Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

TET A TET ΑΥΡΙΟ ΣΑΜΑΡΑ-ΠΑΠΟΥΛΙΑ


Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια θα συναντήσει αύριο το μεσημέρι στις 2.00 στο προεδρικό μέγαρο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο A. Σαμαράς επισκέπεται τον ΠτΔ για να τον ενημερώσει για τις επαφές του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον γάλλο Πρόεδρο Φ. Ολάντ. Ο Κάρολος Παπούλιας έχει στα χέρια του και την επιστολή που του έστειλε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Η ντροπή των spiderman! Ξεκαρδιστικό video


Το βίντεο αυτό ανέβηκε στις 20 Αυγούστου στο YouTube και έχει ξεπεράσει ήδη το 1 εκατομμύριο views
Ο... πρωταγωνιστής, ο πολωνός spiderman πειράζει όποιον βρεί στο διάβα του με τον ιστό που εξαπολύει από...σπρέι, σκαρφαλώνει παντού και είναι ομολογουμένως η ντροπή των spiderman αυτού του πλανήτη!
newsit.gr

250 δικογραφίες και μόνο δυο προφυλακιστέοι για εμπρησμούς


Η Ελλάδα κάηκε και αυτό το καλοκαίρι. Η πυροσβεστική «έπιασε» 250 άτομα. Οι περισσότεροι, έβαλαν φωτιές... κατά λάθος!
Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η πυροσβεστική υπηρεσία είναι αποκαλυπτικά. Εκτός από εκείνους, τους λίγους, που έβαλαν τις φωτιές επίτηδες, καίγοντας περιουσίες, καταστρέφοντας τους κόπους μιας ζωής, υπάρχουν και οι άλλοι που απλά έβαλαν φωτιά κατά λάθος.

Ένα λάθος που είχε τις ίδιες συνέπειες με τους εμπρησμούς αλλά το γεγονός πως προκλήθηκε από... αμέλεια, από απερισκεψία ή όπως αλλιώς θέλει να το ονομάσει κανείς, κάνει το έγκλημα ακόμη μεγαλύτερο.

Κάηκε η Χίος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, η Βιάννος, η Κρυονέρι και η Δροσοπηγή, η Πάτρα, το Άγιο Όρος και η Ουρανούπολη. 250 άνθρωποι θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για εμπρησμούς, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική και εις βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες.

Από αυτούς τους 250, οι 26 έβαλαν φωτιά από πρόθεση και οι υπόλοιποι 224 από ΑΜΕΛΕΙΑ! Κατά λάθος. Δεν ήξεραν ότι όταν φυσάει, δεν ξεκινάς να κάψεις κλαδιά (το πιο απλό παράδειγμα). Δεν άκουσαν ούτε τις εκκλήσεις της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθησαν 82 άτομα, 17 για εμπρησμό από πρόθεση και 65 για εμπρησμό από αμέλεια. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μόνο δύο!
newsit.gr

Αρχίσαμε νωρίς με… μια από τα ίδια

Νίκες στο γκολ για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα, εντός έδρας ήττα των πιτσιρικάδων της ΑΕΚ, διαιτητικά λάθη και …πόλεμος ανακοινώσεων, έκλεψαν την παράσταση στην 1η αγωνιστική της Superleague.
Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε στη Βέροια. Ακυρώθηκε καθαρό γκολ της γηπεδούχου ομάδας στο 0-0, 2 δοκάρια οι Πειραιώτες, 1 η Βέροια και πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν.
Ο ΠΑΟΚ έκαμψε τη μαχητικότητα του Πανθρακικού με βολίδα του Αθανασιάδη στο 2ο ημίχρονο. Ο νεαρός αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή φέτος, για την ανανεωμένη ομάδα του δικεφάλου.
Στη Λειβαδιά ο Λουκάς Βύντρα τα έκανε όλα. Σκόραρε και έσωνε πάνω στη γραμμή την ισοφάριση. Με το rotation του Φερέϊρα να πιάνει τόπο, το τριφύλλι πήρε το τρίποντο σε μια παραδοσιακά δύσκολη γι’ αυτό έδρα.
Η νεανική ομάδα του Βλάχου κατέρρευσε το Σάββατο μετά το μοιραίο λάθος του Κωνσταντόπουλου. Ο συγκριτικά πιο έμπειρος παίχτης της ενδεκάδας της Ένωσης έκανε το γκελ που στοίχισε στην ΑΕΚ έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.
Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, ξεχώρισε το άνετο διπλό του Ατρόμητου στην Κέρκυρα και το Χ που απέσπασε ο νεοφώτιστος Πλατανιάς στους Ζωσιμάδες.
Η αγωνιστική κλείνει με τον αγώνα Πανιώνιος-Άρης σήμερα.
Την παραστάση έκλεψαν οι ανακοινώσεις της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, της ΠΑΕ Ολυμπιακού και ΠΑΕ Παναθηναϊκού για θέματα διαιτησίας.
Η αλήθεια είναι ότι οι βοηθοί του Βοσκάκη, κυρίως ο δεύτερος, ήταν αλλού γι’ αλλού χθες. Όπως και η εμμονή του Κομίνη στη Λειβαδιά για μονομερή καταλογισμό κίτρινων καρτών σε βάρος των πράσινων.
Νωρίς λοιπόν άρχισαν τα όργανα, δυστυχώς, και για φέτος. Μια από τα ίδια, με τους ίδιους πρωταγωνιστές…
Υ.Γ.: Καλά ΠΑΟ-Μάλαγα την Τρίτη και ΠΑΟ-Πας Γιάννενα την Παρασκευή; Δηλαδή το ματς της Παρασκευής έπρεπε να το καλύψει ο Παναθηναϊκός που παίζει Ευρώπη 2 μέρες πριν; Μήπως τελικά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά; Θα μας τρελάνει η λίγκα!

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος / statesmen.gr

Πως η Γερμανία “φούσκωσε” την κρίση

Η κρίση χρέους που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η ευρωζώνη, με επίκεντρο την Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, και εσχάτως την Ισπανία, την Ιταλία και την Κύπρο, επηρεάζει και επιδεινώνει την κατάσταση συνολικά της παγκόσμιας οικονομίας. Χωρίς να εξαιρείται ούτε καν η οικονομία των ΗΠΑ.
Για την… κακοτυχία του ευρώ, έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Η αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων είναι προφανής. Όπως αυταπόδεικτος είναι και ο ανασχετικός ρόλος που διαδραματίζει η Γερμανία, έχοντας τη δική της ατζέντα, και επιδιώκοντας τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη, σε βάρος του ίδιου του μέλλοντος της Ευρώπης.
Στη γερμανική κοινωνία περισσεύει η… αγανάκτηση, καθώς οι πολίτες της Γερμανίας θεωρούν ότι καλούνται να πληρώσουν για τα «αμαρτήματα» των Νοτίων, Ελλήνων, Πορτογάλων, Ισπανών και Ιταλών. Πρόκειται φυσικά για… κόντρα κουλτούρας, καθώς οι Γερμανοί θεωρούσαν πάντοτε ότι εκείνοι εργάζονται σκληρά, ενώ οι πολίτες των χωρών του Νότου έχουν αγκαλιάσει μια dolce vita, όπου η καλοπέραση αποτελεί το πρωταρχικό ζητούμενο.
Τα στατιστικά στοιχεία βέβαια δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, το πραγματικό πρόβλημα ωστόσο βρίσκεται αλλού: Στο… προσπέρασμα της αναζήτησης ευθυνών στις κυβερνήσεις και τις τράπεζες των ισχυρών χωρών της Ευρώπης, που δάνειζαν αφειδώς όλα τα προηγούμενα χρόνια την Ελλάδα και άλλα αδύναμα κράτη-μέλη. Χωρίς μάλιστα να υπάρχει στοιχειωδώς μια επαρκής εκτίμηση ρίσκου, με αποτέλεσμα να απουσιάζει παντελώς η πρόληψη.
Ειδικά για τη Γερμανία βέβαια, η εξήγηση είναι σχεδόν… απλοϊκή: Οι Γερμανοί δάνειζαν και συνεχίζουν να δανείζουν τον Νότο, όπως και άλλες χώρες του κόσμου, προκειμένου να υπάρχει ρευστό, ώστε να αγοραστούν τα προϊόντα τους. Η γερμανική οικονομία άλλωστε, στηρίζεται κατά κύριο λόγο στις εξαγωγές, και σήμερα που… λεφτά δεν υπάρχουν για να αγοραστούν τα προϊόντα του Βερολίνου, η ύφεση χτυπά την πόρτα του διδύμου Μέρκελ-Σόιμπλε.
Την πραγματικότητα αυτή την έχουν καταλάβει, νωρίτερα από κάθε άλλον, οι Γερμανοί βιομήχανοι. Που πλέον, δεν επενδύουν στο εσωτερικό της χώρας, περιμένοντας τις εξελίξεις σε επίπεδο ευρωζώνης. Και από τη στιγμή που η αγορά «μίλησε», η πολιτική ηγεσία θα ακολουθήσει. Τρέχοντας…
statesmen.gr

Τελικά τα χρειαζόμαστε τα 31 δις ευρώ ή όχι;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι αδύνατον να δεχθούμε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και κάποιοι βουλευτές και στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού, δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.

Διότι δεν είναι δυνατόν να περίμενε κανείς πως οι δανειστές μας θα έβγαιναν ξαφνικά για να υποστηρίξουν πως είναι έτοιμοι να δώσουν νέα δάνεια, ενώ γνωρίζουν – όλοι το γνωρίζουμε – πως η Ελλάδα δεν έκανε τίποτε για να πείσει ότι θα πράξει όλα τα αναγκαία για να κερδίσει από μόνη της τα προς το ζην.

Ούτε είναι δυνατόν να δεχθούμε πως είμαστε τελικά ο ομφαλός της Γης, ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω μας, ότι οι άλλοι δεν έχουν λαούς, κοινοβούλια, εσωκομματικές και εθνικές εκλογές.

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με ξένους αξιωματούχους, ακούγονται τα πιο απίθανα πράγματα.

ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 1 - 0 με τέρμα του Χρήστου Βυζά

filiko2012 aol3  














Ο Αστέρας Δερβνίου επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟ Λουτράκι στο τρίτο φιλικό του αγώνα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο νεαρός Χρήστος Βυζάς.


*Ο Αστέρας Δερβενίου ανακοινώνει την ένταξη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του Σταύρου Αντωνόπουλου, ο οποίος ήταν ελεύθερος και τελευταία του συμμετοχή ήταν με τον ΑΠΟ Οδηγήτρια στην Α' Πειραιώς. Ο Στάυρος Αντωνόπουλος συμμετέχει κανονικά από την αρχή στη προετοιμασία της ομάδας και έχει λάβει μέρος και στα δύο εως τώρα φιλικά.

 
filiko2012 lexaio4
*Ισόπαλος 2-2 αναδείχθηκε ο Αστέρας στο 2ο φιλικό του με αντίπαλο τον Ηρακλή Λεχαίου στο γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου.
Τα τέρματα για τον Αστέρα σημείωσαν οι Μυργιώτης και Δημόπουλος.
Οι παίκτες του Αστέρα έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα τέρματα, ενώ ακυρώθηκε και ένα τέρμα που πέτυχε ο Δημόπουλος

Πανελλαδικές 2012: Δείτε ολες τις βάσεις - Έκρηξη σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές!

 
Ανοδος σε Νομική, Φιλολογία, Φυσική, Πληροφορική
- Πτώση σε Χημεία - Αυξομειώσεις στις Πολυτεχνικές σχολές
- Μαθητές πετυχαίνουν εισαγωγή σε ΤΕΙ με μέσο όρο 7!
- Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ ανέρχονται σε 45.559 και στα ΤΕΙ σε 32.689
- Η ανάλυση των βάσων στο Newsit του εκπαιδευτικού ερευνητή, Στράτου Στρατηγάκη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ 2012-2011


ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ 90%
ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ 10%


ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛΑ


ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛ

Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90%

Εσπερινά Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90%

Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90%

Ημερήσια ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α)

Εσπερινά ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α)

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό ερευνητή, Στράτο Στρατηγάκη, στις φετεινές πανελλαδικές έχουμε:

«Ερυθρόλευκο» ποδαρικό στη Βέροια! ΒΕΡΟΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2


Ο Ολυμπιακός πέτυχε στη Βέροια το θετικό ποδαρικό που ήθελε στο νέο πρωτάθλημα, αρχίζοντας νικηφόρα την προσπάθειά του για την υπεράσπιση του τίτλου του και την κατάκτηση του 40ού πρωταθλήματος. Επικράτησε 2-1 της «βασίλισσας του Βορρά», στην πρεμιέρα της Superleague, δείχνοντας τις επιθετικές του αρετές αλλά και την αμυντική του αστάθεια.

Δύο γκολ, δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους «ερυθρόλευκους» του Λεονάρντο Ζαρντίμ, με τον Μασάδο, από τους «νέους», να κλέβει τις εντυπώσεις. Ωστόσο η Βέροια τους προβλημάτισε αρκετά, τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όταν θα έπρεπε να προηγηθεί στο 10' με το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Ιωάννου, όσο και με τις δικές της αξιόλογες ευκαιρίες (και δοκάρι με τον Ολατιάν στο 58'). Οι «νεοφώτιστοι» έδειξαν, πάντως, ότι θα αποτελέσουν πολύ «σκληρό καρύδι» στην έδρα τους. Με αρκετά λάθη οι δύο βοηθοί και προς τις δύο ομάδες όσον αφορά τις υποδείξεις (ή μη) οφσάιντ.
Η Βέροια μπήκε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι. Απείλησε στο 2' με τον Μπαργκάν (εντυπωσιακός) και στο 8' με τον Ολαϊτάν και σκόραρε με τον Ιωάννου στο 10', ένα γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Μετά το 10λεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς, με τον Αμπντούν να είναι σε μεγάλα κέφια, τον Ιμπαγάσα να οργανώνει και τον Μασάδο να προσπαθεί να βρει τα «πατήματα», δείχνοντας διάθεση. Επίσης βοήθεια υπήρχε από τις «ανόδους» Τοροσίδη και Χολέμπας.

Ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Χολέμπας στο 11', είχε δοκάρι με τον Μοντέστο στο 12', έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τζιμπούρ στο 19' και τελικά προηγήθηκε με το γκολ του Αλγερινού στο 19'.

Στη συνέχεια έριξε λίγο το ρυθμό, η Βέροια ανέβηκε, «άγγιξε» την ισοφάριση με τον Μπαργκάν στο 23' και την πέτυχε στο 30' με τον Ιωάννου, μετά από λάθος του Κάρολ. Το 1-1 «αφύπνισε» τον Ολυμπιακό, που «πάτησε γκάζι» ξανά. Ο Μασάδο (σταδιακά βελτιώνονταν) απείλησε στο 33', ο Τζιμπούρ στο 34', ο Ιμπαγάσα στο 37', ο Μοντέστο στο 41' και τελικά ο Γάλλος πέτυχε το 2-1 για τους «ερυθρόλευκους», αξιοποιώντας το λάθος του Δασκαλάκη. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με άλλο ένα καλό σουτ του Μασάδο (44').
Στο δεύτερο ημίχρονο ο φρενήρης ρυθμός με τις πολλές ευκαιρίες έπεσε. Η Βέροια έδειξε σημάδια κούρασης, ενώ η αλλαγή τακτικής του 46' (Καλτσάς αντί Γεωργιάδη) ακολουθήθηκε από την αναγκαστική του Καλί στο 48'. Στην άλλη πλευρά, ο Ζαρντίμ έδωσε οδηγία στον Μασάδο να συγκλίνει, κοντά στον Ιμπαγάσα και τον Τοροσίδη να καλύπτει όλη την πλευρά.

Ο Πορτογάλος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, βρίσκοντας και χώρους και ήταν ο πρωταγωνιστής, έχοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες (48', 53') και δείχνοντας στοιχεία της ποιότητάς του. Στο ίδιο διάστημα η Βέροια δεν έδειξε να έχει δυνάμεις, αλλά απείλησε με το σουτ-«κεραυνό» του Ολαϊτάν στο 58'.

Ο Ολυμπιακός «απάντησε» άμεσα με το δοκάρι του Ιμπαγάσα στο 60' αλλά στη συνέχεια δεν απείλησε και έτσι η Βέροια, σιγά-σιγά αύξησε τις προσπάθειές της για να ισοφαρίσει. Ο Καλτσάς απείλησε στο 71', ενώ η τεράστια ευκαιρία ήρθε με το άστοχο κοντινό πλασέ του Ιωάννου στο 76'.

Ο Ζαρντίμ «φρέσκαρε» τη μεσοεπιθετική γραμμή με την είσοδο αρχικά του Φουστέρ (72' αντί του Αμπντούν) και στη συνέχεια του Μήτρογλου (82', αντί του Τζιμπούρ), με το 2-1 να μην αλλάζει ως το τέλος και τον Γρέκο να παίρνει, στο τέλος, τα πρώτα του επίσημα λεπτά συμμετοχής.
ΒΕΡΟΙΑ: Δασκαλάκης, Γεωργιάδης (46' Καλτσάς), Σνάουτσνερ, Καλί (48' Τζημογιάννης), Τόμας, Καλογέρης, Γεωργέας, Ολαϊτάν (77' Γκιγέρμε), Μπαρκάν, Ζε Βίτορ, Ιωάννου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Κοντρέρας, Μοντέστο (87' Γκρέκο), Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Αμπντούν (72' Φουστέρ), Μασάδο, Τζιμπούρ (82' Μήτρογλου).

Επίθεση σε «ερυθρόλευκα» πούλμαν στην Εγνατία - ΠΕΤΡΕΣ, ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΟΦ


Επίθεση με πέτρες, φωτοβολίδες και μολότοφ -όπως αναφέρουν άλλες πηγές- δέχθηκαν δύο λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς του Ολυμπιακού από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη μετά το χθεσινό παιχνίδι.
Το συμβάν σημειώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα κοντά στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές στα λεωφορεία, τα οποία, ύστερα από ολιγόλεπτη στάση, συνέχισαν κανονικά την πορεία τους.

sentragoal.gr

Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη στον Προαστιακό - Εκατομμύρια ευρώ η ζημιά

Επαγγελματίες και ριψοκίνδυνοι οι κλέφτες που σήκωσαν τα καλώδια ενώ υπήρχε ρεύμα. Στοχευμένη δολιοφθορά καταγγέλει στο Νewsit o Πρόεδρος των εργαζομένων του προαστικού. Πότε θα αποκατασταθεί η ζημιά που θα κοστίσει εκατομμύρια ευρώ.

Μετ΄ εμποδίων εκτελούνται και σήμερα τα δρομολόγια του προαστιακού, εξαιτίας της κλοπής καλωδίων της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Ανω Λιόσια - Κιάτο και συγκεκριμένα στο τμήμα Κινέττα - Μέγαρα.

Οι ληστές του προαστικού δεν είναι απλοί κυνηγοί χαλκού καθώς έδρασαν οργανωμένα. Σκεφτείτε πως ξήλωσαν καλώδια που είχαν ρεύμα!

Ακόντιο σκότωσε κριτή στο Ντίσελντορφ


Ο 75χρονος κριτής βιάστηκε να πάει να μετρήσει την ρίψη πριν το ακόντιο καρφωθεί στο έδαφος και ο αέρας του άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να καρφωθεί στην καρωτίδα του!
Το τραγικό περιστατικό έγινε την Κυριακή.

Ο 75χρονος κριτής μεταφέρθηκε άμεσα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση, ωστόσο η ζημιά που είχε προκαλέσει το βάρους 700 γραμμαρίων ακόντιο στην καρωτίδα ήταν πολύ σοβαρή και τελικά έχασε την μάχη για να κρατηθεί στην ζωή...
newsit.gr

Πλήγμα για ΠΑΟΚ και Εθνική – Κάταγμα ο Σαλπιγγίδης!

 

Εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα θα μείνει ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ καθώς υπέστη κάταγμα στο μεσαίο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού στον αγώνα με τον Πανθρακικό.

Αυτό σημαίνει πως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα απουσιάσει σίγουρα από την ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης με την Ραπίντ Βιέννης, αλλά και από τα πρώτα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, απέναντι σε Λετονία (7/9 εκτός) και Λιθουανία (11/9 εντός).
Κατά τα άλλα ο ΠΑΟΚ... ζορίστηκε από το νεοφώτιστο Πανθρακικό, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στο ζητούμενο που ήταν η νίκη και πλέον στρέφεται στην ρεβάνς με την Ραπίντ Βιέννης για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα της Κομοτηνής απείλησε με συνεχόμενα κόρνερ στο 10΄και το 11΄, ωστόσο σταδιακά οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έχασαν ευκαιρίες με τον Κατσικά στο 26΄και τον Γεωργιάδη στο 34΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν και ο Δώνης έριξε στο ματς τον Λόρενς. Ο Ιρλανδός δικαίωσε ξανά τον προπονητή του, αφού στο 57΄σέρβιρε με το κεφάλι στον Αθανασιάδη που με σουτ στην κίνηση πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ το οποίο έμελλε να κρίνει και την αναμέτρηση.

Ο Αθανασιάδης έφτασε τα 5 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ο ΠΑΟΚ μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (75' Φωτάκης), Ρομπέρ (67' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (46' Λόρενς), Αθανασιάδης.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Αντίλοβιτς, Βιγιαρέχο (82 Μιχαλόπουλος), Στάθης, Λουσέρο, Σερφά, Μίνγκας (61' Κοντογουλίδης), Μουνάφο, Κυβελίδης (74' Γωνιάδης), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης. 

Αλλάζεις λάστιχο με 160 ;

Άρθρο του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΦΑ στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 25 Αυγούστου 2012, σελίδα 7 :

http://vbalafas.blogspot.gr/2012/08/160.html

Οδεύουμε ολοταχώς προς τον δυσκολότερο ίσως Σεπτέμβριο των τελευταίων σαράντα, τουλάχιστον, ετών για την πατρίδα μας. Δυσκολότερο σε κάθε επίπεδο. Οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, εθνικό. Η κρίση πλέον έχει ποτίσει κάθε ρανίδα αυτού του τόπου με διάφορες εκφάνσεις που όλες έχουν ως συνισταμένη τη διαρκώς διογκούμενη ανησυχία της κοινωνίας για όσα διαμορφώνονται. Οι κοινωνικοί αυτοματισμοί που καλλιεργήθηκαν ως πολιτικό τερτίπι τη διετία 2010 – 2011, σήμερα εκδικούνται, καθώς πλέον είναι ανεξέλεγκτοι και ενεργοποιούνται ακόμη και στα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητας.

Η Ελλάδα κάνει μια τελευταία, ύστατη προσπάθεια να κρατηθεί σε τροχιά οριακής, συχνά ανυπόφορης, ελάχιστης ομαλότητας και σταθερότητας, όμως φαίνεται ότι το γενικό ζητούμενο που διαμορφώνεται, μοιάζει με το να προσπαθεί κάποιος να αλλάξει το λάστιχο σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται εν κινήσει, με 160 χλμ/ώρα.

ΚΕΔΕ-ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ 813 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ



Σκληρή «μάχη» για τα οφειλόμενα του κράτους προς τους δήμους αναμένεται να δώσουν οι δήμαρχοι κατά τη συνάντηση* τους με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, παρόντος και του υπουργού Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη, την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης που βλέπουν τους δήμους και μαζί τους τις κοινωνικές δομές (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ κ.λπ.) να καταρρέουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα ζητήσουν να καταβληθούν άμεσα:

Μας δουλεύει η «δαιμονία»;


Αυτή η «δαιμονία ρεπόρτερ Φώφη», άμα δει καπνό, ρε παιδί μου, κάτι την τραβάει... Φτιάχνεται...
Θέλει να «τρουπώσει» στη δημοσιότητα και να την πει τη... δήλωσή της. Όπως τότε που με τον... καμένο Παπουτσή...
Τώρα, μύρισε πάλι καπνό, αυτή τη φορά από τα επεισόδια Χρυσαυγιτών-αστυνομικών στην Κόρινθο για τους λαθρομετανάστες, και τσουπ!... Να, και η καινούργια... δήλωσις!
Αφού καταδίκασε επεισόδια και «Χρυσαυγίτες», τι είπε; Ότι «το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) και των Κέντρων Κράτησης είναι η προηγούμενη συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες».
Βέβαια, τώρα κάποιος από -τυχαίο το παράδειγμα- αιρετός ή δημότης από το Δήμο Αχαρνών, κάλλιστα θα μπορούσε να της πει: «Μας δουλεύετε, δαιμονία μανδάμ; Δηλαδή, ο "σύντροφός" σας Μιχάλης ο αδιάβαστος, όταν έκανε το στρατόπεδο στην Αμυγδαλέζα, μας ρώτησε;»...

aftodioikisi.gr

Απόσπασμα συνέντευξης του πρωην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη στην εκπομπή "Ενημέρωση στη ΝΕΤ "

Για την συνάντηση του Α. Σαμαρά με την Α.Μέρκελ


.....Όποιος καλλιεργούσε μεγάλες ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες για μια ριζική αλλαγή της στάσης της Γερμανίας, εδώ στην Ελλάδα, φοβάμαι πως διαψευστηκε. Όλοι υπερασπιστήκαμε και ευχηθήκαμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το καλό της χώρας και την υπέρβαση της κρίσης.
Ωστόσο βλέπω πως ο επικοινωνιακός σχεδιασμός στρέφεται στο προς το εσωτερικό.
Δεν πιστεύω πως "έσπασε κανένας πάγος", γιατί σε μια εποχή παγετώνων για την ευρωζώνη και για τους ευρωπαικούς λαούς,αυτό  θα το θεωρούσα ως έναν ενδιαφέροντα φιλολογικό ευφημισμό,αλλά τα πραγματικά σκληρά δεδομένα είναι εδώ και παραμένουν αναλλοίωτα.
Η σκληρή πραγματικότητα στην Ευρώπη δεν αλλάζει. Πιστεύω πως έδωσε την μάχη του ο πρωθυπουργός. Αν και θεωρώ πως πρέπει να επανεξεταστεί, στην βάση και των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, η όλη μας εθνική στρατηγική εν όψει και της κρίσιμης συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου.

Συνταγογράφηση λογιστικής γενοκτονίας

Άρθρο της Λιάνας Κανέλλη



Τι έχουμε πάθει, ωρέ; Συνηθίσαμε; Προσαρμοστήκαμε; Στην αφόρητη μπόχα που εκπέμπεται από ληγμένα προϊόντα και κυρίως από τη ληγμένη συλλογική νοημοσύνη; Στην αφόρητη ασχήμια ιδεών και συμπεριφορών αλλά προπάντων στην αντιδημοκρατική, στην παραλυτική ανοχή, όταν δίπλα και παραδίπλα, ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο, στη δουλειά και στο καφενείο, κότες και κοκόρια σε τρομοκρατημένη υστερία, βγάζουν λογύδρια και εκτονώνονται το ίδιο οριζόντια με την οριζοντιοποίηση των εναντίον τους μέτρων; Οριζόντια κατάθλιψη, οριζόντια απελπισία, οριζόντια παραλυσία, συντελούντος και του παρατεταμένου καύσωνα, τον χάσαμε τον ορίζοντα τον συλλογικά αποδεκτό ως τέτοιο. Η σύγχρονη ελληνική κοινωνία μας βρίσκεται θαρρείς σε θανατηφόρο βέρτιγκο (vertigo η απώλεια της αίσθησης του ορίζοντα που είτε στον αέρα είτε στο νερό έχει συνήθως μοιραία αποτελέσματα).

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕ​Σ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία την Εκλογική Περιφέρεια της Ζακύνθου, έκανε σήμερα Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, την εξής δήλωση:

 
«Η επίσκεψή μου στη Ζάκυνθο βρίσκεται σε εξέλιξη και μόλις ολοκλήρωσα την περιοδεία μου, μαζί με τους Πολιτευτές και τους Συντονιστές του Κινήματος στο νησί, στις περισσότερες των πυρόπληκτων περιοχών.
Οι φωτιές των τελευταίων ημερών, για πολλοστή φορά στα ίδια σημεία τα τελευταία χρόνια, έχουν αφήσει τραύματα που χρειάζονται πάνω από μία δεκαετία για να επουλωθούν.
Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα με πεύκα, ελιές (που είναι μία από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού) και χορτολιβαδικές εκτάσεις έγιναν στάχτη.
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής με υπογραφή του Προέδρου της Νίκου Γιακουμέλου και με την συνυπογραφή των Πολιτευτών του Κινήματος, θα καταθέσουν την Τρίτη μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Ζακύνθου προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες εμπρησμού και τυχόν ποινικές ευθύνες εμπλεκομένων προσώπων.
Υπενθυμίζω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα καταθέσουν για Κοινοβουλευτικό Έλεγχο πλήρη φάκελο για τις καταστροφικότερες πυρκαγιές του καλοκαιριού, όπως αυτές της Χαλκιδικής-Αγίου Όρους, Χίου, Ζακύνθου, Εύβοιας κλπ.
Σε αυτό το φάκελο, ο οποίος θα διαβιβαστεί και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θα συμπεριληφθεί και η τραγική έλλειψη υποδομών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία δυσχεραίνει σε τεράστιο βαθμό το έργο των ανδρών του Σώματος».

Να… χαιρόμαστε το διαδίκτυο

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχει το διαδίκτυο, στην ελληνική τουλάχιστον εκδοχή του, είναι η βουλιμία των εκπεσόντων «διαμορφωτών» της κοινής γνώμης, από την τηλεόραση και τις εφημερίδες κυρίως, να μεταφέρουν στη νέα παγκόσμια και αδιαμεσολάβητη δικτυακή κοινωνία επικοινωνίας, τη δική τους, ξεπερασμένη και φθαρμένη προσέγγιση της πραγματικότητας. Της πολιτικής και της δημοσιογραφίας.
Το παράδειγμα με την προβολή της είδησης του θανάτου του Νιλ Άρμστρονγκ είναι εξόχως χαρακτηριστικό. Την ώρα που στις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε πρώτο θέμα, υποχρέωσε τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ να αλλάξουν το προεκλογικό πρόγραμμά τους, και προκάλεσε συγκίνηση καθώς και δηλώσεις επωνύμων αλλά και της κοινωνίας των ενεργών πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο, η πλειοψηφία των ελληνικών sites, που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως «παρεμβατικά», αγνόησαν παντελώς την εξέλιξη. Είτε δεν ανέφεραν την είδηση, παρά μόνο… σήμερα το πρωί, είτε και αφού το έκαναν, την αξιολόγησαν ως ήσσονος σημασίας. Χαμένη κάπου στη ροή των θεμάτων τους.
Η περίπτωση της διαχείρισης του θέματος Άρμστρονγκ είναι εκκωφαντικά χρηστική: Η δημοσιογραφία των… ΙΕΚ, που ταλαιπωρεί τις τελευταίες δεκαετίες την Ελλάδα, και παρεμβαίνει καθοριστικά στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, προφανώς και προτιμά… φωτορεπορτάζ από Μύκονο και από άλλα νησιά, με εικόνες από παραλίες. Αυτή άλλωστε είναι και η κυρίαρχη προσέγγιση της ζωής από τους περισσότερους: Παραλία…
Αν θέλουμε βέβαια να εμβαθύνουμε περισσότερο, θα σταθούμε στην αυταπόδεικτη πλέον πραγματικότητα ότι, εκτός από πολιτικούς, έχουμε και τους «δημοσιογράφους» που μας αξίζουν. Και που προσαρμόζουν την ποιότητα της δουλειάς τους, στα «θέλω» μιας κοινωνίας διαρκούς χαλάρωσης.
Μιας κοινωνίας που μένει στα λίγα και επιφανειακά. Που ικανοποιείται με ό, τι της προσφέρεται ως food for thought. Μιας κοινωνίας που παραιτήθηκε νωρίς της διεκδίκησης του καλύτερου. Επειδή την… αποκοιμίσαμε. Καληνύχτα και καλή τύχη, λοιπόν.
statesmen.gr

Η Χρυσή Αυγή τίμησε τους 300 στις Θερμοπύλες

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Με τη συμμετοχή χιλιάδων Ελλήνων πραγματοποιήθηκε και φέτος    η καθιερωμένη Τελετή Μνήμης για την επική μάχη των Θερμοπυλών.    Περισσότερα από 20 λεωφορεία καθώς και δεκάδες ΙΧ από ολόκληρη την    Ελλάδα μετέφεραν τους Έλληνες Εθνικιστές που απέδωσαν Τιμές στους    Αθάνατους Ήρωες της Φυλής μας. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές    της Χρυσής Αυγής Ματθαιόπουλος και Κασιδιάρης, ενώ κύριος ομιλητής    ήταν ο γενικός γραμματέας του Κινήματος Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Στο    πέρας τη τελετής οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ    δεκάδες δάδες και ένα φλεγόμενο αρχαίο ελληνικό "Λ", σύμβολο της    Λακεδαίμονος, έκαναν τη νύχτα ημέρα.

«Ο καραγκιόζης και ο πειρατής» από το θέατρο σκιών Αθανασίου Αν.

Karagiozis
Την Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 8:00 το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών Αθανασίου Αν. με το έργο «Ο καραγκιόζης και ο πειρατής».
Είσοδος 5 €.

Θεατρική παράσταση «Η Αυλή των θαυμάτων» στο Ξυλόκαστρο

auli.1
Την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, θεατρική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ Ακράτας με τίτλο «Η Αυλή των θαυμάτων», σε σκηνοθεσία Κώστα Φαρμασώνη.
Είσοδος 10€ / 7€ παιδικό, φοιτητικό, άνεργοι.

Ματαίωση υποδοχής δημοτών στο Δερβένι

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Κλαδούχος την Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 δεν θα δεχτεί τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων