Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Σαμαράς: Αυτά που ζουν στην ψυχή του Έλληνα…

Antonis-Samaras-Greek-prime-minister
Τη βεβαιότητα πως οι λαοί της Κίνας και της Ελλάδας θα έρθουν πιο κοντά μέσα από μια στρατηγική σχέση που οικοδομείται βήμα βήμα εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην παρουσίαση προγράμματος για την τουριστική προβολή της Ελλάδας που θα μεταδώσει η Κινεζική τηλεόραση.
Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον πρέσβη της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και τον τηλεοπτικό σταθμό CCTV γιατί όπως είπε παρουσίασε ένα δείγμα από την ομορφιά και τη μαγεία της Ελλάδας που πολλές φορές ξεπερνά και εκείνα που θέλει να δείξει ο φακός.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της χώρας μας και έκανε λόγο για μια μεγάλη ποικιλία εικόνοων από μαγευτικά ακρογιάλια εώς μυθικά, όπως τα χαρακτήρισε , ορεινά συγκροτήματα.
” Ειναι κυρίως όλα αυτά που ζούν μέσα στην ψυχή του Ελληνα , όπως η φιλοξενία του και όπως το πείσμα του να περνάει τις δυσκολίες. Αλλά και η βαθιά εκτίμηση και ο σεβασμός που νοιώθουν όλοι οι Έλληνες για τον κινεζικό πολιτισμό και η αγάπη του για τον κινεζικό λαό” δήλωσε ο Πρωθυπουργός καλώντας τους Κινέζουνς να επισκεφτούν τη χώρα μας.
Ακόμη, μιλώντας στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι “η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα”, και κάλεσε τους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας, ώστε να γίνουν και εκείνοι μέρος του “ελληνικού success story”.
Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, στόχος της Ελλάδας είναι η οικοδόμηση μιας στρατηγικής σχέσεης μακράς πνοής με την Κίνα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr