Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Στο Κάτω Διμηνιό: Έκλεβαν ασταμάτητα! Σε μία μέρα "άνοιξαν" 10 αυτοκίνητα κι έκλεψαν έναν πολίτη


Ο λόγος για δύο Αλγερινούς ηλικίας 20 κααι 22 ετών που τελικά έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Για σειρά κλοπών σε οχήματα, στο Κάτω Διμηνιό , καθώς και μία υπόθεση κλοπής σε βάρος πολίτη και συνελήφθησαν, χθες (8-7-2012) το μεσημέρι, οι δύο (2) αλλοδαποί δράστες υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 22 και 20 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τις υποθέσεις αυτές καθώς και για κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυο αλλοδαποί χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξαν συνολικά 10 αυτοκίνητα στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας και πήραν από μέσα χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Επιπλέον, το πρωί της ίδιας ημέρας, στον προαστιακό σταθμό του Κιάτου, είχαν κλέψει από έναν πολίτη, μία τσάντα με προσωπικά αντικείμενα και χρήματα.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί του Τμήματος Κιάτου, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν, 36 ναρκωτικά χάπια καθώς και τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Συνάντηση και ανταλλαγή ιδεών για ένα δημιουργικό οργανόγραμμα επαναλειτουργίας του Κέντρου Νέων Κορινθίας ως ένας ζωντανός κοινωνικός & πολιτιστικός χώρος

ANOIXTH ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012, στο Κέντρο Νέων Κορινθίας με σκοπό  την επαναλειτουργία του ως ένας ζωντανός, πολιτιστικός & κοινωνικός χώρος στη σημερινή πραγματικότητα,  σας προσκαλούμε στην επόμενη ανοιχτή συνάντηση των ομάδων / συλλογικοτήτων / πολιτών την Πέμπτη 12/7, στις 9μμ στο προαύλιο χώρο του Κέντρου Νέων Κορινθίας, με σκοπό να συν-διαμορφώσουμε πιο συγκεκριμένες προτάσεις για τις δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν στον χώρο & να ξεκινήσουμε οργανώνοντας / στήνοντας τις πρώτες από αυτές άμεσα!

Η συμμετοχή σας με ιδέες, σκέψεις, προτάσεις & δημιουργική διάθεση, για την επαναλειτουργία  του  Κέντρου Νέων Κορινθίας, ως ένας δημόσιος χώρος, ο οποίος εν μέσω κρίσης πολιτισμού, ουσιαστικής παιδείας και αξιών, θα παράγει κοινωνικές δράσεις &  πολιτισμό μέσα από  μια μεγάλη ποικιλομορφία δραστηριοτήτων, είναι κάτι  παραπάνω από σημαντική!

Τουρνουά Μπάσκετ “3on3 Street Hoops Tour 2012”: Η περιοδεία συνεχίζεται με τελευταίο σταθμό την Κόρινθο στις 13 με 15 Ιουλίου!

O μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Προώθησης και Ανάπτυξης Αστικού Αθλητισμού σε συνεργασία με τον  Α.Ο. Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου και  με την υποστήριξη  του δήμου Κορινθίων,  διοργανώνουν το δεύτερο τουρνουά μπάσκετ 3x3 στα ανοικτά γήπεδα στη παραλία Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο στις 13-15 Ιουλίου. Το τουρνουά αυτό αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας 3on3 StreetHoops 2012.
Οι 8 πρώτες ομάδες από τις κατηγορίες Εφήβων και Ανδρών θα πάρουν το εισιτήριο για την Τελική Φάση της Περιοδείας που θα διεξαχθεί στην πόλη της Κορίνθου (21 Ιουλίου).
Το τουρνουά είναι πιστοποιημένο και σύμφωνο με τους κανονισμούς της FIBA, τον μεγαλύτερο και εγκυρότερο οργανισμό Μπάσκετ παγκοσμίως. Τα οφέλη που αποκτούν οι παίκτες και οι ομάδες τους είναι άκρως ενδιαφέροντα: o κάθε παίκτης έχει τη δυνατότητα να γίνει μέλος ενός παγκόσμιου δικτύου αθλητών μπάσκετ 3Χ3 με δυνατότητα συμμετοχής στα επερχόμενα World Tour της FIBA!
Το “3on3 StreetHoopsTour 2012” θα διαρκέσει από τις 23 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου και αποτελείται  από 3 σταθμούς  (Γαλάτσι, Μελίσσια, Κόρινθος) και μια Τελική Φάση (Κόρινθος).
Νοιώστε την ένταση ενός αγώνα 3on3 και διεκδικήστε  χρηματικά έπαθλα &  πλούσια δώρα!
 Δηλώστε συμμετοχή για το Τουρνουά Μπάσκετ “3on3 Street Hoops | Κόρινθος” στα τηλέφωνα 6945 696426 και 6979 072584, καθώς και μέσω της ιστοσελίδας www.3on3streethoops.gr

Παραιτήθηκε ο Νικολόπουλος - – Νέος υφυπ. Εργασίας ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Μερικές μόλις ώρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Σαμαρά από 179 βουλευτές, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του.
«Μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Νικολόπουλος, βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας.
Νέος υφυπουργός Εργασίας ορίστηκε με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Τσίπρας, οι Φωτόπουλοι και το… 15μελές

Η χθεσινή ένταση στη Βουλή, στο επιλογικό κεφάλαιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, είχε ως κορύφωση την αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα. Ειδικά οι ατάκες του Πρωθυπουργού περί «Φωτόπουλων» αλλά και «15μελούς»… σκόραραν, για να χρησιμοποιήσουμε αθλητική ορολογία, και σκίασαν την όποια δυνατότητα ευελπιστούσε ότι είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να αντεπιτεθεί, και να μην χάσει αμαχητί τις εντυπώσεις.
Από εκείνη τη στιγμή, η συζήτηση περισσεύει, για το κατά πόσο έπρεπε να υψωθούν σε αυτό το σημείο οι τόνοι, με δεδομένη τη δύσκολη εθνική συγκυρία την οποία διέρχεται η Ελλάδα, λόγω της βαθιάς και σύνθετης κρίσης.
Στην πραγματικότητα, όσοι αδυνατούν να κατανοήσουν την αυτονόητη και αυταπόδεικτη χρησιμότητα της στρατηγικής ρητορικού «στριμώγματος» του Αλέξη Τσίπρα, την οποία επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι οι ίδιοι που δεν μπορούν να διαχωρίσουν τους όρους της πολιτικής συναίνεσης από τον πολιτικό και ιδεολογικό… ευνουχισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, συνεχίζουν να σφιχταγκαλιάζουν τακτικές και προσεγγίσεις που παραπέμπουν στην κυρίαρχη πλέον… συνιστώσα τους. Δηλαδή, το παλαιό, βαθύ και μοιραίο για την εθνική διαδρομή του τόπου, ΠΑΣΟΚ, με τους συνδικαλιστές και τα συμφέροντα που καλούνται να προασπίσουν. Με τη στείρα άρνηση σε κάθε βήμα προόδου, και την τρομοκράτηση όσων ξένων θα σκέφτονταν να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Με όσα είπε ο Πρωθυπουργός, αποτύπωσε στο κοινωνικό ασυνείδητο την εικόνα ενός ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιστή του χειρότερου ΠΑΣΟΚ που γνώρισε ποτέ η χώρα. Και με την αποστροφή περί 15μελούς, θύμισε ότι η πολιτική φρασεολογία αλλά και η πρακτική στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα, κάθε άλλο παρά σε υπεύθυνη πολιτική δύναμη παραπέμπουν, που να μπορεί δυνητικά να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας, ως ρεαλιστική εναλλακτική λύση.
Η χθεσινή αντιπαράθεση ήταν μια ακόμη απόδειξη ότι, ακόμη και απέναντι σε ακραίες πολιτικές προσεγγίσεις, οι μάχες κερδίζονται μέσα στη Βουλή. Ώστε να μπορέσει κανείς να κερδίσει μετά τον πόλεμο στην κοινωνία.

statesmen.gr

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε πρόταση νόμου κατά του λαθρονομοσ​χεδίου

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η Χρυσή Αυγή, όπως είχε προαναγγείλει, κατέθεσε σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου και ώρα 9 π.μ. πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου 3838/2010, του περίφημου λαθρονομοσχεδίου Ραγκούση. Αναμένουμε την έλευση της συγκεκριμένης πρότασης νόμου, προς ψήφιση, από την Ολομέλεια της Βουλής, όπου και θα φανεί ξεκάθαρα ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι αυτές, που έχουν εσκεμμένα μετατράψει την χώρα σε σκουπιδότοπο της Γης.

Επί της αρχής

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια απίστευτης δημαγωγίας (στην αρχή) και πανικόβλητων αποφάσεων στα όρια της εθνικής προδοσίας (μετά)…

Μετά από εννιά μήνες απίστευτης ακινησίας, που οδήγησε στον εκτροχιασμό ενός από την αρχή υφεσιακού και αντιαναπτυξιακού προγράμματος…

Μετά από τρεις μήνες αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων που τροφοδότησαν την δημαγωγία, την παραπλάνηση και την προπαγάνδα…

Ήλθε η ώρα του τέλους των ψευδαισθήσεων.

Έχουμε κυβέρνηση, η κυβέρνηση αυτή έχει λάβει την (άγρυπνη) ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου και η εντολή που έχει λάβει είναι συγκεκριμένη: Έξοδος από το Μνημόνιο με επανεκκίνηση της οικονομίας και επιστροφή στην παραγωγή.

Η τελευταία ελπίδα της Μέρκελ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εθνικές εκλογές της Γερμανίας, τον Σεπτέμβριο του 2013, και αυτό είναι κάτι που η Άνγκελα Μέρκελ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν κατάφερε να κρύψει το πόσο… πειράχτηκε από την πεποίθηση των διεθνών ΜΜΕ και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης ότι ηττήθηκε πανηγυρικά από τον Μάριο Μόντι, στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
Εύλογα λοιπόν θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει πόσο… αφόρητα θα αισθάνεται μετά τον Νοέμβριο, βλέποντας τον Μπαράκ Ομπάμα, από τη στιγμή που θα έχει εξασφαλίσει την επανεκλογή του στην Προεδρία των ΗΠΑ, να στριμώχνει στη γωνία τη γερμανική οικονομία. Όπως δηλαδή κάνει μέχρι σήμερα το Βερολίνο, με όλη την υπόλοιπη ευρωζώνη.
Υπό αυτή την έννοια, η τελευταία ενδεχομένως ελπίδα της Άνγκελα Μέρκελ, είναι… ο Μιτ Ρόμνεϊ. Ο Μορμόνος επιχειρηματίας και πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, τον οποίο επέλεξαν οι Ρεπουμπλικανοί ως προεδρικό υποψήφιο για την αναμέτρηση του Νοεμβρίου. Ευελπιστώντας ότι θα μπορέσει να πετύχει μια απρόσμενη ανατροπή, και να είναι εκείνος που θα περάσει την είσοδο του Λευκού Οίκου ως νικητής και τροπαιούχος, και όχι ο Μπαράκ Ομπάμα.
Οι δημοσκοπήσεις ωστόσο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην Άνγκελα Μέρκελ. Μπορεί η διαφορά μεταξύ Ομπάμα και Ρόμνεϊ να μην είναι μεγάλη, καθώς κυμαίνεται μεταξύ 2% και 3%, έχει ωστόσο παγιωμένα γνωρίσματα. Όπως και προσανατολισμό.
Ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι εκείνος που διατηρεί μόνιμα το προβάδισμα. Ενώ απ΄την άλλη ο Μιτ Ρόμνεϊ δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει, σε επίπεδο κοινωνικής αποδοχής, τα επίπεδα του 45%. Ειδικά το δεύτερο στοιχείο, δείχνει ότι ο Μορμόνος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει… ταβάνι απήχησης σε μια κοινωνία η οποία εμφανίζεται εξαιρετικά διστακτική στο να γυρίσει την πλάτη της στον ηγέτη που πίστεψε ως «προφήτη» της αλλαγής, πριν από τέσσερα χρόνια.
Από τη στιγμή λοιπόν που οι αμερικανικές εκλογές θα εξελιχθούν όπως αναμένεται, χωρίς εκπλήξεις, στα τέλη του τρέχοντος έτους και πολύ περισσότερο στο ξεκίνημα του επόμενου, θα πρέπει να περιμένουμε ένα διαρκές κυνηγητό της γερμανικής οικονομίας από την υπερδύναμη. Ξέρετε, εκείνη που, μεταξύ άλλων, ελέγχει πολιτικά και τους Οίκους Αξιολόγησης.

statesmen.gr

40αρια και άπνοια – Έκτακτο δελτίο καύσωνα από την ΕΜΥ – Τι να προσέχετε


Ο πρώτος μεγάλος καύσωνας του καλοκαιριού είναι εδώ. Ο υδράργυρος  άγγίξε και σήμερα τους 40 βαθμούς. Δύσκολες οι επόμενες 6-7 μέρες!
Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας πως οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν, με αυξομειώσεις, τις επόμενες έξι με επτά ημέρες, τουλάχιστον.

1.  Στο Ιόνιο κατά μέσο όρο η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τις πιο ζεστές ημέρες, τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

2 Στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο μέχρι την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, τους 39 και κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 40 χωρίς να αποκλείεται μεσοβδόμαδα να αγγίξει και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

3. Ειδικότερα για την Αττική, η θερμοκρασία αναμένεται από την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, να φτάσει τους 39 και πιθανόν από την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Εξαιτίας του καύσωνα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Καλό θα ήταν να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.
newsit.gr

«Κάποιοι σας θέλουν εκτός ευρώ» - Η αποκάλυψη... απειλή της τρόικας στην κυβέρνηση – Σε βαρύ κλίμα η πρώτη Στουρνάρα στο Eurogroup


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα ακούει πως υπάρχουν χώρες της ευρωζώνης που τη θέλουν εκτός ευρώ. Η στιγμή που επέλεξε όμως η τρόικα για να... προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση, μοιάζει περισσότερο με απειλή.

Λίγα 24ωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup, όπου ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα πάρει το βάπτισμα του πυρός και περιμένει... «να φάει πολύ ξύλο», οι ελεγκτές της τρόικας φρόντισαν να ενημερώσουν την ελληνική κυβέρνηση ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα της Ημερησίας.

Οι τροϊκανοί φρόντισαν να στείλουν κι άλλο ένα μήνυμα: στη συνάντησή τους με τον Γιάννη Στουρνάρα, το πρωί της Κυριακής, ξεκαθάρισαν ότι η αντιμετώπιση της Ελλάδας θα αλλάξει αν εφαρμοστούν το πρόγραμμα και γίνουν άμεσα οι πρώτες κινήσεις (λέγε με μαχαίρι 12% στα ειδικά μισθολόγια) για να πεισθούν οι δανειστές.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από την τρόικα να δεσμευτεί πως δε θα ζητήσει νέα μέτρα για το 2012. Και υποσχέθηκε πως ότι πρέπει να γίνει, θα γίνει.

Η τρόικα έχει βγάλει πολλές κίτρινες κάρτες στην Αθήνα και όλα αυτά τα αναφέρει στην αξιολόγησή της που θα παρουσιάσει σήμερα στο Eurogroup. Αποφάσεις για την Ελλάδα δε θα ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση. Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών θα τις παραπέμψει για την επόμενη συνεδρίασή του, στις 20 Ιουλίου.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Γιάννης Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Συμβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον αρμόδιο Επίτροπο, Όλι Ρεν.

Και μετά, θα... οπλιστεί να δύναμη για να αντιμετωπίσει τους ομολόγους του. Η «πρεμιέρα» του δε θα είναι εύκολη. Θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις, για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις περί παγώματος απολύσεων και περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού. Μόνο που το Eurogroup θα του ζητήσει και απολύσεις στο δημόσιο για να εξοικονομηθούν πόροι από τις κρατικές δαπάνες αλλά και νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό (σ.σ. απαίτηση του Βόλγφκανγκ Σόιμπλε).

newsit.gr

Θερμοκήπιο... κάνναβης σε ταράτσα στην Κόρινθο


Δύο άνδρες, 60 και 52 ετών, συνελήφθησαν το Σάββατο στην Κόρινθο για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Μετά από πληροφορίες οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου έκαναν έρευνα στα σπίτια των δύο ανδρών όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:

Στο σπίτι του 60χρονου: δύο γυάλινα δοχεία που περιείχαν συνολικά ποσότητα κάνναβης βάρους 169 γραμμαρίων, ενώ στην αυλή τoυ σπιτιού, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 40 εκατοστών.

Στο σπίτι του 52χρονου: μία συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους 5 γραμμαρίων, ενώ στην ταράτσα εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (θερμοκήπιο), 20 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,8 έως 2,3 μέτρων, καθώς και μία συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους 350 γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Τις αστυνομικές έρευνες και την Προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Θεοδώρα: Η κόρη του τέως βασιλιά, επίτιμη καλεσμένη σε gala μόδας!


Επίτημη καλεσμένη σε κορυφαίο fashion gala στην "πόλη των αγγέλων" ήταν η κόρη του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας.
Στο κόκκινο χαλί ενός από τα πιο λαμπερά events μόδας στο Λος Άντζελες, περπάτησε πρώτη από όλους η πριγκίπισσα Θεοδώρα, κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας. Φορώντας μαι κατακόκκινη στενή και μακριά τουαλέτα, όπως διαβάσαμε στην "Real life", αναδείκνυε το καλλίγραμμο πλέον κορμί της, μιας και έχει χάσει αρκετά κιλά.

Ως πρώτη επίτημη καλεσμένη της βραδιάς πόζαρε με χάρη και νάζι μπροστά στους φωτογράφους. Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου και σηματοδοτεί την αποφοίτηση των καλύτερων σχεδιαστών και fashion editors της ακαδημίας υψηλής ραπτικής Le Reve.

Δες φωτογραφίες στο TLIFE
newsit.gr

Ευκαιρία να προχωρήσουμε

Άρθρο του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΦΑ
στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ"
του Σαββάτου, 7 Ιουλίου 2012
                                                                              σελίδα 7 :



Πέρα από όσα συμβαίνουν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις τρέχουσες και τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την περίφημη «τρόικα», έχουμε όλοι μας πλέον συνειδητοποιήσει ότι έχουμε ανάγκη να αλλάξουμε πολλά, να προχωρήσουμε μεταρρυθμίσεις, να διευκολύνουμε επιτέλους τη ζωή μας που έχει πληγεί σημαντικά από τις απανωτές περικοπές των τελευταίων ετών. Είναι η ώρα να εφαρμόσουμε καινοτομίες, να εφαρμόσουμε ιδέες και αυτές να μην παραμένουν συνεχώς σε χαρτιά ή σε πρόχειρες υλοποιήσεις που καταρρέουν μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000,00 €

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000,00

Ειδικότερα,
1.    «Νέο Νηπιαγωγείο Τοπικής Κοινότητας Μονεμβασιάς Δήμου Μονεμβασιάς Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 550.000,00 € με Τελικό Δικαιούχο το Δήμο Μονεμβασιάς.
 
Το έργο προβλέπει την κατασκευή διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου σε οικόπεδο επιφάνειας 1.053,40 τ.μ που βρίσκεται εντός του οικισμού "Γέφυρα" Τοπικής Κοινότητας Μονεμβασιάς του Δήμου Μονεμβασιάς. Το συγκρότημα με συνολικό εμβαδό 284 τ.μ., θα κατασκευαστεί συμβατικά αποτελείται από δύο ορθογώνια κάθετα τοποθετημένα μεταξύ τους ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου. Το κτίσμα θα είναι ισόγειο και θα πραγματοποιηθεί φύτευση του περιβάλλοντα χώρου. Η κατασκευή περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας και τους απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους όπως αίθουσα αναμονής, πολλαπλών χρήσεων, WC, κουζίνα, χώροι ανάπαυσης. Σε όλους τους χώρους προβλέπεται άνετη πρόσβαση και παραμονή για Α.μ.Ε.Α. Στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων προβλέπονται δύο όμοιοι - ενοποιημένοι χώροι αναψυχής - παιχνιδιού και χώροι στάθμευσης σε τέτοιο σημείο που να εξασφαλίζεται η ασφάλεια στα νήπια.

2.    «Νέο Νηπιαγωγείο Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης Δήμου Μονεμβασιάς Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 550.000,00 € με Τελικό Δικαιούχο το Δήμο Μονεμβασιάς.

Το έργο αφορά στην ανέγερση νέου διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου στη Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασίας, σε οικόπεδο με εμβαδόν 3.212,75 m², εντός του σχεδίου πόλης και συγκεκριμένα στο οικοδομικό τετράγωνο 7. Το κτίσμα θα είναι ισόγειο και θα πραγματοποιηθεί φύτευση του περιβάλλοντα χώρου. Το συγκρότημα με συνολικό εμβαδό 290 τ.μ., θα κατασκευαστεί συμβατικά αποτελείται από δύο ορθογώνια κάθετα τοποθετημένα μεταξύ τους ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου. Η κατασκευή περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας και τους απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους όπως αίθουσα αναμονής, πολλαπλών χρήσεων, WC, κουζίνα, χώροι ανάπαυσης. Σε όλους τους χώρους προβλέπεται άνετη πρόσβαση και παραμονή για Α.μ.Ε.Α. Στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων προβλέπονται δύο όμοιοι - ενοποιημένοι χώροι αναψυχής - παιχνιδιού και χώροι στάθμευσης σε τέτοιο σημείο που να εξασφαλίζεται η ασφάλεια στα νήπια.


ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



Στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής και από το βήμα της Ολομέλειας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ξεκίνησε τη πρωτολογία του με την εξής δήλωση:


«Δεν συμφωνώ με το επίδομα των 1000 ευρώ που ζήτησαν οι υπάλληλοι της Βουλής . Αλλά το θεωρώ απαράδεκτο να μην τους πει κανείς, πολύ περισσότερο παλαιότεροι βουλευτές, απλά ένα «ευχαριστώ». 
Δεν άκουσα ούτε ένα λόγο υπέρ τους. Είναι αν μη τι άλλο η ηθική τους δικαίωση,  καθώς οι υπάλληλοι της Βουλής δούλεψαν σκληρά για τις εκλογές .
Κάθε φορά που υπάρχει εκλογική αναμέτρηση, αλλάζουν πράγματα στη Βουλή. Ανακατεύεται ολόκληρη τράπουλα.
Άλλαξαν γραφεία, φέτος μπήκαν νέα κόμματα, δούλεψαν ατελείωτες ώρες για να ξαναφτιάξουν την υποδομή των κομμάτων στο κτήριο του Κοινοβουλίου και μάλιστα σε χρόνους ρεκόρ.


Χρυσή Αυγή καλεί Ανεξάρτητο​υς κατά νόμου Ραγκούση!

Στη χθεσινή ομιλία του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στη βουλή, διατυπώθηκε επισήμως η πρόσκληση προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες για κατάθεση - από κοινού - πρότασης για κατάργηση του νόμου Ραγκούση. Ιδού και το σχετικό απόσπασμα:
"Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε το πρωί της Δευτέρας πρόταση νόμου για την κατάργηση του νόμου 3838 του 2010. Επειδή, όπως πληροφορήθην, ανάλογη πρόταση σκοπεύει να καταθέσει και το κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες", καλούμε τους ιθύνοντες του εν λόγω κόμματος σε διάλογο για την εύρεση των σημείων συγκλίσεως στις δύο προτάσεις. Ούτως ώστε να ενισχυθεί κοινοβουλευτικά το λαϊκό πλέον αίτημα για την κατάργηση του νόμου αυτού, που θα δώσει το έναυσμα για συνολική αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα".
Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του Πάνου Καμμένου σε μία πρόταση, που μπορεί να εξέπληξε πολλούς, κινείται όμως προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πόσο “μίκρυνε” η Ευρώπη

Οι θερμοί εναγκαλισμοί της Άνγκελα Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ στις εκδηλώσεις για την 50η επέτειο της ιστορικής συμφιλίωσης Γερμανίας και Γαλλίας, θυμίζουν πόσο “μίκρυνε” η Ευρώπη, σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας και οράματος, όλες αυτές τις δεκαετίες. Μια συρρίκνωση που, εν πολλοίς εξηγεί και τις δυσκολίες που παρουσιάζει το εγχείρημα της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης, η αστοχία της οποίας οδηγεί σε βαθιά κρίση προσανατολισμού τις κοινωνίες της Ευρώπης. Και τις οικονομίες τους.
Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι το 1962, στην πρώτη αντίστοιχη συνάντηση των ηγετών των δυο χωρών, εκείνοι που τις εκπροσώπησαν ήταν ο Κόνραντ Αντενάουερ και ο Σαρλ ντε Γκολ. Έτσι απλά. Χωρίς σχόλια…

statesmen.gr

Η λάθος αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

H εικόνα μιας Βουλής να αποχωρεί στη θέα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, που εκπροσωπείται πλέον στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι ένας αντικατοπτρισμός εξαιρετικά προβληματικός για το παρόν, και κυρίως το μέλλον της πολιτικής.
Η Αριστερά κυρίως, και οι… κεντρώες συνιστώσες της, αδυνατούν να αντιληφθούν τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία. Αδυνατούν να κατανοήσουν τους πραγματικούς λόγους που επέτρεψαν στη Χρυσή Αυγή να μπει στη Βουλή, και να επιχειρεί πλέον να εδραιωθεί σε αυτήν.
Όσοι ψήφισαν το, σε κάθε περίπτωση ακραίο, μόρφωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, δεν το έκαναν φυσικά επειδή πιστεύουν στις προσβλητικές και επικίνδυνες για τη Δημοκρατία ιδεολογικές θέσεις που κατά καιρούς έχει διατυπώσει. Δεν το έκαναν επειδή θέλουν να τιμωρήσουν τη Δημοκρατία.
Η ψήφος προς τη Χρυσή Αυγή αποτελεί το πιο ενδιαφέρον ενδεχομένως στοιχείο προς ανάλυση, από τις διπλές εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου. Και δείχνει τις επικίνδυνες ατραπούς στις οποίες μπορεί να διολισθήσει η κοινωνική αγανάκτηση, η ανασφάλεια, η απαξίωση για το πολιτικό σύστημα, εφόσον προσλάβει κοινοβουλευτική κατεύθυνση και εκπροσώπηση.
Η μόνη ρεαλιστική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι η συστηματική και συνεπής αντιμετώπιση των αιτίων που την έκαναν να… θεριέψει, σε κοινωνικό επίπεδο. Μονάχα έτσι θα αναιρεθεί ο όποιος λόγος ύπαρξής της, έδωσε σε μερικές εκατοντάδες συμπολιτών μας την… απενοχοποίηση για την ψηφίσουν.
Όσο το σημερινό πολιτικό προσωπικό, και κυρίως η Κεντροαριστερά, συνεχίζουν να προσεγγίζουν το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής με συστημικούς και ξεπερασμένους όρους ανάγνωσης της τρέχουσας κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας, τόσο πιο δύσκολη θα κάνουν την αποστολή όσων θέλουμε να τη σταματήσουμε.
Η Δημοκρατία έχει από όλους εμάς, την ελάχιστη απαίτηση της συμμετοχής. Της προσπάθειας. Της πάλης των ιδεών. Της απονεύρωσης των επιχειρημάτων του αντιπάλου. Η ανοχή είναι συν-ενοχή. Πόσο μάλλον η αποχώρηση…

Η γραφικότητα των αποχωρήσεων
Δεν ξέρω πως το βλέπετε εσείς αλλά θεωρώ ότι οι αποχωρήσεις κομμάτων από την αίθουσα του κοινοβουλίου έχουν θεατρικό χαρακτήρα. Δεν εξυπηρετούν τίποτα. Αντιθέτως παίζουν το παιχνίδι των εχθρών της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού.
Βεβαίως είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος να θεωρεί ότι με την αποχώρησή του από την αίθουσα υπερασπίζεται τους θεσμούς. Και όμως τέτοιου είδους θεατρινίστικες τακτικές κάθε άλλο παρά προστατεύουν τους θεσμούς. Λυπάμαι αλλά η απουσία απ’ την αίθουσα έχει ανάλογη σημασία με την παρουσία της «Χρυσής Αυγής».
Έχω τη γνώμη, και μακάρι να διαψευσθώ, πως αν συνεχισθεί αυτή η κωμωδία, κάθε φορά που θα μιλάει ο Μιχαλολιάκος να φεύγουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ, θα αυξάνονται τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής». Κάτι άλλο θα πρέπει να βρουν ώστε και η κοινοβουλευτική τάξη να διασαλεύεται και τα ίδια τα κόμματα να μη καταντήσουν γραφικά.

statesmen.gr

Ψήφος εμπιστοσύνης με 179 “ναι”


Ψήφο εμπιστοσύνης με 179 “ναι” πήρε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, μετά τα μεσάνυχτα, και αφού είχε προηγηθεί η τριήμερη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.
 Σε σύνολο 300 ψηφισάντων βουλευτών, ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι 129 βουλευτές της ΝΔ, οι 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι 17 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Κατά ψήφισαν 121 βουλευτές: οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ.
Μια συζήτηση στη διάρκεια της οποίας οι υπουργοί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις πολιτικές προτεραιότητές τους για τον τομέα ευθύνης τους, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, αμφισβητώντας την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη και την έξοδο από το Μνημόνιο.

Ο Μπούρας για Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ

Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να έχει επιλέξει τον βουλευτή που θα διαδεχθεί τον Κωνσταντίνο Τασούλα στο αξίωμα του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στο πρόσωπο του Θανάση Μπούρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής και άλλοτε υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Καραμανλή, έχει το προβάδισμα από τους υπόλοιπους υποψηφίους, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η εμπειρία του μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμη στο “μανατζάρισμα” της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Ταυτόχρονα, προέρχεται από την Περιφέρεια Αττικής, μια ευαίσθητη εκλογικά περιοχή, στην οποία η Νέα Δημοκρατία θέλει να δώσει έμφαση, προκειμένου να ανακόψει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Χρυσής Αυγής.

statesmen.gr

Το Μνημόνιο απέτυχε. Όχι η Ελλάδα

Η φημολογούμενη επιμονή της τρόικας σε μια μάλλον αδιάλλακτη στάση, αναφορικά με την αυτονόητη επιδίωξη επαναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου από την κυβέρνηση Σαμαρά, επιβεβαιώνει τη γνωστή ρήση περί του αριθμού των καθηγητών που… μπορούν να καταστρέψουν μια χώρα. Μόνο που, στην περίπτωσή μας, πρόκειται για τεχνοκράτες.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας, και κατ’ επέκταση οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους, αδυνατούν να καταλάβουν ότι από το 2010 μέχρι και σήμερα, για όσο διάστημα δηλαδή βρίσκονται σε εξέλιξη τα δυο Μνημόνια που υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, το πρόγραμμα είναι αυτό που απέτυχε. Όχι η Ελλάδα. Πολύ περισσότερο, όχι οι Έλληνες.
Το Μνημόνιο που συντάχθηκε την άνοιξη του 2010, επί διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, ήταν μια ιστορικά ανεπανάληπτη παράδοση μιας χώρας στους δανειστές της. Χωρίς όρους, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης.

Ο Δραβίλλας για την ΕΥΠ

Η θέση του διοικητή της ΕΥΠ είναι από τις πλέον κρίσιμες, και από εκείνες που κάθε κυβέρνηση φροντίζει να καλύψει με την καλύτερη δυνατή επιλογή. Σύμφωνα με τη “Real News”, εκείνος που στην παρούσα φάση προβάλλει ως ο επικρατέστερος για να διαδεχτεί τον Κωνσταντίνο Μπίκα στη θέση του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, είναι ο Θεόδωρος Δραβίλλας.
Πρόκειται για έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήταν Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Και στη συνέχεια, όταν ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο θεόδωρος Δραβίλλας τον ακολούθησε, αρχικά στη Ρηγίλλης, και στη συνέχεια στη Συγγρού.

statesmen.gr

Τώρα αρχίζει το ματς

Γράφει ο Μανώλης Μαυρομμάτης 

“ΔΕΝ υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μελών κρατών της ΕΕ και όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, εργάστηκαν, ώστε να υπάρξει λύση, στη βαθιά κρίση που περνούν αρκετά από τα κράτη της ευρωζώνης. Ας μην πανηγυρίζουμε λοιπόν για το αν νίκησαν η Ιταλία και η Ισπανία και έχασε η Γερμανία, όπως εδώ και τρεις ημέρες ακούσθηκε και γράφτηκε στα ΜΜΕ. Όλοι μαζί εργαζόμαστε για το καλό της Ευρώπης και στόχος είναι να ξεπεράσουμε το συντομότερο την κρίση”.