Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Το Άγιο Φως στην Πελοπόννησο

 Δημιουργώντας παράδοση η Περιφέρεια Πελοποννήσου και φέτος θα έχει την τιμή, δια του Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Παπαφωτίου, να παραλάβει και  να μεταφέρει το Άγιο Φώς.
Ο κ. Παπαφωτίου θα παραστεί στην τελετή αφίξεως του Αγίου Φωτός στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα παραλάβει το Άγιο Φώς και θα το μεταφέρει στην Έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου.
Κατά την διαδρομή προς  την Τρίπολη θα παραδώσει το Άγιο Φώς και στις Περιφερειακές Ενότητες της Κορινθίας και της Αργολίδας.

Με λένε Ελλάδα My name is Greece

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...


Μεγάλη Πέμπτη: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των αγγέλων Βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Ήλοις προσηλώθη ο Νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκεντήθη ο Υιός της Παρθένου. Προσκυνούμεν Σου τα πάθη, Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου ανάστασιν».
Η Σταύρωση είναι το κατ’ εξοχήν γεγονός που σηματοδοτεί την ουσία και την πεμπτουσία της ζωής μέσα στην Ιστορία.
Ο Σταυρός μπαίνει στο κέντρο της ζωής γιατί καταργεί τον θάνατο. Νοηματοδοτεί όλα όσα τοποθετούνται στην προοπτική του. Θεός και άνθρωπος ενωμένοι σταυρώθηκαν. Ο μη γνήσιος άνθρωπος σταύρωσε τον γνήσιο στην ουσία του άνθρωπο, τον Θεάνθρωπο. Και από τη θυσιαζόμενη αγάπη στο Σταυρό ξεχύθηκε η φωτοχυσία της Ανάστασης.

OI ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ

Κάθε γιορτή, μια αφορμή να θυμηθούμε όλους όσους ξεχάσαμε και μας ξέχασαν, με μια ευχή τυπική που δηλώνει παρουσία, με μια ευχή προσωπική που αναδεικνύει το συναίσθημα μας, με μια ευχή για όλους .
OI «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» από το Δερβένι εύχονται σε όλους έσας που μας διαβάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου , στον καθένα προσωπικά, αλλά και στην οικογένειά του, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, και είθε οι δύσκολες αυτές ημέρες που περνά ο τόπος να είναι σύντομα παρελθόν.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Και νέο ιστορικό ρεκόρ για το ποσοστό ανεργίας - Έφτασε το 21,8% τον Ιανουάριο!

Σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκεται η ανεργία στην Ελλάδα, η οποία σημείωσε άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ τον Ιανουάριο, όταν και διαμορφώθηκε στο εκκωφαντικό 21,8%, έναντι 14,8% που ήταν τον Ιανουάριο του 2011 και 21,2% το Δεκέμβριο του 2011.
Σύμφωνα με την  Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Ιανουάριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.880.120 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.084.668 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.342.853 άτομα. Όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, στη χειρότερη θέση βρίσκονται οι γυναίκες και νέοι, με το ποσοστό ανεργίας στην ηλικιακή ομάδα 15-24 να φθάνει το 50,8%.
Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2011, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 363.369 άτομα (μείωση 8,6%) και κατά 25.953 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (μείωση 0,7%). Αντίστοιχα, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 344.913 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (αύξηση 46,6%) και κατά 32.331 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 (αύξηση3,1%).
Παράλληλα, οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 21.066 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (αύξηση 0,6%) και μειώθηκαν κατά 2.965 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (μείωση 0,1%).
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της διάχυσης και παρουσίασης της στατιστικής πληροφορίας, από τα στοιχεία του Ιανουαρίου 2012 και εξής, προκειμένου να υπάρχει εναρμόνιση με τον τρόπο παρουσίασης των μηνιαίων εκτιμήσεων από τη Eurostat, η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώνει στα δελτία τύπου της τους μηνιαίους δείκτες ανεργίας εποχικά προσαρμοσμένους, για τα άτομα ηλικίας 15 – 74 ετών.

eklogika.gr

Στα 500 ευρώ μεικτά τοεκλογικό επίδομα

Οι μειώσεις μισθών και οι περικοπές στις δαπάνες επηρεάζουν και τη διεξαγωγή των εκλογών, καθώς όλοι όσοι θα εργαστούν για αυτές θα λάβουν πετσοκομμένο εκλογικό επίδομα σε σύγκριση με το αντίστοιχο των εκλογών του 2009. Συγκεκριμένα, το φετινό εκλογικό επίδομα επανέρχεται στα επίπεδα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2002 και συγκεκριμένα στα 500 ευρώ (μεικτά), μειωμένο κατά 300 ευρώ σε σύγκριση με το 2009.
Σημειώνεται ότι το εκλογικό επίδομα στις εθνικές εκλογές του 2009 ήταν 800 ευρώ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010 600 ευρώ.
Οι περικοπές έχουν ρίξει και τη συνολική δαπάνη για τις εκλογές, για την οποία έχει θεσπιστεί πλαφόν 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για τις αντίστοιχες εθνικές εκλογές του 2009 είχαν δαπανηθεί 130 εκατομμύρια ευρώ! Το πλαφόν ορίστηκε από τη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών που έγινε έπειτα από σχετική εισήγηση του Υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, εκλογικό επίδομα θα λάβουν και οι υπάλληλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τους οποίους η συνολική δαπάνη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Συνολικά υπολογίζεται ότι εκλογικό επίδομα θα λάβουν περισσότεροι από 70.000 δικαστικοί, δικαστικοί υπάλληλοι με βαθμό Α' και Β', δικηγόροι, αστυνομικοί, λιμενικοί και υπάλληλοι των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
Με άλλη τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, το εκλογικό επίδομα στις εκλογές θα λάβουν και οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνιών και Ενημέρωσης, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που θα εργαστούν για τις εκλογές.

eklogika.gr

Υποψήφιος με το ΛΑ.Ο.Σ. ο Πέτρος Καραβίτης

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ανακοίνωσε σήμερα την προσχώρηση του εκδότη-διευθυντή της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"  Δημήτρη Ζαφειρόπουλου στις τάξεις του ΛΑΟΣ και στο ψηφοδέλτιο Α’ Αθηνών.
Υποψήφιος στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών με το ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Πέτρος Καραβίτης, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ο πρόεδρος του κόμματος, Γ. Καρατζαφέρης.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε επίσης την κάθοδο της δημοσιογράφου Σοφίας Παραδείση με το ΛΑ.Ο.Σ. στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Καρατζαφέρης συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γ. Κύρτσο, βρέθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΛΑ.Ο.Σ., όπου μοίρασε τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης σε πολίτες, για «να μην υπάρχει -όπως είπε- κανένας που δεν θα κάνει Πάσχα με τα απαραίτητα».

Τα Ψηφοδέλτια της «Κοινωνικής Συμφωνίας»

Τους πρώτους υποψηφίους  στους συνδυασμούς της σε όλη την Ελλάδα ανακοίνωσε η Κοινωνική Συμφωνία, βάζοντας εμπράκτως τέλος στις φημολογίες για κάθοδο συνεργασίας με τους Οικολόγους Πράσινους που πυροδότησε η χθεσινή συνάντηση και η ανακοίνωση που ακολούθησε. Το όνομα της προέδρου του κόμματος, Λούκας Κατσέλη δεν περιλαμβάνεται καθώς θα ανακοινωθεί σε επόμενο χρόνο, ενώ συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές του κόμματος. Μεταξύ των υποψηφίων ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Μπίγαλης στη Β' Αθήνας. ο Βουλευτής, Πρόεδρος Κ.Ο. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρης Καστανίδης στην Α΄Θεσσαλονίκης

Τα Ψηφοδέλτια της «Κοινωνικής Συμφωνίας» στην Πελοπόννησο 

ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Αντωνόπουλος Γεώργιος

ΛΑΚΩΝΙΑ
 Πολυχρονίου Πολυχρόνης - Συντ.Εκπαιδευτικος-Πρώην ΓΓ Υπουργείου
Τσιλιβαράκος Σταύρος - Αθλητής Πάλης

ΑΡΚΑΔΙΑ
Κλουκίνας Χαρίλαος - Δικηγόρος

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Μυλωνάς Μίλτος - Επιχειρηματίας
Παπαδέας  Δημήτρης  Γιατρος
Χρονόπουλος Γιάννης -  Ιδιωτικός Υπάλληλος

ΑΧΑΪΑ
Κυριακοπούλου Μαρία     Βουλευτής
Μιχαλόπουλος Γιάννης - Νεολαία
Μπέλλας Αθανάσιος - Καθηγητής Πανεπιστ. Πατρέων
Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας  Βουλευτής
Τσιμάρας Χάρης - Επιχειρηματίας
Παναγιωτόπουλος Γιάννης - Αγρότης

ΗΛΕΙΑ
Δημητρουλόπουλος  Παναγιώτης


ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν. Δ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΕΞΩΔΙΚΟ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙ​ΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η Δημοκρατική Συμμαχία απέστειλε σήμερα το πρωί εξώδικο προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτση και τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας κ. Θ. Παντελάκη.
 Ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών  να απόσχει από την έκδοση των προβλεπομένων από τις διατάξεις του νόμου 3023/2002 αποφάσεων για την εκταμίευση  των ανωτέρω δόσεων της Κρατικής Επιχορήγησης, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό το δημόσιο συμφέρον. Ενώ  προς την Διοίκηση της Αγροτική Τράπεζας ζητά να προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα των μετόχων και καταθετών της  που θίγονται άμεσα. 

Αναλυτικά το κείμενο του εξώδικου της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει ως εξής:
 
Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης Αρχής
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία» που εδρεύει στην Αθήνα (Λεωφ. Συγγρού 63) εκπροσωπούμενου νόμιμα από την Πρόεδρό του κ. Θεοδώρα Μπακογιάννη.
Προς
1.       Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση, Σταδίου 27 Αθήνα.
2.       Τον Διοικητή κ. Θόδωρο Πανταλάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ (ΑΤΕ ΑΕ) που εδρεύει στην Αθήνα οδός Πανεπιστημίου 23 Αθήνα.
………………………………………………………..
 Όπως γνωρίζετε από τις τοποθετήσεις της Προέδρου  και των βουλευτών  της Δημοκρατικής Συμμαχίας  στο κοινοβούλιο κατά τη συνεδρίασή του  της 9/2/2012 κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» αλλά και κατά  την ειδικά για το θέμα αυτό  συνέντευξη τύπου της Προέδρου του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και την μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε  το θέμα,  η τροπολογία, που ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία  με την οποία εισήχθη τροποποίηση του  νόμου 3023/2002 για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων και  με την οποία ορίσθηκε ότι οι δόσεις της  χρηματοδότησης των άρθρων 1 και 3 του ν. 3023/2002 του Γ’ Τρίμηνου του 2011 και των Α’ και Β΄ τρίμηνου  του 2012, και οι αντίστοιχες δόσεις της οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 4 του ίδιου νόμου, είναι ακατάσχετες και ανεκχώρητες και καταβάλλονται απευθείας στα δικαιούχα κόμματα:
1. Δημιουργεί μέγα  πολιτικό και ηθικής τάξεως θέμα, που σχετίζεται με την ηθική του πολιτικού συστήματος,  που χαρίζει  χρήματα στον εαυτό του (30 εκατομμύρια  Ευρώ), την στιγμή που  μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης.
2. Παραβιάζει, ιδιαίτερα λόγω του χρόνου κατάθεσης και ψήφισής της (παραμονές προκήρυξης των εθνικών εκλογών) , την ισονομία και την ισοτιμία των πολιτικών σχηματισμών,  που θα συμμετάσχουν σε αυτές.
3. Είναι ευθέως αντισυνταγματική όπως έχει  κριθεί από τον  Άρειο Πάγο με επανειλημμένες αποφάσεις του της Ολομέλειας και των τμημάτων (ΟλΑΠ 40/1998, ΑΠ 1400/200) αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Pressos compania Naviera S.A. κ.α. κατά  Βελγίου (Α332): (1995) παρ. 28 επ., Pine Valley Development κατά Ιρλανδίας (Α 222): (1992) παρ. 51 επ κ.α.). Η αντισυνταγματικότητα της τροπολογίας που ψηφίσθηκε  συνίσταται στο ότι  με αυτή καταργούνται υφιστάμενα αστικά δικαιώματα, που συγκαταλέγονται στην περιουσία των φυσικών ή νομικών προσώπων. Εν  προκειμένω με την επίμαχη τροπολογία, όπως καλά γνωρίζετε,  ουσιαστικά καταργούνται εκ των υστέρων τα υφιστάμενα ήδη δικαιώματα και οι αντίστοιχες απαιτήσεις των Τραπεζών, μεταξύ των οποίων και η ΑΤΕ ΑΕ,  στις οποίες έχει εκχωρηθεί η χρηματοδότηση του Γ’ Τρίμηνου του 2011 και των Α’ και Β΄ τρίμηνου  του 2012,  ως εγγύηση δανείων που έχουν χορηγήσει στα κόμματα και όπως σας είναι γνωστό  η εκχώρηση, ως ενοχική σχέση σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, αποκλείει την είσπραξη της εκχωρημένης απαίτησης από τον αρχικό δικαιούχο. Τέτοιο δικαίωμα έχει μόνο ο εκδοχέας δηλαδή εν προκειμένω  οι Τράπεζες που χορήγησαν ισόποσα δάνεια με εγγύηση την συγκεκριμένη κρατική επιχορήγηση. Όπως έχει κριθεί  η διάταξη αυτή  παραβιάζει ευθέως τα άρθρα 2 του Συντάγματος, που προστατεύει την αξία και κατ’ επέκταση την προσωπικότητα του ανθρώπου, αλλά  και το άρθρο 1 του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που κυρώθηκε (μαζί με τη σύμβαση)  με το Ν.Δ. 53/1974  και  σύμφωνα με το άρθρο 28 αρ. 1 του Συντάγματος έχει αυξημένη ισχύ έναντι των κοινών νόμων, με το οποίο προστατεύεται ειδικά η περιουσία, στην οποία συγκαταλέγονται και τα ενοχικά δικαιώματα και απαιτήσεις,  της οποίας επιτρέπεται η στέρηση μόνο για δημόσια ωφέλεια ή το δημόσιο συμφέρον και με τις προϋποθέσεις του νόμου.
    Με βάση τα παραπάνω Σας καλούμε:
Α. Ο Υπουργός Εσωτερικών   να  απόσχετε από την έκδοση των προβλεπομένων και επιβαλλόμενων από τις διατάξεις του νόμου 3023/2002 αποφάσεων για την εκταμίευση  των ανωτέρω δόσεων της Κρατικής Επιχορήγησης, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό το δημόσιο συμφέρον, όπως έχετε καθήκον και υποχρέωση από το νόμο και το Σύνταγμα, προστατεύοντας παράλληλα με τον τρόπο αυτό και την ηθική του πολιτικού συστήματος.
Β. Η δεύτερη  ΑΤΕ ΑΕ , που είναι δημόσια τράπεζα και η διοίκησή της, που έχει άμεσο έννομο συμφέρον, καθήκον  και υποχρέωση να προστατεύσει τα δικαιώματα των μετόχων και καταθετών της  που θίγονται άμεσα και βάναυσα, να προσβάλετε άμεσα, για τους παραπάνω αλλά και όσους άλλους λόγους επιβάλλεται, με αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ την Υπουργική Απόφαση που τυχόν θα εκδώσει παράνομα  ο κ. Υπουργός και ταυτόχρονα  να ζητήσετε επίσης άμεσα από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, την αναστολή εκτέλεση της παράνομης και ερρειδόμενης επί προφανώς αντισυνταγματικής  διάταξης νόμου απόφασης αυτής.
 Διαφορετικά σας ενημερώνουμε ότι θα έχετε  διαπράξει, εν γνώσει και από πρόθεση,  το ποινικό αδίκημα της απιστίας  σε βαθμό κακουργήματος, για την οποία  επιφυλασσόμαστε να  ζητήσουμε αρμοδίως την ποινική σας δίωξη και τιμωρία.
Αρμόδιος δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς απευθύνεται για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας το περιεχόμενό της στην έκθεση επίδοσης.
Αθήνα 12.4.2012
Για το εξωδίκως δηλών πολιτικό κόμμα

Σχόλια 0Εκτός Σπίθας 4 οργανώσεις που συνέπραξαν με τον Καμμένο - «Πολιτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού»

Τη διαγραφή τεσσάρων οργανώσεων που υπέγραψαν συμφωνία «σύμπραξης» με τους Ανεξάρτητους 'Ελληνες του Πάνου Καμμένου ανακοίνωσε η Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη.
«Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί πολιτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού, σαφώς αντικαταστατική πράξη και δεν συνάδει με το ήθος που κάθε συναγωνιστής μας πρέπει να έχει τη στιγμή που υπάρχει δική μας απόφαση ότι δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Σπίθας.
Οι «Σπίθες» Νέας Πεντέλης, Πεντέλης, Μελισσίων, Αγώνα Ελληνικού, Αποκορώνου-Χανίων, 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι της Λαϊκής Συνέλευσης Παλαιού Φαλήρου βγαίνουν εκτός του κινήματος.
«Σήμερα μπορεί να δει και να εξηγήσει κάθε μέλος του Κινήματός μας πολλά από τα γεγονότα εσωστρέφειας που αναπτύχθηκαν τους τελευταίους μήνες στο Κίνημα μας. Οι επιδιώξεις των συγκεκριμένων ατόμων αποκαλύφθηκαν με τον σαφέστερο τρόπο και είναι σαφές ότι οι σκοποί τους δεν είχαν καμία σχέση με την ιδεολογία και τους στόχους μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γιάννης Μιχελάκης: Ο κ. Βενιζέλος προκαλεί τους πολίτες. Από συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, το 2004, παριστάνει σήμερα τον κατήγορο.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Ο κ. Βενιζέλος προκαλεί τους πολίτες. Από συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, το 2004, παριστάνει σήμερα τον κατήγορο., κρυπτόμενος πίσω από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Ο κ. Βενιζέλος, ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, που -με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας- διερευνούσε το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, χαρακτήριζε την υπόθεση ως “προεκλογική σκανδαλολογία” (σελ. 233 του Πορίσματος) και αποφαινόταν: “Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας κκ Απόστολο – Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου και τα στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που επί μήνες προσεβλήθηκαν και διασύρθηκαν αδίκως”. (σελ. 303).
Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες εταιρίες και ο ίδιος πρωταγωνιστής. Αυτό είναι …το ΠΑΣΟΚ του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Τσουκάτου, του Μαντέλη και του Παπακωνσταντίνου. Το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, του Παπανδρέου, του Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ που δεν αλλάζει».

Επισυνάπτονται οι σελίδες 233, 303 & 305 του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερεύνησε τα θέματα εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και εκδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2005. 
 

Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών - Τι καταγράφει δημοσκόπηση της MRB

Τρίτο κόμμα, με ποσοστό 9,9%, έρχεται στην Β’ περιφέρεια Αθηνών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB σε δείγμα 1.514 ατόμων που διενεργήθηκε από τις 4 έως τις 7 Απριλίου.
Χαμηλά είναι και τα ποσοστά της Ν.Δ., η οποία συγκεντρώνει 15,5%, ενώ οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνουν το 9,7%, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 9,4% και τη Δημοκρατική Αριστερά στο 6,8%, ενώ ένα άνετο ποσοστό φαίνεται να συγκεντρώνει και η Χρυσή Αυγή, που αγγίζει σχεδόν το 5%.

Αναλυτικά τα ποσοστά:
- ΝΔ: 15,5%
- ΚΚΕ: 10,2%
- ΠΑΣΟΚ: 9,9%
- Ανεξάρτητοι Έλληνες: 9,7%
- ΣΥΡΙΖΑ: 9,4%
- ΔΗΜ.ΑΡ.: 6,8%
- Χρυσή Αυγή: 4,9%
- Οικολόγοι-Πράσινοι: 4,2%
- Δημοκρατική Συμμαχία: 2,5%
- ΛΑΟΣ: 2,2%
- Δημοκρατική Συμφωνία: 0,4%
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
- Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: 1,2%

newsbeast.gr

Ανέστειλαν την απεργία οι οδηγοί των ΚΤΕΛ

Ανέστειλαν την απεργία τους οι οδηγοί των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ. Ο πρόεδρος των συνδικάτων μεταφορών Βασίλης Δημητρουλόπουλος, είπε ότι η απόφαση ελήφθη προκειμένου να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό τις ημέρες του Πάσχα. Όμως, προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις.
Νωρίτερα, λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια κάποιοι απεργοί οδηγοί με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων στα ΚΤΕΛ του Κηφισού, όταν οι πρώτοι κάθισαν μπροστά σε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καλαμάτας.
Τέσσερα λεωφορεία για Μεσσηνία, Αχαϊα, Κορινθία και Λακωνία αναχώρησαν τελικά με μεγάλη καθυστέρηση.
Οι απεργοί οδηγοί λίγο πριν τις δέκα απέκλεισαν την είσοδο και την έξοδο του σταθμού στον Κηφισό. Ουσιαστικά τα δρομολόγια εκτελούνταν με τα λεωφορεία να μην μπαίνουν πλέον καν στον σταθμό επιβιβάζοντας τους επιβάτες στο δρόμο για να αποφύγουν το “μπλόκο” στην είσοδο και την έξοδο.
Στον χώρο βρίσκονταν αστυνομικοί αλλά η παρουσία τους ήταν διακριτική.

Συνάντηση Άντώνη Σαμαρά με τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα συνάντηση με τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο.
O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δημοσιοποίησε τη συνάντηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συζητήσαμε με τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό Φράγκο για το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Αισθάνομαι την ανάγκη να πω, ότι θα δώσουμε μάχη προκειμένου να αποκλειστούν άλλες μισθολογικές περικοπές.
Αυτό πρέπει να σταματήσει.
Γιατί τους έχουμε ανάγκη ως Έθνος. Αλλά, και γιατί και εκείνοι πρέπει να αισθάνονται ότι υπάρχει πρόνοια για αυτούς. Και ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει τις θυσίες που κάνουν καθημερινά για την Ελλάδα.
Καλή Ανάσταση σε όλους!».
---------------------------------------------------
*Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά το κ. Φράγκο και οι πληροφορίες τον θέλουν στο Επικρατείας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. MARCO GALDI

Ο Πρόεδρος  της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε, σήμερα, συνάντηση, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με το φιλέλληνα Ιταλό Δήμαρχο της πόλης Cava de’ Tirreni κ. Marco Galdi, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη. Προ ημερών οι δύο Δήμαρχοι ανακοίνωσαν από κοινού την αδελφοποίηση των πόλεών τους με την ευκαιρία της βράβευσης του Marco Galdi, από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία του να ενισχύσει προσφέροντας το μισθό του στον ελληνικό λαό.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήρε την απόφαση του κ. Marco Galdi να διαθέσει, μέχρι το τέλος της θητείας του, το μισθό του Δημάρχου στο ελληνικό κράτος στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα συμπαράστασης προς τους Έλληνες σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.
Ο Ιταλός Δήμαρχος κ. Marco Galdi, μιλώντας με εγκάρδια λόγια για την Ελλάδα, αναφέρθηκε και στο άνοιγμα ειδικού λογαριασμού υπέρ της χώρας μας, με έκκληση που απευθύνει προς όλη την Ευρώπη να συμβάλει στην προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης της.
Η κατάσταση της οικονομίας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα βρέθηκαν, επίσης, στο επίκεντρο της συνάντησης, ενώ με την ευκαιρία της επικοινωνίας τους, ο Ιταλός Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Άρση ασυλίας της Ντόρας ζήτησε ο Άρειος Πάγος

Την άρση της ασυλίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη ζήτησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με σχετικό αίτημα το οποίο διαβίβασε στη Βουλή.
Η αιτιολογία του Αρείου Πάγου αφορά στην «υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες» από την πλευρά της κας Μπακογιάννη, λόγω της γνωστής υπόθεσης με το έμβασμα ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων του συζύγου της, Ισίδωρου Κούβελου, στο Λονδίνο.
Τη διαβίβαση του αιτήματος της Δικαιοσύνης έκανε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, από τη στιγμή που λόγω της ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σήμερα.
Σημειώνεται πως όταν ήρθε στη δημοσιότητα το σχετικό θέμα, με την «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» από την πλευρά του Ισίδωρου Κούβελου, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε περάσει στην αντεπίθεση, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr


H αντίδραση Μπακογιάννη
H πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Την πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου πληροφορούμαι από δημοσιογράφους και όχι από τη Βουλή, η οποία επισήμως με ενημέρωσε ότι δεν έχει παραλάβει οτιδήποτε, τη συνέχεια της στημένης υπόθεσης που αφορά στη δήλωση του «πόθεν έσχες» του συζύγου μου. Ο κόσμος καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής, την επόμενη μέρα της διάλυσης της Βουλής.
Χρήση της ασυλίας δεν πρόκειται να κάνω, όπως δεν κάνει κανένας βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Είναι σαφές πάντως, ότι η μάχη που δίνουμε για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς».  

Εκλογές… χωρίς (;) τηλεόραση


Η χθεσινή μέρα, κατά την οποία η απεργία των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης δημιούργησε πρόβλημα στη μετάδοση των πολιτικών εξελίξεων, και μάλιστα στην κορυφαία στιγμή της διάλυσης της Βουλής και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών για την Κυριακή 6 Μαϊου, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει την… πρόγευση μιας αντίστοιχης κατάστασης, για την ημέρα κατά την οποία θα στηθούν κάλπες σε όλη την επικράτεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σωματεία των τεχνικών που εργάζονται στα ιδιωτικά ΜΜΕ βρίσκονται σε συζητήσεις και συνεννόηση με τους συναδέλφους τους στην κρατική τηλεόραση, προκειμένου την ημέρα των εκλογών, Κυριακή 6 Μαϊου, να υπάρξει κοινή απεργιακή κινητοποίηση, που θα «μπλοκάρει» τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, καθώς και τις καθιερωμένες πολιτικές συζητήσεις.
Η προοπτική αυτή φαντάζει φυσικά εξαιρετικά… διαβρωτική για το πολιτικό σύστημα, και ήδη σε παρασκηνιακό επίπεδο ασκούνται πιέσεις, προκειμένου να περιοριστεί στο επίπεδο της «απειλής». Η χθεσινή μέρα πάντως έδειξε ότι, από τη στιγμή που οι τεχνικοί και της κρατικής τηλεόρασης αποφασίζουν να μπουν στον… χορό, η εικόνα χάνεται. Επομένως, η κινητοποίησή τους και το μήνυμα που θέλουν να στείλουν, έχει πρακτικό αποτέλεσμα.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Κώστας Κόλλιας: «Νέο πλήγμα για τους αμπελοκαλλιεργητές της Νεμέας ο παγετός»

Τη Νεμέα επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε ο πρωινός παγετός στα αμπέλια και να συζητήσει με τη Δημοτική Αρχή, με εκπροσώπους των αγροτών και του ΕΛΓΑ, παραγωγούς και τοπικούς φορείς. Σχετικά με την επίσκεψή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Η επιδείνωση του καιρού τις προηγούμενες μέρες επεφύλαξε δυστυχώς δυσάρεστες εξελίξεις για τους αμπελοκαλλιεργητές της Νεμέας και των γύρω περιοχών. Όπως διαπίστωσα και ο ίδιος, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν κυρίως τις πρωινές ώρες προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στα αμπέλια, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη βιωσιμότητα και την ποιότητα των σταφυλιών. Πιο ξεκάθαρη εικόνα της ζημιάς θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, πλην όμως ο παγετός θα κοστίσει ακριβά στους αμπελοκαλλιεργητές μας, σε μια στιγμή που δεν έρχεται καμία βοήθεια από την πολιτεία. Έχουμε ανοιχτό το θέμα της επιστροφής του αγροτικού ΦΠΑ και βεβαίως οι περσινές ζημιές από περονόσπορο παραμένει άγνωστο εάν και πότε θα καλυφθούν.
Με την ευκαιρία να αναφέρω ότι η μελέτη για την περσινή επιδημία περονόσπορου παραδόθηκε από την αρμόδια Ομάδα Εργασίας μόλις στα τέλη Μαρτίου. Δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταστροφή μόλις τώρα έγινε το πρώτο βήμα, αφού στη συνέχεια ο φάκελος πρέπει να ολοκληρωθεί και να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση. Εξ όσων πληροφορήθηκα, οι ζημιές προσδιορίζονται σε ποσοστά 45-50%, αν και είναι αμφίβολο εάν θα εγκριθούν αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ έστω για αυτά τα ποσοστά. Επισημαίνω δε ότι για φέτος ήδη έχουν εκδοθεί δελτία προειδοποίησης εμφάνισης περονόσπορου στην Κρήτη και η επανεμφάνισή του και στην Κορινθία είναι εξαιρετικά επίφοβη.
Για όλα αυτά τα θέματα είχα συναντήσεις με τους αγρότες και τους εκπροσώπους τους, καθώς και με τη Δημοτική Αρχή. Οι παραγωγοί της Νεμέας με τους οποίους είχα την ευκαιρία να συζητήσω τους προβληματισμούς τους εκφράζουν την έντονη ανησυχία και την αγανάκτησή τους. Κάποιοι ακόμα βρίσκονται στα δικαστήρια για τις αποζημιώσεις του 2009, άλλοι αναρωτιούνται εάν θα περάσουν τέσσερις μήνες μέχρι να πάρουν την επιστροφή ΦΠΑ και όλοι αγωνιούν για το μέλλον των ίδιων και των οικογενειών τους. Όλοι απαιτούν την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας.
Είναι απαράδεκτο η ελληνική πολιτεία να ζητά από τον αγρότη να στηρίξει την εθνική οικονομία, χωρίς η ίδια να φροντίζει έστω για τα αυτονόητα – για την ασφάλιση της παραγωγής, τις αποζημιώσεις, την τιμή παραγωγού, τις παράνομες εισαγωγές, την προβολή των ελληνικών προϊόντων. Είναι πάγια πεποίθησή μου ότι πρέπει να εξευρεθούν τρόποι για την ταχύτερη και καλύτερη στήριξη τόσο του αγροτικού εισοδήματος όσο και της παραγωγής και δεν θα πάψω να αγωνίζομαι προς αυτήν την κατεύθυνση.»

Με ανησυχεί το ήδη διαμορφωθέν προεκλογικό περιβάλλον

Yπογραφή: Χρήστος Καψάλης

Σε 25 μέρες οδηγούμαστε στην κάλπη. Αλλά για να επιλέξουμε τι; Και σε ποιο προεκλογικό περιβάλλον; Οι δημοσκοπήσεις, αν και αμφισβητούνται έντονα από πολλούς, σε σημαντικό βαθμό αποτυπώνουν την τάση της στιγμής. Και οι τελευταίες αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών ουσιαστικά επιβεβαιώνουν αυτό που οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν.
Τα δύο κόμματα εξουσίας χάνουν συνεχώς ποσοστά και δυνάμεις και αν δεν συμβεί κάτι απρόβλεπτο είναι σχεδόν απίθανο να μπορούν να σχηματίσουν ακόμη και κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τη βοήθεια τρίτου, τουλάχιστον, κόμματος. Για αυτοδυναμία βέβαια δεν συζητάμε και όποιοι βάζουν τέτοιο στόχο  θυμίζουν το …17% που ζητούσε κάποτε το ΚΚΕ.
Τα υπόλοιπα κόμματα, εκτός από τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Δράση, που όμως μέχρι τώρα δεν δείχνουν  ικανά να συγκεντρώσουν το πολυπόθητο 3% για την είσοδό τους στη Βουλή, δηλώνουν αντιμνημονιακά. Τι θα συμβεί λοιπόν; Πως θα σχηματιστεί κυβέρνηση; Είναι απλό. Κάποιο από τα κόμματα θα κάνει μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και για «το καλό της χώρας – για να μη μείνει ακυβέρνητη» θα δεχτεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση βάζοντας δήθεν όρους. π.χ. κυβέρνηση με τεχνοκράτη πρωθυπουργό, όπως Παπαδήμο.
Θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά κατά τις επόμενες 25 ημέρες, αρχής γενομένης από τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, αφού το επάγγελμα του βουλευτή είναι το πλέον προσοδοφόρο και σίγουρο στις συνθήκες που ζούμε.
Το αντιληφθήκαμε χθες αφού προφανώς δεν ήταν τυχαία η σύλληψη του  Άκης Τσοχατζόπουλοςυσ την ημέρα  της επίσημης εξαγγελίας των εκλογών ενώ αυτό θα έπρεπε να έχει συμβεί προ πολλού.
Οι συνθήκες του προεκλογικού αγώνα έχουν προδιαγραφεί:
Ο κ. Σαμαράς εκβιάζει να μας πηγαίνει από εκλογική αναμέτρηση σε εκλογική αναμέτρηση αν δεν γίνει πρωθυπουργός σε αυτοδύναμη κυβέρνηση (το πολύ – πολύ να βάλει νερό στο κρασί του και να δεχτεί πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας).
Ο κ. Βενιζέλος «προειδοποιεί» ότι αν έχουμε αποτέλεσμα όπως αυτά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη.
Ο κ. Παπαδήμος ζήτησε να ψηφίσουμε με το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη δηλαδή υπέρ της τήρησης των όρων του μνημονίου και προφανώς ένα από τα κόμματα της συγκυβέρνησης,
Η κ. Λαγκάρντ παρενέβη, κινδυνολογώντας, για να μας θυμίσει ότι η Ελλάδα δεν διέφυγε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, υπονοώντας φυσικά, ότι αυτό θα συμβεί αν υπάρξει κυβέρνηση αντιμνημονιακής πολιτικής. (Αυτό είναι αδύνατο φυσικά αν δεν βγει πρώτο κάποιο από τα αντιμνημονιακά κόμματα ώστε να πάρει το μπόνους το 50 εδρών).
Και τα αντιμνημονιακά  κόμματα; Εν μέσω αυτών των εκβιαστικών διλημμάτων απολαμβάνουν ηδονικά τα δημοσκοπικά ποσοστά τους, αλλά αδυνατούν να βρουν κοινό πολιτικό βηματισμό. Αρνούνται να συζητήσουν επί της ουσίας για όσα μπορούν να ενώσουν την πλειονότητα  του λαού σε ένα κοινό μέτωπο, με στόχο αφενός την  ενιαία αντίσταση στην πολιτική ταχύτατης εξαθλίωσης , αφετέρου στη διαμόρφωση εποικοδομητικής πολιτικής διεξόδου. Οι μικροπολιτικοί υπολογισμοί και οι σκοπιμότητες παραμένουν κυρίαρχες στον προεκλογικό τους σχεδιασμό και η δική τους μισή αλήθεια φαίνεται αδύνατον να διασταυρωθεί με τη μισή αλήθεια των άλλων, προς όφελος των πολιτών και της χώρας.
Στην Δημοκρατία θεωρητικώς δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αυτό είναι αλήθεια. Υπάρχουν όμως θύρες καταστροφικής εξόδου προς πολλές κατευθύνσεις…

eklogika.gr

Δημοσιογράφοι στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων - Ποιοι είναι οι 30 νέοι υποψήφιοι


Υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής θα είναι ο Αντώνης Λιάρος του MEGA και ο Διονύσης Μποτόνης  της ΕΡΤ, που ανακοινώθηκαν σήμερα με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. «Παρέλαση» δημοσιογράφων στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων, με τρεις από αυτούς να έχουν ήδη εξασφαλίσει έδρανο στη Βουλή: Δεδομένες θεωρούνται, η εκλογή του Γιάννη Μιχελάκη, στην εκλόγιμη τετράδα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, η εκλογή του Τέρενς Κουϊκ σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Γιώργου Κίρτσου, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ, στο οποίο η συμμετοχή του (ως προς την κρίση) επιβεβαιώνει ότι το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη  δεν θα λείπει από την επόμενη Βουλή.
Η ανάγκη αυξημένης αναγνωρισιμότητας σε μια προεκλογική περίοδο μόλις 24 ημερών, το ποσοστό συμμετοχής τους σε όλα τα ψηφοδέλτια. Από κοντά και οι καναλάρχες, εκδότες κλπ σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο με εξέχουσα υποψηφιότητα εκπροσώπησης, αυτή του «Συγκροτήματος», με τον Ανδρέα Ψυχάρη στην στη ΝΔ και στην Α΄ Αθηνών .Τους περισσότερους των media, αναμένεται να ανακοινώσει συνολικά η Δημοκρατική Συμμαχία.
Οι ανακοινωθείσες και φημολογούμενες υποψηφιότητες είναι:
Με το ΠΑΣΟΚ: Εκτός από τους προαναφερθέντες, στην Πρέβεζα, ανακοινώθηκε ως υποψήφιος, ο ιδιοκτήτης της  τοπικής εφημερίδας το «Βήμα»,  Δημήτρης Κατσιπανέλης 
Με τη ΝΔ:
  Ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης, στην Α΄ Αθηνών. Η αθλητική- τηλεοπτική συντάκτης  Άννα Καραμανλή, στην Β' Αθηνών. Ακούγονται τα ονόματα της Μαριάννας Πυργιώτη  και του Νίκου Στέφου για την ίδια περιφέρεια, αλλά και του Γιώργου Αυτιά, του Δημήτρη Σαραντάκου στην Α΄ Πειραιά ή στην περιφέρεια Αττικής, αλλά το θέμα είναι εάν θα αποδεχθούν. Στη Θεσσαλονίκη, η Ανθή Σαλαγκούδη (TV 100- ΕΡΤ3), κόρη του πρώην βουλευτή, υποψήφια στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Στη Λάρισα, ο  Αχιλλέας Βουνάτσος,  στα Ιωάννινα, ο Στέλιος Λεύκοβιτς, στις Σέρρες η διευθύντρια τηλεοπτικού καναλιού Φωτεινή Αραμπατζή,  στα Δωδεκάνησα ο εκδότης Παντελής Μαραβέλιας, ο δημοσιογράφος Διαμαντής Σεϊτανίδης, στην Ηλεία.
Με τον ΛΑΟΣ: Η δημοσιογράφος  Θάλεια Χούντα στην Περιφέρεια Αττικής
Με τη ΔΗΜΑΡ:  Ο Μάκης Γιομπαζολιάς, στην Α΄ Αθήνας. Ο  Γιώργος Καρβουνιάρης, στην Αχαϊα. Ο Απόστολος Ράσσιος, στο νομό Τρικάλων
Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες: Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, η Βάνα Αγγελογιάννη . Στο νομό Αργολίδας, ο εκδότης- δημοσιογράφος Χρήστος Καλατζής .. Στα Ιωάννινα,  ο Βασίλης Χήτος .
Με τη Δημοκρατική Συμμαχία: Εκτός από τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων Γρηγόρη Τρανταφυλλόπουλο στην Αχαϊα, ανακοινώθηκε ήδη και ο δημοσιογράφος - ανταποκριτής της «Ναυτεμπορικής»  Βαγγέλης  Νικολακάκης. Ακούγονται ακόμη τα ονόματα του δημοσιογράφου Ειρηναίου Αρβανίτη, στην Β΄ Αθηνών, του δημοσιογράφου Λευτέρη Μωϊσιάδη στο νομό Πιερίας, της δημοσιογράφου Σοφίας Μαυραντζά, στο νομό Μαγνησίας, του ιδιοκτήτη τοπικού καναλιού Παπαναστασάτου Γαβριήλ στο νομό Κεφαλληνίας, του δημοσιογράφου- επιχειρηματία Γιώργου Παπασπύρου, στο νομό Βοιωτίας.
 Αυτή είναι η πρώτη 30άδα  από τον χώρο της ενημέρωσης στα media και έπεται συνέχεια μόλις ανακοινωθούν και επισήμως τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια...

eklogika.gr

Ο Μυστικός Δείπνος


Κατά τη Μ. Πέμπτη επιτελούμε ανάμνηση: (α) Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου. (β) Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως σ' εμάς υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας. (γ) Της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του. Και (δ) Της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα.
Εκείνο το βράδυ της Πέμπτης, πριν ν' αρχίσει το δείπνο ο ΄Ιησούς σηκώνεται από το τραπέζι, αφήνει κάτω τα ιμάτιά του, βάζει νερό στο νιπτήρα και τα κάνει όλα μόνος Του, πλένοντας τα πόδια των Μαθητών Του. Με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει σ' όλους ότι δεν πρέπει να επιζητούμε τα πρωτεία. Μετά τη νίψη των ποδιών λέγει: <<όποιος θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος απ' όλους>>.
Πρώτα πήγε στον Ιούδα και μετά στό Πέτρο, ο οποίος ήταν ο πιό ορμητικός απ' όλους και στην αρχή σταματάει το Διδάσκαλο, αλλά ύστερα όταν τον έλεγξε, υποχωρεί με τη καρδιά του. Αφού έπλυνε τα πόδια όλων, πήρε τα ιμάτιά Του και ξανακάθησε.
Άρχισε κατόπιν να τους νουθετεί να αγαπούν ο ένας τον άλλον και να μη επιζητούν το ποιός θα είναι πρώτος. Στη συνέχεια τους μίλησε για την προδοσία και επειδή θορυβήθηκαν, στρέφεται με ήρεμο τρόπο στον Ιωάννη και τον υπέδειξε.
Κατόπιν πήρε ψωμί στα χέρια Του και είπε: <<Λάβετε φάγετε>>. Τό ίδιο έκανε και με το ποτήρι του κρασιού λέγοντας: <<Πιέστε απ' αυτό όλοι, γιατί αυτό είναι το αίμα Μου, της νέας Συμφωνίας. Αυτό να κάνετε για να Με θυμάστε>>. Μετά από αυτή τη στιγμή ο Ιούδας, μόλις έφαγε τον άρτο έφυγε και συμφώνησε με τους αρχιερείς να τους Τον παραδώσει.
Μετά το δείπνο βγήκαν όλοι στο όρος των Ελαιών, όπου ο Χριστός τους δίδαξε τα ανήκουστα και τελευταία μαθήματα και αρχίζει να λυπάται και να ανυπομονεί. Αναχωρεό μόνος Του και, γονατίζοντας, προσεύχεται εκτενώς. Από την πολλή αγωνία γίνεται ο ιδρώτας Του σαν σταγόνες πηχτού αίματος, οι οποίες έπεφταν στη γη. Μόλις συμπληρώνει την εναγώνια εκείνη προσευχή, φθάνει ο Ιούδας με ένοπλους στρατιώτες και πολύ όχλο και αφού χαιρετάει και φιλάει πονηρά το δάσκαλό Του, Τον παραδίδει.
Συλλαμβάνεται λοιπόν ο Ιησούς και τον φέρνουν δέσμιο στους Αρχιερείς Άννα και Καϊάφα. Οι μαθητές σκορπίζονται και ο θερμότερος των άλλων ο Πέτρος τον ακολούθησε ως την αρχιερατική αυλή και αρνείται και αυτός ότι είναι μαθητής Του.
Εν τω μεταξύ ο θείος διδάσκαλος παρουσιάζεται μπροστά στο παράνομο συνέδριο, εξετάζεται για τους μαθητές και τη διδασκαλία Του, εξορκίζεται στο Θεό για να πεί εάν Αυτός είναι πράγματι ο Χριστός και αφού είπε την αλήθεια, κρίνεται ως ένοχος θανάτου, επειδή τάχα βλασφήμησε.
Από 'κει και πέρα τον φτύνουν στο πρόσωπο, τον χτυπάνε, τον εμπαίζουν με κάθε τρόπο κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, ως το πρωϊ.

Τα κόκκινα αυγά


Το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός - όπως το περίβλημα του αυγού -, αλλά έκρυβε μέσα του τη "Ζωή", αφού από αυτόν βγήκε ο Χριστός και αναστήθηκε!
Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών σήμερα Μεγάλη Πέμπτη.
Μπορεί τα τελευταία χρόνια το αυγά να βάφονται σε διάφορα χρώματα, όμως η παράδοση τα θέλει κόκκινα. Είναι γεγονός πως τα χρωματιστά αυγά τα συναντάμε στην αρχαιότητα, στη Ρώμη, στην Ελλάδα, στην Κίνα, στην Αίγυπτο, ως δώρα στις ανοιξιάτικες γιορτές μαζί με κουνέλια τα οποία είναι το σύμβολο της γονιμότητας.
Πώς ακριβώς όμως, καταλήγουμε στην επιλογή του κόκκινου χρώματος, δεν είναι ξεκάθαρο. Οι εξηγήσεις που υπάρχουν, είναι πολλές. Μία από τις πιο αποδεκτές είναι πως το κόκκινο συμβολίζει το αίμα και τη θυσία του Ιησού. Οι άλλες ερμηνείες, έχουν πρωταγωνίστριές τους, τρεις γυναίκες : Την Παναγία, τη Μαγδαληνή και μία δύσπιστη ανώνυμη γυναίκα.
Η Παναγία πίσω από το έθιμο των "κόκκινων αυγών"
Μία εξήγηση που δίνεται συχνά, λέει ότι η Παναγία πήρε ένα καλάθι αυγά και τα πρόσφερε στους φρουρούς Του Υιού της, ικετεύοντάς τους να του φέρονται καλά! Όταν τα δάκρυά της έπεσαν πάνω στα αυγά, αυτά βάφτηκαν κόκκινα!
Τα κόκκινα αυγά και η Μαγδαληνή
Μία άλλη ιστορία συνδέει το κόκκινο χρώμα με τη Μαρία Μαγδαληνή. Όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ενημερώθηκε για την Ανάσταση του Χριστού, τη θεώρησε τόσο απίθανη "όσο και το να βαφτούν τα αυγά κόκκινα". Η Μαρία Μαγδαληνή τότε, χρωμάτισε μερικά αυγά κόκκινα και του τα πήγε για να του επιβεβαιώσει το γεγονός.
Η δύσπιστη γυναίκα
Μία παραλλαγή της παραπάνω ιστορίας, θέλει μία γυναίκα να μην πιστεύει την είδηση της Ανάστασης Του Ιησού και να λέει: "Όταν τα αυγά που κρατώ θα γίνουν κόκκινα, τότε θα αναστηθεί και ο Χριστός". Και τότε αυτά έγιναν κόκκινα"!
Το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών
Το έθιμο του τσουγκρίσματος των αυγών ξεκίνησε μάλλον στην Βόρεια Αγγλία ως παιχνίδι: Ο κάτοχος του πιο γερού αυγού, ήταν ο νικήτης! Κανονικά πάντως το πρώτο αυγό που βάφεται σε κάθε σπίτι ανήκει στην Παναγία και δεν πρέπει να το "τσουγκρίζουμε" .
Πολλές νοικοκυρές ακόμα και σήμερα το φυλάνε στο εικονοστάσι όλο το χρόνο μέχρι το επόμενο Πάσχα, αφού λένε πως δεν χαλάει όλη την χρονιά! Την Μεγάλη Πέμπτη του επόμενου έτους το φυτεύουν στα χωράφια τους για να είναι εύφορα, ή το κρεμάνε στα μαντριά των ζώων για να είναι γόνιμα.

ΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ

Κάθε γιορτή, μια αφορμή να θυμηθούμε όλους όσους ξεχάσαμε και μας ξέχασαν, με μια ευχή τυπική που δηλώνει παρουσία, με μια ευχή προσωπική που αναδεικνύει το συναίσθημα μας, με μια ευχή για όλους .OI «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» από το Δερβένι εύχονται σε όλους έσας που μας διαβάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου , στον καθένα προσωπικά, αλλά και στην οικογένειά του, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, και είθε οι δύσκολες αυτές ημέρες που περνά ο τόπος να είναι σύντομα παρελθόν.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αντώνης Σαμαράς: Πρέπει να ξεπεράσουμε τις αναπηρίες του παρελθόντος για να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας

Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην εφημερίδα «ΑΞΙΑ» και στο δημοσιογράφο κ. Τάκη Μουσσά

Ερώτηση: Κύριε Πρόεδρε, το δίλημμα «αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές» που αναφέρατε την προηγούμενη εβδομάδα ελήφθη ως «εκβιαστικό» από ορισμένους. Έχετε ανάγκη τον εκβιασμό για να γίνετε πρωθυπουργός; Απάντηση: Είπα ότι αν υπάρξει ακυβερνησία, τότε είναι αναπόφευκτες οι επαναληπτικές εκλογές. «Αναπόφευκτες» σημαίνει ότι θα γίνουν από ανάγκη, επειδή δεν θα γίνεται αλλιώς. Όχι επειδή θα το θέλω εγώ…
Ο πρώτος που δεν θέλω ακυβερνησία είμαι εγώ. Πως μπορεί να «εκβιάζω» με κάτι που πρώτος εγώ δεν θέλω;
Αντίθετα, εκβιασμός είναι να επιβάλουν σε ένα κόμμα που κέρδισε στις εκλογές να κυβερνήσει μαζί με αυτούς που… έχασαν. Να μην κάνει αυτά που υποσχέθηκε, ή να κάνει διαφορετικά απ’ αυτά που υποσχέθηκε, επειδή εξαρτάται από τη στήριξη εκείνων που έχασαν τις εκλογές!
Τί όρους θα θέσει το δεύτερο κόμμα στο πρώτο; Ξέρουμε;
Τι όρους θα θέσει, ας πούμε, ο κ. Βενιζέλος σε μας, προκειμένου να μας στηρίξει; Το ξέρουμε;
Μήπως ξέρουμε τι όρους θα θέσει το κόμμα του στον ίδιο τον κ. Βενιζέλο, για να μας στηρίξει;
Κι αν για παράδειγμα, στην αρχή ξεκινούσαμε μαζί και στη συνέχει το ΠΑΣΟΚ εκβίαζε τον κ. Βενιζέλο να αποσύρει τη στήριξή του, τι θα γινόταν;  Αυτά δεν είναι απλώς «ακυβερνησία».
Είναι παρατεταμένη ακυβερνησία.  Κι αυτά ακριβώς θέλω να αποφύγω…
Δεν εκβιάζω εγώ! Το ακριβώς αντίθετο:
Εγώ προσπαθώ να αποφύγω τον μετεκλογικό εκβιασμό.

Ο Αντώνης Σαμαράς στη περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο και Ανάσταση στο Ναύπλιο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, τη Μεγάλη Παρασκευή, θα βρίσκεται στην Πύλο, για την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου.
Το Μεγάλο Σάββατο θα παρακολουθήσει την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Ναύπλιο

Η Κρήτη είναι εξαιρετικά σημαντική για τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):

 «Παρότι βρισκόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα και ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται να γιορτάσει το Άγιο Πάσχα, ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε. Και δυστυχώς επιβεβαιώνεται κάθε μέρα ότι τα κόμματα προσπαθούν να αποκρύψουν από τον ελληνικό λαό την αλήθεια. Τάζοντας, δημαγωγώντας, λαϊκίζοντας. Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι δύναμη συνέπειας και αλήθειας. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό.Θέλω να προσθέσω ότι με μεγάλη χαρά και με συγκίνηση θα ηγούμαι του ψηφοδελτίου του νομού Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Για εμάς στη Δημοκρατική Συμμαχία, η Κρήτη είναι εξαιρετικά σημαντική. Ξέρουμε ότι η Κρήτη θα μας στηρίξει για άλλη μια φορά, και θα στείλει το μήνυμα σε ολόκληρη την Ελλάδα».  


Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Με απόφαση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος για την προεκλογική περίοδο αναλαμβάνει ο τομεάρχης Παιδείας Θανάσης  Ζορμπάς. Ο κ. Ζορμπάς είναι επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας και μέλος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού. Είναι Οδοντίατρος και μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.   

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Ο Πρόεδρος του κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»  Πάνος Καμμένος και ο Πρόεδρος του κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» Νότης Μαριάς συμφώνησαν στη συγκρότηση ενωτικού αντιμνημονιακού μετώπου. 
Όπως δήλωσαν από κοινού ο Πάνος Καμμένος και ο Νότης Μαριάς «υπογράφουμε σήμερα συμβόλαιο τιμής για συνεργασία, προκειμένου να διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και να συγκροτήσουμε μια πραγματικά ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση που θα ανακτήσει την εθνική μας ανεξαρτησία και θα απαλλάξει το λαό μας από τα Μνημόνια και τις επονείδιστες και αντισυνταγματικές δανειακές συμβάσεις.
Δεσμευόμαστε από κοινού ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση σύμπραξης προεκλογικά ή μετεκλογικά με κόμματα ή βουλευτές που ψήφισαν έστω και ένα Μνημόνιο. Σκοπός μας δεν είναι να διαμαρτυρηθούμε αλλά να απαλλαγούμε από την τρόικα και τα ντόπια στηρίγματά της και να κυβερνήσουμε την πατρίδα μας χωρίς επιτρόπους και ανθύπατους υπηρετώντας μόνο τον Ελληνικό λαό».
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» θα συμμετέχουν ως υποψήφιοι στους εκλογικούς συνδιασμούς των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Καλωσορίζουμε στον Πλανήτη Γη τους «μαχητές της διαφάνειας»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Προφανώς απουσίαζαν από την Ελλάδα, ίσως και από τον πλανήτη και οφείλουμε να τους καλωσορίσουμε πίσω στη Γη.
Ο λόγος για τους βουλευτές που καταψήφισαν την τροπολογία – 56 τον αριθμό – για τη χρηματοδότηση των κομμάτων εν όψει εκλογών, που προβλέπει την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης του 2011 και των δύο δόσεων του 2012 της τακτικής κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, ορίζοντας πως οι δόσεις αυτές είναι ανεκχώρητες και ακατάσχετες, καθώς και ότι οι επόμενες δόσεις θα διέπονται από τους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις που έχουν συνομολογήσει τα πολιτικά κόμματα με τις τράπεζες με τις οποίες έχουν συνάψει δάνεια.
Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων και τα δάνεια που έχουν λάβει, με εγγύηση προσεχείς κρατικές επιχορηγήσεις.
Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, υπάρχει το στοιχείο της εξόφθαλμης υποκρισίας, η οποία πάντως έχει διαβαθμίσεις.
Η υποκρισία χωρίζεται σε κατηγορίες:

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΛΥΘΗΚΕ ! - ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ (;) ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ "ΟΧΙ" !

Διατάχθηκε έρευνα από τα X-FILES ! Σε επαγρύπνηση οι Ghostbusters !
Υποψίες για παρέμβαση Νεφελίμ και Ελοχίμ ! Συναγερμός στην Αίγυπτο, φόβοι για νέα κατάρα των Φαραώ ! Σκέψεις να κληθούν ειδικοί εξορκιστές από την ομάδα των Illuminati !
Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής παραθρησκευτικών οργανώσεων ! Σε επιφυλακή μονάδες βατραχανθρώπων !
Λύθηκε το μυστήριο μετά από αυτό που βρήκαμε στο διαδίκτυο :
"Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ο Νίκος Πετρόπουλος δεν άντεξε την πίεση του κόσμου..
Την στιγμή που οι Αρκάδες συνάδελφοι του ψήφισαν και πειθάρχησαν στην ομόφωνη απόφαση που είχε πάρει η παράταξη τους, ο Αρκάς Νίκος Πετρόπουλος αλλά πολιτογραφημένος Κορίνθιος φοβήθηκε τους προπηλακισμούς που είχαν ξεκινήσει και είπε όχι στην επένδυση.
Ενα όχι που για όσους το έζησαν δεν είχε τον παραμικρό πολιτικό συμβολισμό παρά μόνο τον λογικό φόβο ενός ανθρώπου ο οποίος στην πλάτη του ένοιωθε τα επεισόδια.
Να σημειώσουμε ότι ο κ.Πετρόπουλος παρά το γεγονός ότι είπε όχι κτυπήθηκε και μάλιστα πολύ δυνατά απο…πολίτη που απο το μένος του δεν άκουγε καν τι ψήφιζε ο καθένας..
Ο πολίτης αυτός κτύπησε με όλη την δύναμη του τον γραμματέα της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ..
Η προσπάθεια να βρεθεί πάση θυσία πολιτικός συμβολισμός είναι ανούσια.
Ακόμα και οι Κορίνθιοι περιφερειακοί σύμβουλοι εκτίμησαν ώς λαθεμένη την απόφαση της στιγμής που πήρε.
Ιδια θέση έχει και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες, εκτιμώντας ότι απο την στιγμή που οι Αρκάδες περιφερειακοί στάθηκαν όρθιοι έπρεπε η παράταξη να τους στηρίξει.
Η προσπάθεια πάλι να εκτιμηθεί η στάση του κ.Πετρόπουλου σε ένα θέμα ώς πολιτική αντίσταση στον Τατούλη δεν αντέχει σε καμία σοβαρή αντιμετώπιση..!
Σημασία έχει ότι για κάποιους λόγους κάποιοι θέλουν να ωθήσουν σε ρήξη τον Πετρόπουλο άρα και τον Γιώργο Δέδε με τον περιφερειάρχη..!
Μία ρήξη που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες."

Τα υπόλοιπα μετά το Πάσχα, γιατί έχουμε γιορτές και δεν κάνει ...
Ευχήνορας
Diaprisios.GR

ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝ​Ο ΧΡΙΣΤΟ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​Η ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ​"!

Ένα έθιμο στην Αιγείρα, που "κρατά" απο το 2004, θα πραγματοποιηθεί καί απόψε Μεγάλη Πέμπτη εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος Αιγείρας.
Την ώρα που ο πρωτοπρεσβύτερος και αρχιερατικός επίτροπος Αιγείρας π. Χαράλαμπος Καρούζος βγάλει τον Εσταυρωμένο Χριστό, θα κλείσουν όλα τα φώτα του ναού και η Φιλαρμονική θα αποδώσει μουσικά απο το γυναικωνίτη το πένθιμο εμβατήριο "Marcia Funebre" , του Σωτήρη Κρητικού!
Ένα έθιμο, που καλά "κρατά" κάθε Μεγάλη Πέμπτη στην Αιγείρα!

Διαβάστε περισσότερα εδώ:
http://filarmonikiaigeiras.blogspot.com/2012/04/blog-post_12.html

Σημαντικά έργα για τις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Κορινθίας παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

ΑργολίδαΤο άριστο και υψηλό επίπεδο συνεργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τους δημάρχους της Περιφέρειας αποτυπώθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Απριλίου 2012, κατά την συνεργασία με το Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Αναγνωσταρά και το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Πνευματικό, στο Ναύπλιο και την Κόρινθο αντίστοιχα.
Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στο Ναύπλιο, ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλο και τον κ. Αναγνωσταρά την υπογραφή από το ΥΠΕΚΑ και ένταξη στο πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ ενός «πολυπόθητου έργου για την ύδρευση της Αργολίδας» του εργοστασίου διύλισης του Αναβάλου, το οποίο θα μπορέσει δυνητικά να τροφοδοτήσει και την περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας.
«Η νηφάλια και αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων, όχι μόνο σε υψηλό επίπεδο, αλλά και των υπηρεσιών έφερε σπουδαίο αποτέλεσμα. Όχι μόνο επιτύχαμε την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ, αλλά πετύχαμε τον διπλασιασμό του αρχικά προϋπολογισμένου ποσού, το οποίο αγγίζει τα 13 εκατομμύρια ευρώ, και τη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 60 % από την αρχική εκτίμηση. 
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε επίσης και τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι το «πρωτοποριακό αυτό έργο» θα συνεισφέρει σημαντικά στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, αλλά και θα προσφέρει ανταγωνιστικά κίνητρα ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας».
Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα έργα που είτε είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ είτε ωριμάζουν για να ενταχθούν σε αυτό, όπως το δρόμο προς το Λυγουριό, το Λευκάκια – Δρέπανο, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, το Άργος – Ναύπλιο και το Δερβενάκια – Εκκλησιαστικά, το οποίο θα ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του ΥΠΟΜΕΔΙ και θα αγγίξει τα 23 – 24 εκατομμύρια ευρώ.
Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης για τον Παραλιακό Νοτιοανατολικό Άξονα που θα ξεκινά από την Κορινθία και δια μέσου Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας θα καταλήγει στη  Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Καρδαμύλη. «Το έργο αυτό σημαία αποτελεί έργο κατεξοχήν αναπτυξιακό και θα ενταχθεί στα διευρωπαϊκά δίκτυα προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και σταθερή χρηματοδότησή του».
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και ανέφερε ότι το έργο του Αναβάλου είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς το νερό του μετά την επεξεργασία αφαλάτωσης θα είναι και πόσιμο.

Κορινθία  
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τον τρόπο συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη και τη διαχείριση του ΕΣΠΑ εκ μέρους της Περιφέρειας.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η συστράτευση αυτού του είδους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί πιλότο για όλη τη χώρα προκειμένου να βγει από την κρίση. Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ο κ. Τατούλης τόνισε με έμφαση ότι έχει προσωπικό ενδιαφέρον καθώς αποτελεί την είσοδο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η οποία βρίσκεται δίπλα στην κρίσιμη μάζα των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων.
Αναφερόμενος στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την ΠΕ Κορινθίας, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι «Τα προβλήματα της Κορινθίας τα αντιμετωπίζω προσωπικά. Αποκλειστικά υπεύθυνος για τα μεγάλα έργα της Κορινθίας είμαι εγώ προσωπικά και κανένας άλλος».
Ανακοίνωσε επίσης, την ένταξη στο ΕΣΠΑ του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Αγίου Γεωργίου, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, έργο το οποίο θα προσφέρει σύγχρονες υποδομές στους νέους μαθητές της περιοχής και θα συνεισφέρει στην οικονομική ανακούφιση του Δήμου.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στο σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου, η μελέτη του οποίου ωριμάζει ταχύτατα και θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, στο δημοπρατήριο, στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και στον Ασωπό.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε τέλος ότι το γραφείο του παραμένει πάντοτε ανοιχτό, φιλικό και προσβάσιμο σε θεσμικούς φορείς και πολίτες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κανένας θεσμικός εκπρόσωπος δεν θα πρέπει να είναι μακριά από τους πολίτες».   
Αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη για όλα τα έργα του Δήμου Κορίνθου, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατασκευή Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Αγίου Γεωργίου

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 2.620.000,00 €
Ειδικότερα,
1. «Κατασκευή Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Αγίου Γεωργίου» στην Κόρινθο, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 2.620.000,00 € με Τελικό Δικαιούχο το Δήμο Κορινθίων.
Το προτεινόμενο έργο αφορά στην κατασκευή συγκροτήματος Δημοτικού σχολείου & Νηπιαγωγείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου έκτασης 3.602,46m2 στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Κόρινθο.
Το Δημοτικό σχολείο θα είναι διώροφο συνολικής επιφανείας 941,29m2 και το Νηπιαγωγείο θα είναι ισόγειο επιφανείας 404,06m2, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της σχετικής οικοδομικής άδειας.
Στο Δημοτικό σχολείο προβλέπεται στο ισόγειο κατασκευή 2 αιθουσών διδασκαλίας, γραφείο δασκάλων και διευθυντή, γραφείο γραμματείας, κυλικείο, λεβητοστάσιο, αποθήκη, αποδυτήρια ανδρών και γυναικών, χώροι υγιεινής καθώς και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στον όροφο προβλέπεται η κατασκευή 4 αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, γραφείο συλλόγου γονέων, γραφείο μαθητικής κοινότητας, αποθήκη, εργαστήριο πληροφορικής και εργαστήριο φυσικοχημείας.
Στο Νηπιαγωγείο προβλέπονται 2 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ύπνου, χώρο φαγητού, γραφείο, λεβητοστάσιο, χώρους υγιεινής, αποθήκη, πολυδύναμο χώρο και ημιυπαίθριους χώρους.
Επίσης το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου των δυο σχολείων



 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-2013

Ανακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2012-2013.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15 Μαΐου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην
Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αρκαδίας (Δεληγιάννη 9,
Τρίπολη, τηλ.: 2710226946).

Άφιξη του Codex alimentarius και στην Ελλάδα

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΡΕΙΕΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ.
Μποϋκοτάζ όταν βλέπουμε τέτοιες ετικέτες. Αυτό είναι ανήκουστο: Για να διατραφείς, να χρειάζεσαι δικηγόρο για να σου λέει αν επιτρέπεται να το φας ή το τι θα το κάνεις! Άφιξη του Codex alimentarius και στην Ελλάδα  Μια φωτογραφία 1000 λέξεις... το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα... ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!!  Απαγορεύεται η φύτευση ,εξαιτίας του ότι η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο Codex Alimentarius, βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή "τέτοιου τύπου" με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.
Τα ελληνικά κόμματα (με μια εξαίρεση) αδιαφορούν ως τώρα πλήρως για το Codex Alimentarius (όπως και για την ACTA).
Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο , ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες, γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος. Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί.!
Ποτέ μην αφήσεις αμαθείς ανθρώπους να κρίνουν. Φωκυλίδης (Γνώμαι, 86)
Ένας και μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η πρακτική: Μποϋκοτάζ στα σούπερ μάρκετ, τα μπακάλικα και τους παραγωγούς που εμπορεύονται τέτοια είδη! Διαβάζετε τα καρτελάκια! Αφήστε αυτά τα προϊόντα στα ράφια τους να τα φάνε μόνοι τους!!!! Η οικονομική ζημιά είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν!!!!
Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε!!!
Είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια!!!

Σπύρος Μεταλλινός
ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
DEN PAEI ALLO XYLOKASTROY

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ: GREEK STATISTICS ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Τα περίφημα «Greek Statistics», για τα οποία παραλίγο η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τα στοιχεία του ελλείμματος. Φαίνεται ότι είναι πάγια πρακτική σε ορισμένους φορείς που συναλλάσσονται με την Κομισιόν. Όπως, για παράδειγμα, στην ανακύκλωση, τομέα όπου η Ελλάδα στέλνει στοιχεία στην Ε.Ε., τα οποία -όπως αποκαλύφθηκε από πρόσφατους ελέγχους διεθνών ελεγκτών- είναι... πλαστά!!! Στην περίπτωση του ελλείμματος, ήταν υποτιμημένα, στην περίπτωση της ανακύκλωσης, «κοροϊδεύαμε» τους Ευρωπαίους με υπερτιμημένα στοιχεία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα η τρόικα, έχοντας προφανώς κατά νου τα «Greek statistics», με επιστολή της προς το ΥΠΕΚΑ, ζητεί να πληροφορηθεί με ποιον τρόπο διασφαλίζεται ότι τα στοιχεία είναι ακριβή.
Δήλωνε έως και 400 φορές περισσότερο
Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση της «Ανταποδοτικής Απάτης» που έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, η οποία συνεχίστηκε και μετά την (με παράνομο τρόπο) ίδρυση της εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.»:
Συγκεκριμένα Τα περίφημα «Greek Statistics», για τα οποία παραλίγο η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τα στοιχεία του ελλείμματος. Φαίνεται ότι είναι πάγια πρακτική σε ορισμένους φορείς που συναλλάσσονται με την Κομισιόν. Όπως, για παράδειγμα, στην ανακύκλωση, τομέα όπου η Ελλάδα στέλνει στοιχεία στην Ε.Ε., τα οποία -όπως αποκαλύφθηκε από πρόσφατους ελέγχους διεθνών ελεγκτών- είναι... πλαστά!!! Στην περίπτωση του ελλείμματος, ήταν υποτιμημένα, στην περίπτωση της ανακύκλωσης, «κοροϊδεύαμε» τους Ευρωπαίους με υπερτιμημένα στοιχεία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα η τρόικα, έχοντας προφανώς κατά νου τα «Greek statistics», με επιστολή της προς το ΥΠΕΚΑ, ζητεί να πληροφορηθεί με ποιον τρόπο διασφαλίζεται ότι τα στοιχεία είναι ακριβή.
Δήλωνε έως και 400 φορές περισσότερο
Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση της «Ανταποδοτικής Απάτης» που έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, η οποία συνεχίστηκε και μετά την (με παράνομο τρόπο) ίδρυση της εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.»:
Περισσότερα http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/19163

Και άλλα στελέχη στην Εθνική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Εθνική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, πέραν των στελεχών που ήδη ανακοινώθηκαν, θα μετέχουν επίσης:
Τάκης Σκανδαλάκης, Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού
Χρήστος Γιάνναρης, Γραμματέας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων
Σπύρος Σταυριανόπουλος, Γραμματέας Πολιτών με Αναπηρία
Χαρά Καραγιαννοπούλου, Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων
Μάγδα Καρακόλη, Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων
Διονύσης Καραχάλιος, Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος
Απόστολος Σιαμπάνης, μέλος Πολιτικής Επιτροπής
Χαράλαμπος Κόκκινος, μέλος Πολιτικής Επιτροπής

Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει όνομα και έμβλημα!

Όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν μια πρόγευση των μεγάλων αλλαγών που έχει στο μυαλό του ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος.
Αλλαγές που στοχεύουν στη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε έναν σύγχρονο πολιτικό φορέα του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, με στόχο να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις από τις τελευταίες κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, και να περιορίσει τις αρνητικές φορτίσεις από το ιστορικό όνομα το οποίο κουβαλά το Κίνημα, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου.
Είναι προφανές ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν στοχεύει στις εκλογές της 6ης Μαϊου. Εκεί, προσδοκά ότι το ΠΑΣΟΚ θα πετύχει μια όσο το δυνατόν πιο ευπρόσωπη παρουσία, ώστε να μην είναι μεγάλη η διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία, και την επομένη της αναμέτρησης να μπορεί να διαδραματίσει και πάλι κεντρικό ρόλο, πιθανότατα μέσα από μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Η πραγματική πολιτική στόχευση του Ευάγγελου Βενιζέλου επικεντρώνεται στις εκλογές που ενδεχομένως… δεν θα αργήσουν, μετά από τις κάλπες του Μαϊου. Γι’ αυτό και δίνει έμφαση στην επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ, μέσα από ένα Συνέδριο συντακτικής μετεξέλιξης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 3η του Σεπτέμβρη. Συμβολικά δηλαδή, στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, την ημέρα που θα συμπληρώνει 38 χρόνια πολιτικής διαδρομής στα κοινά.
Σε εκείνο το Συνέδριο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα περιοριστεί σε μέσες λύσεις. Αντιθέτως, θα προχωρήσει στη δική του, προσωπική πολιτική επανάσταση. Που, μεταξύ άλλων, ή μάλλον… κυρίως, θα αφορά στην αλλαγή της ονομασίας και του εμβλήματος του ΠΑΣΟΚ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ / statesmen.gr

Η επιστροφή των καραμανλικών

Αντανακλαστικά πολιτικού «παίκτη» επέδειξε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς λίγα μόλις λεπτά μετά τη διαρροή της 6ης Μαϊου ως ημερομηνίας διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα.
Του σχήματος μάχης δηλαδή, που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος μιας ιστορικής αναμέτρησης, από την έκβαση της οποίας η Συγγρού προσδοκά ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξέλθει αυτοδύναμη, και την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ θα έχει παραγκωνιστεί από την ελληνική κοινωνία σε συμπληρωματικό ρόλο.
Η ίδια η σύνθεση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα άλλωστε, μαρτυρά ότι ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στελεχών, και την αξιοποίηση πολλών που είχαν δώσει στο παρελθόν με επιτυχία εκλογικές μάχες, στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή.
Υπό μια έννοια, βλέπουμε την «επιστροφή των καραμανλικών», στο πρόσωπο των θεσμικών Ανδρέα Λυκουρέντζου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Θανάση Σκορδά, καθώς και των Λευτέρη Ζαγορίτη και Μενέλαου Δασκαλάκη. Όπως επίσης και του Δημήτρη Καλογερόπουλου, με ισχυρές προσβάσεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη η συμμετοχή της Βάσως Κόλλια, επίσης στελέχους της καραμανλικής πτέρυγας, που μπήκε στην πολιτική από τον Μιλτιάδη Έβερτ, ακολούθησε τη Ντόρα Μπακογιάννη στην περιπέτεια της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για να επιστρέψει τελικά στη Νέα Δημοκρατία.

EMMANOYHΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Περιμένοντας τον επόμενο πρωθυπουργό

Η εικόνα είναι έμπλεη συμβολισμών. Και αποτελεί τον πρόλογο του μέλλοντος που σε εύλογο χρόνο θα είναι βιώσιμο παρόν. Ο Γιώργος Παπανδρέου υποδέχεται τον Λουκά Παπαδήμο στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, παραδίδοντάς του την πρωθυπουργία, τον περασμένο Νοέμβριο.
Πέντε μήνες μετά, διάστημα δηλαδή υπέρτερο της αρχικής συμφωνίας των πολιτικών κομμάτων, ο Λουκάς Παπαδήμος εκφώνησε το τελευταίο διάγγελμά του ως πρωθυπουργός. Ετοιμαζόμενος με τη σειρά του, να παραδώσει στον επόμενο, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Παπανδρέου και Παπαδήμος, σε πολιτικό και όχι προσωπικό επίπεδο, πρωταγωνίστησαν σε δυο «προβληματικές» πρωθυπουργικές θητείες. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές του 2009 στηριζόμενος στην ψευδεπίγραφη υπόσχεση ότι «λεφτά υπάρχουν». Η θητεία του εξελίχτηκε εξαιρετικά στενόχωρα για την ελληνική κοινωνία, καθώς συνοδεύτηκε από την άνευ όρων και… ύποπτη προσφυγή στο Μνημόνιο, που σταμάτησε την πρόοδο στη χώρα και βύθισε τους πολίτες σε εθνική μελαγχολία.
Ο Λουκάς Παπαδήμος από την πλευρά του, έγινε πρωθυπουργός με μεθοδολογία ξένη προς τα κοινοβουλευτικά και δημοκρατικά ήθη. Δεν ήταν αρχηγός κάποιου κόμματος, ούτε συμμετείχε στις εκλογές ώστε να αποκτήσει λαϊκή νομιμοποίηση. Προτάθηκε από τους αρχηγούς τριών πολιτικών κομμάτων, που βρήκαν στο πρόσωπό του τον κατάλληλο τεχνοκράτη για να σηκώσει το βάρος της αποκατάστασης της εικόνας της χώρας. Η θητεία του σημαδεύτηκε από το Μνημόνιο ΙΙ, αναπόφευκτη εξέλιξη της αποτυχίας του Μνημονίου Ι, και ένα «κούρεμα» χρέους, τις δυσμενείς επιπτώσεις του οποίου μόλις τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί η χώρα. Και η οικονομία.
Ο επόμενος πρωθυπουργός λοιπόν, θα πρέπει εκ των πραγμάτων να προέλθει από την… ορθή διαδρομή της Δημοκρατίας. Να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας για το πρόγραμμά του, και να θωρακιστεί με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε να μπορέσει να κάνει όσα δεν κατάφεραν οι προκάτοχοί του: Να διαπραγματευτεί τις αναγκαίες διορθώσεις στις στρεβλώσεις και τις αυτοκαταστροφικές στοχεύσεις του Μνημονίου. Για να υπάρξει επόμενη Ελλάδα.

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Ο Βενιζέλος δεν άκουσε τους ακραίους

Σε αντίθεση με τις ακραίες φωνές και τις επιθετικές εισηγήσεις που του είχαν γίνει τις τελευταίες μέρες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε να λειτουργήσει ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνθετικά και ενωτικά, και όχι ως κομματάρχης, ή επικεφαλής τάσης στο εσωτερικό του Κινήματος.
Έτσι, δεν απέκλεισε από τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές, προβεβλημένα στελέχη που βρέθηκαν επί σειρά ετών στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, ορισμένα εκ των οποίων κακοποιήθηκαν δημοσίως με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό «κηπουροί».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος λοιπόν επέτρεψε στον Γιάννη Ραγκούση να είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να εκτεθεί στην Περιφέρεια Αττικής και τον Παύλο Γερουλάνο να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Α’ Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό, έκλεισε γρήγορα το μέτωπο που έμοιαζε να ανοίγει σε εσωκομματικό επίπεδο με τη συμπαγή ομάδα των παπανδρεϊκών, ενδεχομένως και με τον ίδιο τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς πληροφορίες των τελευταίων ημερών ανέφεραν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκρυβε τη δυσφορία του για όσα συνέβαιναν.
Οι πλέον υποψιασμένοι βέβαια, θεωρούν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, καθώς δεν είχε τα περιθώρια να πορευτεί σε τόσο κρίσιμες εκλογές, με το μισό ΠΑΣΟΚ απέναντί του. Εξάλλου, το γεγονός ότι στελέχη σαν τους Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου και Γερουλάνο συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, δεν σημαίνει και ότι θα έχουν τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού, ώστε να διεκδικήσουν την εκλογή τους.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / statesmen.gr

Ξεχωριστά τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας - Πάσχα των Ελλήνων

Από τη Ρόδο ως τη Κέρκυρα και από την Κρήτη ως τη Θράκη κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Έθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν και πάλι στην πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης.

ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΕΛΗ
Στο Λεωνίδιο, το πιο εντυπωσιακό έθιμο της περιοχής είναι, όταν το βράδυ της Ανάστασης γεμίζει ο ουρανός από φωτεινά «αερόστατα», τα οποία ανυψώνονται από τους πιστούς κάθε ενορίας.
Στην Καλαμάτα, αναβιώνει ένα έθιμο, που πηγάζει από τους απελευθερωτικούς αγώνες του 1821, ο διαγωνισμός των «μπουλουκιών». Οι διαγωνιζόμενοι με παραδοσιακές ενδυμασίες και οπλισμένοι με σαΐτες, δηλαδή με χαρτονένιους σωλήνες γεμάτους μπαρούτι, επιδίδονται σε σαϊτοπόλεμο, στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.
Στο Αιτωλικό, την Μ. Παρασκευή πολλοί προσκυνητές επισκέπτονται το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται ο Επιτάφιος, ιστορικό κειμήλιο του 13ου-14ου αιώνα. Την Κυριακή του Πάσχα κάθε γειτονιά, είναι μία μεγάλη υπαίθρια ψησταριά, όπου ο χορός και το τραγούδι έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ προσφέρονται κρασί και παραδοσιακοί μεζέδες δωρεάν.
Στη Ναύπακτο, το βράδυ της Μ.Παρασκευής, πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες, ακολουθούν την περιφορά του Επιταφίου, σχηματίζοντας πομπές, οι οποίες διέρχονται από το λιμάνι, όπου είναι αναμμένες δάδες ειδικά τοποθετημένες στις τάπες του Κάστρου, γύρω από το λιμάνι. Στο μέσον της εισόδου του λιμανιού οι δάδες σχηματίζουν μεγάλο σταυρό, που φωταγωγεί ολόκληρο το λιμάνι παρουσιάζοντας μία φαντασμαγορική εικόνα. Το έθιμο συνδυάζει τη θρησκευτική μυσταγωγία με την ηρωική προσπάθεια του μπουρλοτιέρη Ανεμογιάννη να πυρπολήσει τη τουρκική ναυαρχίδα στο χώρο αυτό.
Στην Αράχωβα, ανήμερα του Πάσχα ξεκινάει η περιφορά της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου την οποία συνοδεύουν περί τα 500 άτομα ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές. Την επομένη πραγματοποιείται αγώνας δρόμου των γερόντων (ανηφορικός δρόμος), οι οποίοι ξεκινούν από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και φτάνουν στο λόφο. Ακολουθούν χορευτικά συγκροτήματα και το απόγευμα χορεύουν γυναικείοι χορευτικοί σύλλογοι. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με κλέφτικα αγωνίσματα, όπως το σήκωμα της πέτρας.
Στη Λιβαδειά, το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της πόλης, είναι το γνωστό «Πάσχα της Λιβαδειάς», με τους νέους της πόλης να συμμετέχουν στο έθιμο του «λάκκου». Μετά την Ανάσταση και πριν ξημερώσει οι κάτοικοι ετοιμάζουν την φωτιά. Ένας, κάνοντας το σταυρό του, βάζει φωτιά στο σωρό με τη λαμπάδα της Αναστάσεως. Με ραντίσματα νερού και συχνό χτύπημα με ένα μακρύ ξύλο, η θράκα είναι έτοιμη για να ψηθούν τα αρνιά. Το γλέντι διαρκεί μέχρι το απόγευμα και συμπληρώνεται με τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και την καύση πυροτεχνημάτων.

ΕΠΤΑΝΗΣΑ