Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Σαμαράς: Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη κ. Τσίπρα. Εκλογές θα γίνουν το 2016 και θα έχουμε βγει από το Μνημόνιο

samaras
Από το ξεκίνημα της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε πρώτο πρόσωπο στον Αλέξη Τσίπρα και αναρωτήθηκε: «Κύριε Τσίπρα, έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας;»
Στη συνέχεια o Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως «Δεν θα σας κάνω κ.Τσίπρα τη χάρη. Εκλογές θα γίνουν το 2016».
«Ζητάτε να αποδυναμωθεί η Ελλάδα μπροστά στους δανειστές της» είπε ακόμα ο Πρωθυπουργός και σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εναλλακτικές λύσεις.
«Σας τελείωσε η επανάσταση, δεν βρίσκετε ανταπόκριση από τον κόσμο» τόνισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ότι παίζει θέατρο κοινοβουλευτικής παρέμβασης και πως επιδιώκει να κατευνάσει το ίδιο του το κόμμα.
Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «έχετε να διανύσετε μια τεράστια απόσταση από το γελοίο στο σοβαρό».
Αναφερόμενος στην πρόσφατη ομιλία Τσίπρα στο Τέξας ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για αντιφάσεις, τονίζοντας πως «ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σύγχυση και αντιφάσεις».
Επίσης, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως «Η Ελλάδα θα έχει βγει από το Μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη θα σκέφτεται πως θα επαναδιαπραγματευθεί».
«Η χώρα σας αφήνει πίσω κ. Τσίπρα» είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το Μνημόνιο.
Οδηγούμε τη χώρα σε ανάκαμψη, δήλωσε ο πρωθυπουργός και εσείς, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θέλετε να ακυρώσετε αυτή την πορεία.
Για το θέμα του free wi-fi, για το οποίο ο Πρωθυπουργός δέχθηκε έντονη κριτική, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως αποτελεί μία πολύ σημαντική επένδυση για τη χώρα, αλλά όπως είπε “πολλές φορές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ξεπερασμένος και από τους δεινόσαυρους. Jurassic Park”.