Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

31η Οκτωβρίου «Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης»



Στο πρώτο Συνέδριο των Τραπεζιτών το 1924 στο
Μιλάνο, οι αντιπρόσωποι 940 τραπεζών από 29 χώρες,
καθιέρωσαν την 31η Οκτωβρίου σαν Παγκόσμια Ημέρα
Αποταμίευσης (World Savings Day), θέτοντας τις
βάσεις για τη σημερινή κυριαρχία τους στην οικονομία.







 
 
 
 
 
 
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Τι είναι το χρήμα;

Το χρήμα είναι οποιοδήποτε αντικείμενο ή εγγραφή χρησιμοποιείται από μια κοινωνία ως μέσο ανταλλαγής και μονάδα υπολογισμού (εμπορικής αξίας ή αγοραστικής δύναμης). Ετσι ξεκίνησε το χρήμα. Σαν μονάδα υπολογισμού για να διευκολύνει τις συναλλαγές των εμπορευμάτων και όχι για να παράγει το.......
ίδιο εμπορευματικές αξίες. Ακόμα κι αν δεχτούμε πως το αποταμιευμένο χρήμα, το κεφάλαιο, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από αποταμιευμένη, δηλαδή νεκρή εργασία, δεν είναι δυνατόν να παράξει επιπλέον πλούτο απ’ αυτόν που εκφράζει. Ο τόκος για τον Αριστοτέλη, ήταν όχι μόνο παράλογος αλλά και επικίνδυνος. «Δεν μπορεί», έγραφε στα Ηθικά Νικομάχεια «να υπάρξει συναλλαγή δίχως ισότητα, ούτε ισότητα δίχως συμμετρία» (ούτ’ ισότης μη ούσης συμμετρίας). Στα δε «πολιτικά» (Βιβλ.1 1259α), έγραφε «Ο τόκος είναι μισητός διότι το χρήμα εφευρέθηκε με σκοπό να διευκολύνει τις συναλλαγές. Αυτός ο τρόπος να κερδίζεις χρήμα από το χρήμα είναι ενάντια στη φύση». Εβλεπε ήδη από τότε, πως ο τόκος θα δημιουργήσει στρεβλώσεις στην ποσοτική σχέση χρήματος και εμπορευμάτων. Σήμερα, έγινε το ίδιο το χρήμα το κατ’ εξοχήν εμπόρευμα, για να φτάσουμε, όχι σε απλές, αλλά σε παρανοϊκές στρεβλώσεις, όπως π.χ. σε μια παγκόσμια φούσκα, γιατί τα κράτη έθνη, που υποτίθεται πως εκδίδουν το χρήμα, δανείζουν τις τράπεζες με επιτόκιο 0,25%-1% κι αυτές με τη σειρά τους επαναδανείζουν τα κράτη με επιτόκια 3%-8% και εμάς τους ιδιώτες με πολλαπλάσια επιτόκια, υπερχρεώνοντάς μας.

Πως αυγατίζει το χρήμα και μάλιστα χρυσά αυγά;






Κρούσμα «θανατηφόρου» μεταχρωματικού έλκους σε πλατάνι κοντά στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Φενεού



krousma-thanatiforoy-metaxromatikou-elkoys-se-platani-
Τα συμπτώματα προσβολής από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους σε ένα πλατάνι στη διασταύρωση του περιμετρικού δρόμου με το δρόμο προς την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Φενεού στην λίμνη του φράγματος «Δόξα» ήταν αρκετά για να σημάνει συναγερμός στην Διεύθυνση Δασών Κορινθίας και να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά για να ληφθούν μέτρα.   
Η προσβολή από την συγκεκριμένη ασθένεια προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από το κόψιμο δυο κλαδιών του δένδρου από μολυσμένο κοπτικό εργαλείο από άλλη περιοχή!
Η υπηρεσία μη έχοντας άλλο αποτελεσματικότερο και αποδοτικότερο μέτρο στη διάθεση της προχώρησε στη νέκρωση του προβεβλημένου ήδη πλατάνου και των περιμετρικών δένδρων που το περιβάλλουν, προκειμένου να εμποδιστεί η μετάδοση της ασθένειας, μέσω του ριζικού τους συστήματος στα αλλά πλατάνια της περιοχής.
Να σημειωθεί ότι το θανατηφόρο για τα πλατάνια μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου, την τελευταία δεκαετία έχει νεκρώσει χιλιάδες αιωνόβια πλατάνια σε όλη τη χώρα. Ο μύκητας Ceratocystis platani, που προκαλεί την ασθένεια, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2003, στη Μεσσηνία και έχει ήδη προσβάλλει και νεκρώσει χιλιάδες πλατάνια στην Πελοπόννησο, ενώ πρόσφατα η ασθένεια εντοπίστηκε και στην Ήπειρο.
Ήδη η περιοχή της λίμνης Δόξας ερευνάται εξονυχιστικά από τους υπαλλήλους και τους φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές του Δασαρχείου Ξυλοκάστρου για τον εντοπισμό πιθανόν και άλλων εστιών.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί ειδική απόφαση καθορισμού «Ζωνών προστασίας» της περιοχής από την συγκεκριμένη ασθένεια.Τέλος καλούνται όσοι αντιλαμβάνονται ημίξηρα και ξερά πλατάνια να συνδράμουν ενεργά ενημερώνοντας αμέσως για την ακριβή θέση τους τα Δασαρχεία του Νομού ή την Δ/νση Δασών Κορινθίας στα τηλέφωνα 27410 23843 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 27410 23843 end_of_the_skype_highlighting, Δασαρχείο Κορίνθου 27410 24578 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 27410 24578 end_of_the_skype_highlighting και 28276 Δασαρχείο Ξυλοκάστρου 27430 28888 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 27430 28888 end_of_the_skype_highlighting).
ΠΗΓΗ: econews.gr   

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Ναυπάκτου για να βρεθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα


Έξω από το δημαρχείο βρέθηκαν το πρωί δεκάδες φοιτητές του ΤΕΙ Ναυπάκτου...
Όπως διαβάζουμε στο nafpaktianews.gr διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που διαμορφώνεται σχετικά με την καταβολή του ενοικίου από πλευράς Δήμου προς το ίδρυμα.

Ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα.
Έκαναν πορεία μέσα στην πόλη της Ναυπάκτου και έκλεισαν συμβολικά κεντρικούς δρόμους.
 

Ο Ηρακλής υπέρ του Αρβανίτη!


Ανακοίνωση για τη διακοπή της εκπομπής του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη στην ΝΕΤ εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 έχει καταγγείλει πολλάκις τις φασιστικές μεθόδους και τις καθόλα αντιδημοκρατικές πρακτικές της πολιτείας στις οποίες έρχεται ενάντια τόσο ο σύλλογος όσο και οι φίλαθλοι μας τα τελευταία χρόνια και δεν θα φοβηθεί το ίδιο να πράξει και τώρα.

Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι αυτονόητο δικαίωμα όλων και για αυτό θα φωνάζουμε και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή όταν αυτά τα δικαιώματα καταπατούνται.

Η βίαιη διακοπή της εκπομπής της ΝΕΤ “Πρωινή Ενημέρωση” με συντελεστές τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, αποτελεί ακόμα ένα δείγμα της φασιστικής ατμόσφαιρας που μας περιβάλλει τα τελευταία χρόνια.

Κάποιοι άνθρωποι, έχοντας διοριστεί-οριστεί σε κρατικές-διευθυντικές θέσεις, έχοντας στο βιογραφικό τους αλήστου μνήμης “αποκλειστικές” συνεντεύξεις με διάφορες εγχώριες STAR, υπακουούν σε εντολές των ανωτέρων τους δίχως αντίρρηση και χωρίς κανέναν δισταγμό.

Η πραγματικότητα είναι ότι από αυτούς δεν περιμέναμε να αντιδράσουν υπέρ των 2 δημοσιογράφων γιατί όταν έχεις συναλλαγές με κυβερνητικά στελέχη με αντάλλαγμα κρατικές θέσεις, συμμορφώνεσαι στις υποδείξεις τους και ξεχνάς τόσο την έννοια της ελευθερίας του λόγου όσο και την έννοια της δημοκρατίας.

Οφείλουμε λοιπόν, να σταθούμε στο πλευρό του κ.Αρβανίτη και της κ.Κατσίμη και δηλώνουμε ότι δεν θα συμβιβαστούμε με κανέναν, που θέλει να είμαστε αμέτοχοι παρατηρητές και θα βρεθούμε απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να μας το απαγορεύσει".

Άγριος καβγάς Ντόρας - Λαφαζάνη με αφορμή το ΤΑΙΠΕΔ



Σφοδρή κόντρα ξέσπασε στη βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις αποκρατικοποιήσεις. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε το ΤΑΙΠΕΔ “όργανο ξένων συμφερόντων” για να πάρει την οργισμένη απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη “εσείς είστε όργανο ξένων συμφερόντων”..

Και ακολούθησε ο εξής διάλογος

Μπακογιάννη: αν ξέρετε ότι είναι όργανο ξένων συμφερόντων να το αποδείξετε αλλιώς να σιωπήσετε. Επιτέλους, έχουμε ξεχάσει την ελληνική γλώσσα εδώ μέσα στη βουλή και λέμε ό,τι θέλουμε

Λαφαζάνης: Φωνάζετε για να σας φοβηθούμε; Δεν σας φοβόμαστε κ.Μπακογιάννη. Πρώτη φορά ακούτε τη φράση όργανο ξένων συμφερόντων;

Μπακογιάννη: Εσείς είστε το όργανο των ξένων συνμφερόντων που θέλετε να γυρίσει η χώρα στη δραχμή. Έλεος πια

Λαφαζάνης: το έλεος να το πείτε αλλού. Εγώ ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα. Το σχέδιό σας για αποκρατικοποιήσεις αποτελεί παράδοση εθνικής κυριαρχίας.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος άσκησε κριτική στον κ. Λαφαζάνη λέγοντας πως όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιποιούν τιμή για το Κοινοβούλιο. “Δεν ειναι δυνατόν να αποκαλεί όργανο της εκτελεστικής εξουσίας ως όργανο ξένων συμφερόντων” συμπήρωσε ο υπ. Οικονομικών.

Γκάλοπ - κόλαφος για τον Ομπάμα - Ο τυφώνας «Σάντι» ευνοεί τον Ρόμνεϊ

Δύο δημοσκοπήσεις - κόλαφος για τον νυν πλανητάρχη δόθηκαν πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα προκαλώντας πονοκέφαλο στο επιτελείο των Δημοκρατικών. 
Την ώρα που οι δύο μονομάχοι, Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ δίνουν μάχη στήθος με στήθος διεκδικώντας τον προεδρικό θώκο, η επέλαση του τυφώνα «Σάντι» φαίνεται ότι ευνοεί τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των ινστιτούτων Gallup και Rasmussen.
Λίγες ώρες αφότου το σούπερ - φαινόμενο άρχισε να πλήττει την μητρόπολη του κόσμου, Νέα Υόρκη, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup δίνει σαφές προβάδισμα στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο στην πρόωρη ψηφοφορία.
Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο επίμονος Μορμόνος , Μιτ Ρόμνεϊ προηγείται κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες έναντι του αντιπάλου του, Μπαράκ Ομπάμα, στις πρόωρες κάλπες που έχουν στηθεί στις αμερικανικές πολιτείες (52% για τον Ρόμνεϊ έναντι 45% για τον Ομπάμα ).
Ήδη πάνω από το 15% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα , επισημαίνει η δημοσκόπηση.
Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση του Rasmussen δείχνει ότι ο επίμονος Μορμόνος είναι σε θέση να κερδίσει τη μάχη για την αμερικανική προεδρία . Να κερδίσει, δηλαδή, τουλάχιστον 279 εκλέκτορες.
protothema.gr
 
 
 

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

 
Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, φοιτητές καθολικού πανεπιστημίου στο οποίο ανακηρύχθηκε επίτιμη διδάκτωρ.«Κριστίν δολοφόνε!» φώναζαν οι...
φοιτητές στο Βέλγιο που υποδέχθηκαν την Κριστίν Λαγκάρντ, κρατώντας ένα πανό όπου παίζοντας με τα αρχικά του ΔΝΤ στα αγγλικά (IMF) έγραφαν Διεθνής Νομισματική Αποτυχία (International Monetary Failure).
 
FIMOTRO

ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΦΟΡΙΩΝ


Την αντίθεσή της «στην προωθούμενη κατάργηση 127 εφοριών (ΔΟΥ) της χώρας» εκφράζει, με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή...
της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, οι ρυθμίσεις αυτές προκαλούν την περαιτέρω διόγκωση της φοροδιαφυγής και ενισχύουν την ταλαιπωρία των φορολογουμένων.
Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την απόπειρα ιδιωτικοποίησης των φορολογικών αντικειμένων», ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εφοριακούς και δηλώνει τη συμπαράστασή της σε κάθε μορφή αγώνα (διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων) που οργανώνεται από τους τοπικούς Φορείς, με στόχο την ανάκληση αυτών των αποφάσεων.

«Πύρρειος» λήξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα! - Αντιδράσεις

«Πύρρειος» λήξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα! - Αντιδράσεις
 
«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων ολοκληρώθηκε»
ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την βελτίωση των όρων της συμφωνίας. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες: «Το λιγότερο ατυχή» χαρακτηρίζει την δήλωση του πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και προσθέτει ότι «το κρίσιμο πολιτικό στάδιο της διαπραγμάτευσης όχι μόνον δεν τελείωσε αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Διαφωνεί με την κατάληξη της διαπραγμάτευσης, εμμένει στη θέση της ότι δεν ψηφίζει τα εργασιακά, ανακοίνωσε η ΔΗΜΑΡ.
Η διαπραγμάτευση δεν έγινε ποτέ
, ο κ. Σαμαράς αγνοώντας τον ελληνικό λαό, έδωσε μία παράσταση «δήθεν» διαπραγμάτευσης, θέτοντας τώρα ένα εκβιαστικό - τρομοκρατικό δίλημμα λένε ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ και Οικολόγοι Πράσινοι. Οι ανακοινώσεις τους. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη Συμφωνία με την τρόϊκα...

Πέτρος Τατούλης:Mέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει παραδοθεί στους Πελοποννήσιους πολίτες το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα


«Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει παραδοθεί στους Πελοποννήσιους πολίτες το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα με την παράκαμψη της κοιλαδογέφυρας» δήλωσε ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου θα συζητηθεί στο ελεγκτικό συνέδριο η συμπληρωματική σύμβαση που εκκρεμεί, και «δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εξέλιξη παρά η θετική», όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας παράλληλα την ξεκάθαρη στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων με συμβάσεις παραχώρησης.
«Η απόλυτη τήρηση των όρων των συμβάσεων παραχώρησης έτσι όπως ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν αδιαπραγμάτευτο ζήτημα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, διευκρινίζοντας ότι για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα απομένει η κατασκευή του συνόλου της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας»

Πρόταση-βόμβα του Εισαγγελέα για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ζαχάρω : Ενοχή για τους πέντε από τους έξι κατηγορούμενους.


 
Ολοκληρώθηκε η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας Γιώργου Καράτσαλου για τις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007. Ο εισαγγελέας, με πλήρεις και αναλυτικές λεπτομέρεις για κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία και την καταδίκη για τις πράξεις tην ενοχή των πέντε εκ των έξι κατηγορουμέμων για τις οποίες κατηγορούνται, των:
Σοφίας Νικολοπούλου (ηλικιωμένη που  μαγείρευε και φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά)

Χαράλαμπου Καφύρα (νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και Νομάρχης Ηλείας το 2007, για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων ),
Πανταζή Χρονόπουλου (πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων ),
Παναγιώτη Τσούρα (ο τότε πυροφύλακας Μίνθης, για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων )
Νίκου Μιχαλόπουλου (ο τότε επικεφαλής του Π.Κ. Κρεστένων, για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων ).
Ο Εισαγγελέας πρότεινε τη μη καταδίκη (αθώωση ουσιαστικά) του έκτου κατηγορούμενου, Φώτη Παππά, Β´  υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος εκείνη την περίοδο , επειδή δεν φέρει ευθύνη για όσα κατηγορήθηκε.

Η αγόρευση διήρκεσε μία ώρα περίπου και το δικαστήριο διέκοψε για τις 7-8-9 Νοεμβρίου, όταν και θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγώγής και η υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

O Εισαγγελέας προέτρεψε τους δικαστές να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους στην Ιταλία, όπου για τον σεισμό της Ακουίλα φυλακίστηκε κυβερνητικός αξιωματούχος, και να τολμήσουν κάτι αντίστοιχο.

patrisnews.com

Ένας Βενιζέλος από τη Μεσσηνία στο “τιμόνι” του FBI!

Με πολυετή πείρα και πολλές επιτυχίες στην έρευνα και την εξιχνίαση εγκλήματος σον τομέα της έρευνας και εξιχνίασης εγκλήματος, κάθε μορφής, ο ομογενής Γεώργιος Βενιζέλος διορίστηκε διευθυντής του FBI, στη Νέα Υόρκη. Ο Γεώργιος Βενιζέλος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο FBI το 1991 από τη Βοστώνη, όπου ασχολήθηκε με εγκλήματα του κοινού Ποινικού Κώδικα. Το 1997 προήχθη σε διευθυντική θέση στο Τμήμα του FBI στην Ουάσιγκτον και ασχολήθηκε με το οργανωμένο ρωσικό έγκλημα, ενώ υπηρέτησε επί επτά χρόνια σε διευθυντική θέση στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος μιλώντας στον “Εθνικό Κήρυκα” δήλωσε “είμαι πολύ χαρούμενος. Το Τμήμα του FBI στη Νέα Υόρκης είναι πολύ μεγάλο, το μεγαλύτερο ίσως σ’ όλη τη χώρα, και προσβλέπω με ενθουσιασμό να πάω στη Νέα Υόρκη. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω πριν το τέλος της σταδιοδρομίας μου”.
Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητές του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στην κορυφή βρίσκεται η πρόληψη κάποιας τρομοκρατικής ενέργειας.
“Η πόλη της Νέας Υόρκης ήταν και θα είναι πάντοτε ο στόχος κάποιας τρομοκρατικής επίθεσης, γι’ αυτό είναι πολύ σπουδαίο να κάνουμε ό,τι μπορούμε για το θέμα της τρομοκρατίας”, τόνισε. “Ψηλά στις προτεραιότητές μου θα είναι και το οικονομικό έγκλημα, καθότι η Νέα Υόρκη είναι η οικονομική πρωτεύουσα του κόσμου και θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως κρατούμε τη Γουόλ Στριτ “έντιμη”». Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, o οποίος μέχρι σήμερα ήταν διευθυντής του FBI στην πόλη της Φιλαδέλφειας, το Τμήμα του στη Νέα Υόρκη έχει περίπου 2.200 στελέχη και πράκτορες, τους οποίους θα επιβλέπει και θα συντονίζει ο ίδιος προσωπικά. Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει υπερήφανος για την ελληνική του καταγωγή. Γνωρίζει αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα, όπως τον παρότρυνε η γιαγιά του. Στην ερώτηση πώς αισθάνεστε ως παιδί μεταναστών να φτάνει σ’ αυτό το υψηλό επίπεδο στον τομέα του, υπογράμμισε πως είναι πάρα πολύ υπερήφανος για την ελληνική του κληρονομιά, ενώ εξέφρασε τη λύπη του που δεν ζουν οι γονείς του, οι οποίοι κατάγονταν από τη Μεσσηνία, να χαρούν με την άνοδό του. Ο πατέρας του μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1940. Ήταν επιτόπιος καπετάνιος λιμένος και εργαζόταν για την εταιρεία «Hellenic Lines», με έδρα τον Πειραιά και το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ο Γεώργιος Βενιζέλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Edgewater, της Νέας Υερσέης και σπούδασε στο πανεπιστήμιο Fordham. Έχει επισκεφθεί την Ελλάδα πολλές φορές. Με την Ελληνίδα σύζυγό και τα τέσσερα παιδιά τους, που πήγαν στο ελληνικό και στο κατηχητικό σχολείο, εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή. Το 2011 ο Γεώργιος Βενιζέλος τιμήθηκε από την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου, του Απερ Ντάρμπι στην Πενσιλβάνια.

newsit.gr

Δεν μειώνεται η σύνταξη όσων πήραν εφάπαξ μετά το '95

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής φαίνεται ότι έχει το πακέτο των μέτρων σε ό,τι αφορά στις συντάξεις.Όλα δείχνουν πως έχει αποσυρθεί η μείωση μέσω έκτακτης εισφοράς 1%-3% στις συντάξεις όσων μετά το 1995 πήραν πιο υψηλό εφάπαξ.
Πρέπει όμως να καλυφθεί αυτό το κενό των 50 εκατομμυρίων ευρώ και έτσι μεγαλώνουν οι μειώσεις για όλους.
Έτσι οι συντελεστές μείωσης που γνωρίζαμε ως τώρα για τις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ. Όλα δείχνουν ότι η νέα μείωση για ποσά από 1.000 ως 1.500 ευρώ θα είναι 5% (ή 4%), στο 10% θα είναι η μείωση για τα ποσά από 1.500 ως και 2.000 ευρώ, στο 15% η μείωση για τα ποσά από 2.000 ως και 3.000 ευρώ και 20% για τις συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ.
Στα ποσά υπολογίζεται το σύνολο κύριας επικουρικής και επιδομάτων.
Δηλαδή μετά την ψήφιση των μέτρων μια σύνταξη των 1.200 ευρώ πέφτει στα 1.140 και αντίστοιχα μια σύνταξη των 1.800 ευρώ στα 1.620.

Τα χειρότερα πέρασαν – Εικόνες αποκάλυψης σε Νέα Υόρκη και Νιού Τζέρσεϊ με το πρώτο φως της μέρας. Τουλάχιστον 26 νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές σε Νέα Υόρκη και Νιού Τζέρσεϊ από την Sandy


- Έσπασε φράγμα στο Νιού Τζέρσεϊ, "αφανίστηκαν" από την πλημμύρα τρεις πόλεις
- 16 νεκροί στις ΗΠΑ και μια γυναίκα στον Καναδά τα θύματα του τυφώνα
- Ο Ομπάμα κήρυξε Νέα Υόρκη και Νιού Τζέρσεϊ σε κατάσταση "μέγιστης καταστροφής"
- Τουλάχιστον 7 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα
- VIDEO

Εικόνες απόλυτης καταστροφής με τους νεκρούς, μέχρι στιγμής, να έχουν φτάσει τους 26, ανάμεσά τους και δυο παιδιά ηλικίας 11 και 13 ετών.

Η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος του Sandy. Μπορεί από τυφώνας να "υποβαθμίστηκε" σε καταιγίδα, αλλά η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Το πρώτο φως της μέρας αποκάλυψε βιβλικές εικόνες. Σπίτια κατεστραμμένα. Αυτοκίνητα "θαμμένα" κάτω από δέντρα. Πινακίδες να έχουν πέσει στους δρόμους. Στο Νιού Τζέρσεϊ, φράγμα στην κομιτεία Μπέργκεν έσπασε και πλημμύρισαν οι πόλεις Μούναχι, Λιτλ Φέρι και Καρλσταντ, όπου η στάθμη του νερού έφτασε το 1,2 ως 1,5 μέτρο.
Πολλοί κάτοικοι ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών τους για να γλιτώσουν, εικόνες που θυμίζουν την καταστροφή στη Νέα Ορλεάνη, από των τυφώνα Κατρίνα το 2005. Έγινε επιχείρηση εκκένωσης και των τριών πόλεων.

 .


Σύμφωνα με την Τζιν Μπαράτα, επικεφαλής των τοπικών αρχών στην κομητεία Μπέργκεν, οι τρεις πόλεις αφανίστηκαν από τις πλημμύρες. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Σαμαράς: Η διαπραγμάτευση τελείωσε! Τουλάχιστον 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λένε ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα - Όχι και από ΔΗΜΑΡ



Με μια λιτή αλλά σαφή δήλωση, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σήμανε την λήξη των διαπραγματεύσεων και δείχνει αυτό που μετέδιδε από χθες το Newsit, την αποφασιστικότητά του να περάσουν τα μέτρα - με όποια μορφή και αν έρθουν στην Βουλή και να θέσει τα άλλα 2 κόμματα προ των ευθυνών τους.

Ο κ. Σαμαράς από χθες (διαβαστε την είδηση) τόνιζε σε κάθε ευκαιρία την αποφασιστικότητά του να προχωρήσουν όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Την ώρα λοιπόν που ο κ.Σαμαράς διατράνωνε την αποφασιστικότητά του να μην συρθεί η χώρα στο χάος, δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κασσής δήλωναν στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Προς το όχι προσανατολίζονται και άλλοι βουλευτές και το άφησαν να εννοηθεί στις τοποθετήσεις τους. (διαβαστε την είδηση)

Το ίδιο κλίμα, αν όχι χειρότερο υπάρχει στην ΔΗΜΑΡ


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την γραπτή δήλωση του πρωθυπουργού τονίζει: "Η ΔΗΜΑΡ πάλεψε για τις εργασιακές σχέσεις με συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου να προστατευθούν τα ήδη αποδυναμωμένα εργασιακά δικαιώματα. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν τη βρίσκει σύμφωνη. Η ΔΗΜΑΡ εμμένει στις θέσεις της."

Τι λέει στην γραπτή του δήλωση:

«Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό» και επισημαίνει «κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου, πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή».

«Εφ' όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα βγει από την κρίση».

Χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους λέει: «το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο, το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη, από οικονομική άποψη και - ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη».

Και καταλήγει «αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά».

Για το θέμα της ψήφισης των μέτρων και των αντιρρήσεων από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, η πλευρά Σαμαρα επισημαίνει ότι ακόμα και το ΠΑΣΟΚ να θελήσει να μην ψηφίσει, ακόμα και αν οι βουλευτές του αποχωρήσουν στο εντευκτήριο τα μέτρα θα ψηφιστούν με την πλειοψηφία των παρόντων!

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ

«Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό.
Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου. Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή...
Εφ' όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Και θα βγει από την κρίση.
Πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.
Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο...
Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος.
Και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη. Από οικονομική άποψη και - ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη.
Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν.
Κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά».

newsit.gr

Δ. Σκούρας: «Η πρόεδρος του ΔΣ μεροληπτεί προκλητικά υπέρ της δημοτικής αρχής»


Σε δηλώσεις του στην korinthiannews.gr ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Δ. Σκούρας αναφέρει: «Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κα Χ. Καζάνη μεροληπτεί με τρόπο προκλητικό υπέρ της δημοτικής αρχής και του δημάρχου.
Όταν «στριμώχνονται» τα πράγματα για τη δημοτική αρχή παρεμβαίνει προκλητικά στους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επεισόδια…».

ΣΣ. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Καζάνη …τα ακούει από τους δημοτικούς συμβούλους για το θέμα αυτό…

korinthiannews.gr

Το πρόβλημα ρευστότητας δεν θα λυθεί ούτε με την εκταμίευση της δόσης

Του Άγη Βερούτη

Με εντυπωσιάζει πώς δεν βλέπουν οι περισσότεροι ότι το πρόβλημα της ρευστότητος ΔΕΝ θα λυθεί με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις, διότι αυτή θα πληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, και λήξεις ομολόγων.

Πόσο μάλλον αν αυτή δοθεί σε δόσεις, όπως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προτείνει το ΔΝΤ.

Τα παραπάνω φυσικά αφήνουν την Ελληνική οικονομία που έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 45 δις ευρώ στα τελευταία 3 χρόνια σε δραματική κατάσταση.

Μια νέα τρύπα θα δημιουργηθεί στο τραπεζικό σύστημα, από τα μη-εξυπηρετούμενα στεγαστικά (NPL's) που φτάνουν ήδη στο 20%-25% αναλόγως την τράπεζα, και τα μη-εξυπηρετούμενα καταναλωτικά που φημολογείται ότι φτάνουν και το 35% σε κάποιες τράπεζες.

Επιπροσθέτως, οι οφειλές προς το κράτος, ακόμη και αν θέλει να πληρώσει ο φορολογούμενος, κινδυνεύουν από στάση πληρωμών λόγω έλειψης ρευστότητας των ιδιωτών. Αυτό θα προκαλέσει με τη σειρά του κατάρρευση εσόδων του κράτους, και μετά στάση πληρωμών του κράτους, σειρά κατασχέσεων περιουσιών ιδιωτών, και είσπραξη φόρων με το πιστόλι στο χέρι.

Τί δεν καταλαβαίνει κάποιος όταν λέμε "αγχόνη ρευστότητας";

Σίγουρα κάθε λύση παροχής ρευστότητας μπορεί να παρατείνει το χρόνο εξυγίανσης της οικονομίας, και να μας δώσει τον έυλογο χρόνο να μειωθούν οι σπατάλες ουσιαστικά.

Επίσης όσο υπάρχει η έλλειψη ρευστότητος, οι αξίες των παγίων στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να απομειώνονται, και η οικονομία θα γίνεται ακόμη πιο ευάλλωτη.

Περιφερεια​κό Φόρουμ Πολιτών: Ενέργεια και Περιβάλλον - Προοπτικές για την Ανάπτυξη


Εναρκτήρια ομιλία στο Περιφερειακό Φόρουμ που θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου όπου θα ως συμμετέχουν ως κεντρικοί ομιλητές Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στελέχη της ΕΕ.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργανώνει Περιφερειακό Συνέδριο στην Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2013.
Το Περιφερειακό Φόρουμ Πολιτών θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16.30 και απευθύνεται προς τους αρμόδιους φορείς, την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, τις Ενώσεις Πολιτών, τον Τύπο και τα ΜΜΕ αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό.
Θα συμμετάσχουν ως κεντρικοί ομιλητές Μέλη του ΕΚ, στελέχη της ΕΕ, ενώ εναρκτήρια ομιλία θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών πάνω σε σημαντικά θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια, όπως η ενέργεια, τα περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με μοχλό τη διάδραση μεταξύ ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα διεξαχθεί επίσης σεμινάριο που απευθύνεται στον Τοπικό και Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ, με την υποστήριξη της ΕΣΗΕΠΗΝ. Το σεμινάριο αυτό αποσκοπεί στην ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με τις νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και τα μέσα και εργαλεία που διαθέτουν το ΕΚ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την διευκόλυνση του έργου τους όσον αφορά την κάλυψη της ευρωπαϊκής επικαιρότητας.
Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 κλιμάκιο Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στελεχών, συνοδευόμενο από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου καθώς και στελέχη της Ε.Ε. θα μεταβεί στη Μεγαλόπολη όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς και πολίτες στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης στις 12.00. Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί επίσης το Αιολικό Πάρκο καθώς και το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

"ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

Τρίπολη - Μεγαλόπολη, 1-2 Νοεμβρίου 2012

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Επίθεση Πάγκαλου στον Αρβανίτη: "Είναι φανατικός, στρατευμένος, χωρίς ταλέντο και με αδιάφορη εκπομπή"!


"Έκανε το κομματικό του καθήκον, συκοφάντησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, συκοφάντησε την Αστυνομία και εξύμνησε τους διαδηλωτές, γιατί όλοι οι διαδηλωτές έχουν πάντα δίκιο".

Σφοδρή επίθεση κατά του Κώστα Αρβανίτη εξαπέλυσε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος από τον αέρα της ραδιοφωνικής του εκπομπής στον Βήμα FM.

Για όσα έγιναν στην Πρωινή Ενημέρωση είπε: Ήταν ανακρίβειες αυτά που έλεγαν οι δημοσιογράφοι και μάλιστα έθεσαν και θέμα παραίτησης του υπουργού, ενώ διαβάζω σήμερα ότι η Εισαγγελία έστειλε στον ανακριτή τη δικογραφία, άρα θεωρεί βάσιμες τις καταγγελίες της Αστυνομίας κι επομένως βάσιμη και την μήνυση που κάνει ο κ. Δένδιας στην Guardian που τα είχε γράψει αυτά.

Ο δημοσιογράφος δεν έχει το δικαίωμα να λέει «Ζήτω η Guardian, κάτω ο Έλληνας υπουργός, να παραιτηθεί», εκτός αν είναι στρατευμένος.

Στο ερώτημα αυτό που γεννάται, απαντάω ναι. Στο ερώτημα αν ο δημοσιογράφος μπορεί να είναι στρατευμένος στην δημόσια τηλεόραση, απαντάω όχι, διότι στην δημόσια τηλεόραση πληρώνουμε όλοι.

Θεωρώ στρατευμένο το επεισόδιο, γιατί ζήτησαν αστοιχείωτα με ψεύδη και χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα την παραίτηση του κ. Δένδια, χωρίς να τον έχουν ρωτήσει ή ακούσει. Η απόλυση είναι θέμα εκτίμησης της διοίκησης. Κι εγώ θα προτιμούσα να τον έχει επιπλήξει, για να μη τον κάνουμε και ήρωα.

Για τον Κώστα Αρβανίτη είπε:Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο. Βρισκόταν στα οδοφράγματα της Κερατέας. Δεν έχω πατήσει στην εκπομπή του στην ΕΡΤ. Διότι κάθε φορά που πήγα, αντιμετώπισα έναν φανατικό και στρατευμένο άνθρωπο. Δεν έχω τη διάθεση να κάνω συνομιλίες με τέτοιου είδους δημοσιογράφους. Δεν θα ήθελα τέτοιες συνομιλίες ούτε καν σε ένα ιδιωτικό μέσο. Θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να έχει μια διακριτικότητα. Πόσω μάλλον όταν είναι δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή όταν είναι δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, που έχει αυξημένο καθήκον διακριτικότητας και αντικειμενικότητας.

Είναι βαρύτατο παράπτωμα και μάλιστα όταν το κάνει στέλεχος γνωστού κόμματος. Γιατί δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Ήθελε να πει κάτι εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης-είναι πολύ νευραλγικό Υπουργείο. Όφειλε ο Υπουργός ή κάποιος από την Αστυνομία να έχει και αυτός το λόγο στην εκπομπή.

Εάν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, να μη μιλήσει. Να το βουλώσει! Αλλά δεν το βούλωσε. Έκανε το κομματικό του καθήκον, συκοφάντησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, συκοφάντησε την Αστυνομία και εξύμνησε τους διαδηλωτές, γιατί όλοι οι διαδηλωτές έχουν πάντα δίκιο.

Κακώς είναι στην τηλεόραση κατ’ αρχήν. Είναι ένας δημοσιογράφος χωρίς ταλέντο, η εκπομπή του δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Ποια ήταν η θεαματικότητα αυτής της εκπομπής; 1,7 %;

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

 

Zappit.gr

Οι «υπέρ-ήρωες» Ράδιο Αρβύλα στον τόπο του εγκλήματος



Επιτέλους οι Ράδιο Αρβύλα ξανά στις οθόνες μας. Η παρέα από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ξανά στο τόπο του εγκλήματος για να σχολιάσει με το δικό της τρόπο την επικαιρότητα.

Αίσθηση προκάλεσε το νέο σήμα της εκπομπής όπου φόρεσαν τις στολές υπερηρώων και πέταξαν μέχρι το σπίτι μας. Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν...

Πέθανε ξαφνικά ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα

Δύσκολες ώρες για τον Αλέξη Τσίπρα. Τις πρώτες πρωινές ώρες πέθανε αιφνιδιαστικά ο πατέρας του Παύλος.

Ο Παύλος Τσίπρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και τελικά υπέκυψε από καρδιακό επεισόδιο. Ήταν 78 ετών.Ο πατέρας του, Παύλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών «προδομένος» από την καρδιά του.
Λέγεται πως τα τελευταία χρόνια είχε πολλά προβλήματα υγείας. Αλλά η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σπίτι του, απλά διαπίστωσε το θάνατο του.
Hταν πατέρας τριών παιδιών. Ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση και φυλακίστηκε γι αυτήν.
Η κηδεία του έγινε σήμερα, Τρίτη 30/10, στις 16:00 στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Διονύσου.
Θερμή παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν στους Γιατρούς του Κόσμου, στους λογαριασμούς
Εθνική Τράπεζα 141/29611217
Alpha Bank 199/002002002401

Ποιος ήταν ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος
Ο Παύλος Τσίπρας γεννήθηκε το 1934 σε ένα ορεινό χωριό της Άρτας. Το Αθαμάνιο στο ορεινά Τζουμέρκα έγινε αργότερα θέατρο επιχειρήσεων του ΕΑΜ και από νωρίς «μυήθηκε» κι εκείνος στην Αριστερά, αφού και ο πατέρας του ήταν στην αντίσταση.
Ήταν πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα και πατέρας τριών παιδιών. Μιας κόρης και δυο αγοριών. Ο Αλέξης είναι ο βενιαμίν της οικογένειας.
Στη διάρκεια της δικτατορίας, ο Παύλος Τσίπρας, ανέπτυξε αντιδιδακτορική δράση. Το 1968 φυλακίστηκε αντί του αδερφού του, Ηλία, ο οποίος καταζητούνταν για την υπόθεση της Δημοκρατικής Αντίστασης Κρήτης.
«Στα χρόνια πριν από τη δικτατορία ήταν ψηφοφόροι της ΕΔΑ, αριστεροί αλλά όχι ενταγμένοι πολιτικά. Μετά τη μεταπολίτευση, οι γονείς μου ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Ήταν από τους πολλούς αριστερούς που με το όραμα της αλλαγής, με την εμβληματική φυσιογνωμία του Ανδρέα Παπανδρέου, περάσανε στο ΠΑΣΟΚ», έχει πει για τους γονείς του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του προεκλογικά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επίσης... αποκαλύψει τις έντονες συζητήσεις του ίδιου και των αδερφών του με τον πατέρα τους, την περίοδο του ειδικού δικαστηρίου.

newsit.gr
 

Το έλα να δεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ - Τι ειπώθηκε και από ποιούς


Καζάνι που βράζει είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Παρά την μακροσκελή ομιλία Βενιζέλου και την προσπάθειά του να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τόσο τις αποκρατικοποιήσεις όσο και τα μέτρα, συνάντησε τα όχι από τουλάχιστον 4 βουλευτές.
Oι τοποθετήσεις που ακολούθησαν είναι χαρακτηριστικές.

Σκανδαλίδης: Έχω θεμελιώδη διαφωνία με την αφήγηση σου. Οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία. Λέγαμε ψέματα στο λαό κ αυτά
οδήγησαν στον εκφασισμό. Οι προϋποθέσεις έχουν προσπεραστεί με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές.
Πως μπορεί ένας βουλευτής να εμπιστευθεί ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια, όταν ο διοικητής της Αγροτικής έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό. (για αποκρατικοποιήσεις)
(Για Σαμαρά): Θέλει να λύσει το πρόβλημα των τραπεζιτών.
(Για τα μέτρα Ψήφιση των μέτρων, ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Να μην
ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ.

Χρυσοχοϊδης: Yπηρετήσαμε το ψέμα τόσα χρόνια , φορτώσαμε 150 δις τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι. Η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος.
(Για αποκρατικοποιήσεις): Η πολιτεία έχει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να τις φέρει εις πέρας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε βαποράκια που τώρα είναι και μπατίρηδες να παίξουν ρόλο.
Πρόεδρε, οι στρατηγικές που έχεις ακολουθήσει έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές.

Χαρακτηριστικός ήταν και ο διάλογος μεταξύ των κυρίων Ντόλιου και Κασσή. Ο τελευταίος είπε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα.

Ντόλιος: Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα να παραδώσει την έδρα του.
Κασσής: Δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ. Πουλήσατε την Ακρόπολη της ηπείρου με αδιαφάνεια (Δωδώνη) και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις;

Προς το όχι και οι τοποθετήσεις των βουλευτών Κουτσούκου και Κρεμαστινού.

Ο Γιάννης Κουτσούκος είπε: "'Εχουμε γίνει συνιστωσα του Σαμαρα. Ανυπαρκτη η διαπραγμάτευση. Επαχθέστατα τα μέτρα. Αν αυτά είναι τα μέτρα που ακούμε δεν πρέπει να τα ψηφίσουμε."

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός: "Δεν θέλω να τα ψηφίσω τα μετρα αλλα αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας θα ψηφίσω".

newsit.gr

Να εμβολιαστούν όλα τα οικόσιτα και αδέσποτα ζώα για λύσσα συνιστούν οι επιστήμονες


Σύμφωνα με τους ειδικούς ο πόλεμος στην πρώην Γιουγκοσλαβία ευνόησε την κάθοδο του ιού στη χώρα μας.
Όχι στον πανικό, ναι στην ενημέρωση και εμβολιασμό όλων των οικόσιτων και αδέσποτων ζώων, συνιστούν ειδικοί επιστήμονες, με αφορμή την επανεμφάνιση του ιού της λύσσας στη χώρα μας μετά από 25 χρόνια.

Ο ιός της λύσσας (το τελευταίο κρούσμα είχε καταγραφεί το 1987) εντοπίστηκε σε αλεπού στο Παλαιόκαστρο Κοζάνης στις 19 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει ήδη ενημερώσει την ευρωπαϊκή επιτροπή, η οποία ζήτησε την εφαρμογή προγράμματος εμβολιασμού των αλεπούδων. Το πρόγραμμα θα είναι πολυετές, θα ξεκινήσει το 2013 και θα χρηματοδοτείται από την ΕΕ κατά 75%. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων και των ποιμενικών σκύλων στην Κοζάνη και τους όμορους νομούς.

Την Πέμπτη οι συντάξεις του ΟΓΑ


Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου του 2012, θα καταβληθεί σε 787.021 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, η σύνταξη του Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου 2012 ανέρχεται σε 347.083.647,94 ευρώ.

Το 1940 και το σήμερα!


Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Περισσότερο παρά ποτέ οι Έλληνες αυτήν την περίοδο που βιώνουν δυσχερείς καταστάσεις που έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής τους, θα αισθανθούν το πραγματικό νόημα της επετείου του ΟΧΙ.

Άλλωστε οι επέτειοι που παραπέμπουν σε ένδοξες περιόδους της πατρίδας μας, φαντάζουν στις δύσκολες στιγμές, ως το αποκούμπι όλων μας και μας δίνουν θάρρος και ελπίδα για το αύριο.

Έτσι και τώρα μετά από μία μακρά περίοδο πλαστής ευημερίας, μία περίοδο που χτίζαμε παλάτια κυριολεκτικά στην άμμο και πιστεύαμε πως θα άντεχαν στις δυσκολίες, ήρθε η στιγμή για την πικρή αλήθεια.

Τίποτα δεν ήταν βασισμένο στο σχεδιασμό, στη δουλειά και στην αληθινή προκοπή.

Αεριτζίδικα λεφτά καταναλώναμε κατά κύριο λόγο και ξοδεύαμε αλόγιστα καίτοι υπερχρεωμένοι και εξαρτώμενοι από τους δανειστές μας.

Να μην κρυφτούν τα κακουργήματα της διαπλοκής, πίσω από ένα δημοσιογραφικό πλημμέλημα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ένας άλλος μύθος που πρέπει να καταρριφθεί άμεσα σχετίζεται με την άποψη πως, μεταξύ αυτών που κέρδισαν πολλά χρήματα και τα μετέφεραν σε τράπεζες του εξωτερικού, ελεγκτέοι είναι μόνον οι αποδεδειγμένα φοροφυγάδες, δηλαδή οι διακινητές μαύρου χρήματος, αυτοί που παρανόμως πλούτισαν χωρίς να καταβάλλουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Συγγνώμη, αλλά επειδή σ’ αυτή τη χώρα ελάχιστα έχουν γίνει νομίμως και τα περισσότερα είτε παρανόμως, είτε απλώς νομότυπα, ο έλεγχος δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στο φορολογικό επίπεδο.

Πρώτον, διότι αν όλοι αυτοί πλήρωναν τους φόρους που έπρεπε να πληρώσουν, τότε δεν θα οδηγούμεθα στην πτώχευση.

Και δεύτερον – και το κυριότερο – επειδή οι περισσότεροι πλούτισαν χάρη στις προνομιακές τους σχέσεις με το κράτος, μέσω της διαπλοκής, με υπογραφές και χαριστικές συμβάσεις και απευθείας αναθέσεις.

ONNEΔ: ΌΧΙ στους κατακτητές των ονείρων της γενιάς μας

Image
Δελτίο Τύπου
για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

72 χρόνια μετά την άρνηση της Πατρίδας μας να συνεργαστεί με τις δυνάμεις του  Άξονα επιλέγοντας την ανεξαρτησία αντί για την υποτέλεια, η δική μας γενιά πρέπει να πάρει τη σκυτάλη και να μπει στη μάχη. Να μην επιλέξει την εύκολη λύση της μιζέριας και της παράδοσης άνευ όρων σε ένα μέλλον που φαντάζει δύσκολο, αλλά να δώσει τη μάχη της απέναντι στη νοοτροπία με την οποία ανατράφηκε.
Η σημερινή νεολαία, η δική μας γενιά, έχει χρέος να επιλέξει το δύσκολο δρόμο.
Αυτόν, της δουλειάς και της προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον βασισμένο στις δικές μας και μόνο δυνάμεις. Όχι δανεικό, όχι υπό κηδεμονία. Αλλά σύγχρονο, παραγωγικό, ευρωπαϊκό.
Μπορεί πλέον οι μάχες να μη δοθούν στην οροσειρά της Πίνδου, ωστόσο με την ίδια φλόγα για ανεξαρτησία από κάθε είδους "κατακτητή", η δική μας γενιά είναι υποχρεωμένη και μπορεί να τα αλλάξει όλα.
Ζήτω η 28η Οκτωβρίου

Από το γραφείο Τύπου
 
onned korimthias.gr

Πελοπόννησος: Portal για τις εξαγωγές και τα αγροτικά προϊόντα

Εξειδικευμένο portal δημιούργησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πελοποννησιακά προΐόντα καθώς και την προώθηση των πελοποννησιακών εξαγωγικών επιχειρήσεων (www.pelopexpo.com). Αφορμή η συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση SIAL, η οποία διοργανώθηκε από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2012 στο Eκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία.

Η έκθεση αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων - Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με περίπτερο εντός του ελληνικού περιπτέρου του ΟΠΕΕ και φιλοξένησε 30 Πελοποννησιακές εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Πέραν του portal, για την μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών διενεργήθηκε viral καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου είχε αναφορά η έκθεση Sial από το προσωπικό της περιφέρειας. Οι πελοποννήσιοι επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους, να συναντηθούν με εισαγωγείς από όλο τον κόσμο αλλά και να λάβουν τεχνογνωσία για τις διεθνής τάσεις από τα περίπτερα των ανταγωνιστών τους.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής, έγινε ενημέρωση του επαγγελματικού κοινού με εξειδικευμένο προσωπικό για τα Πελοποννησιακά προϊόντα, δοκιμές σε πάγκους γευσιγνωσία λαδιού και οίνου, φέτας, μελιού, σύκου στο χώρο της Πελοποννήσου. Ενώ οι παρευρισκόμενοι πελοποννήσιοι εξαγωγείς προχώρησαν σε επιχειρηματικά ραντεβού εντός του διαμορφωμένου χώρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στο κοινό της έκθεσης την Τρίτη 23/10/2012 η πραγματοποίηση μιας live επιδείξης και κεράσματος πελοποννησιακής κουζίνας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στο χώρο γευσιγνωσίας (degustation lounge) του Ελληνικού Περιπτέρου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να γευθούν καγιανά με σύγκλινο, χυλοπίτες με κόκκορα, παραδοσιακό τραχανά, μήλα τηγανητά, πελοποννησιακά κρασιά και πολλές άλλες λιχουδιές της Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μέσω live ανακοίνωσης στα μεγάφωνα του χώρου ενημερωνόταν το κοινό της έκθεσης για την Πελοποννησιακή-Μεσογειακή διατροφή, τον τουρισμό της Πελοποννήσου και φυσικά τα προϊόντα της Πελοποννήσου. Ενώ τη Δευτέρα 22/10/2012 Έλληνας γευσιγνώστης μεταξύ άλλων ενημέρωσε σε ειδική εκδήλωση Γάλλους δημοσιογράφους και blogger γαστρονομίας για τις ποικιλίες των Πελοποννησιακών τροφίμων και ποτών.
Επικεφαλής της Πελοποννησιακής αποστολής στην έκθεση Sial ήταν η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου. Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης, ο πρέσβης της Ελλάδος στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι Παναγιώτης Ζαραγάς, καθώς και αντιπροσωπείες από Χώρες που συμμετείχαν στην Έκθεση.

"Εμπρός δια της λόγχης" του Φώτη Σαραντοπουλου. Παρουσίαση βιβλίου στη Θεσσαλονική

 

Tην ερχόμενη Τετάρτη 31 Οκτωβρίου θα γίνει στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του εξαιρετικού ιστορικού μυθιστορήματος "Εμπρός δια της λόγχης" του καλού φίλου Φώτη Σαραντόπουλου.
Η κυκλοφορία του βιβλίου συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονικής, κάτι που δίνει ξεχωριστή σημασία στην εκδήλωση.

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Ψωμιάδης,Μέρτζος,Παπαθεμελής καθώς και η αρθρογράφος του blog μας δικηγόρος Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι εκδόσεις ΝΙΔΑ σας προσκαλούν
την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, 7:00 μμ
στην αίθουσα «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1),
για την παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος
του Φώτη Μ. Σαραντόπουλου
"Εμπρός δια της λόγχης - Η μεγάλη εξόρμηση (1912-1913)"



Ομιλητές: Αγγελάκη Νεκταρία Ελευθερία Δικηγόρος

Μέρτζος Νικόλαος Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
Πρόεδρος Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών
Παπαθεμελής Στέλιος τ. Υπουργός
Ψωμιάδης Παναγιώτης Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας


Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χατζηδημητρίου Τραϊανός


Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.
Τσόκαρο blog
Οδηγίες για το πως θα πάτε στη παρουσίαση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά με το βιβλίο δήλωσαν κι έγραψαν(όπως μας ενημερώνει η επίσημη ιστοσελίδα του βιβλίου) τα εξής:

Ραγδαία άνοδος στην δυναμική του ΕΣΠΑ στη Πελοπόννησο όπου εκτελούνται έργα 1,5 δις ευρώ


Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για την πορεία των έργων
DSC_2176.jpg
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την άνοδο στην κατάταξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά την αξιοποίηση του προγράμματος του ΕΣΠΑ, του μοναδικού χρηματοδοτικού εργαλείου αυτή τη στιγμή, εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012.
«Με μια πρώτη ματιά μπορεί κανείς να διαπιστώσει την άνοδο κατά τέσσερις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κοιτάζοντας όμως σε βάθος θα διαπιστώσει την εξαιρετική δυναμική του προγράμματός μας, εφόσον αυτή τη στιγμή υλοποιούνται έργα ύψους 1,5 δις ευρώ, που αντιστοιχούν στο 20% του συνόλου του προγράμματος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος ταυτόχρονα στις εγγενείς αδυναμίες κατάρτισής του εξαρχής. Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη οι δύο βασικές αδυναμίες έγκεινται στην αδυναμία υλοποίησης των έργων από τους δικαιούχους και στην αδυναμία των πιστωτικών ιδρυμάτων να υποστηρίξουν τους αναδόχους των έργων.
«Συνέπεια αυτών αποτελούν και έργα τα οποία είναι ενταγμένα, παραμένουν ωστόσο ανενεργή λόγω των αδυναμιών των δικαιούχων, κατάσταση, η οποία με τις μεθοδικές μας παρεμβάσεις έχει αρχίσει να αλλάζει».  

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ​ΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙ​ΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ


Την παντελή αδιαφορία και απαξίωση της Ελληνικής Πολιτείας έναντι των ευρημάτων-μνημείων του αρχαίου πολιτισμού των Ιλλυριών, προγόνων των Βορειοηπειρωτών που ευρίσκονται στην περιοχή του Δελβίνου και των Αγίων Σαράντα, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, ενώ «Ιταλοί αρχαιολόγοι προτίθενται  να προβούν σε ανασκαφές στις προαναφερόμενες περιοχές και να επενδύσουν ένα σεβαστό ποσό για την αναστήλωση και συντήρηση των πολιτιστικών μνημείων όπως είναι τα μουσουλμανικά τεμένη», από την άλλη, «όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που παρουσιάζουν ελληνικό ενδιαφέρον, λεηλατούνται συστηματικά από πολίτες οι οποίοι αρπάζουν κίονες και γλυπτά και τα πωλούν σε αρχαιοκάπηλους σε υψηλές τιμές».
Όπως ενημέρωσε τον Τέρενς Κουίκ ο Πολιτευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταύρος Λυκούδης, η Δημογεροντία της περιοχής απευθύνθηκε στην αλβανική κυβέρνηση μα αυτή παρέκαμψε το ζήτημα υποστηρίζοντας ότι υπάρχει έλλειψη ειδικευμένων φυλάκων.
Και…επειδή λαός χωρίς παρελθόν είναι λαός χωρίς μέλλον η συγκυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, δεν έχει εκδηλώσει το παραμικρό ενδιαφέρον όχι μόνο για την αναστήλωση της μονής των Αγίων Σαράντα όπου μέχρι στιγμής σώζονται τα υπόγεια κελιά του μοναστηριού που είναι στολισμένα με τοιχογραφίες αλλά ούτε και για τη διενέργεια αρχαιολογικών ανασκαφών σε περιοχές στις οποίες πιθανόν ευρίσκονται αρχαιολογικά ευρήματα.

 

 

«ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΥΠΟΚΤΟΝΟΙ ΝΟΜΟΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΛΛΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΘΙΓΟΜΕΝΟΣ. Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΕΙΨΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΣΕ ΛΕΦΤΑ»

 

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:
«Υπηρετώντας 46 χρόνια τη μάχιμη δημοσιογραφία, προσπάθησα να βρίσκομαι κοντά στο πολίτη και τα προβλήματά του και να ελέγχω την εξουσία, όταν αυτή καταπατούσε το Σύνταγμα και τους νόμους.
Σήμερα προσπαθώ να πράττω το ίδιο από άλλο μετερίζι.
Ανάμεσα στα απαραίτητα συστατικά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, είναι η ελευθερία του Τύπου, η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του λόγου.
Θεωρώ ότι στη χώρα μας  συνεχώς παρουσιάζονται νοσηρά φαινόμενα, όπως   εκβιαστική φίμωση των δημοσιογράφων με πρώτιστη τη βιομηχανία των αγωγών. Είναι εμφανής στον κάθε σκεπτόμενο πολίτη η προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να ισοπεδώσει την ελευθεροτυπία, όταν τα ΜΜΕ δεν το υπηρετούν στον απόλυτο βαθμό.
Η όποια τιμή, η όποια αξιοπρέπεια και η όποια υπόληψη του κάθε πολιτικού δεν είναι δυνατόν να αποτιμάται οικονομικά και λογιστικά, μέσω  αγωγών, μέσω μιας ψυχρής και γρήγορης αστικής δίκης, στην οποία μάλιστα ούτε καν θα παρίσταται ο ίδιος.
Δεν μπορεί ο πολιτικός να αξιώνει λεφτά, που μπορεί να σημαίνει ακόμα και κατασχέσεις σπιτιών, προκειμένου να αισθανθεί δικαιωμένος. Δεν μπορεί να αυτοκαταστρέφεται επιβεβαιώνοντας αυτό που λένε οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι, ότι οι πολιτικοί όλο με λεφτά έχουν να κάνουν
Απαιτείται  άμεση κατάργηση όλων των «τυποκτόνων» νόμων που περιορίζουν την Δημοκρατία μας και απαγορεύουν στον δημοσιογράφο να ασκήσει ελεύθερα το λειτούργημά του. Έτσι κι αλλιώς, ο Ποινικός Κώδικας είναι πλουσιότατος και υπεπλήρης νόμων τους οποίους μπορεί να αξιοποιεί ο κάθε πολίτης και ο κάθε πολιτικός, για κάθε δημοσιογραφικό παράπτωμα.

Ο πολιτικός, πάνω απ´ όλα, κρίνεται  διαχρονικά και καθημερινά στη συνείδηση του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας».

O Άρης , σταμάτησε τον Ολυμπιακό!


Ο Ολυμπιακός πήγε ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην Θεσσαλονίκη και με την ψυχολογία στα ύψη από το απόλυτο στο πρωτάθλημα και το διπλό που είχε προηγηθεί στο Μονπελιέ. Στο “Κλάνθης Βικελίδης”, ωστόσο, τους περίμενε μία ομάδα ψυχωμένη που ήθελε να αποδείξει πως μόνο τυχαία δεν πήραν βαθμό στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Ολυμπιακός πήγε ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην Θεσσαλονίκη και με την ψυχολογία στα ύψη από το απόλυτο στο πρωτάθλημα και το διπλό που είχε προηγηθεί στο Μονπελιέ. Στο “Κλάνθης Βικελίδης”, ωστόσο, τους περίμενε μία ομάδα ψυχωμένη που ήθελε να αποδείξει πως μόνο τυχαία δεν πήραν βαθμό στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Είπαν το τελευταίο αντίο στο Δ. Μπέη

Το τελευταίο αντίο στον πρώην δήμαρχο Αθηναίων και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Μπέη είπαν το μεσημέρι εκατοντάδες φίλοι του στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας. Παρούσα η σύζυγός του Ντίνα, πρώην υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, η κόρης του Ρωξάνη-Ευαγγελία και τα αδέλφια του, Τάκης και Τέλης.

Το «παρών» έδωσαν επίσης μεταξύ άλλων οι Γ. Αρσένης και Λ. Κατσέλη, Απ. Κακλαμάνης, Αντ. Λιβάνης, Μ. Γλέζος, Κ. Σκανδαλίδης, Φ. Γεννηματά, Γ. Ανωμερίτης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Θ. Τσούρας, Μ. Παπαιωάννου, Ν. Αλευράς, Π. Γερουλάνος, Π. Κρητικός, Μ. Μπεντενιώτης, Δ. Πιπεργιάς, Γ. Παναγιωτακόπουλος, Δ. Λιτζέρης, Π. Κουκουλόπουλος, Κ. Ασκούνης, Δ. Κατριβάνος. Επίσης, παρέστησαν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης και ο πρώην Ν. Κακλαμάνης καθώς και πολλοί άλλοι δήμαρχοι.
Επικήδειους εκφώνησαν οι Γ. Καμίνης και Κ. Ασκούνης εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ.