Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Δίκες εξπρές: Τέλος Νοεμβρίου φεύγουν οι 6.000 συμβασιούχοι

Θα συνεχίσουν να είναι οι δήμοι η βασική «δεξαμενή» για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Αυτό προκύπτει από την πρωινή συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με εκπροσώπους του δ.σ. της ΚΕΔΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο κ. Αθανασίου, έδωσε το περίγραμμα της ρύθμισης που πρόκειται να φέρει στη Βουλή το επόμενο διάστημα., αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δούν την έξοδο από το δημόσιο όσων από τους 6.000 συμβασιούχους που εργάζονται, κυρίως, στους δήμους με προσωρινές διαταγές ακόμη και επί εφτά χρόνια, δεν έχουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις.
«Παύουν να ισχύουν τα ασφαλιστικά μέτρα»
Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Αθανασίου, στόχος είναι να δοθεί προθεσμία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου για την εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσων των συμβασιούχων και εφόσον αυτό δεν καταστεί δυνατόν «να παύουν να ισχύουν τα ασφαλιστικά μέτρα», δηλαδή, οι συμβασιούχοι να βρίσκονται εκτός υπηρεσίας μέχρι την τελική εκδίκαση των υποθέσεών τους.
Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, το «τέλος Νοεμβρίου» για το οποίο μίλησε ο κ. Αθανασίου δεν είναι τυχαίο, καθώς η κυβέρνηση υπολογίζε, αν και δεν έχει λάβει την τελική έγκριση από την τρόικα, να προσθέσει αυτό τον αριθμό στους 1.350 υπαλλήλους που πρέπει να απολυθούν έως το τέλος του 2013 αλλά και στους 11.000 του 2014.