Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Παπαρήγα: Η κυβέρνηση επιλέγει το βίαιο θάνατο των αγροτών


paprigaΗ κυβέρνηση προτιμά το βίαιο θάνατο των αγροτών, αντί για τον αργό, τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως σε επίπεδο αρχηχών για τα αγροτικά προβλήματα.
Ήμασταν και οφείλαμε να είμαστε στα μπλόκα των αγροτών, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα και απευθυνόμενη στον κ. Βενιζέλο είπε: «Αναρωτηθείτε ποιοι ακόμα ήταν στα μπλόκα, ήταν άνθρωποι κυρίως που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όχι κομμουνιστές».
Η κ. Παπαρήγα παρατήρησε πως δεν μπορείς να μιλάς για αγροτική πολιτική και να μην αναφέρεσαι στην ΚΑΠ ενώ σημείωσε πως το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει προτάσεις αγνοώντας όλες τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.
Απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό, αναρωτήθηκε τι σχέση έχουν οι αναφορές του σχετικά με την απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού και τους κουκουλοφόρους στις Σκουριές με το θέμα των αγροτικών προβλημάτων που συζητείται σήμερα στη Βουλή.

ysterografa.gr

Κουβέλης: Μοχλός ανάπτυξης η γεωργία

kouvelis
Στα μέτρα τα οποία θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μιλώντας στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως σε επίπεδο αρχηγών για τα αγροτικά προβλήματα.
Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται:

Μιχαλολιάκος: Ατμομηχανή της οικονομίας οι αγρότες


mixaloliakosΤην ανάγκη να στηριχθούν οι αγρότες με έργα και όχι με λόγια υπογράμμισε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.
Επέρριψε ευθύνες στα κόμματα στο πολιτικό σύστημα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος.
Ο κ. Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε «ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας» τον πρωτογενή τομέα, υπενθυμίζοντας ότι αυτός ήταν που έσωσε το έθνος πολλές φορές στο παρελθόν.
Κατηγόρησε επίσης τα κόμματα που διακυβέρνησαν τη χώρα ότι όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπιζαν τους αγρότες σαν ψηφοφόρους, σαν «εκλογική πελατεία», όπως είπε χαρακτηριστικά και όχι ως «ραχοκοκαλιά του έθνους».
Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής σημείωσε ότι το αγροτικό ζήτημα δεν αφορά το μνημόνιο, αλλά όλα τα χρόνια της παρουσίας της χώρας μας στην Ε.Ε..
«Το 1981 ήμασταν μια παραγωγική χώρα και συμφωνήσαμε τότε την ένταξή μας στην Ε.Ε. συμφωνώντας να πάψει η χώρα να είναι παραγωγική», παρατήρησε, ενώ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να κάνει αθρόες εισαγωγές κηπευτικών από χώρες πολύ λιγότερο ευνοημένες κλιματικά.

ysterografa.gr

Καμμένος: Σχέδιο διάλυσης της πρωτογενούς παραγωγής


kammenosΕπίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα αγροτικά θέματα.
Σχολιάζοντας με ειρωνικό τρόπο την πρωτολογία του Πρωθυπουργού και την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «καταλάβαμε ότι βρισκόμαστε στο Τριώδιο» ενώ γενικότερα υποστήριξε πως γίνεται προσπάθεια να διαλυθεί η πρωτογενής παραγωγή και η μεσαία τάξη της χώρας.
«Στόχος της τρόικας και των δανειστών είναι να σταματήσει να υπάρχει πρωτογενής παραγωγή γιατί μόνο έτσι μπορούν να ελέγξουν ένα ολόκληρο έθνος, αυτό το σχέδιο εκπονούν οι δανειστές και η συγκυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας.
Καταλήγοντας, με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, υποστήριξε πως τα μνημόνια τελείωσαν.

ysterografa.gr

 

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί ως άλλοθι τους αγρότες

venizelos
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό σε επίπεδο αρχηγών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής ότι ψεύδεται και ότι υπόσχεται τα πάντα στους αγρότες.
Κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα αγροτικά θέματα, ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί τους αγρότες και τις αγωνίες ως «άλλοθι» για να αναπτύξει τη «γνωστή αντιμνημονιακή του ρητορική».
Σημείωσε μάλιστα ότι οι αγρότες περίμεναν 27 λεπτά για να ακούσουν το «άσχετο πρόλογο» του κ. Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, ανέλαβε «μία και μόνη δέσμευση» που «μάλλον προσβάλλει τον αγροτικό κόσμο». «Ο αγρότης δεν περιμένει καμία υπόσχεση κανενός κόμματος για να συνεχίσει να παράγει», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για έλλειψη αντιπροτάσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση.
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από την αλαζονεία και μάλιστα ενός κόμματος που υποτίθεται είναι αριστερό», συμπλήρωσε.
Υποστήριξε στη συνέχεια ότι παρά τις θυσίες ο λαός ξέρει ότι η «καταστροφική», όπως τη χαρακτήρισε, επιλογή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα οδηγήσει απλά σε ύφεση αλλά σε ακύρωση της εθνικής οικονομίας και σε εξαθλίωση.
Ακόμη είπε με νόημα… «Δεν ξέρω αν είναι θεσμικά θεμιτό να πηγαίνετε σε συνέδρια χρηματοδοτημένα από διεθνείς κερδοσκόπους όπως ο κ. Σόρος».
O κ. Βενιζέλος κατηγόρησε δε, τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μιλά συγκεκριμένα.

ysterografa.gr

Τσίπρας: Θέλουμε επενδυτές και φέρνετε πειρατές


ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÓÔÇÍ ÂÏÕËÇ ÅÐÉ ÔÙÍ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁÔÉÊÙÍ ÄÇËÙÓÅÙÍ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÇÓ// ÁËÅÎÇÓ ÔÓÉÐÑÁÓ. (EUROKINISSI // ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση για το αγροτικό ζήτημα.
«Δικό σας επίτευγμα είναι η απουσία επενδύσεων» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε «ακαδημαϊκή» την ομιλία του Πρωθυπουργού.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ είπε στη συνέχεια απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Μας κατηγορείτε ότι δεν θέλουμε τους επενδυτές. Φυσικά και τους θέλουμε. Δεν θέλουμε όμως τους πειρατές».
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το αγροτικό ζήτημα τις χαρακτήρισε «λίγες για να απαντήσουν στο πρόβλημα του μικρομεσαίου αγρότη» ενώ είπε πως «η κατάρρευση του αγροτικού τομέα είναι συνειδητή πολιτική επιλογή».
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη θέση για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα επίπεδα προ μνημονίου.
«Για τον ΣΥΡΙΖΑ η αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα είναι βασικό μέλημα. Πρέπει να προχωρήσουμε με κριτήριο το όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών», είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως η Αγροτική Τράπεζα πρέπει να ξαναγίνει Δημόσια, ώστε να ενισχύει τις επενδύσεις των αγροτών.
Κλείνοντας, δεσμεύθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το παν ώστε οι αγρότες να μπορούν να σπείρουν τα χωράφια τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

ysterografa.gr

Αντώνης Σαμαράς: Πρωταγωνιστές της ανάπτυξης οι αγρότες

samarasvouli
Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρουσίασε τις θέσεις της Κυβέρνησης για το αγροτικό ζήτημα, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
«Για να γίνουμε σύγχρονη χώρα νομίζαμε πως έπρεπε να αναπτυχθεί ο τομέας της βιομηχανίας και των υπηρεσιών σε βάρος των παραδοσιακών κλάδων και κυρίως του αγροτικού. Παράλληλα με τις απώλειες στον αγροτικό κλάδο χάσαμε και ένα δεύτερο τομέα, αυτόν της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης στην ομιλία του στη Βουλή.
«Χωρίς έμφαση στον πρωτογενή τομέα δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και πρόσθεσε πως στόχος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» τόνισε.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ίδρυση ταμείου αγροτικής επιχειρηματικότητας, εξήγγειλε πως θα υπάρξει ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των αγροτών, με τους αγρότες με 40 χρόνια ασφαλιστικής εισφοράς, να μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα 62 και όχι στα 67 έτη. Συνεχίζοντας, ανακοίνωσε την καθιέρωση αγροτικού νυχτερινού ρεύματος ενώ προωθείται ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αγορά αγροτικών προϊόντων από το Διαδίκτυο.
«Υπό τους περιορισμούς της σημερινής κρίσης, ασκούμε την αγροτική πολιτική, είπε προτείνοντας κάθε ενίσχυση να πηγαίνει κατ’ ευθείαν στους παραγωγούς» επισήμανε.
«Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αγρότες άμεσα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι «να κάνουμε τους αγρότες πρωταγωνιστές της ανάπτυξης και όχι επεισοδίων».
Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και στην προώθησή τους στο εξωτερικό. «Είμαστε η πατρίδα της μεσογειακής διατροφής και δεν είδαμε ελληνικά προϊόντα να προωθούνται εντός και εκτός συνόρων με τον τρόπο που θα έπρεπε» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα το εξαλείψουμε από τη κρίση όμως αν δεν αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο δεν θα βγούμε».
Υπό τους περιορισμούς της σημερινής κρίσης ασκούμε την αγροτική πολιτική, είπε προτείνοντας κάθε ενίσχυση να πηγαίνει κατ’ ευθείαν στους παραγωγούς.
Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, για να γίνουμε σύγχρονη χώρα νομίζαμε πως έπρεπε να αναπτυχθεί ο τομέας της βιομηχανίας και των υπηρεσιών σε βάρος των παραδοσιακών κλάδων και κυρίως του αγροτικού. Παράλληλα με τις απώλειες στον αγροτικό κλάδο, πρόσθσε, χάσαμε και ένα δεύτερο τομέα, αυτόν της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Κλείνοντας, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στις Σκουριές, ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε πως οι δολιοφθορές θα τελειώσουν και οι καταστροφικές μανίες θα αντιμετωπιστούν όπως τους αξίζει. Την ίδια ώρα που αγωνιζόμαστε για να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα, σημείωσε, κάποιοι κουκουλοφόροι πάνε και καίνε τις επιχειρήσεις. «Εμείς οι Έλληνες δεν θα το ανεχόμαστε. Αυτό δεν είναι παρά εθνική υπονόμευση και δολιοφθορά», κατέληξε.

ysterografa.gr

Oι αγρότες θα λάβουν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ


Αποζημιώσεις ύψους 12,1 εκατ. ευρώ θα καταβάλλει μεθαύριο Πέμπτη ο ΕΛΓΑ σε 10.523 δικαιούχους αγρότες για ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο.
Πρόκειται για εκκαθαρίσει ζημιών του 2012 και αφορούν στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδος, Φλωρίνης, Χαλκιδικής

Δημόσιο: Και φυγή και απολύσεις

17.576 δημόσιοι υπάλληλοι έφυγαν αλλά ο Στουρνάρας δεν αποκλείει και απολύσεις...Το θέμα της αναδιοργάνωσης του δημοσίου τομέα και τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς
την τρόικα εξετάζουν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης. Μάλιστα σε εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητ. Μεταρρύθμισης περιγράφεται η διαδικασία με την οποία θα γίνει η μετακίνηση των υπαλλήλων. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την 1η Οκτωβρίου 2012 ανερχόταν σε 667.733 υπαλλήλους, ενώ μέσα σε ένα έτος έχει προκύψει μείωση του προσωπικού κατά 17.576 υπαλλήλους. Παρά τη μεγάλη μείωση, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με νέες δηλώσεις του δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα, κάνοντας λόγο γα ανοιχτή διαπραγμάτευση με την τρόικα και σημειώνοντα ς ότι πρόκειται για δύσκολο θέμα, αν...

Ο Πάπας θα ονομάζεται "επίτιμος Πάπας"

Pope-Benedict
Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό, μετά τη μεθαυριανή παραίτησή του από την Αγία Έδρα, ο Βενέδικτος 16ος θα αποκαλείται “επίτιμος Πάπας” και θα συνεχίσει να φοράει τη λευκή αμφίεση που διακρίνει τον εκάστοτε επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας από τους Καρδιναλίους.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 1/3/2013 Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Προς: Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης την 01-03-13 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 μ.μ. που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 74 παρ.6 και 75 του Ν. 3852/2010 με θέμα:
  1. Προέγκριση ίδρυσης ΚΥΕ «Επιχείρηση μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος (ζεστής κ’ κρύας κουζίνας)- ( Εστιατόριο – ψητοπωλείο)» του Ζαχαρία Σπανουδάκη στη Τ.Κ. Μ.Σ.Τρικάλων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
  2. Ανάκληση (λόγω αλλαγής ιδιοκτησίας) της αριθ.45/2012 Απόφασης περί Προέγκρισης ίδρυσης ΚΥΕ Επιχείρηση μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος ζεστής και κρύας κουζίνας της εταιρείας «Ζ. Σπανουδάκης – Μ. Οικονόμου εκμετάλλευση εστιατορίων Ο.Ε.» στην Τ.Κ. Μ.Σ. Τρικάλων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
  3. Προέγκριση ίδρυσης ΚΥΕ «Επιχείρηση μαζικής εστίασης παρασκευής και διάθεσης πρόχειρου γεύματος και ως επιχείρηση λιανικού και χονδρικού εμπορίου της Καραμπάση Γεωργίας στη Τ.Κ. Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ

Επίσκεψη Δημάρχου στο Θροφαρί

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος θα επισκεφθεί το Θροφαρί στο καφενείο κ. Τεάζη την Τετάρτη 27 Φεβρ. στις 6:30 μμ.

O Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Κορινθίας κόβει την πίτα του

Πρόσκληση στην κοπή πίτας του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Κορινθίας

ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚ​ΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό, πότε άμεσα, πότε σταδιακά...
Το μόνο σίγουρο είναι το ύψος του...
Σύμφωνα με τον κ. Μηλιό, στο MEGA, στα 715 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, στο ΣΚΑΪ, στα 750 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, στη ΝΕΤ, στα 786 ευρώ... και, στον ALPHA, στα 715 ευρώ...
Στον ΣΥΡΙΖΑ λεφτά υπάρχουν, αλλά τα χαλάνε στη μοιρασιά οι συνιστώσες του...».

«Άμα την πατήσεις θα σε πατήσουμε…»

Αυτό είναι το μήνυμα της κυβέρνησης
στους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που αποτυγχάνουν;
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ
Ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) έκανε την εξής δήλωση:
"Προκλητικά άδικες και κοινωνικά απεχθείς οι προϋποθέσεις έναντι των επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν μείνει άνεργοι γιατί έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους ή σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους, σε σχέση με την χορήγηση του μικρού βοηθήματος των 360 ευρώ το μήνα που προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Τους ζητείται να μην χρωστούν απολύτως τίποτε στον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγονται και το καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, των δύο ετών πριν την υποβολή της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά τα 30 χιλ. ευρώ.
Τα δυσβάστακτα χρέη και η ραγδαία μείωση του εισοδήματος των οικογενειών και των επιχειρήσεων είναι όμως που οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς στην απόγνωση. Το κράτος που συνεχίζει να δίνει παχυλά εφάπαξ και επιδοτούμενες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στα 55 σε διάφορες συντεχνίες, αφού κατέστρεψε τους ανθρώπους αυτούς με την χρεοκοπία του (που οδήγησε τον ιδιωτικό τομέα σε άνευ προηγουμένου χρηματοδοτικό στραγγαλισμό), και την χωρίς ιστορικό προηγούμενο μακροοικονομική καταστροφή, τώρα –στην πιο δύσκολή τους ώρα- τους αρνείται ουσιαστικά οποιοδήποτε κοινωνικό βοήθημα. Η θεμελιώδης κοινωνική αλληλεγγύη δεν μπορεί να συναρτάται από τις όποιες οφειλές. Ιδίως όταν οι ίδιοι άνθρωποι πλήρωναν με τους φόρους τους για να παρέχεται κοινωνική αλληλεγγύη στους υπολοίπους και οι κυβερνήσεις κατέτρωγαν τα χρήματά αυτά για φαύλους διορισμούς και συντεχνιακές δαπάνες.
«Επιχειρείς, ρισκάρεις για να παράγεις, κι άμα την πατήσεις θα σε πατήσουμε», είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση με την απόφαση αυτή."

Διαμαρτυρία… live στην εκπομπή της Τσαπανίδου

Popi-Tsapanidou
Σπουδαστές του ΤΕΙ Πάτρας, παραρτήματος Πύργου βρέθηκαν στο στούντιο της εκπομπής “ΣΚΑΪ Τώρα” στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με την Πόπη Τσαπανίδου, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το σχέδιο “Αθηνά” του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Οι σπουδαστές διαμαρτυρήθηκαν για την επί της ουσίας κατάργηση του ακαδημαϊκού προσανατολισμού τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος ήταν στο πάνελ και στάθηκε στο πλευρό τους, υπέρ των σπουδαστών τάχθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, ζητώντας από τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να τους ακούσει προσεκτικά.
Την κυβέρνηση μονάχα ο πρώην Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας.

ysterografa.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ


Τη σχεδιαζόμενη αρπαγή της υποθηκευμένης ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων αγροτών από τους Γερμανούς μεγαλοκαρχαρίες, με την ανοχή και τις ευλογίες της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, στηλιτεύει με Ερώτηση-κόλαφο προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο», έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η αγορά των δανείων χιλιάδων χρεωμένων αγροτών αλλά και δεκάδων αγροτικών συνεταιρισμών από Γερμανούς επενδυτές, με σκοπό να αρπάξουν την υποθηκευμένη ακίνητη περιουσία τους.
«Η είσπραξη των δανείων από γερμανικά funds θα στραγγαλίσει τους αγρότες, τους συνεταιρισμούς, οι δε μεταποιητικές μονάδες που ανήκουν σε αυτούς θα ξεπουληθούνε αντί πινακίου φακής στα ιδιωτικά συμφέροντα που θα ελέγχουν μονοπωλιακά την αγροτική παραγωγή από το σπόρο έως τη μεταποίηση και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, με ό, τι αυτό συνεπάγεται  για την επιβίωση των αγροτών», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και τονίζει πώς σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα, τότε «θα προκληθεί ερημοποίηση τόσο των Βορειοανατολικών Νήσων όσο και των ακριτικών περιοχών και ιδιαίτερα της Θράκης, σπρώχνοντας τον εκεί ενεργό πληθυσμό στη μετανάστευση, αφήνοντας κενό δράσης στους γείτονές μας».

Τα κατά Γκέμπελς «μεγάλα ψέματα» του κ. Τσίπρα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν γνωρίζω αν – και με ποιο τρόπο – ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για την εξουσία, αλλά, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι και πολύ εύκολο να αποκρύψει το γεγονός ότι η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική.

Έτσι, μπορεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να κρύψει όσα είναι βέβαιο ότι θα συμβούν σε περίπτωση καταγγελίας του μνημονίου, αυτά όμως έρχονται αναγκαστικά στην επιφάνεια – έστω και από σπόντα.

Αυτή είναι η περίπτωση της συνέντευξης του Γιάννη Δραγασάκη στη ΝΕΤ και στον Μανόλη Κοττάκη, όπου ο άνθρωπος είπε ξεκάθαρα πως αν ο λογαριασμός δεν βγαίνει… «τι να κάνουμε;».

Διότι, όπως επίσης είπε, θα ήταν ανεύθυνο να δηλώσει πως θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το χαράτσι ή την εισφορά αλληλεγγύης, αν δεν έβρισκε κάτι άλλο με το οποίο να αντικαταστήσει το ένα ή το άλλο μέτρο.

Όσο κι’ αν φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αιφνιδιαστική πρόταση Βαρουφάκη για ΔΝΤ και Ελλάδα

Giannis-Varoufakis
Μια ανατρεπτική πρόταση για την Ελλάδα και τη σχέση της με την τρόικα των δανειστών, κατέθεσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή” με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Ο γνωστός οικονομολόγος, οι θέσεις του οποίου χαρακτηρίζονται συνήθως αιρετικές, ακούγονται ωστόσο από τα διεθνή φόρα, πρότεινε μια “στρατηγική συμμαχία” της Ελλάδας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στη βάση της επιδίωξης αλλαγής πολιτικής για τη διαχείριση της κρίσης χρέους της Αθήνας.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι το ΔΝΤ “δίνει πάσα” στην Ελλάδα, αποδεχόμενο το γνωστό λάθος με τον συντελεστή, η σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά όμως δεν το αξιοποιεί, σύμφωνα με τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου.
Έτσι, ο Γιάννης Βαρουφάκης επισημαίνει ότι χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, η οποία θα διαχειριστεί διαφορετικά την καθημερινότητα της κρίσης, και θα κινηθεί περισσότερο ευέλικτα, αξιοποιώντας τις εύθραυστες ισορροπίες που μπορεί κανείς να εντοπίσει στο εσωτερικό της τρόικας.
Την προοπτική συνεργασίας της Ελλάδας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε “δείξει” ο Γιάννης Βαρουφάκης και με παλαιότερες δηλώσεις του.

ysterografa.gr

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ WAGNER «PARSIFAL» ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ANTENNA, συνεχίζει δυναμικά το «The Met: Live in HD», προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.
Η παράσταση που ακολουθεί, είναι το αριστούργημα του Wagner «PARSIFAL» και θα μεταδοθεί από το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, το Σαββάτο 2 Μαρτίου 2013, στις 19:00 (διάρκεια: 5 ώρες & 40 λεπτά).
Tσjean-louis fernandez 34.jpg
Ο παγκοσμίου φήμης τενόρος Jonas Kaufmann ερμηνεύει στην όπερα Parsifal τον ομώνυμο ρόλο, σε μια νέα παραγωγή της μυστικιστικής όπερας του Wagner, που πραγματεύεται τον πειρασμό και τη σωτηρία. Μαζί του στη σκηνή, η Katarina Dalayman στον ρόλο της Κούντρι, της μυστηριώδους γυναίκας που δελεάζει τον Πάρσιφαλ. Ο Peter Mattei στο ντεμπούτο του στον ρόλο του Άμφορτας, του Βασιλιά των Ιπποτών του Αγίου Δισκοπότηρου, ο René Pape σ’ έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας του, αυτόν του σοφού, γέρου Ιππότη Γκούρνεμαντζ και ο Evgeny Nikitin στον ρόλο του Μάγου Κλίνκσορ. Διευθυντής Ορχήστρας είναι ο Daniele Gatti. Την παράσταση σκηνοθετεί ο καταξιωμένος στον κινηματογράφο και το λυρικό θέατρο, François Girard στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ.

Ο σκηνοθέτης σχετικά με την παράσταση, τόνισε: «Ο Parsifal δεν είναι απλώς μια όπερα, είναι μια αποστολή. Στο τέλος της ζωής του, ο Wagner προσπαθούσε να συμβιβάσει όλες τις όψεις της πνευματικότητάς του. Είναι ένα ιερό κείμενο αφιερωμένο στην ιστορία της μουσικής».
parsifal_kaufmann_020_final.jpg
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ &ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

20 € γενική είσοδος

15 € για παιδιά – φοιτητές – άνεργους και για ομαδική αγορά άνω των 20.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

0,5 χλμ. Ε.Ο. Ισθμού – Λουτρακίου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27440 21124

Ώρες Λειτουργίας: 9:00 π.μ. – 2: 00 μ.μ.

Τον έσφαξε με το… τσεκούρι

Δεν πέρασαν παρά λιγότερες από 24 ώρες που η στήλη με τίτλο «Έ, όχι και τη θέση του Αντώνη…» έγραφε για πρώην υπουργό της ΝΔ που σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δηλώνει ότι έχει «κλείσει» με τον Α. Σαμαρά τη θέση του Α. Μανιτάκη στην κυβέρνηση, «απειλώντας» ότι θα τον αποκαλύψει και ο… Μάκης Τσεκουράκης (κατά κόσμον Μάκης Βορίδης) δεν κρατήθηκε.
Βγήκε χθες το πρωί στο real fm και, χωρίς να τον κατονομάζει, έσυρε τα εξ αμάξης στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δείχνοντας του την έξοδο. «Αν κάποιοι υπουργοί δεν πιστεύουν στο πρόγραμμά μας, σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, να πουν εγώ έχω συνειδησιακό πρόβλημα βρε αδερφέ, δικαίωμα τους είναι, και να αφήσουν να εξελιχθεί το πράγμα.»
Δηλαδή, με άλλα λόγια: «Αντώνη, αν έχεις πρόβλημα με το… αίμα, άσε με εμένα που είμαι εξοικειωμένος με τα τσεκούρια!» 

aytodioikisi.gr 

Μανιτάκης: Προσπάθεια να ξεχάσει η τρόικα τις απολύσεις

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, καθώς η τρόικα πιέζει για 25.000 αποχωρήσεις στο τρέχον έτος. Το θέμα εξετάστηκε στη σημερινή συνάντηση Μανιτάκη – Στουρνάρα.
Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης απέφυγε να αναφερθεί σε απολύσεις, σημείωσε ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εκπληρωθούν οι όροι του μνημονίου για τη μείωση και αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και επισήμανε ότι πλέον γίνεται προσπάθεια να πειστεί η τρόικα ότι με τη διαθεσιμότητα, σε συνδυασμό με το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, είναι εφικτό να μειωθεί ο δημόσιος τομέας κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015, και έτσι να αποτραπούν οι απολύσεις.
Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζεται ότι ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας σε χθεσινοβραδυνή εκπομπή: ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων, είναι ωστόσο ένα θέμα διαπραγμάτευσης, καθώς η τρόικα πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση.

aytodioikisi.gr

Διοικ. Μεταρρύθμισης: Οι δικαστικές αποφάσεις δε θίγουν τη διαθεσιμότητα

Να συμπληρώσουν και οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ ΔΕ που κέρδισαν δικαστικά την επιστροφή στην πρότερη εργασιακή της σχέση από τη διαθεσιμότητα ζητεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την την ΑΔΑ: ΒΕΤΩΧ-Ε07 εγκύκλιό του «Οδηγίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα» (PDF | DOC |).
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ ΔΕ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα «ως αποτέλεσμα της κατάργησης της θέσης που κατείχαν». Ως εκ τούτου, «το νομικό καθεστώς της διαθεσιμότητας, η οποία έχει υπέρ αυτής το τεκμήριο της νομιμότητας και παράγει πλήρεις έννομες συνέπειες, δεν θίγεται, δεν αναστέλλεται, ούτε, πολύ περισσότερο, καταργείται με την προσωρινή διαταγή ή την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, δεδομένου ότι με αυτές ρυθμίζονται προσωρινά μόνο οι ιδιωτικού δικαίου όροι της εργασιακής σχέσης».
Συνεπώς, οι υπάλληλοι αυτοί εντάσσονται στην παρούσα διαδικασία της κινητικότητας, λέει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και «η μη συμμετοχή των φορέων που δεσμεύονται από τις ως άνω προσωρινές διαταγές ή αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων στη διαδικασία μετακίνησης των υπαλλήλων θίγει ευθέως το δικαίωμα των υπαλλήλων στην κινητικότητα, αφού η παράλειψη αυτή δεν παρατείνει το χρόνο της διαθεσιμότητας».

aytodioikisi.gr

Μέχρι 13/3 η συμπλήρωση του «μηχανογραφικού» – Τι λέει η εγκύκλιος

Στουρνάρας: Δεν θα χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα

stournaras
Η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να πάρει πρόσθετα μέτρα εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο Mega.
Για τον κατώτατο μισθό, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωσή του.
Ο ίδιος χαρακτήρισε «ανοιχτό» το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο.
Όσον αφορά στη φορολογία των ακινήτων, ο ΥΠΟΙΚ είπε πως ο νέος φόρος θα είναι δικαιότερος καθώς θα αφορά περισσότερους πολίτες, οι οποίοι θα πληρώνουν λιγότερα στο κράτος. Ωστόσο για το 2013, απάντησε πως οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν σχεδόν τα ίδια με πέρυσι.
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν έχει να κάνει με τους νόμους αλλά με τους ελέγχους
Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ιταλία, μετά τα πρώτα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης. Όπως είπε, τα αίτια της σημερινής εξέλιξης βρίσκονται κυρίως στην ύφεση ενώ πρόσθεσε πως πρέπει πλέον να προετοιμαζόμαστε για κυβερνήσεις συνασπισμού.

ysterografa.gr

Πάσες στο Περιφερειακό

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ-15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πριν από μερικές αγωνιστικές είχε φτάσει στο σημείο να βλέπει τον υπόλοιπο... κόσμο από την κορυφή, από χθες η Προσοτσάνη βρίσκεται εκτός προνομιούχου εξάδας και, πλέον, δεν μπορεί να αισθάνεται ήσυχη! Η ομάδα της Δράμας γνώρισε ήττα-σοκ στην έδρα της από τον Εβρο Σουφλίου που πλασαρίστηκε στην πρώτη τριάδα! Στην πρώτη θέση του ομίλου ανέβηκε ο Αρης Ακροποτάμου μετά την επικράτησή του επί της Δόξας Πετρούσας στο ντέρμπι της ημέρας, ενώ το πλεονέκτημα για την άνοδο απέκτησε και ο Ορφέας Ελευθερούπολης που λύγισε την αντίσταση του Βυζάντιου Κοκκινοχώματος.


2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ-15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τον τίτλο των... φαβορί άφησαν για ένα ενενηντάλεπτο Ηρακλής Αμπελοκήπων και Καμπανιακός, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μάχη της ανόδου! Οι πρωταθλητές Μακεδονίας υπέστησαν την ήττα στην έδρα τους από τον Εθνικό Αγιονερίου, που διατήρησε απόσταση ασφαλείας από τον έβδομο Κιλκισιακό!
Η ιστορική ομάδα πήρε δύσκολη νίκη σε ματς-θρίλερ στο τοπικό ντέρμπι με τη Δόξα Χέρσου και εξακολουθεί να ελπίζει σε άνοδο! Εκπληξη σημειώθηκε και στη Χαλάστρα, όπου ο καταδικασμένος Εθνικός Ν. Μαλγάρων κέρδισε τον Καμπανιακό με 2-1! Σπουδαίο τρίποντο μάζεψε και ο Διγενής Λακκώματος στη μάχη με τον Αχιλλέα Τριανδρίας
 

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σε... παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι με τη Νάουσα η Κοζάνη, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως η υπεροχή της στον όμιλο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί! Το «κόκκινο» συγκρότημα συνέτριψε με 4-0 τους «κυανόλευκους», που απογοήτευσαν εκ νέου.
Σε σημαντικό ματς για την άνοδο, ο Κάστορας κέρδισε τον Πυρσό Γρεβενών, όμως αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται κοντά στη Γ' Εθνική. Το Μακροχώρι πέρασε εύκολα από την Αλεξάνδρεια, ενώ διπλό έκανε και ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας κόντρα στα Γρεβενά Αεράτα.
 

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σπουδαία νίκη, που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί «χρυσάφι», πήρε χθες ο Αχιλλέας Δομοκού, κάνοντας... άνω κάτω την κατάσταση γύρω από τη διαχωριστική γραμμή! Η πρωταθλήτρια Φθιώτιδας επικράτησε στην Ελασσόνα της τοπικής ομάδας με 1-0 και ανέβηκε στην 6η θέση, προσπερνώντας τον χθεσινό της αντίπαλο! Πιο κοντά στην κορυφή βρίσκεται ο ΑΟ Καρδίτσας που πέρασε νικηφόρα από τον Αμπελώνα, ενώ εδραιώθηκε στις πρώτες θέσεις και ο Δωτιέας Αγιάς μετά το διπλό στο Λεοντάρι.
Τέλος, πιο κοντά στο... όνειρο είναι ο Ρήγας Φεραίος, που «καθάρισε» τον Πυργετό με το αγαπημένο του σκορ.



5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μετά από δύο σερί εντός έδρας ήττες ο Εθνικός Φιλιππιάδας έπαιζε με την πλάτη στον... τοίχο ενάντια στον Αρη Αιτωλικού σ' ένα παιχνίδι που ήταν ούτως ή άλλως βαθμολογικό ντέρμπι στην προσπάθεια για την εξασφάλιση μίας θέσης στην επτάδα. Και οι «κυανόλευκοι»... άστραψαν και βρόντηξαν επικρατώντας 5-0 επί μίας ομάδα που μέχρι χθες είχε δεχτεί συνολικά 11 γκολ σε 14 αγώνες. Σπουδαία νίκη πήρε ακόμη στο 93 (!) ο Ολυμπος Κέρκυρας επικρατώντας 3-2 της ΑΕ Καραϊσκάκης, τα Μετέωρα έμειναν στο μηδέν με τον Οδυσσέα Νυδρίου, ενώ τον... χαβά της συνέχισε (κερδίζοντας στο 91') η ΑΕ Μεσολογγίου
 

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μεγάλη μάχη θα γίνει στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν στον 6ο όμιλο για την είσοδο στην 6άδα που οδηγεί στην άνοδο στη νέα ερασιτεχνική κατηγορία. Γι' αυτό, λοιπόν, και η χθεσινή νίκη που πέτυχε εκμεταλλευόμενος τη δυναμική της έδρας του ο Διαγόρας Βραχνέικων επί της Εράνης Φιλατρών είναι σπουδαίας σημασίας. Οπως σημαντικό είναι και το τρίποντο της Δόξας Νέας Μανωλάδας, που (όπως και ο Διαγόρας) άφησε έναν πόντο πίσω του τον Εθνικό Μελιγαλά που ηττήθηκε από τον Ατρόμητο Λάππα. Tέλος το Πανόπουο νίκησε με 1 -0 τον Παναρκαδικο
 

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Η ΕΠΟ επικύρωσε την περασμένη εβδομάδα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, κάτι που σημαίνει ότι και επίσημα, πλέον, από τον 7ο όμιλο της Δ' Εθνικής θ' ανέβουν επτά ομάδες. Η μεγάλη μάχη για το 7ο και τελευταίο... εισιτήριο (αν και ούτε ο Πέλοπας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια) φαίνεται πως θα γίνει μεταξύ του Παρνασσού και του Παννυπλιακού, την οποία η ομάδα της Αράχωβας -που κέρδισε τον Ευβοϊκό- έπιασε στους 18 βαθμούς. Η ομάδα του Ναυπλίου από την άλλη πήρε «Χ» στο Κιάτο, αφού κατάφερε να παραβιάσει την ανέπαφη για 504' στα εντός έδρας ματς εστία του γηπεδούχου χθες Πέλοπα.
 

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηταν το ντέρμπι των βορείων προαστίων και -ίσως- το πιο αμφίρροπο ματς της αγωνιστικής. Ωστόσο, η Πεύκη φρόντισε να μετατρέψει σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση με την Κηφισιά και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την άνοδο! Την ίδια ώρα το Αιγάλεω πέρασε νικηφόρα από του Ζωγράφου με αντίπαλο τον Ηλυσιακό και πλησίασε στον... πόντο την κορυφή, ενώ σπουδαίες εκτός έδρας νίκες πανηγύρισαν Νέα Ιωνία, Ιάσων και Τράχωνες, απέναντι σε Αιολικό, ΠΑΟ Ρουφ και Αγιαξ Ταύρου αντίστοιχα.
Αποχαιρέτησε οριστικά o Αιολικός
Είναι το καμάρι της Μυτιλήνης. Ο ιστορικός Αιολικός, με τις πλείστες επαγγελματικές συμμετοχές, τη νέα σεζόν θ' αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για μία εξέλιξη που είχε διαφανεί τις προηγούμενες αγωνιστικές ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο ν' αποφευχθεί, ωστόσο η χθεσινή ήττα από τη Νέα Ιωνία και η ταυτόχρονη νίκη των Τραχώνων στον Ταύρο ήρθε για να τη σφραγίσει.
Μπορεί μαθηματικές ελπίδες να υπάρχουν ακόμη, αλλά φαντάζει σαν θαύμα το ενδεχόμενο να πάρει η ομάδα της Μυτιλήνης 12 πόντους και οι Τράχωνες (που έχουν να δώσουν και έναν αγώνα περισσότερο από τους τέσσερις των νησιωτών) μόλις έναν.
Ετσι στον Αιολικό αναβιώνουν μαύρες μνήμες της σεζόν 1999-2000. Τότε που οι «κυανόλευκοι» υποβιβάστηκαν στο τοπικό πρωτάθλημα. Εκεί όπου αγωνίστηκαν για τελευταία φορά την περίοδο 2000-2001 αφού κέρδισαν άμεσα την επάνοδό τους στη Δ' Εθνική. Το ζητούμενο είναι αν θα μπορεί να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο αφού τα διοικητικά προβλήματα είναι πολλά. Χαρακτηριστικές και οι χθεσινές δηλώσεις του Ταξιάρχη Βέρρου:
«Μπορεί να έχω παραιτηθεί εδώ και μήνες από την προεδρία, αλλά έχω αναλάβει και έχω πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που υπάρχουν. Κάποιες ακόμη θα τις καλύψω επίσης, αλλά μέχρι εκεί. Για να πάει η ομάδα στην Κηφισιά την επόμενη αγωνιστική (σ.σ. τελευταίο φετινό εκτός έδρας) δεν πληρώνω. Ας έρθουν οι σωτήρες (σ.σ. με εμφανές ειρωνικό τόνο) να δώσουν τα χρήματα του ταξιδιού, αλλά και να καλύψουν το ποσό που απαιτείται για τα εντός έδρας ματς».


9ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Την εξαιρετική του αγωνιστική κατάσταση επιβεβαίωσε και χθες ο Ολυμπιακός Λαυρίου, ο οποίος κερδίζοντας τον ΑΟ Δικαίου (υπέστη τη δεύτερη εντός έδρας ήττα του) με το εντυπωσιακό 3-1 απέκτησε διαφορά τριών πόντων από την 8η Τριγλία Ραφήνας, η οποία έπεσε θύμα της έκπληξης της αγωνιστικής χάνοντας 2-0 στην έδρα της Ανω Μεράς! Ακόμη ο Ατρόμητος Πειραιά στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρίμπιλα στον πάγκο επέστρεψε στις επιτυχίες, ενώ ισόπαλο ολοκληρώθηκε το... βαθμολογικό ντέρμπι μεταξύ του ΑΠΟ Νικολακάκη και του Κερατσινίου.
 


10ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Είχε την ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής την 6η θέση, όμως ο συντοπίτης ΟΦ Ιεράπετρας αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για την Αναγέννηση, στο ντέρμπι του Λασιθίου που ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Μεγάλο διπλό έκανε ο ΠΑΟ Κρουσώνα στα Ζωνιανά, ενώ εξίσου σημαντική ήταν η επικράτηση του Κισσαμικού στην αναμέτρηση με τον Γιούχτα, που... έμπλεξε! Νικητής αναδείχθηκε ο πρωτοπόρος Ατσαλένιος στο ηρακλειώτικο ντέρμπι με τον Ηρόδοτο. Τέλος, οριστικός είναι ο υποβιβασμός της ΑΕ Κατσαμπά στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηρακλείου, μετά το ισόπαλο 1-1 με τον Πατούχα.