Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Π. Τατούλης: «Μην ψάχνουμε αγωνιωδώς για μεγάλες επενδύσεις που δεν μπορούν να μας σώσουν .


«Μην ψάχνουμε αγωνιωδώς για μεγάλες επενδύσεις που δεν μπορούν να μας σώσουν . Να τονώσουμε με ρευστότητα την αγορά και παράλληλα να δουλέψουμε για μεγάλες καινοτόμες ιδέες, όπως η Διαστημική Πύλη, ένα project που θα αρχίσει να υλοποιείται από το 2015 στην Καλαμάτα. Πάνω σε μεγάλες ιδέες βρίσκονται και οι απαραίτητοι πόροι»

«Η πρόσθεση συνεργασιών είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να βγούμε από την κρίση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την έναρξη της ομιλίας του στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 στη Τρίπολη. Ο κ. Τατούλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η περιφέρεια ενσαρκώνει την ελπίδα και την προσδοκία για την χώρα», ζήτησε το σύνολο των αρμοδιοτήτων να έλθουν στις αιρετές περιφέρειες, τόνισε ότι «στόχος δεν είναι η απορροφητικότητα, αλλά η επίτευξη των στρατηγικών στόχων», όπως επίσης και ότι το δημόσιο και το ιδιωτικό συμφέρον πρέπει να συμβαδίσουν προκειμένου να βγούμε από την κρίση» Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τεκμηρίωσε τη θέση ότι σήμερα στην Πελοπόννησο εκτελείται το μεγαλύτερο αναλογικά έργο υποδομών σε όλην την χώρα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το κέντρο βάρους πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση των μικρομεσαίων και της ρευστότητας της αγοράς, έργο που υλοποιεί ήδη η περιφέρεια Πελοποννήσου.
 
«Από την πρώτη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είπαμε ξεκάθαρα ότι ο νέος θεσμός της Περιφέρειας ενσαρκώνει τα στοιχεία της ελπίδας και της προσδοκίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου η κεντρική κυβέρνηση ασχολείται πρώτα και κύρια με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και όπου οι Περιφέρειες έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου».
Η πιο σημαντική παρενέργεια της κρίσης, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, είναι το face loss της χώρας, το οποίο για να το αντιστρέψει η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει τεράστιες επενδύσεις με χρήματα τα οποία δεν διαθέτει. Αντίθετα, οι Περιφέρειες έχουν την ευκαιρία να βγουν με αξιοπιστία στη διεθνή κοινότητα αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και με μικρότερο κόστος να αντιστρέψουν την εικόνα.

«Ένα τρις δολάρια μπορεί να αποφέρει η Διαστημική Πύλη της Καλαμάτας μέχρι το 2020» προανήγγει​λε ο Dr Περικλής Παπαδόπουλ​ος στο 1ο Αναπτυξιακ​ό Συνέδριο Πελοποννήσ​ου

Τη δημιουργία «Κέντρου Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας» στην Καλαμάτα προανήγγειλε ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat Επιθεωρητής της NASA, ο οποίος παραβρέθηκε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου στην Τρίπολη.
Όπως ανέφερε ο διακεκριμένος Μεσσήνιος στην καταγωγή επιστήμονας, η Καλαμάτα είναι λόγω της γεωγραφικής της θέσης ιδανική για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης, ενώ το συγκεκριμένο project, συσχετιζόμενο και με τους στόχους της περιφέρειας Πελοποννήσου και τη στόχευση για την «Πελοπόννησο 2020» θα μπορούσε να αποδώσει με αυτόν τον χρονικό ορίζοντα 1 τρις δολάρια. Προανήγγειλε δε, ότι τον προσεχή Ιούλιο θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Γενικός Διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική Κυβέρνηση.
Ο Δρ Παπαδόπουλος έκανε εκτενή παρουσίαση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου , ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον διαστημικό τουρισμό, καινοτομία με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες για το προσεχές μέλλον. Τέλος, ο Dr Περικλής Παπαδόπουλος και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού, από αύριο κιόλας, προκειμένου μέσα σε ένα έτος να έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στον συγκεκριμένο καινοτομικό σχεδιασμό. Από την πλευρά του ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τον επιφανή προσκεκλημένο της περιφέρειας Πελοποννήσου και δήλωσε ότι αυτές είναι οι καινοτομικές ιδέες που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της χώρας και να την βγάλουν από την κρίση και όχι η χίμαιρα των συμβατικών μεγάλων επενδύσεων, που αφενός λόγω της διεθνούς ανισορροπίας είναι δύσκολο να προσεγγιστούν και αφετέρου θα αποδώσουν με μεγάλη καθυστέρηση στην πραγματική οικονομία, η οποία έχει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη ανάγκη να ενισχυθεί.

Π.Τατούλης: “Προυπόθεση η πρόσθεση συνεργασιών για να βγούμε από την κρίση. Δουλεύουμε πυρετωδώς για την Πελοπόννησο 2020”σώσουν ...

12.JPG
“Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, η χώρα πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να βγει από την κρίση. Στην Πελοπόννησο βρισκόμαστε ήδη σε αυτόν τον δρόμο, κινούμενοι με σταθερά βήματα προς την κατεύθυνση για την Πελοπόννησο 2020, όπου η αυτοδιοίκηση έρχεται να αγκαλιάσει τη γενική κατεύθυνση που χαράζει η Ευρώπη. Ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας είναι ένας ελπιδοφόρος θεσμός που προυποθέτει και προσθέτει συνεργασίες. Αυτό είναι μια υπόθεση χρέους απέναντι στην πατρίδα, τον τόπο”, τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την έναρξη του 1ου Περιφερειακού  Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα 26 Απριλίου στην Τρίπολη, ενόψει του σχεδιασμού της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 για την Ευρωπαϊκή Ένωση και, για πρώτη φορά, μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και τη σύσταση των αιρετών Περιφερειών. Παράλληλα, ο κ. Τατούλης ζήτησε όλη η ευθύνη και η  αρμοδιότητα για τον τομέα της υγείας να μεταφερθεί στην αιρετή περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο δομών στο κρίσιμο αυτόν τομέα του κοινωνικού Κράτους. Τέλος, σε συνέχεια της τοποθέτησης του αναπηρωτή υπουργού Πολιτισμού, κ. Τζαβάρα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι “πράγματι ο πολιτισμός ξεπερνά τις διοικητικές διαιρέσεις. Η επόμενη διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να κάνει δεκτό το αίτημα για το αυτονόητο , που δεν είναι άλλο από τη σύσταση μιας ενιαίας Πελοποννήσου. Για το ζήτημα της Ολυμπίας Οδού με χαρά καλοσωρίζω την θέση του αναπληρωτή υπουργού. Πρόκειται για διευρωπαικό δίκτυο και μόνο ως τέτοιο μπορεί να χρηματοδοτηθεί και αυτό μόνο στο σύνολο του έργου χωρίς εκπτώσεις και μειώσεις του φυσικού αντικειμένου. Παραμένουμε εξαιρετικά σκληροί σε αυτήν την άποψή μας”.

        Στο συνέδριο συμμετέχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Θανάσης Σκορδάς, ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Μανώλης Αγγελάκας, Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, επιχειρηματίες, φορείς, θεσμικοί εκπρόσωποι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.   

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν στρατηγικής σημασίας έργα για την Πελοπόννησο, τα οποία ήδη σχεδιάζει, από κοινού με κορυφαίους επιστήμονες, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με προεξάρχοντα τον διεθνούς φήμη επιστήμονα της ΝΑΣΑ και Μεσσήνιο στην καταγωγή κ. Περικλή Παπαδόπουλο.

 

Τσίπρας: Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι ο διχασμός

tsipras400
Την κοινή διαπίστωση ότι με την ακολουθούμενη πολιτική, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση, έκαναν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο γγ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πορτογαλίας Αντόνιο Ζοζέ Σεγούρο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Λισαβόνα, ο δε Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη συνεργασίας όλων των χωρών του Νότου.
Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι παρά τις επιμέρους διαφορές υπήρξε συμφωνία για ανοιχτό διάλογο, διότι η συνεργασία των χωρών του Νότου και των πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν μια βιώσιμη λύση εξόδου από την κρίση είναι απαραίτητη προϋπόθεση, κάτι που θα ενισχύσει και τη διαπραγματευτική τους δύναμη.
Γιατί, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, είναι αλλιώς όταν μια χώρα είναι αντιμέτωπη σε δεκαεπτά και αλλιώς όταν πολλές χώρες μαζί, ιδιαίτερα οι χώρες του Νότου, ενώσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι ο διχασμός ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, δεν είναι η γερμανική Ευρώπη των πλεονασμάτων του Βορρά και της κοινωνικής διάλυσης στο Νότο. Το μέλλον της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη και πρέπει οι λαοί αυτό να το διεκδικήσουν, είπε.
Στο μεταξύ ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρώην Πρόεδρο της Πορτογαλίας, Μάριο Σοάρες, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους:
«Λυπάμαι πολύ που η κατάσταση της υγείας μου δεν μου επέτρεψε να μετακινηθώ στη Λισαβόνα για να σας δω από κοντά.
Παρακολουθώ στενά και αναγνωρίζω τον σημαντικό σας ρόλο στην Ελλάδα να υπερασπίζετε την αξιοπρέπεια του λαού σας.
Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τις συνεντεύξεις σας στην Πορτογαλική τηλεόραση και θέλω να σας πω ότι συμφωνώ με τις επισημάνσεις σας για τη κρίση και για την έξοδο από αυτήν.
Σας θαυμάζω για τα κατορθώματά σας και σας εύχομαι κάθε επιτυχία.
Θέλω να στείλετε ένα μήνυμα στον Ελληνικό λαό: Η δύναμή μας είναι η ενότητα. Μια μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη μπορεί να έρθει ξανά από τις χώρες του Νότου. Μια κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα ενός κοινού και Νικηφόρου μετώπου ενάντια στη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό».

ysterografa.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ανακοινώνεται:

         Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας ανακοινώνει στους φορείς που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα σχετικά με την χορήγηση κοινοτικής ενίσχυσης «για την διάθεση γάλακτος σε μαθητές σχολικών μονάδων» ότι υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Δ/νση Ζωικής Παραγωγής & Α.Π.Α. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μέχρι 31/05/2013 προκειμένου να πάρουν σχετική έγκριση.

 Επιλέξιμοι φορείς μπορεί να είναι εκτός από την σχολική μονάδα, ή την σχολική επιτροπή, οι Δήμοι, οι προμηθευτές των προϊόντων (εννοείται και το κυλικείο) ή και μια οργάνωση η οποία έχει συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (π.χ. ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και λειτουργεί για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών αρχών.

 Η μέγιστη ποσότητα ανά μαθητή καθορίζεται σε 250ml ανά σχολική ημέρα.
        Η μέγιστη τιμή διάθεσης στους  μαθητές ορίζεται στα 0,84€/λίτρο. Η επιδότηση 0,186€/λίτρο (0,0465€/0,250 λίτρα) πληρώνεται επιπρόσθετα της τιμής διάθεσης του γάλακτος στους μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες στα

ΦΕΚ:274/Β΄/8.2.13 ΚΥΑ268/12728   και

ΦΕΚ:756/Β΄/3.4.13 Υ.Α. 769/31145,

στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.ΑΤ:

http://www.minagric.gr/images/stories/docs/interesting/ya769 31145 gala.pdf

και στην Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ τηλ:27410 81086.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
 ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δασαρχείο Ξυλοκάστρου λήψη μέτρων για τον περιορισμό και την εξάλειψη του επιβλαβούς οργανισμού Ceratocystis platani


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Καθορισμός ζωνών και λήψη μέτρων για τον περιορισμό και την εξάλειψη του επιβλαβούς οργανισμού Ceratocystis platani, μετά την επιβεβαίωση της παρουσίας του στην θέση “Τεχνητή λίμνη Δόξα” Τ.Κ. Αρχαίας Φενεού, Δήμου Σικυωνίων».
Από το Δασαρχείο Ξυλοκάστρου της Διεύθυνσης Δασών Κορινθίας ανακοινώνεται η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
 
ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:

1.         Την με αριθμ. 119999/22-09-2004 (ΦΕΚ Β΄1454/22-09-2004) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών – Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΚΥΑ) «Μέτρα επείγοντος χαρακτήρα για τον περιορισμό και την εξάλειψη του επιβλαβούς οργανισμού Ceratocystis Fimbriata f. sp. Platani Walterπου προκαλεί την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου.

2.         Τις αριθμ. 113936/3836/16-11-2004 και 90414/2076/18-05-2006 εγκύκλιους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

3.         Την αριθμ. 85783/2158/05-10-2011 Ορθή Επανάληψη (ΑΔΑ: 45ΠΜΟΡ1Φ-29Ν) Δασική Απαγορευτική Διάταξη του Γενικού Διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, σχετικά με υλοτομία και κλάδευση πλατάνου και μέτρα αποφυγής εξάπλωσης της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους.

4.       Το αριθμ. 1134/25-09-2012 έγγραφο του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων.

5.         Το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε η παρουσία οργανισμού Ceratocystis Fimbriata f. sp. Platani Walter, στην θέση “Τεχνητή λίμνη Δόξα” Τ.Κ. Αρχαίας Φενεού, Δήμου Σικυωνίων, με συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ ΄87, Χ:349064, Υ:4199344.

6.         Την αριθμ. 2572/15-10-2012 Ανακοίνωση της Δ/νσης Δασών Κορινθίας σχετικά με την διαπίστωση και λήψη μέτρων αντιμετώπισης του επιβλαβούς οργανισμού Ceratocystis Platani, στην Τεχνητή Λίμνη Δόξα, της Τ.Κ. Αρχαίας Φενεού, Δήμου Σικυωνίων.


Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Καθορίζουμε οριοθετημένες ζώνες, οι οποίες αποτυπώνονται σε απόσπασμα ορθοφωτογραφίας της Κτηματολόγιο Α.Ε., κλίμακας 1:20.000, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας και αποτελούνται από:

Α. Εστιακή Ζώνη ακτίνας εκατόν τριάντα (130) μέτρων γύρω από το σημείο προσβολής, στο οποίο διαπιστώθηκε ο επιβλαβής οργανισμός, με συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ ΄87, Χ:349064, Υ:4199344.

Στην εστιακή ζώνη απαγορεύεται η πραγματοποίηση χωματουργικών εργασιών (διανοίξεις δρόμων και ρεμάτων, αμμοληψίες, ή ακόμα και όργωμα αγρών), χωρίς την άδεια της Δασικής Υπηρεσίας. Στην περίπτωση που πρέπει να εκτελεστούν έργα εντός αυτής και εκδοθεί άδεια από την Υπηρεσίας μας, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να ακολουθήσει σχολαστικό πλύσιμο των μηχανημάτων και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει κατάλληλες χημικές ουσίες, (που θα του υποδειχθούν από την Υπηρεσία μας) για την απολύμανσή τους, αλλά και όλων των εργαλείων που θα χρησιμοποιηθούν.

Β. Ζώνη ασφαλείας ακτίνας ενός (1) χιλιομέτρου γύρω από την εστιακή ζώνη που οριοθετείται ως εξής:

Από τη θέση «Βρύση Κέρκινα», σημείο (1) με συντεταγμένες Χ:348689, Υ:4198295, ακολουθεί τον χωματόδρομο (ΒΔ) προς τη θέση «Αγία Παρασκευή – Οικονομέϊκα» μέχρι σημείο (2) του δρόμου, με συντεταγμένες Χ:347835, Υ:4199464. Στη συνέχεια στρέφει ΒΑ μέχρι τη συμβολή των ρεμάτων Ερυμάνθιου και Παπανδρίκου, όπου ακολουθεί τη κοίτη του ρέματος Παπανδρίκου μέχρι σημείο (3) τομής του με υφιστάμενο χωματόδρομο με συντεταγμένες Χ:348059, Υ:4200077. Από εκεί στρέφει ΒΑ σε ευθεία απόσταση 910,0 μ., μέχρι σημείου (4) επί της στροφής του χωματόδρομου Αϊλιάς – Κερασιά, με συντεταγμένες Χ:348793, Υ:4200621 και στη συνέχεια στρέφει ΝΑ σε ευθεία απόσταση 1.140,0 μ., μέχρι σημείου (5) τομής της επαρχιακής οδού Φενεού – Ζαρούχλας με υφιστάμενο ρέμα, με συντεταγμένες Χ:349865, Υ:4200220. Ακολουθεί τη ροή του ρέματος μέχρι σημείου (6) τομής με την οδό Φενεού – Καλυβίων, με συντεταγμένες Χ:350137, Υ:4199534 και στη συνέχεια ακολουθεί την οδό προς Φενεό (Σιβίστα) μέχρι διασταύρωσής του με χωματόδρομο αριστερά, όπου ακολουθεί για 200,0 μ., μέχρι σημείου (7) τομής του με το ρέμα Κουφοξυλιάς, με συντεταγμένες Χ:350573, Υ:4199792. Ακολουθεί τη ροή του ρέματος Κουφοξυλιάς μέχρι της συμβολής του με το ρέμα Δόξα, το οποίο διασχίζει κάθετα και σε απόσταση 130,0 μ., συναντά σημείο (8) στον πόδα της Β πλαγιάς του Καστανοβουνίου, με συντεταγμένες Χ:350815, Υ:4199440. Στη συνέχεια στρέφει Δ ακολουθώντας τον πόδα της Β- ΒΔ πλαγιάς Καστανοβουνίου μέχρι σημείου (9) της ασφαλτοστρωμένης οδού Φενεού – Αρχ. Φενεού (Α του φράγματος), με συντεταγμένες Χ:349605, Υ:4199186, την οποία (οδό) ακολουθεί μέχρι σημείου (10) της διασταύρωσής της με την περιφερειακή οδό της τεχνητής λίμνης Δόξα, με συντεταγμένες Χ:349877, Υ:4198395. Από εκεί στρέφει ΝΔ, σε ευθεία απόσταση 150,0 μ., μέχρι σημείου (11) τομής της επαρχιακής οδού Αρχ. Φενεού – Πανοράμα με παλιό (εγκαταλελειμμένο) υδραύλακα, με συντεταγμένες Χ:349795, Υ:4198265, τον οποίο ακολουθεί μέχρι τη θέση «Βρύση Κέρκινα», όπου και η αφετηρία.

Εντός της ζώνης ασφαλείας θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι (επισκοπήσεις) για τον εντοπισμό τυχόν νέων εστιών της ασθένειας και άμεση επέμβαση για την καταστροφή των προσβεβλημένων ατόμων πλατάνου στα αρχικά στάδια προσβολής.

Από την περιοχή που διαπιστώθηκε ο επιβλαβής οργανισμός (εστιακή ζώνη) και από τη ζώνη ασφαλείας, απαγορεύεται η διακίνηση φυτευτικού υλικού και ξυλείας πλατάνου σε άλλες περιοχές εκτός των ζωνών αυτών.

Απαγορεύεται η υλοτομία και η κλάδευση ατόμων πλατάνου στην εστιακή ζώνη και στη ζώνη ασφαλείας χωρίς την εποπτεία της Δασικής Υπηρεσίας.

Παρακαλούνται οι αποδέκτες της παρούσας, για τις δικές τους ενέργειες (ενημέρωση των υπαλλήλων – εργολάβων – δημοτών – επισκεπτών - μελών τους), προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση της ασθένειας σε νέες περιοχές, με την επισήμανση να ενημερώσουν άμεσα το αρμόδιο Δασαρχείο, στη περίπτωση που εντοπίσουν ξερό ή ημίξερο πλατάνι.

Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 6 (Κυρώσεις) της αριθμ. 119999/22-09-2004 (ΦΕΚ Β΄1454/22-09-2004) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών – Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΚΥΑ).

ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετική με την προωθούμενη απαράδεκτη ρύθμιση για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου:

«Έχω μία απορία. Μπορεί να είναι και… βλακώδης για τα...λαμπερά λογιστικά μυαλά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία και την απευθύνω!
Αφορά τις ρυθμίσεις για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου.
Πώς είναι δυνατόν όταν χρωστάς 5.000 ευρώ να σου επιτρέπουν ρύθμιση με 100 δόσεις και όταν χρωστάς πάνω από 5.000 ευρώ οι δόσεις να λιγοστεύουν;

Και πάλι ρωτώ με το δικό μου φτωχικό μυαλό, που φυσικά σε τίποτα δεν συγκρίνεται με το μυαλό του Γιάννη Στουρνάρα και του Χάρη Θεοχάρη:

Όταν κάποιος (και αυτοί είναι χιλιάδες) έχει εξοντωθεί από τα Μνημόνια, έχει μείνει άνεργος ή έχει κλείσει την επιχείρησή του και έμεινε με ένα μνημονιακό φέσι των 50.000 και 100.000 ευρώ (και βάλε) απο τις περασμένες χρονιές που εργαζόταν, γιατί αυτός, που βρέθηκε με έναν τεράστιο όγκο οφειλών στην πλάτη του, να μην έχει τα οφέλη εκείνων που χρωστάνε μόλις 5.000 ευρώ, για να μπορέσει, επιτέλους, να κάνει μία λογική ρύθμιση, οπως το επιζητούν λογιστές, φοροτέχνες, Επιμελητήρια και Εμπορικές Ενώσεις;
Αντιλαμβάνομαι για μία ακόμα φορα ότι Στουρνάρας, Θεοχάρης και Σια δεν ιδρώνουν από ενοχές βλέποντας συμπολίτες να αυτοκτονούν ή να φυλακίζονται και υπακούουν με απόλυτη προσήλωση στις εντολές Τόμσεν για άλλο ένα μέτρο, τις κατασχέσεις ακινήτων σε όσους οδηγήθηκαν στην οικονομική ισοπέδωση από τα μνημόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ με τους συνεταίρους τραπεζίτες της Μέρκελ και ειναι πλέον ανήμποροι να ξοφλήσουν τα χρέη τους με τέτοιους απάνθρωπους και εξωπραγματικούς όρους.

Πραγματικά λυπάμαι που η Ελλάδα είναι στα χέρια αυτών των υπηρετών της τρόικας και λυπάμαι ακόμα περισσότερο που οι επικεφαλείς της συγκυβέρνησης Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης δεν αντιλαμβάνονται πόσο τεράστιο είναι το πρόβλημα των οφειλετών του Δημοσίου και αντί να βάλουν κάτω την κοινή λογική των απλών αριθμών, έχουν παραδώσει Ελληνίδες και Έλληνες (που ήταν συνεπείς φορολογούμενοι μέχρι πριν δύο χρόνια και τώρα αδυνατούν να φοροδοτήσουν), στα χέρια του πιο στυγνού δήμιου. Του Τόμσεν. Γιατί αυτός είναι ο υποβολέας της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Και επιπλέον, αυτές οι ρυθμίσεις, το δείχνει η πρακτική, το δείχνει η στατιστική, δεν διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση αύξηση των δημοσίων εσόδων από τους οφειλέτες του Δημοσίου. Η μαύρη τρύπα θα μεγαλώνει.

Υ.Γ. Γιατί δεν μιλάει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πέρυσι τον Ιανουάριο, ως Υπουργός Οικονομικών, είχε περάσει από τη Βουλή νόμο για 60 δόσεις ανεξαρτήτως ποσού, ανεξάρτητα αν τον κατήργησε ο Πώλ Τόμσεν; Τι άλλαξε στη λογική του Ευάγγελου Βενιζέλου μέσα σε 14 μήνες;

Υ.Γ. Γιατί ο καινούργιος Τσάρος των Εφοριών Χάρης Θεοχάρης δεν έλαβε υπ' όψη τα όσα του πρότεινα στην συνάντηση που πρόσφατα είχαμε στο Γραφείο του, προκειμένου οι ρυθμίσεις να συσχετισθούν με τα υφιστάμενα εισοδήματα και την πραγματική φοροδοτική ικανότητα των οφειλετών;»

Απολογήθηκαν οι Δούκας και Βουλγαράκης για το πόθεν έσχες

doukas_voulgarakis
Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ειδικό εφέτη ανακριτή, οι πρώην υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκη και Πέτρος Δούκας, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες.
Ο κ. Δούκας απολογήθηκε για το ποσό του ενός εκατ. που είχε επενδύσει σε επενδυτικά προϊόντα, τα οποία παρέλειψε να δηλώσει μόνο για μία χρόνια στο πόθεν έσχες του.
Ο πρώην υπουργός απέδωσε τη μη δήλωση σε παράλειψή του.
Από τη μεριά του ο Γιώργος Βουλγαράκης απολογήθηκε για ποσά που εντοπίσθηκαν σε λογαριασμό της συζύγου του στη λίστα Λαγκάρντ, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες.
Ο πρώην υπουργός ανέφερε οτι τα χρήματα αυτά άνηκαν σε συγγενικά πρόσωπα της συζύγου του και δεν αποτελούσαν οικογενειακό του εισόδημα για να δηλωθούν.

ysterografa.gr

Ελεύθερος με εγγύηση ο Φωτόπουλος

590_ba506219822859dddb2a76e96b63d4be
Ελεύθερος αφέθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, Ωστόσο του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 60.000 ευρώ και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης από τη χώρα.
Ο Νίκος Φωτόπουλος βρέθηκε στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της τέλεσης απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος, η οποία ζημίωσε κατά πολλά εκατομμύρια τη ΔΕΗ.

ysterografa.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπρασιών για δημόσια ακίνητα

taiped
Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ενέκρινε, για πρώτη φορά στην χώρα μας, τις διαδικασίες υλοποίησης διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών – αξιοποίησης ακινήτων.
Σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, πρόκειται για τη δημιουργία μιας απολύτως διαφανούς ηλεκτρονικής αγοράς, που θα παρέχει τη δυνατότητα προώθησης δημόσιων ακινήτων και διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών (e-auction), μέσα από ένα φιλικό και λειτουργικό περιβάλλον.
Στην διαδικτυακή πλατφόρμα, θα έχουν όλοι ευκολη και άμεση πρόσβαση από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο marketing και ενημέρωσης.
Σκοπός της πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών αξιοποίησης ακινήτων είναι να αποτελέσει ένα από τα βασικότερα εργαλεία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πιλοτική εφαρμογή της, εντός του τρίτου τριμήνου του έτους.
Η ανάπτυξη και διαχείριση του συστήματος θα γίνει από την ΕΤΑΔ Α.Ε. σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, δήλωσε: «Πρόκειται για μια καινοτόμο προσπάθεια, με στόχο να μεγιστοποιήσουμε τη διαφάνεια, την ταχύτητα και την ανταγωνιστική ένταση των διαγωνιστικών διαδικασιών μας, ώστε να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον με τον βέλτιστο τρόπο, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Στο ΤΑΙΠΕΔ αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως μοχλό ανάπτυξης και πρόθεση μας είναι να αναπτύσσουμε καινοτόμα εργαλεία που θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα».

ysterografa.gr

Τούρκος βετεράνος πολέμου, πέταξε το… προσθετικό πόδι του!

ποδι
Ένας Τούρκος βετεράνος στρατιώτης που έχασε και τα δύο πόδια κατά τη διάρκεια άσκησης, σε σημερινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με ομιλητές από την Επιτροπή Σοφών ανθρώπων της κυβέρνησης, έβγαλε το προσθετικό του πόδι και το πέταξε προς τους συμμετέχοντες της συζήτησης με τους οποίους έιχε τσακωθεί λίγο νωρίτερα.
Ωστόσο, άλλη μια ομάδα είχε ήδη αποχωρήσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την άφιξη των μελών της Επιτροπής.
Ο βετεράνος στρατιώτης, Selçuk Çelik, ο οποίος είχε χάσει και τα δύο του πόδια από την έκρηξη μιας νάρκης, ενώ υπηρετούσε στο στρατό στα νοτιοανατολικά, άρχισε να επικρίνει τις εξελίξεις της ειρηνευτικής διαδικασίας, λέγοντας, “Δεν υπάρχει κουρδικό ζήτημα σε αυτή τη χώρα. Κούρδοι υπήρξαν πρόεδροι, πρωθυπουργοί, οι ηγέτες των επιχειρήσεων. Γιατί το κάνουν ζήτημα τώρα; Αν τους έδωσα και τα δύο πόδια μου, τους τα έδωσα για την ενότητα της χώρας. Έχασα τα δύο του πόδια μου για την καταπολέμηση του PKK. ”
Ένας άλλος βετεράνος, ο Ümit Kaplan, είχε εκφράσει τη στήριξή του για τη δήλωση Çelik, όταν κάποιοι από τους συμμετέχοντες τον προειδοποίησαν να μην μιλήσει πολύ δυνατά, σε εκείνο το σημείο Çelik έχασε την ψυχραιμία του και πήρε ένα από τα προσθετικά του πόδια, και το πέταξε στο πίσω μέρος του δωματίου. Ο Kaplan και ο Çelik μετά το περιστατικό έφυγαν από την ομιλία.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Tο 6ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Λαμία


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, μεταβαίνει, σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου, στη Λαμία, όπου θα πραγματοποιηθεί το έκτο Προσυνέδριο του κόμματος. 

-          Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί θεματική συζήτηση με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής και των επιστημών για θέματα περιβάλλοντος.

-          Σήμερα και αύριο Σάββατο, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τοπικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς του νομού.

-          Την Κυριακή, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και με τη συμμετοχή του προέδρου της  ΚΕ.ΣΥ.Δ. κ. Φίλιππου Ταυρή, το έκτο Προσυνέδριο του κόμματος, όπου πρόκειται να παρουσιαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει μπροστά της η Στερεά Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, θα κατατεθούν και θα συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις.  

Ταυτόχρονα, κλιμάκια του κόμματος, με επικεφαλής βουλευτές πραγματοποιούν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και κομματικά στελέχη στη Χαλκίδα, τη Λειβαδιά, την Άμφισσα και το Καρπενήσι.

Η Ν. Δ. για την απώλεια του Λάζαρου Εφραίμογλου


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για την απώλεια του Λάζαρου Εφραίμογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε σήμερα το μεγάλο Έλληνα, Λάζαρο Εφραίμογλου.
Ένα πραγματικό πατριώτη που τίμησε με την ενεργό συμμέτοχή του την Παράταξή μας και το δημόσιο βίο της χώρας.
Ένα Εθνικό Ευεργέτη που συγκρότησε το ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και διέθεσε σ’ αυτό την περιουσία του.
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σ’ ολόκληρο τον κόσμο, θα τον τιμούμε και θα τον ευγνωμονούμε για πάντα
Στους οικείους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια».  

Ξέρατε ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν «Ελληνίδα από τα Δωδεκάνησα»; Αποκλειστικές φωτογραφίες που μαρτυρούν την «ελληνική της καταγωγή»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ eirinika.gr
Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Δεκέμβρης του 1988 και οι κάτοικοι της Ρόδου έβλεπαν όλη την αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής ηγεσίας να κυκλοφορεί ανάμεσα τους: Φρανσουά Μιτεράν, Φελίπε Γκονζάλεζ κ.α
Ήταν η πρώτη φορά που η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης γινόταν στο νησί των ιπποτών με οικοδεσπότη τότε Έλληνα πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.
Η μοναδική γυναίκα ηγέτης αυτού του κλειστού club των ανδρών ήταν η Σιδηρά Κυρία, Μάργκαρετ Θάτσερ.
Η ίδια επιβεβαίωσε τη φήμη της σκληρής και απόμακρης και στη Ρόδο, κι έμενε στην γαλάζια σουίτα στο Rhodes Palace Hotel.


Από το Αρχείο του Δήμου της Χάλκης
Μια νεαρή δημοσιογράφος της τηλεόρασης τότε και η παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΤ2 Ειρήνη Νικοκολοπούλου, επί μέρες περίμενε στον ίδιο όροφο με τη Θάτσερ να της πάρει συνέντευξη ή έστω μία δήλωση.
Αυτό ακουγόταν απίθανο καθώς όπως ήταν γνωστό η Θάτσερ μίλαγε σπάνια ή καθόλου στους δημοσιογράφους.

Ζήμενς και γερμανικές οφειλές: Η μισή αλήθεια της προπαγάνδας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι απολύτως βέβαιο πως αν η κυβέρνηση δήλωνε πως ο σωστός δρόμος για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών είναι η πολιτική διαπραγμάτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του θα τινάζονταν σα να τους είχε χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα:

«Τι δουλειά έχει η πολιτική διαπραγμάτευση;», θα φώναζαν. «Το θέμα είναι νομικό. Η Γερμανία είναι αρνητική, σιγά μην διαπραγματευτεί με σας τους μνημονιακούς μερκελιστές που της λέτε συνέχεια ναι σε όλα».

Τώρα που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η πολιτική βάση του θέματος είναι αδιαμφισβήτητη (και χάρη στην απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης του Φεβρουαρίου 2012, που αναγνωρίζει τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας – τα οποία δεν παραγράφονται, εκδίδοντας απόφαση μόνο για την ασυλία της Γερμανίας), ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του το άλλαξαν το τροπάρι.

Η χαριστική βολή με το χαράτσι της ΔΕΗ

xaratsi-DEH

ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ

Ξεκαθάρισμα των οφειλών σε Ταμεία και Δημόσιο με στόχο να καλυφθούν και οι τρύπες του Προϋπολογισμού, νέο τρόπο υπολογισμού των φόρων που βαραίνουν τα ακίνητα με μια δυσάρεστη έκπληξη για όσους είναι ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων αλλά όχι περατωμένων ακινήτων, αλλαγές στο τρόπο καταβολής του ΦΠΑ αλλά και πληθώρα διατάξεων με τις οποίες απελευθερώνονται επαγγέλματα, συμπεριλαμβάνει το ογκώδες πολυνομοσχέδιο, το οποίο σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως την Κυριακή έτσι ώστε να εκταμιευθούν οι δόσεις των 8,8 δισ ευρώ.

13 Περιφερεια​κά Προγράμματ​α για τη Νέα Προγραμματ​ική Περίοδο 2014 - 2020 ζήτησε ο Περιφερειά​ρχης Πελοποννήσ​ου

DSC_2431.jpg
«Το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι αυστηρά Περιφερειακό, καθώς και πολυτομεακό και πολυταμειακό, γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξουν 13 Περιφερειακά προγράμματα για την Ελλάδα, με όλα τα ταμεία ενσωματωμένα, ακόμα και το αγροτικό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα μείζον πολιτικό ζήτημα την έμπρακτη εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης στο θεσμό των Περιφερειών, κατά την πρώτη συνάντηση εργασίας ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημάρχων, της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, επιχειρηματιών και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στην Τρίπολη. 

Καρκίνος:Τ​ο ιατρικό κατεστημέν​ο και οι φαρμακευτι​κές εταιρείες εξαπατούν το κοινό! Ένα αιρετικό άρθρο

Χημειοθεραπεία - ακτινοβολίες: Αναπόδεικτες, ναποτελεσματικές
και επικίνδυνοι μέθοδοι
Όχι μόνον δέν ωφελούν τους καρκινοπαθείς,αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις μειώνουν και τη διάρκεια τής επιβίωσής τους

Γράφει ο Μάριος Δημόπουλος

«Ο πόλεμος τού καρκίνου είναι ένας σωρός από περιττώματα».
Dr. James Watson, νομπελίστας, ένας από αυτούς, που ανακάλυψαν τη διπλή έλικα τού DNA.
«Η χημειοθεραπεία είναι στην καλύτερη περίπτωση βλακεία και στη χειρότερη έγκλημα. Έχουν ανακαλυφθεί πολλές εναλλακτικές θεραπείες τού καρκίνου και όλες καταπολεμήθηκαν με μια μεθοδικότητα, που θυμίζει Γκεστάπο».
Dr. Atkins, o πασίγνωστος γιατρός, που εφεύρε τη δίαιτα Άτκινς και εφάρμοζε εναλλακτικές θεραπείες.
«Πρέπει να μάθουν όλοι, ότι ο πόλεμος κατά τού καρκίνου είναι σε μεγάλο βαθμό απάτη».
Dr. Linus Pauling, δυο φορές τιμηθείς με βραβείο Νόμπελ.
«Οι μόνοι άνθρωποι, που ευεργετούνται από τη σύγχρονη βιομηχανία τού καρκίνου είναι οι άνθρωποι, που δουλεύουν για τη σύγχρονη βιομηχανία τού καρκίνου. Σε όλο τον κόσμο η σύγχρονη βιομηχανία τού καρκίνου -που ανένδοτα αρνείται να αναγνωρίσει το γεγονός, ότι ...
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ http://logia-starata.blogspot.gr/2013/04/blog-post_683.html#more

Κυβέρνηση: Νέο «μέτωπο» με πρωταγωνιστή τον Α. Μανιτάκη

Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν μέχρι τον Ιούνιο είναι το νέο «μέτωπο» που ανοίγει στην κυβέρνηση με πρωταγωνιστή τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη.
Πρόκειται για θέμα που μετά την κόντρα Μανιτάκη – Ρουπακιώτη για το θέμα των συμβασιούχων και των δικαστικών προσφυγών, αυτή τη φορά προκαλεί τριβές μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Μεγάρου Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μανιτάκης σε όλες τις συναντήσεις και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν γίνει με το (συντονιστή των απολύσεων στο δημόσιο) υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, αρνείται να δεσμευθεί για 2000 απολύσεις έως τον Ιούνιο, τονίζοντας με κάθε ευκαιρία ότι «δεν αποτελεί μέρος της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα».
Ως προς αυτό είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του κ. Μανιτάκη μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά τη διάρκεια των οποίων απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν έως το καλοκαίρι, υπενθυμίζοντας ότι η συμφωνία με την τρόικα κάνει λόγο για την αποχώρηση ενός μέρους των 4.000 μέχρι τον Ιούνιο.
Μαξίμου: «Ακατέβατες» 2000 οι απολύσεις

Μανιτάκης: Φήμες για παραίτηση – Διαψεύδει το υπουργείο

Στη διάψευση φημών για παραίτηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τροφοδοτήθηκαν από την απουσία του Α. Μανιτάκη από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προχώρησαν μέσω της aftodioikisi.gr συνεργάτες του υπουργού.
Όπως τόνιζαν κ. Μανιτάκης ένιωσε αδιαθεσία και ενημέρωσε για τη μη παρουσία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από το μεσημέρι το Μέγαρο Μαξίμου. Προσέθεταν ότι αυτή την ώρα βρίσκεται στο σπίτι του και αναπαύεται.
 

Δημόσιο: Απολύσεις και με τη «βούλα» του πολυνομοσχεδίου

Την πρόβλεψη ότι στα ΝΠΙΔ που καταργούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) θα απολύονται, περιέχει το πολυνομοσχέδιο που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο και πρόκειται να κατατεθεί την το πρωί στη Βουλή και να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ώστε να ψηφισθεί έως την Κυριακή. Πρόκειται για τη βάση από την οποία θα ξεκινήσει η υλοποίηση της συμφωνίας κυβέρνησης – τρόικας για την απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014 (4.000 φέτος και 11.000 του χρόνου).
Συγκεκριμένα όπως προβλέπεται στην υποπαράγραφο ΣΤ.12. «Η περί̟πτωση 3 της παραγράφου Ζ.2 της ̟αραγράφου Ζ του άρθρου
̟πρώτου του ν. 4093/2012 αντικαθίσταται ως εξής:

ΠΑΣΟΚ: Μπλοκάραμε τη μείωση συντάξεων του ΟΑΕΕ


pasokara1Η Ιπποκράτους θέλησε να… πιστωθεί την απόσυρση από το πολυνομοσχέδιο της ρύθμισης για μείωση συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 35%.
«Μετά από παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ αποφεύχθηκε η ρύθμιση που θα οδηγούσε σε μείωση συντάξεων του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) κατά 35%», αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όταν κατά την εξέταση του πολυνομοσχεδίου αντιλήφθηκαν στην Ιπποκράτους την εν λόγω ρύθμιση, ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, έδωσε εντολή στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που επρόκειτο να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Γιάννη Στουρνάρα και Γιάννη Βρούτση για το ζήτημα της ανεργίας, να βάλει “βέτο” και να “μπλοκάρει” τη ρύθμιση.
Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι θα επρόκειτο για νέα μείωση συντάξεων και πως κάτι τέτοιο έχει απορριφθεί και από τις τρεις πλευρές της κυβέρνησης.

ysterografa.gr

Καλώς ήρθατε στην έρημο του πραγματικού : Ξαναδιαβάζοντας το Matrix στην Ελλάδα της κρίσης με τον Δημ. Ουλή



Διάλεξη του Δημήτρη Ουλή, με θέμα “Καλώς ήρθατε στην Έρημο του Πραγματικού: Ξαναδιαβάζοντας το Matrix στην Ελλάδα της κρίσης”,  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στις 8μμ στον Αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο "σβούρα".
Το Μάτριξ μπορεί να αναγνωσθεί σε πολλά επίπεδα: προσωπικό, ιδεολογικό, πολιτικό, κοινωνικό, στο κοντινό μας περιβάλλον, στην Ελλάδα της κρίσης, στον κόσμο. Το συμπέρασμα όμως είναι κοινό παντού: με την κριτική σκέψη, που φέρνει την αμφισβήτηση και την αναζήτηση, μπορούμε να οδηγηθούμε στην πραγματικότητα :

Την συνειδητοποίηση του ανθρώπου μπροστά στο αληθινό (πρόβλημα, κατάσταση κλπ) που όσο οδυνηρή και αν είναι, δεν έχει επιστροφή, παρά μόνο ευκαιρίες για ανατροπή.
Τα στάδια που περνάει ο καθένας από μας μέχρι να αντιληφθεί και να αποδεχθεί την πραγματικότητα ώστε να παλέψει γι’ αυτήν.
Την εξάρτηση μας από την τεχνολογία αλλά και οι καταναλωτικές μας συνήθειες που είναι η πηγή τροφοδοσίας του συστήματος.
 
Ο Δημήτρης Ουλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., Φιλοσοφία στο τμήμα Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Σπούδασε επίσης ακορντεόν, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ασχολήθηκε ενεργά με το χώρο της ενοριακής κατήχησης και δίδαξε τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: Ο Έρωτας και η Νεοπλατωνίνη: μια θεολογία της Σωματικής Επαφής (Αθήνα: Εξάντας 2001) και Unplugged:Αυτοβιογραφικές σημειώσεις ενός Εφέδρου Λοχία (Αθήνα: Θρησκειολογία –Ιερά/Βέβηλα 2006). Εκτός από άρθρα του, θεολογικού, ανθρωπολογικού και πολιτικού προβληματισμού, τα οποία έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, έχει συμμετάσχει με μελέτες, βιβλιοκριτικές και δοκίμιά του σε διάφορα λεξικά, επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.
Είσοδος ελεύθερη!

Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "σβούρα" | Σίνα 37 | Κόρινθος