Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ο Γιώργος Τράγκας αποκαλύπτει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, στη θέση του Σαμαρά!

Το κείμενο που ακολουθεί είναι του Γιώργου Τράγκα και το ανάρτησε ο ίδιος στη σελίδα του στο facebook. Διαβάστε:....                                                                                                                                                            

Έριξαν τους πομπούς της ΕΡΑ Τρίπολης














Kατόπιν εντολής της Κυβέρνησης, τεχνικοί με τη συνδρομή της αστυνομίας μπήκαν στα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ στην Αρκαδία (και στην Καλαμάτα) και έριξαν τους πομπούς.                                                                                                                              
Αποτέλεσμα ήταν να πάψει να εκπέμπει η ΕΡΑ και πλέον να ακούγεται από τα μεσαία στους 1313 χιλιόκυκλους, αν και ειδικά τις νυχτερινές ώρες προκύπτουν προβλήματα στην ομαλή εκπομπή…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την απόφαση της ΕΣΗΕΑ για απαγόρευση κυκλοφορίας εφημερίδων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η “Δημοκρατία” των βολεμένων συνδικαλιστών δημοσιογράφων εκφράζεται με:
  • Απειλές και τραμπουκισμούς κατά εργαζομένων
  • Σταλινικού τύπου ανακοινώσεις
  • Κριτήρια Τσαουσέσκου για την κυκλοφορία των εφημερίδων
Η ΕΣΗΕΑ, διαχωρίζοντας τις εφημερίδες σε “ταξικές” και “λοιπές”, επέβαλε απαγόρευση έκδοσης σε όλες, εκτός από τις:
ΑΥΓΗ, ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΠΟΧΗ, ΠΡΙΝ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΤΟ ΧΩΝΙ, ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ, ΚΕΡΔΟΣ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.
Το μόνο που μένει να κάνει ο κ. Τρίμης και η παρέα του, είναι να απειλεί όσους δημοσιογράφους δεν εμφανίζονται με την παντιέρα του ΣΥΡΙΖΑ και των “συντρόφων” του, ότι θα τους στείλει στα γκουλάγκ».

Μαξίμου: Ανατριχιάζουν με τα σενάρια περί Ντόρας…

Με το σενάριο για πρόωρες εκλογές να «παίζει» δυνατά τις τελευταίες ώρες ενόψει και της σημερινής συνάντηση των 3 κυβερνητικών εταίρων, οι πληροφορίες και οι… διαρροές από τα κομματικά γραφεία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο με κάποιες αυτές, όπως αυτή που εμπλέκει την Ντόρα Μπακογιάννη ως αντικαταστάτρια του Αντώνη Σαμαρά, να προκαλεί… ανατριχίλες στο «στρατόπεδο» του πρωθυπουργού.
Μέχρι στιγμής ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι δεν  δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ενώ  οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, δεν δείχνουν καμία διάθεση να επιτρέψουν την λειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Υστέρα απο τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ακουστήκαν και φωνές για αλλαγη πρωθυπουργού, με το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη- μετά απο αυτό του Δ. Αβραμόπουλου- να επανέρχεται στο προσκήνιο δυναμικά.
«Δεν θα δεχθεί ούτε ένας την αντικατάσταση Σαμαρά»
Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο μόνο για εκλογες, ωστόσο  όπως προκύπτει από πληροφορίες, υπάρχουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ που «καλοβλέπουν» την αντικατάσταση του κ. Σαμαρά από την Ντόρα Μπακογιάννη. Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, στέλεχος του κόμματος του κ. Κουβέλη έλεγε ότι αν ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί να είναι πρωθυπουργός θα πάμε στην διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Σε ερώτηση για το «ποιον βλέπετε για πιθανό πρωθυπουργό απάντησε ότι η «φέτος είναι η χρονιά της γυναίκας«.
Πρόκειται για πιθανότητα που δεν θέλουν ούτε ν” ακούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ως προς αυτό είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει ο  ΓΓ Συντονισμού Έργου της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη»: «Σας διαβεβαιώνω», τονίζει ο κ. Δ. Βαρτζόπουλος «ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να δεχθεί κάτι τέτοιο…. Η παρουσία του Αντωνη Σαμαρά στην ηγεσία της χώρας είναι προϋπόθεση για τη συνέχεια της συμμετοχής της παράταξης μας στην κυβέρνηση.»
Και ένα κουιζ: Ποιός νομιζετε ότι… χαίρεται τα μέγιστα που, όπως λέει, ο Αντώνης Σαμαράς μετά από τον ίδιο, είναι έτοιμος να ρίξει τον… εαυτό του απο την κυβέρνηση; Όπως λέει και ο σοφός λαός, «χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει»…

aftodioikisi.gr

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΚ κ. WILFRIED MARTENS ΣΤΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Ελλάδα: «Στήριξη και αλληλεγγύη για τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του Π/Θ Α. Σαμαρά», δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Wilfried Martens

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Wilfried Martens, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα:

«Τα πράγματα αλλάζουν στην Ελλάδα. Μετά από ένα χρόνο ως Πρωθυπουργός, ο Α. Σαμαράς έχει επιδείξει μεγάλο κουράγιο στην εφαρμογή ενός φιλόδοξου μεταρρυθμιστικού προγράμματος για την αντιμετώπιση των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας. Συγχαίρω τον Α. Σαμαρά για την αποφασιστικότητά του και την τόλμη του να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο Martens.
«Η πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναμορφώσει την αναποτελεσματική και χρεωμένη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε ένα νέο δημόσιο φορέα, φαίνεται ότι είναι ο μόνος τρόπος ώστε επιτέλους να μεταρρυθμιστεί αυτός ο σημαντικός δημόσιος οργανισμός. Θυμάμαι ότι αρκετές, παλαιότερες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αναμορφωθεί σταδιακά η δημόσια ραδιοτηλεόραση ενώ ήταν παράλληλα σε λειτουργία, απέτυχαν εξαιτίας της ισχυρής αντίστασης από τα εργατικά συνδικάτα», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ.
«Τους τελευταίους 12 μήνες, ο Α. Σαμαράς αποκατέστησε την αξιοπιστία της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται πάλι στο σωστό δρόμο. Μετά την δύσκολη απόφαση της περασμένης εβδομάδας από την ελληνική κυβέρνηση, η Ευρώπη πρέπει να στείλει σαφή μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης για τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν είναι μάταιες και για να διαφυλαχθεί η επιστροφή στην ανάπτυξη», κατέληξε ο Martens.



Greece: “support and solidarity for the continuation of the reform agenda of PM Antonis Samaras” says EPP President Wilfried Martens
The President of the European People’s Party (EPP), Wilfried Martens, made the following statement about the recent reforms in Greece:
"Things are really changing in Greece. After one year as Prime Minister, Antonis Samaras has demonstrated great courage in implementing an ambitious reform agenda to tackle the chronic structural problems of the Greek economy. I commend Antonis Samaras for his determination and boldness to continue to push forward with reforms,” Martens underlined.
The recent decision of the Greek government to reform the overstretched and indebted public broadcaster into a new public broadcaster, appears to be the only way to finally restructure this critical public organisation. I remember that numerous past initiatives to gradually restructure the public broadcaster while still operational failed due to the strong resistance of the trade unions,” the EPP President noted.

“In the last twelve months, Antonis Samaras has restored Greece’s credibility and is back on track. After last week’s difficult decision by the Greek government, Europe must send clear signals of support and solidarity for the continuation of the reform agenda. This is the only way to ensure that the sacrifices of the Greek people will not be in vein and to safeguard the return to growth," Martens concluded.

Ο Χιτλερ μαθαινει οτι η ΕΡΤ λειτουργει ακομα

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ"

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f514e1f68c5371&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hi1eq5cm0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371467690144&sads=wbZA2T50PFd_tt3plCilw8c2G-s
Θα χαρούμε ιδιαιτέρως να παρευρεθείτε στη μετά κόπων και βασάνων έτοιμη πλέον παράστασή μας!

Θεατρική "Ομάς" 5ου Γενικού Λυκείου Χαλανδρίου (Αριστοφάνους και Σαλαμίνος Κάτω Χαλάνδρι)

Παίζουν:

Γαβριήλ Λαζάρου - Ανδρέας Μαυρογιαλούρος
Ευγενία Παναρέτου - Νάντα Μαυρογιαλούρου
Ορνέλα Τζίκα - Αλίκη Μαυρογιαλούρου
Έλλη Ζμπόγκο - Λώρα Συλιβριώτη
Δημήτρης Ηλιόπουλος - Κώστας Συλιβριώτης
Χρήστος Καραγιάννης - Γιώργος Ιδιαίτερος
Δημήτρης Καλογερόπουλος - Γκρούεζας
Κώστας Μόρφης - Πανάγος
Νίκος Παπαρίδης - Σωτήρης
Γιάννης Αγιομαυρίτης - κυρ-Φώτης
Ελένη Ελ Τομ - Λάμπαινα
Ιουστίνη Λέντζα - Κατίνα
Άννα Καρβουνιάρη - Τασσία
Παναγιώτης Ζωγράφος - Σωφέρ

Σκηνοθεσία: Γιώργος - Άγγελος Κυριαζόπουλος

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f514e1f68c5371&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hi1eqnht1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371467748983&sads=S8GSnfeSGpdLKCccfIbM2F60lY0
Λίγα λόγια για το έργο

Η κωμωδία «Υπάρχει και Φιλότιμο», βασισμένη στο θεατρικό έργο «Ανώμαλη προσγείωση», γράφτηκε το 1965. Κι όμως, μοιάζει τόσο σύγχρονη , σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που ο Α. Σακελλάριος και ο Χ. Γιαννακόπουλος με ευθύβολο χιούμορ και αριστοφανική σάτιρα δημιούργησαν το χαρακτήρα του Μαυρογιαλούρου.

Το όνομα του ήρωά τους έχει γίνει μέλος της πολιτικής ορολογίας στην Ελλάδα. Ταυτίστηκε με τους πολιτικούς εκείνους που μοιράζουν αφειδώς υποσχέσεις στον απλό λαό , αγνοώντας τα προβλήματά του, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν την πολιτική τους πελατεία και την καριέρα τους. Και γύρω τους, τα πολιτικά παράσιτα (Γκρούεζας) που καταχρώνται το δημόσιο χρήμα μέσα από διεφθαρμένες συναλλαγές.

Διαφθορά, σκάνδαλα, ρουσφέτια… Αλήθεια, πόσο ανατριχιαστικά επίκαιρες ηχούν οι ατάκες των χωρικών «λόγια, λόγια, λόγια», «φάγανε, φάγανε, φάγανε από παντού»! Βέβαια, το όνομα του Μαυρογιαλούρου ταυτίστηκε με τα λαμόγια της πολιτικής.

Άδικα, όμως, γιατί ο Μαυρογιαλούρος είχε και ήθος και φιλότιμο, επειδή μόλις πληροφορήθηκε τις ανομίες και τα σκάνδαλα που διαπράττονταν πίσω απ’ την πλάτη του έσπευσε να παραιτηθεί! Γιατί όπου υπάρχει φιλότιμο, υπάρχει και ο τρόπος και ίσως… και ελπίδα για ανατροπή. Σήμερα, άραγε, υπάρχει ελπίδα; Ή μήπως η λέξη φιλότιμο έχασε τη σημασία της;


ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΠΟΣΠΑ ΓΙΑ 2η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f5190251081179&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371467269946&sads=fqfk_xGJlCmGtcBd9ZKe9yaKmfM
 
Η επίτευξη του 1ου Πανελλήνιου «ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2012-2013» για δεύτερη συνεχή χρονιά από το  2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ, αποτελεί για τους δασκάλους, τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους γονείς του σχολείου, κάτι παραπάνω από μια επιβράβευση των προσπαθειών τους για ένα σχολείο αειφόρο, με όλες τις ιδέες, τις αξίες και το όραμα που εμπεριέχει ή έννοια της λέξης.
Το «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» είναι ένας διαγωνισμός, ο οποίος, έρχεται να ενδυναμώσει, να υποστηρίξει, να αναδείξει και να βραβεύσει τα σχολεία που έχουν πάρει τη μεγάλη απόφαση να στραφούν προς την αειφορία με δική τους πρωτοβουλία και άξονα την ομαδικότητα.
Η διαφορά του Βραβείου Αειφόρου Σχολείου από άλλους σχολικούς διαγωνισμούς έγκειται στο γεγονός ότι, δεν επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στον τομέα του περιβάλλοντος, αλλά υποστηρίζει εξίσου τη βελτίωση κάθε πλευράς της σχολικής ζωής (παιδαγωγικός, περιβαλλοντικός, κοινωνικός και οργανωσιακός τομέας). 
Βασικός στόχος είναι, η αειφόρος ανάπτυξη να είναι εκείνη που θα επιτρέψει στις σημερινές γενιές, να ικανοποιούν τις ανάγκες τους, δίχως όμως να θέτουν σε κίνδυνο, την δυνατότητα των επόμενων γενιών, να ικανοποιήσουν τις δικές τους (World Commission on Environment and Development, 1987).
Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Κώστας Λογοθέτης, θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια προς τα παιδιά, τους δασκάλους και τη Διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Σχολίου των Αγίων Θεοδώρων, διότι για δεύτερη συνεχή χρονιά, μας αποδεικνύουν ότι καινοτόμες ιδέες, μπορούν να εφαρμοστούν στα σχολεία μας και να φέρουν το αποτέλεσμα αυτό!

Αποτελέσματα διαγωνισμού «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου 2012-13»


https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f5190251081179&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371467269946&sads=fqfk_xGJlCmGtcBd9ZKe9yaKmfM
Σας ενημερώνουμε ότι οι διαδικασίες του 3ου πανελλήνιου διαγωνισμού «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου», για το σχολικό έτος 2012-2013 ολοκληρώθηκαν και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα.
Η κατάταξη των σχολείων που διακρίθηκαν έχει ως εξής:

Η ΕΡΤ live από τους "ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και το Δερβένι"

“Πού πήγαν τα λεφτά των δανείων προς την Ελλάδα;”

lagarde acropolis
«Πέρασαν αλλά δεν άγγιξαν τους ανθρώπους». Οι επικριτές της παγκοσμιοποίησης από την μη κυβερνητική οργάνωση Attac εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της Angela Merkel και των ομολόγων της, αφού, σύμφωνα με έρευνά τους, ελάχιστο ήταν το τμήμα των δανείων προς την Ελλάδα, το οποίο κατέληξε τελικά στους ανθρώπους της.
«Η καρδιά μου ματώνει» δήλωσε πέρσι η Καγκελάριος με αφορμή τις θυσίες των Ελλήνων, χρησιμοποιώντας μια φρασεολογία που εξέπληξε τη γερμανική κοινή γνώμη, που ουδόλως είχε συνηθίσει σε συναισθηματικές εξάρσεις τέτοιου βεληνεκούς.
Όπως, όμως, λέει η Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενη έκθεση της Attac, όλα αυτά ήταν θέατρο.
Από τα 207 δισ. ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα ως δάνειο από την τρόικα, τα 160 ούτε που «αγγίχθηκαν» από τους Έλληνες πολίτες.
«Ο στόχος των πολιτικών ελίτ δεν είναι η σωτηρία του ελληνικού πληθυσμού, αλλά του χρηματοπιστωτικού τομέα», λέει η Lisa Mettendrein της Attac. Πού βασίζει αυτή την άποψη;
58 από τα 207 δισ. των δανείων διοχετεύθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, 55 για την αποπληρωμή κρατικών ομολόγων που έληγαν και 11 για την επαναγορά ομολόγων. Ακόμα, 35 δισ. ευρώ χρησιμοποιήθηκαν ώστε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους να καταστεί πιο θελκτικό στις μεγάλες τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα επενδυτικά κεφάλαια.
Σύμφωνα με την Attac, το 77% των δανείων κατέληξαν άμεσα ή έμμεσα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ακτιβίστρια βροντοφωνάζει:
«Τα λεφτά μας σώζουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες και τους πλούσιους!».
Από τα 47 δισ. ευρώ που όντως κατέληξαν στον ελληνικό προϋπολογισμό, τα 35 έκαναν αμέσως φτερά, αφού τόκοι παλαιών δανείων έπρεπε να πληρωθούν. 10 δισ. επιπλέον ξοδεύθηκαν το 2010 και 2011 για πολεμικό υλικό, μιας και η γερμανική και η γαλλική κυβέρνηση άσκησαν πίεση για την εκτέλεση των σχετικών παραγγελιών.
Η υπεράσπιση των Βρυξελλών ότι, σε περίπτωση που δε γίνονταν όλα αυτά, η καταστροφή για την Ελλάδα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, δεν βρίσκει, λοιπόν, σύμφωνη την Attac, η οποία θεωρεί ότι η Ευρώπη απλά καλύπτει τον εαυτό της και εστιάζει αντίθετα στην έλλειψη ορατού οφέλους για τον Έλληνα πολίτη.
Οι παραπάνω διαπιστώσεις αποκτούν πρόσθετη αξία, τη στιγμή που έρχονται με φόβο την ανησυχία που επικρατεί στην Ευρώπη, για το ενδεχόμενο να “τιναχθεί στον αέρα” το πρόγραμμα στην Ελλάδα, λόγω πρόωρων εκλογών.

ANTΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ / ysterografa.gr

“Όχι” από όλους σε πρόωρες εκλογές

kalpes
Κατά των πρόωρων εκλογών εμφανίζονται σήμερα… όλοι, πολιτικοί και συγκροτήματα του Τύπου, μια πραγματικότητα που διαμορφώνει συγκεκριμένο κλίμα ενόψει της απογευματινής συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η εθνική αβεβαιότητα που ήδη αρχίζει να εξαργυρώνεται αρνητικά σε διεθνές επίπεδο για τη χώρα, και η αγωνία ότι μπορεί να τιναχτεί στον αέρα η οικονομία, έχουν κινητοποιήσει “παράλληλες δυνάμεις”, και όπως αποκάλυψαν χθες τα “Υστερόγραφα” βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διεργασίες, ώστε να αποφευχθεί ένα μοιραίο ατύχημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγάλες εφημερίδες, που ανήκουν στα παραδοσιακά Συγκροτήματα του Τύπου, όπως τα “Νέα” και το “Έθνος”, στέλνουν με τα πρωτοσέλιδα θέματά τους, αλλά και με την αρθρογραφία τους ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς: Τις εκλογές δεν τις θέλει η κοινωνία, δεν θα τις αντέξει η οικονομία, θα τις πληρώσει (ακριβά) η χώρα.
Τα “Νέα” του Συγκροτήματος Λαμπράκη κάνουν λόγο για “Γολγοθά εκλογών, και υποστηρίζουν ότι η συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική επιλογή για το μέλλον του τόπου, ενώ το “Έθνος”, του Συγκροτήματος Μπόμπολα προτρέπει: “Βρείτε λύση! Περιπέτεια οι πρόωρες εκλογές”.
Αντίστοιχο φαίνεται να είναι το κλίμα και στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τους βουλευτές να ανησυχούν ότι τυχόν προσφυγή στις κάλπες μπορεί να εκτοξεύσει τα ποσοστά των άκρων. Δηλαδή κυρίως της… Χρυσής Αυγής.

Σενάριο ανατροπής για αποφυγή των εκλογών!

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Σε αυτές τις οριακές για τη χώρα στιγμές, την ώρα που το κλίμα έχει φορτιστεί επικίνδυνα στις σχέσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων και οι πρόωρες εκλογές φαντάζουν πιο κοντινές από κάθε άλλη φορά, φαίνεται ότι στα πολιτικά παρασκήνια βρίσκονται σε εξέλιξη εργώδεις ζυμώσεις για τη χάραξη του κατάλληλου οδικού χάρτη, που θα οδηγήσει σε αποτροπή του “ατυχήματος” της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, και ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας, που θα ανακοινώσει την απόφασή του τη Δευτέρα προβάλλει ήδη ως ο “απομηχανής θεός”, το σενάριο που κερδίζει έδαφος, και αφού εξασφαλιστεί η δρομολόγηση των κατάλληλων τακτικισμών, είναι η “επανεκκίνηση” της κυβέρνησης.
Δηλαδή, μια νέα προγραμματική συμφωνία, που θα επισφραγιστεί από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, την περισσότερο πολιτική συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, και τη συγκρότηση “διευθυντηρίου”, με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να συνεπάγεται και τη δημιουργία θέσεων αντιπροέδρων, τις οποίες θα καταλάβουν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη της κυβέρνησης που είναι σε θέση να γνωρίζουν πως “κινούνται” οι μηχανισμοί, σημείωναν με νόημα ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος “πήρε το μήνυμα” από το Παρίσι στο οποίο βρέθηκε, ότι η Ευρώπη είναι κάθετα αρνητική στο ενδεχόμενο να οδηγηθεί η Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές, που εκ των πραγμάτων θα συνιστούν “ατύχημα” πριν από τις εκλογές της Γερμανίας, τον Σεπτέμβριο.
Όσο για τον Φώτη Κουβέλη, τα ίδια στελέχη σχολίαζαν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελεί την “κοινωνική συνείδηση” της κυβέρνησης, και έχει αποδείξει ότι είναι πολιτικός που γνωρίζει να περιμένει.
Τελευταίο, αλλά ίσως πιο σημαντικό: Κανείς στην Ευρώπη δεν πιστεύει σοβαρά ότι μπορεί να γίνουν στην Ελλάδα πρόωρες εκλογές, πριν από την εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία. Τον Σεπτέμβριο…

ysterografa.gr

Το δέος του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις κάλπες

Alexis-Tsipras
(Photo Eurokinissi)
Ένα στοίχημα που μοιάζει με πρόβα εξουσίας καλείται να κερδίσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συγκέντρωση που διοργανώνει η Κουμουνδούρου στο Σύνταγμα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση μετράει τις δυνάμεις της, και κυρίως τη δυνατότητά της να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη, έως οριακή συγκυρία για τη χώρα.
Οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα είναι αισιόδοξοι ότι στο Σύνταγμα θα συγκεντρωθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες πολιτών, που θα στείλουν το μήνυμα ότι η κοινωνία είναι πλέον έτοιμη να ακολουθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του προς την εξουσία.
Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ξαναπιάσει το νήμα με τα κοινωνικά κινήματα, κυρίως δηλαδή να τα εκφράσει, και να παρουσιαστεί έτσι ως “κυβέρνηση εν αναμονή”, δηλαδή ως η βασική εναλλακτική λύση που θα έχουν οι πολίτες στις κάλπες, απέναντι στην πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά.
Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα αποτελεί crash test και για την οργανωτική δομή του ΣΥΡΙΖΑ, και τη δυνατότητα της Κουμουνδούρου να διοργανώσει ογκώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις.
Την ίδια ώρα, είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει την προοπτική των πρόωρων εκλογών με… δέος. Αν οι συσχετισμοί τον φέρουν σε θέση πρώτου κόμματος, θα κληθεί να προχωρήσει στις απαραίτητες τακτικές κινήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς τουλάχιστον, ενδεχομένως και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ώστε να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση “υπό τον ΣΥΡΙΖΑ”.
Όπως αποκάλυψαν το Σάββατο τα “Υστερόγραφα”, σε μια τέτοια περίπτωση για την πρωθυπουργία θα προταθεί ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα…

ysterografa.gr

Εκπέμπει η ΝΕΡΙΤ, θα δείξει το διάγγελμα Σαμαρά;

 

Λίγο μετά τις 06:00 το πρωί, εμφανίστηκε στην ψηφιακή τηλεόραση το πρώτο σήμα της... ΝΕΡΙΤ.

Για την ώρα, το μόνο που δείχνει είναι οι χρωματιστές μπάρες. Αλλά δεν αποκλείεται το απόγευμα να δείξει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αρχίζουν να ακούγονται εδώ και μερικά λεπτά (στην τηλεόραση και το διαδίκτυο) δεν αποκλείεται η ΝΕΡΙΤ να «βγήκε» στον αέρα γιατί θα είναι η συχνότητα που θα μεταδώσει το διάγγελμα που λέγεται πως θα κάνει το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται στη συχνότητα 48 και 52 των UHF.
newsit.gr

Πύργος: Συγκίνηση για τον θάνατο ραδιοφωνικού παραγωγού που έπεσε από μπαλκόνι!


 Την τελευταία του πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου, άφησε  ο 45χρονος Χ.Μ. από τον Πύργο. Ο άτυχος άντρας είχε πέσει από το μπαλκόνι του σπιτιού του τα μεσάνυχτα της 6ης Ιουνίου στην οδό Υψηλάντου στον Πύργο. Σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου και από εκεί στο Αγρίνιο.

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί δεν έδιναν πολλές ελπίδες και από τις επόμενες δύο ημέρες όλοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο Θεό. Δυστυχώς όμως τα τραύματά του δεν άφησαν πολλές περιθώρια να αντιστραφεί η κατάστασή του.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις έξι το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Πύργου. Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο Χ.Μ.
ήταν γνωστός στην πόλη και από την ενασχόλησή του με το ραδιόφωνο, μια επιχείρηση που διατηρούσε η οικογένεια της συζύγου του, παλιότερα με το Jimmy’s FM και μετέπειτα με το REC FM...

newsit.gr

ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ έκλεισαν την ΕΡΤ, ο λαός έκανε lock-out και ο… Τσι Γκεβάρα πάει Σύνταγμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τα μάτια τους είναι κατακόκκινα από το κλάμα.

Το βλέμμα τους θολό από τα (κροκοδείλια) δάκρυα.

Ο πόνος τους για τους συναδέλφους της ΕΡΤ αβάσταχτος.

Στέκονται συνέχεια στο πλευρό τους.

Βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση στο ραδιομέγαρο.

Ακόμη κι’ όταν δεν βρίσκονται εκεί (αποφασίζοντας τις απεργίες… τηλεφωνικά), μπορεί το σώμα τους να απουσιάζει, αλλά το πνεύμα και η ψυχή τους βρίσκονται κοντά στους συναδέλφους της ΕΡΤ.

Για χάρη τους ματαίωσαν (με ένα φονικό sms, που προέτρεπε τα μέλη της ΕΣΗΕΑ να μην παρευρεθούν, αλλά να σπεύσουν στην ΕΡΤ) μια κρίσιμη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων, που συνηθίζουμε να διαφημίζουμε ως το «μοναδικό μας στήριγμα».

Ψήφισμα Ανοιχτής Συνέλευσης πλατείας"Περιβολακια" Kορίνθου: Αντίο Λιλιπούπολη, αντίο Φρουτοπία

Στις 11/6/2013 ανακοινώθηκε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η απόλυση 2700 περίπου υπαλλήλων.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση μετρά 75 χρόνια ιστορίας και είναι:
  • Το μοναδικό κανάλι που διαθέτει νόμιμη άδεια λειτουργίας
  • Αυτή που διαθέτει ένα αρχείο ανεκτίμητης αξίας το οποίο περιλαμβάνει περίπου όλη την πολιτική και πολιτιστική ιστορία της Ελλάδας
  • Αυτή που δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να διατηρήσουν την επαφή τους με την Ελλάδα μέσω του ERT World
  • Αυτή που μεταδίδει σημαντικά ντοκυμαντέρ όπως ο Εξάντας, το ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα κ.α.
  • Αυτή που δίνει βήμα σε μικρομηκάδες για να κάνουν ταινίες και ανέδειξε κάποιους από αυτούς σε σημαντικούς δημιουργούς
  • Αυτή που λειτουργεί ένα ραδιόφωνο χωρίς playlist υποβολιμαίο από τις εταιρείες που σπρώχνουν τον κάθε ένα διάττοντα αστέρα στις ιδιωτικές συχνότητες.
  • Αυτή που φιλοξένησε στις ραδιοφωνικές της συχνότητες τον Μάνο Χατζιδάκι
  • Αυτή που στηρίζει τη συμφωνική μουσική, που διατηρεί τα μουσικά σύνολα, που δίνει συναυλίες και βήμα σε νέους καλλιτέχνες
  • Αυτή που έδειξε τις εκπομπές της οικογένειας Σοφιανού, τα βιβλία των Ευγένιου Τριβιζά, της Άλκης Ζέη και της Ζορζ Σαρρή που μεταφέρθηκαν σε παιδικές σειρές και ο κατάλογος δεν τελειώνει
Είναι επίσης για ορισμένους αυτή που :
  • Πληρώνουμε 4 ευρώ το μήνα τέλος στον λογαριασμό της ΔΕΗ είτε την παρακολουθούμε είτε όχι
  • Προωθεί την κυβερνητική γραμμή
  • Χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για την εξυπηρέτηση κομματικών πελατειακών σχέσεων.
 Ας σκεφτούμε βέβαια ότι :
·         Το «χαράτσι», όπως το χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου για να κάνει τις απαραίτητες πονηρές συσχετίσεις με την φοροεπιδρομή που μας γονατίζει, των 4 ολόκληρων ευρώ, δεν είναι τίποτα μπροστά στην αύξηση του κόστους των προϊόντων που αγοράζουμε από τους χορηγούς που διαφημίζονται στα ιδιωτικά κανάλια. Ενώ ταυτόχρονα, οι διορισμένοι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΕΡΤ περιόρισαν με απόφαση τους τον τηλεοπτικό χρόνο των διαφημίσεων, με αποτέλεσμα να μην έχει κέρδη.
·         Ποιος τελικά προωθεί την κυβερνητική γραμμή, αφού χθες γίναμε όλοι μάρτυρες της εφαρμογής της μέσω της απουσίας ειδήσεων του αγώνα των εργαζομένων από όλα τα ιδιωτικά κανάλια (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Στην Ελλάδα του 2013, οι πολίτες έψαχναν στα κρυφά συνδέσμους στο διαδίκτυο για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.
·         Πόσο υποκριτικό είναι, αυτοί που κατέστρεψαν την κρατική τηλεόραση με διορισμούς «ειδικών συμβούλων» και «Γενικών διευθυντών» με ιλιγγιώδεις μισθούς, να χρεώνουν τη διαφθορά γενικά και αόριστα στους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τώρα να την καταργούν.
Και ξαφνικά, μέσα σε μια νύχτα 2700 οικογένειες μένουν στον δρόμο, για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και εξυγίανση που μας υποσχέθηκε η κυβέρνηση «εθνικής ευθύνης».
Κατά γενική ομολογία  η ΕΡΤ χρειάζεται αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό, με αξιοκρατία και σεβασμό στον ρόλο της όμως. Και σεβασμός αξίζει και στους πολίτες, στους οποίους ανήκει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, που έκλεισε χωρίς προειδοποίηση και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία. 
Από χτες οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν πάρει στα χέρια τους την ενημέρωση και το κτίριο ως αυτοδιαχείριση έχοντας ως εφαρμοζόμενο παράδειγμα την ΒΙΟΜΕΤ και οργανώνονται χωρίς αφεντικά και καναλάρχες. Το μέλλον των δημόσιων οργανισμών και αυτών που έχουν γίνει ιδιωτικοί δεν μπορούν να μην είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τα δικαιώματα των ίδιων των εργαζομένων. Το αποδεικνύει το καλύτερο δελτίο ειδήσεων των τελευταίων χρόνων, που παρακολουθούμε από χτες το βράδυ.
Είναι απολύτως σίγουρο ότι θα υπάρξει και συνέχεια στην κατάργηση πολλών ελευθεριών μας. Και έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να βάλουμε ένα τέλος δηλώνοντας την αλληλεγγύη μας σε όσους οδηγούνται σαν πρόβατα στη σφαγή.
Δεν είναι μόνο η ΕΡΤ, είναι η Δημοκρατία
Να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.
Να αντισταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο στις πλατείες, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, παντού..μη σιωπήσουμε
«Ανοιχτή συνέλευση πλατείας Περιβολάκια»
www.perivolakia.gr

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη ΝΕΡΙΤ των 800 υπαλλήλων

Τη δημιουργία τριών καναλιών και τριών ραδιοφώνων με 800 εργαζόμενους, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου για τη ΝΕΡΙΤ. Όπως γράφει ο κυριακάτικος Τύπος αν και τις τελικές αποφάσεις θα πάρει η επιτροπή που θα συσταθεί από τα τρία κόμματα, το επιτελείο των συνεργατών του πρωθυπουργού σχεδιάζει
1)      Δημιουργία τριών καναλιών
Το πρώτο θα έχει αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα, με ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, καθώς παράλληλα και με προβολή ιστορικών σειρών που θα αφορούν προσωπικότητες που σφράγισαν την πορεία της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως σήμερα. Το δεύτερο θα είναι το δορυφορικό και το τρίτο θα εκπέμπει μέσα από το Ίντερνετ.
2)      Δημιουργία τριών ραδιοφώνων
Το ένα αθλητικό, το δεύτερο ενημερωτικό και το τρίτο με πολιτιστικό πρόγραμμα.
Τη μείωση τουλάχιστον κατά 50% του ειδικού τέλους που καταβάλλουν οι πολίτες για τη λειτουργία της ΕΡΤ.
Μεγάλες παραγωγές
Παράλληλα, στόχος είναι να υπάρξουν μεγάλες παραγωγές, ικανές να πουληθούν και στο εξωτερικό, γεγονός που θα βοηθήσει την προβολή της χώρας κυρίως, αλλά και θα εξασφαλίσει -όπως τονίζουν οι εισηγητές αυτής της πρότασης- ένα σημαντικό μέρος των εσόδων του νέου φορέα.
Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις που θα γίνουν άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα εγγυηθεί δημόσια ότι θα γίνουν με αξιοκρατικό τρόπο, ενώ παράλληλα με την ίδια δήλωση που πιθανώς να κάνει και τη Δευτέρα, εφόσον εξελιχθεί ομαλά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα δεσμευθεί ότι στόχος του είναι η νέα ΕΡΤ να εκπέμψει το συντομότερο δυνατόν, ει δυνατόν και μέσα στον Ιούλιο.
Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την ευθύνη για τη διαμόρφωση αυτού του νέου φορέα, στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι θα πρόκειται για προσωπικότητες της δημόσιας ζωής εγνωσμένου κύρους.
 aftodioikisi.gr

Σαμαράς: «Κάνω πίσω αν μου βρείτε τους 2.000»

Τακτικό ελιγμό στο θέμα της ΕΡΤ επιχειρεί να κάνει το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της απογευματινής συνάντησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.
Μέσω «διαρροών» συνεργατών του ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται έτοιμος να κάνει πίσω στο θέμα της ΕΡΤ εφόσον οι δύο κυβερνητικοί εταίροι του καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για το ποιοι οργανισμοί θα κλείσουν, ώστε να τηρηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για 2.000 απολύσεις στο δημόσιο εντός Ιουνίου.
Παράλληλα οι ίδιες πηγές συνδυάζουν το θέμα της ΕΡΤ με τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ, με την έννοια ότι κινδυνεύει να χαθεί αν πάμε σε πρόωρες εκλογές.
Ωστόσο, τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στην Αγίου Κωνσταντίνου τονίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δόση, ενώ για τους 2.000 υπαλλήλους, όπως ήδη έχει γράψει η aftodioikisi.gr, επιρρίπτουν ευθύνες στο Μέγαρο Μαξίμου και ειδικά στον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την περίφημη «λίστα Σταμάτη».

Οι εκλογές θα διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην Ελληνική οικονομία

Ενώ το ζητούμενο είναι η σταθερότητα και οι λύσεις


Τη στιγμή που πολίτες και επιχειρήσεις στο σύνολο τους αντιμετωπίζουν καθημερινά τεράστια εμπόδια ώστε ν’ ανταπεξέλθουν στα προβλήματα τους, οι κυβερνητικοί εταίροι με την συμπεριφορά τους και η αντιπολίτευση με την ανευθυνότητά της, κινδυνεύουν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, που θα καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην ελληνική οικονομία.
Δεν έχει ακόμα περάσει ένας χρόνος από τις οικονομικά καταστροφικές διπλές εκλογικές αναμετρήσεις και η ελληνική οικονομία, ασθμαίνοντας, προσπαθεί να βρει δρόμο ανάταξης μέσω της αύξησης της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων, της ανάκαμψης του τουρισμού και της ανάπτυξης άλλων, δυστυχώς ξεχασμένων την περίοδο της πλασματικής ευμάρειας, κλάδων όπως τα τρόφιμα και η αγροτική παραγωγή. Σήμερα, οι 1,5 εκ άνεργοι, οι αγωνιούσες και καθημερινά αποδεκατιζόμενες επιχειρήσεις και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που έχουν υποστεί τις οριζόντιες περικοπές, περιμένουν άμεσα απαντήσεις που θα έλθουν από ένα σοβαρό, μελετημένο και ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, στη διαμόρφωση του οποίου σε τίποτε δεν θα βοηθήσει μια άκαιρη και πολωτική εκλογική αναμέτρηση.
Οι εκλογές –με δεδομένη και την Προεδρική εκλογή του 2015- θα επιτείνουν την πολιτική αστάθεια και θα λειτουργήσουν ως αντικίνητρο, όχι μόνο για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την ανάληψη κάθε σημαντικής οικονομικής πρωτοβουλίας από τον ιδιωτικό τομέα. Θα αναιρέσουν επίσης το μήνυμα της διάθεσης πολιτικής συνεργασίας, που ήταν η θετικότερη πλευρά των πολιτικών εξελίξεων της τελευταίας διετίας. Ενώ μετά την χρεοκοπία θα έπρεπε να προσπαθούμε συνεχώς και με κάθε τρόπο ν’ αποκαταστήσουμε τη θέση του αξιόπιστου συνομιλητή (βάσει δημοσιευμάτων αναβάλλεται προs το παρόν η δόση των 3,3διs), αντ’ αυτού κυβερνητικά κόμματα και αντιπολίτευση θα στείλουν πάλι το μήνυμα ότι αδυνατούν να συνεννοηθούν, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εικόνα και την πορεία της χώρας.
 Η Δράση πιστεύει ότι πριν καν συζητήσουμε για εκλογές, πρέπει πρώτα να σταθεροποιηθεί η χώρα και να έχουν μπει τα θεμέλια ενός σχεδίου ανοικοδόμησης. Κάθε άλλη επιλογή απλώς θα αποτελειώσει ό,τι έχει μείνει ακόμα όρθιο και ζωντανό στην ελληνική οικονομία.


Πάνος Μιχαλόπουλος
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ