Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ανανέωσε και με Μπασιώτη, ο Παννεμεατικός !!!

Ανανέωσε και με Μπασιώτη, ο Παννεμεατικός !!!
Τελικά όπως φαίνεται άφησε τα καλά για το τέλος ο Παννεμεατικός, καθώς μετά την επική πρόκριση επί της Κλένιας για τον θεσμό του Κυπέλλου, ανανέωσε και την συνεργασία του, με τον Βαλάντη Μπασιώτη, έναν παίκτη που πέρσι σημείωσε 21 τέρματα με τα «λιοντάρια» και πλέον η ομάδα, γίνεται κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική.
Ο 25χρονος επιθετικός, ήταν ελεύθερος και μετά από προσωπικές ενέργειες του προέδρου του συλλόγου, Άγγελου Γάτσινου, συμφώνησε να βρεθεί για άλλον ένα χρόνο στην Νεμέα. Έτσι πλέον γίνονται προσπάθειες να προλάβει να εκδοθεί το δελτίο του, για να μπορέσει να συμπεριληφθεί στην αποστολή, για την δύσκολη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου.
Το σίγουρο είναι ότι ο Παννεμεατικός, με τις παραμονές των Μαρινού, Μπασιώτη, Σγούρου, Κεμαλάι, τις προσθήκες των Παπουτσή, Σαϊσανά Π. και Σαϊσανά Ν., έχοντας τους πολύ ταλαντούχους νεαρούς Κωστούρο, Παλυβό, Αθανασόπουλο και Κασκαντάμη Ι. και τους έμπειρους Τσιάκο, Τζίνη και Τζα, γίνεται μια ομάδα, η οποία είναι υποχρεωμένη να κάνει μια πολύ αξιόλογη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.
apopsi24.gr

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ !

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΡΚΕΛΟΥ

Συμπολίτη της Κορινθίας μας, καλή σου ΄μέρα
Εκτός ελέγχου, απλησίαστες, γεμάτες ερωτηματικά οι τιμές υγρών καυσίμων στη χώρα μας. Στην Κορινθία μας !
Χωρίς όρια, χωρίς φραγμό, χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη η άνοδός τους. Στην οροφή, στο ταβάνι η φορολόγησή τους Φανερή, εξώφθαλμη και η ενεργειακή φτώχεια στις λαικές οικογένειες. Στην φτωχολογιά. Στους πολλούς. Στον κόσμο της εργασίας Απούσα και η πολιτική βούληση απέναντι στα συμπαγή κυκλώματα νοθείας, λαθρεμπορίας των καυσίμων
Και ο λαουτζίκος ;
Ρίχνει μια τελευταία ματιά στον ανηφορικό δρόμο. Ένα έντονο συναίσθημα νοσταλγίας τυλίγει τις πλάτες του. Το νου του. Την ψυχή του Μια ολοφάνερη υπόγεια δυνατή έλξη φτώχειας-αντίστασης αναπτύσσεται μέσα του. Αργά. Αθόρυβα.
Του ξυπνά σαφείς υποψίες ολέθρου…

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΕ ΚΕΔΕ: ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ

Παράταση στην αγωνία των δημάρχων αλλά όχι -όπως φαίνεται- και στη λειτουργία των δήμων και των κοινωνικοπρονοιακών δομών τους έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους επικεφαλής της ΚΕΔΕ, που τον επισκέφθηκαν το μεσημέρι ζητώντας του περισσότερα χρήματα, προκειμένου να μην κατεβάσουν ρολά οι δήμοι.
Ο υπουργός δε δεσμεύθηκε επί της ουσίας για τίποτε, καθώς τους ζήτησε να υπάρξει εκ νέου συνάντηση το Νοέμβριο, μετά την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να συζητήσουν τα οικονομικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης συνολικά και σοβαρά.
Δήμαρχοι: Θέλουμε τα 2,7 δισ. ευρώ,
αλλιώς στάση πληρωμών από 100 δήμους


Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ενημέρωσαν τον υπουργό Οικονομικών ότι ήδη 14 δήμοι της χώρας δεν κατέβαλαν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών τους μισθούς των εργαζομένων και ότι αρκετοί δυσκολεύτηκαν πολύ να τους καταβάλουν. Επεσήμαναν στο Γ. Στουρνάρα ότι αν δεν αποδοθούν τα προϋπολογισθέντα, δηλαδή 2,7 δισ. ευρώ -εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ προορίζεται για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων, τη μεταφορά των μαθητών κ.λπ.- τον επόμενο μήνα περίπου 100 δήμοι θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών.
Στουρνάρας: Το ταμείον είναι μείον
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών τους εξήγησε ότι η οικονομική κατάσταση του κράτους είναι τραγική και προσπαθεί ημέρα με την ημέρα να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για κάτι, τους είπε. Ωστόσο, σε σχέση με το θέμα της απόδοσης των 35 εκατ. ευρώ - δόση Οκτωβρίου από τα ΠΟΕ, τους ανέφερε, χωρίς πάλι να τους υποσχεθεί κάτι, ότι θα προσπαθήσει να βρει τα χρήματα και να τους τα δώσει.
Επίσης, τους ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για να καταβληθούν, τουλάχιστον τώρα, τα 300 εκατ. ευρώ Σαχινίδη, που από «λάθος» δεν είχαν συμπεριληφθεί στον Προϋπολογισμό 2012. Είναι τα χρήματα από τους άμεσους φόρους από Παρελθόντα Οικονομικά Έτη, και το σχετικό κονδύλιο είναι καταγεγραμμένο στο Μηνιαίο Δελτίο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2012 (275,2 εκατ. ευρώ., για την ακρίβεια).
Υπενθυμίζεται πως μετά τη συνάντηση με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, όπως είχε πει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης στους συγκεντρωμένος δημάρχους και εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πλατεία Κλαυθμώνος (πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο του 48ωρου λουκέτου στους δήμους), με την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ τα πρώτα χρέη που θα πληρωθούν θα είναι αυτά των δήμων. Το αυτό υποσχέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών.

Τέλος, ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι θα εξετάσει το θέμα της επιμήκυνσης κατά 8 έως 10 χρόνια για την αποπληρωμή των χρεών των δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, την περίοδο χάριτος κατά ένα χρόνο, τη μείωση του επιτοκίου προωθώντας άμεσα σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Οι αυριανές επαφές της ΚΕΔΕ
Η ΚΕΔΕ, συνεχίζει τις επαφές της και σήμερα, στη Βουλή αυτή τη φορά. Στις 10 το πρωϊ ο Κώστας Ασκούνης και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών) Γιάννης Σγουρός θα ενημερώσουν τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για τα οικονομικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αμέσως μετά, θα συναντηθεί με το το προεδρείο της Βουλής και γύρω στη μία το μεσημέρι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και να αποφασίσει για τις περαιτέρω δράσεις.
 
aftodioikisi.gr

Καλάβρυτα: Βάζουν τη φιλαρμονική του δήμου να παιανίσει το γερμανικό εθνικό ύμνο

«Χιονοστιβάδα» αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων, η απόφαση του δημάρχου Γιώργου Λαζουρά, για συμμετοχή της φιλαρμονικής του δήμου σε εκδηλώσεις της Γερμανικής Πρεσβείας, προκειμένου να παιανίσει το γερμανικό εθνικό ύμνο.
«Για άστοχη και ενέργεια που σοκάρει τους συγγενείς των θυμάτων του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος» κάνει λόγο η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, ζητώντας παράλληλα την κατ΄ επείγουσα σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου.
Παρέμβαση για το εν λόγω θέμα πραγματοποίησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χαρίλαος Ερμίδης, ο οποίος με δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Λαζουρά, τον κατηγόρησε για «υποτέλεια στους Γερμανούς» και τον κάλεσε να αποσύρει άμεσα τη φιλαρμονική από την εκδήλωση.

Δυτική Ελλάδα -μεταφορά μαθητών: Νομοθετική ρύθμιση για χρέη προς ΚΤΕΛ Αχαΐας


Άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα κάνει δυνατή την αποπληρωμή παλαιότερων χρεών προς το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας από τον υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου. Στο πλαίσιο συνάντησης των δύο αντρών στα γραφεία της περιφέρειας τέθηκε επί τάπητος η παρατεινόμενη εκκρεμότητα για τη μεταφορά των μαθητών και την ανάγκη εξόφλησης των χρεών προς τους μεταφορείς από το προηγούμενο σχολικό έτος.
Παράλληλα ο κ. Κατσιφάρας έθεσε και μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονται με τους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και τη λειτουργία των Δημόσιων ΙΕΚ.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου απάντησε ότι ειδικά για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών θα έχει άμεσα επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, οι αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής και Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος καθώς και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.

Πελ/νησος: Συνέντευξη για μεταφορά μαθητών

Π. Τατούλης Φιλοδοξία μας η Πελοπόννησ​ος να καταστεί στρατηγικό​ς ενεργειακό​ς διαμετακομ​ιστικός κόμβος Μέσης Ανατολής - Ευρώπης


«Καταρτίζουμε και εφαρμόζουμε μια δυναμική και συνεπή πολιτική για την ενέργεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το πρωτόκολλο συνεργασίας με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αποτελεί την απαρχή της συνεργασίας μας με ένα σημαντικό διεθνή ενεργειακό παράγοντα με μεγάλη τεχνογνωσία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι φιλοδοξία της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να καταστεί στρατηγικός ενεργειακός διαμετακομιστικός κόμβος Μέσης Ανατολής – Ευρώπης, με τον αγωγό φυσικού αερίου και το υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο που θα διατρέχει το Ισραήλ την Κύπρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από το σημείο αυτό θα μεταφέρεται στην Ευρώπη.
«Μπαίνουμε δυναμικά στα νέα δίκτυα με μεγάλες αξιώσεις και αυτή η συμφωνία αποτελεί σημαντικό παράγοντα μιας σαφούς στρατηγικής για την πολιτική παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας, όπου κρίσιμο ζήτημα και προτεραιότητα αποτελεί ο εκσυγχρονισμός των δικτύων μεταφοράς» τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι με τις ενέργειες αυτές «ανεβάζουμε το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης έκανε επίσης εκτενή αναφορά στην ίδρυση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του πρώτου Ευρω – Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Καινοτομίας για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα με ταυτόχρονη εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας, με σύμπραξη της ΡΑΕ Ελλάδας, της ΡΑΕ Κύπρου και σουηδικών, γερμανικών, αμερικανικών, ολλανδικών και κινέζικων κεφαλαίων.
Εκτός αυτού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δημιουργηθεί για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο με ταυτόχρονη εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας, το οποίο έχει κατά 30% μικρότερο κόστος κατασκευής και 10πλάσια απόδοση.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη συμφωνία με τον Ρώσο φυσικό, βραβευμένο με το βραβείο Νόμπελ το 2000, κ. Αλφιόροφ για συνεργασία μεταξύ της Ακαδημίας Επιστημών της Αγίας Πετρούπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Διεθνή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. 

 

Εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία η δημιουργία «Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου»


Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η πρόταση του Πέτρου Τατούλη για την αξιοποίηση πόρων του ΠΕΠ για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της σύστασης «Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου».
Το ταμείο είναι μια καινοτομία και πρωτοπορία για τη χώρα σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας ότι ο πυρήνας του ταμείου αυτού θα είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την στιγμή που τα αντίστοιχα εθνικά ταμεία παρουσιάζουν έλλειψη ευελιξίας και δεν έχουν σχέση με τη αγορά.
Το ΕΤΕΑΝ εξήγησε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης έχει 480 εκ. ευρώ παρκαρισμένα για τριάμισι χρόνια τώρα στις τράπεζες, και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά δεν κάνει λόγο για αυτό το ταμείο, επίσης το ταμείο Jeremy έχει αλλά 100 εκ παρκαρισμένα, σύνολο κοντά στα 600 εκατομμύρια ευρώ  στα ταμεία των τραπεζών κάθονται και παράγουν υπεραξίες στους τραπεζίτες και εμείς στην Ελλάδα της κρίσης ψάχνουμε για ρευστότητα.
Εμείς θέλουμε την πρωτοβουλία της ευθύνης να δοκιμάσουμε και να αποκτήσουμε τεχνογνωσία σε περιφερειακό επίπεδο συνέχισε ο Πέτρος Τατούλης. Τα χρήματα αυτά συνέχισε ο Περιφερειάρχης, τα οποία να τονίσουμε ότι δεν μας τα χαρίζει η κεντρική κυβέρνηση είναι δικά μας, έχουμε σκοπό να τα διαθέσουμε με αντικειμενικά κριτήρια σε βιώσιμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να εξασφαλίσουν κεφάλαια κίνησης.
Αν κάτι δεν πάει καλά σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει ένα χρηματοδοτικό εργαλείο στη διάθεση της για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες τις αγοράς και το δικαίωμα μας αυτό δεν το εκχωρούμε σε κανένα. Στόχος μα είναι ο χαρακτήρας του ταμείου να έχει και επιδοτικό χαρακτήρα, όχι όμως ως παράγοντα προσέλκυσης επένδυσης.
Όταν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρουσιάζουν την τραγική συμπεριφορά να ζητούν 140% και πλέον εγγυήσεις για κεφάλαια κίνησης η αγορά υποφέρει. Αν δεν αλλάξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην χωρά αυτή την συμπεριφορά κερδοφορίας σε βάρος της αγοράς, υπογράμμισε ο Πέτρος Τατούλης, θα αποτελεί διαρκώς έναν οιονεί κίνδυνο για τη χώρα. Για να καταλήξει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "προσδοκώ σε αυτή τη κρίση να μη παραδοθεί η πολιτική στους τραπεζίτες".

7o Debate της ΟΝΝΕΔ - Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών


7o Debate της ΟΝΝΕΔ

«Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών: Λύση ή Πρόβλημα;»

 

 
Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων έχει καθιερώσει τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Το debate της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στη Βιβλιοθήκη του OpenPlace (Μεσογείων 15) με θέμα: «Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών: Λύση ή Πρόβλημα;» ώστε να εξετάσουμε μέσα απο την παρουσίαση διαφορετικών απόψεων τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.:

§  Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Υφυπουργός Δικαιοσύνης – βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

§  Ηλίας Σιδέρης, δικηγόρος

Η δομή του debate περιλαμβάνει δεκάλεπτες εισηγήσεις από τους δύο ομιλητές, και κατόπιν ερωτήσεις από το κοινό στις οποίες δίνεται η δυνατότητα στους ομιλητές να απαντήσουν εντός 2 λεπτών. Έπειτα από κάθε τοποθέτηση το κοινό εκδηλώνει την ικανοποίηση του από την απάντηση μέσω μπλε και κόκκινων καρτών.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, από τη σελίδα www.onned.gr/live

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ:ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤ​ΗΣΗΣ ΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ


Θετικά αντιμετωπίστηκαν ορισμένες από τις προτάσεις που κατέθεσε σήμερα 12/9/2012 στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης σχετικά με τις επείγουσες ρυθμίσεις επενδυτικών σχεδίων του Ν. 3908/2011 και του Π.Δ. 33/2011.


Ο Τέρενς Κουίκ κατέθεσε σημαντικές παρατηρήσεις και υπέβαλλε ουσιαστικές προτάσεις, μερικές από τις οποίες έτυχαν της αποδοχής από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την επισήμανση ότι θα παραπεμφθούν για περεταίρω επεξεργασία στο Υπουργειο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αρμοδιότητας του κ,Κωστή Χατζηγάκη.

Συγκεκριμένα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ζήτησε να αλλάξει το καθεστώς εξόφλησης των επενδυτών, να γίνει πιο ευέλικτο και πιο ελαστικό, να τους δοθούν σημαντικές διευκολύνσεις για τη λήψη της επιδότησης και να συσταθεί ένα Ταμείο Χρηματοδότησης, στο οποίο να είναι δυνατή η εκχώρηση της επιδότησης για την άμεση λήψη χρημάτων προκειμένου να υλοποιηθούν τα επενδυτικά σχέδια.

Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ πρότεινε να θεσπιστεί επιτέλους μία διαδικασία πιστοποίησης των συμβούλων, όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υπολογίζεται η αγορά οικοπέδου ως τμήμα της ίδιας συμμετοχής του επενδυτή στην επένδυση, να υπάρχουν σαφή πλαίσια σύνταξης μιας οικονομοτεχνικής μελέτης ή μελέτης βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου, να μπορεί ο επενδυτής να λάβει την επιδότηση που δικαιούται, έστω και αν το οικόπεδό του κατασχέθηκε, με την παρακράτηση του οφειλόμενου ποσού από το Υπουργείο υπέρ του επισπεύδοντος δανειστή του και να καθιερωθεί ένα σύστημα προελέγχου και προέγκρισης της επενδυτικής πρότασης από το Υπουργείο χωρίς κόστος για τους επενδυτές.

 

Με παραίτηση απειλεί ο υπουργός Α. Μανιτάκης, για το ενδεχόμενο απολύσεων στον δημόσιο τομέα

Τριγμούς προκαλεί στην κυβέρνηση το ενδεχόμενο απολύσεων στον δημόσιο τομέα - Απειλεί με παραίτηση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Α. Μανιτάκης
          
Προβλήματα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στους κόλπους της κυβέρνησης, λόγω των αιτημάτων της τρόικας, στα οποία περιλαμβάνονται και οι απολύσεις 50.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στην επόμενη τριετία. Η απαίτηση αυτή βρίσκει αντίθετο τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό, Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος έχει απειλήσει πως σε αυτή την προοπτική θα φτάσει μέχρι και στην παραίτηση. Το ζήτημα, εξάλλου, αναμένεται να δημιουργήσει εντάσεις κατά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, σήμερα το απόγευμα.
Σήμερα η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ώστε να ξεκαθαριστεί ποια από τα μέτρα που έχει παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο δέχονται οι δανειστές και ποια όχι.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και η ΔΗΜΑΡ, η οποία τον πρότεινε γι’ αυτή την θέση, έχουν ξεκαθαρίσει πως θεωρούν τις απολύσεις «κόκκινη γραμμή». Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, η τρόικα έθεσε εκ νέου το θέμα, ορμώμενη από ένα λάθος του Γενικού Λογιστηρίου, το οποίο ακύρωσε τους υπολογισμούς για το ποσό που θα εξοικονομηθεί από την πρόωρη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων.
Καθώς φαίνεται, είχε προταθεί η παροχή κινήτρων προς τους υπαλλήλους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ώστε να αποχωρήσουν οικειοθελώς, μιας και το Γενικό Λογιστήριο διαβεβαίωνε ως τώρα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι η διαφορά μεταξύ ενός ενεργού υπαλλήλου και ενός συνταξιούχου είναι 300 ευρώ μηνιαίως, κάτι που χρησιμοποιήθηκε ως βάση υπολογισμού για την πρόωρη συνταξιοδότηση δημόσιων υπαλλήλων. Η ετήσια εξοικονόμηση που προέκυπτε από την αποχώρηση 40.000 υπαλλήλων ήταν 160 εκατομμύρια ευρώ, υπολογίζοντας την αγορά πλασματικών ετών για συνταξιοδότηση και τη διαφορά που προκύπτει κάθε μήνα από το να πληρώνεται κάποιος ως συνταξιούχος και όχι ως ενεργός υπάλληλος.
Τελικά προκύπτει πως η διαφορά ενεργού και συνταξιούχου ως προς τη μισθοδοσία δεν ήταν 300 αλλά 100 ευρώ. Κατόπιν αυτών, το Γενικό Λογιστήριο και το υπουργείο προσπαθεί να κλείσει την «τρύπα» που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε μια ακόμα συνάντηση στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου με τον κ. Μανιτάκη, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν μαραθώνια, καθώς αναζητούνται εναγωνίως πρόσθετα μέτρα και εναλλακτικό σχέδιο που να μην οδηγεί στην πόρτα εξόδου εργαζόμενους.
Η έντονη φημολογία για απειλή παραίτησης από τον κ. Μανιτάκη, ο οποίος αντιδρά σε σχέδιο απολύσεων, αν και δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τον ίδιο ούτε από τη ΔΗΜΑΡ, φούντωσε ένα 24ωρο πριν από τη νέα σύσκεψη αρχηγών.
Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωναν ότι ο κ. Μανιτάκης διατηρεί την άποψή του ότι δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις, αλλά παράλληλα επέμεναν ότι δεν έθεσε θέμα παραίτησης. Ωστόσο, όταν ολοκληρωθεί το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ και εφόσον σε αυτό περιλαμβάνονται απολύσεις στο δημόσιο τομέα, εκτιμάται ότι θα είναι δύσκολο, ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ, ο κ. Μανιτάκης να παραμείνει στην κυβέρνηση.
Πάντως, συνεχίζονται οι προσπάθειες των κυβερνητικών εταίρων να πείσουν την Τρόικα – που αναζητά μέτρα άμεσης οικονομικής απόδοσης – ότι οι αντιπροτεινόμενες προτάσεις για περικοπές είναι οικονομικά αποτελεσματικές, ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις.

eklogika.gr

Προς ενοικίαση από το ΤΑΙΠΕΔ 40 ακατοίκητα νησιά! Το τίμημα;

Προς ενοικίαση από το ΤΑΙΠΕΔ σαράντα ακατοίκητα νησιά, προκειμένου να αξιοποιηθούν. Προωθούνται έξι ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποιήσεις ακινήτων
          
Στο να νοικιάσει σε υποψήφιους επενδυτές ακατοίκητα νησιά και νησίδες, προκειμένου να αξιοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα προσανατολίζεται το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Όπως προκύπτει από δηλώσεις που έκανε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο εκτελεστικός διευθυντής του ταμείου Ανδρέας Ταπραντζή, το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη εντοπίσει συνολικά σαράντα ακατοίκητα νησιά και νησίδες, που θα μπορούσαν να ενοικιασθούν για ένα διάστημα έως 50 έτη και να αξιοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα.
«Βρήκαμε τοποθεσίες που έχουν καλό έδαφος, είναι κοντά στην ηπειρωτική χώρα, διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», είπε ο κ. Ταπραντζής σε συνέντευξη που έδωσε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Bloomberg και δημοσιεύεται σήμερα από το πρακτορείο.
Στη λίστα του ταμείου βρίσκονται νησιά που έχουν έκταση από 500 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έως 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ως υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα με ενοικίασή τους από 30 έως 50 έτη. Για να καταλήξει στα συγκεκριμένα σαράντα νησιά, το Ταμείο εξέτασε 562 από τα 6.000 νησιά και νησάκια που εκτιμάται ότι βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία.
Ο κ. Ταπραντζής, σημείωσε, πάντως, ότι προτού προχωρήσει το σχέδιο θα πρέπει να περάσει νόμος που θα επιτρέπει την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από τρίτα μέρη και θα μειώνει τον αριθμό των οικοδομικών, περιβαλλοντικών και χωροταξικών αδειών, που χρειάζονται.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει πώληση νησιών, καθώς τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο δεν θα ήταν μεγαλύτερα από τις συμφωνίες ενοικίασης, ενώ όπως εκτίμησε, η Ελλάδα θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις, αν ένα νησί αξιοποιηθεί ως τουριστικό θέρετρο.

Προωθούνται έξι αξιοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις
Εν τω μεταξύ, χθες, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε μαραθώνια σύσκεψη στο ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις κατά την οποία αποφασίστηκε να προωθηθούν άμεσα έξι συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποιήσεις ακινήτων. Συγκεκριμένα, στην πρώτη γραμμή των αποκρατικοποιήσεων βρίσκονται οι αξιοποιήσεις ακινήτων για το Ελληνικό, το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC), την Κασσιόπη Κέρκυρας και την Αφάντου Ρόδου. Επιπλέον, σε επίπεδο ιδιωτικοποιήσεων προχωρούν εκείνες των ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, ενώ προωθείται η αξιοποίηση, από κοινού με την Εθνική Τράπεζα, εκτάσεων στο Μικρό Καβούρι της Βουλιαγμένης, που περιλαμβάνει και το ξενοδοχείο «Αστέρας Βουλιαγμένης».
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:
Ελληνικό: Επελέγησαν τέσσερις εταιρείες από σύνολο εννέα, προκειμένου να προσωρήσουν στη β' φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Πρόκειται για τις εξής εταιρείες: Elbit Cochin Island Ltd, Lamda Development SA, London and Regional Properties και Qatari Diar Real Estate Investment Co. QSC.
Κασσιόπη Κέρκυρας: Μοναδικός ενδιαφερόμενος για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Κασσιόπη επελέγη να μετάσχει η ένωση προσώπων “NCH New Europe Property Fund II LP και NCH Balkan Fund L.P”.
Αφάντου Ρόδου: Στην επόμενη φάση φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου Αφάντου Ρόδου θα συμμετάσχουν οι εταιρείες:Ατλάντικα Ελλάς, Lamda Development, London Regional Properties, Minoan Group, NCH Capital και Τ.Ε. ΜΕΣ.
IBC: Εγκρίθηκε το τελικό κείμενο της σύμβασης με βάση το οποίο θα υποβληθούν οι τελικές οικονομικές προσφορές των υποψηφίων επενδυτών για το Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) για περίοδο 90 ετών.
ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ: Εγκρίθηκαν οι όροι της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ με βάση τους οποίους θα υποβληθούν ενδεικτικές προσφορές από τους υποψηφίους επενδυτές. Παράλληλα, εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΔΕΗ σχετικά με την παραίτηση της ΔΕΗ, έναντι καταβολής ανταλλάγματος από το ΤΑΙΠΕΔ, από το δικαίωμά της να ζητήσει να αγοράσει έως και το 30% των μετοχών της ΔΕΠΑ.
Τέλος, εγκρίθηκε το Μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με την ενιαία αξιοποίηση της έκτασης της χερσονήσου "Μικρό Καβούρι" στη Βουλιαγμένη.

eklogika.gr

Τον Ησαϊα επέλεξε ο Χατζηδάκης

Ένα στέλεχος της αγοράς, και μάλιστα από τη νεώτερη γενιά, επέλεξε ο Κωστής Χατζηδάκης για να του αναθέσει τα ηνία του πιο “καυτού” οργανισμού του υπουργείου Ανάπτυξης, του “Invest in Greece”, που αναμένεται το επόμενο διάστημα να σηκώσει σημαντικό βάρος της προσπάθειας για προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, προκειμένου να υπάρξει ανάσχεση της ύφεσης.
Ο λόγος για τον Στέφανο Ησαϊα, ο οποίος εργάστηκε δίπλα στον Μιχάλη Ζαχαράτο στο επικοινωνιακό επιτελείο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στο επιτελείο του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα. Με τον τελευταίο συνεργάστηκε τόσο στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις του, όσο και στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την περίοδο κατά την οποία ο Νίκος Πατέρας ήταν πρόεδρος του συλλόγου.
Ο Στέφανος Ησαϊας επελέγη από τον Κωστή Χατζηδάκη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με τον Αριστομένη Συγγρό να παραμένει σε εκείνη του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

statesmen.gr

Με ποιον θα πάει ο Σημίτης;

H προαναγγελία ίδρυσης νέου κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο, έστω και με την επικοινωνιακά αδόκιμη στόχευση της «Ανόρθωσης», έφτανε και περίσσευε για να σηματοδοτήσει τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της εσωστρέφειας, της ανασφάλειας και της αναστάτωσης για το σημερινό ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώην υπουργός Υγείας, υπήρξε τα τελευταία χρόνια, το «go to» στέλεχος του Κινήματος. Πιο δημοφιλής από όλους, και με παρεμβάσεις που προκάλεσαν συζητήσεις, ο άλλοτε καθηγητής της Παντείου κατάφερε να αυτοπροσδιοριστεί ως «ο επόμενος». Ο πιθανότερος διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου, αν το ΠΑΣΟΚ επέλεγε να αλλάξει γενιά, κουλτούρα και… αισθητική.
Παρόλο που ήταν πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης, τη Β’ Αθηνών, και παρά τις δημοσκοπήσεις που τον εμφάνιζαν μπροστά από τους άλλους, ο Ανδρέας Λοβέρδος επέλεξε να κάνει σημειωτόν, αναφορικά με τις φιλοδοξίες του. Και να στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι διαδοχικές κάλπες του Μαϊου και του Ιουνίου, προσυπέγραψαν την πολιτική και ιδεολογική εξαϋλωση του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος διεσώθη στη Β΄ Αθηνών, η μετωπική σύγκρουσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το περιεχόμενο και το… ύφος της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά όμως, οδήγησε σε κατά τα φαινόμενα οριστικό διαζύγιο.
Εν αναμονή λοιπόν του νέου κόμματος, οι συζητήσεις και οι εκτιμήσεις… χορεύουν, ως προς το πόσο μεγάλες και… μοιραίες θα είναι οι απώλειες για ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο ήδη παρουσιάζεται ως εξαιρετικά θνησιγενές. Για τους γνωρίζοντες τα παρασκήνια της Ιπποκράτους, η φράση-κλειδί είναι «με ποιον θα πάει ο Σημίτης».
Ο πρώην πρωθυπουργός και πολιτικός μέντορας του εσωκομματικού ρεύματος του «εκσυγχρονισμού», διατηρεί σοβαρά ερείσματα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δεν φαίνεται να έχει… ενθουσιαστεί από την ηγεσία Βενιζέλου, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος βρέθηκε διαχρονικά πολύ πιο κοντά στις θέσεις. Και τα… θέλω του.
Θα υποστηρίξουν λοιπόν οι «εκσυγχρονιστές» τον Ανδρέα Λοβέρδο; Κι αν συμβεί αυτό, πόσο ηχηρά θα είναι τα ονόματα που θα επιλέξουν τη μετακόμιση. Δηλαδή, για να γίνουμε περισσότερο συγκεκριμένοι, την πόρτα θα την περάσουν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η Άννα Διαμαντοπούλου; Και πόσο «εκρηκτικό» θα γίνει το μείγμα, αν προσθέσει κανείς δυσαρεστημένους «νεο-παπανδρεϊκούς» σαν τον Γιάννη Ραγκούση;
Το βέβαιο είναι ότι στις εξελίξεις που έρχονται, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην πλέον δεινή θέση από κάθε άλλο πολιτικό φορέα στην Ελλάδα. Και, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, δεν έχει έναν… 902 για να βάλει λουκέτο.

statesmen.gr

Το όραμα: Η Ελλάδα του 2021

Toυ Φώτη Σαραντόπουλου

Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;» αλλά, ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.



Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Άλλά δεν εβάσταξε!

Ήλθαν μερικοί και ηθέλησαν να γένουν μπαρμπέρηδες εις του κασίδη το κεφάλι. Από τότε ήρχισεν η διχόνοια και εχάθη η πρώτη προθυμία και ομόνοια. Και όταν έλεγες τον Κώστα να δώσει χρήματα διά τας ανάγκας του έθνους ή να υπάγει εις τον πόλεμο, τούτος επρόβαλλε τον Γιάννη. Και μ' αυτόν τον τρόπο κανείς δεν ήθελε ούτε να συνδράμει ούτε να πολεμήσει. Και τούτο εγίνετο, επειδή δεν είχαμε ένα αρχηγό και μίαν κεφαλή. Άλλά ένας έμπαινε πρόεδρος έξι μήνες, εσηκώνετο ο άλλος και τον έριχνε και εκάθετο αυτός άλλους τόσους, και έτσι ο ένας ήθελε τούτο και ο άλλος το άλλο. Ίσως όλοι ηθέλαμε το καλό, πλην καθένας κατά την γνώμη του. Όταν προστάζουνε πολλοί, ποτέ το σπίτι δεν χτίζεται ούτε τελειώνει. Ο ένας λέγει ότι η πόρτα πρέπει να βλέπει εις το ανατολικό μέρος, ο άλλος εις το αντικρινό και ο άλλος εις τον Βορέα, σαν να ήτον το σπίτι εις τον αραμπά και να γυρίζει, καθώς λέγει ο καθένας. Με τούτο τον τρόπο δεν κτίζεται ποτέ το σπίτι …

(Απ την ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη προς τους νέους, στην Πνύκα, 8-10-1838)


Σε 9 χρόνια θα γιορτάσουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 2021. Θα την γιορτάσουμε; Θα είναι τότε η Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών των ηρώων του ’21; Η θα ντρεπόμαστε για το κατάντημά της; Από εμάς εξαρτάται. Αλλά το 2021 είναι κοντά. Και έχουμε ήδη αργήσει. Δεν μένει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2021 ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ (ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ

Επιστολή Πέτρου Τατούλη στο Νίκο Δένδια για ενεργοποίηση των Εισαγγελικών Αρχών απέναντι στο κίνδυνο κατάλυσης του κράτους Δικαίου


Τον κίνδυνο που ελλοχεύει η ανεξέλεγκτη δράση συμμοριών των άκρων, Αριστεράς και Δεξιάς, για κατάλυση του κράτους δικαίου υπό το άλλοθι είτε του "προοδευτισμού" ή του "Εθνικοσοσιαλισμού" υπογραμμίζει με επιστολή του στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και του ζητά την άμεση ενεργοποίηση των Εισαγγελικών Αρχών της Περιφέρειας για την αποφυγή κλιμάκωσης γεγονότων σαν αυτά που διαδραματίστηκαν στην Καλαμάτα.
Και στις δύο περιπτώσεις η κατάλυση του Κράτους Δικαίου με το μανδύα του αριστερού "προοδευτισμού" ή του  ακροδεξιού  "Εθνικοσοσιαλισμού" ο μανδύας ντύνει τον ίδιο ακριβώς λύκο σημειώνει ο Πέτρος Τατούλης στην επιστολή του προς τον Νίκο Δένδια, υπογραμμίζοντας ότι "Η μετατόπιση της κυρίαρχης κοινωνικής συνείδησης από τον Ορθό δρόμο της λογικής και την πίστη στις Δημοκρατικές Αξίες προς άλλες ανορθόδοξες πρακτικές αυτοδικίας και ανομίας, είναι σαφές ότι   μόνο μέσα από την εμπέδωση της δημοκρατικής παιδείας μπορεί να ανακοπεί. Αυτό είναι ωστόσο μια διαδικασία χρονοβόρα και απαιτητική, γεγονός το οποίο συντείνει στην αρχική μου παρότρυνση για αυστηρή τήρηση των νόμων, έναντι πάντων: από όπου κι αν η δήθεν δίκαιη οργή πορεύεται – Αριστερά ή Δεξιά, από όπου κι αν η παρανομία υποθάλπεται".
Η χώρα κινδυνεύει να μετατραπεί σε θέατρο συγκρούσεων συμμοριών συνεχίζει ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας ότι "Ο μόνος τρόπος να αντλήσουμε δυνάμεις προκειμένου να αποσοβήσουμε τα ακραία φαινόμενα είναι η πιστή εφαρμογή των νόμων, με την ταυτόχρονη βαθιά συνειδητοποίηση  ότι δεν είναι επιλογή ούτε ο κούφιος προοδευτισμός της Αριστεράς που άφησε την χώρα ξέφραγο αμπέλι, χωρίς καμία μεταναστευτική πολιτική, ούτε βέβαια και οι σημερινοί ακροδεξιοί προπηλακισμοί των μεταναστών που φέρνουν υποτίθεται κάτι ριζοσπαστικό, ενώ πρόκειται απλώς για  μια αποτυχημένη συνταγή από ένα ζοφερό παρελθόν".

H συνέντευξη της Βάγιας Καλαντζή στo Diaprisios.GR















Ξέρατε ότι τους στίχους για το hit του Αντώνη Ρέμου "Είναι στιγμές" τους έχει γράψει μια Κορίνθια ;

Τους στίχους του τραγουδιού που έσπασε τα κοντέρ, τους έχει γράψει η Κορίνθια Βάγια Καλαντζή, γνωστή στο καλλιτεχνικό στερέωμα και ως Miss SaxoVaya με πολλές εμφανίσεις στην τηλεόραση και σε διάφορα clubs της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η νεαρή Βάγια κάνει εδώ και καιρό μια εντυπωσιακή καριέρα και για όσους παρακολουθούν τα μουσικά δρώμενα συνεργάζεται με μια σειρά πασίγνωστων ονομάτων ! Αυτόν τον καιρό βρίσκεται στο Βερολίνο.

Η μετριοφροσύνη που τη διακρίνει, χαρακτηριστικό που της έχει μεταδώσει εξαιρετικά η οικογένειά της, αποτελεί εχέγγυο για μεγάλες επιτυχίες.

Στην Κόρινθο που είναι η πόλη που μεγάλωσε και κατοικεί η οικογένειά της, αν και επέστρεψε μια περίοδο, δεν βρήκε το έδαφος για να συνεχίσει τη δραστηριότητά της και αυτό θα το συζητήσουμε το επόμενο διάστημα μέσα από την ιστοσελίδα μας, σε αντιδιαστολή με κάποια περίεργα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.

Το Diaprisios.GR εξασφάλισε μια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη από τη Βάγια Καλαντζή την οποία και σας παρουσιάζουμε σήμερα :