Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Υπό κατάργηση το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου; Ποια αστυνομικά τμήματα προτείνεται να παραμείνουν και ποια να καταργηθούν στην Κορινθία!

 Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες της korinthiannews.gr είναι υπο συζήτηση αυτό το διάστημα η κατάργηση αστυνομικών τμημάτων σε όλη την Κορινθία.

Ποια αστυνομικά τμήματα προτείνεται να παραμείνουν!
Μία πρόταση που γίνεται τελευταία είναι να παραμείνει η αστυνομία στην Κόρινθο, το Κιάτο, τη Νεμέα και ενδέχεται την Γκούρα

Ποια αστυνομικά τμήματα προτείνεται να καταργηθούν!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας συζητιέται να καταργηθούν τα αστυνομικά τμήματα Λουτρακίου, Αγ. Θεοδώρων και Βραχατίου και οι εν λόγω περιοχές θα αστυνομεύονται από την Κόρινθο.
Συζητούν να καταργηθεί επίσης το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και οι περιοχές από το Βέλο μέχρι την Ευρωστίνη να αστυνομεύονται από το ΑΤ Κιάτου…

ΣΣ. Τα παραπάνω που αναφέρουμε είναι προτάσεις που κυκλοφορούν τελευταία! Εννοείται ότι τα αστυνομικά τμήματα που θα παραμείνουν θα ενισχυθούν περισσότερο με προσωπικό! Κάποιοι άλλοι φοβούνται την υλοποίηση ενός τέτοιου μέτρου ενώ κάποιοι άλλοι το βλέπουν ως θετικό.
Αυτοί που το βλέπουν ως θετικό αναφέρουν ότι θα υπάρχουν περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο και δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αστυνομικοί για να φυλάνε τα αστυνομικά τμήματα, τα οποία αναμένεται να καταργηθούν! Θα δείξει…

korinthiannews.gr

Έκτακτο δελτίο: Eπιδεινώνεται ο καιρός από το βράδυ

Χαλάει από απόψε ο καιρός και από το Σάββατο το πρωί η επιδείνωση θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ:
Κακοκαιρία προβλέπεται σήμερα το βράδυ στα δυτικά. Αύριο θα επεκταθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Βαθμιαία στη βορειοανατολική χώρα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Την Κυριακή τα έντονα καιρικά φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην κεντρική και νότια χώρα και το Αιγαίο και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Πούλησε το πολιτικό του γραφείο στο Κολωνάκι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής

Πούλησε το πολιτικό του γραφείο στο Κολωνάκι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής
Δύο μήνες χρειάστηκε να περιμένει μόνο ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μέχρι να βρεθεί αγοραστής για το πολιτικό του γραφείο, το οποίο στεγαζόταν σε ρετιρέ στο Κολωνάκι.
Το διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται στον 6ο όροφο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου και έχει ως βασικό χαρακτηριστικό το ασανσέρ το οποίο οδηγεί κατ’ ευθείαν στο εσωτερικό του, πουλήθηκε (σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος») για 700.000 ευρώ, δηλαδή λίγο κάτω από την αντικειμενική του αξία, ενώ αρχικά ο κ. Καραμανλής ζητούσε 950.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι το διαμέρισμα αρχικά ανήκε στον πατέρα του, Αλέκο Καραμανλή, και τον χειμώνα του 1997 μετατράπηκε σε αρχηγείο από όπου έγιναν όλες οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, ενώ αργότερα έγιναν συσκέψεις που οδήγησαν σε αποφάσεις που καθόρισαν την πορεία της χώρας.

eklogika.gr

Ακριβοπούλου: Μοιραίοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου

Katerina-Akrivopoulou
Σκληρή κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή την υπόθεση Παπακωνσταντίνου έκανε η πολιτική συντάκτρια του “ΣΚΑΪ” Κατερίνα Ακριβοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή “ΣΚΑΪ Life” με την Εύα Αντωνοπούλου και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.
Η Κατερίνα Ακριβοπούλου επέρριψε ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό για το γεγονός ότι είχε αφήσει ελεύθερο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και να κάνει “ό, τι θέλει” την περίοδο της παντοδυναμίας αμφοτέρων.
“Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποδείχτηκαν μοιραίοι για τον τόπο”, σχολίασε με νόημα η Κατερίνα Ακριβοπούλου.


ysterografa.gr


Μανώλης: Τι άλλο πρέπει να γίνει για να εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ;

manolis1
Ο Γιάννης Μανώλης δεν ήταν δυνατό να μη σχολιάσει την εμπλοκή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη λίστα Λαγκάρντ, κάνοντας άμεση αναφορά και στο ΠΑΣΟΚ.
 «Τι άλλο πρέπει να γίνει για να εξαφανισθεί απο το πολιτικό σκηνικό το ΠΑΣΟΚ! Το ερώτημα είναι, θα πάρει μαζί του τα δυο κόμματα της συγ/σης?», ήταν το «τιτίβισμα» του κ. Μανώλη.

ysterografa.gr

Δεικτικό σχόλιο Αντώναρου για Παπακωνσταντίνου

antwnaros-thumb-large
“Να δω πως θα χειριστεί τώρα ο Βενιζέλος τον Παπακωνσταντίνου και τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο Παπανδρέου!” ήταν το σχόλιο που ανέβασε πριν από λίγα λεπτά το Twitter ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζοντας τις σημερινές εξελίξεις αναφορικά με τη λίστα Λανγκάρντ.

ysterografa.gr

Παπακωνσταντίνου: Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα

Giorgos-PapaconstantinouΓραπτή δήλωση έδωσε στη δημοσιότητα λίγο μετά τις 16.00 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφέροντας τα εξής:
“Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη “λίστα Λαγκάρντ”, σύμφωνα με την οποία “φωτογραφίζονται” άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί “αλλοίωσης”.
Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:
1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.
2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει – παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.
3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.
4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.
Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.
Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως – ονομαστικά και άμεσα – και να γίνει πλήρης διερεύνηση”.
Νωρίτερα, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού “Real Fm” και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε τις πρώτες απαντήσεις για την κατηγορία-βόμβα που προκύπτει εις βάρος του, μετά την ανάγνωση της λίστας Λαγκάρντ από τον Άρειο Πάγο, και οδηγεί στη διαπίστωση ότι έχουν αφαιρεθεί τα ονόματα συγγενικών προσώπων του, των θυγατέρων του θείου του, πρώην υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993, και ιστορικού στελέχους του Κέντρου, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.
“Δεν θα έκανα τέτοια λαθροχειρία,μα θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο;” είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ στη διάρκεια της συζήτησης με την Κάτια Μακρή παραδέχτηκε ότι στη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν τα ονόματα συγγενικών προσώπων του, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να εξηγήσει πως αφαιρέθηκαν από αυτήν.
Απ’ την άλλη, μιλώντας στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Χρήστο Κούτρα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε έτοιμος να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του, αν χρειαστεί, χωρίς να κρύβει την απορία του για την είδηση-βόμβα.
To μεσημέρι, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης το έγγραφο των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για τα αποτελέσματα της συσχέτισης που έγιναν για τη γνωστή «λίστα Λαγκάρντ».
Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης συνέκριναν την πρώτη «λίστα Λαγκάρντ» που είχε στην κατοχή του ο τέως υπουργός Οικονομικών και μεταγενέστερα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος με αυτήν που έστειλε πρόσφατα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης με τη σειρά του θα διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στον πρόεδρο της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο.

ysterografa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Από τη Νέα Δημοκρατία, για τις εξελίξεις σχετικά με τη “Λίστα Λαγκάρντ”, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η διαπίστωση από τη Δικαιοσύνη ότι η αυθεντική “Λίστα Λαγκάρντ” διαφέρει από εκείνη που είχε παραδοθεί προ διμήνου στις αρμόδιες αρχές, εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα που πρέπει άμεσα και πειστικά να απαντηθούν. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν τα αποκρυβέντα ονόματα είναι συγγενείς πολιτικού προσώπου που παρέλαβε και διαχειρίστηκε τη λίστα αυτή.
Οι ευθύνες όποιου παρενέβη και αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας είναι βαρύτατες.
Η αλήθεια πρέπει να έρθει άμεσα στο φως, όπως άμεση πρέπει να είναι και η απόδοση ευθυνών σε όποιον ανήκουν».

Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ο Παπακωνσταντίνου

Evangelos-Venizelos-Giorgos-Papaconstantinou
Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, διεγράφη απόψε από τα μητρώα του Κινήματος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και τις αποκαλύψεις γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα  της εισαγγελίας   προκύπτουν σαφείς  ενδείξεις  ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Προκύπτει συνεπώς προφανές και  τεράστιο ζήτημα ευθύνης  του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον  μετά από δυο χρόνια  δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD.
Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες εκείνες οι  κοινοβουλευτικές διαδικασίες  που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των  ευθυνών.
Μετά  τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του.
Πρέπει ίσως να ξαναθυμίσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η έρευνα αυτή  κατέστη δυνατή μετά από την άμεση  αντίδραση  του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να θέσει στην διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν ότι  έχασαν το  πρωτότυπο CD και άλλοι ότι δεν διατήρησαν το υλικό  στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε – γιατί παραδόξως κάποιοι το λησμονούν αυτό – ότι το αντίγραφο αυτό προερχόταν από το  ΣΔΟΕ που ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως τότε  υπουργό οικονομικών, δυο μήνες μετά την διαβίβαση του υλικού στο  ΣΔΟΕ και μετά την αξιολόγηση του από αυτό.
Εκκρεμεί  επίσης – το ερώτημα που αφορά την ´´πηγή ´´που ενώ δήλωσε στη Βουλή και τη δικαιοσύνη ότι δεν διαθέτει τη ´´λίστα´´ τη διοχέτευσε προς δημοσίευση σε συγκεκριμένο έντυπο με την ενθουσιώδη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή είναι η άκρη του νήματος για την αποκάλυψη όλης της ιστορίας που χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός φθοράς και επίθεσης κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Το εθνικό συμφέρον απαιτεί την αλήθεια για όλα και για όλους. Δεν έχει πια κανείς περιθώριο για μικροκομματικά τεχνάσματα, παιχνίδια συνωμοσίας  και σκόπιμες  συγχύσεις ως προς τη στάση  συγκεκριμένων προσώπων.

Πέτρος Τατούλης: Έδωσα εντολή να διαλυθούν όλοι οι καταυλισμοί των ΡΟΜΑ στην Πελοπόννησο


Ζήτησα από τον Αρχηγό της αστυνομίας στην Πελοπόννησο να διαλυθούν όλοι οι υφιστάμενοι καταυλισμοί των ΡΟΜΑ στην Πελοπόννησο ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στα φαινόμενα λεηλασίας που παρατηρούνται. Διαφορετικά συνέχισε ο Πέτρος Τατούλης, η Περιφέρεια θα λάβει πολιτικές αποφάσεις αντιμέτρων στην κυβέρνηση εφόσον δεν ληφθούν οι αναγκαίες ενέργειες.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει στην Τρίπολη η διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος και η σύγκλιση διανθούς επιτροπής για την δημιουργία προγραμμάτων επανένταξης των ΡΟΜΑ με την συμμετοχή και της αρμόδιας Ευρωπαίας επιτρόπου.

Δεν μπορεί να επιμεριζόμαστε το κόστος καταστροφής της Περιφέρειας αφήνοντας τους ΡΟΜΑ να λεηλατούν τις αγροτικές  και τις μεταποιητικές επενδύσεις υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Η επένδυση φωτισμού μάλιστα της Ακροκορίνθου, ένα έργο κόστους 2,5 εκατομμυρίων Ευρώ που υλοποιήθηκε επί Υπουργίας μου στο Υπουργείο Πολιτισμού έχει ολοκληρωτικά λεηλατηθεί από του ΡΟΜΑ. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε παραπέρα την ιστορία αυτή κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.

Financial Times:''Η Ελλάδα των αυτοκτονιών και της κατάθλιψης''

Σύμφωνα με τους Financial Times ''υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις για τις ψυχολογικές πιέσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία καθώς αυξάνονται οι διαγνώσεις κατάθλιψης και ο αριθμός των αυτοκτονιών''.
Οι Financial Times ''στέκονται'' στην εκτόξευση του αριθμού των αυτοκτονιών κατά 37% από το 2009 έως το 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.Εκτιμούν μάλιστα πως το ποσοστό είναι πιθανότατα υψηλότερο γιατί, λόγω Εκκλησίας, πολλοί θάνατοι δεν αποδίδονται σε αυτοκτονία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα :''ο αντίκτυπος της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων επισκιάζεται από τις πιο επείγουσες ανησυχίες για την πείνα και την φτώχεια. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις για τις ψυχολογικές πιέσεις στην ελληνική κοινωνία – αυξάνονται οι διαγνώσεις κατάθλιψης και ο αριθμός των αυτοκτονιών''.

Στους Financial Times η ψυχολόγος Λίζα Κάλμπαρη αποκαλύπτει:''Έχουμε πολλές κρίσεις πανικού. Για τη μεγαλύτερη γενιά είναι σαν διαταραχή μετατραυματικού στρες. Βίωσαν τον πόλεμο και την φτώχια. Για αυτούς είναι θέμα αξιοπρέπειας, δεν θέλουν να εξευτελιστούν πάλι, αφού έφτασαν σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο''.

Πηγή Euro2day

Άλλοι (Παπαδήμος) βραβεύονται, άλλοι (ΓΑΠ) απορρίπτονται...

Βίοι αντίθετοι για τους δυο πρώην πρωθυπουργούς. Την ώρα που ο Λουκάς Παπαδήμος βραβεύεται από τον ΙΟΒΕ, η Γιάννα Αγγελοπούλου έκλεισε την πόρτα του Χάρβαρντ τον Γιώργο Παπανδρέου!
Η "εκσυγχρονιστική" παρέα μαζεύεται και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής.

Αυτή τη φορά για να τιμήσει τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για την προσφορά του στην ελληνική οικονομία και στη χώρα γενικότερα.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του προέδρου του ΙΟΒΕ Οδυσσέα Κυριακόπουλου και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου στο Κεφαλάρι στην έδρα του Ιδρύματος Λάτση.

Παρόντες στη εκδήλωση ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος, αλλά και ο πρώην γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και νυν υπουργός Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας και ο παρολίγον υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος της ΕΤΕ Βασίλης Ράπανος οι οποίοι θα μιλήσουν για τον φίλο τους πλέκοντας το εγκώμιο του.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστόν αν θα παρευρεθεί, αν και πιθανολογείται, και ένας ακόμη πρώην πρωθυπουργός και σημαντικό μέλος της "παρέας", ο Κώστας Σημίτης....

Την ίδια ώρα αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου αφήνει η Γιάννα Αγγελοπούλου, αφού κύκλοι της διαμηνύουν ότι δεν θα περιελάμβαναν στους διδάσκοντες τον πρώην πρωθυπουργό στο πρόγραμμα «Angelpoulos Public Leaders Programme», στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αφού όπως τονίζουν «επιλέγονται αναγνωρισμένοι ηγέτες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο τους».

Μάλιστα οι κύκλοι της πρώην «σιδηράς κυρίας» με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι: «Το Angelopoulos Public Leaders Programme, που ίδρυσε η Γιάννα Αγγελοπούλου στο πλαίσιο του Kennedy School of Government στο Harvard, δεν θα πρέπει να συγχέεται με άλλες διοργανώσεις του Kennedy School of Government στο Harvard, όπου μετέχουν κατά καιρούς πολιτικοί και άλλες προσωπικότητες από την Ελλάδα. Και τούτο διότι το πρόγραμμα αυτό έχει μια ιδιαίτερη λογική, που απορρέει από την ανάμειξη της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Clinton Global Initiative που ιδρύθηκε από τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και στόχο έχει να διαμορφώσει, σε διεθνή κλίμακα, πρότυπα ηγεσίας και δημόσιας προσφοράς».

Επισημαίνουν δε ότι: «Η λογική αυτή είναι να δίνει την ευκαιρία σε αυστηρά επιλεγμένους πολιτικούς ηγέτες, που προσέφεραν πολλά ο καθένας στην χώρα του, και έχουν αναγνωριστεί γι αυτό, να αναζητήσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες στο περιβάλλον του Harvard - και έτσι να συνεχίσουν την διαδρομή τους. Και να αναζητήσουν τρόπους, με τους οποίους αυτή η εμπειρία τους και η συγκεντρωμένη γνώση, μπορεί στο μέλλον να αξιοποιηθεί για ευρύτερη προσφορά σε σκοπούς κοινωφελείς.

Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα αναφέρουν ότι «η πρώτη επιλογή του Προγράμματος, που υλοποιήθηκε - ο Πρόεδρος του Μεξικού Felipe Calderon, ο οποίος μόλις τώρα ολοκλήρωσε τη θητεία του, ένας άνθρωπος που συνδέθηκε με το οικονομικό άνοιγμα της χώρας του, αλλά και με την σημαντική καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε μια κρίσιμη εποχή - εκφράζει αυτήν ακριβώς την προσέγγιση. Οι John Kufuor, David Milliband και Tarja Halonen που έχουν ήδη επιλεγεί, παρομοίως».

Και καταλήγοντας υπογραμμίζουν με νόημα «τα διάφορα άλλα προγράμματα του Harvard, όπως του Institute of Politics όπου έχουν βρεθεί διάφοροι Έλληνες πολιτικοί τελευταία, στηρίζονται σε μετάκληση ανθρώπων με δημόσιο ρόλο και εμπειρίες, για δημόσια συζήτηση ή και διδασκαλία, έχουν άλλη λογική, άλλα κριτήρια επιλογής.

Όπως διευκρινίζει και ο Πρύτανης του Kennedy School David Elwood, στο Institute of Politics η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει "αιτήσεις ή προτάσεις που κρίνονται από επιτροπή του IoP που αποτελείται βασικά από φοιτητές, κυρίως προπτυχιακούς (και όχι του Kennedy School) και η επιλογή βασίζεται σε αυτές τους τις συστάσεις. Το Angelopoulos Public Leaders Programme ακολουθεί και θα ακολουθήσει τη δική του λογική: να επιλέγει αναγνωρισμένους ηγέτες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο τους».
newsit.gr

4 αλλοιώσεις στη λίστα Λαγκάρντ εντόπισε ο Άρειος Πάγος

Peponis-Mouzakitis
Στη Βουλή θα διαβιβάσει ο Άρειος Πάγος τη δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ στο δελτίο ειδήσεων των 12.00, διαπιστώθηκαν 4 αλλοιώσεις, που παραπέμπουν σε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.
Μετά την εξέλιξη αυτή, και εν αναμονή της διαβίβασης της λίστας Λαγκάρντ στη Βουλή, θα υπάρξει επικοινωνία του Αρείου Πάγου και με τους Οικονομικούς Εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

ysterografa.gr

Ο Ομπάμα περιγράφει τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν!

inside-the-situation-roomΜια συνέντευξη του Μπαράκ Ομπάμα στον Brian Williams του NBC από τις 2 Μαϊου του 2012, προέβαλε ξανά χθες το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο, αναβιώνοντας όσα συνέβησαν στον “Δωμάτιο Επιχειρήσεων” την 2α Μαϊου του 2011. Τότε που ο “Geronimo”, όπως ήταν η κωδική ονομασία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες των ανδρών της ειδικής μονάδας SEAL, στο σπίτι-φρούριο που διατηρούσε έξω από το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.

Ηλικιωμένη κάηκε μέσα στο σπίτι της στην Καλαμάτα

fotia-spiti1
 Απανθρακωμένη βρέθηκε το πρωί 93χρονη στο σπίτι της στην Καλαμάτα. Στο σπίτι όπου διέμενε η ηλικιωμένη εκδηλώθηκε πυρκαγιά, πιθανόν από καντήλι που βρισκόταν στην κουζίνα.
 Η πυροσβεστική που ειδοποιήθηκε, έσβησε τη φωτιά και βρήκε απανθρακωμένη την ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ στο σπίτι προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.
 Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική υπηρεσία Καλαμάτας.

BBC: Αθήνα – Η πρωτεύουσα της Ε.Ε. που δεν έχει τζαμί

Μεγάλο ρεπορτάζ δημοσιεύει το BBC καυτηριάζοντας την έλλειψη τζαμιού στην Αθήνα, μια πόλη που φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνων.
τζαμίΑναφέρεται ότι από την επίτευξη της ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και εντεύθεν, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επιτρέψει την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα, μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται μη ελληνικό και παράταιρο σε μια χώρα, το 90% του πληθυσμού της οποίας είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.
Παρόλα αυτά, η Ελλάδα αποτελεί μεταναστατευτική είσοδο και οι εκτιμήσεις μιλούν για 300.000 περίπου μουσουλμάνους, οι οποίοι κατοικούν μέσα ή γύρω από την πόλη. Εκείνοι υποχρεώνονται να πραγματοποιούν τις τελετές τους σε υπόγεια, με ημιπαράνομο τρόπο.
Φιλοξενούνται δηλώσεις εκπροσώπου της ελληνο-πακιστανικής κοινότητας, που παρατηρεί την αντίφαση ανάμεσα στην Ελλάδα που γέννησε τη δημοκρατία και το ισχύον καθεστώς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πίεση προς την Ελλάδα ώστε να κατασκευασθεί τζαμί αυξάνεται, ιδιαίτερα λόγω και της ανόδου της Χρυσής Αυγής, μέλη της οποίας κατηγορούνται ότι χτυπούν μετανάστες και ενεργούν βανδαλισμούς σε υπόγειους τόπους λατρείας των μουσουλμάνων. Παρατίθεται ότι ως τόπος μελλοντικής κατασκευής τζαμιού έχει επιλεγεί παρατημένο στρατόπεδο, αλλά το ζήτημα κολλάει στο κόστος, το οποίο αγγίζει το ένα εκ. ευρώ.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Στράτος Σιμόπουλος, που ερωτάται για το θέμα, παραδέχεται ότι η κατασκευή τζαμιού εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν αποτελεί την προτεραιότητα της κυβέρνησης, ισχυρίζεται όμως ότι το έργο αναμένεται να προωθηθεί στους επόμενους μήνες.
Παρότι, όπως παρατηρεί ο συντάκτης, οι σχετικές αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας έχουν καμφθεί, η αντίσταση μέσα στη χώρα δεν έχει εκλείψει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, ο οποίος θεωρεί ότι ένα τζαμί θα αποτελούσε προσβολή για όσους «μάρτυρες» ελευθέρωσαν την Ελλάδα από πέντε αιώνες ισλαμικής τυραννίας και ισχυρίζεται ότι οι μουσουλμάνοι που ήρθαν στην χώρα, προσπαθούν να διαφθείρουν τον χαρακτήρα μας.
Το ρεπορτάζ κλείνει με την διαπίστωση ότι η κρίση έκανε το έθνος μας πιο εσωστρεφές και φοβικό και ότι η κατασκευή ή μη τζαμιού έχει αναχθεί σε ζήτημα για το τι είδους κράτους επιθυμεί η Ελλάδα να γίνει. Η χώρα μας έχει να διαλέξει ανάμεσα στο να δώσει τα χέρια πλήρως με το Ισλάμ ή στο να παραμείνει η μόνο πρωτεύουσα της Ε.Ε. χωρίς τζαμί.

ysterografa.gr

“Έφυγε” από τη ζωή ο Μάνος Χαριτάτος

assets_LARGE_t_420_1048872
Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, ο Μάνος Χαριτάτος, ιδρυτής και πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου(ΕΛΙΑ), σε ηλικία 68 ετών.
Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1944, ο Μάνος Χαριτάτος ήρθε στην Ελλάδα το 1953. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές του στο Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Διετέλεσε διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών (1980-1989).
Το 1965 ιδρύει με τον ιστορικό και φίλο του Δημήτρη Πόρτολο ένα πολιτιστικό σωματείο, το ΕΛΙΑ. Συλλέγουν αρχικά παλιές εκδόσεις και στη συνέχεια ιστορικά αρχεία και αρχεία λογοτεχνών αλλά και έντυπα του 19ου και του 20ού αι., που μαρτυρούν την ιστορική εξέλιξη και πνευματική ανάπτυξη της Ελλάδας. Από το 1980, όταν το ΕΛΙΑ γίνεται Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, οι συλλογές του αυξάνονται, αποκτά δικό του χώρο, συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα, πραγματοποιεί εκδόσεις.
Για τους χιλιάδες ερευνητές που έχουν χρησιμοποιήσει τα αρχεία και τη βιβλιοθήκη του, το ΕΛΙΑ ήταν ταυτισμένο με τον Μάνο Χαριτάτο. Αενάως παρών στο κτίριο της Αγίου Ανδρέου 5 στην Πλάκα, βρισκόταν πάντα πίσω από μια τεράστια οθόνη υπολογιστή. Ήταν ένας βιβλιοσυλλέκτης παλαιάς κοπής που διατήρησε το αρχείο του ΕΛΙΑ φιλόξενο και ανοιχτό σε οποιονδήποτε ερευνητή του νεότερου ελληνισμού, της λογοτεχνικής, της οικονομικής, της πολιτικής ιστορίας, του εμπορίου, της καπνοβιομηχανίας.

ysterografra.gr

Νέα επιδείνωση του καιρού

epideinosi-kairou
Για νέα επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο η ΕΜΥ στο σχετικό δελτίο της, προβλέποντας ότι από σήμερα και με μεγαλύτερη ένταση το Σαββατοκύριακο, οι καιρικές συνθήκες θα χειροτερέψουν, και θα έρθουν πιο κοντά στα συνηθισμένα δεδομένα της εποχής.
Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της επιδείνωσης του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, σε συνδυασμό με χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Σεισμική δόνηση 3,8R στην Πάτρα. Τα ρίχτερ κτύπησαν Φλώρινα και Καστοριά

seismos2
Κουνήθηκε τα ξημερώματα η Πάτρα, καθώς γύρω στη 1:20 σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε 20 χλμ. δυτικά του Αιγίου και 12 χλμ. ανατολικά της Πάτρας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, η οποία είχε ως επίκεντρο τη Φλώρινα και τοποθετείται χρονικά στις 07:05 το πρωί.
Το μέγεθος της ήταν 3,8 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε αισθητή μέχρι την Καστοριά.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Έρχονται επόπτες σε υπουργεία και φορείς

Geniko-Logistirio-KratousΣτενό δημοσιονομικό κορσέ βάζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε όλους τους φορείς του Δημοσίου με νέο αυστηρό πλέγμα δημοσιονομικών κανόνων, ώστε να αποφευχθούν υπερβάσεις δαπανών και συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Τα νέα μέτρα ελέγχου ξεκινούν από την υπογραφή ξεχωριστών μνημονίων ανά υπουργείο και ανά φορέα και φθάνουν έως και στον ορισμό επόπτη από το υπουργείο Οικονομικών, σε Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, τον ΕΟΠΥΥ, νοσοκομεία και πανεπιστήμια εάν οι αποκλίσεις είναι συστηματικές και υπερβαίνουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

Να διαψευστούν οι οργισμένοι, να μην διαψευστούν οι ελπίδες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δύο διαφορετικοί τρόποι σκέψης εξακολουθούν να συγκρούονται στην καθημαγμένη χώρα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν ικανοποιηθεί η ανάγκη για Δικαιοσύνη, αν δεν πληρώσουν όσοι φοροδιέφευγαν επί δεκαετίες, αν δεν επιστρέψουν τα χρήματα που έλειψαν από τα κρατικά ταμεία, αν δεν τιμωρηθούν κάποιοι – αν και η τιμωρία έπεται στις προσδοκίες του κόσμου, που προτιμά να δει όσους επί χρόνια έπιναν στην υγεία των κορόιδων και έβγαζαν τα κλεμμένα στο εξωτερικό να επιστρέφουν τα χρήματα.

Υπάρχουν εκείνοι που έχουν χάσει την υπομονή τους  και δεν δέχονται κανένα λογικό επιχείρημα.

Φθάνουν στο σημείο να δηλώνουν πως δεν έπρεπε να πάρουμε τη δόση, διότι πρόκειται για δανεικά που θα πληρώσουν οι επόμενες γενεές.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑ​ΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙ​ΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΡΕΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙ​ΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ


O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 2.250.000,00

Ειδικότερα,

Χριστούγεννα Όλοι Μαζί στην Κόρινθο!

Το πρόγραμμα του τριημέρου (29-31 Δεκεμβρίου 2012) που οργανώνουν πολίτες & συλλογικότητες της πόλης! Κόρινθος, 27/12/2012 Μια γιορτή που στόχο της έχει να στείλει μήνυμα ενότητας και αλληλοϋποστήριξης, μοιράσματος, συν-διαμόρφωσης και συμμετοχής και φυσικά να μας χαρίσει χαρά και να μας διασκεδάσει με τις διάφορες δραστηριότητες, προβολές, μουσικές, θεατρικά και λοιπά δρώμενα. Το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου που θα διεξαχθεί στην Δημοτική Αγορά της πόλης έχει ως εξής :  ΣΑΒΒΑΤΟ 29-12-20124μμ - 7μμ : Παιχνίδια δράσης (από τους Οδηγούς και τους Πρόσκοπους)
και παράλληλα 4μμ – 5μμ : Κουκλοθέατρο5μμ - 6μμ: έκθεση οικολογικών εκδόσεων για την Κορινθία, συλλογή υπογραφών για την προστασία και την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής υποδομής της Κορινθίας, προβολή διαφανειών για τα πουλιά της Κορινθίας, τη Στυμφαλία, το Φενεό, το Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου, τους σχολικούς λαχανόκηπους, το δάσος και το οικολογικό πάρκο στα Γεράνεια (Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας)6μμ - 7μμ : Χριστουγεννιάτικες κατασκευές (Ξένια Καραγιάννη)4μμ - 8μμ : Παζάρι (Κιβωτός των παιδιών)7:30μμ - 9:30μμ : Γεύμα με τους συμπολίτες μας (για τα σημεία θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι στο χώρο της γιορτής)8μμ – μέχρι τέλος : Ζωντανή μουσική από τους: Buenaventrura με τη συμμετοχή χορευτικού του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορινθίων «Τερψιχόρη», Stigma Swing Dixie Band, Freska Rock4.
ΚΥΡΙΑΚΗ 30-12-20124μμ - 7μμ : Παιχνίδια δράσης (από τους Οδηγούς και τους Πρόσκοπους)
και παράλληλα 4μμ – 5.30μμ : Παιδικό Θεατρικό παιχνίδι (Χριστίνα Σακελλαράκη)5μμ - 6μμ: Έκθεση οικολογικών εκδόσεων για την Κορινθία, συλλογή υπογραφών για την προστασία και την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής υποδομής της Κορινθίας, προβολή διαφανειών για τα πουλιά της Κορινθίας, τη Στυμφαλία, το Φενεό, το Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου, τους σχολικούς λαχανόκηπους, το δάσος και το οικολογικό πάρκο στα Γεράνεια (Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας)6μμ - 7μμ : Χριστουγεννιάτικες κατασκευές (Ξένια Καραγιάννη)4μμ - 8μμ : Ανταλλακτικό – Χαριστικό Παζάρι (Ανοικτή συνέλευση πλατείας Περιβολάκια)7:30μμ - 9:30μμ : Γεύμα με τους συμπολίτες μας (για τα σημεία θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι στο χώρο της γιορτής)8μμ – μέχρι τέλος : Ζωντανή μουσική από τους: Μουσικές αναδρομές, Stillborn Virtue, Ονειροβάτες, Ξενόπουλος – Καραγιάννης –Μπαξεβανάκης - Πιερρακέας γκρουπ
ΔΕΥΤΕΡΑ 31-12-20124μμ - 7μμ : Παιχνίδια δράσης (από τους Οδηγούς και τους Πρόσκοπους)
και παράλληλα 4μμ – 5.30μμ : Παραμυθογιορτή (Χριστίνα Σακελλαράκη)5μμ - 6μμ: Έκθεση οικολογικών εκδόσεων για την Κορινθία, συλλογή υπογραφών για την προστασία και την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής υποδομής της Κορινθίας, προβολή διαφανειών για τα πουλιά της Κορινθίας, τη Στυμφαλία, το Φενεό, το Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου, τους σχολικούς λαχανόκηπους, το δάσος και το οικολογικό πάρκο στα Γεράνεια (Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας)6μμ - 7μμ : Χριστουγεννιάτικες κατασκευές (Ξένια Καραγιάννη)7:30μμ – 10μμ : Γεύμα για όλους μας στη Δημοτική αγορά (μπορείτε να φέρετε και το δικό σας φαγητό)8μμ – μέχρι τέλος : Ζωντανή μουσική από τους  :  Ονειροβάτες, Παραδοσιακό συγκρότημα με ζουρνάδες και νταούλια, Bad Habit, Κατερίνα Val+barbryze. Συγκέντρωση ΤροφίμωνΚατά τη διάρκεια του τριημέρου θα γίνεται συλλογή τροφίμων σε ειδικό σημείο στο χώρο, όπου μπορείτε να φέρνετε : Μακαρόνια (κυρίως νο6 ή και νο7)ΡύζιΌσπρια (φασόλια, φακές, ρεβίθια, γίγαντες)Σάλτσες ντομάτας και πελτέΑλάτι – ΠιπέριΖάχαρηΓάλαΑλεύριΛάδιΚαι ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας! (Τα φρέσκα λαχανικά θα είναι προσφορά των παραγωγών της περιοχής μας, οπότε καλό θα ήταν να αποφύγουμε να τα  προσφέρουμε κι εμείς). Επίσης κατά τη διάρκεια του ανταλλακτικού - χαριστικού παζαριού της Κυριακής, μπορείτε να φέρνετε ρούχα και αντικείμενα σε καλή κατάσταση είτε για να τα χαρίσετε, είτε για να τα ανταλλάξετε.(Σε περίπτωση βροχής, οι παιδικές δραστηριότητες θα γίνουν σε κλειστούς χώρους της Δημοτικής Αγοράς)Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, προσφέρουμε και μοιραζόμαστε, δίνουμε το χέρι στον διπλανό μας, φτιάχνουμε σιγά-σιγά έναν νέο, πιο ανθρώπινο κόσμο!Σας περιμένουμε όλους με μεγάλη χαρά! Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων Κορινθίας
Διασωστικό σώμα Κορίνθου «Πήγασος»Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας Περιβολάκια
Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
Ε.Ε.Σ «Οι Σαμαρείτες»
Αντιρατσιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου
Πρόσκοποι Κορίνθου
Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας
Κιβωτός των Παιδιών Ελλάδα
Πολίτες Εκτός Φορέων

Τα 10 πιο κερδοφόρα επαγγέλματα για το 2013

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας για τη χρονιά που έρχεται, παρουσιάζονται από την εταιρεία Global Greece - International Business Projects.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «πιο σίγουρος τρόπος για να βγάλει κάποιος χρήματα, είναι όπως πάντα, να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς».
Αναλυτικά η λίστα με τις δέκα επιχειρηματικές ευκαιρίες:

Πάτρα: Αν και Χριστούγεννα, «μυρίζει» ήδη... Καρναβάλι 2013


Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν στο Δήμο Πατρέων οι προετοιμασίες για το Πατρινό Καρναβάλι 2013. Από σήμερα μέχρι και τις 11/1/2013, αρχίζει η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής των πληρωμάτων. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο καρναβαλικό γραφείο, στο κτήριο του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου.
Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Όσοι εκπρόσωποι θέλουν να κρατήσουν τον περσινό αριθμό του πληρώματός τους, πρέπει να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής, από σήμερα και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.
Να σημειωθεί πως η Κοινωφελής Επιχείρηση «Καρναβάλι Πάτρας» επιχειρεί να αναβαθμίσει την οργάνωση και την επικοινωνία του Καρναβαλικού Γραφείου με τους υπεύθυνους των πληρωμάτων, αξιοποιώντας την τεχνολογική πρόοδο της εποχής μας. Αρχικά, στο πλαίσιο της καλύτερης και πιο γρήγορης εξυπηρέτησής σχετικά με τη διαδικασία Αίτησης Συμμετοχής Πληρωμάτων, εφαρμόζεται πιλοτικά ένα πρόγραμμα - ενταγμένο στις υπηρεσίες του επίσημου site -όπου παρέχεται η δυνατότητα και ηλεκτρονικής υποβολής μέρους των δικαιολογητικών της αίτησης. Στον ίδιο χώρο αναρτούνται  ο  Κανονισμός Συμμετοχής  Πληρωμάτων με τις υπόλοιπες πληροφορίες και τα ενημερωτικά έντυπα  που είναι απαραίτητα για τη δήλωση συμμετοχής.
aftodioikisi.gr