Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η Ντόρα φεύγει για… Βρυξέλλες

Dora-Bakoyanni
Η Ντόρα μετακομίζει. Για τις Βρυξέλλες. Και μάλιστα, με ξεκάθαρη ατζέντα για την ανάγκη παρέμβαση της Ελλάδας εκεί όπου ουσιαστικά λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών, επομένως και για το μέλλον των Ελλήνων.
Η πρώην ΥΠΕΞ των κυβερνήσεων Καραμανλή μίλησε το πρωί στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Άννα Μπουσδούκου, και στο ερώτημα που της τέθηκε για το μέλλον της, άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι κάθε άλλο παρά αποκλείει την προοπτική μετακόμισης στις Βρυξέλλες, με την εύγλωττη αποστροφή “θα το δούμε”.
Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι δεν της έγινε κάποια πρόταση για να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ούτε και θα επιθυμούσε μια τέτοια αξιοποίησή της.
Οι πιο χαρακτηριστικές αποστροφές από τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν οι ακόλουθες:
“Δεν μπορεί στο μυαλό του κόσμου η μεταρρύθμιση να ταυτιστεί με απολύσεις.
- Η μεταρρύθμιση θα γίνει και θα φέρει νέες θέσεις εργασίας.
- Διαρθρωτικές αλλαγές και όχι οριζόντιες περικοπές. Τώρα πληρώνουμε τα 3,5 χρόνια αδράνειας στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου.
- Αποκλείεται λογική συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή. Εμείς είμαστε ένα φιλελεύθερο κόμμα με κατ’ αρχήν σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
- Το τελευταίο διάστημα ταξιδεύω διαρκώς στις Βρυξέλλες για τα ελληνικά ζητήματα. Είναι μια προσωπική επιλογή ανασυγκρότησης να μην τοποθετούμαι συχνά στο εσωτερικό.
- Η κατάσταση που βιώνουμε είναι κρίσιμη, οι Έλληνες όμως… κουράστηκαν να το ακούνε.
- Δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι η κοινή λογική δεν είναι όσο κοινή νομίζουμε.
- Κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε Δανία.
- Θα πρέπει να υπάρξει εκλογίκευση των φορολογικών συντελεστών. Τον πολίτη τον χρειαζόμαστε σύμμαχο.
- Στην αντιπολίτευση θα ήταν καλό να μάθουν ελληνικά και Ιστορία, ώστε να αποφεύγουνται εκρήξεις σαν τη χθεσινή στο Κοινοβούλιο.
- Δεν είμαστε δικτάτορες. Με εκλογές ερχόμαστε στην εξουσία, με εκλογές φεύγουμε”.

ysterografa.gr