Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Κυκλοφόρησε το 2ο φύλλο της εφημερίδας «Συμπολιτεία»

Κυκλοφόρησε σε Ηλεκτρονική και έντυπη μορφή το 2ο φύλλο της εφημερίδας «Συμπολιτεία» από την ομώνυμη Δημοτική παράταξη του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Και το 2ο φύλο έχει εξαιρετικό εξώφυλλο αλλά και όπως το πρώτο ποικίλο και πολύ καλό περιεχόμενο. Μην το χάσετε, διανέμεται δωρεάν, ενώ μπορείτε να το κατεβάσετε σε Ηλεκτρονική μορφή από το http://www.sympoliteia.net

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣ​Ε ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​Η ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ​"

 
Με σύμμαχο τον σχετικα καλό καιρό πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην Αιγείρα.
Στις 10.30 π.μ. τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων απο τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγείρας, πρωτοπρεσβύτερο π. Χαράλαμπο Καρούζο και τους ιερείς π. Δημήτριο Κάλπενο και π. Μιχάλη Σερβέ!
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και στις 11 π.μ. ξεκίνησε η παρέλαση των μαθητικών τμημάτων της Αιγείρας!
Από την εξέδρα των επισήμων παρακολούθησε την παρέλαση ο τέως αντιδήμαρχος Αιγείρας-Ακράτας κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αιγείρας Αθηνά Οικονόμου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πάνος Γιαννούλης, ο εκπρόσωπος του συνδέσμου "ΧΕΛΜΟΣ" κ. Χαράλαμπος Τραχανάς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι,εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κλπ.
Την "παράσταση" έκλεψε η δυναμική εμφάνιση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ", με τους άρτιους σχηματισμούς της αλλα και τη μουσική εκτέλεση των πατριωτικών εμβατηρίων!
Στιγμές της παρέλασης αποθανάτισε σε βίντεο και στον φωτογραφικό της φακό οι κύριοι: Δημήτρης Σταματακόπουλος, Δημήτρης Δημόπουλος και Αποστόλης Σκορδίλης.
 

*Αγνοώντας τους κοινούς παρανομαστές...

Είναι στιγμές που οι λέξεις δεν στέκουν ικανές να περιγράψεις αυτό που νιώθεις.
Είναι στιγμές που αυτά που λες τα παίρνει ο αέρας και τα γράμματα σκορπίζονται ως χαρτοπόλεμος...Όμως αυτός ο χαρτοπόλεμος κόβει καρδιές και ψυχές καθώς είναι θρυμματισμένο γυαλί που πυρώνει τα σωθικά όταν προσγειώνεται σε αυτά. Και ξάφνου το κορμί σου καίγεται, η σκέψη σου τρέχει με υπερηχητικούς ρυθμούς σε μια κακή και άτυχη στιγμή, σε μια λάθος ερμηνεία
Εκείνη την ώρα στο μυαλό παρελαύνουν θεωρίες...σκόρπιες...μη ισορροπημένες, ακραίες μα όλες έχουν ως κοινό παρανομαστή τον έρωτα... αφού έχουν προηγηθεί δύο μεταβλητές που τις έκαναν ομώνυμες, το ΑΝ και το ΓΙΑΤΙ.
Πρέπει να ηρεμήσεις γιατί στέκεις στα σύνορα του χάους και της λογικής. Επιστρατεύεις αναμνήσεις, εκείνη την παραλία, εκείνο το παγκάκι στο μόλο περικυκλωμένο από ένα απέραντο μπλε....και στην αγκαλιά σου εκείνη.
Αυτή και μόνο η εικόνα σε θέτει σε ετοιμότητα να πολεμήσεις γι’ αυτό που πιστεύεις και να λύσεις την εξίσωση αγνοώντας τα κλάσματα που σου χαλάνε την ερωτική μαθηματική παράσταση και να τα εξισώσεις με την πίστη σου στον μεγαλύτερο και απόλυτο έρωτα μα θα χρειαστείς τη βοήθεια του χρόνου και έναν πολύ μεγάλο πίνακα για να προχωράς κάθε μέρα τις πράξεις σου...Αγνόησε το ΑΝ και το ΓΙΑΤΙ και ζήσε ερωτευμένος ρευστοποιώντας τα δικά σου συναισθήματα...
 
*Σκέψεις αφιερωμένες στον άνθρωπο που πιστεύω περισσότερο από κάθε τι άλλο στη γη αυτή...
 
Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος / pinakio.blogspot.gr

N. Δ. : «Ο ΣΥΡΙΖΑ ... δεν έχει ούτε τσίπα, ούτε ντροπή».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

            «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει απεγνωσμένα ευκαιρίες να “δικαιώσει” την αδιέξοδη, τυχοδιωκτική πολιτική του! Δεν τον ενδιαφέρει η Κύπρος, δεν τον ενδιαφέρουν οι τράπεζες της Κύπρου, δεν τον ενδιαφέρουν οι καταθέσεις και το βιός των Κυπρίων. Τον ενδιαφέρουν μόνο στενά κομματικά οφέλη.
            Στην Κύπρο, όμως, όλη αυτή η δημαγωγία του χρεοκόπησε. Άμεσα, απόλυτα και ολοφάνερα πλέον...
            Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει η “εθνικά υπερήφανη στάση” σε οποιοδήποτε θέμα. Άλλωστε, σε κανένα θέμα δεν έχει εθνικά υπερήφανη στάση. Σε όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα ζητάει πλήρη υποχώρηση της Ελλάδας. Σε πολλά, δικαιώνει τα χειρότερα επιχειρήματα των εχθρών της Ελλάδας.
            Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τον Ελληνισμό στην πλήρη απομόνωση. Και καταγγέλλει όσους του αντιστέκονται.
            Ας καταγγέλλει όσο θέλει. Τώρα πια τον κατάλαβαν όλοι. Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αλλά ούτε αυτό το έχει καταλάβει ακόμα…
            Αν το καταλάβαινε, θα έπρεπε να ντρέπεται.
Αλλά πέρα που δεν καταλαβαίνει, δεν έχει ούτε τσίπα, ούτε ντροπή». 

 

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821


Ο Νάσσος Θεοδωρίδης, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε αρθογραφία του  για την επανάσταση του 1821:
·         υποστηρίζει ότι ο  Κολοκοτρώνης είναι ένας «επονείδιστος εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας»,
·         χαρακτηρίζει «γελοίες ερμηνείες τα περί εθνεγερσίας» και
·         αναφέρει την Ελληνική επανάσταση ως «κυρίαρχο εθνικιστικό μύθο, που θέλει γενικώς τους "Έλληνες" να ξεσηκώνονται κατά των “Τούρκων”» 
Το άρθρο του κ. Θεοδωρίδη εδώ:
Η παραμονή Θεοδωρίδη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούσε ντροπή για οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.

Τι περιμένει ο κ. Τσίπρας και τον κρατάει ακόμα κοντά του;
Blogs@nd.gr

NON PAPER ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ TOY ΣΥΡΙΖΑ


1.    Ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  κ. Σίμος Κεδίκογλου, μετά την απόφαση του Eurogroup,  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την Κύπρο, τα ξημερώματα, είναι επώδυνη, αλλά σταματάει την πορεία προς το χάος που θα έφερνε η άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από την Ευρωζώνη...
Όμως, το πιο σημαντικό τώρα είναι: Πώς θα βοηθήσουμε την Κύπρο να σταθεί ξανά στα πόδια της. Δεν είναι ώρα για διχαστικά συνθήματα. Ούτε για ανεύθυνες κραυγές...
Τώρα κοιτάζουμε μπροστά. Η Κύπρος έκανε το «θαύμα» πολλές φορές. Θα το κάνει ξανά!
Έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη μοναδική θέση της και τους
πλουτοπαραγωγικούς πόρους της, ώστε να επιστρέψει σύντομα στην ευημερία και την ανάπτυξη.
Ο Ελληνισμός ολόκληρος τη στηρίζει. Και δεν θα αφήσει κανέναν να
εκμεταλλευτεί την πρόσκαιρη αδυναμία της».

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας, το κόμμα και oι συνιστώσες του  (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΞ.ΕΛ.), επιδίδονται σε δηλώσεις που εκτός από επικίνδυνες είναι γραμμένες από άσχετους με τα οικονομικά.

Νεα γκέλα για τη Λυκοποριά

Στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής στη Β2 Κορινθίας, το Ζευγολατιό νίκησε 4-0 τη Θύελλα Λεοντίου και βρέθηκε στο +3 από την Λυκοποριά, που γκέλαρε (1-1) με τα Ταρσινά. Γκέλα και για την Πουλίτσα στη Λαύκα (1-1), ενώ ο Απέσσας είχε εύκολο έργο (3-0) με τον Ασπρόκαμπο
 
23η αγωνιστική
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 0 - 3 α.α.
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 4 - 0
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ 3 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖ. - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 0 - 3 α.α.
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΡΑΤΟΣ 4 - 1
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛ. 1 - 1
ΤΑΡΣΙΝΑ ’97 - ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ 1 - 1
ΡΕΠΟ: ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
21
54
2
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
22
50
3
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
22
47
4
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
21
41
5
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
21
40
6
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
22
40
7
ΤΑΡΣΙΝΑ '97
22
40
8
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
21
27
9
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
21
25
10
ΑΡΑΤΟΣ
21
24
11
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
22
23
12
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ
22
20
13
Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
20
0
14
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
22
-2
15
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
20
-8
 
1ος όμιλος
Η Περαχώρα έβαλε τέλος στο αήττητο της Κορίνθου '06, καθώς επικράτησε 1-0, στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής της Β' κατηγορίας.
Με νίκη με 2 - 0 προχώρησε η Πρόοδος Αγ. Βασιλείου επί του ΠΑΟ Κουταλά, όπως και η Δάφνη Εξαμιλιών απέναντι στον Ποσειδώνα, ενώ ο Μαψός πέρασε με 2-3 απ' τα Ίσθμια επί του ΑΣ Λουτρακίου.
23η αγωνιστική
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ 2 - 3
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡ. - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. 2 - 2
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.Β. 2 - 0
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 1 - 0
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝ. - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 0 - 0
ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. 0 - 3 α.α.
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 2 - 0
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΣΟΦΙΚΟ ’05 4 - 2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 23 αγώνες)
1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06
62
2
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
55
3
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
48
4
Α.Ο ΜΑΨΟΥ
46
5
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
45
6
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
42
7
ΣΟΦΙΚΟ '05
38
8
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
37
9
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
34
10
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
31
11
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
29
12
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
20
13
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
16
14
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.
13
15
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
12
16
ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
-10

Επεισόδια στην παρέλαση σε Πάτρα και Πύργο ! Ένταση και προσαγωγές από την Αστυνομία (VIDEO)

ΦΩΤΟ από το IliaLive
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα, λίγο πριν από το τέλος της παρέλασης, για τη σημερινή εθνική επέτειο.
Ειδικότερα, φοιτητές, σπουδαστές, αλλά και μέλη άλλων κοινωνικών ομάδων που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Κολοκοτρώνη, επιχείρησαν να μπουν στην οδό Αγίου Ανδρέου, μόλις πέρασαν και τα τελευταία στρατιωτικά τμήματα.
Όμως οι διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί η παρέλαση, αλλά και η αποχώρηση των επισήμων από την ειδική εξέδρα. Όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν για δεύτερη φορά να εισέλθουν στην Αγίου Ανδρέου, οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.
Αμέσως μετά οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν, ενώ οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν εναντίον των αστυνομικών μπουκάλια με νερό.
Τελικά, έπειτα από λίγη ώρα οι διαδηλωτές εισήλθαν στην Αγίου Ανδρέου και έκαναν πορεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, κατά της τρόικας, κατά του σχεδίου «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπέρ της Κύπρου κ.α.
Λίγη ώρα νωρίτερα και κατά την διάρκεια της παρέλασης, αντιπροσωπεία σπουδαστών με τη συνοδεία της Αστυνομίας, κατευθύνθηκε μπροστά από την εξέδρα των επίσημων και ανήρτησαν πανό κατά του σχεδίου «Αθηνά».
Επίσης, νωρίς το πρωί, μέλη του ΕΠΑΜ άπλωσαν πανό με το σύνθημα «Τώρα είναι η ώρα, ελευθερία ή θάνατος», μπροστά από το κάστρο της Πάτρας και κατά μήκος των σκαλιών της Αγίου Νικολάου.
Στο μεταξύ, ένταση υπήρξε και στον Πύργο της Ηλείας, όταν σπουδαστές που θέλησαν να μπουν με πορεία στην παρέλαση, εμποδίστηκαν από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να προσαχθούν τρία άτομα στην Αστυνομική Διεύθυνση. Μετά το τέλος της παρέλασης και οι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι.
Η ένταση προκλήθηκε στο τέλος της παρέλασης, ενώ οι αστυνομικοί νωρίτερα, προσήγαγαν ένα άτομο που είχε μαζί του... αυγά.
Τα επεισόδια, έγιναν στο τέλος της παρέλασης στον Πύργο, μεταξύ σπουδαστών, πολιτών και αστυνομίας.
Νωρίτερα, όπως διαβάζουμε στο IliaLive, είχαν γίνει μικροεπεισόδια στην συμβολή των οδών Κοκκίνου και Μανολωπουλου μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομίας με προσαγωγή δυο ατόμων.
Τα κάγκελα είχαν πάρει από νωρίς τη θέση τους στην οδό Μανωλοπούλου στον Πύργο και μέσα από αυτά, οι πολίτες παρακολούθησαν την παρέλαση, για την αποφυγή επεισοδίων.
Στο χώρο των επισήμων εστιάζει η Αστυνομία για πιθανά παρατράγουδα και ήδη από το πρωί στο σημείο βρίσκονται ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Ανδρικόπουλος με τους επιτελείς του Αστυνομικούς Διευθυντές και Υποδιευθυντές από την Α.Δ. Ηλείας.
Διακριτική και η παρουσία της Ασφάλειας στο σημείο και στα γύρω κτίρια με επικεφαλής τον διοικητή κ. Δίπλα.
«Αγκάθι»για την Αστυνομία η ανακοίνωση –κάλεσμα μέσω των social media για κινητοποίηση στο χώρο της παρέλασης από τους σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου και πολίτες, οι οποίοι έκαναν προσυγκέντρωση στο 2ο Λύκειο στις 10:30.
Με πανό και σημαίες, οι σπουδαστές του ΤΕΙ έφτασαν λίγο μετά τις 11:00 στο χώρο της παρέλασης. Μαζί με τους φοιτητές ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη.
Μαθήτρια του 2ου Λυκείου πέρασε με υψωμένη την γροθιά. Πρόκειται για την 17χρονη Νάσια Μπέλια που το είχε ξανακάνει και είχε προκαλέσει σχόλια...Είχε ξεκινήσει για πρώτη φορά με το σύμβολο της νίκης πριν απο ένα χρόνο και πάλι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012, είχε αποβληθεί από το σχολείο όπως είχε αναφερθεί τότε λόγω απρεπούς συμπερίφορας προς τους καθηγητές της και όχι λόγω της υψωμένης γροθιάς και σε εκείνη την παρέλαση. Όμως δεν ήταν μόνη που αντέδρασε... Και η σημαιοφόρος του 1ου Λυκείου Πύργου έστρεψε στην αντίθετη κατεύθυνση απο εκεί που στέκονταν οι επίσημοι, το κεφάλι της σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αρκετοί μαθητές έστρεψαν το κεφάλι τους στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτη των επισήμων, σύμφωνα με το ilialive.
Επεισόδια στο τέλος της παρέλασης στον Πύργο σπουδαστών, πολιτών με τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Συνολικά έξι άτομα προσήχθησαν από τις Αρχές για τα επεισόδια στην παρέλαση, τα οποία και μετά το τέλος της αφέθηκαν ελεύθερα
Tέλος χωρίς παρατράγουδα και χωρίς κάγκελα τελικά πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Αμαλιάδας. Παρουσία του βουλευτή Ηλείας Γιάννη Κουτσούκο του δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη και άλλων αιρετών και εκπροσώπων, η παρέλαση πραγματοποιήθηκε όπως συνήθως χωρίς καμία απρόοπτη διαμαρτυρία.

Video



Στο Αγρίνιο σπουδαστές και μέλη κοινωνικών ομάδων έκαναν πορεία μετά το τέλος της παρέλασης, χωρίς να σημειωθούν απρόοπτα.
Επεισόδια δημιουργήθηκαν και στην Κοζάνη, με αφορμή την κατάθεση στεφανιού από αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, στο μνημείο των ηρώων, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Μέλη του ΚΚΕ και αντιεξουσιαστές έκαναν παρέμβαση, λίγο πριν αρχίσει η τελετή της κατάθεσης στεφανιών, και απαίτησαν να μην καταθέσει η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας «έξω οι ναζιστές». Ισχυρή αστυνομική δύναμη τους εμπόδισε να φτάσουν στο χώρο και ακολούθησαν συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές, στη διάρκεια των οποίων έγινε και μια προσαγωγή. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την παρουσία της Χρυσής Αυγής, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης αποχώρησαν χωρίς να καταθέσουν στεφάνι.
Τελικά, η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στεφάνι. Οπως έγινε γνωστό, είχε δημοσιοποιήσει από μέρες την πρόθεσή της να καταθέσει στεφάνι και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποφάνθηκε ότι με βάση το πρωτόκολλο μπορεί να καταθέσει. Παρόντες στην τελετή ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.
Τέλος στη Ρόδο γυναίκα τραυμάτισε με μαχαίρι τον δημοτικό σύμβουλο Ρόδου, Δημήτρη Καραντζιά, λίγο μετά τη λήξη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Η δράστης που συνελήφθη και κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Με λαμπρότητα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κόρινθο (video)


Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο η παρέλαση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου
..
Κorinthostv.blogspot.gr

Άγριο ξύλο για το στεφάνι της Χρυσής Αυγής στο Λουτράκι - Ο Διοικητής του Α.Τ. πέταξε το δικό του στεφάνι αντί να το καταθέσει! Επεισόδειο και στην Περαχώρα - ΒΙΝΤΕΟ


Πανδαιμόνιο επικράτησε στην κατάθεση στεφάνου, ανήμερα της εθνικής μας επετείου στο Λουτράκι! Ο Διοικητής του Α.Τ. Λουτρακίου μπήκε σε διαθεσιμότητα μετά τα γεγονότα ενώ ανακοίνωση έχει βγάλει η Χρυσή Αυγή.
Απίστευτες σκηνές με άγριο ξύλο στη μέση του κόσμου που παρακολουθούσε την κατάθεση στεφάνων.  Όλα ξεκίνησαν όταν ήρθε η ώρα να καταθέσει στεφάνι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας.
Τότε, όπως θα δείτε και στο βίντεο του ekorinthos.gr άρχισαν αποδοκιμασίες από το πλήθος ενώ ένας από τους θεατές όρμησε προς το μέρος του βουλευτή! Εκεί έκαναν την εμφάνισή τους από το πλήθος πάνω από 10 άτομα της Χρυσής Αυγής και άρχισε το ξύλο με χέρια πόδια, ρεσιτάλ πολεμικών τεχνών. Η αστυνομία για να ελέγξει την κατάσταση και να διαλύσει αυτούς που έιχαν μετατρέψει σε ρινγκ την πλατεία άρχισε να ρίχνει χημικά τα οποία ανέπνεαν και οι άμαχοι.Τελικά μετά από 5 λεπτά τελείωσε το περιστατικό με συλλήψεις.
 Όμως τα ευτράπελα δεν τελείωσαν εκεί...

"Ρουκέτα" Παπούλια: Δεν είναι ανεκτή η απόφαση για την Κύπρο

Karolos-Papoulias-parelasi
“Ρουκέτα” εκτόξευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά το μήνυμά του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.
“Σήμερα είναι μέρα μνήμης και τιμής για όσους ξεσηκώθηκαν με μόνο όπλο το πάθος της ψυχής τους για την ελευθερία. Το παράδειγμά τους είναι επίκαιρο και για τις σημερινές, δύσκολες στιγμές.
Η σκέψη μας τρέχει στη δοκιμαζόμενη Κύπρο. Δεν είναι ανεκτή η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορεί να επιλέγει τα θύματά της.
Το μήνυμα της σημερινής μέρας να περάσει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, και ιδιαίτερα στο Βερολίνο”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

ysterografa.gr

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ1821



Στο δεκαήμερο μεταξύ 14-25 Μαρτίου δόθηκε το έναυσμα της επανάστασης σε διαφορετικά σημεία στο Μοριά. Στις 14 Μαρτίου 1821 καταφθάνει στη Ζάχολη, από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του Κούτου, ο ηγούμενος Γερμανός, όπου μετά από πανηγυρική δοξολογία στον ναό του Αγίου Γεωργίου, υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας και μαζί με τους Ζαχολίτες οπλαρχηγούς Παναγιωτάκη Γεραρή και Χρήστο Ζίνη ή Ζαχολίτη εκδιώκουν από την Ζάχολη τις τούρκικες οικογένειες. Στο Φενεό ο Αναγνώστης Κορδής και ο Χρήστος Ζαχολίτης, μετά από συμπλοκή σκότωσαν Τούρκους γυφτοχαράτζηδες και ύστερα με ένοπλους Ζαχολίτες ενίσχυσαν τη μικρή δύναμη του Φιλικού Νικόλα Σολιώτη που μαζί με τους Ζαχολίτες επιτέθηκε σε Οθωμανούς φοροεισπράκτορες (χαρατζήδες) στο χωριό Πόρτα των Καλαβρύτων. Παράλληλα ο Παναγιωτάκης Γεραρής με 60 Ζαχολίτες ξεκίνησε για να λάβει μέρος στην πολιορκία της Ακροκορίνθου που άρχισε στις 24 Μαρτίου. Στις 20 Μαρτίου ο Σολιώτης με τους Πετμεζαίους χτύπησαν τους Οθωμανούς στους τρεις πύργους των Καλαβρύτων, όπου κλείστηκαν οι ντόπιοι μουσουλμάνοι και ξεκίνησαν την πολιορκία τους πιάνοντας τον πασά των Καλαβρύτων.Στο Λειβάρτζι οι δυο μοναδικοί φοροεισπράκτορες Τούρκοι που εμφανίστηκαν πυροβολήθηκαν απο μεγάλη απόσταση απο τον καπετάν Τομαρά,ο οποίος έρηξε στους Τούρκους μέσα απο τον Πύργο του.Ηταν ένα απο τα πρώτα προεπαναστατικά γεγονότα που προηγήθηκαν της επανάστασης και που μέτρησαν στην απόφαση που έλαβαν οι καπεταναίοι και οι αγωνιστές του '21,ώστε να τους ορκίσει και να τους ευλογήσει ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός, υψώνοντας το Λάβαρο στην Μονή Αγίας Λαύρας κηρύσσοντας την Επανάσταση.
Θεατρικός Όμιλος Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος» στην αναπαράσταση.

1821: Η μάχη στο Λάλα



Στην περιοχή Λάλα της Ηλείας δυνάστευαν κατά την τουρκοκρατία πολυάριθμα και εμπειροπόλεμα σώματα Τουρκαλβανών που επιδίδονταν σε συνεχείς σφαγές και λεηλασίες. Μετά την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ήταν απαραίτητο να αντιμετωπιστούν αφού αποτελούσαν απειλή για τους Επαναστατημένους Έλληνες του Μωριά. Η κρίσιμη μάχη έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 1821...

Εκατοντάδες Κεφαλονίτες εθελοντές, υπό την ηγεσία των αδερφών Ανδρέα και Κωνσταντίνου Μεταξά και Ευάγγελου Πανά, αποβιβάστηκαν στην Ηλεία και ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους ντόπιους οπλαρχηγούς για την αποτίναξη του βάρβαρου κατακτητή. Ο όρκος ήταν συγκεκριμένος: Ελευθερία ή Θάνατος!

μια βλαχα βερβενιωτισσα

Σαν πας πουλί μου στο Μωριά



Κλέφτικο προεπαναστατικό δημοτικό τραγούδι, από τον Γιώργο Παπασιδέρη.

Στο κλαρίνο, ο Γιώργος Ανεστόπουλος.
Ηχογράφιση του 1938.

Κατά μία εκδοχή οι "σωστοί" στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στην Φραγκιά, αντί στον "Μωριά" και στην Άγια Μαύρα των Επτανήσων, αντί της "Αγιας Λαύρας" των Καλαβρύτων, εξ ου και προεπαναστατικό, αναφερόμενο στον χαλασμό της Κλεφτουριάς στο Μωριά και την διαπεραίωση κλεφτών στα υπό φραγκική κατοχή Επτάνησα.

Η ωμή παραδοχή της Λαγκάρντ για την Κύπρο

Christine-Lagarde-IMF
Μετά τις δηλώσεις της στις Βρυξέλλες έπειτα από την ολοκλήρωση του Eurogroup και την επίτευξη συμφωνίας για την Κύπρο, με τις οποίες επαινούσε τις κυπριακές αρχές για την απόφασή τους, που χαρακτήριζε αναγκαία για να περιοριστούν οι κίνδυνοι και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία, η Κριστίν Λαγκάρντ έδωσε στη δημοσιότητα και γραπτή δήλωση.
Με αυτήν, υποστηρίζει ότι η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες παρέχει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σχέδιο για την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων της χώρας, καθλως επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση του θέματος με τις δυο προβληματικές τράπεζες, και προστατεύει όλες τις ασφαλισμένες καταθέσεις, σε όλες τις τράπεζες.
Σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, το σχέδιο παρέχει μια σταθερή και πλήρως χρηματοδοτούμενη λύση στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, και τα τοποθετεί σε μια βιώσιμη πορεία προς την ανάκαμψη, ενώ επισημαίνει ότι αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα, που χαρακτηρίζει “κλειδί” για την ανάπτυξη.
Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να αποφασίσει για το ακριβές ύψος του ποσού που θα διατεθεί προς ενίσχυση της Κύπρου.

ysterografa.gr

Η Κύπρος ξύπνησε “κουρεμένη” και… οργισμένη

Cyprus-demonstrations
Το επόμενο πρωί, ή μάλλον οι επόμενες ώρες από τη συμφωνία του Eurogroup για την ένταξη της Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, με την παροχή οικονομικής βοήθειας 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έναντι σκληρών όρων και ανταλλαγμάτων, που οδήγησαν σε “κούρεμα” καταθέσεων και αναδιάρθρωση των τραπεζών της Λευκωσίας, ήταν γεμάτο από έντονα συναισθήματα στη Μεγαλόνησο.
Τα κυπριακά ΜΜΕ καταγράφουν ανακούφιση για το γεγονός ότι απετράπη η χρεοκοπία και διασφαλίστηκε η παραμονή της Κύπρου στην ευρωζώνη, την ίδια στιγμή ωστόσο υπάρχει μούδιασμα και προβληματισμός για τις επιπτώσεις των μέτρων, που δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί, και οργή για όσα προηγήθηκαν ώστε να φτάσει η Μεγαλόνησος σε αυτό το ακραίο αδιέξοδο, καθώς και όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του προηγούμενου διαστήματος.
Όπως αναμενόταν, έχει ξεσπάσει και πολιτική αντιπαράθεση, με “ελεύθερους σκοπευτές” των κομμάτων να αφήνουν αιχμές για τoν Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τους χειρισμούς που προηγήθηκαν, ενώ σχολιάζεται το γεγονός ότι, όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η συμφωνία του Eurogroup δεν χρειάζεται να περάσει από την έγκριση της Κυπριακής Βουλής για να αποκτήσει ισχύ.

ysterografa.gr

Σαράντης Καργάκος 'Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821'



Ο Σαράντης Καργάκος και ο Δημήτρης Νατσιός σπάνε την ηχομόνωση της Νέας Εποχής Η αλήθεια για το ΄1821

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ




ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Ο AΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΩΝ

1821 Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ


1821 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ.
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC

Θρίλερ με τις φήμες για δολοφονία του Άσαντ

Bashar-al-Assad

Έντονες φήμες για δολοφονία του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ από σωματοφύλακά του, κυκλοφόρησαν στο Twitter τις τελευταίες ώρες, με προέλευση κυρίως το Ισραήλ.
Σύμφωνα με όσα γράφονται στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Άσαντ έπεσε νεκρός το Σάββατο από σφαίρα που δέχτηκε από Ιρανό σωματοφύλακά του. Μάλιστα, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο Άσαντ μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Δαμασκού, με το συριακό στρατό να μπλοκάρει τους δρόμους.
Ωστόσο, οι φήμες για το θάνατο του προέδρου της Συρίας δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής.
Η κυβέρνηση της Συρίας βέβαια διέψευσε αμέσως τη σχετική φημολογία, και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες ο Μπασάρ αλ Άσαντ θα κάνει επίσημη εμφάνιση.

«Ζήτω η Ελλάς. Ζήτω η Ελευθερία» φώναξε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας

zito i ellas zito i eleftheria fonaxe i prothypourgos tis afstralias 1 315x236 300x224 Ζήτω η Ελλάς. Ζήτω η Ελευθερία φώναξε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας
Το συγκινητικό μήνυμα της Αυστραλής για την εθνεγερσία των Ελλήνων
Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, απηύθυνε μήνυμα προς την ομογένεια. Συγκεκριμένα αναφέρει σε αυτό :
«Σήμερα τιμούμε τον ηρωισμό και την αυτοθυσία εκείνων που πολέμησαν για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, καθώς επίσης και όλους εκείνους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να ανασυγκροτήσουν την Ελλάδα, ως χώρα η οποία αντιστάθηκε σε πάρα πολλές προκλήσεις, χωρίς να πτοηθεί ποτέ το ηθικό της.
Τώρα, το 2013, είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη δύσκολες καταστάσεις, είμαι βέβαιη όμως ότι η περηφάνια των Ελλήνων και η στωικότητά τους θα οδηγήσει τη χώρα σε καλύτερες μέρες μελλοντικά.
Ως ηγέτιδα της Αυστραλίας, αναγνωρίζω με ευγνωμοσύνη την προσφορά των Ελλήνων μεταναστών, οι οποίοι συνέβαλαν σε τόσο μεγάλο βαθμό στην αλλαγή και ζωντάνια αυτής της χώρας που όλοι αγαπάμε. Το σχήμα της σύγχρονης Αυστραλίας, θα ήταν ανύπαρκτο χωρίς την συνεισφορά των Ελλήνων. Είμαστε ένα καλύτερο, πλουσιότερο έθνος εξαιτίας της δικής σας προσφοράς.
Γιορτάζω, λοιπόν, μαζί σας τους στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας. Είμαστε φίλοι σε περιόδους ειρήνης και πολέμου, σε καλούς και χαλεπούς καιρούς. Μοιραζόμαστε την ίδια ιστορία και την ίδια αλληλοεκτίμηση. Τίποτε δε μπορεί να αλλοιώσει το πνεύμα της καλής θέλησης που μας δένει τόσο στενά.
Εκ μέρους του έθνους μας, απευθύνω τις θερμότερες ευχές στην κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδας, στην ελληνοαυστραλιανή κοινωνία και στην ελληνική διασπορά απανταχού της γης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Ζήτω η Ελλάς – Ζήτω η Ελευθερία!».

troktiko.eu

Επήλθε συμφωνία για το “κούρεμα”! Εγκρίθηκε από το Eurogroup με… συνοπτικές διαδικασίες

 Νicos-Anastasiades-Eurogroup

Λίγο μετά τις 23.00, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους που είναι συγκεντρωμένοι έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να κάνει δηλώσεις για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, και να ενημερώσει την ίδια στιγμή ότι έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup.
“Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ωρών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε μαζί μας, για να μας καταστήσει κοινωνούς κάποιων προτάσεων που κατατέθηκαν στις Βρυξέλλες.
Να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, και να μην διασπείρονται ψίθυροι και φήμες.
Είναι μια ώρα ευθύνης για όλους.
Θα διαπραγματευτούμε τα συμφέροντα της πατρίδας μας κατά τον καλύτερο τρόπο”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Στην πρόταση της τρόικας για “κούρεμα” 50%-60% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, η κυπριακή πλευρά κατέθεσε αντιπρόταση για “κούρεμα” 35%-40%.
Το Mega Κύπρου μετέδωσε ότι είναι πολύ κοντά η συμφωνία για “κούρεμα” 38%-40% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Μετά την επίτευξη συμφωνίας, ανακοινώθηκε ότι ξεκινάει η συνεδρίαση του Eurogroup.
“Κορυφώνονται οι προσπάθειες. Σε 15 λεπτά ξεκινά το Eurogroup”, έγραψε στο Twitter o Νίκος Αναστασιάδης στις 01.15.
H συμφωνία πιστώνεται σύμφωνα με τις πρώτες πληφορορίες στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, ο οποίος φέρεται να κατάφερε να γεφυρώσει τις διαφορές των δυο πλευρών.
Σύμφωνα με το Reuters, οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ της Λαϊκής θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Κύπρου. Οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, που με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν είναι ασφαλισμένες, θα «παγώσουν» και θα χρησιμοποιηθούν για την επίλυση του ζητήματος του χρέους.
Η έγκριση της συμφωνίας της τρόικας με την Κύπρο αποδείχτηκε… τυπική διαδικασία για τη συνεδρίαση του Eurogroup, που ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγη ώρα, ανάβοντας το “πράσινο φως”.
Η συμφωνία για την Κύπρο έγινε αμέσως πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ ακόμη και ο Νουριέλ Ρουμπινί έσπευσε να την μεταδόσει μέσω Twitter.
Τα “καλά νέα” από τις Βρυξέλλες, μετά τη συμφωνία για το θέμα της Κύπρου, είχαν ως αποτέλεσμα την ανοδική τάση του ευρώ, που κινείται στο 1.30 έναντι του δολαρίου.

ysterografa.gr
 

Παρελάσεις: ΜAT, κάγκελα και σχέδια φυγάδευσης πολιτικών



Φρούριο αναμένεται να θυμίζουν σήμερα οι πόλεις της χώρας, υπό το φόβο κινητοποίησεων και επεισοδίων, με αφορμή τις μαθητικές παρελάσεις και τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.
Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, υπάρχει σχέδιο για φυγάδευση των πολιτικών σε περίπτωση τυχόν «παρατράγουδων».

Παρέλαση: Ένταση μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ στο Σύνταγμα

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν χθεςτο πρωί στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος.
Συγκεκριμένα, τριάντα περίπου μέλη του κινήματος «Σπίθα»προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα κιγκλιδώματα που έχουν στηθεί στο σημείο ενόψει της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ να επέμβουν και να τους απωθήσουν με ασπίδες και σπρωξίματα στην αρχή της οδού Ερμού και να προχωρήσουν στην προσαγωγή ενός μέλους του κινήματος.
Να σημειωθεί ότι στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται «επί ποδός» περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενώ σε επιφυλακή θα είναι όλες οι δυνάμεις του λεκανοπεδίου, ενώ παράλληλα υπάρχει σχέδιο για φυγάδευση των πολιτικών σε περίπτωση επεισοδίων.
Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έντονη αστυνομική παρουσία θα τελεστούν οι παρελάσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας για την 25η Μαρτίου, υπό το φόβο επεισοδίων κατά των επισήμων.