Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Αγωνιώδεις προσπάθειες για τους δύο δασκάλους που παρασύρθηκαν από το ποτάμι στη Ρόδο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος - Αγωνιώδεις προσπάθειες για τους δύο δασκάλους που παρασύρθηκαν από το ποτάμι - Συγκλονιστικές εικόνες
 Δύο άτομα αγνοούνται αυτή την ώρα στη Ρόδο, εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε το νησί.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ αυτόπτες μάρτυρες, παρασύρθηκαν στη γέφυρα της Κρεμαστής τα δύο άτομα, που βγήκαν απο το αυτοκίνητό τους για να γλιτώσουν. Τα δύο άτομα, είναι εκπαιδευτικοί που επέβαιναν μαζί με ακόμα έναν συνάδελφό τους σε αυτοκίνητο με κατεύθυνση απο το Παραδείσι προς την Κρεμαστή. Όταν έφτασαν στο ποτάμι και άρχισε να παρασύρεται το αυτοκίνητό  τους, βγήκαν από αυτό και οι τρεις για να σωθούν.
 Πρόκειται για έναν 50χρονο, μια 30χρονη και έναν 30χρονο άνδρα, εκπαιδευτικοί και οι τρεις στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. Στο δημοτικό σχολείο Παραδεισίου...

Η πυροσβεστική κατάφερε να σώσει τον έναν από αυτούς, ενώ ο 50χρονος καθηγητής αγγλικών με την 30χρονη δασκάλα, παρασύρθηκαν και τα ίχνη τους αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα!
Σύμφωνα με τη ΡΟΔΙΑΚΗ, ο 30χρονος, φανερά σοκαρισμένος, είπε ότι στις 16:30, όταν δοκίμασαν να διασχίσουν το σημείο του ποταμού, το νερό φαίνονταν χαμηλό. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο άρχισε να παρασύρεται και τότε οι εκπαιδευτικοί κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και αμέσως βγήκαν έξω.
Ο ίδιος πρόλαβε και γαντζώθηκε σε ένα σημείο από τα πέδιλα της γέφυρας και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα.

Οι άλλοι δύο συνάδελφοί του που επίσης βγήκαν από το αυτοκίνητο, στάθηκαν για λίγο και μετά χάθηκαν… από τα μάτια του!

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ο ίδιος μεταφέρθηκε σε σπίτι κατοίκου της Κρεμαστής, δίπλα από τη γέφυρα και σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο βρέθηκε και ο διεθυντής του σχολείου. Μαζί, ζητούσαν εναγωνίως να γίνουν έρευνες για την διάσωση των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί.
 Στον Αρχάγγγελο, επίσης ένα αυτοκίνητο αναφέρθηκε ότι παρασύσθηκε, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο. Ο άνδρας, εντοπίστηκε σώος, αργά το βράδυ.

Αύριο το πρωι αναμένεται να φτάσει στη Ρόδο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με σούπερ πούμα, για συνδρομη στις έρευνες, για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι τις 20:30 η υπηρεσία είχε δεχθεί 260 κλήσεις για βοήθεια, για την άντληση νερού από σπίτια και επιχειρήσεις και έχει τεθεί σε επιφυλακή.
 Σύμφωνα με την ΡΟΔΙΑΚΗ, η κακοκαιρία εκδηλώθηκε λίγο μετα τις 15:00 το απόγευμα στο νησί.
Οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, μετετράπηκαν σε ποτάμια, ενώ τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής που έπεφτε ασταμάτητα, δημιουργήσε ένα κυκλοφοριακό χάος.
 Πολλές περιοχές στο νησί της Ρόδου βρέθηκαν χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές.
Επίσης, έντονη χαλαζόπτωση σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι η οδός Ηρακλειδών μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι,
με το ύψος του νερού να ξεπερνά το μισό μέτρο.

Με αφορμή την τραγική κατάσταση στο νησί, όπως έγινε γνωστό κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

newsit.gr