Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Βρέθηκε νεκρός μεσα στη διώρυγα της Κορίνθου


Το πτώμα ενός άνδρα βρήκαν σήμερα το μεσημέρι στη διώρυγα της Κορίνθου οι λιμενικοί. Η ταυτότητά του δεν έχει αναγνωριστεί, όπως μυστήριο παραμένουν οι συνθήκες του θανάτου του.
Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό αναφέρει:
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Ίσθμιας, για την ύπαρξη πτώματος ανδρός, εντός της διώρυγας Κορίνθου.
Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό της Λιμενικής Αρχής διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για πτώμα ανδρός, ηλικίας 60 έως 70 ετών, κανονικής σωματικής διάπλασης, βάρους περίπου 70 κιλών, το οποίο έφερε μπεζ γιλέκο, μπεζ βερμούδα με καφέ ζώνη, θαλασσί μπλουζάκι και καφέ σκούρα υποδήματα.
Η σορός ανασύρθηκε και διεκομίσθη στο Γ.Ν.Ν. Κορίνθου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίσθμιας.

Mυρίζει μπαρούτι το Σαββατοκύριακο η παρέλαση και τα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής σε Πάτρα, Αίγιο και Κόρινθο

Πάτρα: Mυρίζει μπαρούτι το Σαββατοκύριακο- Το Δημοτικό, η παρέλαση και τα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής   Ένα διήμερο επετείου και επεισοδιακών καταστάσεων που ίσως οδηγήσουν σε επεισόδια και εκτροπές
Μπαρούτι μυρίζει το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα,  στην Κόρινθο αλλά και  στο Αίγιο  όπου η Χρυσή Αυγή εγκαινιάζει γραφεία της Τοπικής της Οργάνωσης χοροστατούντος του Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβροσίου και ετοιμάζει φιέστα και επίδειξη δύναμης, με τη συμμετοχή στελεχών της και από την Αθήνα. Η αστυνομία φοβάται πιθανή εκτροπή λόγω της παρουσίας αντεξουσιαστικών στοιχείων που ίσως επιχειρήσουν να... απαντήσουν στην πρόκληση του Μητροπολίτη μετά των ναζιστών.
Σε ανακοινωσή που εξέδωσε , για  εγκαίνια του Αιγίου .ο ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας , αναφέρει τα εξής : "Στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Αίγιο, θα παραβρεθεί μεταξύ άλλων, για να δοξολογήσει τους ναζί και τη γιάφκα τους, και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος. Εν πρώτοις, αναρωτιέται κανείς τι δουλειά έχει ένας ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας σε εκδήλωση μιας νεοναζιστικής συμμορίας. Αναρωτιέται κανείς πια χριστιανική αρχή επιτάσσει , δικαιολογεί και επιτρέπει την φανερή πια ταύτιση ενός εκπροσώπου της χριστιανικής πίστης με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Σε θρησκευτικό επίπεδο, η Εκκλησία είναι αρμοδιότερη να του θυμίσει ότι οι θεωρία του ναζισμού είναι κατά της χριστιανικής αγάπης προς τον πλησίον και της κατανόησης προς τον διαφορετικό.
Σε θεσμικό επίπεδο, υπενθυμίζουμε στον ίδιο ότι κατέχει θεσμική θέση, στο πλαίσιο της οποίας δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του αλλά όλη την επίσημη Εκκλησία, άρα και τους πιστούς.
Η ανοιχτή στήριξη προς τη Χρυσή Αυγή, δεν συνάδει με τη Δημοκρατία, την οποία η Χρυσή Αυγή πολύ θα ήθελε να καταργήσει. Θυμίζουμε επίσης στον κ. Αμβρόσιο, όσο και αν δεν αρέσει σε αυτόν και στους ομοτράπεζούς του, ότι οι κανόνες της Δημοκρατίας δεσμεύουν και την Εκκλησία, η οποία τελεί σε ειδική σχέση υπαγωγής στο ελληνικό κράτος.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο κ. Αμβρόσιος οφείλει να σέβεται το αίμα που έχουν δώσει οι δημοκρατικοί Καλαβρυτινοί και Αχαιοί, που θυσιάστηκαν μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα των ιδεολογικών προγόνων των Χρυσαυγιτών, το αίμα των γυναικόπαιδων των αχαϊκών χωριών που εκτελέστηκαν ή κάηκαν από τους ταγματασφαλίτες, τους οποίους οι φασίστες της Χ.Α. Αποκαλούν πατριώτες.
Και αυτό το σεβασμό προς τα θύματα του Ναζισμού και τον δωσίλογων τον απαιτούμε από όλους.
Γι' αυτούς τους λόγους, ο κ. Αμβρόσιος, δεν μπορεί και να εγκαινιάζει νέα γραφεία μαφιόζικων συμμοριών και να χοροστατεί στο μνημόσυνο των εκτελεσμένων στα Καλάβρυτα.
Και στις δύο περιπτώσεις θα είναι ανεπιθύμητος".
Την επομενη μέρα η απειλή της έντασης μεταφέρεται στην Πάτρα και στην Κόρινθο με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου να αποτελούν αφορμή εκτόνωσης της λαίκής οργής για τα οικονομικά μέτρα. Λαίκές Συνελεύσεις, πολιτικές οργανώσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και απλοί πολίτες ετοιμάζονται για πορεία και... παρέμβαση στις εξέδρες των επισήμων μαζί με το πατροπαράδοτο γιουχάισμα, ενώ ακόμη δεν έχει ανιχθευτεί η στάση που θα τηρήσουν οι μαθητές που θα παρελαύνουν. Στην Κόρινθο επίσης  την Κυριακή στις 13.30μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Τοπικής Οργάνωσης Κορινθίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ( οδός Κύπρου 64 ) .Σε ετοιμότητα η αστυνομία για παν ενδεχόμενο, αλλά η ένταση θεωρείται σχεδόν βεβαία.

O Ιερώνυμος κατά της Χρυσής Αυγής
"Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες" λέει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού.
Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο Ιερώνυμος προτρέπει ιδιαίτερα τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της Χρυσής Αυγής, τα ιδεολογικά της πιστεύω και τα σύμβολά της, όπως αναφέρει η εφημερίδα Επενδυτής.
«Η Χρυσή Αυγή και ο οποιοσδήποτε, αφού εκθέσει με σαφήνεια τις θέσεις του στο λαό, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την ψήφο του» λέει ο Αρχιεπίσκοπος.
Επισημαίνει, παράλληλα, ότι η Εκκλησία ως πνευματικός οργανισμός έχει απέραντο σεβασμό στο ανθρώπινο «πρόσωπο» έχει σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν επιτρέπει σε κανένα κόμμα, είτε αριστερό, είτε δεξιό, είτε ακροδεξιό, να αναλάβει τη στήριξή της.

Παναγιώταρος: Ο Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας! (VIDEO)


Ο διεθνής μπασκετμπολίστας, Σοφοκλής Σσχορτσιανίτης, δεν είναι Έλληνας, σύμφωνα με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο......
Ο διάλογος είναι ανάμεσα στους παρουσιαστές της εκπομπής «Μακελειό» στο κανάλι «Extra 3» και στο βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» :

Δείτε το βίντεο στο 2:21:30
 


newsit.gr

Χαριστική βολή στον Μπερλουσκόνι - Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση και του στερούν για 3 χρόνια τα πολιτικά του δικαιώματα


Άφωνη αφήνει την παγκόσμια κοινή γνώμη η ετυμηγορία του δικαστηρίου του Μιλάνου, που καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε τέσσερα χρόνια φυλακή και σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων!

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας δε θα σταλεί στη φυλακή, έχει άλλωστε ξεπεράσει το 75ο έτος της ηλικίας του. Θα πληρώσει όμως πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μπερλουσκόνη για φορολογική απάτη στην υπόθεση του ομίλου Mediaset. Μέχρι στιγμής, η πλευρά του «καβαλιέρε» δεν έχει σχολιάσει την ετυμηγορία. Το έκανε όμως για λογαριασμό του ο γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας.

"Πρόκειται για μία ακόμη συνέχεια του γνωστού έργου που προβλέπει τον δικαστικό κατατρεγμό του Μπερλουσκόνι", δήλωσε ο γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος, Αντζελίνο Αλμπάνο.
Η καταδίκη του Μπερλουσκόνι, που του στερεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεστε έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του ίδιου πως αποφάσισε να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή και να μη θέσει ξανά υποψηφιότητα, ως ηγέτης της κεντροδεξιάς, στις βουλευτικές εκλογές του 2013.
newsit.gr

Παρέλαση με λίγους κι εκλεκτούς για μισή ωρίτσα το πολύ!


Υπό το φόβο επεισοδίων κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αποφασίστηκε την ημέρα εορτασμού της εθνικής μας επετείου, στη μαθητικοί παρέλαση να παρελάσουν λίγοι κι εκλεκτοί.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου να γίνει μόνο από 4 λύκεια δημόσια και μάλιστα όσα φημίζονται για διαγωγή κοσμιοτάτη, υπό το φόβο επεισοδίων από τους ίδιους τους μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τις περσινές παρελάσεις δεν ήταν λίγες οι αντιδράσεις των μαθητών προς τους επισήμους κι έτσι φέτος, ειδικά στην Αθήνα θα περαλάσουν μόνο οι εκλεκτοί και μάλιστα γρήγορα αφού η παρέλαση αναμένεται να διαρκέσει μισή ώρα το πολύ!
newsit.gr
 

Γνωρίστε την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης ( Δερβενι) μέσα από την εκπομπή ¨Μένουμε Ελλάδα"



Η εκπομπή ¨Μένουμε Ελλάδα"  στο Δερβένι


Η εκπομπή ¨Μένουμε Ελλάδα"  στο οροπέδιο της Ευρωστίνης

Η εκπομπή ¨Μένουμε Ελλάδα" στην καταπράσινη Ζάχολη

Η εκπομπή ¨Μένουμε Ελλάδα" στον Πύργο

Η εκπομπή ¨Μένουμε Ελλάδα" στην Παναγία την Καταφυγιώτισσα


Η εκπομπή ¨Μένουμε
Ελλάδα" κάνει ρεπορτάζ για τα ξακουστά φασόλια Ζάχολης

Αφιέρωμα Guardian: «Οι κυβερνήσεις άνοιξαν την πόρτα της Αστυνομίας στη Χρυσή Αυγή» λέει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.


- Συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων - ελλήνων και αλλοδαπών - που υπέστησαν την βια της Χρυσής Αυγής
- Καταγγέλουν ότι ενώ δέχονταν επίθεση οι αστυνομικοί έδειχναν απάθεια!
- Η ηγεσία της Αστυνομίας μπορούσε να το έχει αποτρέψει, αλλά αποφάσισε να μην το κάνει λέει ανώτερος αξιωματικός
- Το κράτος ήθελε να χρησιμοποιήσει τη Χρυσή Αυγή για δικούς του σκοπούς, λέει
- Στο ντοκιμαντέρ της βρετανικής εφημερίδας χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από video ντοκουμέντα του NewsIt
- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ GUARDIAN

Ένα ντοκιμαντέρ του Guardian σε συνεργασία με τον Άρη Χατζηστεφάνου για τη Χρυσή Αυγή έρχεται να ταράξει τα νερά και αποκαλύπτει πως κυβερνήσεις ετών της επέτρεψαν να παρεισφρήσει στην Ελληνική Αστυνομία.

Υπάρχει δήλωση «βόμβα» ανώτατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, πως το κράτος ήταν απόλυτα ενήμερο και γνώριζε εδώ και χρόνια για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής! Η ΕΥΠ και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας τους παρακολουθούσαν στενά, λέει και κατηγορεί τους επικεφαλής της Αστυνομίας πως είχαν την ευκαιρία να απομονώσουν και να απομακρύνουν τους «φύλακες του φασισμού» από το Σώμα, αλλά αποφάσισαν να μην το κάνουν.

Ευχαριστεί τους οπαδούς της η Κόρινθος


«Η ΠΑΕ Νέα Κόρινθος θα ήθελε να ευχαριστήσει ολόθερμα τους 1000 Κορίνθιους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στο χθεσινό αγώνα Κυπέλλου. Είστε η δύναμη της ομάδας, σας περιμένουμε στο κρίσιμο παιχνίδι την επόμενη Κυριακή 4/11 με την ομάδα των Χανιών.

Ευχαριστούμε»


Νέα δεδομένα για την "Ολυμπία Οδό" - Κινδυνεύει ακόμα, υπό όρους, και το κομμάτι Πάτρα - Κόρινθος!

Νέα δεδομένα για την "Ολυμπία Οδό" - Κινδυνεύει ακόμα, υπό όρους, και το κομμάτι Πάτρα - Κόρινθος! Μέσα σε δέκα μέρες θα ξέρουμε οριστικά την τύχη του έργου - Βιώσιμη η Ιόνια Οδός
 
Οποιοδήποτε κομμάτι δρόμου εκτός του άξονα Πάτρας - Αθήνας - Θεσσαλονίκης (και όσων χρηματοδοτούνται από τα διόδιά τους) θεωρείται μη βιώσιμο οικονομικά. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που στέλνουν οι τράπεζες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Δημοσίου και παραχωρησιούχων για την τύχη των τεσσάρων παγωμένων οδικών έργων. Γεγονός που θα σημάνει γενναίες περικοπές στο τεχνικό αντικείμενο δύο παραχωρήσεων (Ελευσίνα - Τσακώνα και Ε65), ενδεχόμενο που ήδη προκαλεί αντιδράσεις από βουλευτές αλλά και εργολάβους, όπως γράφει στην "Καθημερινή" ο Γιώργος Λιάλιος.
Στο υπουργείο Υποδομών υποστηρίζουν ότι διανύουμε το τελικό δεκαήμερο των διαπραγματεύσεων, με την πρόβλεψη αυτή να είναι μάλλον αισιόδοξη (ας μην ξεχνάμε ότι το πέρας των συζητήσεων είχε αρχικά οριστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου). Οι διαπραγματεύσεις γίνονται πλέον ανάμεσα σε έναν πολύ μικρό αριθμό συμβούλων, ώστε να περιοριστούν οι «διαρροές».
Για την Ολυμπία Οδό, όπως έχει γράψει το thebest.gr, οι τράπεζες έχουν πλέον ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι επιθυμούν μια σαφή μείωση του τεχνικού αντικειμένου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχει ζητηθεί ο αυτοκινητόδρομος να σταματά στην Πάτρα καθώς το τμήμα Πύργου - Τσακώνας δεν θεωρείται βιώσιμο οικονομικά (επιπλέον έχει ανυπέρβλητη δικαστική εμπλοκή για ένα μεγάλο τμήμα του). Ομως η πλευρά του Δημοσίου δέχεται τεράστιες πιέσεις από βουλευτές και τοπικούς άρχοντες (Περιφερειάρχη, Δημάρχους) να μη συναινέσει. Αυτό που δεν γίνεται όμως κατανοητό, σημειώνουν στελέχη του υπουργείου, είναι ότι αν δεν περικοπεί το τμήμα Πύργου - Τσακώνας, κινδυνεύει να μην κατασκευαστεί ούτε το κομμάτι Κορίνθου - Πάτρας, και το Δημόσιο να συρθεί δικαστικά για την καταβολή υπέρογκων αποζημιώσεων...
Η Ιόνια Οδός θεωρείται βιώσιμη οικονομικά από τις τράπεζες (τα δε τεχνικά θέματα είναι λίγα), καθώς χρηματοδοτείται από τα διόδια του τμήματος Μεταμόρφωσης - Σκάρφειας της Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας.

thebest.gr

Στις 31 Οκτωβρίου το Eurogroup για την Ελλάδα. Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
 
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη «επιβεβαιώνεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί άλλες συνεδριάσεις».

Κατά την τηλεδιάσκεψη αυτή δεν αναμένεται ότι θα υπάρχει το έδαφος για να ληφθούν αποφάσεις, σύμφωνα με αρκετές ευρωπαϊκές πηγές, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την συνεδρίαση του EuroWorking Group τη Δευτέρα.

«Θα πρέπει τότε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα» επιβεβαίωσε μια από τις πηγές αυτές.

Στόχος των συμμετεχόντων στην συνεδρίαση του EuroWorking Group τη Δευτέρα είναι να δουν αν υπάρχουν οι συνθήκες για την καταβολή άμεσα της βοήθειας στην Ελλάδα και να σκεφτούν τα μέσα για να χορηγηθεί στην Αθήνα μια παράταση δύο ετών προκειμένου να φέρει εις πέρας τη δημοσιονομική της προσαρμογή.

«Η συζήτηση επικεντρώνεται στην παράταση της διορίας, αλλά το πρώτο στάδιο είναι η επιβεβαίωση από την τρόικα ότι η δόση της βοήθειας μπορεί να καταβληθεί» υπογράμμισε μια ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή.

To Euroworking Group θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, δύο ημέρες πριν από την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και πρέπει να επέλθει συμφωνία για το πακέτο των μέτρων, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους αλλά και σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση του κεφαλαιακού κενού που θα υπάρξει από την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2016.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δρακόντεια μέτρα για την παρέλαση


Έκδηλη είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφευχθούν οι επεισοδιακές σκηνές που σημειώθηκαν πέρυσι κατά τη διάρκεια της παρέλασης και είχαν ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει οργισμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και να ακυρωθεί η διεξαγωγή της.Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στη Θεσσαλονίκη θα είναι δρακόντεια, εν όψει των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου το Σάββατο και την Κυριακή, σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Την Κυριακή, θα ακολουθεί το σχέδιο που εφάρμοσε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και έτσι θεατές θα υπάρχουν μόνον δυτικά από την εξέδρα των επισήμων και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από αυτήν.
Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, καθώς οι δυνάμεις της Θεσσαλονίκης ενισχύθηκαν με διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχουν φθάσει τόσο από την Αθήνα όσο και από γειτονικούς νομούς. Αυξημένα θα είναι και τα μέτρα της Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη, εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και της εξόδου των εκδρομέων.
 
Δεκάδες αστυνομικοί στις παρελάσεις στην Κορινθία…
 
Σύμφωνα με πληροφορίες,δεκάδες θα είναι οι αστυνομικοί που θα διατεθούν από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, τόσο για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης στην πρωτεύουσα Κόρινθο,όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις του νομού, Κιάτο, Ξυλόκαστρο και Λουτράκι. Οι εντολές είναι σαφείς προς τα όργανα της τάξης: Αυστηρά μέτρα με κύριο και μοναδικό σκοπό να μην υπάρξει κανένα παρατράγουδο και να διεξαχθεί ομαλά η μαθητική παρέλαση, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήδη σε προηγούμενες παρελάσεις έχει αμαυρωθεί αρκετές φορές το νόημα της επετείου από φωνές που θέλησαν την ώρα της παρέλασης να φωνάξουν συνθήματα που δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας, με αποτέλεσμα ακόμα και να διακοπεί η παρέλαση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εντολή του υπουργείου είναι να υπάρξουν ακόμα και προσαγωγές και συλλήψεις, αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει το παραμικρό που θα δημιουργήσει πρόβλημα…
 
Αυστηρά μέτρα από την Τροχαία στο οδικό δίκτυο…

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας λαμβάνονται τα εξής μέτρα: - αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής
- ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα - ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων - αυξημένα μέτρα Τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων - αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια,λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.) - κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις - παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες - ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων - συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

korinthianews.blogspot.gr

Ντέρμπι κορυφής με στόχο το "ρετιρέ" στην Α1 Κορινθίας.. Ελλάς Βέλου - ΠΑΟ Λοτράκι


Άκρα ενδιαφέρουσα προβλέπεται η αυριανή  7η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας , καθώς δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής , στο Βέλο, ανάμεσα στην τοπική Ελλάδα και στον πρωτοπόρο Α.Ο. Λουτρακίου. Η ομάδα του Βέλου με νίκη , αύριο, επί του αντιπάλου της, τον περνά στο πόντο στη κορυφή της βαθμολογίας.
Στο πόντο θα βρίσκεται και ο ΠΑΣ Κλένια με το εκτός έδρας τρίποντο που παίρνει στα"χαρτιά" σε βάρος της Προοδευτικής Περιγιαλίου.
Στο Πετρί δοκιμάζεται ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου κόντρα στην τοπική Θύελλα , ενώ στο Σολομό, ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Λεχαίου.
Στο Ξυλόκαστρο θα γίνει το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας ανάμεσα στον Πανκαμαριακό και τον Αστέρα Δερβενίου, ενώ στο "Θώδειο" Στάδιο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου φιλοξενεί την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων.
Στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός αντιμετωπίζει τον Παννεμεατικό, ενώ τέλος, στη Ξυλοκέριζα, στη κοινοί τους έδρα τίθωνται αντιμέτωποι ο Σαρωνικός Γαλατακίου και ο Εθνικός Ξυλοκέριζας. Η έναρξη των αγώνων στις 16.00.


Η 7η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
  ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -  ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                      0-3(α.α)
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ

 
 

Συναγερμός από το μεγάλο σεισμό στην Ιταλία


Τα σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά, αύριο, στο χωριό Αλτομόντε της Καλαβρίας. Παράλληλα, αποφασίσθηκε η εκκένωση του τοπικού νοσοκομείου στο χωριό Μορμάνο, κοντά στην πόλη Κοζέντσα, ενώ στο Λαίνο Μπόργκο, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, εκκενώθηκε ένας οίκος ευγηρίας.
Πρόκειται για την περιοχή που την περασμένη νύχτα, στις 1.05 τοπική ώρα, χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο, με σεισμό μεγέθους 5 βαθμών και προκάλεσε τον θάνατο ενός ηλικιωμένου από καρδιακή προσβολή στο χωριό Σκαλέα.

Στο Μορμάνο, υπέστη σοβαρές ζημιές ο καθεδρικός ναός, όπως και σειρά ιδιωτικών κατοικιών.

«Η όλη μηχανή της πολιτικής προστασίας λειτούργησε αποτελεσματικά, τώρα πρέπει να ελέγξουμε όλα τα κτήρια που παρουσιάζουν ρωγμές και προβλήματα στην στατικότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της, Φράνκο Γραμπριέλλι.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκεται στην οροσειρά Πολίνο, παρέμειναν στο ύπαιθρο ή στα αυτοκίνητά τους μέχρι το πρωί, και δεν θα είναι εύκολο να πεισθούν, στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό, να επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι το βράδυ. Οι μετεωρολόγοι δε, προειδοποιούν ότι οι καιρικές συνθήκες, από αύριο, πρόκειται να επιδεινωθούν.

Τα μέλη της «Επιτροπής Μεγάλων Κινδύνων», που αποτελείται από γεωλόγους και σεισμολόγους (οι οποίοι παραιτήθηκαν μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος τους, με αναφορά στον σεισμό της Λ' 'Ακουϊλα, του 2009) δήλωσαν ότι είναι έτοιμα να συνεργασθούν με την Πολιτική Προστασία και κάθε άλλο θεσμό που αντιμετωπίζει, τις ώρες αυτές, των σεισμό της Καλαβρίας. Η κυβέρνηση, ζήτησε από τα επτά μέλη της επιτροπής, να αποσύρουν, και επίσημα, τις παραιτήσεις τους.

Πολλά μέσα ενημέρωσης, τέλος, υπογραμμίζουν ότι, κανείς δεν γνωρίζει αν η σεισμική δραστηριότητα, στην περιοχή του Πολλίνο, θα συνεχισθεί και τις επόμενες ώρες. Ο Τύπος προσθέτει δε, ότι η σεισμική δόνηση της περασμένης νύχτας, αποδεικνύει ότι, σε κάθε περίπτωση, και για κάθε επιστήμονα, είναι αδύνατον να προβλεφθεί πού και πότε πρόκειται, κάθε φορά, να χτυπήσει ο Εγκέλαδος.

Εκτιμήσεις που συνδέονται, πάντα, με τις πολεμικές σχετικά με τα μηνύματα που εστάλησαν στον πληθυσμό, πριν την φονικό σεισμό της Λ' 'Ακουϊλα, που στις 6 Απριλίου του 2009, από την Επιτροπή Μεγάλων Κινδύνων» και με το αν θα μπορούσε να έχει περιορισθεί ο αριθμός των θυμάτων (έχασαν την ζωή τους 309 άτομα) με έναν διαφορετικό, πιο προσεκτικό, επικοινωνιακό χειρισμό.

newsit.gr
 

Στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου


Ένα ατύχημα είχε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου μέσα στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τα πόδια της. Σύμφωνα με άτομο του κοντινού της περιβάλλοντος είναι κάτι σοβαρό και θα την ταλαιπωρήσει για κάποιες ημέρες.

Το ατύχημα έγινε χθες μέσα στο σπίτι καθώς έπεσε και μαζί της ήταν όπως πάντα ο καλός της φίλος, φίλος Θοδωρής Αγγελασόπουλος, όπου την πήγε στο νοσοκομείο. Η κα Λιάνη - Παπανδρέου, χειρουργήθηκε και θα μείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον τέσσερις ημέρες ακόμη.

Σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη μέρα της ονομαστικής της γιορτής η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού....

Έρχονται βροχές και καταιγίδες! – Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ


Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με κατά τόπους έντονες βροχές και ενισχυμένους νότιους ανέμους από το Σάββατο προβλέπει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αύριο, Σάββατο
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Παράλληλα βαθμιαία ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι και θα φθάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ στα πελάγη.

Την Κυριακή 28-10-2012
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και πιθανόν το βράδυ στην κεντρική Στερεά.
Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα 29-10-2012
Από το απόγευμα ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες δυτικές και βόρειες περιοχές και οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν, όμως ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που θα εξασθενήσουν σταδιακά την Τρίτη.

Στην Βουλή με εντολή εισαγγελέα τα ονόματα ΟΛΩΝ των πολιτικών που συμπεριλαμβάνονται σε όλες τις λίστες



Να διαβιβαστεί στη Βουλή η κατάσταση με τα ονόματα όλων εκείνων των πολιτικών προσώπων που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ, με τα 1991 ονόματα Ελλήνων που εξήγαγαν χρήματα στην Ελβετική Τράπεζα HSBC, όπως επίσης και των πολιτικών που συμπεριλαμβάνονται στη δεύτερη λίστα με τα 36 ονόματα, που φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό, καθώς και τα ονόματα των πολιτικών και των συγγενών τους, που ελέγχονται από το 1974 έως σήμερα για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Αυτή είναι η εντολή που έδωσε σήμερα ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη.

Ο προϊστάμενος των δύο οικονομικών εισαγγελέων, κ. Παντελής παρήγγειλε να διαβιβαστούν οι καταστάσεις αυτές με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων στον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας Αθανάσιο Νάκο.
Ειδικότερα, από την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ θα επιλεγούν να σταλούν στην Βουλή, εφόσον φυσικά περιλαμβάνονται, τα ονόματα όσων διετέλεσαν ή είναι σήμερα Πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές και διαχειριστές των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων. Επίσης, πρέπει να σταλούν και τα ονόματα των συζύγων και ανήλικων παιδιών, υπό την προϋπόθεση και πάλι ότι περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Επίσης, θα διαβιβαστούν και τα ονόματα πολιτικών προσώπων (υπουργών, βουλευτών, κ.λπ.) που περιλαμβάνονται στην λίστα με τα 36 ονόματα των εν ενεργεία και τέως υπουργών, βουλευτών κ.λπ., οι οποίοι φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό.

Παράλληλα, θα διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο τα ονόματα εκείνων των πολιτικών προσώπων που σύμφωνα με τον Ν. 4065/2012 επανελέγχονται οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» από το 1974 έως σήμερα, όπως και των συζύγων και των ανήλικων παιδιών τους και σε βάρος τους διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ (κεντρική ή περιφερειακές).

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Παντελής στην παραγγελία του προς τους κκ Πεπόνη και Μουζακίτη, η ικανοποίηση του αιτήματος του αντιπροέδρου της Βουλής «δεν παραβλάπτει σε τίποτα το έργο των διενεργούμενων προκαταρκτικών εξετάσεων», ενώ η αποστολή των ονομάτων είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αρνήθηκαν στον Νάκο να διαβιβάσουν αντίγραφο των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στις λίστες, κ.λπ., επικαλούμενοι το γεγονός ότι διενεργούν προκαταρκτική έρευνα.

newsit.gr

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: η λύση θα βρεθεί γιατί η Ευρώπη έχει αποφασίσει να σώσει την Ελλάδα


Αισιόδοξος εμφανίζεται ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε σήμερα από τη Βουλή και είχε μια σύντομη συζήτηση με δημοσιογράφους.

Στην ερώτηση εάν βλέπει πως τελικά θα υποχωρήσει ο Φ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ θα πει το “ναι” στα εργασιακά ο κ. Μητσοτάκης μάλλον εξέπληξε με την απάντηση λέγοντάς τους:
Και γιατί να μην υποχωρήσουν οι Γερμανοί;
Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε πως το ζήτημα δεν είναι τι θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά εάν η χώρα θα επιλέξει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να γίνει ανταγωνιστικό κράτος:
Εγώ πιστεύω ότι η λύση θα βρεθεί γιατί η Ευρώπη έχει αποφασίσει να σώσει την Ελλάδα. Το καράβι δεν θα βουλιάξει μέσα στο λιμάνι. Το πρόβλημα δεν είναι τι θα γίνει τώρα, αλλά τι θα γίνει μετά. Αν η Ελλάδα θα γίνει ανταγωνιστικό κράτος. Και σ’ αυτό η πολιτική ηγεσία δεν βοηθάει γιατί δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αντ’ αυτού ακούμε για κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι για να επιβιώσουμε πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικό κράτος και να μάθουμε να ζούμε με αυτά που παράγουμε. Και αυτό η πολιτική ηγεσία οφείλει να το πει καθαρά στους πολίτες”, είπε ο πρώην Πρωθυπουργός.
newsit.gr

Ο Σαμαράς έστειλε μήνυμα… προς όλους


Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου αλλά και την επέτειο απελευθέρωσης της συμπρωτεύουσας, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε αυστηρό, όσο και εθνικά κρίσιμο μήνυμα. Με αποδέκτες, τον Eλληνικό λαό αλλά… και τους κυβερνητικούς εταίρους της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, που τις τελευταίες μέρες μοιάζουν να έχουν περιπέσει σε πολιτικό αποπροσανατολισμό, με αφορμή τη στάση που θα ακολουθήσουν έναντι των μέτρων που απαιτεί η τρόικα.
Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι σε δυο λέξεις: Την πίστη στις δυνάμεις των Ελλήνων, και την ενότητα. Δεν χρειάζεται καχυποψία αλλά ούτε και διχόνοια μεταξύ μας. Ελάχιστοι πίστευαν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη. Πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους. Σήμερα, ποντάρουν στην επιτυχία μας. Καιρός λοιπόν να κοιτάξουμε μπροστά, να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν έχουμε ακόμη πετύχει τους στόχους μας, αλλά θα τα καταφέρουμε”, σχολίασε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς.

ysterografa.gr

Κώστας Κόλλιας: «Ένεση ζωής για τους αγρότες μας


Με αφορμή την καταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους παραγωγούς ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Πρόκειται για μία απολύτως αναγκαία εισοδηματική ενίσχυση, πολύτιμη για τους παραγωγούς μας, η οποία θα τους βοηθήσει να καλύψουν τα τρέχοντα έξοδα, αλλά και τα κόστη της ερχόμενης καλλιεργητικής περιόδου. Με την καταβολή της δεύτερης και τελευταίας δόσης μέσα στον Δεκέμβριο, για την οποία έχει δεσμευθεί το Υπουργείο, θα ολοκληρωθούν οι φετινές πληρωμές και θα αναπληρωθεί ως ένα βαθμό το πληττόμενο αγροτικό εισόδημα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι έχουν παρουσιαστεί και αρκετά προβλήματα στις πληρωμές, ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους, αλλά και για αρκετούς αγρότες. Για το λόγο αυτό επικοινώνησα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μετέφερα στον Υφυπουργό κ. Χαρακόπουλο τις διαμαρτυρίες συμπολιτών μου, πολλοί από τους οποίους για πολλοστή χρονιά έλαβαν μειωμένη την ενιαία ενίσχυση.

Σε ό,τι αφορά τους κτηνοτρόφους, το πρόβλημα εξ όσων γνωρίζω είναι πανελλαδικό και χρήζει άμεσης επίλυσης. Χιλιάδες κτηνοτρόφοι αποκλείστηκαν από την ενιαία ενίσχυση, επειδή δήλωσαν βοσκοτόπια σε απόσταση άνω των 10 χιλιομέτρων από το στάβλο τους. Πρόκειται για αιφνιδιαστική εφαρμογή μιας προϋπάρχουσας διάταξης, η οποία μέχρι σήμερα παρέμενε ανενεργή λόγω των ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού αγροτικού χώρου. Το Υπουργείο έχει ανταποκριθεί στις μαζικές διαμαρτυρίες και δεσμεύθηκε ότι, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το θέμα θα διευθετηθεί στο άμεσο προσεχές διάστημα με την πληρωμή των προκαταβολών.

Ωστόσο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και με αρκετούς αγρότες της Κορινθίας, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η επιδότησή τους έχει περικοπεί, λόγω διαφόρων λαθών τα οποία έχουν προκύψει κυρίως από τη δορυφορική τηλεπισκόπηση. Υπάρχουν περιπτώσεις παραγωγών οι οποίοι έχουν ζητήσει διορθώσεις εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, πλην όμως εξακολουθούν να έχουν κυρώσεις. Οι πληροφορίες μου είναι ότι οι Ενώσεις, σε συνεργασία με τα τοπικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν καταθέσει τις διορθώσεις, φαίνεται ωστόσο ότι δεν έχουν φτάσει στην κεντρική μηχανογράφηση του Οργανισμού. Ακόμα και σε κάποιους παραγωγούς που έγιναν οι διορθώσεις και καταβλήθηκαν τα σωστά ποσά, παραμένουν εκκρεμότητες από προηγούμενα έτη.
Δεν είμαι σε θέση ακόμα να γνωρίζω σε ποια φάση της διαδικασίας παρουσιάζεται το πρόβλημα. Επειδή η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης περνά από πολλά στάδια, θα επιδιώξω επαφές τόσο με τις Ενώσεις, όσο και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να ενημερωθώ και να μεταφέρω άμεσα στον Υπουργό μία πλήρη εικόνα των προβλημάτων, όπως παρουσιάζονται στην Κορινθία. Θεωρώ ότι οι εκκρεμότητες πρέπει να κλείσουν και να γνωρίζει κάθε παραγωγός, αιτιολογημένα και οριστικά, τι ποσά δικαιούται.»

Το φοβικό μας σύνδρομο, η εθνική ουτοπία και η συντριβή

Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Βοσκόπουλος*

Τα πρωτογενή χαρακτηριστικά της σημερινής Ελλάδας είναι η σιωπηλή αποδοχή, η έλλειψη αντανακλαστικών και αυτοσεβασμού, η καταβαράθρωση της εθνικής αξιοπρέπειας, η έλλειψη συλλογικής μνήμης. Προέκυψαν από μία πορεία εθνικών συμβιβασμών, ηττοπάθειας, φοβικών συμπλεγμάτων, κυριαρχίας του εγώ έναντι του εμείς.
Η κρίση των Ιμίων και ο τρόπος αντιμετώπισης της ως ένα περίπου φυσιολογικό γεγονός σηματοδότησε μία νέα εποχή για τον αυτοσεβασμό μας ως πολιτικό σύστημα και συλλογικότητα, για το εθνικό σύστημα αξιών μας, την αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα μας, τη διάθεση να αναλάβουμε ρίσκο. Η τελευταία παράμετρος αποτελεί θεμέλιο λίθο οποιασδήποτε εθνικής στρατηγικής. Ήταν η ιστορική στιγμή αποδοχής της εθνικής ήττας ως «ορθολογικής» πράξης, η τελευταία σκηνή του δράματος της πτώσης στο κενό σε επίπεδο διεθνούς κύρους και αξιολόγησης από πλευράς τρίτων.


Ακολούθησε η «εθνική ανάταση» με τη σαθρή όπως απεδείχθη ένταξη μας στην ευρωζώνη, στον σκληρό πυρήνα του ευρώ. Η εθνική νιρβάνα συνεχίστηκε με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη σκύλευση του οικονομικού πτώματος της χώρας. Επικοινωνιακά τρυκ και η πλασματική ευφορία ενός αποπροσανατολισμένου λαού δεν επέτρεψαν στην κοινή γνώμη να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου και το επερχόμενο αδιέξοδο.

Στο κάστρο της Μονεμβασιάς

Στο κάστρο της Μονεμβασιάς βρέθηκε η κάμερα του Μένουμε Ελλάδα και η ρεπόρτερ της εκπομπής Μαρία Γιαμούκη.
Όπως εξηγεί η Παναγιώτα Σκάγκου, αρχαιολόγος Ε’εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σπάρτης, η Μονεμβασιά είναι μια πόλη κάστρο η οποία χτίστηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ από Λάκωνες που κατέφυγαν στον οχυρό αυτό βράχο για να προφυλαχθούν από τις αραβοϊσλαβικές επιδρομές.
Το όνομα της προέρχεται από τη μονή- έμβαση δηλαδή μία είσοδος. Ο λόγος που της αποδόθηκε αυτό το όνομα είναι η στενή λωρίδα γης που συνδέει τη χερσόνησο με την απέναντι λακωνική ακτή.


Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr)

Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη


Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στο κεντρικό κτίριο της περιφέρειας στην Τρίπολη, Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου. Αντικείμενο της συνέντευξης θα είναι η πορεία των έργων του ΕΣΠΑ, ενώ θα γίνει και ενημέρωση για την συνάντηση που είχε ο Πέτρος Τατούλης με το ΓΓ Υπουργείου Μεταφορών και τις συζητήσεις που έγιναν σχετικά με τα Αεροδρόμια και το Σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου

Κάθαρση: Το αληθινό μήνυμα της διπλής επετείου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες προσπαθούμε ξανά και ξανά να επαναπροσδιορίσουμε το μήνυμα της ηρωικής επετείου, φέροντάς το σε αντιδιαστολή με το παρόν.

Φέτος, λόγω της διπλής γιορτής - 28η Οκτωβρίου και 100ή επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης - το σύγχρονο μήνυμα είναι τριπλό:

Το πρώτο είναι πως το 1912, η Ελλάδα προερχόμενη από την πτώχευση του 1893 και τον ατυχή ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια (και με τα πενιχρά μέσα της εποχής, όχι μόνο από πλευράς εξοπλισμού αλλά και επειδή ούτε καν τα αντιβιοτικά δεν είχαν ανακαλυφθεί) να διπλασιάσει τα εδάφη της, απελευθερώνοντας την Μακεδονία και την Ήπειρο.

Το δεύτερο, είναι απόλυτα σύγχρονο και αφορά στην ανάγκη να δικαιωθούν επιτέλους οι ήρωες του Έπους του 1940 και όλων των απελευθερωτικών αγώνων μας και συνοψίζεται σε μια λέξη: Κάθαρση!

Να τιμωρηθούν επιτέλους όλοι όσοι έκαναν άθλια χρήση της παρακαταθήκης που άφησαν οι απελευθερωτές της χώρας από κάθε λογής ζυγό, αυτοί που εκμεταλλεύθηκαν τη Δημοκρατία και την Ελευθερία που εκείνοι μας πρόσφεραν για να πλουτίσουν παράνομα ή και νομότυπα - και πάντως σε βάρος όλων των υπολοίπων.

Μαζί τους, να τιμωρηθούν και αυτοί που συγκάλυψαν αυτά τα εγκλήματα, χάνοντας cd την ώρα που οι ίδιοι επέβαλαν σκληρά μέτρα στον χειμαζόμενο λαό μας.

Το τρίτο μήνυμα, σχετίζεται με τον συσχετισμό των προηγούμενων εγκλημάτων με την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.

Τουλάχιστον αυτές τις μέρες, κάποιοι όψιμοι (και άκαπνοι) γερμανοφάγοι – ου μην αλλά και… τουρκοφάγοι – θα ήταν σκόπιμο να συμπεριφερθούν πιο σεμνά.

Η εκ των υστέρων και αφού επί δεκαετίες… δέσαμε τα σκυλιά με (δανεικά) λουκάνικα, υπόμνηση υποχρεώσεων των άλλων, οδηγεί σε γελοιοποίηση το σύνολο της χώρας, που μικρή πλην γενναία, αγωνίστηκε κατά του φασισμού και του ναζισμού με όλες της τις δυνάμεις, χύνοντας ποταμούς αίματος.

Ας κάνουν ένα διάλλειμα από τον απαράδεκτο συμψηφισμό του τιτάνιου αγώνα εκείνων των ηρώων με όσα ντροπιαστικά ακολούθησαν τον καιρό της επίπλαστης ευημερίας.

Θα ήταν ύβρις για τη μνήμη των Ελλήνων που πολέμησαν στα (λεγόμενα) αλβανικά βουνά και δημιούργησαν το μοναδικό στην παγκόσμια Ιστορία Έπος, με αυτοθυσία και χάνοντας τη ζωή τους ή επιστρέφοντας από το μέτωπο ακρωτηριασμένοι λόγω κρυοπαγημάτων, να συνεχιστεί αυτός ο συμψηφισμός.

Θα ήταν ύβρις για όλους εκείνους που βγήκαν αντάρτες στα βουνά, που αντιστάθηκαν στις πόλεις, για τη «σιωπηλή στρατιά», για τον ΕΔΕΣ, τον ΕΛΑΣ, την ΠΕΑΝ, τους αγωνιστές του Ρίμινι, τους αντιστασιακούς των πόλεων.

Θα ήταν ύβρις για τα δεκάδες ελληνικά ολοκαυτώματα και τους εκτελεσμένους και τα τουμπανιασμένα από την πείνα παιδικά κορμιά και όσους μαρτύρησαν στο κολαστήριο της Μέρλιν.

Επιτέλους, τι δεν καταλαβαίνετε;

Είναι δυνατόν οι γερμανικές πολεμικές οφειλές να βουλώσουν τις τρύπες από τις κλεψιές, τη διαφθορά και τις κάθε λογής σπατάλες;

Για να μην τρίζουν, λοιπόν, τα κόκκαλα των νεκρών μας, οφείλουν όλοι αυτοί που βρήκαν πάλι την εύκολη λύση, να συμβάλουν ώστε να βγει η χώρα από την πρωτοφανή αυτή περιπέτεια, να επιστρέψουν τα κλεμμένα και τα προϊόντα της φοροδιαφυγής και της ρεμούλας, και μετά… μάλιστα!

Να διεκδικηθούν και να έλθουν αυτά τα χρήματα που θα πάνε κατευθείαν σε αναπτυξιακά έργα για τη χώρα.

Όπως θα ήθελαν και εκείνοι…

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Και «κολλητός» του Ραϊχενμπάχ


Η ΠΟΕ-ΟΤΑ «πέταξε το γάντι» και χαρακτήρισε τον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά ως «συνεργάτη των Γερμανών», που θέλει να ξεπουλήσει «γη και ύδωρ».
Ο δήμαρχος το σήκωσε και χαρακτήρισε «ψεύδη», «συκοφαντίες» και «αθλιότητες» τα όσα είπε η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Και έρχεται ο «round 3»...
...με την ΠΟΕ-ΟΤΑ να του ανταπαντά πως -όχι μόνον έχει «κολλητιλίκια» με τον γερμανό υφυπουργό επί της Ελλάδας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, αλλά και εμμέσως «κολλητιλίκια» και με τον επικεφαλής της Task Force Χόρστ Ραϊχενμπάχ.
Πώς γίνεται αυτό; Η ίδια το εξηγεί σε ανακοίνωσή της: Έχει «κολλητό» τον «μικρό Ραϊχενμπάχ», τον Κωνσταντίνο Κυριαζή, που πήρε 60.000 ευρώ για να κάνει τον ΟΥΕ Δήμου Πατρέων και που...
...«ήταν ελεγκτής της Task Force και τέθηκε πρόσφατα σε διαθεσιμότητα, διότι όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα "imerisia.gr", συμμετείχε σε εταιρεία η οποία αναλαμβάνει προμήθειες και δουλειές από το Ελληνικό Δημόσιο».

aftodioikisi.gr

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 7 «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ» ΕΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Τα πρώτα 34 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), σε ισάριθμους δήμους της χώρας, ( 7 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στην Πελοπόννησο) ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διευκολύνονται οι φορολογούμενοι μετά τη συγχώνευση των εφοριών στις περιοχές αυτές. Προϋπόθεση για τη δημιουργία τους, όπως εξάλλου έχει γράψει η aftodioikisi.gr, είναι «να διατεθούν οι κατάλληλοι χώροι στέγασης αυτών και να αναληφθεί το πλήρες κόστος λειτουργίας τους από τους δήμους, πλην της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των ΔΟΥ που εργάζονται σε αυτά να αναλάβουν το πλήρες κόστος λειτουργίας των γραφείων, με εξαίρεση τη μισθοδοσία των εφοριακών που θα τα στελεχώσουν».
Την απόφαση υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (ΑΔΑ: Β43ΙΗ-ΘΕ2). Να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο, κατά την οποία πολλοί δήμοι της χώρας αντιδρούν έντονα στην κατάργηση 127 εφοριών και στη συρρίκνωσή τους σε 114 από τις αρχές του 2013 (βλ. παρακάτω για τις αντιδράσεις).
Τι θα κάνουν τα ΚΕΦ
Μεταξύ των υπηρεσιών προς τους πολίτες που θα προσφέρουν τα ΚΕΦ, είναι η παραλαβή δηλώσεων και διαβίβασή τους στην αρμόδια ΔΟΥ -στην περίπτωση μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής-, η χορήγηση εντύπων, η χορήγηση φορολογικής ενημερώτητας, η παραλαβή δηλώσεων για φόρο κληρονομιάς, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία, η χορήγηση πιστοποιητικού για τη μεταβίβαση περιουσίας, για τον έλεγχο στοιχείων, η ενημέρωση των φορολογουμένων για υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους κτλ.
Πού δημιουργούνται τα πρώτα ΚΕΦ στην Πελοπόννησο
  • Ερμιονίδος (Αργολίδας)
  • Μεγαλόπολης (Αρκαδίας)
  • Δυτικής Αχαΐας (Αχαΐας)
  • Ανδρίτσαινας - Κρεστένων (Ηλείας)
  • Σικυωνίων (Κορίνθου)
  • Ευρώτα (Λακωνίας)
  • Μεσσήνης (Μεσσηνίας)

 

ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΑΙΡΕΤΟΥΣ


Tα μηνύματα που έρχονται από κόμματα και πολίτες και τα ακούν τα «αφτιά» της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και εκείνα των αιρετών (αυτοδιοικητικών και βουλευτών) είναι σαφή, με αφορμή τη νέα λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων που αναμένεται να αποσαθρώσουν ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δομές και τις εργασιακές σχέσεις: «όλοι στους δρόμους για να πούμε ένα νέο ΟΧΙ στα μνημόνια και στη νέα κατοχή».
Και επειδή «φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά», και με το δεδομένο πως υπάρχει το προηγούμενο της περυσινής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, όπου έφυγε κακήν κακώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα η παρέλαση να αναβληθεί από τις αντιδράσεις του κόσμου, η ΕΛ.ΑΣ παίρνει δρακόντεια μέτρα για τις παρελάσεις, και ειδικά για αυτή της Θεσσαλονίκης, στις 28 Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.
Ο «πονοκέφαλος» της «Χρυσής Αυγής»
Φέτος, η μικρή λεπτομέρεια και η μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι, λεπτομέρεια που θα προκαλέσει πονοκεφάλους σε πολλούς στρατηγούς - σχεδιαστές επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ αλλά και σε πολλούς δημάρχους είναι και η συμμετοχή της «Χρυσής Αυγής» στις εξέδρες των επισήμων, καθώς -σύμφωνα με το Πρωτόκολλο- εκπροσωπούνται όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ωστόσο, οι προθέσεις των κομμάτων της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς είναι σαφείς: κανείς από το συγκεκριμένο κόμμα να μην παραβρεθεί, αλλιώς... (βλ. Παρακάτω).
Περρισσότερα στο aftodioikisi.gr

Ενδιαφέρον Χρίστου Δήμα για το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ευρωστίνης.

 dimas_x.jpeg
Ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Δήμας ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στο αίτημα που έλαβε από τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θέμα το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ευρωστίνης. Ο Χρίστος Δήμας μαζί με την διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Κλαδούχο, τον Αντιδήμαρχο Ευρωστίνης κ. Ανδρέα Καραβά, τον  κ. Νίκο Κεκερή, τον κ. Γιώργο Μετεβελή και τον κ. Ανδρέα Ζάρρο εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παραμείνει ανοικτό το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ευρωστίνης , στον Άνω Αιγιαλό
 Επίσης, ο κ. Δήμας μαζί με τον Δήμαρχο Νεμέας κ. Βαγγέλη Ανδριανάκο συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Στην συνάντηση συζήτησαν τρόπους με τους οποίους μπορούν τα προϊόντα της Νεμέας να προωθηθούν ακόμη πιο αποτελεσματικά στις αγορές του εξωτερικού. Επίσης, συζητήθηκαν διαδικαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί με την αντικατάσταση των γηρασμένων αμπελιών αλλά και η πιθανή ένταξη της Νεμέας σε πυλωτικό σχέδιο για την δημιουργία ειδικών ζωνών που θα τις επιτρέπει να λαμβάνει αποζημιώσεις για ζημιές σε βασικά προϊόντα όπως η σταφίδα και η ελιά, ακόμη και αν δεν είναι στο υποχρεωτικό όριο που θέτει ο νόμος σήμερα, ο οποίος προβλέπει ότι για να ληφθεί αποζημίωση πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον το 30% της συνολικής παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας.