ολοκλήρωση του έργου δίνεται τέλος στην ταλαιπωρία των εποχούμενων, αφού ο νέος δρόμος που θα παραδοθεί στην κυκλοφορία πρόκειται να παρακάμπτει όλες τις επικίνδυνες στροφές της Καστανιάς και να μειώσει το χρόνο μετάβασης από το Κιάτο στο Φενεό κατά περίπου 20 λεπτά. Ταυτόχρονα, αναμένεται αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας  της περιοχής και «κυκλοφοριακή ανάσα» σε μια διαδρομή συγχρόνως σημαντική στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων και εφοδίων.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες ανέφερε πως οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας στο συγκεκριμένο οδικό άξονα, ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ, αποτελούν τον επίλογο για ένα έργο που το συνόδευαν μέχρι σήμερα τα δεινά και οι περιπέτειες του “Γεφυριού της Άρτας” και τη λήξη της παρατεταμένης κατάστασης αναμονής που είχε δημιουργηθεί σε ολόκληρη την περιοχή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δερβένι και στη Δημοτική ενότητα Ευρωστίνης

Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων 2013

Iούλιος

Πέμπτη 11 Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου | 21.00
Το Θέατρο Σκιών Πάνου Χατζηαναγνώστου θα παρουσιάσει τη φαντασμαγορική περιπέτεια «Ο Καραγκιόζης στη σελήνη».
Είσοδος 5€

Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Αυλή Πανταζοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δερβένι | 21.15
Η Θεατρική Ομάδα της Δ.Ε. Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» θα παρουσιάσει το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «SALOME»,
Διασκευή-Σκηνοθεσία Τερέζα Λουΐζου. Κατάλληλο για παιδιά άνω των 10 ετών.
Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 19 Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου | 20.30
To Θέατρο Σκιών Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλου θα παρουσιάσει το έργο «Ο Καραγκιόζης διερμηνέας»
Είσοδος 5 €

Σάββατο 20 Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου | 21.00
Η Θεατρική Ομάδα «Μικρός Νότος» θα παρουσιάσει τη διαδραστική παράσταση «Η Μυλωνού» με ζωντανή μουσική και κουκλοθέατρο.
Είσοδος 5€

Κυριακή 28 Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου | 20.30
Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου θα παρουσιάσει το έργο «Ο Καραγκιόζης Πειρατής».
Είσοδος 5€

Αύγουστος

Παρασκευή 2 Πλατεία Πύργου | 21.30
Εκδήλωση με ζωντανή μουσική από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο «Ο Πύργος».

Σάββατο 3 Κεντρική πλατεία Δερβενίου | 21.00
ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΩΝ 2013
Α΄ ΜΕΡΟΣ: Πρόσωπα και στιγμές από το χθες και το σήμερα. Μια αναφορά στα πρόσωπα και τα γεγονότα του τόπου μας, φόρος τιμής στην πολιτιστική μας παρακαταθήκη!
Β΄ ΜΕΡΟΣ: Παραδοσιακοί χοροί από το τμήμα ενηλίκων του Δήμου, το τμήμα του Κ.Α.Π.Η. της Δ.Ε. Ευρωστίνης, τα τμήματα «Ακρίτες του Αιγαίου» και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τέρψη» Πατρών.
Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 4 Πλατεία Δερβενίου | 21.00
Φιλανθρωπικό παζάρι από τα παιδιά της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης.

Κυριακή 4 Πλατεία Ροζενών | 22.30
Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Πανευρωστινιακό ΓΑΣ με ζωντανή δημοτική μουσική.

Πέμπτη 8 Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου | 21.00
Το Θέατρο Μαριονέτας «Γκότση» παρουσιάζει το έργο «Ταξίδι στη φανταστική Ατλαντίδα». Είσοδος 7 €

Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Αυλή Πανταζοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δερβένι | 21.15
Η Θεατρική Ομάδα της Δ.Ε. Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» θα παρουσιάσει το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «SALOME»,
Διασκευή και Σκηνοθεσία Τερέζα Λουΐζου. Κατάλληλο για παιδιά άνω των 10 ετών.
Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 12 Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου | 21.30
To Θέατρο Σκιών Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλου θα παρουσιάσει το έργο «Ο Καραγκιόζης οικολόγος».
Είσοδος 5 €

Τετάρτη 14 Πλατεία Δερβενίου | 22.30
Λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική από τον «ΑΣΤΕΡΑ» ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.

Κυριακή 25 Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου | 21.30
Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου θα παρουσιάσει το έργο «Ο Καραγκιόζης Βαρκάρης».
Είσοδος 5€

 Επίσης κατά τη διάρκεια  του καλοκαιριού
• Θα προβάλλονται κινηματογραφικές ταινίες στο δημοτικό κινηματογράφο «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ» στο Δερβένι από 5 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου.
• Θα παρουσιάζονται εκθέσεις χειροποίητων κατασκευών στο κτίριο του Πανταζοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δερβενίου.


Περισσότερες πληροφορίες
στην ιστοσελίδα του Δήμου www.xylokastro-evrostini.gov.gr ή
στα τηλέφωνα
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
• 27433 60101 (Δερβένι) και
• 27430 30092 (ΚΕΠ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ)

Email: info@xylokastro.gov.gr
Site: www.xylokastro-evrostini.gov.gr

Xορευτικές Βραδυές στο Ξυλόκαστρο

Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα
Μια σειρά από μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στο Ξυλόκαστρο.
Συγκεκριμένα:
Την Παρασκευή 5 Ιουλίου Ώρα 21.00 στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός   η ετήσια χορευτική παράσταση των σχολών μπαλέτου και ρυθμικής ARABESQUE.

To Σάββατο 6 Ιουλίου Ώρα 21.00 στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης  η  ετήσια χορευτική βραδιά του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Σωματείου «Έκφραση», υπεύθυνη χορευτικών τμημάτων Τζένη Κούτρη - Καββέτσου.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου Ώρα 21.00 στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης τα τμήματα παραδοσιακών χορών παιδιών και ενηλίκων παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και χορευτικό τμήμα του «Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων».
Και οι τρεις εκδηλώσεις έχουν Είσοδο Ελεύθερη.


 

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Παιδική θεατρική παράσταση «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…» - Κάρμεν Ρουγγέρη

Παιδική θεατρική παράσταση «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…»
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Β. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΩΡΑ 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€
Φέτος αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα με τους μύθους του Αισώπου. 584 είναι οι σωζόμενοι μύθοι από τους οποίους διαλέξαμε εκείνους που πιστεύουμε ότι έχουν να πουν τα περισσότερα στα παιδιά.
Γι αυτό άλλωστε και ο τίτλος «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…». Μια ομάδα ηθοποιών, αφού μιλήσει στα παιδιά για τον Αίσωπο και τη ζωή του, θα ζωντανέψει τους μύθους που διαλέξαμε. Αναφέρουμε κάποιους από αυτούς: Ο τζίτζικας και ο μέρμυγκας, ο λαγός και η χελώνα, η κότα και το χρυσό αυγό, το λιοντάρι και το ποντίκι, η Μαριγώ και το σταμνί της, ο ψεύτης βοσκός, και άλλοι.
Κάρμεν Ρουγγέρη
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικό-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Στέφανος Βαρελάς
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Κίνηση-Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθοί σκηνοθέτη: Χριστίνα Κουλουμπή, Κοραλία Τσόγκα
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας,
Θοδωρής Ευστρατιάδης, Γιώργος Γερωνυμάκης,
Κοραλία Τσόγκα, Μαριαλένα Ροζάκη
Παραγωγή:
«Κιβωτός» Γιώργου Φρατζεσκάκη

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων 2013

Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων 2013


Φίλες και Φίλοι
Το αντίδοτο στην κρίση που βιώνουμε είναι ο πολιτισμός. Πολιτισμός είναι ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη, ο εθελο- ντισμός. Σήμερα είναι αναγκαίο να στηρί- ξουμε και να προβάλλουμε την παράδοση μας, τα έθιμά μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά. Να αναπτύξουμε το δικό μας πολιτισμό, να στηρί- ξουμε και να προβάλλουμε τις ντόπιες πολιτιστικές δημιουργίες. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στο φετι- νό πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδη- λώσεων στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε όλες τις πολιτιστικές απόψεις με κριτήριο την ποιότητα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς, συλλόγους, ομάδες πολιτών που συμμετέχουν ενεργά και συνδι- αμορφώνουν το φετινό πρόγραμμα. Σας προσκαλούμε και σας ευχόμαστε Καλό καλοκαίρι
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος
  • Πρόγραμμα 2013
  • Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Το διάλειμμα» στο Δερβένι ξεκινά τις προβολές του

    tumblr_mesvnsOkCz1qg3ne2o1_500
    Κι αυτό το καλοκαίρι - 7ο συνεχές, ο δημοτικός κινηματογράφος "Διάλειμμα'' του Δερβενίου, θα προσφέρει στους φίλους της 7ης Τέχνης τις καλύτερες ταινίες της παγκόσμιας παραγωγής, σύγχρονες και επανεκδόσεις. Ανάμεσά τους : οι βραβευμένες με Όσκαρ "Επιχείρηση Αrgo", ‘’Λίνκολν’’, ‘’Skyfall’’ και ''Η ζωή του Πι'' και πολλές άλλες εξαιρετικές της φετινής σεζόν όπως ''Άννα Καρέννινα'', ''Χίτσκοκ'', ‘’Iron Man 3’’, ‘’Ο υπέροχος Γκάτσμπυ ‘’ καθώς και οι κλασικές ταινίες ‘’Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά’’ και ''Μεγάλες Προσδοκίες’'.
    Επίσης, κάθε εβδομάδα θα προβάλλεται μια από τις ωραιότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.
    Από την οθόνη του ''Διαλείμματος'' θα παρελάσει ένας γαλαξίας αστεριών του σήμερα και του χτες: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Τομ Κρουζ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζούντ Λο, Λεονάρντο ντι Κάπριο, Κίρα Νάιτλι, Άντονι Χόπκινς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Σούζαν Σάραντον, Μπεν Άφλεκ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρέϊφ Φάϊνς, Τζέραλντ Μπάτλερ, Ούμα Θέρμαν και πολλοί άλλοι.
    Ξεκινάμε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013, 10:00 μ.μ. με την εξαιρετική αστυνομική-θρίλερ ταινία, παραγωγής 2013 ‘’Παρενέργειες’’
    Καλό και δροσερό σινε - καλοκαίρι !!!!
    Γενική είσοδος : 5 €
    Παιδικές ταινίες : 4 € (για παιδιά μέχρι 12 ετών)

    Εβδομάδα από 5/7 – 11/7/2013
    Ώρα έναρξης : 10:00 μ.μ.
     

    Θεατρική παράσταση Salome από τους «Πειραματιστές» στο Δερβένι

    Θεατρική παράσταση Salome από τους «Πειραματιστές»

    Έργα στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

    Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εκτελέστηκαν ή εκτελούνται τα παρακάτω έργα:
    Συνολικού προϋπολογισμού : 10.937.707,97
    1.«Ανάπλαση παιδικών χαρών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης».
    Προϋπολογισμός 311.176,47 €.
    Το έργο ολοκληρώθηκε και αφορά στη δημιουργία έξι (6) παιδικών χαρών: στο Δερβένι, στα Ροζενά, στα Σαρανταπηχιώτικα, στη Λυκοποριά, στα Πιτσά και στη Ρίζα.
    2.«Κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου στο Δερβένι».
    Προϋπολογισμός 1.600.000 €.

    Το έργο κατασκευάζεται και πρόκειται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2014.
    3.«Στερέωση & αποκατάσταση Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία Ζάχολης». Προϋπολογισμός 1.800.000 €.
    Το έργο άρχισε και αφορά τη στερέωση και αποκατάσταση της βόρειας και τμήματος της δυτικής πτέρυγας κελιών της Ιεράς Μονής.

    4.«Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου (Τμήμα 4) – τηλεέλεγχος και τηλεχειρισμός κεντρικού δικτύου ύδρευσης».
    Προϋπολογισμός 1.300.000 €.
    Το έργο ολοκληρώθηκε. Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης, νότια της Νοταρά μέχρι την παλαιά σιδηροδρομική γραμμή και από Σαντοριναίου μέχρι Αγ. Λουκά και αφορά στην εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού στις δεξαμενές Ξυλοκάστρου και Κασσαβέτη.

    5.«Επέκταση του αποχετευτικού δικτύου στο Δ.Δ. Καμαρίου – Λουτρού».
    Προϋπολογισμός 2.400.000 €.
    Το έργο ολοκληρώθηκε και αφορά στην επέκταση του αποχετευτικού δικτύου από το Καμάρι και δυτικά μέχρι το τέλος του Λουτρού.

    6.«Κατασκευή ΧΥΤΑ 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Κορινθίας (Υποέργο: Συμπληρωματικά έργα για την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου)».
    Προϋπολογισμός 1.134.189 €.
    Η κατασκευή του έργου άρχισε και αφορά στα απαιτούμενα έργα για την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

    7.«Ανακατασκευή της κοιτόστρωσης από σκυρόδεμα στο εγκιβωτισμένο τμήμα του ποταμού Σύθα».
    Προϋπολογισμός 1.180.000 €.
    Η κατασκευή του έργου αρχίζει τον Αύγουστο και αφορά στην ανακατασκευή των πλευρικών τοιχωμάτων και του πυθμένα στο εγκιβωτισμένο τμήμα του ποταμού Σύθα.
    8.«Ολοκληρωμένη παρέμβαση πρόνοιας στο νέο Δήμο Ξυλοκάστρου». Προϋπολογισμός 216.145 €.
    Το έργο δημοπρατήθηκε και αφορά στην ανάπτυξη συστημάτων τηλεμετρίας βιολογικών, ιατρικών παραμέτρων, στη δημιουργία φακέλου υγείας του δημότη και στις υπηρεσίες φροντίδας και πρόνοιας με σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
    9. «Ασφαλτόστρωση – βελτίωση τμημάτων του δρόμου Αγ. Βλάσιος – Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας».
    Προϋπολογισμός 250.000 €.
    Το έργο ολοκληρώθηκε.

    10. Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου (Κ.Υ.Ξ.): Εκσυγχρονισμός και λειτουργική αναβάθμιση (αυτόματα κουφώματα εξωτερικά – εσωτερικές πόρτες – πάγκοι – μονώσεις – υγρασίες – χρωματισμός – βαψίματα. Προϋπολογισμός 250.000 €.
    Το έργο θα αρχίσει στο τέλος του χρόνου.

    11. «Αντιμετώπιση και επισκευή καθιζήσεων στο δρόμο Ρέθι – Κ. Τρίκαλα (δύο καθιζήσεις) – Μάννα (ένα μικρό τμήμα).
    Προϋπολογισμός 120.000 €.
    Άρχισε η εκτέλεση του έργου.
    12. «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας – Leaders – ασφαλτοστρώσεις
    4 τμημάτων αγροτικών δρόμων μήκους 300 μ. έκαστο, στο Μελίσσι – Καμάρι – Λυκοποριά (Καλλιθέα) – Κουμαριά Ζάχολης.
    Προϋπολογισμός 123.000 €.
    Το έργο θα εκτελεστεί τέλος του χρόνου.
    13. «Βελτίωση τμημάτων του δρόμου από κόμβο Ροζενών – Ζάχολη. Προϋπολογισμός 200.000 €.
    Η εκτέλεση του έργου θα αρχίσει τον Αύγουστο.
    14. «Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού για τη διαμόρφωση γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στη δημοτική κοινότητα Ξυλοκάστρου.
    Προϋπολογισμός 53.197,50 €.
    Πρόκειται για την κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στο ήδη υφιστάμενο που έχει καταστραφεί στο χώρο νότια του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. Το έργο θα εκτελεστεί στο τέλος του χρόνου.

    http://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/

    Δράσεις κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

    Η μεγάλη οικονομική κρίση, εξελίσσεται ραγδαία σε ανθρωπιστική κρίση, με μεγάλα ποσοστά ανεργίας, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αποφάσισε και υλοποιεί δράσεις κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης., για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή και να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας.
    1. Ίδρυση και Λειτουργία του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΥΚΙΑΣ για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Προσφέρει πολύτιμες κοινωνικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη Δυτική Κορινθία.
    2. Ίδρυση και λειτουργία ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ. Συγκεντρώνουμε και μοιράζουμε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία κ.λ.π. σε απόρους συμπολίτες μας.
    3. Ίδρυση και λειτουργία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι, για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
    4. Μείωση των τροφείων των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
    5. α) ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ,
      β) ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ για τους απόρους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και ΑΜΕΑ (άτομα με αναπηρία).
    6. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ από την
      1-1-2012, για την οικονομική ανακούφιση των αγροτών μας, που βιώνουν δραματική μείωση των εισοδημάτων τους.
    7. ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ
      α) κατά 10% (στις κλίμακες από 30-100
      m³) στη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου
      β) έως 80% για το Δερβένι και τις παραλιακές Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης: Λυγιά, Στόμι, Σαρανταπηχιώτικα, Λυκοποριά
      γ) οι επαγγελματίες εστιάτορες, ξενοδόχοι και χώροι μαζικής εστίασης εφόσον πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους θα έχουν έκπτωση 15%,
      δ) μείωση κατά 50% για τους απόρους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και ΑΜΕΑ.
    8. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
      α) ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ 3,5%-17% για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου - εκτός της πόλης του Ξυλοκάστρου.
      β) ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ 14,5%-20% για το Δερβένι και τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης
    9. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ για τα ψυγεία των περιπτέρων και των καταστημάτων (μείωση από 18%-22%).
    10. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
      α) μετρήσεις οστικής πυκνότητας και ενημέρωση για την οστεοπόρωση
      β) ημερίδα για τη σωστή διατροφή και την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη
      γ) ενημέρωση για την υπέρταση
      δ) δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία

    Τηλέφωνα Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης:
    α. Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου: 2743 360201 begin_of_the_skype_highlighting 2743 360201 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting
    β. Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης: 2743 360101 begin_of_the_skype_highlighting 2743 360101 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting
    email: info@xylokastro.gov.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
    www. xylokastro-evrostini.gov.gr

    ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ : Θεατρική παράσταση «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ

    Θεατρική παράσταση «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ

    ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ Ώρα 21:15
    Είσοδος 18 ευρω / 14 εύρω παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων & Α.Μ.Ε.Α. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ
    Μετά την επιτυχία του χειμώνα ο συναρπαστικός «Επιθεωρητής» του Γκόγκολ περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα
    Μια κωμωδία επίκαιρη όσο ποτέ, μια ανελέητη σάτιρα της διαφθοράς χωρίς τόπο και χρόνο, «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.
    Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βέροιας. Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Γιώργο Αρμένη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
    Ένας νεαρός δημόσιος υπάλληλος, ο Χλεστακώφ, καταφτάνει απένταρος σε μια μακρινή επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας. Οι τοπικοί άρχοντες, ο ένας πιο διεφθαρμένος από τον άλλο, νομίζουν ότι είναι ο Κρατικός Επιθεωρητής, που θα πραγματοποιήσει εξονυχιστικό έλεγχο στις υποθέσεις τους. Γι’ αυτό και συναγωνίζονται σε κολακεία για να κερδίσουν την εύνοιά του. Η παρεξήγηση αυτή γίνεται η αιτία για συναρπαστικές κωμικές καταστάσεις.
    «Πρόκειται για μία από τις εντελώς κορυφαίες κοινωνικές σάτιρες του παγκόσμιου δραματολογίου», σημειώνει ο σκηνοθέτης, Σπύρος Α. Ευαγγελάτος και προσθέτει: «Οι καταστάσεις που προβάλλονται στον Επιθεωρητή, σχετίζονται όχι μόνο με την τσαρική Ρωσία, αλλά βεβαίως με όλες τις εποχές».
    «Η τεράστια απήχηση που είχαν οι παραστάσεις στην Αθήνα, οδήγησαν στην απόφαση να παρουσιαστεί το σπαρταριστά “σύγχρονο” αυτό έργο σε πολλές πόλεις της επικράτειας», συμπληρώνει ο σκηνοθέτης.
    Τον γοητευτικό απατεώνα Χλεστακώφ υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ενώ τον πανούργο Έπαρχο ο Γιώργος Αρμένης. Συμπρωταγωνιστούν οι Αριέττα Μουτούση, Μιχάλης Μητρούσης, Δανάη Σκιάδη, Θόδωρος Κατσαφάδος, Γιώργος Ψυχογιός, Θανάσης Κουρλαμπάς και άλλοι έξοχοι ηθοποιοί.

    Η «αυλαία» της περιοδείας του «Επιθεωρητή» θα ανοίξει στις 17 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Κήπου. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.
    Η ταυτότητα της παράστασης
    Απόδοση-Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
    Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
    Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
    Μουσική: Γιάννης Αναστασόπουλος
    Βοηθοί σκηνοθέτη: Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Χριστιάννα Μαντζουράνη
    Παίζουν:
    Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Χλεστακώφ), Γιώργος Αρμένης (Έπαρχος), Αριέττα Μουτούση (Άννα), Μιχάλης Μητρούσης (Όσιπ), Δανάη Σκιάδη (Μαρία), Θόδωρος Κατσαφάδος (Αρτέμι), Γιώργος Ψυχογιός (Άμος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Σπέκιν), Κώστας Κορωναίος (Μπομπτσίνσκι), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Ντομπτσίνσκι), Βαγγέλης Ψωμάς (Λούκα), Θωμάς Γκαγκάς (Γκαρσόνι, Β΄ έμπορος, Κορόμπκιν), Γιώργος Μπούγος (Αστυνομικός, Μίσκα, Α΄ έμπορος).
    Για τον Θεατρικό Οργανισμό «Ακροπόλ»
    Μαρία Κουζινοπούλου
    Γραφείο Τύπου
    210.3643700, 6909.889191
    E-mail: acropolpress@acropoltheater.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και acropolpress@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
    Website: www.acropoltheater.gr

    ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Ωράριο Λειτουργίας Εμπορικών Καταστημάτων (1/7/2013-31/8/2013)

    Ωράριο Λειτουργίας Εμπορικών Καταστημάτων (1/7/2013-31/8/2013)

    Αμερικανός κροίσος… σπονσοράρει τον Τζεμπ Μπους για την Προεδρία

    Jeb-Bush
    Ο Αμερικανός κροίσος Γούντι Τζόνσον, ιδιοκτήτης της ομάδας New York Jets του NFL, επιχειρεί να… σπονσοράρει από πολύ νωρίς την πιθανή υποψηφιότητα του Τζεμπ Μπους για την Προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016.
    Ο Γούντι Τζόνσον οργανώνει εκδήλωση για τον άλλοτε Κυβερνήτη της Φλόριντα, με το σαφές… υπονοούμενο ότι αποτελεί την επιλογή του από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016.
    Ο αδελφός του Τζορτζ Μπους του νεώτερου και γιός του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, δηλαδή δυο πρώην Προέδρων των ΗΠΑ, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τις προθέσεις του για το κατά πόσο επιθυμεί να είναι υποψηφίος Πρόεδρος των ΗΠΑ, στην αναμέτρηση του 2016, πολλοί Ρεπουμπλικανοί ωστόσο θεωρούν ότι αποτελεί την πλέον αξιόμαχη επιλογή για το κόμμα τους.
    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Γούντι Τζόνσον είχε υποστηρίξει στις τελευταίες προεδρικές εκλογές τον Μιτ Ρόμνεϊ, και είδε την επένδυσή του να… πηγαίνει χαμένη.

    ysterografa.gr