Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ο Βενιζέλος… επικήρυξε την ανεργία

Evangelos-Venizelos
«Το κορυφαίο ζήτημα για την ελληνική κοινωνία είναι η ανάσχεση της ανεργίας, η αντιμετώπιση πρωτίστως της απόλυτης ανεργίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας στη δημοσιότητα το ολοκληρωμένο σχέδιο του κόμματός του για «ένα μεγάλο φιλόδοξο πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας», το οποίο, όπως είπε, απεστάλη και στην τρόικα, όπως είχαν συμφωνήσει κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη.
Αφού επισήμανε ότι υπάρχουν 400.000 νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και χωρίς άλλους πόρους, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αφορά συνολικά σε 700.000 θέσεις εργασίας.
Ειδικότερα, αφορά στη στήριξη 500.000 θέσεων «που απειλούνται» καθώς επίσης και σε 200.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 100.000 μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αυτεπιστασία και την κοινωνική εργασία, 20.000 θέσεις σε συνεταιριστικές εταιρείες κοινωνικής οικονομίας και 80.000 «για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από νέους ανθρώπους που πρέπει να μπουν με εφόδια στην αγορά εργασίας».
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, «που τον έχουμε μετρήσει ευρώ- ευρώ», είναι 1,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 750 εκατ. προέρχονται από τους πόρους τους ΕΣΠΑ, που πρέπει να μεταφερθούν από άλλα προγράμματα στο Κοινωνικό Ταμείο, 400 εκατ. υπάρχουν διαθέσιμα στο ΛΑΕΚ και 150 εκατ. μπορούν να βρεθούν από τον αλληλόχρεο λογαριασμό του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.
«Αυτό είναι ένα σχήμα που συγκεντρώνει τα αναγκαία ποσά και μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στη στήριξη της απασχόλησης και να δώσουμε σιγουριά στις οικογένειες, που έχουν ως πρώτη αγωνία την υπόθεση της ανεργίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ysterografa.gr