Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Aποζημιώσεις για τις ζημιές στη φυτική παραγωγή σε 6.000 αγρότες

Αποζημιώσεις ύψους 6,1 εκατ. ευρώ θα καταβάλει την Παρασκευή ο ΕΛΓΑ σε 6.408 παραγωγούς.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή, κηπευτικά, αμπέλια και πατάτες, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια στους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, 'Αρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδος Φλωρίνης. Φωκίδος και Χανίων.

Τον Ιούνιο επιστρέφουν στην Ελλάδα αρχαία "κλοπιμαία" των Ναζί

Ένα έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού, Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα που διαβιβάστηκε στην ελληνική Βουλή, αποδεικνύει, πως... το μουσείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Pfahlbaumuseum, διαβεβαιώνει το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, ότι σε λίγο καιρό, θα επιστραφούν στη χώρα μας, αρχαία, τα οποία αποτέλεσαν λεία πολέμου.

Όπως δήλωσε στο “ΑΜΠΕ” ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, η παράδοση αναμένεται να γίνει εντός του Ιουνίου. Πρόκειται για 8.000 κομμάτια από αγγεία της νεολιθικής εποχής τα οποία προέρχονται από παράνομη ανασκαφή που έγινε το 1941 σε περιοχή κοντά στο Βελεστίνο και τα εξήγαγε παρανόμως στη Γερμανία αρχαιολόγος.

Περιορίστηκαν τα πύρινα μέτωπα σε Κυπαρισία και Μάνη


Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών πολιτών, κατόρθωσαν να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο...και αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς, ούτε στην περιοχή της Κυπαρισσίας, με τη φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση, ούτε στην περιοχή της Μάνης, που είναι υπό μερικό έλεγχο.

Τόσο στην Κυπαρισσία, όσο και στην Τριανταφυλλιά της Μάνης, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για πλήρη κατάσβεση και για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.
Τα 3 μετωπα της πυρινης κολασης που εζησε εχθες η Κυπαρισσια βρισκονται υπο πληρη ελεγχο εως εχουν κατασβεσθει απο τις υπερανθρωπες προσπαθειες κοντρα σε φλογες και ανεμο,των περισσοτερων απο 50 πυροσβεστων απο ολη τη Μεσσηνια με τη διαθεση 19 πυροσβεστικων οχηματων οσο και τη συνδρομη εθελοντων και υδροφορων και μηχανηματων του Δημου Τριφυλιας.
Οι πρωτες εκτιμησεις της Πυροσβεστικης αναφερουν οτι εχουν καει περισσοτερα απο 75 στρεμματα γης με καλλιεργειες και ελαιοδενδρα -ο αριθμος των οποιων ανερχεται τουλαχιστον σε 3.000- οσο και θαμνωδης βλαστηση.
Απο τη πυρκαγια κινδυνεψαν κατοικιες τις οποιες κυριολεκτικα εγλυψαν οι φλογες και οι ιδιοκτητες εδωσαν μαχη με οποιο μεσο για να τις σωσουν,ενω σε κινδυνο βρεθηκε και το ξενοδοχειο Αpollo που βρισκεται στη περιοχη του Καρτελα.

Εν τω μεταξύ, φωτιά ξέσπασε χθες (28-05-2013) και στο Ληξούρι στην Κεφαλονιά, η οποία κατάφερε αισίως να τεθεί υπό έλεγχο σήμερα στις 7 το πρωί. Οι φλόγες έκαψαν 300 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

KΑΛΑΜΑΤΑ: Χειροπέδες σε "μητέρα" που πέταξε τα 4 παιδιά της έξω από το αστυνομικό τμήμα


Μία 44χρονη συνελήφθη σήμερα το πρωί κατηγορούμενη για έκθεση των παιδιών της σε κίνδυνο.
Συγκεκριμένα, η 44χρονη η οποία μεγαλώνει μόνη τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, ηλικίας από εννέα έως 13 ετών, τα άφησε τη Δευτέρα το μεσημέρι στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος Καλαμάτας και έφυγε με το αυτοκίνητό της.

Οι αστυνομικοί που τα βρήκαν ειδοποίησαν τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη της μητέρας και τη μεταφορά των παιδιών σε ειδικό χώρο στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και φιλοξενούνται.

Η υπόθεση έγινε γνωστή σήμερα το πρωί από δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία» σύμφωνα με το οποίο, η 44χρονη εγκατέλειψε τα παιδιά της επειδή είναι πολύ ατίθασα και η ίδια δεν άντεξε την πίεση από τη συμπεριφορά τους.

newsit.gr

Παγκόσμιο Ιατρικό Επίτευγμα - Αποκλειστικό: H 33χρονη Ζωή είναι νάνος αλλά κατόρθωσε να γεννήσει το δεύτερο υγιέστατο μωρό στον κόσμο με εξωσωματική γονιμοποίηση - Διαβάστε τον... γολγοθά της Ζωής!

33 χρονη γυναίκα "γίγαντας θέλησης" έκανε 15 επώδυνα χειρουργεία γιά να ψηλώσει 40 πόντους , να ερωτευτεί και να παντρευτεί τον αγαπημένο της Μια ιστορία συγκλονιστική - ανθρώπινη που δείχνει την δύναμη της ψυχής
Η μητέρα της Ζωής και ο σύζυγος της Γιάννης διηγούνται με δάκρυα στα μάτια πως συνέβη το μικρό θαύμα

Παγκοσμίως, άλλο ένα παιδί έχει γεννηθεί στο Ισραήλ από γυναίκα με αχονδροπλασία και προεμφυτευτική γενετική διάγνωση. .

«Το πρώτο πράγμα που κοίταξα στον μπέμπη ήταν τα χέρια του και τα πόδια του για να διαπιστώσω αν είναι αλήθεια που είναι ένα υγιές παιδί και δεν πάσχει απο αχονδροπλασία σαν και μένα , δεν είναι νάνος και αν όλα αυτά που έκανα άξιζαν τον κόπο γι’ αυτόν», λέει η Ζωή στην Ειρήνη Νικολοπούλου και συγκλονίζει...

ΠΕρισσότερα στο http://www.eirinika.gr/gr/blog/interview/synenteyksh-zwh-nanos-gennhse.asp

243 χρόνια από την γέννηση της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας - Δείτε την Ειρήνη Παππά στο ρόλο της Σπετσιώτισσας ηρωίδας της επανάστασης - Εκπληκτικά πορτραίτα!


Κόρη του υδραίου πλοιάρχου Σταυριανού Πινότση και της επίσης υδραίας Σκεύως Κοκκίνη, που καταγόταν από εφοπλιστική οικογένεια, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1771 στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης, όπου ο πατέρας της εκρατείτο για συμμετοχή στα Ορλοφικά. Στα 17 της παντρεύτηκε τον σπετσιώτη πλοίαρχο Δημήτριο Γιάννουζα, από τον οποίο ονομάζετο και Δημητράκαινα. Το 1797ο σύζυγός της σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αλγερινούς πειρατές και η Λασκαρίνα σε ηλικία 26 ετών μένει χήρα με τρία παιδιά, τον Ιωάννη, τον Γεώργιο και την Μαρία.

Νέα Δημοκρατία : Ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι ανήκει στο ένα από τα δύο άκρα


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη σημερινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει πλέον περίτρανα ότι ανήκει στο ένα από τα δύο άκρα. Ζητά να υπάρξει “νέα Κερατέα”, “νέα Ιερισσός”, δηλαδή καλεί τους συντρόφους του να κάψουν και πάλι πόλεις, να τρομοκρατήσουν πολίτες, εργαζόμενους, επιχειρηματίες και οικογενειάρχες.
Η Ελλάδα είναι μια ευνομούμενη χώρα και οι Έλληνες δεν θα του επιτρέψουν ποτέ να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του.
Επίσης, η απόφαση του κ. Τσίπρα να καταθέσει δικό του νομοσχέδιο, που θα εφαρμοστεί μόνο αν γίνει πρωθυπουργός, ελήφθη, για να περιορίσει τα εσωκομματικά του μέτωπα και να “καπελώσει” τις απόψεις του κ. Μουλόπουλου και του κ. Λαφαζάνη. Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ξεκάθαρα με την κίνησή του αυτή ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους».


-----
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση για το αίτημα του Αλ. Τσίπρα να υπάρξει απευθείας διάλογός του με τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρώτη φορά βλέπω αρνί να βιάζεται τόσο πολύ να ‘ρθει το Πάσχα».

Βόμβα στα ΜΜΕ: Χατζηνικολάου στο Star, Μαλέλης στο ΣΚΑΪ!

xatzinikolaou
Μεταγραφή – βόμβα στο χώρο των ΜΜΕ, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να αποδέχεται πρόταση των ιδιοκτητών του Star και ετοιμάζει ήδη δημοσιογραφική του εκπομπή για το κανάλι.
Σε δεύτερη φάση, ο γνωστός δημοσιογράφος είναι πιθανό να έχει συμμετοχή και στα δελτία ειδήσεων του σταθμού.
Η συμφωνία με τον Νίκο Χατζηνικολάου δείχνει ότι το Star θέλει να επενδύσει εκ νέου στον τομέα της ενημέρωσης, ενισχύοντας το δημοσιογραφικό προφίλ του και ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής, που δεν φαίνεται πια να ευνοεί το life style.
Την ίδια ώρα από το Star φαίνεται πως αποχωρεί ο Σταμάτης Μαλέλης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει έρθει ήδη σε συμφωνία για να αναλάβει πόστο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ!

Ο Τσίπρας ζήτησε δυο "διαζύγια"​, μια παραίτηση και... debate

Alexis-Tsipras
(Photo: Eurokinissi)
Γεμάτος… απαιτήσεις εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στο περιθώριο των δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να έχει… φρενάρει, και την κυβέρνηση να εισπράττει συγχαρητήρια και θετικά σχόλια για την πολιτική της.
Τοποθετώντας στο κέντρο της πολιτικής ρητορικής του τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, και της ενδοκυβερνητικής κρίσης που προκάλεσε, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να περνούν στο… αντάρτικο, και να αποφασίζουν να καταθέσουν από κοινού το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, κόντρα στην επιθυμία και τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας προέτρεψε ουσιαστικά τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, με την χαρακτηριστική αποστροφή να σταματήσουν να είναι “δεκανίκια της Νέας Δημοκρατίας”.
Πάλι με εφαλτήριο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας προέτρεψε ακόμη τον Αντώνη Ρουπακιώτη να παραιτηθεί, σχολιάζοντας με έμφαση ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα έπρεπε να σεβαστεί τον εαυτό του και την ιστορική διαδρομή του στα δημόσια πράγματα, και να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα, από τη στιγμή που δεν μπορεί να καταθέσει ούτε ένα νομοσχέδιο, όπως επεσήμανε με έμφαση.
Και ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας στράφηκε στον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο πρότεινε τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ τους, δηλαδή… debate, προκειμένου ενώπιον του ελληνικού λαού να απαντήσουν για την εθνική πορεία του τόπου, και το σχέδιό τους για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους βουλευτές του να εντείνουν την προσπάθειά τους το επόμενο διάστημα, με φόντο και το Συνέδριο του καλοκαιριού, στο οποίο θα… αυτοκαταργηθούν οι συνιστώσες, ειρωνεύτηκε την πολιτική ρητορική του Αντώνη Σαμαρά περί “success story “, και προέβλεψε ότι “η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο”, αναφορικά με την πρόταση διακυβέρνησης του τόπου που κομίζει η Κουμουνδούρου, απέναντι στη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

ysterograFA.GR

Μόνιμη στάθμευση πυροσβεστικού ελικοπτέρου Erickson S64F στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Τη μόνιμη στάθμευση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου τύπου Erickson S64F, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με έγγραφό του στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.
«Η αντιπυρική θωράκιση της Πελοποννήσου αποτελεί όχι μόνο προτεραιότητα, αλλά πρωτίστως καθήκον, το οποίο με συνέπεια υπηρετούμε. Στην προσπάθεια αυτή η επιχειρησιακή δράση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, θα βελτιώσει και το επίπεδο πρόληψης των πυρκαγιών,  αλλά θα συνδράμει και αποφασιστικά στον καλύτερο συντονισμό καταπολέμησής τους»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Mεταφορά υλικών δακοκτονίας 2013


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι:

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας, ανακοινώνει ότι θα δεχθεί οικονομικές προσφορές από ενδιαφερόμενους μεταφορείς προκειμένου να γίνει η ανάθεση του έργου της τμηματικής ή ολικής μεταφοράς των υλικών δακοκτονίας 2013 από την αποθήκη δακοκτονίας του ΥΠΑΑΤ που βρίσκεται στην Αθήνα στην αποθήκη δακοκτονίας της Π.Ε. Κορινθίας, που βρίσκεται στην Κόρινθο. Η ανάθεση σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες προσφορές από μια θα γίνει βάση της χαμηλότερης προσφερόμενης τιμής. Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 95730/19-4-2011 έγγραφο του ΥΠΑΑΤ, η τιμή δε θα υπερβεί την τιμή μεταφορέα του έτους 2010, η οποία ήταν 45€/τόνο με εργατικά φόρτωσης. Η ανωτέρω τιμή επιβαρύνεται με ΦΠΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να αναλάβουν το έργο της μεταφοράς των υλικών δακοκτονίας 2013 παρακαλούνται να υποβάλουν τις προσφορές τους στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας μέχρι και την 30-05-2012 ημέρα  Πέμπτη. Οι προσφορές που θα υποβληθούν θα ανοιχθούν από την αρμόδια επιτροπή την Παρασκευή 31-05-2013.
ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πάτρα, η πόλη των αποτυχημένων Δημάρχων…

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ !
Από τό 1974 ώς τό 2013 !
  40 ολόκληρα χρόνια συνεχή πέναλτυ στούς Πατρινούς Δήμαρχους, χωρίς κανένα μεγάλο έργο να έχουν φτιάξει γιά τήν Πολιτεία τους, πλήν ενός ασύδοτου κομματισμού καί ενός άθλιου καρνάβαλου ! Πολλές φορές περιδιαβαίνοντας αυτή την ελεεινή ( όπως την κατάντησαν…)
Πολιτεία μας, και συγκρίνοντάς την με άλλες παραπλήσιες πόλεις, κωμοπόλεις , ακόμη και χωριά μας, δεν μπόρεσα να μη θαυμάσω την ευρυθμία, την λειτουργικότητα και την καθαριότητα πού συνάντησα, σε αντίθεση με την δική μας πολιτεία και με τα όσα γύρω μου καθημερινά συναντάω… Χιλιοειπωμένα βέβαια θέματα πού όμως καθημερινά «μπερδεύονται» μέσα στα πόδια μας, αν και επανειλλημένα στηλιτεύονται μπάς καί βρεθεί κανένας λεγόμενος «αρμόδιος» ( έστω και ψευτο-αρμόδιος) για να πάρει μια πρωτοβουλία διορθώσεως και μία «σκούπα» ξεκαθαρίσματος των κακώς εχόντων της Πολιτείας μας…
 
Αλλ΄ είς μάτην φαίνεται γράφτηκαν και γράφονται όλα αυτά, μια και ουδενός ιδρώνει πιά τό αυτί…
-------------
Θά μπορούσε νά ήταν καί ο Θανασάκης ο δάσκαλος...
---------------------------
Έτσι λοιπόν καθώς τα μαύρα σύνεφα σκέψεων και διαλογισμών με εσκέπαζαν από αγάπη γι΄ αυτή την πολιτεία, συνάντησα στον καφενέ τον φίλο μου τον Θανασάκη τον δάσκαλο τον εξ΄ Ιωαννίνων καταγόμενο και από δεκαετιών στην Πάτρα διαμένοντα, πού αφού με άκουσε πρόθυμα μού είπε τα παρακάτω...

  Πηγή: http://patrablog.blogspot.com  

Διαβάστε περισσότερα »

Δημοτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί οι πρώτοι υποψήφιοι «διαθέσιμοι»

Στα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η Task Force αναφορικά με τη δεξαμενή απ’ όπου θα αντληθούν οι 12.500 υπάλληλοι που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
Όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο συνάντησης με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι «διαθέσιμοι», καθώς θεωρούνται ότι είναι πλεονάζοντες. Μάλιστα, ήδη 2.000 καθηγητές στη Θεσσαλονίκη εμφανίζονται ως «περισσεύουν».
Το έγγραφο έρχεται ως συνέχεια των αποκαλύψεων της aftodioikisi.gr για τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων που βρίσκονται στο στόχαστρο Μεγάρου Μαξίμου και υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά και των προθέσεων του υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει στην αλλαγή του πλαισίου ώστε να διευκολύνει τις μετατάξεις από τους δήμους.
Αναφορικά με τους ΟΤΑ, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία μερικές δεκάδες δήμοι εμφανίζουν πλεονάζον προσωπικό, ενώ οι υπόλοιποι είτε έχουν το προσωπικό που χρειάζονται είτε έχουν σοβαρές ελλείψεις.

ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΡΟΜΟ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Η Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την συγκυβέρνηση, με πλήρη αδιαφάνεια, προχωρά τώρα στην επιλογή ενός από τους πέντε μονοπωλιακούς ομίλους για να του παραδώσει τη διαχείριση των απορριμμάτων μαζί με πακτωλό χρημάτων για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων. Είναι πλέον σαφές ότι ο όμιλος που θα επιλεγεί, θα επιλέξει αυτός την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί καθώς και τη μέθοδο διαχείρισης, χωρίς να έχει αποκλειστεί η καρκινογόνος καύση. Ο ιδιώτης θα επιλέξει τους χώρους που θα εγκατασταθούν οι μονάδες επεξεργασίας και ταφής υπολειμμάτων, τους σταθμούς μεταφόρτωσης και όποιες άλλες εγκαταστάσεις τον εξυπηρετούν. Ο ιδιώτης θα καθορίζει το χαράτσι που θα πληρώνουν οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα απορρίμματα. Με λίγα λόγια ο ιδιώτης θα επιλέξει ότι μεγιστοποιεί και διασφαλίζει την κερδοφορία του.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Προστασία της Πελοποννήσου από τις πυρκαγιές


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Προστασία της Πελοποννήσου από τις πυρκαγιές.
Κύριε Περιφερειάρχα

Έχει ήδη συμπληρωθεί ένας μήνας που άρχισε η αντιπυρική περίοδος 2013 και δεν έχετε παρουσιάσει στο ΠεΣυ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας.

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, δια του πρωθυπουργού έσπευσε προκαταβολικά να καταστήσει το λαό υπεύθυνο για την προστασία των δασών και προκλητικά τη συσχετίζει με την τουριστική περίοδο, δηλαδή τα κέρδη των καπιταλιστών στον τουριστικό κλάδο. Είναι θράσος η κυβέρνηση να  πετάει το μπαλάκι της ευθύνης για την προστασία των δασών στο λαό, αποποιούμενη τις δικές της τεράστιες ευθύνες στον τομέα της πυροπροστασίας. Κι εσείς με την ένοχη σιωπή σας και τις παραλείψεις σας στηρίζετε αυτές τις λογικές όπως και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Το έδαφος πάνω στο οποίο έχουν αναπτυχθεί τα πιο εγκληματικά σχέδια σε βάρος των δασών, είναι η πολιτική της εμπορευματοποίησης των δασικών συστημάτων, την οποία εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κλιμακώνοντας αυτή την πολιτική με αφορμή και την καπιταλιστική κρίση. Πρόκειται για πολιτική που υλοποιεί τη στρατηγική της ΕΕ, παραδίδοντας τα δασικά οικοσυστήματα στην καταστροφική δράση του κεφαλαίου. 

          Σε αυτό το πλαίσιο, υποβαθμίζεται η ικανότητα των αρμοδίων υπηρεσιών (Δασική υπηρεσία, Πυροσβεστική), παραδίδονται σε ιδιώτες ολόκληρες περιοχές με διαδικασίες «fast- track», αλλάζουν οι χρήσεις γης σε βάρος του δημόσιου χαρακτήρα του δασικού πλούτου, με αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων.

          Αυτή την κατεύθυνση υπηρετούν τα ειδικά χωροταξικά για τον τουρισμό, τη βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο νόμος για την επιτάχυνση των «στρατηγικών επενδύσεων». Δάση και ορεινοί όγκοι της Πελοποννήσου βρίσκονται στο στόχαστρο μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και στον τομέα της ενέργειας, με τις ανεμογεννήτριες να σκαρφαλώνουν σε βουνοκορφές του Πάρνωνα, του Ταϋγέτου και του Μαινάλου  και τα φωτοβολταϊκά να απειλούν χιλιάδες στρέμματα.

          Αποτελεί πρόκληση ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού, πρόκληση που επανέλαβε και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ότι θα είναι αμείλικτος αν διαπιστώσει αδυναμίες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο που ήδη ξεκίνησε, τη στιγμή που ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 διαθέτει για την πυροπροστασία το ποσό των 5.162.000 ευρώ μειωμένο πάνω από τέσσερις φορές σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009 που ήταν 23.000.000 ευρώ. Εάν σε αυτό προστεθούν οι σοβαρότατες ελλείψεις της Πυροσβεστικής σε έμψυχο δυναμικό, η μη κάλυψη των 4.000 κενών σε οργανικές θέσεις, οι εργασιακές σχέσεις τριών ταχυτήτων, τα εξαντλητικά ωράρια, καθώς και η απαράδεκτη κατάσταση των υλικοτεχνικών μέσων είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του κινδύνου που αντιμετωπίζει και αυτό το καλοκαίρι ο δασικός πλούτος της χώρας που έχει απομείνει, μαζί και αυτός της Πελοποννήσου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 1700 περίπου οχήματα που διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα, τα 1245 είναι από 10  - 30 ετών, ενώ από τα 21 σκάφη Canadair, μόνο τα 8 είναι σύγχρονης τεχνολογίας.

          Παράλληλα ο καθαρισμός των δασικών οικοσυστημάτων, η συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, η διάνοιξη και η συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, η κατασκευή και συντήρηση υδατοδεξαμενών, κρουνών υδροληψίας, πυροφυλακίων, εργασίες που αποτελούν αναγκαιότητα για μια στοιχειώδη πολιτική πρόληψης, παραμένουν κενό γράμμα και για αυτή τη χρονιά. Σας προκαλούμε να θέσετε στη διάθεση του ΠεΣυ τα πρακτικά των συσκέψεων νε τους αρμόδιους φορείς, για να αποδειχθεί ότι αν όχι τίποτα από όσα σε αυτά αναγράφονται ελάχιστα έχουν γίνει.  Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης, όπως και των προκατόχων της, που φροντίζει, αντίθετα, τα διάφορα πακέτα χρηματοδότησης των μεγάλων επιχειρήσεων να καταβάλλονται ανελλιπώς.

Αυτή την πολιτική στηρίζετε και υλοποιείτε με υπερβάλλοντα ζήλο στη Πελοπόννησο. Αρκεί και μόνο το παράδειγμα ότι τα λίγα πυροφυλάκια που φέτος θα λειτουργήσουν στην Πελοπόννησο θα λειτουργήσουν μόνο τη μέρα και για δυο μόνο μήνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όταν γνωρίζετε ότι καταστροφικές πυρκαγιές στα δάση έχουμε και τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβρη κύρια από κεραυνούς και από τα ασυντήρητα δίκτυα της ΔΕΗ.

Η μεταφορά ευθυνών από την κυβέρνηση στην Περιφέρεια και τους Δήμους έχει σαν αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και οδηγούμαστε να παρακολουθούμε τις καταστροφικές συνέπειες που δημιουργούνται και βάσιμα να σκεπτόμαστε ότι η αντιπαράθεση είναι σκόπιμη για να κρύβονται οι ευθύνες τους. Από την πλευρά σας, Περιφέρεια και Δήμοι ηθελημένα έχετε διευκολύνει τις κυβερνήσεις σ' αυτή την καταστροφική για το λαό πολιτική, απ' τη στιγμή που ποτέ δε διεκδικήσατε ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας των δασών και συνδράματε να παραμένει ζητούμενο ο ενιαίος φορέας προστασίας της δασικής περιουσίας.

Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά:

·        Με την πολιτική της κυβέρνησης και την επιβολή του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκε η λαθροϋλοτομία, από οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας ξυλείας.

·        Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που παρατηρήθηκαν, αφ' ενός, υπάρχει πυκνή χαμηλή βλάστηση με αποτέλεσμα τη συσσώρευση καύσιμης ύλης, αφ' ετέρου, υπάρχουν σοβαρές ζημιές και κατολισθήσεις στο δασικό οδικό δίκτυο.

Κύριε Περιφεριάρχα

Στη δικιά σας ανυπαρξία στα ζητήματα της δασοπροστασίας και της αντιπυρικής θωράκισης στη Πελοπόννησο, προβάλουμε συγκεκριμένη δέσμη μέτρων και διεκδικήσεων και σας καλούμε να πάρετε θέση κι εσείς και το ΠεΣυ.

Αυτά είναι:
  • Άμεσα - επείγοντα πρόσθετα μέτρα για την προστασία των δασών, άμεση χρηματοδότηση για ενίσχυση των υποδομών της δασικής και πυροσβεστικής υπηρεσίας, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  • Η κυβέρνηση με άμεσα μέτρα και σχεδιασμό να προστατεύσει τα δάση, να ρίξει το βάρος της προετοιμασίας για την καταστολή των πυρκαγιών στις επίγειες δυνάμεις και να παρθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των υποδομών της δασικής και πυροσβεστικής υπηρεσίας και την πλήρωση των χιλιάδων κενών θέσεων του πυροσβεστικού σώματος και της δασική υπηρεσίας με μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό.
  • Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ στο μέλλον στο έργο της πυροπροστασίας.
  • Να προστατευτούν οι καμένες δασικές εκτάσεις από τους επίδοξους καταπατητές και τα επιχειρηματικά συμφέροντα και να ξεκινήσουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες από την κυβέρνηση, με τη συνδρομή Περιφέρειας και Δήμων, για την αναδάσωσή τους.
  • Να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων  και των εκτάσεων της εκκλησίας στα βουνά,  τα δάση, τις δασικές εκτάσεις.
  • Να ακυρωθούν οι  δασοκτόνοι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που αποχαρακτηρίζουν δάση, δασικές εκτάσεις, ακόμη και αναδασωτέες περιοχές.
  • Ενιαίο  αντιπυρικό  σχεδιασμό για κάθε ορεινό όγκο με την ευθύνη των δασικών υπηρεσιών και την επικουρική στήριξη των Δήμων και της Περιφέρειας
  • Να αποζημιωθούν επιτέλους οι πληγέντες των  πυρκαγιών οι καταβολές προς τους οποίους καρκινοβατούν επί σειρά ετών.
Επειδή δεν έχουμε αυταπάτες για το τι θα κάνετε θα το αποδείξει άλλωστε και η συζήτηση στο ΠεΣυ καλούμε τους φορείς δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα σε κοινή δράση να οργανώσουν την πάλη τους, ενάντια σ' αυτή την καταστροφική για το λαό πολιτική και να απαιτήσουν άμεσα μέτρα προστασίας των δασών της Πελοποννήσου.

Τρίπολη 27-5-2013

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Γόντικας Νίκος
Γούργαρης Βαγγέλης

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕ​ΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ​Σ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩ​Ν ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ




Απαγορεύθηκε στο Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκπροσώπησε το Κίνημα στα «Παλαιολόγεια 2013», να καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βασιλεύουσας.
Ο Τέρενς Κουίκ παρέστη στις εκδηλώσεις στο Μυστρά, όπου έγινε Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, στο Ναό του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου το σύμβολο της Βασιλεύουσας και του Βυζαντίου εστέφθη αυτοκράτορας.

Στη συνέχεια, στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στεφάνι κατέθεσαν μόνο οι άλλοι δύο παριστάμενοι Βουλευτές. Ο Αθανάσιος Δαβάκης της ΝΔ εκ μέρους της κυβέρνησης και η Βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου της ΝΔ εκ μέρους της Βουλής.
Στον τρίτο Βουλευτή Τέρενς Κουίκ απαγορεύθηκε να καταθέσει στεφάνι επειδή, όπως του είπε ο Δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος, είναι πάγια η απόφαση να μην καταθέτουν στεφάνια τα κόμματα!!!
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων και πριν τη δεξίωση που ακολουθούσε, ο Τέρενς Κουίκ, παρουσία του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο και των παρισταμένων άλλων δύο Βουλευτών, έκανε την εξής δήλωση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο της πόλης:
«Σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα έλθω στη δεξίωση. Είναι απαράδεκτο να μην μου επιτραπεί να καταθέσω στεφάνι όχι μόνο ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά ούτε καν ως Βουλευτής Επικρατείας.
Οι δικαιολογίες σας ότι έτσι γίνεται τα τελευταία χρόνια, δεν με αφορούν. Είμαι ένας Βουλευτής Επικρατείας, ένας Έλληνας πολίτης που ήρθα εδώ για να γονατίσω μπροστά στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.
Το θεωρώ προσβολή για τον Κοινοβουλευτισμό, για το Κίνημά μου και προσωπικά για μένα, με μια δημοσιογραφική διαδρομή, όπου αυτά τα σύμβολα της πατρίδας τα είχα και τα έχω βαθιά μέσα στην καρδιά μου».

Αργότερα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μιλώντας σε ΜΜΕ είπε:

«Ο Δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος προφανώς αγνοεί ποιο είναι το Πολίτευμα της χώρας μας, στο οποίο προβλέπεται η λειτουργία των κομμάτων. Άρα και η  εκπροσώπησή τους σε όλες τις τοπικές και εθνικές εκδηλώσεις όπου παρίστανται».

Το… αφήγημα της δυστυχίας των Ελλήνων, από τον ΟΟΣΑ

greek-society-in-crisis

ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ

Καθίζηση στο εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, παρά το γεγονός ότι εργάζονται περισσότερο δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, όπως αποτυπώνονται στην τελευταία έκθεση του Οργανισμού.
Σύμφωνα με το Δείκτη Καλύτερης Ζωής, το μέσο καθαρό εισόδημα ενός νοικοκυριού στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 20.440 δολάρια ετησίως, ποσό αρκετά χαμηλότερο από το μέσο όρο στα κράτη μέλη του οργανισμού (23.047 δολάρια το χρόνο), ενώ το μέσο εισόδημα των Γερμανών ανέρχεται σε 28.799 δολάρια και των Γάλλων σε 28.310 δολάρια.
Σημαντικό είναι και το χάσμα που καταγράφεται μεταξύ των πλουσιότερων και των φτωχότερων: το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού κερδίζει έξι φορές τα εισοδήματα του κατώτατου 20%!
Οι Έλληνες πολίτες εργάζονται 2.032 ώρες ετησίως, πάνω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ (1.776 ώρες). Οι Γερμανοί απασχολούνται μόλις 1.413 ώρες το χρόνο και οι Γάλλοι 1.476 ώρες!

Στη Δημοκρατία δεν διώκουμε ιδέες, αλλά πράξεις

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν. Και τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης που έδωσαν (και συνεχίζουν να δίνουν) μάχη προκειμένου να έλθει στη Βουλή ο λεγόμενος αντιρατσιστικός νόμος (Νόμος κατά του Ρατσισμού και… άλλες διατάξεις, έπρεπε να ονομάζεται, ώστε να περιλαμβάνει και τον περιορισμό της ελευθερίας της γνώμης), όφειλαν να προβλέψουν ότι η κοινή γνώμη δεν θα ξεσπούσε σε ξέφρενες εκδηλώσεις χαράς με αυτή τους την εμμονή.

Όχι πως ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο ναζισμός, η βία δεν αποτελούν πολύ σοβαρά ζητήματα – είμαι η τελευταία που θα ισχυριζόταν κάτι τέτοιο, καθώς έχω υποστηρίξει πως τα φαινόμενα αυτά πρέπει να παταχθούν, με την Πολιτεία να εξαντλεί όλη την αυστηρότητά της.

Αλλά επειδή ο κόσμος λέει το πολύ απλό: Εφαρμόστε τους ήδη υπάρχοντες νόμους και σταματήστε να διαφωνείτε, δίνοντας εικόνα διάλυσης, επί ενός θέματος που μπορείτε να αντιμετωπίσετε με το ήδη υφιστάμενο νομικό οπλοστάσιο.

Εγγραφή παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς Λουτρακίου και Αγ. Θεοδώρων


                                      ΔΗΜΟΣ                                               

              ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                        
                        
                                 Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.
            ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
         ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
                                 «ΜΕΡΙΜΝΑ»

                                                                                                                            Λουτράκι:  27/5/2013

Ο Πρόεδρος του Δ. Σ. του  Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π  κ. Λούκας Λουκάς, ανακοινώνει ότι από

27 Μαΐου μέχρι και 28 Ιουνίου 2013 οι Παιδικοί Σταθμοί Λουτρακίου και Αγ. Θεοδώρων  θα δέχονται  αιτήσεις ενδιαφερομένων εργαζομένων γονέων για την εγγραφή ή την επανεγγραφή των παιδιών τους καθημερινά και τις εργάσιμες ώρες.

Για την εγγραφή των  παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς, απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:
  1. Αίτηση- Υπεύθυνη δήλωση της μητέρας ή του πατέρα ή του κηδεμόνα του παιδιού.(Δίδεται από τον Παιδικό Σταθμό)
  2. Πιστοποιητικό γέννησης.
  3. Πιστοποιητικό Υγείας σωματικής και πνευματικής, με πρόσφατα αποτελέσματα ΜΑΝΤΟUΧ συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί.
  4. Βεβαίωση εργασίας μητέρας και πατέρα με τις μηνιαίες αποδοχές.
  5. Φωτοτυπία ενσήμων μητέρας ή φωτοτυπία άλλου ταμείου ασφάλισης.
  6. Αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος του τρέχοντος έτους και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος.
  7.  Υπεύθυνη δήλωση για την οικογενειακή κατάσταση των γονέων του παιδιού. (πολύτεκνοι, διαζευγμένοι, μονογονεϊκή οικογένεια ,κοινωνικά προβλήματα, προβλήματα υγείας  κ.λ.π.)Επίσης στην ίδια δήλωση θα αναφέρονται τα άτομα που θα συνοδεύουν το παιδί κατά την προσέλευση και αποχώρηση του από τον Παιδικό Σταθμό.
  8. Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων ,εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας ,όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.
  9. Κάθε άλλο δικαιολογητικό που το Δ. Σ. θεωρεί απαραίτητο
 Κατά την εγγραφή προηγούνται αιτήσεις Δημοτών Λουτρακίου – Αγ.Θεοδώρων, γονέων με κοινωνικά , οικονομικά προβλήματα και πολυτέκνων.
 Γα τις επανεγγραφές των νηπίων απαιτούνται επίσης όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά εκτός από το πιστοποιητικό γέννησης

Για περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά από τις 8 π.μ.-13.μ.μ.

  • Παιδικός Σταθμός Λουτρακίου  τηλ. 27440-64785 (Κα Βασιλειάδου Αρετή).
  • Παιδικός Σταθμός Αγ. Θεοδώρων : τηλ. 27410 – 62028 (Κα Γυφτοπούλου Αθηνά)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ
του Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.

ΛΟΥΚΑΣ ΛΟΥΚΑΣ

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ & ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ»


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίων Θεοδώρων διοργανώνει, την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 και ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Αγ. Θεοδώρων, μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα :

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΑΡΟΥΣ & ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ»

Βασικός ομιλητής ο κ. Νικόλαος Θυμιανίδης,  Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, του Ομίλου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ».
Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η Πρόεδρος                              Η Γ. Γραμματέας

       Ελένη Μυλωνά                              Ίρμη Αστερίου

Βόμβα μεγατόνων στο Ξυλόκαστρο!


Το αισθητικό δάσος του Ξυλοκάστρου έχει πλέον συμπεριληφθεί στα «φιλέτα» για ξεπούλημα και έχει ήδη καταχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ !
Παρά τις έγγραφες από 10-11-2010 προειδοποιήσεις και από τον Δ/ντή Δασών Κορινθίας και από τον ΟΙΚΟ.ΣΥΛ.ΚΟ. στον βουλευτή κο Κων/νο Κόλλια να φροντίσει για την ακύρωση του Βασιλικού Διατάγματος 563/12-8-1970 με το οποίο το αισθητικό δάσος παραχωρήθηκε στον Ε.Ο.Τ. (σήμερα Τουριστικά ακίνητα) με χρήση και προστασία από τον Δήμο Ξυλοκάστρου και παραχώρηση στην ιδιοκτησία του Δήμου, δυστυχώς δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον! Μάλιστα ο ΟΙΚΟ.ΣΥΛ.ΚΟ. είχε αποσπάσει και την διαβεβαίωση του βουλευτή! «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».
Κι έτσι θα ξεπουληθεί αυτός ο παράδεισος για ένα κομμάτι ψωμί και το χειρότερο -θυμηθείτε το- δεν θα ισχύει η νομοθεσία σε ότι αφορά Αιγιαλό-Παραλία-Χωροταξία κλπ. Παρ’ότι προστατεύεται από τη Συνθήκη της Βαρκελώνης! Όταν απαγορευτεί ακόμα και ο περίπατος σ’αυτόν τον παράδεισο, τότε θα καταλάβουμε όλοι την μεγάλη απώλεια!

Ένα μεγάλο «μπράβο» στους βουλευτές μας κυρίως βέβαια στον κο Κόλλια !!!
Στο ΤΑΙΠΕΔ πέρασε και η ακτή Σικυωνίων (παραλία πευκιάς Κάτω Διμηνιού). Εμείς το περιμέναμε γι αυτό και ενοχλήσαμε τον κο Κόλλια πριν 18 μήνες ! Αλλά «στου κουφού τη πόρτα…» !
Αυτοί είναι οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή.
Πειθήνια όργανα της εσωτερικής και Ευρωπαϊκής τρόικας…!!!
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ και ξαναψηφίστε τους !
Που είσαι αθάνατε Κολοκοτρώνη να βροντοφωνάξεις ξανά: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» !!! Ποταμοί αίματος χύθηκαν από τους ήρωες του ’21 για τη λευτεριά μας και οι απόγονοί τους πουλάνε την πατρίδα χωρίς αιδώ, πουλάνε τα στολίδια της φύσης και του πολιτισμού, τα όσια και τα ιερά της Ελλάδας μας, θυσία στο μοναδικό θεό. Στο χρήμα και το ανεχόμαστε
Βασίλης Κελλάρης
Πρόεδρος ΟΙΚΟ.ΣΥΛ.ΚΟ.
Πηγή: Parakato.gr

Συνελήφθη 81χρονος στην Ακράτα, για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, χθες (27-5-2013) το βράδυ, στην Ακράτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ένας 81χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του 81χρονου, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 128.640,52 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2523/93, και άρθρου 21 παρ. 10 Ν.2523/97 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.2 του Ν.3143/01 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Σ. Κ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Η Ελλάδα που ακόμη μαθαίνει να κολυμπάει στην Ευρώπη

Konstantinos-Karamanlis

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Πέρασαν πια 34 χρόνια από την 28η Μαϊου του 1979 στο Ζάππειο, τότε που η Ευρώπη έβαζε την υπογραφή της κάτω από μια ιστορική αποκατάσταση: Δεχόταν ως 10ο μέλος της κοινής οικογένειας των λαών της, τη χώρα στην οποία χρωστούσε την ίδια την ύπαρξή της. Την ταυτότητα, τις αρχές, ακόμη και το όνομά της.
Η βαριά υπογραφή του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Συνθήκη Ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ήρθε απλώς να “επιδεινώσει” τον ιστορικό συμβολισμό. Ήταν η δική του Ελλάδα εκείνη που έμπαινε στην Ευρώπη. Μια Ελλάδα που χάρη σε εκείνον είχε ανακτήσει τον θεσμικό δεσμό της με το πολίτευμα που γεννήθηκε στη δική της πρωτεύουσα πριν από αιώνες. Στη φυσική πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Στην Αθήνα μπροστά στην οποία η Ιστορία κοντοστέκεται, θυμάται και υποκλίνεται.
Ο Καραμανλής σήκωσε το βάρος μιας επιλογής που είχε απέναντί της έναν λαϊκισμό θορυβώδη, ακραίο αλλά και μάλλον συνηθισμένο για την ιστορική διαδρομή αυτού του ταλαιπωρημένου τόπου. Ταξίδεψε το βλέμμα του μακριά, πολύ μακριά, και φαντάστηκε τι θα γινόταν η Ελλάδα αν δεν ήταν μέλος της Ευρώπης. Ίσως και να τρόμαξε. Γι’ αυτό πήγε κόντρα στο ρεύμα της αντίδρασης, όπως είχε κάνει σχεδόν στο σύνολο του πολιτικού βίου του. Και συνόδευσε τον μονόδρομο της υπογραφής για την ένταξη, με την προτροπή προς εκείνες αλλά και τις γενιές που ακολούθησαν “να μάθουν να κολυμπούν”.
Εκείνος φυσικά εννοούσε στα βαθιά της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Με την Ελλάδα πρωταγωνίστρια και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Σε ρόλο συνδιαμορφωτή των εξελίξεων. Εμείς απ’ την άλλη, καταλάβαμε ότι έπρεπε να μάθουμε να κολυμπάμε στα ρηχά. Και εκεί μείναμε. Ή μάλλον, εκεί… κοντέψαμε να πνιγούμε, αναζητώντας πολύ πρόσφατα το εθνικό σωσίβιο στο εθνικό αδιέξοδο του Μνημονίου. Με φόντο τα ρηχά νερά από το λιμάνι του Καστελόριζου.
34 χρόνια μετά, οι Έλληνες δεν έμαθαν να κολυμπούν, όπως μας προέτρεψε ο Καραμανλής. Μάθαμε ωστόσο να πετάμε… στα σύννεφα. Ενίοτε, σε ροζ συννεφάκια, με τον καθένα να διαμορφώνει τον προσωπικό μύθο του και να τον ζει. Σε βάρος του εαυτού του, των παιδιών του, σε βάρος του μέλλοντος του τόπου. Η Ελλάδα των μύθων και των αποπροσανατολισμών.
Αυτή την Ελλάδα καλούμαστε να κλειδώσουμε στο… χρονοντούλαπο, που θα έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο πιο θορυβώδης από όσους το 1979 είχαν εναντιωθεί στην ένταξη, αλλά και ο πρώτος που καρπώθηκε τα ευεργετήματά της. Σε πακέτα στήριξης, και όχι μόνο.
Η Ελλάδα που χρεοκόπησε ηθικά στα χέρια του τελευταίου των Παπανδρέου, ήταν η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ. Ως νοοτροπία, άποψη, συνήθειες και… κουσούρια. Η Ελλάδα που έρχεται, η Ελλάδα μετά την κρίση, θα πρέπει να είναι η Ελλάδα μετά το ΠΑΣΟΚ. Η επόμενη Ελλάδα. Η Ελλάδα που δεν θα χρειάζεται σωσίβια. Θα κολυμπάει με… απλωτές στο ανοιχτό πέλαγος. Και η εθνική ματιά προς το μέλλον, δεν θα κοντοστέκεται σε σύννεφα. Ούτε συννεφάκια…

Video



ysterografa.gr

Χριστιανοδημοκράτες Ελλάδος

Ρύθμιση για μετατάξεις εξπρές στους δήμους

Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να πραγματοποιούν μετατάξεις εξπρές για τους υπαλλήλους τους στο εσωτερικό τους, ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες με τη διάταξη του υπουργείο Εσωτερικών θα παρακάμπτονται οι χρονοβόρες διαδικασίες των Πράξεων Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που απαιτούνται σήμερα για να πραγματοποιηθεί η μετάταξη και θα μεταφέρεται η σχετική αρμοδιότητα είτε στον ίδιο το δήμαρχο είτε, το πιθανότερο, στο δημοτικό συμβούλιο.
Με αυτό τον τρόπο οι δήμοι θα μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό μόνοι τους και σε χρόνο που εκείνοι επιλέγουν, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν επί μήνες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για να πραγματοποιηθεί σήμερα μία μετάταξη εντός του δήμου μπορεί να χρειαστεί ακόμη και ένα οκτάμηνο (!) και προχωράει μόνο στην περίπτωση που είναι εθελούσια. Με τη νέα ρύθμιση στόχος είναι η μετάταξη να γίνεται μέσα σε μερικές ημέρες και στις περιπτώσεις που πρέπει να καλυφθούν πραγματικές ανάγκες να είναι αναγκαστική.
Δύο βασικοί στόχοι
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα ρύθμιση που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας έχει στόχο:
-Να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των δήμων σε προσωπικό, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές που άλλες είναι οι απαιτήσεις το χειμώνα και άλλες το καλοκαίρι
-Να μπορεί να λειτουργήσει και ως «ασπίδα» για απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων από ΝΠΙΔ που πρόκειται να καταργηθούν ή ΝΠΔΔ που πρόκειται να συγχωνευθούν,
Είναι δε πιθανό, εφόσον έχουν λυθεί ορισμένα θέματα όπως τις γίνεται στις περιπτώσεις μετατάξεων από ΝΠΙΔ ενός ΟΤΑ σε ΝΠΔΔ ή στον ίδιο το δήμο αλλά και στην αντίστροφη διαδικασία, να παρουσιαστεί από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα στις 30 και 31 Μαΐου.
Αλλαγές και στις μετατάξεις εκτός ΟΤΑ
Παράλληλα, το υπουργείο μελετά και την αλλαγή του πλαισίου μετατάξεων από ανάμεσα σε διαφορετικούς δήμους ή ακόμη και ανάμεσα σε δήμους και άλλους ογρανισμούς του δημοσίου (υπουργεία, νοσοκομεία κλπ), διαδικασία που σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται… χρόνια . Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση απαιτείται προηγούμενη συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία εκκρεμεί εδώ και μερικούς μήνες…

Πύρινη κόλαση στην Κυπαρισσία. Φωτιές σε Πάρο , Μάνη και Χανια (video)

Μεγάλη φωτιά στην Κυπαρισσία, υπό μερικό έλεγχο στην Πάρο
 
Η φωτιά στην Κυπαρισσία, ξέσπασε στις 10 το βράδυ της Τρίτης κοντά στην εθνική οδό που ενώνει την πόλη με τα Φιλιατρά. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, απείλησε σπίτια και επιχειρήσεις στην Κυπαρισσία, κάνοντας στάχτη μέχρι στιγμής, πολλά στρέμματα με ελιές.

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ανεξελεγκτες πυρκαγιες στη Κυπαρισσια! Μετωπα σε Γιαννιτσανα,Μεμι-Καμπο,γηπεδο.


Η πυρκαγια πισω απο το γηπεδο η οποια πλεον εισβαλλει στη πολη!
Το μεγαλο φωτισμενο κτιριο που διακρινεται
ειναι η πισω πλευρα του Γυμνασιου Κυπαρισσιας.

Μεγαλη πυρκαγια βρισκεται σε εξελιξη αυτη τη στιγμη στην εξοδο της Κυπαρισσιας προς Φιλιατρα.
Οι ισχυροι ανεμοι εχουν δωσει ενταση στο φαινομενο και η κατασταση δειχνει ανεξελεγκτη
καθως οι φλογες καινε γεωργικες εκτασεις και θερμοκηπια οσο και οποια πυκνη βλαστηση υπαρχει στη περιοχη. Στο σημειο εχουν φθασει πυροσβεστικα οχηματα και κατοικοι οι οποιοι προσπαθουν με οποιο τροπο να κατασβεσουν τη φωτια.
Τελευταια πληροφορηση αναφερει οτι ο ελαιωνας καιγεται σχεδον ολοκληρωτικα και η πυρκαγια εχει φθασει μεχρι τη Γιαννιτσαινα

Αλλη μια μεγαλη πυρκαγια βρισκεται σε εξελιξη στη περιοχη Μυρε'ι'κα-Μεμι κατω απο το Κοιμητηριο του Αγ.Γεωργιου.
Η φωτια καιει ελαιοδενδρα,θαμνους,γεωργικες εκτασεις ενω εχει κινδυνεψει το ξενοδοχειο Αpollo.
Πληροφοριες λενε οτι η πυρκαγια ενω αρχικα εδειχνε να κοπαζει, αναζωπυρωθηκε και πλεον ενω ετρεξε ολη τη περιοχη του Καμπου, φθανει μεχρι τη περιοχη του camping.
Τελευταια ενημερωση αναφερει οτι η πυρκαγια σε Καμπο,Καρτελα κλπ δειχνει να κοπαζει αφου πλεον εφτασε σχεδον στη θαλασσα (κατι που σημαινει σιγουρα μεγαλες ζημιες).

3ο μετωπο της φωτιας ανοιξε πριν ωρα στη περιοχη που βρισκεται πισω απο το γηπεδο,στα νοτιοδυτικα ορια της πολης οπου βρισκονται θαμνοι και ελαιοδεντρα ενω ηδη η πυρκαγια ανεξελεγκτη ειναι μεσα στη πολη και καιει σπιτια!
Φοβοι οτι τα μετωπα στη περιοχη της Γιαννιτσαινας οπου χτυπηθηκαν οι πρωτες κατοικιες και πισω απο το γηπεδο θα συνενωθουν.
Πλεον η κατασταση με τους ισχυρους ανεμους να διασπειρουν φλογες και θρυαλλιδες παντου δειχνει απελπιστικη και η Κυπαρισσια μας βρισκεται σε κατασταση εκτακτου αναγκης ενω πυροσβεστικες δυναμεις απο ολη τη Μεσσηνια προσπαθουν να αντιμετωπισουν τις πυρκαγιες!
Οποιος μπορει με γεωργικα μηχανηματα,υδροφορες κλπ ας συνδραμει το υπερανθρωπο εργο της Πυροσβεστικης!
Κλειστος πλεον ο δρομος Κυπαρισσιας - Φιλιατρων καθως η πυρκαγια βρισκεται και στις 2 οχθες της ασφαλτου και ενδιαμεσα οι πυροσβεστες οσο και πολιτες μαχονται εναντια στις φλογες...

kyparissia-news.blogspot.gr

Κλινικά νεκρός ο Σαουδάραβας βασιλιάς (;)

Κλινικά νεκρός από ανεπάρκεια καρδιάς, πνευμόνων και νεφρών είναι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο... βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπνουλάχ Μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα.

Ο 89χρονος μονάρχης είχε υποβληθεί πέρυσι σε μία σειρά επεμβάσεων στη Σαουδική Αραβία, καθώς έφερε εκτεταμένο πρόβλημα στην πλάτη του, ενώ και τότε οι δημοσιογράφοι τον είχαν «πεθάνει».

Αν και οι εγχειρήσεις τότε στέφθηκαν με επιτυχία, η υγεία του στη συνέχεια επιδεινώθηκε. Από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκεται ξανά στο νοσοκομείο ενώ πηγές αναφέρουν ότι είναι κλινικά νεκρός. Ωστόσο ο περίγυρος του δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε ανακοινώσεις για το φημολογούμενο θάνατο του.

Σημειώνεται ότι ο μονάρχης, πιστός στο μουσουλμανικό δόγμα είχε χρηματοδοτήσει τη μετάφραση και τη δωρεάν διαμονή του Κορανίου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
 
tro-ma-ktiko.gr

Mεγάλη φωτιά στην Κυπαρισσία - Μαίνεται σε τέσσερα μέτωπα

Φωτογραφία για Νεότερα για τη μεγάλη φωτιά στη Πάρο - Το μέτωπο της φωτιάς ξεπερνά τα 200 μέτρα
Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, περίπου στις 22.30, στην περιοχή Γιαννίτσαινα της Κυπαρισσίας στο νομό Μεσσηνίας σε χορτολιβαδική έκταση. Πολύ κοντά βρίσκονται κατοικίες, οι οποίες προς το παρόν δεν απειλούνται.
Η πυρκαγιά εκτείνεται σε τέσσερα μέτωπα και απειλεί ελαιώνες και αμπέλια. Λίγο μετά τις 11 ξέσπασε και νέα πυρκαγιά στην περιοχή Κάμπος Κυπαρισσίας , ενώ στο σημείο βρίσκεται και ξενοδοχείο το οποίο κινδυνεύει .
Λίγα λεπτά πριν τις 12 ξέσπασε και τρίτη φωτιά στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου Κυπαρισσίας σε ελαιόδεντρα ενώ κοντά βρίσκονται και σπίτια τα οποίο και κινδυνεύουν.
Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες του tharrosnews.gr, έχει περάσει και μέσα στην πόλη και φθάνει μέχρι την θάλασσα. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει παραλιακό μαγαζί στην πόλη της Κυπαρισσίας. Όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται στο δρόμο και προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.
Για την κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 12 οχήματα με 46 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από τον Άγιο Διονύσιο Κυπαρισσίας, κοντά στην Εθνική Οδό Κυπαρισσίας  Φιλιατρών, η οποία  παραμένει κλειστή λόγω της πυρκαγιάς.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.Οι καιρικές συνθήκες και οι ισχυρότατοι άνεμοι που επικρατούν δυσχεραίνουν το έργο πυρόσβεσης.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει Πυροσβεστικές δυνάμεις από όλο το νομό ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν όπως σε όλη τη Μεσσηνία και στην συγκεκριμένη περιοχή , απόψε το βράδυ , είναι αντίξοες με ισχυρούς ανέμους που διευκολύνουν το έργο της φωτιάς...

Φωτιά τώρα και στην Πάρο Κινδυνεύουν να καούν οικίες

To πύρινο «αντίο» του καλοκαιριού
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά απόψε και στην Πούντα της Πάρου,  στο σημείο που συνδέει Πάρο-Αντίπαρο με το φέρι-μποτ.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν αυτή τη στιγμή στην Πάρο,η φωτιά δυναμώνει και επεκτείνεται το μέτωπό της προς την περιοχή του Βουτάκου, ενώ ανεβαίνει και προς την περιοχή του δρόμου στο αεροδρόμιο. Κακός σύμμαχος στην προσπάθεια κατάσβεσης οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν με ένταση ίσως και μεγαλύτερη των 8 μποφόρ.
Το μέτωπο της φωτιάς, μπορεί να ξεπερνά αυτή την ώρα και τα 200 μέτρα, ενώ ανεβαίνει προς το νέο αεροδρόμιο της Πάρου.
Η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις λόγω του αέρα και προφανώς αυτή τη στιγμή είναι ανεξέλεγκτη. Στην περιοχή του Βουτάκου κινδυνεύουν να καούν οικίες.

newsnow.gr

Πυρκαγιά στο εργοστάσιο του Καρέλια στην Καλαμάτα

karelia
Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στην καπνοβιομηχανία Καρέλια στην Καλαμάτα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που επικαλείται ο δικτυακός τόπος της εφημερίδας Ελευθερία της Καλαμάτας, η πυρκαγία ξέσπασε έπειτα από βραχυκύκλωμα στα φίλτρα.

Τουρκικά σενάρια πολέμου στο Αιγαίο με 94 πολεμικά πλοία 23 ελικόπτερα και μαχητικά



Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Με τον πρωτοφανή αριθμό των 94 πολεμικών πλοίων, 23 ελικοπτέρων και αντίστοιχο μαχητικών αεροσκαφών επιχειρεί η Τουρκία να δημιουργήσει <<συνθήκες πολέμου>> στο Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης ''Ντενίζ Γκουρντου'' ( Θαλασσόλυκος) των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όπου εμφανίζονται ...παρενοχλούμενες από την Ελλάδα!

Τόσο τα - ακραία - σενάρια της άσκησης όσο και αρκετές προκλητικές κινήσεις - υπέρπτηση Αγαθονησίου από Φάντομ, πλους τορπιλακάτου μέχρι την Τζιά, αντίδραση σε αναγνωρίσεις, κλπ - είχαν σχεδιαστεί από το Γενικό Επιτελείο έτσι ώστε αφενός να προκαλούν και αφετέρου να δημιουργούν συνθήκες ατυχήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται, λένε έμπειροι αναλυτές στην Αθήνα.

Πότε θα καταβληθεί το ΕΚΑΣ και ποιό θα είναι το ύψος του


Mε την πληρωμή της σύνταξης μηνός Ιουνίου (στις 30 Ιουνίου του 2013) θα καταβληθεί στους δικαιούχους, το ΕΚΑΣ του 2013, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ.
Επίσης, με την ίδια πληρωμή θα χορηγηθούν και τα αναδρομικά ποσά ή οι διαφορές ΕΚΑΣ 2013 που αφορούν το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2013 έως 31 Μαΐου του 2013, ενώ παράλληλα θα παρακρατηθούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά ΕΚΑΣ μηνός Μαΐου 2013 που είχαν χορηγηθεί με την πληρωμή του μήνα αυτού στις 29 Απριλίου, τόσο στις περιπτώσεις των συνταξιούχων που δεν δικαιούνται πλέον το ΕΚΑΣ για το τρέχον έτος, όσο και στις περιπτώσεις εκείνων που δικαιούνται μικρότερο ποσό.

Ραγκούσης: Ντροπή να ηγείται του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

ragousis111111
Σκληρή αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, στην Προανακριτική, όταν ο πρώτος έκανε λόγο για ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου υποστηρίζοντας ότι ως υπουργός Οικονομικών δεν αξιοποίησε τη λίστα «Λαγκάρντ» και δεν ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο. αλλά φρόντισε να βάλει χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ”.
«Είναι ντροπή να ηγείται της δημοκρατικής παράταξης ο Ευάγγελος Βενιζέλος», φέρεται να είπε σε κάποιο σημείο ο κ. Ραγκούσης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Ρήγα που τον κατηγόρησε ότι διακατέχεται από πολιτική εμπάθεια και μίσος κατά του κ. Βενιζέλου. Τον τσίγκλισε μάλιστα λέγοντας πως υπό την ίδια οπτική ευθύνες έχει και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Κατά τα άλλα στην κατάθεσή του ο κ. Ραγκούσης επέλεξε ως σημείωναν μέλη της Προανακριτικής να κάνει “γαργάρα” τις παλιές του δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης περί περίεργων συμπεριφορών μελών του τότε υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και τη φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα, εξάλλου, με τις ίδιες πληροφορίες στην Προανακριτική έχουν σταλεί από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Μουζακίτη και Πεπόνη, που διερευνούσαν την υπόθεση, τουλάχιστον 29 ονόματα που είχαν κάνει χρήση της ευεργετικής ρύθμισης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τον επαναπατρισμό αδήλωτων κεφαλαίων, ενώ κάποια από τα ποσά αγγίζουν τα 5 με 6 εκατ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έχει συντάξει έγγραφο με νομικούς ισχυρισμούς ότι προέκυψαν ενδείξεις κατά του κ. Παπακωνσταντίνου και για το αδίκημα της απιστίας και ζητεί την έγκριση της Ολομέλειας της Βουλής ώστε η Επιτροπή να μπορέσει να διευρύνει το κατηγορητήριο της.
Όπως δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής τουλάχιστον 30 υπογραφών από βουλευτές, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, προκειμένου η πρόταση να συζητηθεί και να εγκριθεί από την Ολομέλεια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον συνολικό έλεγχο του ΣΔΟΕ στη λίστα “Λαγκάρντ” φαίνεται να προκύπτει ότι η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 150.000 ευρώ, όπως απαιτεί ο νόμος για να παραπεμφθεί για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

ysterografa.gr

Συναντήσει​ς Xρίστου Δήμα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας και την Ένωση Αστυνομικώ​ν Υπαλλήλων Κορινθίας

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ. Λεωνίδα Κολαϊτη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στη συνέχεια ο Χρίστος Δήμας συναντήθηκε με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας. Στις δύο συναντήσεις συζητήθηκαν εκτενώς θέματα τα οποία αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι, καθώς και πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης τους.