Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τρίπολη: ''Μην κατεβάζετε σκουπίδια - Δεν μπορούμε να τα μαζέψουμε''


Σταμάτησε το πρωί, η αποκομιδή των σκουπιδιών στο Δήμο Τρίπολης, γιατί όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κώστας Ταλούμης, ο χώρος προσωρινής συγκέντρωσης του δήμου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας έχει κορεστεί με τα σκουπίδια να σχηματίζουν λόφο ύψους δέκα μέτρων.
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος έκανε έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων με την κακοκαιρία που επικρατεί.

Πρόσθεσε, πως το πρόβλημα προκλήθηκε από το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου έχει καθυστερήσει την έγκριση των αποφάσεων για μεταφορά των απορριμμάτων από το χώρο συγκέντρωσης σε νόμιμο σημείο απόθεσης, κι εκτίμησε πως μέσα στις επόμενες ημέρες, εκτός απροόπτου, θα διευθετηθεί το πρόβλημα.

Στα 67 χρόνια το νέο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ


Στο 67ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή το 2015, δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που γεννήθηκαν το 1948, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.
Σύμφωνα με το νέο νόμο (4093/2012), τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ αυξάνονται από την 1/1/2013 κατά δύο έτη και κατά συνέπεια, η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΓΑ και η συνέχιση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών λήγει με τη συμπλήρωση του 66ου έτους της ηλικίας. Σημειώνεται ότι από την 1η του νέου έτους αυξάνεται στο 67ο έτος το όριο ηλικίας και για τους ανασφάλιστους υπερήλικους.
Στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που γεννήθηκαν το 1948 και έχουν καταβάλει ή θα καταβάλουν την ασφαλιστική εισφορά του Β’ εξαμήνου 2012, δεν θα τους αποσταλεί νέα ειδοποίηση καταβολής εισφοράς το μήνα Φεβρουάριο 2013.
Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι όλοι οι ασφαλισμένοι του οργανισμού, θα πρέπει να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι τις 28-12-2012, διότι από τον Ιανουάριο 2013 τα βιβλιάρια υγείας όσων δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, δεν θα ισχύουν.

Συνάντηση Παπούλια – Σαμαρά αύριο

samaraspap
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα υποδεχθεί αύριο, Πέμπτη, το πρωί (11.00) στο Προεδρικό Μέγαρο τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις πρόσφατες αποφάσεις στο Eurogroup, αλλά και για το πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα η χώρα, με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

Η πρώτη συνάντηση Ομπάμα – Ρόμνεϊ

ομπαμα ρομνεϊ
Η πολιτική τους αντιπαράθεση έφτασε σχεδόν στα… άκρα. Όμως για το καλό των ΗΠΑ πλέον θα τα βάλουν όλα στην άκρη. Ο λόγος για τον επανεκλεγέντα πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ, οι οποίοι θα έχουν αύριο την πρώτη τους “face to face” επαφή, σε δείπνο που θα λάβει χώρα στην ιδιωτική τραπεζαρία του Λευκού Οίκου. Η ατζέντα του δείπνου δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο ο Ομπάμα είχε αναφερθεί σε πιθανή συνάντηση των δύο στην ομιλία του μετά την ανακοίνωση της εκλογική του νίκης. “Τις προσεχείς εβδομάδες θα επιδιώξω να καθίσω κάτω με τον κυβερνήτη Ρόμνεϊ και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να πάμε αυτή τη χώρα μπροστά”, είχε πει ο Μπαράκ Ομπάμα.

ysterografa.gr

Γιατί δεν πήγε στην Αλβανία ο Αβραμόπουλος

avramo1
Οι προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα αλβανικά εδάφη εκτείνονται «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα», προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος αποφάσισε να ματαιώσει το ταξίδι του στα Τίρανα, όπου είχε σκοπό να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:
«Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ματαίωσε, την τελευταία στιγμή, την επίσκεψή του στα Τίρανα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της επετείου για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας.
Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα».

Τα “μαζεύει” ο Μπερίσα

μπερισαΤα “μαζεύει” ο Αλβανός Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, μετά τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε στην Αυλώνα. Ο Μπερίσα μιλώντας για τα εκατό χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας τόνισε: «Τα αλβανικά εδάφη εκτείνονται από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!». Οι δηλώσεις Μπερίδα οδήγησαν στην ματαίωση της επίσκεψης που προγραμμάτιζε ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος στα Τίρανα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα», Κατ’ ουσίαν, οι δηλώσεις Μπερίσα , δημιουργούν θέμα εδαφικών διεκδικήσεων της Αλβανίας προς την Ελλάδα, ήρθαν ελάχιστες ώρες προτού ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει στα Τίρανα.

ysterografa.gr

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με +5%, 7ο (!) κόμμα το ΠΑΣΟΚ

dimoskopiseis
Προβάδισμα 5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, την οποία δημοσιεύει αύριο το περιοδικό “Επίκαιρα”, ενώ κατατάσσει το ΠΑΣΟΚ στην 7η (!) θέση.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5% έναντι 26,5% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 12,5%. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται πολύ πίσω, με το ΚΚΕ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να συγκεντρώνουν 6,5%, τη Δημοκρατική Αριστερά 5,5% και το ΠΑΣΟΚ να… απαντάται στην 7η θέση με ποσοστό 5%.
Στην πρωθυπουργική καταλληλότητα, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 16,8%, ο Αλέξης Τσίπρας 9,5%, και ο… κανένας 51%.

Νέο επεισόδιο στη “βεντέτα” Βαξεβάνη με Βενιζέλο

Kostas-Vaxevanis
Σε σίριαλ με επαναλαμβανόμενα επεισόδια εξελίσσεται το μέτωπο που έχει ανοίξει ανάμεσα στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Σήμερα, και με αφορμή δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση των οργάνων του Κινήματος περί “εκδοτίσκων” και “δημοσιογράφων” που έχουν αναλάβει εργολαβικά να χτυπούν τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter το παρακάτω σχόλιο:
Παλιοχαρακτήρες Βαγγέλη μου. Τα βγάζουν όλα στη φόρα, και δεν είναι και στη Λαγκάρντ”. Έπεται συνέχεια, όπως καταλαβαίνετε.

ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης: Πρώτα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και μετά να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις



«Πρώτα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και μετά να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις» ήταν η κοινή διαπίστωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Πρέσβη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ κ. Binh Vu, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία των δύο μερών, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012.
«Κοινή μας πίστη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η ελευθερία των ανθρώπων, η οποία αποτελεί την προϋπόθεση των ελεύθερων αγορών» τόνισε ο Περιφερειάρχης και χαρακτήρισε την επίσκεψη αυτή ως την απαρχή της σχέσεων των δύο λαών μέσω ανταλλαγής προϊόντων, παραδόσεων και κουλτούρας, ενώ παράλληλα χαιρέτισε το διπλωματικό άνοιγμα του Βιετνάμ προς την Ελλάδα, «ενέργεια η οποία αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα προσέγγισης των δύο λαών».
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης δήλωσε ότι το Βιετνάμ αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την αναδυόμενη οικονομία του, καθώς και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής. «Ο κόσμος δεν πρέπει να είναι χωρισμένος στη μία ή την άλλη ιδεολογία, αλλά να αντιμετωπίζει με καθαρή σκέψη τις νέες προκλήσεις. Η παγκόσμια κοινωνία αποτελεί νέα πρόκληση για τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να μπορούν ελεύθερα και δημιουργικά να ατενίζουν το μέλλον».
Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές για τη χώρα «πρέπει να αφήσουμε τις εσωτερικές μας φοβίες και να στραφούμε στις νέες ξένες αγορές, με εξαγωγικό και επενδυτικό προσανατολισμό». Το παράδειγμα της ανάκαμψης της Βιετναμέζικης οικονομίας καταδεικνύει τη δυνατότητα ανάκαμψης κάθε λαού, όταν αυτός στηρίζεται με αποφασιστικότητα στις δικές του δυνάμεις, σημείωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε την αισιοδοξία του ότι και σε αυτή την περίπτωση, όπως σε άλλες ιστορικές στιγμές, η χώρα θα βγει από το αδιέξοδο. 
Ο Πρέσβης κ. Binh Vu εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δύο πλευρές μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά και με αμοιβαίο όφελος και χαρακτήρισε το άνοιγμα της πρεσβείας στην Ελλάδα πολύ σωστή και σημαντική απόφαση.  Στην παρουσίαση που έκανε, ενώπιον των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου και Ανδρέα Πουλά, του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελου Γιαννακούρα, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Πουλοκέφαλου, του Δημάρχου Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Λάμπρου Μπούκλη και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, ο κ. Βου εξέθεσε τις δυνατότητες συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις οποίες χαρακτήρισε αυξημένες, και δήλωσε έτοιμος για την κατάρτιση στρατηγικής εξαγωγών Πελοποννησιακών προϊόντων στο Βιετνάμ.
Τομείς στους οποίους ο πρέσβης ζήτησε τη συνεργασία είναι ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα, η εκπαίδευση, η ναυτιλία, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι μεταφορές, ο πολιτισμός και η φαρμακευτική έρευνα. Πρόσθεσε επίσης την πίστη του στον ολοένα αυξανόμενο ρόλο των Περιφερειών στις διεθνείς εξελίξεις.
Κλείνοντας τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, δήλωσε ότι είναι ήδη ξεκάθαρο το πλάνο της πιθανής συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Βιετνάμ, το επόμενο βήμα της οποίας θα είναι η ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών.     

greek boy with bouzouki


ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΕ Η ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΝΝΗΣΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ..  Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ. ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΕΥΓΕ

Δεν συζητήθηκε ανασχηματι​σμός στη συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη

Δεν συζητήθηκε ανασχηματισμός στη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων
Την επόμενη μέρα για την Ελλάδα και τις κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση συνεργασίας από εδώ και στο εξής, έπειτα από την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης, εξέτασαν οι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, που συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Πάντως, οι τρεις κυβερνητικοί
εταίροι, όπως δήλωσαν μετά τη συνάντηση οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης δεν συζήτησαν το θέμα του ανασχηματισμού. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά θετική εξέλιξη» τη συμφωνία του Eurogroup και τόνισε ότι η χώρα πλέον πορεύεται σταθερά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι έχει αλλάξει το κλίμα, κάλεσε τους Έλληνες «να νιώθουν πιο σίγουροι» και είπε ότι «έχουμε ένα νέο πλαίσιο, μία νέα αφετηρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος της πραγματικής οικονομίας και των πολιτών»..  περισσότερα

Πυρά από την αντιπολίτευση μετά τη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων

Πυρά από την αντιπολίτευση μετά τη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων«Η "τεχνητή δόση αισιοδοξίας" δεν βγάζει την κοινωνία από την κρίση και σίγουρα δεν θα σώσει την κυβέρνηση, όπως δεν έσωσε και τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Ο χρόνος της λιγοστεύει», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. «Η συγκυβέρνηση με αβάσιμους πανηγυρισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις επιχειρεί να κρύψει ότι κλιμακώνει τη σφαγή του λαού μαζί με τους συμμάχους της και ότι οξύνονται οι αντιθέσεις εντός της ΕΕ για το πώς θα διαχειριστούν την κρίση τους», ανέφερε το ΚΚΕ.. περισσότερα
 
eklogika.gr

Προβάδισμα κατά 2,8 μονάδες στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα κατά 2,8 μονάδες στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση
Κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha το χρονικό διάστημα 23- 26 Νοεμβρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προηγείται με ποσοστό 29% έναντι 26,2% της ΝΔ, με τη Χρυσή Αυγή να ακολουθεί με 12,4%, τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 6,4%, τη ΔΗΜΑΡ με 6,1% και το ΚΚΕ με 5,7%.
Ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι ερωτηθέντες κρίνουν τον Αντώνη Σαμαρά με ποσοστό 46,4%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 31,7%. Ως προς τη δημοτικότητα, προβάδισμα διατηρεί ο Φώτης Κουβέλης (47,3%) και ακολουθούν ο κ. Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Καμμένος, η Αλέκα Παπαρήγα. Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Μόλις το 29,1% των πολιτών επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ενώ το 64,5% επιθυμεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της. Στην ερώτηση «Πότε ελπίζετε να φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης», το 20,3% εκτιμά σε μία πενταετία το 15.9% απαντά το 2020 και το 24,8% εμφανίζεται ακόμα πιο απαισιόδοξο λέγοντας «πολύ αργότερα».
Το 76,7% πιστεύει ότι η φοροδιαφυγή δεν έχει μειωθεί επειδή δεν υπάρχει πολιτική βούληση και μόλις το 16.7% θεωρεί ότι είναι δύσκολη η αντιμετώπισή της. Την ίδια στιγμή, σχεδόν τα μισά νοικοκυριά, δηλαδή το 47,6%, δηλώνουν πως έχουν ένα άνεργο μέλος στην οικογένειά τους, με το 77,4% να απαντά πως μειώθηκε ο μισθός τους την περίοδο της κρίσης. Το 60,2% πιστεύει ότι είναι πολύ/αρκετά πιθανό να χάσει τη δουλειά του μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

eklogika.gr

Στη δημοσιότητα τα φορολογικά στοιχεία επαγγελματιών - εταιρειών

Του Σπύρου Δημητρέλη
Σε κοινή θέα θα αναρτώνται όλα τα φορολογικά δεδομένα των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων. Αυτό προβλέπεται σε διάταξη του προσχεδίου του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που παραδόθηκε πρόσφατα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά.

Στόχος της συγκεκριμένης διάταξης είναι να λειτουργήσει ως αντικίνητρο στη φοροδιαφυγή. Μάλιστα αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και στον υφιστάμενο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος η οποία όμως δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ λόγω της απροθυμίας του πολιτικού συστήματος να την εφαρμόσει αλλά και νομικών προβλημάτων που υπήρχαν αναφορικά με το φορολογικό απόρρητο. Πρόθεση του ΥΠΟΙΚ είναι αυτή τη φορά να εφαρμοστεί καθώς και να εκλείψει οποιοδήποτε νομικό εμπόδιο για τη δημοσιοποίηση φορολογικών δεδομένων των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών από τα μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα στο τελευταίο άρθρο του φορολογικού νομοσχεδίου ορίζεται ότι ο προϊστάμενος κάθε Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας συντάσσει κάθε χρόνο κατάλογο των φορολογούμενων με στοιχεία όπως το όνομα, το καθαρό εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα ή επιχειρηματική δραστηριότητα, το εισόδημα από οποιαδήποτε άλλη πηγή και ο φόρος που αναλογεί στο σύνολο του εισοδήματος. Ο κατάλογος αυτός θα πρέπει να τοποθετηθεί σε «πρόσφορη θέση» στην εφορία και θα είναι προσβάσιμος σε οποιονδήποτε. Επίσης, θα τοποθετείται σε πρόσφορη θέση και στο κτίριο του δημαρχείου πόλης στην οποία λειτουργεί εφορία. Μάλιστα, ο κατάλογος αυτός θα μπορεί να παίρνει έντυπη μορφή και να εκδίδεται από το υπουργείο Οικονομικών ενώ θα επιτρέπεται και η δημοσίευσή του στα μέσα ενημέρωσης. Ο κατάλογος θα αναρτάται και στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και θα έχουν πρόσβαση σε αυτόν οι πιστοποιημένοι χρήστες του taxisnet.

Να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων εισοδημάτων δεν αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους ή ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά μόνο όσους αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα (εμπορική, αγροτική και ελευθέριο επάγγελμα) και ειδικότερα:

- Ατομικές επιχειρήσεις
- Αγροτικές επιχειρήσεις
- Ελεύθεροι επαγγελματίες
- Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Α.Ε. και διαχειριστές λοιπών εταιρειών
- Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες εταιρείες
- Εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, Ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες και Ευρωπαϊκές εταιρείες.
- Ανώνυμες εταιρείες
- Συνεταιρισμοί και ενώσεις συνεταιρισμών
- Κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς, και κοινοπραξίες
- Νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Το εισόδημα από τις παραπάνω πηγές ονομάζεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο εισόδημα από πηγές κατηγορίας Βʼ. Στην κατηγορία Αʼ ανήκουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

spiros.dimitrelis@capital.gr

Μήνυμα Αντώνη Σαμαρά μέσω… Facebook (video)

Antonis-Samaras
Στην προσωπική σελίδα του Αντώνη Σαμαρά στο Facebook, αναρτήθηκε video με τίτλο “Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει”. Σε αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς λέει τα εξής:
Η Ελλάδα έχει βρεθεί πολλές φορές μπροστά σε δυσκολίες, κι όμως κάθε φορά έβρισκε τον τρόπο να προχωρήσει. Κάθε γενιά έβρισκε τη δύναμη να αφήσει κάτι μεγαλύτερο στην επόμενη.
Σήμερα βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια τέτοια στιγμή, που πρέπει να θυμηθούμε ποιοί είμαστε και που θέλουμε να πάμε. Που πρέπει να ξαναμπούμε σε έναν δρόμο ανάπτυξης, με σταθερότητα, ασφάλεια, με συνεννόηση.
Γιατί, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει, τώρα είναι η στιγμή.
Ή θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, ή θα αφήσουμε την ιστορία να μας γυρίσει την πλάτη.
Εμείς όμως οι Έλληνες, ξέρουμε καλά πως μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα”.

Video

 


ysterografa.gr

Έκλεψαν πρόβατα στο Δερβένι και τα μετέφεραν με μηχανάκι στη Εθνική οδό


Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν αυτό που είδαν , χθες το απόγευμα άνδρες του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας στο 121 χιλ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών, στο Ξυλόκαστρο. Οι αστυνομικοί είδαν  δύο αλλοδαπούς υπήκοους Ινδίας, ηλικίας 27 και 23 ετών, να μεταφέρουν τρία αιγοπρόβατα, με δίκυκλο μηχανάκι (100 κυβικών) τους οποίους συνέλαβαν. Όπως προέκυψε οι 2 ινδοί τα είχαν κλέψει , λίγο νωρίτερα ,από τη στάνη 45χρονου στο Δερβένι . Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου
 
*Συνελήφθη, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στα Ροζενά , από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ένας 31χρονος Έλληνας, γιατί κατείχε μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.

*Συνελήφθη στο Κιάτο , από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ένας 31χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης -13- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου.
 

Διημερίδα στη Πάτρα: "Κλιματική Αλλαγή και Κορινθιακός κόλπος"

O Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) που αποτελείται από μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων που «αγγίζουν» τον Κορινθιακό κόλπο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Κλιματική Αλλαγή, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Κορινθιακός κόλπος» στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2012, που θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας. Η διημερίδα του Συνδέσμου οργανώνεται για πρώτη φορά στην Πάτρα.
Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. στη διάρκεια της θητείας του έχει κάνει πάμπολλες παρεμβάσεις που αφορούν την προστασία και ορθολογική ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου.
Η διημερίδα θα έχει 4 ενότητες: Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Επιστήμη και Πολιτική. Στην διημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων (ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Τμήμα Πολιτιστικών Προγραμμάτων, Πανεπιστήμιο Πατρών, οικολογικές οργανώσεις) και βέβαια πολιτικοί παράγοντες από όλους τους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου. Η διημερίδα θα ολοκληρωθεί με μια ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους από κάθε ενότητα.
Σκοπός της διημερίδας είναι να αναδείξει το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής, πως αυτό επηρεάζει την ανάπτυξη του Κορινθιακού κόλπου και να προταθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Ανεπιθύμητος και... εκτός «Καραϊσκάκης» ο Αλέξης Κούγιας!


Θα μπει ή δεν θα μπει ο Αλέξης Κούγιας στο «Καραϊσκάκης»; Ιδού το ερώτημα…

Σήμερα λοιπόν στις 20:30 ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παναχαϊκή και πέραν βεβαίως του αγωνιστικού, αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η πιθανή συνάντηση Μαρινάκη – Κούγια στις εξέδρες… Το ερώτημα όμως είναι: Θα γίνει η συνάντηση;
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού «όχι», καθώς στον Αλέξη Κούγια δεν πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο, βάσει της ποινής που του έχει επιβληθεί, σύμφωνα με την οποία δεν του επιτρέπεται η είσοδος στα γήπεδα (σ,σ. στην τιμωρία δεν αναφέρεται «αγωνιστικός χώρος», αλλά «γήπεδο»).
Ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής έχει τιμωρηθεί για ένα χρόνο για δυσφήμιση του αθλήματος και οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να του επιτραπεί η είσοδος στο μπουθ που είναι για τους ανθρώπους της πατρινής ομάδας! Μάλιστα στον Ολυμπιακό θεωρούν πως ούτε ο Κούγιας θα θελήσει να πάει στο γήπεδο, παρότι στον Sentra 103,3 δήλωσε ξεκάθαρα την Δευτέρα πως σκοπεύει να παραστεί κανονικά.
Πληροφορίες από την Πάτρα αναφέρουν ότι ο Αλέξης Κούγιας δεν έχει δηλωθεί από την Παναχαϊκή στα 30 άτομα που θα φιλοξενηθούν στο μπουθ, ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δηλώνει αποφασισμένος να βρεθεί στις εξέδρες, μαζί με τους φίλους των Πατρινών.
Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ακόμη ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα και το θέμα αφορά αποκλειστικά τον Αλέξη Κούγια. Οι γηπεδούχοι παράλληλα θεωρούν, ότι οι υπεύθυνοι, δηλαδή η αστυνομία και ο παρατηρητής θα αποτρέψουν την είσοδο του μεγαλομετόχου της Παναχαϊκής στο γήπεδο, την ώρα που ο Ολυμπιακός θα επιτρέψει κανονικά και χωρίς προβλήματα την πρόσβαση στους φιλοξενούμενους!
Βέβαιως όλα τα παραπάνω μπορεί να ισχύουν όσον αφορά το μπουθ, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που ο Κούγιας θελήσει να κάνει την… τρέλα, να αγοράσει εισιτήριο και να καθίσει σε μια από τις εξέδρες του «Καραϊσκάκης»! Μπορεί να μοιάζει και να είναι τρελό, αλλά απ' ό,τι φαίνεται είναι και ο μοναδικός τρόπος για να μπει στο γήπεδο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Θα 'χει ενδιαφέρον λοιπόν το βράδυ...

Με νέα πρόσωπα για την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Κατά τ' άλλα πολλά νέα πρόσωπα θα έχει στην ενδεκάδα του αλλά και στην αποστολή ο Ολυμπιακός απόψε κόντρα στην Παναχαϊκή για τον πρώτο αγώνα των «32» του Κυπέλλου Ελλάδας στο Καραϊσκάκη, όπου βεβαίως ο στόχος του θα είναι να «καθαρίσει» την πρόκριση στην επόμενη φάση με μια ευρεία νίκη απέναντι στους Πατρινούς.

Ο Ζαρντίμ έδειξε χθες στην προπόνηση πως ετοιμάζει ενδεκάδα με τους Μέγερι, Ντιακιτέ, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Ζαραδούκα στην άμυνα, Φέισα, Γκρέκο και Τάτο στον άξονα, Φετφατζίδη, Βλαχοδήμο και Τζιμπούρ ή Πάντελιτς στην επίθεση.

Μαζί του στην 19μελή αποστολή είναι και οι Γιαννιώτης, Μανωλάς, Φουστέρ, Μήτρογλου, Μασάντο, Εμ. Σιώπης, Καραγκούνης, με τους δύο τελευταίους, βέβαια, να έρχονται από δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Χθες, άλλωστε, στου Ρέντη ο Ζαρντίμ συμπεριέλαβε στην προπόνηση αρκετά νέα παιδιά απ' τη δεύτερη ομάδα, επιλέγοντας τελικά τους Καραγκουνη και Σιώπη, με τον πρώτο μάλιστα να έχει αρκετές πιθανότητες να πάρει για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα σε επίσημο ματς.


Χωρίς Ολίσε και Ντιόγκο η Παναχαϊκή

Με δύο προβλήματα θα παραταχθεί απέναντι στον Ολυμπιακό η Παναχαϊκή καθώς από την αποστολή αποκλείστηκαν οι Ολίσε και Ντιόγκο.
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Παναχαϊκής για την αναμέτρηση του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Κούτσης για το σημαντικό αυτό παιχνίδι, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ολίσε και Ντιόγκο, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής.
Αναλυτικά η αποστολή: Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Σαλαμαστράκης, Κοιλιάρας, Ντίνας, Φατιόν, Βουνκ, Μαπούκου, Ουρτάδο, Βασιλαντωνόπουλος Ανδρούτσος, Κοκκίνης, Λίτσης, Σεϊτάι, Βουνκ, Γκούρτσας, Κωνσταντινίδης, Χούσα και Σεϊτάι
 Χωρίς Ολίσε και Ντιόγκο Χωρίς Ολίσε και Ντιόγκο Χωρίς Ολίσε και Ντιόγκο ΧΧχ

Κύπελλο Ελλάδος Το πρόγραμμα . Ο "Φονέας" 1 - 0 τον Πανιώνιο

Με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων της Superleague ανοίγει σήμερα η αυλαία της 3ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Ξεχωρίζει η αναμέτρηση Ολυμπιακός-Παναχαϊκή (20:30).

Το πρόγραμμα της Τετάρτης άνοιξε με την αναμέτρηση Φωστήρας-Πανιώνιος, όπου η ομάδα του Ταύρου επικράτησε με 1 - 0 των Νεοσμυρνιωτών


Μπορεί να πέρασαν 41 χρόνια από την τελευταία νίκη του Φωστήρα κόντρα στον Πανιώνιο, ωστόσο με σκόρερ τον Κάμπα στο 34΄ η ομάδα του Κώστα Ψυρόπουλου τιμώρησε την αλαζονεία του Πανιωνίου που υποτίμησε τον αντίπαλο του και το πλήρωσε…
Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν, με τον Κάμπα στο 34΄ να πιάνει την γυριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, τον Περιστερίδη να μην μπορεί να αντιδράσει και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.
Ο Πανιώνιος στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει θετικό αποτέλεσμα, έπειτα και από τις αλλαγές του Ελευθερόπουλου, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα στον Ταύρο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των «Κυανέρυθρων» χάθηκε στο 73' με τον Κούρντη και τον Ντούνη να μην καταφέρνουν να νικήσουν τον Μπότο σε φάση διαρκείας.

Να σημειώσουμε ότι στην τελευταία φάση του αγώνα ο Φωστήρας διαμαρτύρεται για πέναλτι στον Βαβάτσικο, με το μαρκάρισμα να είναι εκτός περιοχής και τον κ. Παπαπέτρου να λέει «παίζετε».
Έπειτα από αυτή τη νίκη ο Φωστήρας παίρνει το προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στις 23 Δεκεμβρίου.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Μπότος, Μπιλίτσης (75' Καλέργης), Πεταυράκης, Νικολόπουλος, Τσώνης, Μπούμπας (85' Ψαρρής), Τασούλης, Κούτρος, Μπουκούρης, Δωροβίνης, Κάμπας (90+ Βαβάτσικος)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Περιστερίδης, Κούρντι, Ζυγογιάννης, Κουλουχέρης, Γιαννούλης, Μπούζας (62' Σάμαρης), Μενδρινός (46' Ρόκας), Κολοβός(46' Ντούνης), Σμυρλής, Καμπάνταης, Κοντοχρήστος
Στις 18:30  είναι προγραμματισμένα τα παιχνίδια Λεβαδειακός-Πιερικός και ΟΦΗ-Απόλλων.

Το πιο σημαντικό ματς της ημέρας διεξάγεται στις 20:30  στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, όπου ο Ολυμπιακός με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεση του θα υποδεχθεί την Παναχαϊκή του Αλέξη Κούγια.
Υπενθυμίζεται πως η πρόκριση σε αυτή τη φάση κρίνεται σε διπλά παιχνίδια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Μόνος του ο Κούγιας στη... νέα Λίγκα. Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε.

Από τις θέσεις των 16 ομάδων της Super League δεν προκύπτουν σύμμαχοι για τον Αλέξη Κούγια που με δηλώσεις του αποκάλυψε πως έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για ένα νέο πρωτάθλημα χωρίς τον Ολυμπιακό.
Η εφημερίδα «Goal» επικοινώνησε με όλες τις ομάδες και οι αντιδράσεις των ΠΑΕ κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του μεγαλομετόχου της Παναχαϊκής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Δεν ασχολούμαστε με τέτοια σενάρια» σχολίασαν από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ και πρόσθεσαν με ξεκάθαρη διάθεση χιούμορ: «Γιατί βιάζονται τόσο πολύ Παναχαϊκή και Παναθηναϊκός; Μπορεί του χρόνου να παίζουν μαζί στη Football League».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χρήστος Παναγόπουλος (β' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός): «Τα όσα ακούστηκαν για νέα ξεχωριστή λίγκα δεν αφορούν σε καμία περίπτωση τον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά και ούτως ή άλλως θεωρούμε πως είναι κάτι ανέφικτο...».
Από εκεί και πέρα, αξίζει να επισημάνουμε πως από τον Παναθηναϊκό τόνιζαν χθες προς όλους τους τόνους πως ναι μεν εξετάζουν σοβαρά διάφορους τρόπους αντίδρασης για τα συνεχόμενα διαιτητικά λάθη, αλλά η εμπλοκή τους σε ένα «σχέδιο» νέας λίγκας δεν είναι σε καμία περίπτωση στα πλάνα τους. Μάλιστα από την «πράσινη» ΠΑΕ δεν έκρυβαν χθες και τον εκνευρισμό τους για ποιον λόγο ο Αλέξης Κούγιας επέλεξε να εμπλέξει με τις δηλώσεις του και τον Παναθηναϊκό σε όλη αυτή τη διαδικασία...

Σαμαράς σε υπουργούς: Θα είμαι διαφορετικός πρωθυπουργός - Θα είμαι στα υπουργεία όχι στο Μαξίμου


Οδηγίες προς ναυτιλομένους από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στην τοποθέτησή του στο υπουργικό ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες αλλά για σκληρή δουλειά.
Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κ.Σαμαράς έδωσε εντολή στους υπουργούς του τα χρήματα που θα εισρεύσουν από την δόση να διοχετευθούν στην αγορά. Ζήτησε να υπογραφεί ένα είδος μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των υπιυργειων και του Γενικου Λογιστηριου του Κράτους για τις ληξιπρόθεσμεες οφειλές και να εξοφληθούν άμεσα επιστροφές φόρου και ΦΠΑ στους ιδιώτες
. Υπολογίζονται σε 9,3 δις και από αυτα τα 850 εκατομμύρια είναι επιστροφές φόρου και ΦΠΑ.
Εδωσε επίσης εντολές στους υπουργούς του να γίνουν οι απαράιτητες κινήσεις για θεσεις εργασίας.

Ζήτησε επίσης:

- Κάθε υπουργείο να έχει αυστηρή εποπτεία του προϋπολογισμού του
- Να επιβλέπει σε καθημερινή βάση ο κάθε υπουργός τα μέτρα που αναλογούν στο υπουργείο του.
- Να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των υπουργών ώστε να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις

“To τελευταίο διάστημα είχαμε το μεγάλο ζήτημα της ευρωπαικής μάχης. Αυτή η μάχη τερματίστηκε στο τελευταίο Eurogroup. Δεν θέλω να ακούσω θριαμβολογίες, πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση των προβλημάτων. Δεν γίνεται να μιλάμε για επιτυχία όταν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα”, είπε ο κ. Σαμαράς.
Εξήρε το έργο Στουρνάρα λέγοντας ότι έκανε τιτάνιο έργο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι ξεχώρισε και τον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας: "τα δώσατε όλα σε σημείο αυτοθυσίας ακόμα και σε βάρος της υγείας σας, όπως έγινε με τον Αντώνη Ρουπακιώτη”.
Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός είπε: “Τώρα όλα έληξαν. Από το χθες αντλούμε συμπεράσματα. Θα διορθώσουμε τα όποια λάθη στη λειτουργία μας. Η κυβέρνηση στο εξωτερικό είναι πλέον αξιόπιστη. Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να τραυματισει την αξιοπιστία της Ελλάδας. Σας θέλω όλους αλληλέγγυους, μπετόν αρμέ, συντονισμένους. Συνεχίζουμε , πρέπει να τρέξουμε τα προαπαιτούμενα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, είναι δράσεις φιλικές προς την κοινωνία, και κάνουν καλό στην ανταγωνιστικότητα".

Ζήτησε επίσης από τους υπουργούς του να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα.
"Με το πλεόνασμα θα μπορούμε το 70% να το διαθέσουμε για διόρθωση αδικιών. Το ζητούμενο είναι ο συντονισμός των υπουργείων με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, κ. Τάκη Μπαλτάκο, υπεύθυνο”, είπε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ανέφερε: “Τελειώσαμε με τις εκκρεμότητες στο εξωτερικό. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε τους πολίτες. Με καλύτερη δημόσια διοίκηση και ταχύτερα αποτελέσματα. Σας υπόσχομαι να είμαι κοντα σας, θα βάλετε στοχο-χρονοδιαγράμματα που θα τηρούνται, πήραμε από την Ευρώπη πιστοποιητικό καλής διακυβέρνησης, που δύσκολα κερδίζεται και εύκολα χάνεται”.

newsit.gr

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Βροχές και καταιγίδες έρχονται από τα δυτικά - Ο καιρός στο Δερβένι



Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
- τους ενισχυμένους νοτίους ανέμους που θα φτάσουν σήμερα Τετάρτη (28-11-2012) στο Ιόνιο και αύριο Πέμπτη (29-11-2012) και στα υπόλοιπα πελάγη τα 8 και πρόσκαιρα τοπικά τα 9 μποφόρ. Εξασθένηση προβλέπεται αύριο το απόγευμα στα δυτικά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
- τις βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη (28-11-2012) στα δυτικά και αύριο Πέμπτη (29-11-2012) θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τόπους θα είναι έντονες.

Συγκεκριμένα:

1) σήμερα Τετάρτη (28-11-2012) από το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στα βόρεια), την Ήπειρο και από αργά τη νύχτα στη δυτική στερεά.

2) αύριο Πέμπτη (29-11-2012) τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, από το απόγευμα την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη νότια Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν στην ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, τη νότια Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
Πρόσκαιρη ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα της Πέμπτης (29-11-2012) στα δυτικά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (30-11-2012) και στις υπόλοιπες περιοχές.
Κατά διαστήματα όμως έντονες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στο Δερβένι σήμερα επικρατεί συννεφιά ενώ οι άνεμοι πνέουν μέτριοι από ΝΝΑ κατεύθηνση στρεφώμενοι κατα την νύχτα σε νότιους, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα φθάνει τους 21oC ,τη νυχτα  δεν θα ξεπερνά τους 17oC. Γιά  αύριο Πέμπτη τα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την περιοχή μας , τις μεσσηβρινές ιδίως ώρες . Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στρεφώμενοι σε Δυτικούς.Την Παρασκευή ο καιρός θάπαρουσιάσει ως προςτα φαινόμενα βελτίωσση, με τη θερμοκρασίαως προς τη μέγιστη, να υποχωρεί στους 18oC και με τους άνεμους να πνέουν από ΝΑ και ΝΔ κατευθήνσεις. Ισχυρή βροχη ίσως πέσει στο Δερβένι και το Σάββατο με την θερμοκρασία  στα ίδια επίπεδα και με ανέμους Δυτικούς.

Mίσθωση μηχανημάτων για έκτακτες ανάγκες από Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας


Καλούνται οι πολίτες που έχουν μηχανήματα κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, για έκτακτες ανάγκες του Νομού (χιονοπτώσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταπτώσεις, κ.λ.π.), όπως καταθέσουν, μέχρι την Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2012, στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, Κροκιδά 2, Κόρινθος, αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση των μηχανημάτων τους, αναφέροντας την έδρα τους, τα τηλέφωνα επικοινωνίας και τυχόν προτίμηση για συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου.

            Η αίτηση να συνοδεύεται με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1.       Φωτογραφία του μηχανήματος, που να φαίνεται ο αριθμός κυκλοφορίας τους.
2.       Φωτοαντίγραφο της Άδειας του μηχανήματος.
3.       Φωτοαντίγραφο του αποδεικτικού καταβολής τελών κυκλοφορίας του έτους 2012.
4.       Φωτοαντίγραφο ασφάλισης του μηχανήματος.
5.       Φορολογική Ενημερότητα.
6.       Φωτοαντίγραφο Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου Κ.Τ.Ε.Ο., όταν υπάρχει υποχρέωση Τεχνικού Περιοδικού Ελέγχου.
7.       Φωτοαντίγραφο Άδειας Χειριστού-ων των μηχανημάτων έργων.
8.       Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86, ότι τα (1), (2), (3),(4),(6) φωτοαντίγραφα είναι ακριβής αναπαραγωγή των πρωτοτύπων.

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΕΚΜ για την εξαίρεση των προσώπων με αναπηρία από τις περικοπές των συντάξεων, την κατάργηση δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας

Ερώτηση με θέμα την εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία από τιςπερικοπές των συντάξεων, την κατάργηση δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΕΚΜ Κουρουμπλής Παναγιώτης, Στρατούλης Δημήτρης, Κατριβάνου Βασιλική, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Σταθάς Ιωάννης, Τσουκαλάς Δημήτριος και Χαραλαμπίδου Δέσποινα, ύστερα από την προκλητική απόφαση της Κυβέρνησης να ανακαλέσει τις εξαιρέσεις που προέβλεπε το Πολυνομοσχέδιο για τους ανάπηρους πολίτες.
Ειδικότερα στην κατατεθείσα ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας οι βουλευτές αναφέρουν:

Παρέμβαση Νικόλαου σε Ιερώνυμο για “ΣΔΟΕ και Μητροπολίτες”

Mitropolitis-Mesogaias-Nikolaos
Ένας από τους Ιεράρχες που διατηρούν την αυτόνομη και επίκαιρη φωνή τους στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος πήρε την πρωτοβουλία να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στον χώρο της Εκκλησίας. Και να διακόψει την αμηχανία ή και… αφωνία ακόμη, γύρω από όσα ακούγονται στο παρασκήνιο ή γράφτηκαν σε εφημερίδες, αναφορικά με τον “πλουτισμό” Μητροπολιτών, και τα σενάρια περί ελέγχου του ΣΔΟΕ.
Σημειώνεται ότι η εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής” δημοσίευσε ρεπορτάζ για τους Μητροπολίτες Περιστερίου και Θεσσαλιώτιδος, ενώ η εφημερίδα “Δημοκρατία”, χωρίς ονόματα, έχει κατά κόρον αναφερθεί σε “Μητροπολίτες που ψάχνει το ΣΔΟΕ”.
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας λοιπόν έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ζητώντας του να πάρει εκείνος την πρωτοβουλία και να ζητήσει η Εκκλησία από το ΣΔΟΕ να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη, όπως δηλαδή έγινε με την περίπτωση της… χιλιοτραγουδισμένης λίστας με πολιτικούς, που υποτίθεται ότι ελέγχονται για φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό.
Ο κ. Νικόλαος, ο οποίος χαίρει μεγάλης δημοφιλίας λόγω των υπερβατικών θέσεων τις οποίες κατά καιρούς διατυπώνει αναφορικά με τη μορφή και το περιεχόμενο που θα έπρεπε να έχει η σχέση της Εκκλησίας με την κοινωνία, σε μια εποχή προχωρημένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας, ήταν ο πρώτος Μητροπολίτης που ζήτησε να σταματήσει η μισθοδοσία του από το κράτος, όταν άρχισαν να διαφαίνονται οι διαβρωτικές για την ελληνική κοινωνία συνέπειες της λιτότητας του Μνημονίου.
Επιπλέον, είχε δημοσιεύσει επιστολή για το χαράτσι της ΔΕΗ, προσφέροντας ανακούφιση σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται, ενώ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο να εκτονωθεί η κρίση της Κερατέας.
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Νικόλαου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, όπως δημοσιεύεται στο site της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (www.imml.gr):
Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας αήθους πολεμικής κατά της Εκκλησίας μας, η οποία βασίζεται σε ασύλληπτες μυθοπλασίες, συκοφαντικές αοριστίες και προκλητικές διαδόσεις, διασύροντας δημόσια επώνυμους η ανώνυμους αρχιερείς, σπιλώνοντας το κύρος της αρχιερωσύνης και καταρρακώνοντας την εικόνα, την αξιοπρέπεια και τη μαρτυρία μας ως Εκκλησίας.
Επειδή στα κυκλοφορούντα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για φοβερές έρευνες και σκανδαλιστικά ευρήματα του ΣΔΟΕ, όλα βέβαια με νεφελώδεις και ασαφείς περιγραφές που εξάπτουν την αντιεκκλησιαστική φαντασία, θα ήθελα να σας παρακαλέσω, προκειμένου να σταματήσει αυτός ο διασυρμός της Εκκλησίας -η πολύ περισσότερο να αναφανεί η αλήθεια- να ζητήσετε άμεσα και επισήμως από το ΣΔΟΕ, ως ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, η υπεύθυνα να διαψεύσουν τα διαδιδόμενα η να επιβεβαιώσουν την όποια αλήθεια μας αφορά η ακόμη να προβούν τελικά σε έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων όλων μας.
Δεν επιτρέπεται ούτε ο κάθε Μητροπολίτης να επιχειρεί πανικόβλητος να περισώσει με δηλώσεις το κύρος του η να διαψεύσει μετά βδελυγμίας τις εναντίον του συκοφαντίες, ούτε να αιωρούνται σκανδαλιστικές υποψίες, ούτε τελικά να διασύρεται το όνομα της Εκκλησίας μας από το μένος της οργανωμένης ασεβείας και το δηλητήριο της δημοσιογραφικής θρασύτητος, συνεπεία δικής μας αμηχανίας και της σιωπής του ΣΔΟΕ”.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Αγ. Παρασκευή: Αφιέρωμα στο Βρεττάκο

Βραδιά ποίησης, αφιερωμένη στο Νικηφόρο Βρεττάκο, διοργανώνει τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής (Νεαπόλεως 5-7) η δημοτική παράταξη «Νίκη για την Αγία Παρασκευή». Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του σπουδαίου έλληνα ποιητή.
Ομιλία- Εισαγωγή στην ποίηση του Νικ. Βρεττάκου θα κάνουν οι: Γιάννης Παπακώστας, ομότιμος καθηγητής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπλάνας, ποιητής, Βασίλης Ρούβαλης, ποιητής-δημοσιγράφος, Παναγιώτης Τριγάζης, πρόεδρος Συνδέσμου «Μπάυρον». Ανάγνωση ποιημάτων του Νικηφόρου Βρεττάκου θα γίνει από τους ηθοποιούς Γιάννη Μποσταντζόγλου, Δήμητρα Παπαδήμα και Τερψιχόρη Γκιόκα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Άνοιγμα στα Σκόπια από τον θηλυκό Ταλεϋράνδο της Κύπρου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν γνωρίζω αν η σημερινή κυπριακή κυβέρνηση πίστεψε πως με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ η Κύπρος μεταβλήθηκε σε ένα είδος… υπερδύναμης, αλλά νομίζω ότι ήλθε η ώρα να ακούσουν από την Αθήνα το «ως εδώ και μη παρέκει».

Η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Μαρκουλλή, που την Δευτέρα επισκέφθηκε τα Σκόπια στο πλαίσιο των επαφών της προεδρίας για την διεύρυνση της ΕΕ, προέβη σε μια φοβερή αποκάλυψη, η οποία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Μιλώντας στο εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό των Σκοπίων «Γκράγκιανσκι», αναφέρθηκε μεν στην αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας ως κομβικό σημείο για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, είπε διάφορα περί ενημέρωσής της για την «προσέγγιση της ΠΓΔΜ στη διαπραγματευτική διαδικασία για το θέμα του ονόματος που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ» και – προφανώς απευθυνόμενη στο σκοπιανό ακροατήριο και αδιαφορώντας για το ελληνικό – μας ενημέρωσε για κάτι το απίστευτο:

Αναφερόμενη για την πορεία των συνομιλιών μεταξύ Λευκωσίας και Σκοπίων για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών αποκάλυψε ότι πρόσφατα έκανε και… πρόταση στους Σκοπιανούς.

Μια πρόταση που ουδεμία σχέση έχει με τις ελληνικές θέσεις για μία κοινά αποδεκτή ονομασία.

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι οι δύο άμεσες βασικές προτεραιότητες του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα θέσει τους στόχους του για το επόμενο διάστημα.

Σήμερα μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 το πρωί  θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων όπου και θα καθοριστεί το νέο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αρχίσει και μια πιο ουσιαστική συζήτηση για την επόμενη μέρα και για τα νέα πρόσωπα που μπορούν να στελεχώσουν το σχήμα.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται απόλυτα δικαιωμένος για τη στρατηγική που ακολούθησε και πλέον θέτει ως βασικούς του στόχους την ανάπτυξη και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων γι’ αυτό και προγραμματίζει σειρά ταξιδιών στο εξωτερικό.

Σε  δήλωσή του προς τον ελληνικό λαό χθες το βράδυ πραγματοποίησε την αποτίμηση της απόφασης του Eurogroup επισημαίνοντας πως με αυτή έκλεισε  τυπικά και οριστικά μια πολύ σκοτεινή περίοδος για την Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως πλέον η  Ελλάδα κατάφερε να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της, να μετατρέψει ένα πρόγραμμα ατέλειωτης λιτότητας σε πρόγραμμα που τολμά μεταρρυθμίσεις και οδηγεί σε Ανάπτυξη, να καταφέρει να θέσει τις βάσεις ώστε το Ελληνικό να ξαναγίνει βιώσιμο ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι πλέον διασφαλίστηκε η παραμονή μας στο ευρώ και πλέον το συνολικό χρέος της χώρας μειώνεται επιπλέον κατά 20% του ΑΕΠ.

Σαφής ήταν η θέση του Αντώνη Σαμαρά πως πλέον μετά την απόφαση δεν θα υπάρξουν άλλα οδυνηρά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ενώ δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει ανακούφιση αδικιών όταν ξεπερνάμε τους στόχους που έχουμε βάλει.


Ο Αντώνης Σαμαράς τις τελευταίες μέρες βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τους εταίρους μας, τα στελέχη της Ε.Ε αλλά και τους σημαντικούς παίκτες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια.

Σε όλο το διάστημα των διαπραγματεύσεων μάλιστα θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. “Μιλούσαμε λίγο και κάναμε πολλά. Κι αυτό αποδείχθηκε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική τακτική, από εκείνη όσων φωνάζουν πολύ και καταστρέφουν τα πάντα” τόνισε στη δήλωσή του επισημαίνοντας πως “τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις. Δεν τη διαφημίζεις εκ των προτέρων. Δεν την ξεφωνίζεις σε κάθε ευκαιρία. Και κυρίως, δεν την μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά σου παιγνίδι.”

Για τον Πρωθυπουργό, “διαπραγματευτική επιτυχία σημαίνει να κερδίζεις φίλους, να αλλάζεις συσχετισμούς να πετυχαίνεις συμφωνίες που σου δίνουν ανάσες και σου ανοίγουν δρόμους. Όχι να απομονώνεσαι από παντού.”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ  / ysterografa.gr

Πάμε σαν άλλοτε!!‏


Καλημέρα, πολύ ξενύχτι προχθές... αν άξιζε τον κόπο θα το δείξει σίγουρα το μέλλον!!!!
Αξίζει κανείς να παρατηρήσει τα εξής: 
1. Το λεγόμενο πολιτικό κόστος είναι πανευρωπαικό-παγκόσμιο φαινόμενο, αφού γι' αυτό (βλ.Γερμανικές εκλογές) δεν δόθηκε από χθες οριστική λύση με πιο γενναίο κούρεμα, λύση που θα δοθεί σίγουρα στο μέλλον (θυμηθείτε ότι το χρέος μετά το  2013 θα επαναπροσδιορισθεί στο 100% του ΑΕΠ ίσως και πιο κάτω...), αρκεί να μην εγκαταλείψουμε ή χαλαρώσουμε την προσπάθεια,


 2. 'Ο, τι και να λέμε, η χθεσινή εξέλιξη είναι θετική χωρίς από μόνη της να λύνει τα προβλήματά μας... διότι τώρα αρχίζει η πραγματική προσπάθεια  ανασυγκρότησης της χώρας, αφού πρέπει να μεγάλη αποφασιστικότητα και ταχύτητα να διαμορφώσουμε παραγωγική βάση, να προχωρήσουμε τις
διαρθρωτικές αλλαγές, με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και κυρίως να αντιμετωπίσουμε την ΑΚΡΙΒΕΙΑ που είναι θηλιά σε κάθε προσπάθεια των νοικοκυριών,

3. Τα νούμερα είναι πάντα ενδεικτικά και αποτελούν πυξίδα και όχι πανάκεια... για να έχουν ουσιαστικό και απτό αποτέλεσμα χρειάζεται εθνικό σχέδιο και κυρίως ειλικρίνεια προς τους πολίτες για τη τι, πως και γιατί εφαρμόζουμε κάθε πολιτική, κυρίως όμως το κράτος πρέπει να γίνει δικαιότερο, να τιμωρεί κάθε παραβατικότητα και να επιβραβεύει την ειλικρίνεια και τη συνέπεια, αρχίζοντας πρώτα από τον εαυτό τους και τους συν αυτω...,

 4. Το επόμενο 4-6μηνο είναι το κρισιμότερο για την κυβέρνηση, αφού θα πρέπει να δείξει ότι πράγματι κάτι αλλάζει στην μπανανία που ζούμε και γινόμαστε σοβαρό, δίκαιο και αξιόπιστο κράτος, με ευρωπαικές και όχι μεσανατολικές δομές,

5. Γιατί τέτοια μιζέρια και μικροψυχία από τους πολιτικούς???? Επί πέντε μήνες αμφισβητούνται και λοιδορούνται τα πάντα, απαξιώνεται και συκοφαντείται κάθε προσπάθεια, μικρή ή μεγάλη, χωρίς να ακουστεί από την αντιπολίτευση, για ο,τιδήποτε, ούτε μία θετική κουβέντα, μόνο καταστροφολογία και διχαστικά μηνύματα... Μέχρι πριν 5 μήνες δε θέλανε τις δόσεις, μετά ανησυχούσαν γιατί καθυστερούσαν οι δόσεις και απο χθές διαλαλούν τι να τις κάνουμε τις δόσεις, αφού δεν λύνεται οριστικά το πρόβλημα... Ο απόλυτος παραλογισμός και λαικισμός!!! Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να κρύβονται στα δύσκολα?? ότι την καλή κουβέντα, τη θετική κριτική στάση δεν τη θέλει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αλλά την έχει ανάγκη ο λαός??? Χρειαζόμαστε ενότητα, ελπίδα και προοπτική... ως πότε θα βολεύονται βλέποντας σκυθρωπά και απαισιόδοξα πρόσωπα????

 6. Δεν καταλαβαίνω πως εννοούν κάποιοι την έννοια της διαπραγμάτευσης που τάχα δεν έγινε... και αυτό που γίνεται, χωρίς εμείς να είμαστε στο κάδρο επί 2 εβδομάδες και 30 ώρες τι είναι και πώς έγινε, με τον αυτόματο πιλότο??? Ή μήπως ο Σαμαράς έπρεπε να το παίξει Φούντας ή Τ. Γουέιν??? Μήπως κανείς από εμάς όταν ζητούσε δάνειο από κάποια τράπεζα έμπαινε στο κατάστημα και πλάκωνε τον Διευθυντή στα χαστούκια για να τον φοβίσει και να επιβάλλει τους όρους του???

7. Ναι σήμερα είναι μια άλλη ημέρα για την πατρίδα, οφείλουμε να χαμογελάσουμε, να είμαστε ενωμένοι και υπεύθυνοι, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και τελικά να τα καταφέρουμε!!! Αρκεί να μη ξεχάσουμε τα σφάλματά μας, να παραδειγματιστούμε από τα λάθη μας και κυρίως να δουλέψουμε σοβαρά, συντονισμένα και εθνική στρατηγική... Επί δυο χρόνια κολυμπάμε χωρίς φιάλη οξυγόνου, χθές αυτή μας δόθηκε... ο πνιγμένος πια΄δεν μπορεί να πιάνεται από τα μαλλιά του, οφείλει να
κολυμπήσει γρήγορα να βγεί στην επιφάνεια.. στον αφρό του Αιγαίου μας!!! Πάμε γερά, πάμε σαν άλλοτε!!!!

Γιάννος Δημήτρης

Στην σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας γιά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Κόρινθο παρουσία Χρίστου Δήμα

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σύσκεψη  με θέμα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στην σύσκεψη πέραν του κ. Δήμα συμμετείχαν ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας κ. Σπύρος Ζαχαριάς και κ. Αλέξανδρος Γουγάς, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κώστας Μασσέλος και η Αντιπρύτανης κα Κωνσταντίνα Μπότσιου. Στην σύσκεψη συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Κόρινθο όπως η έλλειψη ιδιόκτητων κτηριακών εγκαταστάσεων και άλλα λειτουργικά θέματα και διάφορες πιθανές λύσεις τόσο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων βραχυπρόθεσμα όσο και πιο μακροπρόθεσμα.

Δήλωση Νίκου Νικολόπουλου: Ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει την επιτυχία...της κ.Μέρκελ! Εισερχόμενα x


«Ο εντολέας του “κάντε ό,τι σας πουν”, παραδίδει τώρα μαθήματα… διαπραγμάτευσης! Ο Υπουργός του, πάντως, κ. Α. Ρουπακιώτης, ακόμα περιμένει να το υ υποδείξουν έναν Υπουργό, που έγραψε τα μέτρα που υπέγραψε. Και εν πάση περιπτώσει, ο Αντώνης Σαμαράς, θα πρέπει κάποτε να πει στον λαό αν έλεγε την αλήθεια όταν τόνιζε ότι “τα μνημόνια σκοτώνουν την οικονομία” ή την λέει σήμερα. Ψηφίστηκε για την εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος και άλλο εφαρμόζει. Έτσι κι αλλιώς, είναι υπόλογος γι’ αυτό. Και σύντομα, θα είναι υπόλογος και για τους τωρινούς πανηγυρισμούς του, αφού τα νούμερα και πάλι δεν βγαίνουν. Καλά, ο παθών κ. Βενιζέλος, τίποτα δεν τον δίδαξε;» Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, μετά την απόφαση του Eurogroup, ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατά την διάρκεια ραδιοφωνικών του συνεντεύξεων. Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας, μιλώντας επί της ουσίας της απόφασης για την Ελλάδα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Κανένας δεν λέει όχι στη δόση και οποιουδήποτε είδους ρητορεία περί του αντιθέτου ή περί επιστροφής στη δραχμή αυτή τη στιγμή, αποτελεί τζάμπα μαγκιά και ανέξοδο λαϊκισμό. Ωστόσο, υπάρχουν δύο γεγονότα που δεν μπορεί κανένας να παραγνωρίσει: Πρώτον, η συγκεκριμένη απόφαση είναι απόρροια του πιο αιματηρού πακέτου μέτρων, που έχει λάβει ποτέ κυβέρνηση ανεπτυγμένης χώρας εις βάρος του λαού της. Και δεύτερον, πρόκειται για μία απόφαση που όπως σχολιάζουν ακόμα και γερμανικά μέσα ενημέρωσης, δεν αποτελεί οριστική λύση στο πρόβλημα της χώρας μας. Είναι μια μεσοβέζικη λύση, προκειμένου να επιτραπεί στη κ. Μέρκελ να ζητήσει την ψήφο των πολιτών της Γερμανίας, χωρίς να χρειαστεί να τους εξηγήσει ότι η Γερμανία θα πρέπει να χάσει κάποια χρήματα, για να στηρίξει τις χώρες από τις οποίες έχει κερδίσει τα δεκαπλάσια. Διαφορετικά, θα γίνει και η ίδια μέρος του προβλήματος και θα εξασθενήσει…» Ο Αχαιός πολιτικός μέμφθηκε για μία ακόμα φορά την κυβερνητική τρόικα, τονίζοντας πως παρέμεινε μέχρι τέλους αδύναμη και άπραγη. «Δεν εκμεταλλεύθηκε καθόλου ούτε το νέο ευνοϊκό μομέντουμ, κατά το οποίο το ΔΝΤ - ουσιαστικά οι ΗΠΑ - ήσαν οι καλύτεροι εκπρόσωποι των συμφερόντων της χώρας μας, ζητώντας άμεση και μεγάλη μείωση του χρέους. Αν τα ξημερώματα της Τρίτης είχαμε μια τέτοια απόφαση, από το επόμενο πρωί θα βρισκόμασταν μπροστά σε ένα θετικό τσουνάμι επιστροφής καταθέσεων και νέων επενδύσεων. Δυστυχώς, όμως, ο κ. Α. Σαμαράς επέλεξε να ποντάρει στον… ανέμελο περίπατο με την κ. Μέρκελ και στις καλές της διαθέσεις. Η κ. Α. Μέρκελ, ωστόσο, είναι εκπρόσωπος των συμφερόντων της Γερμανίας και όχι του κ. Σαμαρά. Έτσι, οδηγηθήκαμε σε νέα αναβολή της οριστικής λύσης, η οποία είναι πολύ πιθανό, να φέρει και νέα μέτρα εις βάρος του λαού και σε ένα διάγγελμα, όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός πανηγυρίζει για την επιτυχία της κ. Μέρκελ! Για όλα όσα έγιναν και όσα θα συμβούν, οι ευθύνες του ανθρώπου που πρόδωσε τις δεσμεύσεις του προς τον λαό, είναι ολοένα και βαρύτερες…» κατέληξε.

Κίνημα Αναγέννηση

"Εμείς δεν πεθάναμε από ΕΡΩΤΑ, από πείνα θα πεθάνουμε?"

                            
ξεκινάνε οι προβολές μας (και ο Θεός βοηθός), καλή αντάμωση στην αίθουσα προβολών

     Με μια συμβολική φράση ως σύνθημα για το ξεκίνημα των προβολών της και με πνεύμα άκρως πολιτικό η Λέσχη Κινηματογράφου Πάτρας καταδεικνύει  πως σκοπός μιας κινηματογραφικής λέσχης δεν είναι απλά να προβάλει «κάποιες» ταινίες μακριά και έξω από την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά να αναπνέει τα κοινωνικά δεδομένα της σύγχρονης εποχής.
   Η ομάδα της Λέσχης Κινηματογράφου δίχως να μένει αποστασιοποιημένη από την κοινωνία, παίρνοντας τα μηνύματα των καιρών και με ριζοσπαστικές κινήσεις κατάρτισε το πρόγραμμα των προβολών με ταυτότηταπροβληματισμό και άποψη στην ψυχαγωγία.
Στο κέντρο της πόλης και στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού "Περί Τεχνών"  (Αράτου & Κανακάρη 65) με προβολές ταινιών και όχι μόνο, με ελεύθερη είσοδο, οι πολίτες της Πάτρας θα γίνουν μάρτυρες ενός «κινηματογράφου που ζει την καθημερινότητα» και την εμπέδωση στους θεατές ότι εδώ είναι η δικιά σας Λέσχη Κινηματογράφου.

   Κοινή απαίτηση του κόσμου είναι να ξανά - έρθουν κοντά οι «καρδιές των ανθρώπων» ως αντίσταση στα σημεία των καιρών, άλλωστε τα συναισθήματα εάν δεν μοιράζονται, δεν έχουν νόημα. Μέσα στο κρύο του Νοέμβρη «εγκυμονείται» η άνοιξη της κοινωνίας, της πολιτικής, του πολιτισμού και εν τέλει της χώρας μας.

      Πρέπει να τονιστεί ότι είναι από τις σπάνιες φορές που για ένα πολιτιστικό γεγονός δεν φτιάχτηκε  ούτε αφίσα ούτε αφισοκόλληση αλλά έγινε γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και φυσικά από την προώθηση των e-mails της Λέσχης Κινηματογράφου.

   Επιτακτική η ανάγκη να ξεπερασθεί ο ελιτισμός και η απαθής πολυτέλεια παλιότερων εποχών.  Στόχος της Λέσχης Κινηματογράφου να μιλήσει στο κοινό μέσα από τις «σκληρές» κινηματογραφικές εικόνες για την ανεργία, τη μετανάστευση, τον αποκλεισμό, με  την ανέχεια αλλά και τους κοινωνικούς αγώνες για καλύτερη ζωή, να «μιλήσει» δηλαδή ανοιχτά με το σκληρό λεξιλόγιο της καθημερινότητας.

Στους θεατές θα μοιράζεται ενημερωτικό υλικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Π & της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και Αιμοπεταλίων

 

                                ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Το «ερωτικά συνωμοτικό» ραντεβού είναι για κάθε Πέμπτη με ώρα έναρξης προβολής 9.00 μ.μ με ελεύθερη είσοδο

Αίθουσα προβολών: στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού "Περί Τεχνών" - Αράτου& Κανακάρη 65.
Οι θεατές θα έχουν έκπτωση 20% στις εκδόσεις του «Περί Τεχνών»

Πριν την προβολή ο Αντρέας Βάλσαμος θα διαβάζει ένα ποίημα (ανάλογα με την θεματική ενότητα) που διάλεξε ο Γιάννης Ζαρκάδης.


ΠΕΜΠΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στους θεατές θα κερασθούν σιροπιαστά γλυκά από την Σαλονίκη (για να μην ξεχνάμε και την γενέθλια πόλη και πέσει το Γεντί Κουλέ στο κεφάλι μας)

 

Τίτλος θεματικής ενότητας: «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»

                 Προλογίζει ο Αλέξης Γκλαβάς

«ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ» σκηνοθ. Αλίντα Δημητρίου – 120’ ντοκιμαντέρ, 2011

Με την ταινία Τα κορίτσια της βροχής ολοκληρώνεται η τριλογία για τη συμμετοχή της Γυναίκας στους πολιτικούς αγώνες του αιώνα που μας πέρασε. Η ταινία αναφέρεται στις γυναίκες που ταλαιπωρήθηκαν και κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Χούντας. Την εποχή της Χούντας ήταν μόλις είκοσι χρονών…Στην ταινία καταθέτουν τη μαρτυρία τους 50 γυναίκες. Τις χαρακτηρίζει,  το ίδιο ήθος με τις Γυναίκες της Εθνικής Αντίστασης, το ίδιο πείσμα για την εδραίωση της  ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τα κορίτσια της βροχής θεωρούν, μάλιστα, τον εαυτό τους συνέχεια των Γυναικών της Εθνικής Αντίστασης. Μια από αυτές είπε «…είμαστε η συνέχειά τους και η δική μας συνέχεια είναι η σημερινή νεολαία» και το είπε αυτό μια γυναίκα που της αφαίρεσαν τη δυνατότητα να κάνει παιδιά

Να προσφέρετε «Χαρά» στα παιδιά

Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Bazaar 29/11-2/12 στο χώρο του οικοτροφείου Λεωφ. Μαραθώνος 118, Παλλήνη.

Όσοι αναγνώστες του Πινακίου μπορούν να βοηθήσουν να μη διστάσουν, να το κάνουν, γιατί ο κόσμος και το μέλλον των παιδιών είναι στα δικά μας χέρια.

Ας στερηθούμε λίγα ευρώ, από τα ήδη πετσοκομμένα έσοδα μας και να τα προσφέρουμε με χαμόγελο στα παιδιά, που το σύστημα πετάει χωρίς τύψεις στον Καιάδα. Να μην γίνουμε κι εμείς μέρος της πολιτικής μηχανής που θυμίζει κρεματόρια... να αποδείξουμε πως υπάρχει ακόμη παλμός. Και πως το κάνουμε αυτό υποστηρίζοντας τις ευαίσθητες ομάδες που το μέλλον τους είναι αβέβαιο στην Ελλάδα των 3 μνημονίων και των πολιτικών απόγονων του Τσολάκογλου που τολμούν να κάνουν και διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια ελεύθεροι...Αυτοί που θα έπρεπε να είχαν δικαστεί για εθνική προδοσία πετάνε τα παιδιά των ιδρυμάτων στους γκρεμούς, αδιαφορώντας το τι θα απογίνουν αυτές οι παιδικές ψυχούλες.
Όσοι πάτε στη "Χαρά" κοιτάξτε στα μάτια αυτά τα παιδιά και θα πάρετε δύναμη για να συνεχίσετε να πολεμάτε κόντρα στις Δυνάμεις Κατοχής και τους πολιτικούς δοσίλογους

pinakio.blogspot.gr

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ«ΓΕΦΥΡΕΣ» - ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1-9 Δεκεμβρίου 2012


ΛΟΥΤΡΑΚΙ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ : ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑ’Ι’Σ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Κινηματογράφος, ή αλλιώς η 7η τέχνη είναι ένα κράμα των προϋπαρχόντων μορφών τέχνης, μιας και οικειοποιείται στοιχεία από την ζωγραφική, τη μουσική και τον έμμετρο λόγο. Έτσι το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «ΓΕΦΥΡΕΣ» έχει ετοιμάσει εκτός από τις τελετές έναρξης και λήξης, μια σειρά από δέκα εκδηλώσεις που φέρνουν σε μια ανοιχτή «συνομιλία» το κοινό και τον κινηματογράφο με τις υπόλοιπες τέχνες, ενώ οι προβολές ταινιών  ξεκινούν από τις τις 3μμ.