Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Στήριξη από 153 βουλευτές στην κυβέρνηση. “Αντάρτικο” και διαγραφή για την Τζάκρη. Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

vouli
Με 153 ψήφους κατά, 124 υπέρ και 17 παρών η Βουλή απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μοναδική έκπληξη ήταν η στάση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη, η οποία καταψήφισε την κυβέρνηση , ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο “ναι” της Θεοδώρας Τζάκρη, κατά την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης
tzakri
.
Λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε πως η κ. Τζάκρη δεν συμμετέχει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι, Οδ. Βουδούρης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης (από τη Νέα ΜΕΡΑ), Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστρατίδης και Μ. Μπόλαρης.
Παρών δήλωσαν ΔΗΜΑΡ, Α. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης, Γ. Κασαπίδης.
Από την ψηφοφορία απουσίασαν οι Ν. Κακλαμάνης (ΝΔ) ο οποίος δηλώνει άρρωστος, Μ. Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος νοσηλεύεται, ο ανεξάρτητος Μ. Ανδρουλάκης και οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός από την Χρυσή Αυγή.