Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ανάπηρη γυναίκα στην κορυφή του Έβερεστ!

india
Η Ινδή Αρουνίμα Σίνχα έγινε η πρώτη ανάπηρη γυναίκα η οποία κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή του όρους Έβερεστ, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Μουμπάι.
Η 25χρονη γυναίκα, πρώην βολεϊμπολίστρια η οποία συμμετείχε και στην εθνική ομάδα της χώρας της, υπέστη ακρωτηριασμό στο αριστερό πόδι όταν κακοποιοί την πέταξαν από ένα τρένο εν κινήσει, στις 12 Απριλίου 2011, επειδή αντιστάθηκε όταν επιχείρησαν να αρπάξουν την τσάντα της και τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε.
Η κ. Σίνχα ολοκλήρωσε την αναρρίχηση από το Κατμαντού μέχρι την κορυφή των Ιμαλαΐων σε 52 ημέρες. Ήταν μέλος της Αποστολής Οίκο-Έβερεστ, ανέφερε η εφημερίδα DNA στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη τους οργανωτές της αποστολής στο Νεπάλ.
Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την 29η Μαΐου 1953, όταν ο Έντμουντ Χίλαρι και ο Τενζίνγκ Νοργκάι έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι στον κόσμο που κατέκτησαν το Έβερεστ.

ysterografa.gr

Τέλος ο Νικοπολίδης από τον Ολυμπιακό!

nikopolidis1111
Οι φήμες που υπήρχαν τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώθηκαν και η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Αντώνη Νικοπολίδη. 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Αντώνη Νικοπολίδη και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του. Ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν και θα παραμείνει ένα μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού".

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το διαζύγιο είναι φιλικό και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στις σχέσεις των δύο πλευρών. Αυτό, άλλωστε φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο κλείνει η ανακοίνωση. Η ουσία είναι πως ο Νικοπολίδης επιθυμεί να ξεκινήσει την καριέρα του ως πρώτος προπονητής και δεν ήθελε να μείνει ως βοηθός του Μίτσελ στους ερυθρόλευκους.
Ετσι, επέλεξε να αποχωρήσει από το Λιμάνι και πλέον αναζητά την ομάδα, η οποία θα του εμπιστευθεί τα ηνία της ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου

"Ουδέποτε ενημερώθηκ​ε ο Βενιζέλος για το έγγραφο"

venpap
Τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου καρφώνει το ΠΑΣΟΚ μετά την αποκάλυψη ότι υπήρξε επίσημο γαλλικό έγγραφο για τη λίστα Λαγκάρντ. “Ουδέποτε ενημερώθηκε σχετικά ο Βενιζέλος”, τονίζει η Ιπποκράτους.
Σε σημείωμα άτυπης ενημέρωσης το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται μεν με δριμύτητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με τους χειρισμούς του, ωστόσο, ενώ παράλληλα εκθέτει ακόμη περισσότερο τον κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς αποκαλύπτει ότι ο πρώην υπουργός δεν είχε ενημερώσει ποτέ τον διάδοχό του, Ευάγγελο Βενιζέλο ή τις αρμόδιες υπηρεσίες για όλα αυτά.
Στο σημείωμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «το διαβιβαστικό έγγραφο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών του Σεπτεμβρίου 2010 που συνόδευε το cd της λεγόμενης λίστας Λαγκαρντ και παραλήφθηκε προσωπικά από τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ανεξάρτητα από τη νομική του σημασία, δεν είχε τεθεί υπόψη των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και του επόμενου Υπουργού που ενημερώθηκε από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ».
Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ακόμη ότι «η απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέξει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην υπόθεση της λίστας βασίστηκε σε πανηγυρικώς αποδεδειγμένα αλλεπάλληλα ψεύδη και εγκληματικά οργανωμένες κινήσεις παρασκηνίου» και προσθέτει πως «είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ακόμη δεν συνετίστηκαν οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ».

ysterografima.gr

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Γραφείο Τύπου Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων

Νικηφόρα πέρασε απο τη Ρόδο ο Α. Ο. Λουτρακίου



Zωντανοί στην διεκδίκηση του εισιτηρίου για την άνοδό τους μέσα από μπαράζ, στην Γ' Εθνική, έμειναν οι παίκτες του Α. Ο. Λουτρακίου , καθώς πέρασαν νικηφόρα από τη Ρόδο με 0 - 1 επί του Φοίβου Κρεμαστής.  Το "χρυσό" τέρμα των "ορανιέ" σημείωσε με άπιαστο βολέ στο 70' ο Αποστολακης εκμεταλευόμενος σέντρα του Δημακη.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο τερματοφύλακας της Λουτρακιώτικης ομάδα απέκρουσε στο 12' πέναλτι , στο οποίο υπέπεσε ο Μαυρέλης και εκτέλεσε ο Τζιβιλογλου, ενώ στο 39' οι Ροδίτες είχαν δοκάρι με τον Δελαπορτα μετα απο απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ (Σάββας Ορφανίδης): Λουτριώτης, Μπιλλιάς, Αξιώτης, Λαμάι (81’ Αθανασίου), Φωτεινής, Θεοδοσίου, Τζιβίλογλου (72’ Ορφανίδης Σ.), Γκινής, Δελαπόρτας, Μαθιός (73’ Καρίκης), Ορφανίδης Ν.
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (Χαράλαμπος Πάτρας): Μπέκος, Τσουμάνης (64’ Δημάκης), Γκαρμίρης, Τσώκος, Μαυρέλης, Σπέτσης, Αντωνίου, Ζερβός, Χρυσαφίδης, Αποστολάκης (80’ Γιαννακούλης), Παινέσης


Έτσι η υπόθεση- άνοδος θα κριθεί ανάμεσα στη Θύελλα Ραφήνας και τον Π.Α.Ο. Λουτρακίου, που θα τεθούν αντιμέτωποι την τελευταία αγωνιστική, ενώ η ροδίτικη ομάδα μετά και το νέο αρνητικό αποτέλεσμα,χάνει οριστικά και αμετάκλητα την άνοδο, αφού μέχρι στιγμής στα μπαράζ μετράει μόλις μία νίκη και τρεις ήττες. Την προσεχή Κυριακή ο Α. Ο. Λουτρακίου θα αγωνιστεί στο "Θώδειο" Στάδιο με τον 'Ατταλο Νέας Περάμου, ενώ ο Φοίβος θα κληθεί να παίξει στη Ραφήνα με αντίπαλο τη Θύελλα που «καίγεται» για τη νίκη…

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Θύελλα Ραφήνας επκράτησε , στη Νέα Πέραμο με σκορ 1 - 3 επί του
Άτταλου. Η ομάδα της Ραφήνας προηγήθηκε στο σκορ στο 16' με σουτ του Χαρακτίδη.
Στο 38' ο Τασσόπουλος με πλασέ εξ επαφής ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας της Ανατολικής Αττικής. Στο 61'  ο Μουζακάς τριπλασίασε τα τέρματα της Θύελλας. Τέλος στο 89' ο νεαρός Κατσαφάρος διαμόρφωσε το τελικό 1 - 3.

"ΞΥΠΝΑ ΕΥΡΩΠΗ! ΕΝΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ GUY VERHOFSTADT

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ

"ΞΥΠΝΑ ΕΥΡΩΠΗ! ΕΝΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ"

 

Δημόσια συζήτηση με τον Guy Verhofstadt, τέως Πρωθυπουργό του Βελγίου και Πρόεδρο της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 και ώρα 17:30 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).
Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και φιλοξένει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Guy Verhofstadt θα μιλήσει για το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και θα παρουσιάσει την πρότασή του για μια "μεταεθνική" Ευρώπη με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του "Ξύπνα Ευρώπη! Ένα μανιφέστο για μία άλλη Ευρώπη", που έχει συγγράψει από κοινού με τον Daniel Cohn-Bendit, Πρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας Ηλίας Ευθυμιόπουλος. Μετά από τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα

Λίγα λόγια για τον Guy Verhofstadt

O Guy Verhofstadt (1953) διετέλεσε Πρωθυπουργός του Βελγίου από το 1999 έως το 2008 και σήμερα είναι ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου (ALDE).

Οι Guy Verhofstadt και Daniel Cohn-Bendit είναι φέτος υποψήφιοι για το Βραβείο European Leader Award 2013. Ο νικητής του Βραβείου θα ανακοινωθεί στις 6 Ιουνίου 2013 στις Βρυξέλλες. Περισσότερα για το Βραβείο μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο: http://www.stateoftheeu.eu/european-leader-award-2013/
Για περισσότερες πληροφορίες:

ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος (+30) 210 32 71 011(Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου(+30) 6973 699 886(κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα (+33) 3 881 73822(Στρασβούργο)
e-mail : constantinos.tsoutsoplides@europarl.europa.eu

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης (+30) 6943 100 303(κινητό)

του ΕΚ στην Ελλάδα(+33) 3 881 74356(Στρασβούργο)

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :


Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.gr/

 

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε..  Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

     @EP_Hellas

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΙΣΟΒΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ! ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΕΠΟΝΗ.

20130522-013518.jpg

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2012 αποκαλύπταμε: Η αποκάλυψη της απάτης: Ο Παπακωνσταντίνου έλεγε πως πήρε την λίστα από τις μυστικές υπηρεσίες ενώ είχε παραδοθεί θεσμικά στον πρέσβη!
Παραθέτοντας τα έγγραφα – ντοκουμέντα που έρχονται σήμερα επισήμως στο φως και απο τις Γαλλικές αρχές με ..

 Περισσότερα ντοκουμέντα στο olympia.gr
 

Τσίπρας: Το Μνημόνιο μας καταστρέφει. Όπως ο πόλεμος…


Alexis-Tsipras-El-PaisΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του που δημοσιεύεται στην ισπανική εφημερίδα «El Pais», τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η δημοσιονομική λιτότητα δεν έχει μόνο προκαλέσει οικονομική καταστροφή σε κλίμακα αντίστοιχη ενός πολέμου αλλά έχει ταυτόχρονα αποτύχει στους ίδιους τους δεδηλωμένους στόχους της».
Παράλληλα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ , απευθύνει κάλεσμα για τη σύμπηξη μίας πλατιάς συμμαχίας των λαών και των προοδευτικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού νότου.
Αναλυτικά το άρθρο του Αλ. Τσίπρα στην El Pais:

Γρεβενά: Βγάζουν δίσκο για να πληρώσουν το δημοτικό φωτισμό!

Δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Γρεβενών που αποφάσισαν να βγάλουν δίσκο στην εκκλησία προκειμένου να μην μείνουν χωρίς φως τα πεζοδρόμια τα βράδια.
Σύμφωνα με το grevenamedia.gr, προ ημερών αντιδήμαρχος του δήμου επισκέφτηκε το χωριό και ενημέρωσε ότι για λόγους οικονομίας πρόκειται να αποσυνδεθούν τα φωτιστικά των πεζοδρομίων. Σε διαφορετική περίπτωση, αν συνεχιστεί δηλαδή ο φωτισμός, θα πρέπει να γίνει αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη.
Ετσι, οι κάτοικοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αποφάσισαν την ερχόμενη Κυριακή να βγάλουν δίσκο στην εκκλησία προκειμένου να πληρώσουν με αυτό τον τρόπο το κοινόχρηστο δημοτικό ρεύμα και να κρατήσουν το χωριό τους φωτισμένο τα βράδια.

ΣΕ ΒΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚ​Α ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤ​Α ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Για τα «αναπτυξιακά ξεπουλήματα» του ΤΑΙΠΕΔ σε Βόνιτσα και Λευκάδα, ενημερώθηκε από κοντά ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος σήμερα (22/5//2013) το μεσημέρι έκλεισε τη διήμερη επίσκεψή του στις δύο αυτές περιοχές.
Στη Βόνιτσα, μαζί με τον Πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Παναγιώτη Μιχαλάτο, είχε συνεργασία με το Δήμαρχο Βόνιτσας Νίκο Σολδάτο και τους αντιδημάρχους του, ο οποίος δήλωσε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λένε όχι στο ξεπούλημα της ιστορικής νησίδας Κουκουμίτσας με το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου και τις απέναντι ακτής επιφάνειας 128 στρεμμάτων.
Το θέμα έχει παραπεμφθεί σε Νομικούς ειδικούς προκειμένου να καταρριφθεί η Υπουργική Απόφαση εκχώρησης όλου αυτού του φυσικού πλούτου της περιοχής στο ΤΑΙΠΕΔ.
Ο Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε και με τα μέλη της τοπικής Αγωνιστικής Επιτροπής κατά του ξεπουλήματος, με τους οποίους και επισκέφθηκε το νησάκι της Κουκουμίτσας. Στη συζήτηση, μάλιστα, που είχε μαζί τους αναρωτήθηκε «ποιος πήγε και κάρφωσε στο ΤΑΙΠΕΔ ότι υπάρχει αυτό το φιλέτο του απίστευτου φυσικού κάλλους για ξεπάστρεμα».
Η απάντηση που εισέπραξε φωτογράφιζε γνωστό τοπικό στέλεχος του συγκυβερνώντος μνημονιακού κόμματος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έχει ήδη, σε συνεργασία με τον Πολιτευτή Παναγιώτη Μιχαλάτο, καταθέσει τη σχετική Ερώτηση στη Βουλή, δεσμευόμενος ότι θα πράξει κάθε ενέργεια στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων για να αποτρέψει την καταστροφή της περιοχής.

Αντίστοιχη Ερώτηση ετοιμάζεται να καταθέσει ο Τέρενς Κουίκ και για την πολύ περίεργη σπουδή του ΤΑΙΠΕΔ να βγάλει στο σφυρί μία λωρίδα γης μήκους 700 μέτρων με πλάτος από 15 έως 40 μέτρα, στην περιοχή Βαρδάνια της Λευκάδας, δίπλα στην πόλη, που λόγω της λιμνοθάλασσας έχει χαρακτηριστεί Natura.
Την περιοχή την επισκέφθηκε με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκάδας, Σπύρο Πολίτη και Όμηρο Λαυράνο.
Όπως ελέχθη στον Τέρενς Κουίκ, δεν μπορεί κανένας στη Λευκάδα να αντιληφθεί τι κρύβει η συγκεκριμένη «επιχείρηση» του ΤΑΙΠΕΔ, όταν επί της ουσίας μια τέτοια λωρίδα έχει δυσκολία στο να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον.
Υπόψη ότι ο Δήμος Λευκάδας διεκδικεί το συγκεκριμένο χώρο ως δική του περιουσία, η οποία, στα χαρτιά τουλάχιστον, εμφανίζεται να είναι μέχρι το 2005.
Χθες το βράδυ, ο Τέρενς Κουίκ και οι Συντονιστές των ΑΝΕΞ ΕΛ έκαναν επίσκεψη στον κεντρικό πεζόδρομο της Λευκάδας και συνομίλησαν με καταστηματάρχες και πολίτες, καταγράφοντας την πλήρη απογοήτευση των επιχειρηματιών για την «απίστευτη πεσμένη εμπορική κίνηση» όπως με μια φωνή του έλεγαν όλοι.
Συμφωνήθηκε με τους Συντονιστές ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞ ΕΛ να επιστρέψει αρχές Ιουνίου στο νησί για εκτεταμένη περιοδεία σε όλες τις σημαντικές περιοχές της Λευκάδας.
Από τη Λευκάδα, μέσω Άκτιου, ο Τέρενς Κουίκ αναχώρησε αεροπορικώς για το Αργοστόλι, συνεχίζοντας τη πολυήμερη περιοδεία του στις 19 Εκλογικές Περιφέρειες που έχει υπό την εποπτεία του

Νίκος Νικολόπουλ​ος ιδυρική διακήρυξη και συνέντευξη τύπου Χρσιτιανοδ​ημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος


Σε συνέντευξη Τύπου για τη δημιουργία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος «ΧΡΙ.Κ.Ε.» όπως αναφερει σε δελτίο τύπου, καλεί ,ο επικεφαλής και Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος και τα τριάντα πέντε μέλη (35) της Πρώτης Διοικούσης Επιτροπής του νέου πολιτικού φορέα.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος θα ανακοινώσει

Η ζωή συνεχίζεται κανονικά και χωρίς… ωρίμανση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορεί οι συνιστώσες να μην έχουν φθάσει στον αναγκαίο βαθμό… ωρίμανσης για να δεχθούν την αυτοδιάλυσή τους, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ η ζωή – και οι υποσχέσεις προς πάσα κατεύθυνση – συνεχίζονται κανονικά και μετά τα γεγονότα της Κ.Ε. του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Τα έμπλεξαν κάπως μεταξύ του ενιαίου κόμματος και της ενιαίας δράσης, αλλά παρ’ όλα αυτά, συμπεριφέρονται σα να μην συμβαίνει τίποτε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως την επομένη της ημέρας που παρέπεμψαν τις διαφωνίες τους στο Συνέδριο (μπας και μέχρι τότε «ωριμάσουν» κάποιες από τις λιγότερο σκληρές συνιστώσες), εξαπολύθηκαν προς πάσα κατεύθυνση.

Έτσι, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και είχαν, όπως μας ενημέρωσαν, πολύωρη συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του σωματείου τους.

Η γυναίκα που (μάλλον) θα διαδεχθεί τον Μπερνάνκι

Janet-Yellen

ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Στην εποχή της μεγάλης κρίσης, ειδικά της “μαύρης τρύπας” που απείλησε να παρασύρει τον πλανήτη μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008, η ανθρωπότητα είχε την τύχη να βρίσκεται στα ηνία της “τράπεζας των τραπεζών”, ένα διεισδυτικό μυαλό, που είχε κάνει… διδακτορική διατριβή πάνω στη Μεγάλη Ύφεση.
Η Ιστορία αναμένεται να είναι στοργική με τον Μπεν Μπερνάνκι, η θητεία του οποίου στη Fed συνδέθηκε με το επίτευγμα της αμερικανικής οικονομίας να αντέξει. Και στη συνέχεια να ανακάμψει. Από μια κρίση εμπιστοσύνης, σαν και αυτή που προκάλεσε η… με το ζόρι χρεοκοπία της Lehman Brothers από την κυβέρνηση Μπους το 2008, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει συστημικό σοκ σε μια οικονομία κάθε άλλο παρά στατική.
Το παράδειγμα Μπερνάνκι θα θυμίζει ακόμη πόσο… μυωπική ήταν η διαχείριση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της λεγόμενης και “παιδικής χαράς”, από τη “Monde”. Σε αντίθεση με τη Fed, που… δεν κουράστηκε να τυπώνει δολάρια και να τα διοχετεύει στην πραγματική οικονομία, αδιαφορώντας για τις πληθωριστικές συνέπειες της πολιτικής της, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα… χλωμιάζει ακόμη και στο ενδεχόμενο να τυπωθούν ευρωομόλογα, πόσο μάλλον να αγοραστούν μαζικά τα χρέη των προβληματικών οικονομιών της ευρωζώνης.
Η εποχή Μπερνάνκι ωστόσο φτάνει στο τέλος της, καθώς ο άνθρωπος που έκανε τον “γκουρού” Άλαν Γκρίνσπαν να φαντάζει… υπέργηρος δεν σκοπεύει να ανανεώσει για ακόμη μια θητεία την παρουσία του στο τιμόνι της Fed. Και οι συζητήσεις για τη διαδοχή του έχουν αρχίσει να φουντώνουν.
Τα περισσότερο “ζωηρά” ΜΜΕ στις ΗΠΑ δεν διστάζουν να ρίξουν στο τραπέζι των συζητήσεων το… απαγορευμένο όνομα του μεγιστάνα του Τύπου και σημερινού δημάρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ. Επειδή ωστόσο κανείς δεν προσδοκά από την αρτηριοσκληρωτική γραφειοκρατία της Ουάσινγκτον να επιλέξει τον δικό της… Φραγκίσκο, όπως έκανε η κουρία του Βατικανού με τον άλλοτε Καρδινάλιο Μπεργκόλιο, ως πιθανότερη εξέλιξη φαντάζει η διαδοχή του Μπεν Μπερνάνκι από την 67χρονη Τζάνετ Γιέλεν.
Τη σημερινή αντιπρόεδρο της Fed, που διετέλεσε στο παρελθόν μεταξύ άλλων επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Λευκού Οίκου, επί Προεδρίας Μπιλ Κλίντον. Στα χρόνια της δημιουργικής ευημερίας δηλαδή, τότε που η αμερικανική οικονομία γύρισε σελίδα, και στράφηκε σε περισσότερο σύγχρονους τομείς δράσης και εργαλεία ανάπτυξης.
Τον Ιούλιο του 2009 άλλωστε, όταν ο Μπεν Μπερνάνκι σκεφτόταν σοβαρά να τα παρατήσει, η Γιέλεν είχε ακουστεί και πάλι ως η επικρατέστερη διάδοχός του. Τελικά περιορίστηκε σε ρόλο αντιπροέδρου, και… κάνει υπομονή.
Δυο λεπτομέρειες, ενδεχομένως χρήσιμες για την ανάγνωση της περίπτωσής της: Έχει εβραϊκή καταγωγή. Και αναφορικά με την οικονομική θεωρία της, μιλάει διαρκώς για την ανάγκη ενίσχυσης της αγοράς εργασίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην ύφεση. Ενδιαφέρον…

ysterografa.gr

Πάνω από 7.000 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ το 2013

Τη διαβεβαίωση ότι εντός το 2013 θα προσληφθούν χιλιάδες επιτυχόντες σε παλαιούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ έδωσε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr στη Βασιλίσσης Σοφίας θεωρούν πως μπορούν να επιτύχουν ακόμη και άνω των 7.000 προσλήψεων εντός του 2013 ή το πολύ στις αρχές του 2014, από τους πάνω από 10.000 διοριστέους του ΑΣΕΠ, καθώς οι 3 με 3.500 εμπίπτουν στην αναλογία 1 προς 5 ενώ οι υπόλοιποι θα προέλθουν από το 1 προς 1 των 4.000 απολύσεων.
Προς αυτή την κατεύθυνση έδειξε και Α. Μανιτάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του κόμματός του (ΔΗΜΑΡ), Β. Οικονόμου τονίζοντας ότι από τους πίνακες των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ θα προσληφθούν με βάση τη σειρά επιτυχίας:
- Παραπάνω από 3.000 με την εφαρμογή του κανόνα ένα προς πέντε (που στην πράξη παραδέχθηκε ότι είναι ένα προς εφτά) και του άλλους περιορισμούς που υπάρχουν: «Κάθε χρόνο που επιλέγουμε με αυστηρά κριτήρια και σε συνεννόηση με κάθε Υπουργείο με βάση τις απόλυτες ανάγκες που έχει, δίνοντας προτεραιότητα κυρίως στους κοινωνικούς τομείς, πάντα φροντίζουμε ώστε να τηρούμε τη σειρά επιτυχίας που έχουν, ανάλογα φυσικά με το φορέα στον οποίο έχουν επιτύχει και κάνοντας μία κατανομή ανά φορέα, σύμφωνα με μια οροφή που έχουμε κάθε χρόνο. Φέτος πρέπει να είναι γύρω στις τρεις χιλιάδες και κάτι παραπάνω που θα διοριστούν σύμφωνα με τον κανόνα του ένα προς πέντε και τους άλλους περιορισμούς που έχουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.
- Ίσος αριθμός με αυτούς που θα απολυθούν από τους επίορκους και τους ΙΔΑΧ των ΝΠΙΔ που θα καταργηθούν με βάση το ένα προς ένα (μία απόλυση μία πρόσληψη) της τελευταίας συμφωνίας κυβέρνησης – τρόικας . Να σημειωθεί ότι ο υπουργός δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει 4.000 απολύσεις εντός του 2013. Δεσμεύθηκε όμως ότι «θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν εντός του 2014 για να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε αυτοί που παραμένουν τόσα χρόνια να βρουν επιτέλους αυτά που δικαιούνται και με τόση καρτερικότητα αναμένουν».
Θέλουμε τους διοριστέους και όχι αυτούς που δεν έχουν προσόντα
Μάλιστα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα επιχειρήματα, όπως είπε, που επικαλούνται το δικαίωμα στην εργασία «αυτών που θα φύγουν ύστερα από αποφάσεις Πειθαρχικών Συμβουλίων, Υπηρεσιακών Συμβουλίων, γιατί δεν έχουν τα προσόντα», αντέτεινε το εξής: «Πρώτοι αξίωση για την κατάληψη θέσης στο Δημόσιο και άρα δικαίωμα στην εργασία έχουν αυτοί που είναι διοριστέοι, έχουν κριθεί, έχουν διαπιστωθεί τα προσόντα τους και περιμένουν τόσο καιρό για να δικαιωθούν για τους κόπους τους και για την αξιοσύνη τους. Στην προσπάθεια που κάνουμε της ποιοτικής αναβάθμισης του Δημοσίου, της ποιοτικής αξιοποίησης και ιδίως της ανανέωσης του προσωπικού, πιστεύω ότι η χαλάρωση αυτή του 1 προς 1 και η βελτίωση των δημοσιονομικών μας θα μας επιτρέψει να απαλύνουμε, να εξαφανίσουμε αυτήν την κοινωνική αδικία», κατέληξε.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι το εξής:

«Ναι μεν, αλλά…» για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

antiratsistiko
Η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή η οποία εξέταζει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, εκτίμησε πως χρειάζεται να γίνουν αλλαγές και τροποποιήσεις πριν κατατεθεί στη Βουλή.
Η ΚΕΝΕ ανέλαβε να μελετήσει το νομοσχέδιο έπειτα και από τις επιφυλάξεις της κυβέρνησης σε συγκεκριμένα σημεία του σχεδίου νόμου του κ. Αντώνη Ρουπακιώτη.
Η ΚΕΝΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχεται μεν τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, ωστόσο, τα μέλη της εισηγήθηκαν μία σειρά αλλαγών, νομοτεχνικών βελτιώσεων και αναδιατυπώσεων.
ΗΕπιτροπή φέρεται να επεσήμανε στους εκπροσώπους του υπουργείου ότι είναι αναγκαίο να επεξηγηθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια τα ποινικά αδικήματα όπως αυτό που στο σχέδιο νόμου ορίζεται ως «καλλιέργεια μίσους».
Σημείωσαν πως οι συγκεκριμένες αλλαγές και αποσαφηνίσεις κρίνονται αναγκαίες προκειμένου να αποφευχθούν νομικές περιπέτειες.

ysterografa.gr

Κορυφαίος προπονητής ο Δώνης με 70% σύμφωνα με την ψηφοφορία της ΝΟVA! Στην επόμενη ο ΓΑΠ θα αναδειχτεί αγαπημένος πολιτικός των Ελλήνων με Σταλινικά ποσοστά!

Γελάνε και τα τσιμέντα με τα βραβεία της NOVA. Κατ΄ αρχήν βέβαια να πούμε ότι η επιλογή είναι συγκεκριμένη, δηλ. όποιος ήθελε να ψηφίσει μπορούσε να διαλέξει όχι από όλους τους προπονητές αλλά από 3 που επέλεξαν οι ειδικοί της nova! Tώρα πως θεώρησαν ένα προπονητή που αποκλείστηκε καλοκαιριάτικα από μία ανίσχυρη ομάδα που μάζευε σφαλιάρες στους ομίλους, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε εξαιρετικές πορείες στην Ευρώπη, ένα προπονητή που αποκλείστηκε από το κύπελλο, και στο πρωτάθλημα παρουσίασε ένα αποκρουστικό αγωνιστικό πρόσωπο με πολύ άσχημα αποτελέσματα απέναντι στους λίγους σοβαρούς αντιπάλους και έκανε την οργή του κόσμου να χτυπήσει κόκκινο με αποτέλεσμα να απολυθεί κακήν κακώς από την ομάδα του ως ένα από τους 3 καλύτερους του πρωταθλήματος είναι απορίας άξιο.
Ωστόσο και πάλι μεταξύ των κ.κ. Δώνη, Χριστόπουλου του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και Τσιώλη του Αστέρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συναντήσεις άνθρωπο που να παρακολουθεί τη σούπερλίγκα συστηματικά και να σου πει ότι πιο πετυχημένος εκ των 3 είναι ο Δώνης τη φετινή σεζόν.
Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της NOVA o Δώνης έλαβε το 69,19% ( !!!)των ψήφων. Λίγο ακόμα και θα έφθανε σταλινικά ποσοστά.
Τι ακριβώς συνέβη;

Το ΣτΕ άνοιξε το δρόμο για τους διαγωνισμούς των ΧΥΤΑ

ste
Το «πράσινο φως» άναψε το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση οι διαγωνισμοί κατασκευής ΧΥΤΑ στους δήμους Φυλής και στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού του δήμου Μαραθώνα Αττικής.
Ειδικότερα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με τις υπ’ αριθμ. 1986 – 1988 αποφάσεις του, απέρριψε τις προσφυγές των επίμαχων δυο δήμων και φυσικά όλους τους ισχυρισμούς τους ως αβάσιμους.
Αναλυτικότερα, ο δήμος Φυλής ζητούσε να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία: α) η από 25.10.2012 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΔΕΣΔΙΤ) με την οποία, κατόπιν αιτήματος του ΝΠΔΔ «Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής» (ΕΔΣΝΑ), εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 3389/2005 περί Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) το έργο «μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων στην ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων Δυτικής Αττικής (‘Ανω Λιόσια), β) η από 19.11.2012 απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, κατά το σκέλος εκείνο της «Α’ φάσης – πρόκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος» για τη διενέργεια δημοσίου διεθνούς διαγωνισμού, με αντικείμενο την ανάδειξη «ιδιωτικού φορέα σύμπραξης» (αναδόχου) για την εκτέλεση του επίμαχου έργου και γ) της εκδοθείσας (28.11.2012) από τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ περίληψη της επίμαχης προκήρυξης.
Ο δήμος Φυλής υποστήριζε, ότι η επίμαχη προκήρυξη είναι παράνομη, καθώς υλοποιεί τον περιφερειακό σχεδιασμό της διαχείρισης των αποβλήτων στην περιφέρεια της Αττικής, ο οποίος είναι αντίθετος στο άρθρο 24 του Συντάγματος (βιώσιμη ανάπτυξη) και στο Ευρωπαϊκό δίκαιο. Και αυτό, συνεχίζει ο δήμος Φυλής, γιατί ο εν λόγω σχεδιασμός δεν έχει καταρτιστεί κατόπιν τηρήσεως της διαδικασίας στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης, ούτε έχει σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της διαχείρισης των αποβλήτων.
Ακόμη, ο δήμος Φυλής υποστήριζε, ότι η προκήρυξη του έργου αποκλίνει από τους περιβαλλοντικούς όρους που καθορίζει η νομοθεσία, όπως επίσης, ότι παραβιάζει και τις διατάξεις περί Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) κατά το σκέλος εκείνο που ορίζει ότι η αναθέτουσα αρχή δημοσιεύει προκήρυξη διαγωνισμού που περιλαμβάνει περιγραφή των αναγκών και απαιτήσεων του έργου.
Ο δήμος Μαραθώνας (σ.σ.: Με τον «Καποδίστρια» ο δήμος Γραμματικού συνενώθηκε με το δήμο Μαραθώνα) από την πλευρά του ζητούσε να ακυρωθεί η από 19.11.2012 απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) κατά το σκέλος εκείνο που εγκρίθηκε η προκήρυξη του έργου «μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής με ΣΔΙΤ» (στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού).
Ακόμη, ο δήμος Μαραθώνα υποστήριξε ότι προϋπόθεση εκτέλεσης εργασιών επεξεργασίας αποβλήτων είναι η προηγούμενη έκδοση Αποφάσεως Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ). Όμως, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η ΑΕΠΟ θα πρέπει να εκδίδεται πριν από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάθεσης επεξεργασίας αποβλήτων.

ysterografa.gr

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο νεαρός ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας


Μετά από έξι περίπου εβδομάδες στην εντατική ο Τόμας Πρωτόππας άφησε την τελευταία του πνοή σκορπίζοντας τον πόνο και τον θρήνο όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα που αγωνιούσε τόσες ημέρες στο πλευρό του νεαρού ηθοποιού.

Δυστυχώς τα καλά νέα δεν ήρθαν ποτέ για το παιδί που είχε όλη τη ζωή μπροστά του! Μία σοβαρή λοίμωξη στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλευόταν ήταν η αιτία για να σβήσει το αστέρι του Τόμας Πρωτόπαπα τόσο άδοξα!

Ο Τόμας Πρωτόπαπας είχε τραυματιστεί σοβαρότατα σε τροχαίο στην Αττική Οδό, όταν αυτοκίνητο της εταιρείας είχε πέσει πίσω στο Smart αυτοκίνητό του, ενώ είχε σταθμεύσει!

Από την πρώτη στιγμή η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαιρετικά σοβαρή με τους γονείς του παιδιού να ζητούν ακόμα και τη συνδρομή γιατρών του εξωτερικού, οι οποίοι ωστόσο δεν κατόρθωσαν να αναστρέψουν την κατάσταση!
Ο 26χρονος ηθοποιός, που έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο δημοφιλές σήριαλ "Βασιλιάδες, κατάφερε να συγκινήσει το πανελλήνιο και να ενώσει τις προσευχές όλων για μία θετική εξέλιξη στην υγεία του. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε να βγει νικητής από αυτή τη δύσκολη μάχη με το θάνατο.

40 χρόνια από το Κίνημα του Ναυτικού

velos

Τη συμπλήρωση 40 ετών από το Κίνημα του Ναυτικού και την ανταρσία του αντιτορπιλικού Βέλος τίμησε απόψε η ελληνική πολιτεία, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στη Μαρίνα του Φλοίσβου, παρουσία του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όλοι οι ομιλητές εξήραν την προσωπικότητα του Ναυάρχου Νίκου Παππά, τότε κυβερνήτη του Βέλος, ο οποίος απεβίωσε στις 5 Απριλίου 2013.
Ειδικότερα, ο σημερινός κυβερνήτης του Βέλος ανέφερε σχετικά ότι ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς κέρδισε επάξια μία εξέχουσα θέση στις σελίδες του Πολεμικού ναυτικού και της ιστορίας.
Ο αντιναύαρχος ε.α. Κώστας Γκόρτζης φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στον απόντα κυβερνήτη του. Επίσης, έκανε λόγο για μεγάλες ευθύνες της γενιάς του, για την απαξίωση των αρχών και των αξιών, αλλά και για άδικη και άνιση εξουθένωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν επουλώνεται με αόριστες υποσχέσεις βελτίωσης.
Ελλάδα δεν είναι ο Τιτανικός, είναι το Αβέρωφ, ο Θαλής ο Μιλήσιος, το αρματαγωγό Λέσβος που κατέπλευσε στην Κύπρο, τόνισε χαρακτηριστικά και επεσήμανε την ανάγκη για ομόνοια και ενότητα αυτές τις κρίσιμες στιγμές που διανύει η χώρα.
Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το Κίνημα του Ναυτικού και η ανταρσία του Βέλους αποτελούν την πρώτη επίσημη αμφισβήτηση του καθεστώτος και είναι σπουδαίας πολιτικής σημασίας, διότι απέδειξαν ότι το καθεστώς δεν είχε τη στήριξη όλων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναφερόμενος στον Ναύαρχο Νίκο Παππά, σχολίασε ότι ο ηρωισμός του αποτελεί βαρύτιμη παρακαταθήκη για το Πολεμικό Ναυτικό. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό, στηριζόμενο στις παραδόσεις του αλλά και καινοτομώντας, είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στην αποστολή του.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι το Κίνημα του Ναυτικού και η ανταρσία του Βέλους ήταν καθοριστικές στιγμές στη διάρκεια της χούντας, διότι έδειξαν ότι το καθεστώς δεν είχε τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι συντελεστές αυτών των πράξεων, απόντες και παρόντες, υπερέβησαν το εγώ και λειτούργησαν με γνώμονα το εμείς, υποστήριξε και υπογράμμισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ταυτίστηκαν ποτέ με το καθεστώς. Κάποιοι επιμένουν να διαχωρίζουν τις ένοπλες Δυνάμεις από το λαό, ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι κομμάτι του λαού με τις ίδιες αξίες και αρχές και τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Αναφερόμενος στη μεταπολίτευση ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για σφάλματα, αλλά τόνισε ότι το ισοζύγιο της Δημοκρατίας είναι θετικό. Καταλήγοντας επεσήμανε ότι το Κίνημα του Ναυτικού και η ανταρσία του Βέλους κράτησαν ψηλά τη σημαία της Δημοκρατίας και του Έθνους.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκος, ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και άλλοι επίσημοι.

ysterografa.gr

Ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Ε. Παπαφωτίου συμμετείχε στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα «Σταυροδρόμια της Ευρώπης»

+ο_Κ_Ε.3
Ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα «Σταυροδρόμια της Ευρώπης» με θέμα «Πολιτιστικές διαδρομές – Μεταξύ Τοπικής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ταυτότητας» πού έλαβε μέρος στην Τουλούζη (Γαλλία) από τις 15-5-2013 έως 18-5-2013. Το συνέδριο διοργανώθηκε, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την Γαλλική περιφέρεια Midi-Pyrenees και την Ευρω-περιφέρεια Pyrenees-Mediterranee.
 Στο συνέδριο συμμετείχαν ο κος Martin Malvy, περιφερειάρχης της περιφέρειας Midi-Pyrenees και της Ευρω-περιφέρειας Pyrenees-Mediterranee, ο κος Pierre Cohen, δήμαρχος της Τουλούζης, ο κος Antonio Tajani, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γάλλοι ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι από 22 ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων οι 14 ήταν εκπρόσωποι Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, αξιωματούχοι, επιστήμονες, επιχειρηματίες, ταξιδιωτικοί πράκτορες και tour operators, ειδικευμένοι δημοσιογράφοι και άλλοι φορείς.
Η Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσωπήθηκε από τους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και από τον κ. Βασίλειο Τζέρπο, μέλος του ιδίου Γραφείου. Ακόμη συμμετείχαν πολλοί άνθρωποι του τουρισμού της Ελλάδος.
+ο_Κ_Ε.2Ο στόχος του συνεδρίου ήταν η προώθηση της συνεργασίας και της ανταλλαγής μεταξύ των πιθανών εταίρων στις τουριστικές υπηρεσίες και η συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων για ένα είδος τουρισμού, πού θα επικεντρώνεται στο σεβασμό του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και των πληθυσμών. Τα θέματα του συνεδρίου ήταν ποικίλα και πολύ ενδιαφέροντα, όπου τονίστηκε εκτός από την ποικιλομορφία των ευρωπαϊκών πολιτισμών, η ενίσχυση της αίσθησης των κοινών αξιών και της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ενίσχυση της αίσθησης της ιδιότητας του ευρωπαίου πολίτη. Το 2013 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος για την ιθαγένεια.
Από το συνέδριο και τις θεματικές συναντήσεις προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία του Τουρισμού στην Ευρώπη αλλά και τη σημασία του, για τις τοπικές κοινότητες και τους κρατικούς φορείς των Πολιτιστικών Διαδρομών, που αποτελούσαν και το ειδικό θέμα του εν λόγω Συνεδρίου, και ήταν τα εξής:
 α) Το 50% του Τουρισμού σήμερα στην Ε.Ε. σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με τον Πολιτισμό.
 β) Το 2012 διακινήθηκαν στην Ε.Ε. 400.000.000 τουρίστες, εκ των οποίων οι μισοί συνδύασαν τις διακοπές τους με την Ιστορία, τη Θρησκεία και τον Πολιτισμό των χωρών που επισκέφθηκαν.
 γ) Από έρευνα που οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού, προέκυψε η αναγκαιότητα της στενής συνεργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως επίσης και όλων των εμπλεκομένων φορέων για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στην Ε.Ε.
δ) Έγινε ιδιαίτερος λόγος στις δυσκολίες που έχει επιφέρει και στον χώρο του Τουρισμού η παγκόσμια οικονομική κρίση, απτά αποτελέσματα και συνέπειες της οποίας είναι η από μέρους των τουριστών επιλογή όλο και μικρότερης διάρκειας προγραμμάτων διακοπών, που στην πλειοψηφία τους αποτελούν το αποτέλεσμα μακράς και διεξοδικής αναζήτησης όσο το δυνατόν οικονομικότερων προσφορών κυρίως πλέον από το Διαδίκτυο.
+ο_Κ_Ε.4 ε) Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη της περαιτέρω ανάπτυξης των πάσης φύσεως συγκοινωνιακών δικτύων που θα προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε τουριστικούς προορισμούς εντός και εκτός πόλεων, καθώς και στην καλύτερη από μέρους των τοπικών αρχών προβολή των τουριστικών προορισμών και την παροχή καλύτερων τουριστικών υπηρεσιών.
Ως προς το τελευταίο αυτό σημείο τονίστηκε η αναγκαιότητα να γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις σε όλη την Ευρώπη.
 στ) Από τις συζητήσεις κατά τη διάρκεια του τριήμερου αυτού συνεδρίου τονίστηκαν οι σημαντικές παρενέργειες της Συνθήκης Σένγκεν ως προς την ανάπτυξη του Τουρισμού στην Ευρώπη, ένα θέμα που απασχολεί σήμερα όλα τα Όργανα αποφάσεων της Ε.Ε., καθώς και τους αρμόδιους για το θέμα αυτό κρατικούς φορείς (Υπουργεία Εξωτερικών, Πολιτισμού, Τουρισμού κ.λπ.).
Οι «Ευρωπαϊκές πολιτιστικές διαδρομές» διασχίζουν πολλές περιοχές ή χώρες και είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για την προώθηση της ποικιλίας και της πολυπλοκότητας της ευρωπαϊκής πολιτιστικής τουριστικής προσφοράς. Είναι ένα βιώσιμο, ηθικό και κοινωνικό μοντέλο, γιατί χτίζει την τοπική γνώση, τις δεξιότητες και τα περιουσιακά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Βασική πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο χώρο του Τουρισμού είναι η εξωστρέφεια. Παρευρίσκεται σε πολλές συναντήσεις, Fora, συνέδρια, όπου κάνει έντονη την παρουσία της. Διατυπώνει απόψεις, ορίζει και καθορίζει πολιτικές.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει τη δυνατότητα και αποτελεί κομβικό πόλο έλξης ειδικών μορφών Τουρισμού. Συνδυάζει μοναδικά στοιχεία και συγκριτικά πλεονεκτήματα που την κατατάσσουν σε μυθικούς προορισμούς. Ξεπερνά τα πλαίσια της συμβατικής τουριστικής δραστηριότητας. Δημιουργεί συνθήκες για να αναπτύσσουν οι επισκέπτες στενή σχέση με το φυσικό, πολιτισμικό και κοινωνικό περιβάλλον της Περιφέρειας. Επεκτείνουμε τις υπάρχουσες Πολιτιστικές διαδρομές της ελιάς και του οίνου και σε άλλα προϊόντα και δράσεις. Ο πολιτισμός και οι παραδόσεις των περιοχών ως αντανάκλαση της ψυχής των κατοίκων της Περιφέρειας γίνεται γνωστός από τους επισκέπτες μας, οι οποίοι συμμετέχουν στις εκφράσεις του και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.