Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Συμβόλαιο με την τύχη της ίδιας της ζωής τους υπογράφουν οδηγοί και επιβάτες οχημάτων που έχουν την ατυχία να διέρχονται το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας, ένα σύνολο δρόμων, που έχει μετατραπεί σε πραγματική καρμανιόλα.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και του Πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτη Μιχαλάτο, «δρόμοι οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι κατασκευασμένοι από τη δεκαετία του ‘60, για να εξυπηρετήσουν άλλες μεταφορικές ανάγκες και σαφέστατα άλλο όγκο οχημάτων, εξακολουθούν ακόμα και σήμερα 50 χρόνια μετά να αποτελούν το μοναδικό οδικό άξονα στη Δυτική Ελλάδα».

Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, με ελλιπέστατη σήμανση και ανεπαρκή φωτισμό αποτελούν ντροπή για τη διεθνή εικόνα της χώρας και τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική του Νομού.

Πέρα από αυτά, το σημαντικότερο είναι πως δυστυχώς αποτελούν αιτία για να χάνουν την ζωή τους συμπολίτες μας.

Είναι εξωφρενικός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους στην «εθνική οδό» Αντιρρίου – Ακτίου και στο λοιπό οδικό δίκτυο του νομού, ενώ πλέον είναι σχεδόν καθημερινή η αναφορά για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην τοπική ειδησεογραφία.

Τα έργα στην Ιόνια Οδό έχουν βαλτώσει, ιδιαίτερα μετά το ζήτημα της εκκρεμοδικίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (κατόπιν της κατάθεσης αίτησης ακυρώσεως), παραμένοντας έτσι σε εκκρεμότητα η οριστικοποίηση της χάραξης του αυτοκινητόδρομου.

«Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων οδοποιίας στην Αιτωλοακαρνανία; Ποιο είναι το ύψος των κονδυλίων που έχετε εγκρίνει μέσα στο έτος για την συντήρηση του οδικού δικτύου;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων μέχρι την ολοκλήρωση των έργων για τη μείωση των τροχαίων και τη βελτίωση της εικόνας, σε συνδυασμό και με την αυξημένη κίνηση λόγω της τουριστικής περιόδου.