Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Α. Λοβέρδος από την Κόρινθο .. “Πάω για κόμμα, όχι για υπουργείο”

Απουσίαζε το ΠΑΣΟΚ από την παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου  «Για μια Νέα Ελληνική Ανόρθωση» Τα κύρια σημεία της ομιλίας
 
Δύο σημαντικές πολιτικές ειδήσεις έβγαλε η παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου («προς μια Νέα Πολιτική Ανόρθωση») , χθες στην Κόρινθο.
Η πρώτη είναι πως ο πρώην υπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κυβέρνηση σε περίπτωση ανασχηματισμού και η δεύτερη πως ο ίδιος είναι έτοιμος να κινηθεί στην κατεύθυνση δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα. «Ξεκινάω διαδικασία καθολικής ρήξης και θα προχωρήσω με οποιοδήποτε τρόπο» είπε χαρακτηριστικά, αν και δεν έκρυψε ότι δεν θα διστάσει να ενσωματωθεί σε κάποια άλλη πρωτοβουλία που θα τον εκφράζει, αν αυτή εκδηλωθεί πρώτη. Αποκάλυψε ακόμα ότι μέχρι τον Φεβρουάριο η ομάδα που έχει συστήσει και η οποία αποτελείται από νέους επιστήμονες θα έχει έτοιμο το σχέδιο δράσης και πρωτοβουλιών ανάπτυξης σε τομείς όπως ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση, η τυποποίηση τροφίμων, η ναυτιλία, ο τουρισμός, η ενέργεια κ.ά.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση ζήτησε να μην χρησιμοποιούν το όνομά του και επέμεινε ότι τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει.
Τι άλλο ξεχώρισε κανείς από την ομιλία Λοβέρδου; Ότι ο ίδιος πιστεύει ότι θα οδηγηθούμε σε νέο κουρεμα το 2013 που θα καταστήσει βιώσιμο το χρέος, υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεκινήσει άμεσα η ανάπτυξη και δεν θα συνεχιστεί η ύφεση. Παραδέχτηκε με αίσθημα και αυτογνωσίας ότι δεν δόθηκε μάχη υπέρ της ανάπτυξης ούτε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, ούτε από την κυβέρνηση Παπαδήμου ούτε από την παρούσα. Είπε ακόμα ότι αν δεν ξεφύγει η Ελλάδα από τα δεσμά της ύφεσης τότε η χώρα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία είτε μείνει στο ευρώ είτε φύγει από αυτό.
{images:title}
Η εκδήλωση δεν θα έλεγε κανείς πως είχε επιτυχία. Ακόμα και στην ακμή της δεν παραβρέθηκαν περισσότερα από 80-90 άτομα, αλλά αυτό ίσως να ήταν και απόρροια κακής οργάνωσης. Εντύπωση προκάλεσε πως δεν έδωσε το παρών κανένα από τα μέλη της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ –ούτε καν ο γραμματέας- ενώ παραβρέθηκαν μόνο δυο υποψήφιοι βουλευτές, η Κατερίνα Φαρμάκη και ο Γιάννης Ροντζιώκος, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες και ο Κορίνθιος πρόεδρος του ΟΠΑΔ Μιχάλης Κούτρας. Ήταν ακόμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος και ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου Γιώργος Δαλαμαρίνης.
Εντύπωση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αμέσως μετά την ομιλία Λοβέρδου χωρίς να υπάρξει διάλογος με τους πολίτες που την παρακολούθησαν.
 
Πληροφορίες από  politis-news.blogspot.gr

ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Πελοποννήσου : Σε παραλήρημα ο Τατούλης

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πελοποννήσου -απαντώντας στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, για τα όσα είπε χθες στο ΠΕΣΥ, όπου κατηγόρησε επτά βουλευτές του κόμματος ότι θέτουν σε κίνδυνο το διεθνή διαγωνισμό για την διαχείριση των απορριμμάτων- κάνει λόγο για «παραλήρημα» και σημειώνει ότι «μία ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ποτέ δεν θέτει σε κίνδυνο κάποιο διεθνή διαγωνισμό εκτός εάν η Αναθέτουσα Αρχή -στην προκειμένη περίπτωση είναι ο κ. Τατούλης- κάτι δεν έχει κάνει σωστά».
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «ο κ. Τατούλης είπε επίσης ότι “δεν συμμετέχει σε κανένα στάδιο του διεθνούς διαγωνισμού”. Αναρωτιόμαστε. Αφού η Αναθέτουσα Αρχή για το συγκεκριμένο ΣΔΙΤ είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ποιος τελικά συμμετέχει και ποιος διαπραγματεύεται με τους υποψήφιους επενδυτές;».
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πελοποννήσου υπογραμμίζει πως «ιδιαίτερα για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, ο κ. Τατούλης δεν δικαιούται να ομιλεί γιατί είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία του όταν ήταν υφυπουργός Πολιτισμού όπου είχε φτάσει να σκορπάει αφειδώς το δημόσιο χρήμα ακόμα και σε εκκλησίες για να επανεκλεγεί βουλευτής Αρκαδίας».
Τέλος, προσθέτει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι βουλευτές του θα ασκούν έλεγχο για την προστασία του δημοσίου χρήματος γιατί είναι χρήματα των άγρια φορολογούμενων πολιτών, και δεν θα αφήνουν χωρίς έλεγχο οποιονδήποτε διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και φυσικά και τον κ. Τατούλη να το χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτεί φιλικά του Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Διέγραψαν μέλος της Χρυσής Αυγής γιατί παντρεύτηκε Τουρκάλα!

Διέγραψαν μέλος της Χρυσής Αυγής γιατί παντρεύτηκε Τουρκάλα! Η οικογένεια του Τσίκου Μαγιάφη δυσκολεύτηκε αρχικά να αποδεχτεί τον γάμο του με την Τουρκάλα Hurigul λόγω θρησκείας
Ο γάμος του Καστελοριζιού Τσίκου Μαγιάφη με Τουρκάλα από το γειτονικό Κας θα αποτελούσε πριν από ένα περίπου χρόνο το γεγονός της χρονιάς τόσο από ελληνικής όσο και από τουρκικής πλευράς. Ως ο πρώτος γάμος στην ιστορία του νησιού ανάμεσα σε Έλληνα και Τουρκάλα, το ζευγάρι συγκέντρωσε, όπως ήταν φυσικό, όλα τα βλέμματα πάνω του.
Η οικογένεια του Τσίκου Μαγιάφη δυσκολεύτηκε αρχικά να αποδεχτεί τον γάμο του με την Τουρκάλα Hurigul λόγω θρησκείας.
"Επειδή έχουμε χρόνια συναλλαγές με τους κατοίκους του Κας, η σχέση μας δεν φάνηκε κάτι τόσο ασυνήθιστο στους Καστελοριζιούς. Ο γάμος μας ωστόσο προκάλεσε αίσθηση", αναφέρει στο NEWS 247.
Έχοντας στο μυαλό του πως έπρεπε να παντρευτεί μία γυναίκα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο Καστελόριζο, οι επιλογές του περιορίστηκαν ανάμεσα στο Κας και τη Ρόδο.
"Λόγω της δουλειάς μου πήγαινα συνέχεια στο Κας και έτσι γνώρισα τη Hurigul. Δούλευε σε μία καφετέρια, όπου πήγαινα συχνά. Την ερωτεύτηκα, με ερωτεύτηκε και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παντρευτήκαμε", σημειώνει.
Ο Τσίκος και η Hurigul οδηγήθηκαν στα δεσμά του γάμου μετά από πέντε μόλις μήνες σχέσης, με τον Τσίκο Μαγιάφη να μας εξηγεί πως είναι υπέρ του θεσμού του γάμου και της οικογένειας. "Αν αγαπάς κάποιον πραγματικά, τότε το κάνεις το βήμα", υπογραμμίζει.
Μία δήλωσή του πως θα άλλαζε θρησκεία από το να χάσει τη σύζυγό του στάθηκε αιτία, όπως εξηγεί στο NEWS 247, για τη διαγραφή του από τη Χρυσή Αυγή.
"Άνηκα στη Χρυσή Αυγή. Ξαφνικά μετά τη δήλωση αυτή με διέγραψαν και δεν μου ξαναμίλησαν. Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο το έκαναν αυτό. Δεν πιστεύω πως θα μου δώσουν ποτέ εξηγήσεις για αυτό", επισημαίνει.
Αξίζει να σημειωθεί πως το κόμμα της Χρυσής Αυγής συγκέντρωσε εξαιρετικά υψηλό ποσοστό στο ακριτικό Καστελόριζο στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, με τις ψήφους που το χώρισαν από την πρώτη Νέα Δημοκρατία να είναι μόλις εφτά.
Στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ποσοστό 19,23% με 60 ψήφους και η Χρυσή Αυγή ποσοστό 16,99%, συγκεντρώνοντας 53 ψήφους. Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής μειώθηκε στον δεύτερο γύρο, οπότε και συγκέντρωσε 11,66%, χάνοντας 13 ψήφους από τον πρώτο γύρο.

thebest.gr

Πάτρα: Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο ΚΡΗΤΗ II - Πάνω απο 20 οχήματα καταστράφηκαν - Ολοσχερώς κάηκαν 3 νταλίκες

Πάτρα:  Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο ΚΡΗΤΗ  II - Πάνω απο 20 οχήματα καταστράφηκαν  - Ολοσχερώς κάηκαν 3 νταλίκες- BINTEO και ΦΩΤΟ Ανυπολόγιστες οι ζημιές
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο ΚΡΗΤΗ ΙΙ.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, περίπου 8-9 νταλίκες έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από τις φλόγες
Αυτή τη στιγμή απομακρύνονται από το το γκαράζ του ΚΡΗΤΗ ΙΙ  δύο νταλίκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς απο την πυρκαγιά, ενώ συνολικά καταστράφηκαν περισσότερα από 20 οχήματα.
Στο σημείο όπου έχει δέσει το Κρήτη ΙΙ παραμένουν σε επιφυλακή το πυροσβεστικό πλοιάριο «Πετράκης» καθώς και επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης.
Νωρίτερα οι Πυροσβέστες, με πραγματικό κίνδυνο της ζωής τους είχαν καταφέρει να βγάλουν μέσα από το πλοίο δεκάδες φορτηγά. Έμπαιναν στο εσωτερικό του πλοίου με ειδικές συσκευές, διέκριναν, μέσα από τους καπνούς τις πινακίδες των φορτηγών, στη συνέχεια ζητούσαν τα κλειδιά από τους ιδιοκτήτες και ξαναέμπαιναν μέσα για να τις απομακρύνουν.Από τις πολύ μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό του πλοίου, οι νταλίκες έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες

Πληροφορίες από το thebest.gr

“Καμπάνες” από το ΕΣΡ για τις υπερχρεώσεις

esr
Πρόστιμα συνολικού ύψους 700.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς AΝΤ1 και Μακεδονία TV, για την προβολή των τηλεπαιχνιδιών Τηλεκύβος και Call for cash. Συγκεκριμένα δύο πρόστιμα 100.000 και 200.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον ΑΝΤ1, ενώ τρία (100.000, 150.000 και 150.000 ευρώ) στο TV Μακεδονία. Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΕΣΡ, τα εν λόγω τηλεπαιχνίδια δεν είναι αδειοδοτημένα από την αρμόδια αρχή ελέγχου τυχερών παιγνίων και ως τούτου δεν μπορούν να προβάλλονται από την τηλεόραση.

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει καμία διαμάχη με το ΔΝΤ για το ελληνικό ζήτημα

soimple

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθάρισε μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν από την έναρξη του Eurogroup ότι δεν υπάρχει καμία διαμάχη με το ΔΝΤ, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης.
«Δεν υπάρχει κάποια διαμάχη με το ΔΝΤ, το οποίο έχει τους δικούς του όρους για το τι είναι βιώσιμο και τι όχι. Επειδή το ΔΝΤ είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος και αξιόπιστος οργανισμός, εμείς οι Ευρωπαίοι ζητήσαμε από το ΔΝΤ να συμμετάσχει», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Πάντως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν… αινιγματικός στη συνέχεια λέγοντας ότι: «Δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε, δεν έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα», ενώ στη συνέχεια δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, χωρίς όμως να δώσει υποσχέσεις: «Είμαι αισιόδοξος αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα έχουμε λύση».

ysterografa.gr

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Θα απαντήσει κανείς στις σοβαρές καταγγελίες του Δ.Σκούρα για τις δημοπρασίες;


Θα απαντήσει η δημοτική αρχή του δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης στη σοβαρή καταγγελία που έκανε στην korinthiannews.gr και στον Φ. Νικολακόπουλο, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Σκούρας όταν μιλούσε για στημένες δημοπρασίες έργων στο δήμο;
Για υπενθύμιση δείτε ξανά τι αναφέραμε χθες

Περισσότερα στο http://korinthiannews.gr/?p=84062

Ανάστατη η αγορά! Κλείνει μεγάλη αλυσίδα καφέ - Η Citibank μειώνει τα υποκαταστήματά της - Απεργία στο ΙΚΕΑ για μειώσεις μισθών



Αυτό που συνέβη μέσα σε μια ημέρα στην ελληνική αγορά είναι πρωτοφανές.

Η αμερικανική τράπεζα Citibank ανακοίνωσε ότι κλείνει 16 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα και μένει μόνο με 20 υποκαταστήματα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη. (διαβαστε εδω)

Η σουηδική ΙΚΕΑ περνάει δύσκολες ώρες - κυρίως οι εργαζόμενοί της - αφού τους ανακοινώθηκαν μειώσεις μισθών από 11% και για τον λόγο αυτό προχώρησαν σήμερα σε στάση εργασίας στο υποκατάστημα Κηφισσού και αύριο σε 24ωρη απεργία. (διαβαστε εδω)

Τελος, σαν βόμβα έπεσε αργά το απόγευμα η είδηση ότι η βρετανική αλυσίδα καφέ Costa Coffee ανακοίνωσε ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε τελικά κλείνει και τα 10 καταστήματά της στην χώρα μας (διαβάστε εδω)

Τα τρία αυτά χτυπήματα σημαίνουν απώλειες θέσεων εργασίας (η Citibank προχωρά και σε εθελούσιες) και θεωρούνται μόνο η αρχή στην καταιγίδα λουκέτων που πρόκειται να ακολουθήσει.

newsit.gr

Τι φέρνει το Eurogroup

Eurogroup απόψε για την Ελλάδα: Άμεσα δόση 31,5 δισ - Επαναγορά χρέους 30 δισ.
Συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ αναμένει η Ελλάδα από το αποψινό
Eurogroup
, τη στιγμή που ΕΕ και ΔΝΤ φαίνεται να «τα βρίσκουν» αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Για να γίνει όμως βιώσιμο, όπως έγινε γνωστό, η Γερμανία προωθεί τώρα την επαναγορά ελληνικού χρέους ονομαστικής αξίας 30 δισ. ευρώ από τη δευτερογενή αγορά, έναντι 7,5 δισ. ευρώ. Για τις επαναγορές αυτές η Ελλάδα θα διαθέσει χρήματα από τη δόση των 44 δισ. ευρώ και μέρος από τα κέρδη που θα επιστρέψει η ΕΚΤ από τις επενδύσεις της στα ελληνικά ομόλογα. Την εκτίμηση ότι το Eurogroup δεν θα δοθεί βιώσιμη απάντηση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφεραν, μιλώντας στο Reuters, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, αναμένεται να εγκρίνουν σήμερα την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, ωστόσο η καταβολή θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου, υπό την προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμε να, ενώ...
 
eklogika.gr

Δημοσκόπηση GPO: 2,2% μπροστά από τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ - «όχι» τώρα εκλογές

Δημοσκόπηση GPO: 2,2% μπροστά από τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ - «όχι» τώρα εκλογές
Επιβεβαιώνεται από άλλη μια δημοσκόπηση το προβάδισμα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα διεξήχθη το διάστημα από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου ως το Σάββατο 17 Νοεμβρίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων από την εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 2,2 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται και πάλι ο Σαμαράς. Όχι σε πρόωρες εκλογές λένε οι ερωτηθέντες, που θεωρούν επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμη έτοιμος για να κυβερνήσει. Τα ποσοστά των κομμάτων...
 
eklogika.gr

Την "ημέρα" των παιδιών γιορτάζει η Google

Την "ημέρα" των παιδιών γιορτάζει η Google
                                                              Το παιδικό Doodle της Google


Ημέρα του Παιδιού η σημερινή, καθώς σαν σήμερα 20 Νοεμβρίου του 1989 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, και η Google αφιερώνει ένα πολύχρωμο και χαρούμενο παιδικό doodle στην ημέρα αυτή.

Η Σύμβαση αυτή αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως,
Την έχουν επικυρώσει 191 κράτη, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας, και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής. Η επέτειος αυτή έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες.
Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.
Και η ημέρα αυτή έρχεται ακριβώς μία ημέρα μετά από τις αποκαλύψεις, μετά από τις αληθινές ιστορίες φρίκης που είδαν το φως της δημοσιότητας, έτσι όπως τα ίδια τα παιδιά τις διηγήθηκαν στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι φέτος έχουν καταγραφεί σχεδόν 700 τραγικές περιπτώσεις ανηλίκων που έπεσαν θύματα σκληρής σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης από τους ίδιους τους γονείς τους. Και αυτά είναι μόνο τα γνωστά περιστατικά…
Η κακοποίηση παιδιών από την οικογένειά τους είναι γεγονός και μπορεί να συμβαίνει στη διπλανή μας πόρτα. Από την 01/01/2012 έως και τις 31/10/2012 έχουν καταγραφεί από την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 691 παρόμοιες και ακόμη πιο σκληρές ιστορίες. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε σε επιτόπια παρέμβαση σε 122 περιπτώσεις παιδιών που βρέθηκαν σε άμεσο κίνδυνο, εκ των οποίων τα εξήντα έξι έχρηζαν άμεσης απομάκρυνσης από το οικογενειακό τους περιβάλλον!
Διεθνώς οι ερευνητές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα δέκα αγόρια θα γίνει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης πριν ακόμη φτάσει την ηλικία των δεκαοκτώ, ενώ μόνο μία στις τρεις υποθέσεις θα δηλωθεί. Μέσω καταγγελιών δεκάδες από αυτά τα περιστατικά καταλήγουν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, οι οποίες καλούνται να αποφασίσουν για την προστασία του παιδιού-θύματος. Μόλις κριθεί επιβεβλημένη η απομάκρυνσή του από το κακοποιητικό περιβάλλον, το παιδί μεταφέρεται σε κάποιο από τα νοσοκομεία παίδων, ώστε να βεβαιωθεί η κατάσταση της υγείας του.
Λόγω έλλειψης χώρων φιλοξενίας πολλά από αυτά τα παιδιά παραμένουν «εγκαταλειμμένα» στα νοσοκομεία παίδων για εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια. Από τη στιγμή που το παιδί εισέρχεται στο «κοινωνικό σύστημα» ξεκινά μια μεγάλη και δύσκολη πορεία. Η μία υπηρεσία διαδέχεται την άλλη και το παιδί παραμένει στο νοσοκομείο. Η επόμενη ημέρα λοιπόν προδιαγράφει ενός άλλου τύπου κακοποίηση, με θύτη αυτή τη φορά την κοινωνία και το σύστημα πρόνοιας, και θύμα το ήδη κακοποιημένο παιδί. Οι εισαγγελείς αποφαίνονται για την προστασία του, οι κρατικοί φορείς, οι κοινωνικές υπηρεσίες και η πρόνοια αναλαμβάνουν την ευθύνη να βρεθεί μια λύση και το παιδί περιμένει. Μέχρι να βρεθεί «σπίτι» του είναι το δωμάτιο ενός νοσοκομείου!

Πηγή: madata.gr

Το Αίγιο μέσα από το φακό του Θεόδωρου Αγγελόπουλου!

Το Αίγιο μέσα από το φακό του Θεόδωρου Αγγελόπουλου! Στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αιγίου «ΑΠΟΛΛΩΝ»
Μια αφιερωματική παράσταση, που διοργανώνει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ στις 26 Νοεμβρίου 2012, υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας, επιμελημένη από το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου και με την τιμητική συμμετοχή της σπουδαίας ηθοποιού Εύας Κοταμανίδου και της εξαιρετικής ερμηνεύτριας Έλλης Πασπαλά.
Στην παράσταση μαρτυρίες, εικόνες, μουσική και κινηματογραφικά αποσπάσματα από το «Θίασο» και το «Μελισσοκόμο», αναδεικνύουν φανερές αλλά και άγνωστες πτυχές της σχέσης του Θόδωρου Αγγελόπουλου με το Αίγιο και τους ανθρώπους του, προβάλλοντας παράλληλα την προσφορά του μεγάλου σκηνοθέτη στον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο.
Αρκετοί Αιγιώτες θα καταθέσουν τη μαρτυρία τους από την εποχή των γυρισμάτων του «Θίασου» και του «Μελισσοκόμου» ενώ τη δική τους μαρτυρία για τον ίδιο τον σκηνοθέτη θα καταθέσουν η σπουδαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου, πρωταγωνίστρια στο «Θίασο» αλλά και σε άλλες ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου.
Στο αφιέρωμα αυτό θα συμμετέχει τιμητικά η Έλλη Πασπαλά. Με την αισθαντική φωνή της θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι αφιερωμένο στο Θόδωρο Αγγελόπουλο σε μουσική Σάκη Παπαδημητρίου και στίχους Μαρίας Παναγιωτακοπούλου.
Στο αφιέρωμα θα προβληθούν κινηματογραφικά αποσπάσματα από τις δυο ταινίες που αφορούν στο Αίγιο ενώ θα γίνει αναφορά στις άλλες του ταινίες μέσα από μουσικά θέματα. Στο ρόλο του αφηγητή θα είναι ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης ενώ το μουσικό σύνολο «Ηδύφωνο» που θα αποδώσει ορχηστρική μουσική της Ελένης Καραΐνδρου, του Λουκιανού Κηλαηδόνη, αλλά και του Σάκη Παπαδημητρίου αποτελούν οι Ασπα Παπαδημητρίου: προσαρμογή παρτιτούρας –πιάνο, Νίνο Κιτάνι: κλαρινέτο, Μανόλης Κόττορος: βιολί, Νικολάι Κομισάροβ: τσέλο, Έλενα Παπαδημητρίου:τσέλο, Ηλίας Κρομμύδας: ακορντεόν, Θανάσης Σοφράς: κοντραμπάσο και Σάκης Παπαδημητρίου: κιθάρα. Την επιμέλεια της παράστασης έχει η Μαρία Παναγιωτακοπούλου.

thebest.gr























 

Πάτρα: Παραμένουν εγκλωβισμένα φορτηγά στο πλοίο που μπήκε φλεγόμενο στο λιμάνι


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο για να σβήσει η πυρκαγιά στο πλοίο "Κρήτη ΙΙ" που βρίσκεται στο νέο λιμάνι της Πάτρας, όσο και για να απομακρυνθούν τα 9 φορτηγά που βρίσκονται ακόμα μέσα στο πλοίο.
Τα φορτηγά αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πάθει σοβαρές ζημιές και είναι δύσκολη η επιχείρηση απομάκρυνσής τους.
Οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες, τόσο λόγω των καπνών που υπάρχουν μέσα στο πλοίο, όσο και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Ήδη με την βοήθεια των πυροσβεστών έχουν απομακρυνθεί από το πλοίο 18 φορτηγά, τα όποια έχουν πάθει ζημιές.
Το πλοίο μετέφερε συνολικά 92 φορτηγά και 18 ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα.
Όσον αφορά τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, οι έρευνες θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις σβήσει,
ενώ τα 18 φορτηγά που έχουν πάθει ζημιές, παραμένουν σε χερσαία ζώνη του λιμανιού, όπου θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών σε οχήματα και εμπορεύματα.
Η ΑΝΕΚ , πλοικτήτριας εταιρείας του Κρήτη ΙΙ με ανακοίνωση της ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι "η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου ΚΡΗΤΗ ΙΙ έχει ελεγχθεί πλήρως, από το πλήρωμα. Μετά την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας, οι επιβάτες και το πλήρωμα έχουν αποβιβασθεί ασφαλώς. Οι επιβάτες για το δρομολόγιο που δεν εκτελέσθηκε έχουν ενημερωθεί και η εταιρεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά τους. Τα επόμενα δρομολόγια ΠΑΤΡΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΑΤΡΑ θα εκτελεστούν κανονικά".
Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες 3,5 ναυτικά μίλια έξω απ' το λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας, προερχόμενο από τη Βενετία. Αμέσως τα μέλη του πληρώματος ενημέρωσαν τους επιβάτες και το πλοίο μπήκε στο λιμάνι όπου ανέμεναν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρα.

 

Είχε στα χέρια του τα στοιχεία 9 εκατ. Ελλήνων - Θα μπορούσε να τα πουλήσει έναντι 90.000 ευρώ!

 

- Τα συγκεκριμένα στοιχεία τα έχει ΜΟΝΟ το υπουργείο Οικονομικών
- Ερευνάται ακόμα αν κάποια από αυτά τα στοιχεία έχουν πουληθεί σε κάποια εταιρεία
- "Μου την έδωσε φίλος μου την λίστα", είπε ο 35χρονος
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Χέρι - χέρι ή υπολογιστή - υπολογιστή έφυγαν τα αρχεία εκατομμυρίων πολιτών από το υπουργείο Οικονομικών;
Είναι ένα από τα ερωτήματα που ακόμα προσπαθούν να απαντήσουν οι αξιωματικοί της αστυνομίας. Πως δηλαδή "βγήκαν" από το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία 9 εκατομμυρίων Ελλήνων στα οποία είχαν πρόσβαση ΜΟΝΟ υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Ο 35χρονος πάντως είπε ότι του τα έδωσε ένας φίλος του και αρνήθηκε να πει περισσότερα. Αν τα είχε πουλήσει θα έπιαναν στην αγορά 90.000 ευρώ.

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από την Οικονομική Αστυνομία και το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας ο 35χρονος που κατηγορείται για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων είχε σε ψηφιακή μορφή στοιχεία περισσότερων των εννιά (9) εκατομμυρίων πολιτών, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.

Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού εντόπισαν τα ψηφιακά του ίχνη έκαναν έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB
και τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας

Στα αρχεία είχε: καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητας, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών πολιτών.

Αν είναι έτσι όπως τα περιγράφουν οι ειδικοί, πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων.

newsit.gr

Εργασιακός μεσαίωνας - Η εγκύκλιος που τσεκουρώνει μισθούς - αποζημιώσεις - 586 ευρώ ο κατώτατος αλλά όχι για όλους




Σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και ειδικότερα στις συνολικές αμοιβές των εργαζομένων, στη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας, και στις αποζημιώσεις, επέρχονται με την εφαρμοστική εγκύκλιο για τα εργασιακά του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας.

H εγκύκλιος έχει ήδη αποσταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών και πρόκειται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Καταχειροκροτήθηκε η θεατρική ομάδα Α.με.Α. «ΘΕ.ΑΜ.Α» με το έργο «ΑΥΡΙΟ» στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός». Γιά φιλανρωπικό σκοπό τα έσοδα της παράστασης

DSC 0281
Μία εξαιρετική θεατρική παράσταση παρακολουθήσαμε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο.
Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η θεατρική ομάδα Α.με.Α. «ΘΕ.ΑΜ.Α» καταχειροκροτήθηκε παρουσιάζοντας το έργο «ΑΥΡΙΟ».
Συγχαρητήρια στην ομάδα Αλληλεγγύης Ξυλοκάστρου, στον «Κυλλήνιο Άδωνι», στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας που οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο, που φυτεύουν το σπόρο της Αλληλεγγύης.

Δωρεάν διανομή σε απόρους της χώρας από τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο

Σήμερα, παρά ποτέ, είναι αναγκαίο να αναλάβουμε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Να αντιληφθούμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ικανοποιήσουμε όσες μπορούμε.
Στα πλαίσια της προσπάθειας στήριξης των συνδημοτών μας, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και η ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε., εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που αφορά τη διανομή τροφίμων σε απόρους (άτομα και οικογένειες), ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.
Εγκρίθηκαν 91 δικαιούχοι. Σε πρώτη φάση παραλήφθηκαν 106,5 κιλά γραβιέρα και αρχίζει η διανομή της στους δικαιούχους. Θα ακολουθήσει η διανομή και άλλων τροφίμων.
Η διανομή θα γίνει από την
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου
από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. στα παρακάτω σημεία:

α) στο Δημαρχείο Δερβενίου - για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης.

β) στο Κέντρο Νεότητας (απέναντι από το Δημαρχείο Ξυλοκάστρου) - για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.                                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑΤΣΙΟΣ                                        ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Πέθανε ο Χρόνης Μίσσιος

 

Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς έφυγε από τη ζωή την Τρίτη. Ο Χρόνης Μίσσιος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών.
Πάλεψε με τον καρκίνο για πολλά χρόνια. Το πρωί της Τρίτης, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας, «έφυγε» για πάντα.

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930, από γονείς καπνεργάτες. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα έζησε στα Ποταμούδια, μια γειτονιά γεμάτη πρόσφυγες, καπνεργάτες από τη Θάσο.Εκείνη την περίοδο, η οικογένειά του έφυγε για τη Θεσσαλονίκη. Εκεί, ο Χρόνης Μίσσιος δούλεψε σαν μικροπωλητής, με κασελάκι, στο λιμάνι και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο στη δεύτερη τάξη του δημοτικού.

Από τα Γιαννιτσά, όπου τον στέλνει ο Ερυθρός Σταυρός μαζί με άλλα παιδιά για να γλιτώσουν από την πείνα της Κατοχής, περνάει στους αντάρτες.
Με την απελευθέρωση επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και οργανώνεται στον Δημοκρατικό Στρατό Πόλεων.
Το 1947 συλλαμβάνεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο.
Έζησε εννιά μήνες περιμένοντας κάθε πρωί να τον εκτελέσουν και γλίτωσε τον θάνατο χάρη σ’ ένα τυχαίο γεγονός.

Έκτοτε, μέχρι και τον Αύγουστο του 1973 (με ένα... διάλειμμα από το 1962 έως το 1967), όταν δόθηκε η αμνηστία του Παπαδόπουλου, περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε φυλακές και εξορίες, ως πολιτικός κρατούμενος. Τον έστειλαν στο Μακρονήσι, στον Άι- Στράτη, στις φυλακές Αβέρωφ, στην Κέρκυρα, στον ΚορυδαλλόΕκεί μαθαίνει ανάγνωση και γραφή. «Ο Μανώλης Αναγνωστάκης μου έμαθε γράμματα στη φυλακή, ήμασταν θανατοποινίτες στο Γεντί Κουλέ» είχε πει πριν από σχεδόν δυο χρόνια σε συνέντευξή του στο Βήμα.

Το 1985 γράφει το πρώτο του βιβλίο. «Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» είναι ο τίτλος του και από τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του, τον καθιερώνει. Ένα βιβλίο καθηλωτικό, αυτοβιογραφικό για τα 26 χρόνια που πέρασε μπαινοβγαίνοντας στις φυλακές (1947-1973). Τρία χρόνια μετά, έρχεται η δεύτερη συγγραφική του προσπάθεια το «Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;».

Ακολούθησαν:
Τα κεραμίδια στάζουν (1991)
Το κλειδί είναι κάτω από το γεράνι (1996)
Ντομάτα με γεύση μπανάνας (2001)
Ο Χρόνης Μίσσιος διαβάσει Χρόνη Μίσσιο (2009)

Είχε επιλέξει να ζει μακριά από την Αθήνα και έμενε με τη γυναίκα του, τη Ρηνιώ και τα σκυλιά τους στο Μικροχώρι Αττικής, κοντά στο Καπανδρίτη.

Πέθανε ο ιδρυτής των εκδόσεων Κασταλία, Χαρίλαος Μιχιώτης


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 98 χρόνων ο συγγραφέας και ιδρυτής των εκδόσεων Κασταλία.

Ο Χαρίλαος Μηχιώτης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Φθιώτιδας (1914). Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός μετεκπαιδευθείς στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος (μέλος της τότε Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου) και ως μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης (1941-1944).
Ηταν συγγραφέας πολλών βιβλίων, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, βραβευθείς με το Γρυπάρειο Έπαθλο Ποίησης (1976). Ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο "Κασταλία" και χρημάτισε Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Οργάνωσης Εκδοτών Βιβλιοπωλών.
Πήρε μέρος στον πόλεμο 1940-41 και στην Εθνική Αντίσταση ως στέλεχος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ (καπετάνιος συντάγματος). Υπέστη διωγμούς και δεινοπάθησε σε πολυετή εγκλεισμό σε στρατόπεδα εξορίστων.
Στη μεταπολίτευση ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης με την Αριστερά. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 13:00 στην Αγ. Θεοτόκο της Ηλιούπολης.

Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της Express Service για χρέη στο δημόσιο



Τα χρέη του πασίγνωστου επιχειρηματία αγγίζουν τα 7,8 εκατομμύρια ευρώ όπως μεταδίδει από τη Θεσσαλονίκη η ρεπόρτερ του γραφείου Βορείου Ελλάδος του Newsit, Ελισάβετ Σταυριανίδου.

Ο 69χρονος ιδιοκτήτης της express service Γιάννης Ραπτόπουλος συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση που ανέρχεται σε 7.863.602,72 ευρώ, καθώς και για μη καταβολή Ασφαλιστικών Εισφορών στο Ι.Κ.Α. που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τι προλαβαίνει κανείς σε εκατό ώρες; Τι άλλο εκτός από την άτακτη χρεοκοπία;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Προφανώς θέλουμε δανεισμό, αλλά πρέπει να επανεξετάσουμε τους όρους του δανεισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 μέρες».

Σύμφωνοι, αλλά σε μια συζήτηση κατά την οποία θα επανεξεταστούν οι όροι του δανεισμού, θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβουν μέρος και οι δανειστές.

Ναι, αλλά αμέσως μετά, στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως ο ίδιος και το κόμμα του σχεδιάζει πρόγραμμα… εκατό ωρών!

Είπε επί λέξει:

«Δεν έχει νόημα εμείς να ετοιμάσουμε πρόγραμμα εκατό ημερών. Δε θα προλάβουμε. Εμείς χρειαζόμαστε πρόγραμμα εκατό ωρών. Και αυτό σχεδιάζουμε, το πρόγραμμα των εκατό ωρών»!

Είχαμε δηλαδή το γνωστό «ιστορικό» και απολύτως προπαγανδιστικό πρόγραμμα των εκατό ημερών που από τον Ανδρέα πέρασε στον Γιώργο, τώρα με τον Αλέξη θα αποκτήσουμε και πρόγραμμα εκατό ωρών!

Τότε που η “17 Νοέμβρη” προσπάθησε να σκοτώσει τον Βαρδή

Vardis-Vardinogiannis
Το πρωί της 20ης Νοεμβρίου του 1990 ήταν… διαφορετικό για τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων. Για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη. Αλλά και συνολικά για μια Ελλάδα που βίωνε έντονα πολιτικά πάθη, με τις δολοφονίες πρωταγωνιστών του δημοσίου βίου να αποτελούν “αγαπημένη συνήθεια” για την τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη”. Την οργάνωση-φάντασμα, που μόλις στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας εξαρθρώθηκε, αφού όμως πρώτα είχε προλάβει να παρέμβει στη γονιδιακή εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας. Κάτω από τον μανδύα της δήθεν “επανάστασης”, που φυσικά δεν είχε καμία σχέση με αξίες και ιδανικά. Παρά μόνο με άνανδρες εκτελέσεις.
Εκείνο το πρωί λοιπόν, μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε στη Νέα Ερυθραία κατά του αυτοκινήτου που μετέφερε τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Βαρδή Βαρδινογιάννη, δεν πέτυχε τον στόχο της, λόγω της γερής θωράκισης του οχήματος. Ήταν μάλλον η πιο ακραία απόπειρα της “17 Νοέμβρη” να παρέμβει στα δημόσια πράγματα του τόπου, μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη που είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο του 1989. Αλλά και παλαιότερα, εκείνες των Νίκου Μομφεράτου και Τζώρτζη Αθανασιάδη.
“Ούτε πολιτικό πρόσωπο είμαι, ούτε με την πολιτική ασχολήθηκα, ούτε σε κανένα σκάνδαλο είμαι αναμεμειγμένος”, είχε υποστηρίξει ο Βαρδής Βαρδινογιάννης στη δίκη της “17 Νοέμβρη” στον Κορυδαλλό, επιχειρώντας και ο ίδιος να καταλάβει γιατί η οργάνωση τον είχε επιλέξει ως στόχο.
Μια οργάνωση που προκάλεσε διαρκή αποσταθεροποίηση στον δημόσιο βίο, αφαιρώντας χωρίς αιδώ και τύψεις αθώες ζωές. Ήταν ωστόσο μια εποχή στην οποία μπορούσε κανείς να βρει πρόθυμους… χειροκροτητές των άκρων. Όπως συμβαίνει και σήμερα, έστω και σε άλλη μορφή και περιεχόμενο.   ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ/ysterografa.gr

Η Ελλάδα θα επαναγοράσει το μισό χρέος της!

Christine-Lagarde-Wolfgang-Schaeuble
Σύμφωνα με κύκλους των Βρυξελλών, η Ελλάδα, στα πλαίσια της εκ Γερμανίας προωθούμενης λύσης, θα αγοράσει το μισό του χρέους της που βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών πιστωτών. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, οι ιδιώτες αυτοί πιστωτές θα λάβουν ως αντίτιμο το 25% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που βρίσκονται εις χείρας τους.
Η πρόταση αυτή υποβλήθηκε κατά την διάρκεια των προπαρασκευαστικών της αυριανής Συνόδου συζητήσεων. Με την οικειοθελή επαναγορά ομολόγων, το ύψος του ελληνικού χρέους αναμένεται να μειωθεί κατά έντεκα ποσοστιαίες μονάδες.
Οι ιδιώτες πιστωτές διατηρούν αυτή την στιγμή χρέος αξίας 60 δισ. ευρώ περίπου. Οι υπόλοιποι πιστωτές είναι τα κράτη της ευρωζώνης, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ. Σύμφωνα με τη γερμανική πρόταση, η επαναγορά ομολόγων θα κοστίσει περίπου 7,5 δισ. ευρώ και το μισό εξ αυτών θα καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. Το άλλο μισό θα αποπληρωθεί μέσω των κερδών που έχει καταγράψει η ΕΚΤ από την αγοραπωλησία ελληνικών ομολόγων.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ/ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης: Εννέα παρεμβατικές πολιτικές προτάσεις σε όλους τους τομείς της δομής του κράτους και της οικονομίας


Την έντονη αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης που με τις απόφασης της αποδυναμώνει την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση εξέφρασε το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου με ψήφισμα που ελήφθη με αυξημένη πλειοψηφία και στο οποίο τίθενται εννέα προτάσεις που συνιστούν μια άλλη πολιτική αντίληψη για τον τόπο, μια πολιτική παρεμβατική σε όλους τους τομείς της δομής του κράτους και της οικονομίας.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην εισήγηση του κατήγγειλε την αντισυνταγματική μεθοδολογία της κυβέρνησης που καταλύει την εξουσία που ανατέθηκε από τους πολίτες στην αιρετή Περιφερειακή αλλά και στην Δημοτική Αυτοδιοίκηση

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Πέμπτη στο Δημόσιο


Στάσης εργασίας (από 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου) την προσεχή Πέμπτη, 22 Νοέμβρη 2012, και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.30 μ.μ., πραγματοποιεί την επόμενη η ΑΔΕΔΥ, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις της κατά της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Πέραν αυτών, η εκτελεστική επιτροπή της αποφάσισε ακόμα:
  • Την Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012, θα γίνει σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου, ενώ στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιηθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών, «προκειμένου να συνεχιστεί ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων κατά των απολύσεων, αλλά και της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών που με διαδικασίες αμφίβολης συνταγματικότητας επιταχύνει η τρικομματική κυβέρνηση».

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κορινθίας την Παρασκευή 23/11 στην Κόρινθο

antarsya2311.png
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κορινθίας σάς καλεί σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ενάντια στο λόμπι του ευρώ: Υπάρχει ζωή μετά τα Μνημόνια;» την Παρασκευή 23/11 στις 7:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 54). Θα μιλήσουν οι Αντώνης Δραγανίγος και Χρίστος Τουλιάτος (από το Κεντρικό και το Πανελλαδικό Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντίστοιχα) και ο Αλέκος Αλαβάνος από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.
Για τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο στις 6:00 μμ
 
antarsya
 

To ΔΝΤ απέσυρε το αίτημα για 22.000 απολύσεις

troika-Greeece
Μετά την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, η τρόικα, και πιο συγκεκριμένα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο και είχε την… έμπνευση της συγκεκριμένης προσθήκης στο mail που στάλθηκε στην Αθήνα, απέσυσε την αξίωση για πρόσθετες 22.000 απολύσεις στο δημόσιο.
Είχε προηγηθεί η κάθετη αντίδραση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε και με τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο γραφείο του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.
Νωρίτερα, είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση καθώς μερικές μόλις ώρες πριν από την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα της εκταμίευσης της δόσης, η Τρόικα έβαζε νέα βόμβα στα θεμέλια των διαπραγματεύσεων με την απαίτηση για 22.000 απολύσεις!
Στο υπουργείο Οικονομικών έφθασε το απόγευμα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο η Τρόικα ενημέρωνε ότι ζητεί να αντικατασταθεί το σχέδιο για μετάβαση 25.000 Δημοσίων Υπαλλήλων το 2013 σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με 22.000 απολύσεις.
Η απάντηση της ελληνικής πλευράς ήταν άμεση, ότι δεν συζητά κάτι τέτοιο, ωστόσο, η κίνηση των δανειστών, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δείχνει τις προθέσεις τους και όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που κινούνται εκτιμούν ότι αργά ή γρήγορα θα επανέλθουν με το συγκεκριμένο αίτημα.
Υπενθυμίζεται ότι το Μεσοπρόθεσμο προέβλεπε την ένταξη 25.000 υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013, με τους μισούς από αυτούς να εντάσσονται μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Μάλιστα, υπήρχε και πρόβλεψη για 6250 αποχωρήσεις ανά τρίμηνο.
Οι υπάλληλοι που θα εντάσσονταν στο καθεστώς θα λάμβαναν για ένα χρόνο το 75% του μισθού τους και στη συνέχεια εάν δεν μπορούσαν να μεταταγούν, θα αποχωρούσαν.
Πάντως, στο αρχικό σχέδιο του Μνημονίου, η Τρόικα έκανε λόγο για απολύσεις (dismisals) λέξη η οποία στο αγγλικό κείμενο διαγραφόταν και αντικαθίστατο από τη λέξη αποχωρήσεις (exits).
Η διάταξη δεν μπήκε στο τελικό κείμενο του Μεσοπρόθεσμου, ωστόσο, φαίνεται πως οι δανειστές επιχείρησαν την τελευταία στιγμή να την επαναφέρουν στο κείμενου του Μνημονίου (MOU), που δεν έχει ακόμη συνταχθεί