Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Απάντηση κ. Κώστα Κόλλια στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου


Κόρινθος, 30.04.13

«   Προς
     Πρόεδρο και Δ.Σ.
     Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου
     «Ο Ερμής»
Κύριε Πρόεδρε,
Προς μεγάλη μου έκπληξη διάβασα σε ανακοίνωσή σας, που δημοσιεύθηκε σε τοπική ιστοσελίδα, ότι εκφράζετε την λύπη σας προς το πρόσωπό μου επειδή δεν ανταποκρίθηκα σε πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου με θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κλάδος της περιοχής.

 Όντως στις 04/03/2013 έλαβα επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου με αρ. πρωτ.: 1571, με την οποία μου απευθύνατε πρόσκληση για μελλοντική συνάντηση. Η πρόσκληση είχε ως εξής:

« ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΑΤΟΥ                                

      «Ο ΕΡΜΗΣ»
      ΝΙΚΗΤΑΡΑ 19
      Τ.Κ.20200
      ΚΙΑΤΟ                                  
     27420-26795

                                                                                              

Προς: Βουλευτές Κορινθίας                                    ΚΙΑΤΟ,4/3/2013                                
                                                                               ΑΡ.ΠΡΩΤ:1571                       

        

                Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,

Η περίοδος ύφεσης που διανύουμε έχει επιφέρει πολλά προβλήματα στον κλάδο του εμπορίου που προσπαθεί καθημερινά ν’ αντεπεξέλθει και να κρατηθεί εν ζωή.
Η εξοντωτική φορολογία από τη μια και η έλλειψη ρευστότητας από την άλλη  λειτουργούν ως συμπληγάδες για την βιωσιμότητα της Μικρομεσαίας επιχείρησης.
Ως κατεξοχήν εκπρόσωπός μας και με την συνεχή ενασχόληση με τα κοινά του τόπου μας, διαθέτετε πλήρως την απαιτούμενη γνώση για να κατανοήσετε το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η οικονομία της τοπικής κοινωνίας μας και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει ο καταιγισμός από φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα μέτρα, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Θεωρώντας ως δεδομένη την έμπρακτη αγάπη και την μαχητικότητά σας για τον τόπο που εκπροσωπείτε, παρακαλούμε να δεχθείτε  άμεσα συνάντηση μαζί μας ,στα γραφεία του Συλλόγου μας στο Κιάτο, ώστε να μπορέσουμε να σας εκθέσουμε το πλήρες μέγεθος των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή μας. Θα μας δοθεί έτσι η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να βγει ο τόπος και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την βαθιά κρίση. Ο ακριβής χρόνος συνάντησης θα προσδιοριστεί με τηλεφωνική επικοινωνία μας.

 
Με εκτίμηση
O Πρόεδρος                       Η Γραμματέας
 Βασίλης Παγώνης                Καλού Αργυρώ

Όπως σας εξήγησα και στην τηλεφωνική μας επικοινωνία δεν έλαβα ποτέ γνώση από εσάς ή κάποιο άλλο μέλος του Συλλόγου για την ακριβή ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της εν λόγω συνάντησης.
Επιτρέψτε μου κύριε Πρόεδρε να επισημάνω ότι ακόμα και αν είχε ακολουθήσει και δεύτερο ηλεκτρονικό μήνυμα που όριζε την ακριβή ημερομηνία της συνάντησης θα έπρεπε να είχε επιβεβαιωθεί η λήψη του ως είθισται, γιατί η αξιοπιστία των ηλεκτρονικών μέσων δεν είναι ποτέ δεδομένη. Πριν προβείτε σε αυτή την ανακοίνωση οφείλατε να επικοινωνήσετε μαζί μου προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το είχα λάβει.
Σας γνωρίζω προσωπικά και είμαι βέβαιος ότι δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα σε βάρος μου με αυτή σας την ανακοίνωση. Επειδή όμως με εμφανίζει ως αδιάφορο για τα προβλήματα σας και αυτό με αδικεί κατάφορα, παρακαλώ όπως διερευνήσετε προσωπικά το θέμα και επιβεβαιώσετε δημοσίως τα ανωτέρω.
Τόσο μέσω του Κοινοβουλίου με ερωτήσεις και αναφορές, όσο και με τις παρεμβάσεις μου στην Διαρκή Μόνιμη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, της οποίας είμαι μέλος, έχω στηρίξει κατ΄επανάληψη τα αιτήματα των μελών του Συλλόγου σας, τα οποία εκπροσωπείτε. Ποτέ δεν έχω αρνηθεί να παραστώ σε οποιαδήποτε συνάντηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του Κιάτου ή ο Δήμος Σικυωνίων γενικότερα.
Όλοι έχουμε αναγνωρίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και ιδιαίτερα η πόλη του Κιάτου που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του Νομού. Είναι αυτονόητο ότι όλοι μας, ιδιαίτερα όσοι κατέχουμε θεσμικές θέσεις, οφείλουμε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και ενότητας να συνεισφέρουμε τα μέγιστα για την λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών που θα στηρίξουν την αγορά και τους εμπόρους του Κιάτου.
Κύριε Πρόεδρε,
Κατόπιν τούτων, σας γνωρίζω ότι εξακολουθώ να είμαι στην διάθεσή σας οποτεδήποτε μου ζητηθεί προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα του Συλλόγου σας.
 
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Κόλλιας
 Βουλευτής Κορινθίας