Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Ποιοι χτύπησαν τον Καμίνη;

Εκρηκτικό μείγμα που είναι έτοιμο να εκραγεί δημιουργείται στους δήμους μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή της παρούσας φάσης της διαθεσιμότητας.
Το μείγμα γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό καθώς οι ενδείξεις έχουν γίνει, πλέον, για τους περισσότερους στην αυτοδιοίκηση, αποδείξεις, ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα είναι τα «θύματα» και των επόμενων φάσεων της διαθεσιμότητας (σ.σ. εκτός από τους 12.500 του Σεπτεμβρίου άλλοι τόσοι υπάλληλοι πρέπει να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος του 2013) αλλά και των απολύσεων: Είτε αυτών που θα γίνουν μέσω της διαθεσιμότητας (μέχρι 11.000 στους συνολικά 25.000 για φέτος) είτε των 12.350 που έχουν απομείνει από τους 15.000 μέχρι το τέλος του 2014 μετά το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
«Δημοτικές επιχειρήσεις, δήμοι με πλεονάζον προσωπικό και προβληματικά οικονομικά, καθαριότητα μπαίνουν στο στόχαστρο», σύμφωνα την πρόβλεψη στην aftodioikisi.gr έμπειρου αυτοδιοικητικού που, για ευνόητους λόγους, θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.
Το «κερασάκι στην τούρτα»
Ποιο είναι το «κερασάκι στην τούρτα» σε όλη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί;
Μα, τι άλλο από τη χθεσινή επίθεση εργαζόμενων στους δήμους («δεν ήταν της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν ήταν από αυτούς που έρχονταν μέχρι σήμερα στις πορείες», διαβεβαίωνε την aftodioikisi.gr, παλαιός συνδικαλιστής, «δείχνοντας» προς το μέρος «αγανακτισμένων» υπαλλήλων από αυτούς που απολύονται) στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.
Ο ίδιος συνδικαλιστής που δεν συμμετέχει πλέον στα όργανα της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά είναι «μόνιμος» στις κινητοποιήσεις προέβλεπε ότι, με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, «δεν χρειάζεται παρά μία σπίθα για να φέρει την καταστροφή. Αρχής γενομένης από τη σημερινή πορεία», συμπλήρωνε.
Και κατέληγε: «Σε κάθε περίπτωση αυτοί που χτύπησαν τον Καμίνη άναβαν το φυτίλι για να φτάσει γρηγορότερα στο μπαρούτι»