Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ - Η ΑΕΚ πάει και Κρήτη και Κυκλάδες

Η ΑΕΚ πάει και Κρήτη και Κυκλάδες

Τέσσερις φορές στην Κρήτη και μία στις Κυκλάδες θα ταξιδέψει η ΑΕΚ στη νέα Γ' εθνική κατηγορία, καθώς η ΕΠΟ ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος σε ό,τι αφορά την προκήρυξη του και τον τρόπο καταρτισμού των ομίλων.

Πάντως, είναι μάλλον πρώιμο να μιλήσουμε για διαχωρισμό ομίλων, καθώς παρότι έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα, η ΕΠΟ αποφάσισε σήμερα πως για να αγωνιστεί τελικά κάποια ομάδα στη Γ' εθνική θα πρέπει να εξοφλήσει όλες τις οφειλές της προς την ομοσπονδία ή την Ένωσή της.
Οι κατά τόπους Ενώσεις λοιπόν θα ενημερώσουν και τις 94 ομάδες για τα χρέη τους και εκείνες με τη σειρά τους θα πρέπει να τα καλύψουν για να πάρουν το «ok» και να μπουν στην κλήρωση των ομίλων που μάλλον θα καθυστερήσει.

Ο καταρτισμός αναμενόταν να γίνει αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ωστόσο, μετά τις νέες απαιτήσεις της ΕΠΟ, ίσως γίνει τέλος της εβδομάδας ή καθυστερήσει κι άλλο ώστε να έχουν χρόνο οι ομάδες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ
Αν πάντως δεν αλλάξει κάτι δραματικά και οι ομάδες παραμείνουν ως έχουν, η ΑΕΚ, που θα μπει μετά από κλήρωση στον 5ο ή τον 6ο όμιλο, θα αντιμετωπίσει τον Πανναξιακό ή την Μύκονο και τέσσερις ομάδες από τις κρητικές (Ερμής Ζωνιανών, Άγιος Νικόλαος, Ατσαλένιος, Ηρόδοτος, ΠΑΟ Κρουσώνα, Γιούχτας, Ρούβας).
Συγκεκριμένα, οι οκτώ ομάδες της Κρήτης θα χωριστούν, πιθανότατα βάσει κλήρωσης, στους δύο ομίλους, το ίδιο θα γίνει και με τις κυκλαδίτικες και εν συνεχεία θα μπουν στην κληρωτίδα και οι 20 ομάδες της Αττικής, συμπεριλαμβανομένης και της ΑΕΚ, που θα πάρουν θέση στους δύο ομίλους.
Επίσης, όπως γράφει και το Goal σήμερα, θα μοιραστούν και οι ομάδες της Μακεδονίας στον 1ο και τον 2ο όμιλο.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για όλα τα παραπάνω ανέφερε απλά πως: «Εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής Κατηγορίας σε ό,τι αφορά την προκήρυξη του και τον τρόπο καταρτισμού των ομίλων του πρωταθλήματος περιόδου 2013-2014».