Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Απέσυραν ξαφνικά τις ευεργετικές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η δικαιολογία της Κυβέρνησης;  Όπως δήλωσε στην Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης δεν ήταν… ώριμη η διαβούλευση και είναι σε εξέλιξη «ο διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα με την ΕΚΤ».
Μήπως όμως το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες;

Πρόκειται για το άρθρο 49 που όριζε πως φυσικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική δραστηριότητα με προσωπική ιδιωτική εργασία εντάσσονται πλέον στον ν. 3869/2010 με αποτέλεσμα να διασφαλίζονται έναντι των τραπεζών, καθώς σε αυτά δεν επιτρέπεται να πτωχεύσουν. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται διοικητική ρύθμιση των χρεών τους σε μια ενέργεια που επιβλήθηκε, βάσει του αιτιολογικού του νέου σχεδίου νόμου, από τη διαπιστωμένη απροθυμία συνεργασίας των τραπεζών σε αυτό το σημείο.

Επίσης δινόταν η δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης των χρεών των οφειλετών πριν την κατάθεση της αίτησης για ρύθμιση.

Επιπλέον παρατεινόταν από τα 4 στα 5 χρόνια η περίοδος ρύθμισης των χρεών, όμως όμως ο χρόνος άρχιζε να μετρά από την περίοδο κατάθεσης της αίτησης κι όχι από το χρονικό σημείο έκδοσης της απόφασης. Με τον τρόπο αυτό υποστηριζόταν ότι τερματίζεται η μακρόχρονη διαδικασία αναμονής για τους οφειλέτες.

Ακόμη, δινόταν η δυνατότητα στο δικαστήριο να ρυθμίσει την οφειλή για εξαίρεση από τη ρευστοποίηση της κύριας κατοικίας κατά είκοσι έως τριάντα πέντε χρόνια.

Τέλος, το ποσό ανά ατομικό τραπεζικό λογαριασμό που δεν μπορεί να κατασχεθεί ανέβαινε πλέον στα 1.500 ευρώ ενώ σε κοινό λογαριασμό τα 2.000 ευρώ.

Λουτράκι: Βρέθηκαν οι δύο μαθήτριες που είχαν εξαφανιστεί - Φοβόντουσαν την αντίδραση των γονιών τους για... τις απουσίες στο σχολείο

Τα δύο κορίτσια είχαν εξαφανιστεί από το μεσημέρι της Τετάρτης... Τελικά, βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, στην περιοχή του Λουτρακίου, είναι καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με το korinthiannews.gr οι μαθήτριες πέρασαν τη νύχτα της Τετάρτης στα σκαλοπάτια της εισόδου μιας πολυκατοικίας. Αυτές τις δύο μέρες περιφέρονταν από Κόρινθο – Λουτράκι και το αντίστροφο.
Όπως ανέφεραν στους αστυνομικούς οι δύο κοπέλες φοβήθηκαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους καθώς είχαν απουσίες και δεν ήξεραν πώς να το πουν στους γονείς τους.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση καθώς είχαν κυκλοφορήσει και φωτογραφίες των δύο κοριτσιών.
Τις εντόπισαν περαστικοί στο Λουτράκι όπου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς η ιστορία είχε αίσιο τέλος.
newsit.gr

Λουτράκι: Εξαφανίστηκαν δύο μαθήτριες γυμνασίου - Η αστυνομία "χτενίζει" την περιοχή

Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία καθώς πρόκειται για δύο παιδιά ηλικίας 13 και 15 ετών...
Είναι μαθήτριες του Γυμνασίου Λουτρακίου και τα ίχνη τους χάθηκαν χθες το μεσημέρι.

Την εξαφάνιση επιβεβαιώνει ο διοικητής του ΑΤ Λουτρακίου, σε δηλώσεις του στο korinthiannews.gr

"Όντως ισχύει η πληροφορία σας. Δύο ανήλικες μαθήτριες, αλλοδαπές, πήγαν για τελευταία φορά χθες στο σχολείο τους, στο Γυμνάσιο Λουτρακίου, αλλά δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους. Από χθες το μεσημέρι μέχρι και σήμερα το μεσημέρι τουλάχιστον αναζητούνται…" είπε

Μετά τις εκλογές οι διαδικασίες κατακύρωσης του διαγωνισμού για την ανάθεση των σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την ανακοίνωση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση των σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης μετά τις εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Η Γραμματεία Οργανωτικού και ο Τομέας Κυπριακού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνουν, την Κυριακή 1η Απριλίου, εκδήλωση τιμής και μνήμης για την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης 18. 
Θέμα: «Ο Απελευθερωτικός Αγώνας της ΕΟΚΑ 1955- 1959 και οι διαμορφωθείσες μέχρι σήμερα εξελίξεις».  

Ομιλητές θα είναι:
Ο Αγωνιστής της ΕΟΚΑ, κ. Γιαννάκης Μάτσης, πρώην Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ. και Ευρωβουλευτής.
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κ. Καραμανλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Βουλευτής Β’ Αθήνας.
Ο καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, Βουλευτής Α’ Αθήνας.

Της εκδήλωσης θα προηγηθεί προβολή οπτικοακουστικού υλικού

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ TΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Την Δευτέρα 2 Απριλίου,στις 18.00, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνουν αγιασμό στα κεντρικά γραφεία τους στη Λεωφ.Συγγρού 196.
Θα ακολουθήσει σύντομος χαιρετισμός του Προέδρου Πάνου Καμμένου σε όλους τους Ανεξάρτητους Έλληνες που μπορούν να παραστούν στον αγιασμό χωρίς ιδιαίτερη πρόσκληση.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
*Την Τρίτη 3 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο κέντρο ‘’Φρούριο’’ της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο Θεσσαλίας του κινήματος “Ανεξάρτητοι ¨Έλληνες”.
Καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι φίλοι και τα μέλη του κινήματος από τους νομούς της Λάρισας του Βόλου των Τρικάλων και της Καρδίτσας.
Στη συνάντηση θα συζητηθούν οργανωτικά και θεσμικά ζητήματα σε επίπεδο Θεσσαλίας ενόψει των επικείμενων Εθνικών εκλογών.
"Στην συνάντηση θα παρευρεθεί και ο εκπρόσωπος τύπου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" κ. Τέρενς Κουίκ."

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ “ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ” ΑΡΧΙΣΑΝ!

Πολλά ιστολόγια και ΜΜΕ έκαναν αναφορά περί άγριων συμπλοκών μεταξύ ομάδων που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην Χρυσή Αυγή και Αναρχικών. Οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν, όπως λένε,  μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, που δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με κράνη και ρόπαλα κατά φοιτητών που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμπλοκές ξεκίνησαν από το φυσικομαθηματικό και επεκτάθηκαν μέχρι τη φιλοσοφική σχολή!
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ!
ΥΓ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ – ΤΑ “ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ” ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ…

Γραφείο Τύπου
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤ​ΕΙΑΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙ​ΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Συνεδρίασε, σήμερα, υπό την προεδρία, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, το Διαγραμματειακό Συντονιστικό Όργανο του κόμματος.
Κατά την εισήγησή του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε:

Wall Street Journal: Οι εκλογές οδηγούν στην χρεωκοπία

Στο πρωτοσέλιδο της Wall Street Journal βρίσκεται η χώρα μας και το ρευστό πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται ενόψει των εθνικών εκλογών.
«Οι εκλογές παίρνουν τα χαρακτηριστικά επανάστασης κατά του ελληνικού πολιτικού συστήματος το οποίο στήριξε το πακέτο σωτηρίας από το ΔΝΤ και τη ΕΕ.
Οι πολιτικοί που είναι υπέρ του νέου Μνημονίου εικονίζονται σαν να οδήγησαν τη χώρα σε μια παγίδα χρέους και στη συνέχεια να την έριξαν στη φτώχεια, λέγοντας πως θα τη διασώσουν», σημειώνει το δημοσίευμα.
Η εφημερίδα επικαλείται τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και επισημαίνει πως τουλάχιστον οι μισοί ψηφοφόροι αναμένεται να ψηφίσουν τη ριζοσπαστική αντιπολίτευση η οποία ξεκινά από την Κομμουνιστική Αριστερά μέχρι ακροδεξιά νεοναζιστικά κινήματα. «Ακόμα και αν δημιουργηθεί ένας συνασπισμός φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων είναι πολύ αμφίβολο αν η Ελλάδα θα μπορέσει να εφαρμόσει τα συμπεφωνημένα», εκτιμά η αμερικανική οικονομική εφημερίδα. Αναφορά γίνεται και στα πρόσφατα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις παρελάσεις.

«Τα σημάδια της ύφεσης είναι πιο αισθητά στο ταλαιπωρημένο από τις διαδηλώσεις κέντρο της Αθήνας όπου ο αριθμός των αστέγων διαρκώς αυξάνεται. Καμμένα κτίρια, ενοικιαστήρια και σπασμένα μάρμαρα στις άλλοτε πολύβουες λεωφόρους», περιγράφεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος ισχυρίζεται πως τα μέτρα επεβλήθησαν υπό την πίεση των Γερμανών και είναι ιδιαίτερα επαχθή για τον ελληνικό λαό. Επιπλέον παρατίθενται απόψεις ακαδημαϊκών, αναλυτών αλλά και απλών ανθρώπων οι οποίοι επισημαίνουν πως η πολιτική κατάσταση που δημιουργείται είναι ιδιαίτερα ρευστή καθώς ακόμα και ένας συνασπισμός των δύο μεγάλων κομμάτων δεν εγγυάται την απρόσκοπτη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Πηγή:I-reporter
se-blepo.blogspot.com

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ NEWSIT - 7 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Σχεδόν αδύνατη η αυτοδυναμία

Πολύ χαμηλά ποσοστά και για τα 2 μεγάλα κόμματα
- Υπολογίσιμοι Κουβέλης και Καμμένος - Μπαίνει ο Καρατζαφέρης

Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές και το Newsit σας παρουσιάζει μια δημοσκόπηση η οποία είναι η πρώτη με μεγάλο δείγμα και αποτυπώνει τις προθέσεις των πολιτών αν θα βρίσκονταν τώρα μπροστά στις κάλπες. Η δημοσκόπηση έγινε από την ALCO από τις 20 έως τις 28 Μαρτίου σε δείγμα 1.500 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ είναι σαφώς πρώτο κόμμα, όμως, μένει μακριά από την συσπείρωση που θα της δώσει την αυτοδυναμία.
Το ΠΑΣΟΚ, παρά την προσπάθεια Βενιζέλου να κάνει την διαφορά, δεν τα καταφέρνει μέχρι στιγμής διατηρώντας πολύ χαμηλό ποσοστό.
Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι επίσης το γεγονός οτι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, κόμμα το οποίο εμφανιζόταν σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις με διψήφιο ποσοστό, τώρα χάνει αρκετά αφού δεν παίζει τόσο πλέον τον ρόλο δεξαμενής απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι, αφού στερούν από τα δυο μεγάλα κόμματα σημαντικά ποσοστά.
Το ΚΚΕ διατηρεί τα κλασικά ποσοστά του, χωρίς να χάνει ποτέ την συσπείρωσή του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να θέλει να κάνει ακόμα αρκετή προσπάθεια για να πείσει ως το αντίπαλο δέος τόσο στο ΚΚΕ, όσο και στην Δημοκρατική Αριστερά.
Ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, παρά την συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα που τον αποδυνάμωσε, καταφέρνει να μπει στην Βουλή και έχει περιθώρια συσπείρωσης.
Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δεν φαίνεται να τα καταφέρνει να μπει στην Βουλή αλλά έχει επίσης αρκετά περιθώρια συσπείρωσης.
Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι η αποχή δεν συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ποσοστό, όπως σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις αφού δεν ξεπερνά το 10%.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΝΔ 20,9%
ΠΑΣΟΚ 13,6%
ΚΚΕ 7,9%
ΔΗΜΑΡ 7,2%
ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 7,2%
ΣΥΡΙΖΑ 6,7%
ΛΑΟΣ 3%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,7%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,6%
ΔΗΣΥ 2,2%
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,2%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 0,9%

Επίσης, σχεδον μοιρασμένοι είναι οι ψηφοφόροι όταν ρωτούνται με ποιό κριτήριο θα ψηφίσουν στις εκλογές.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αυτό που κυριαρχεί είναι η ανάγκη να παραμείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ και ακολουθεί είναι η διαμαρτυρία για το Μνημόνιο και τα κόμματα που το ψήφισαν.

 ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

newsit.gr

Tο Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει μισθοδοσία τριών μηνών σε 18 υπαλλήλους μεταταγμένους από τον ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης


Κώστας Κόλλιας: «Η κεντρική κυβέρνηση αθετεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση»



Ερώτηση για τους υπαλλήλους μεταταγμένους από τον ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στους οποίους το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει μισθοδοσία τριών μηνών κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Σχετικά με το θέμα ο κύριος Κόλλιας δήλωσε:
«Ενημερώθηκα από τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ότι 18 υπάλληλοι του Δήμου, προερχόμενοι με μετάταξη από τον ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν έχουν ακόμα πληρωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών τους μισθούς τους για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Το Υπουργείο όφειλε να καταβάλει τους μισθούς και τα επιδόματα στους εν λόγω υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2011. Για το σκοπό αυτό διετέθησαν στο Δήμο πιστώσεις, οι οποίες ωστόσο δεν αρκούσαν για να καλύψουν το σύνολο της μισθοδοσίας. Από 1-1-2012 η υποχρέωση της μισθοδοσίας πέρασε στο Δήμο. Το αποτέλεσμα είναι οι υπάλληλοι να έχουν πληρωθεί κανονικά για όλους τους μήνες του 2012, αλλά να εκκρεμούν ακόμα μισθοί του 2011.
Η ανησυχία του Δήμου και των υπαλλήλων είναι εύλογη, δεδομένης της πάγιας τακτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και, γενικότερα, της κεντρικής κυβέρνησης, να μεταθέτει ευθύνες στην αυτοδιοίκηση, χωρίς όμως να διαθέτει και τους αντίστοιχους πόρους. Είναι γνωστό ότι η άσκηση της κοινωνικής πολιτικής έχει σχεδόν εξολοκλήρου περάσει στην αρμοδιότητα των Δήμων – από τη λειτουργία των σχολείων και τη μεταφορά των μαθητών, μέχρι την πρόνοια, τον πολιτισμό και τα αναπτυξιακά έργα.
Αυτό το μοντέλο αυτοδιοίκησης θα ήταν βεβαίως και επιθυμητό και αποτελεσματικό, εάν συνοδευόταν από τα αντίστοιχα κονδύλια. Πλην όμως, αντί οι πιστώσεις να αυξάνονται κατ’ αντιστοιχία με τις αρμοδιότητες, η χρηματοδότηση προς τους Δήμους φθίνει. Οι πόροι που προέρχονται από τη φορολογία εισοδήματος, τον ΦΠΑ και τη φορολογία ακινήτων μειώνονται ούτως ή άλλως λόγω της ύφεσης και της φορολογικής πολιτικής της διετίας, όπως άλλωστε έχουν ακρωτηριαστεί και τα κονδύλια από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Επιπλέον, για το 2012, οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι για τις λειτουργικές δαπάνες των Δήμων και η ΣΑΤΑ θα είναι μειωμένα κατά 50% σε σχέση με αυτά που είχαν διατεθεί το 2009. Οι οφειλές του κράτους από θεσμοθετημένους πόρους προηγούμενων ετών είναι επίσης μεγάλες.
Η αναντιστοιχία ανάμεσα στις αυξημένες αρμοδιότητες και τους μειωμένους πόρους είναι τεράστια. Εάν η κεντρική κυβέρνηση σκοπεύει να συνεχίσει να αθετεί στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντι στους Δήμους, είναι βέβαιο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα ορθοποδήσει ποτέ. Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει χρήματα στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για μισθούς υπαλλήλων, τους οποίους υποχρεωτικά έστειλε με μετάταξη στο Δήμο. Ο Δήμος είναι βέβαιο ότι θα καλύψει τους εργαζομένους, εφόσον χρειαστεί, αυτό όμως δεν είναι πραγματική λύση, διότι και ο Δήμος θα στερηθεί κονδύλια που προορίζονταν για τους δημότες του και το Υπουργείο θα έχει αθετήσει μία υποχρέωση, χωρίς να υποστεί τις συνέπειες.  Το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και προς αυτήν την κατεύθυνση κατέθεσα σχετική ερώτηση για τις οφειλές του προς τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.»

Χρήστος Μαρκογιαννάκης : προεκλογικό πυροτέχνημα Χρυσοχοΐδη τα κέντρα κράτησης

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος σε θέματα Δημόσιας Τάξης, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης , έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με την κουβέντα που γίνεται γύρω από την λαθρομετανάστευση και τα κέντρα κράτησης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η άποψη μου είναι ότι πρόκειται για μια απόλυτα αποπροσανατολιστική συζήτηση, με αφορμή ένα προεκλογικό πυροτέχνημα του κ. Χρυσοχοΐδη. Όπως έχω δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες η Δημοκρατική Συμμαχία  δεν είναι αντίθετη με την μετατροπή  εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων σε κέντρα κράτησης μη νομίμων μεταναστών. Ο κ. Χρυσοχοΐδης όμως ξεχνά ή αποκρύπτει ότι παρόμοια προσπάθεια είχα ξεκινήσει το 2009 και είχε συναντήσει τις ίδιες αντιδράσεις από  τοπικούς φορείς στις οποίες  μάλιστα πρωτοστατούσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περαιτέρω όμως ο κ. Χρυσοχοΐδης για να γίνει πειστικός για τις express διαδικασίες που θα ακολουθήσει, οι οποίες θα του επιτρέψουν να λειτουργήσει όπως λέει τα κέντρα κράτησης σε 45 μέρες, πρέπει να δώσει απαντήσεις σε αρκετές απορίες και ερωτήματα. Και δη:
Α) Γιατί σταμάτησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον Οκτώβριου 2009, τις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει για τις αναγκαίες παρεμβάσεις, προκειμένου κάποια στρατόπεδα να μετατραπούν σε κέντρα κράτησης;
Β) Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι με την ανάληψη των καθηκόντων του το 2009 όλοι σχεδόν οι κρατούμενοι μη νόμιμοι μετανάστες  σε κρατητήρια και άλλους χώρους κράτησης; 
Γ)  Έλυσε το ιδιοκτησιακό ζήτημα;
Δ) Γιατί σταμάτησαν οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ από τον Οκτώβριο του  2009 μέχρι και προ ημερών, που στόχο είχαν την σύλληψη μη νομίμων μεταναστών στην Αθήνα και στην Πάτρα, γεγονός που είχε ως συνέπεια να εξανεμιστούν εντός ελαχίστου χρόνου τα θεαματικά αποτελέσματα που είχαν επιτευχθεί;
Ε) Πως αλήθεια θα μπορέσει να ξεπεράσει αφ’ ενός τις κινητοποιήσεις των φορέων και αφ’ ετέρου τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των αδειοδοτήσεων, των διαγωνισμών, της σύστασης ιατρείων, της δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών σταθμών, τόπων λατρείας κλπ. Εκτός και αν παρακαμφθεί η νομιμότητα ως προς τα τελευταία και πάμε σε απ’ ευθείας αναθέσεις τύπου Ολ. Αγώνων.
ΣΤ) Η δημιουργία τόσων νέων Αστυνομικών Τμημάτων δεν θα δημιουργήσει περαιτέρω πρόβλημα στην λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ;»

Άγιο ξύλο μεταξύ Χρυσής Αυγής και νεολαίας ΛΑΟΣ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Μέλη της Χρυσής Αυγής συνεπλάκησαν με μέλη του ΛΑΟΣ μέσα στις εγκαταστάσεις του Μαθηματικού, στην Πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου.
Στη διάρκεια των επεισοδίων κατέφθασαν ομάδες αναρχικών και «έπαιξαν» ξύλο με νεαρούς και από δύο πλευρές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν αρκετοί νεαροί. Δύο εξ αυτών κατέληξαν με ράμματα στο νοσοκομείο ενώ ένας άλλος λιποθύμησε.

newsbeast.gr

Ο Καρατζαφέρης με Χατζάρα στη Β’ Αθηνών

 Ο Καρατζαφέρης με Χατζάρα στη Β Αθηνών
Την προσχώρηση του δημοσιογράφου Σπύρου Χατζάρα στον ΛΑΟΣ ανακοίνωσε πριν απο λίγο ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.
Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Χατζάρας ήταν μια απο τις δυναμικότερες δημοσιογραφικές φωνές του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 που εξαπόλυε σφοδρές επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας του Κ. καραμανλή, του Γ. Ράλλη και του Κ. Μητσοτάκη…

Μετά το άδειασμα, το τηλεφώνημα Παπαδήμου σε Μπαμπινιώτη - Απειλεί να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας - "Αγκάθι" η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων

Να αλλάξει ριζικά ο νόμος πλαίσιο για την Παιδεία ζήτησε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης από τον Λουκά Παπαδήμο σε μυστική συνάντησή τους, αλλά εισέπραξε ένα κατηγορηματικό όχι από τον πρωθυπουργό.
Σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια, ο νυν υπουργός Παιδείας μίλησε την Τετάρτη για αποσύνδεση της χρηματοδότησής τους από την εφαρμογή του νόμου. Ενός νόμου που είχε ψηφιστεί με πρωτοφανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε στα πανεπιστήμια.

Η δήλωση Μπαμπινιώτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προκατόχου του στο υπουργείο Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, ενώ δεν πέρασε ούτε από τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, με τον οποίο συναντήθηκε μυστικά στα μέσα της εβδομάδας ο κ. Μπαμπινιώτης. Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον κ. Παπαδήμο να αλλάξουν μόνιμα όσα προβλέπει ο νόμος πλάισιο για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. : “Είμαστε η γενιά που τα αλλάζει όλα”


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2012

“Είμαστε η γενιά που τα αλλάζει όλα” 


Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 και ώρα 13.00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Κοινωνικής Πρότασης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Μετά από την κατάθεση της Πρότασης Παιδείας πέρσι, όπου πρώτοι μιλήσαμε για κατάργηση του Ασύλου, ιδιωτική χρηματοδότηση και σύνδεση της Αξιολόγησης με την χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, φέτος δημιουργήσαμε μια κοινωνική πρόταση που σαν κύριο γνώμονα της έχει τον ίδιο τον φοιτητή αλλά και την οικογένεια που τον στηρίζει.

 Πρόκειται για μία δέσμη 11 προτάσεων με κατεύθυνση τη μείωση του κόστους σπουδών και την θέσπιση των απαραίτητων προϋποθέσεων ώστε οι νέοι να μπορούν απερίσπαστα να επικεντρώνονται στην μόρφωσή τους μακριά από εμπόδια που προκαλεί η έλλειψη μέτρων Πρόνοιας. Για να γίνει η Παιδεία μας ανταγωνιστική και ουσιαστική, για να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας, οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων στην Παιδεία.

Με κεντρικό μας σύνθημαΕίμαστε η γενιά που τα αλλάζει όλα, καταθέτουμε την πρώτη ολοκληρωμένη Κοινωνική Πρόταση για τους ίδιους τους φοιτητές, η οποία προέκυψε από το όραμα και την ελπίδα για μια ανθρώπινη και ουσιώδη εκπαίδευση.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο “Aula” της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα www.dap.gr.

Από το Γραφείο Τύπου

Σίμος Κεδίκογλου: H διοίκηση της ΕΡΤ θα είναι εγκληματικό εάν κόψει το ψηφιακό μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτή Ευβοίας. κ. Σίμος Κεδίκογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας καλώ τη διοίκηση της ΕΡΤ να μην προχωρήσει - όπως έχει προγραμματιστεί για τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. - σε αποφάσεις που αφορούν τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της και το κλείσιμο ψηφιακών προγραμμάτων.
Ένα μήνα πριν τις εκλογές θυμήθηκαν να λάβουν τόσο κρίσιμες αποφάσεις!!!
Τονίζουμε ότι για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου απαιτείται ανεξάρτητη νομική γνωμοδότηση, χωρίς την οποία, η διοίκηση ενδέχεται να τελέσει εκ νέου, παράνομες πράξεις.
Και βέβαια, θα είναι εγκληματικό εάν κόψει το ψηφιακό μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης».

Παλιές δημοσκοπήσεις διαβάζουν οι τροϊκανοί;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν καταλάβαμε καλά, αυτά που μετρούν αυτόν τον καιρό οι δημοσκόποι είναι η οργή, η αγανάκτηση, η απελπισία, το τρομερό τράνταγμα από όσα αδιανόητα συμβαίνουν στη χώρα.

Και πάνω απ’ όλα μετρούν τα αποτελέσματα της ικανότητας κάποιων να αρπάζουν την ευκαιρία για να εκμεταλλευτούν τις αρετές-ελαττώματα της φυλής μας (εγωισμός, αψίκορο πάθος και ιδιοτροπία της στιγμής, κατά Κικέρωνα), μιλώντας στο θυμικό και μετατρέποντας σε εργαλείο την περιέργεια του Έλληνα.

«Δεν με νοιάζει, εγώ θα δοκιμάσω», μου είπε προχτές στο τηλέφωνο μια φίλη, που ετοιμάζεται να λάβει μέρος στην επανάληψη του γνωστού ιστορικού λάθους που έγινε σύνθημα: Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας!

«Τι γνώμη έχετε;», με ρώτησε ένας ευγενικός κύριος την ίδια μέρα, καθώς συνταξιδεύαμε στο ασανσέρ για το γκαράζ του Μετρό.

Δημοσκόπηση-ΣΟΚ: Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ σε Α’ και Β’ Αθηνών

Μια δημοσκόπηση που θα προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο ΠΑΣΟΚ ενώ ταυτόχρονα δίνει ενθαρρυντικά μηνύματα στη Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από γνωστή εταιρία.

Σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες του iefimerida.gr, το ΠΑΣΟΚ τόσο στην Α’ όσο κυρίως στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους αποσυσπείρωσης και τα ποσοστά του κινούνται σε ιστορικά χαμηλά, για προεκλογική περίοδο...


Η μικρή ανάκαμψη που σημειώθηκε μετά την αλλαγή ηγεσίας φαίνεται ότι απλώς έχει βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ να απομακρυνθεί από τα μονοψήφια των προηγούμενων μηνών. Ωστόσο και στις δυο μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταφέρει να παγιωθεί ούτε καν στην δεύτερη θέση και δίνει μάχη με το ΚΚΕ καθώς τα ποσοστά τους βρίσκονται πολύ κοντά.

Αντίθετα, στη Νέα Δημοκρατία μετά τα πρώτα «χαστούκια» από την εμφάνιση του κόμματος του κ. Καμμένου, τα ποσοστά δείχνουν να σταθεροποιούνται με μικρές ανοδικές τάσσεις, ειδικά στη Α’ Περιφέρεια της Αθήνας. Πάντως και το κόμμα του κ. Καμμένου κινείται σταθερά ανάμεσά ανάμεσα στο 7% και το 10% ενώ πτωτική τάση εμφανίζει ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Η απόσταση της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ στην Α Αθηνών έχει διευρυνθεί ξανά σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση όπου το κόμμα του κ. Σαμαρά βρισκόταν μπροστά μόλις 2 μονάδες ( 15 έναντι 13%) ενώ τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ χειρότερα στην Β Αθηνών , όπου εμφανίζεται εξαιρετικά ενισχυμένο το ΚΚΕ αλλά και η ΔΗΜΑΡ του Φωτη Κουβέλη.

kafeneio-gr.blogspot.com

Πώς βάφουν οι μεταλλάδες ένα δωμάτιο



Μοναδικό στυλ!

Τέλος τα δώρα; - Το δώρο του Πάσχα θα είναι το τελευταίο;

Τα μέτρα του Ιουνίου δεν θα περιλαμβάνουν μόνο φορολογία, οι μειώσεις των δαπανών θα φέρουν και μισθολογικές μειώσεις. Οι πιέσεις της τρόικας είναι ασφυκτικές. Πλέον ασκούνται πιέσεις για νέες μειώσεις μισθών στα επίπεδα μάλιστα αυτών που ήδη έγιναν και καλά καλά ακόμη δεν έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται.

Οι πιέσεις αφορούν και πάλι στον ιδιωτικό τομέα που μόλις και μετά βίας γλίτωσε τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα άδειας το καλοκαίρι.

Όπως φάνηκε και από τον προηγούμενο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα στη... ζυγαριά οι τροϊκανοί βάζουν είτε μισθούς 400 ευρώ, μια μείωση δηλαδή της τάξης του 15 με 20% επιπλέον ,είτε την κατάργηση των δώρων.

Όπως και την προηγούμενη φορά (πρόσφατα) ο εκβιασμός είναι ξεκάθαρος. Είτε θα χαθούν δηλαδή ο 13ος και ο 14ος μισθός, είτε θα χαθούν πολλοί περισσότεροι από τις μειώσεις κάθε μήνα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελευθερος Τύπος” μάλιστα και όπως προκύπτει από το έγγραφο του ΔΝΤ ήδη έχει συμφωνηθεί με την κυβέρνηση πως εαν δεν υπάρξουν άμεσες θετικές επιδράσεις στην ανταγωνιστικότητα με τις μειώσεις ως 22% που επιβλήθηκαν θα γίνουν άμεσες παρεμβάσεις και πάλι στους μισθούς.

Εδώ καλό είναι να θυμηθούμε πως ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος την προηγούμενη φορά είχε πει πως οι μειώσεις μπορούν και να επιβληθούν μονομερώς από την κυβέρνηση και χωρίς καμία διαπραγμάτευση

newsit.gr

Διάψευση Γ. Δημαρά για σενάρια συνεργασίας με Π. Καμμένο

Διαψεύδει κατηγορηματικά το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά τα σενάρια συνεργασίας με το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
Ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών δεν έχει συμφωνήσει καμία συνεργασία και σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας απορρίπτει κάθε σενάριο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
«Η θέση μας είναι ότι η κρίση, στην οποία βύθισε τη χώρα μας, το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο επιβάλλει τη συγκρότηση ενός Αντιμνημονιακού Μετώπου Κεντροαριστερής Κατεύθυνσης», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος του κ. Δημαρά.

Απεβίωσε στον «Ευαγγελισμό» o Γιάννης Μπανιάς

Απεβίωσε στον «Ευαγγελισμό» Ο Γιάννης Μπανιάς, βιογραφικό

Πέθανε, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν, ο βετεράνος ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς, σε ηλικία 73 ετών.
Βιογραφικό

Ο 'Γιάννης Μπανιάς γεννήθηκε στους Μελισσουργούς της Άρτας το 1939.
Υπήρξε στέλεχος της προδικτατορικής Αριστεράς. Σπούδασε στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στην συνέχεια, κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Γκρατς της Αυστρίας, εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο των Ελλήνων Φοιτητών του Γκρατς και έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας.

Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εντάχθηκε στην οργάνωση της σπουδάζουσας παράταξης της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, στην οποία εκλέχτηκε γραμματέας. Μετά την διάσπαση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας το 1968 εντάχθηκε πολιτικά στο ΚΚΕ εσωτερικού. Το 1969 μετά την απόλυσή του από τον στρατό, ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση με την νεολαία του Ρήγα Φεραίου του ΚΚΕ εσωτερικού και του Πανελλήνιου Αντιδικτατορικού Μετώπου. Τον ίδιο χρόνο συνελήφθη και φυλακίστηκε στο στρατόπεδο πολιτικών εξόριστων στο Παρθένι της Λέρου.

Στην μεταπολίτευση, συνέχισε την πολιτική του δράση στο ΚΚΕ Εσωτερικού και το 1982 εκλέχτηκε γραμματέας του κόμματος. Το 1987, μετά τη διάσπαση ΚΚΕ Εσωτερικού, συνέχισε την πολιτική του δράση στο κόμμ του κόμματος. Στην συνέχεια μέχρι σήμερα, εντάχθηκε στην Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚOΑ) που από το 2004, αποτελεί συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2007 εκλέχτηκε βουλευτής επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε μέλος του Κοινοβουλίου μέχρι τις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2009.

eklogika.gr

Ο Γιώργος ετοιμάζει συνέντευξη

Την πρώτη συνέντευξή του στα ελληνικά ΜΜΕ, μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία αλλά και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται να δώσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχει δεχθεί σχετικές κρούσεις από εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια, μέχρι στιγμής ωστόσο έχει επιλέξει να μην απαντήσει θετικά, προκειμένου να δώσει στον διάδοχό του χρόνο να «τρέξει» το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που έρχονται.
Από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου διαρρέει η πληροφορία ότι ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται στο να παραχωρήσει την πρώτη συνέντευξή του αμέσως μετά τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, ώστε να δηλώσει «παρών» στις νέες διεργασίες που θα προκύπτουν, με την καινούρια κυβέρνηση να κάνει τα πρώτα βήματά της, και να καλείται να υλοποιήσει τα μέτρα του Μνημονίου ΙΙ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό ο Γιώργος Παπανδρέου να μην επιλέξει για εκείνη την πρώτη συνέντευξή του, κάποιο από τα παραδοσιακά ΜΜΕ, αλλά να στραφεί στο διαδίκτυο, και τα social media, στα οποία είχε επενδύσει ο ίδιος προσωπικά, πολλά χρόνια πριν αναλάβει τα ηνία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

NIKOΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / statesmen.gr

Εκτός πολιτικής η Διαμαντοπούλου!

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι ένα από τα πλέον πολυσυζητήμενα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ, αν όχι ευρύτερα του σημερινού πολιτικού δυναμικού του τόπου, καθώς με πρόσφατες παρεμβάσεις αλλά και με τη ρητορική που ανέπτυξε δημοσίως, βρέθηκε στο κέντρο του ενδιαφέροντος, μιας κοινωνίας η οποία αποστρέφεται πλέον τους τακτικισμούς και την επιδερμική προσέγγιση της εθνικής πραγματικότητας.
Ήθελε να είναι υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υποχρεώθηκε ωστόσο να σπεύσει ασθμαίνοντας στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε χρόνο πολιτικά άκαιρο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβάλλει τους δικούς της όρους, ούτε να διαπραγματευτεί με την άνεση και την αποτελεσματικότητα που το έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Εξελίχτηκε στην πιο παθιασμένη σταυροφόρο της εποχής Παπαδήμου, υποστηρίζοντας και για το μέλλον λύσεις εξωκοινοβουλευτικών πρωθυπουργών. Προχώρησε μάλιστα τη σκέψη της πολλά στάδια παρακάτω, ζητώντας να είναι εξωκοινοβουλευτικοί και οι υπουργοί. Ή, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε τέτοιες κυβερνήσεις, να έχουν δηλώσει εκ των προτέρων ότι δεν θα πολιτευτούν στις επόμενες εκλογές.
Τελικά, έφτασε στο σημείο να χρειάζεται την… προεδρική χάρη της μετακίνησης της Φώφης Γεννηματά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, για να αυξήσει τις πιθανότητές της να αποφύγει έναν οδυνηρό αποκλεισμό από την επόμενη Βουλή, καθώς η Α’ Αθηνών πιθανολογείται ότι θα εξελιχθεί σε… τόπο μαρτυρίου για τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ.
Προσπάθησε να καρφιτσώσει την πολιτική παρουσία της δίπλα στο εθνικό ζητούμενο των μεταρρυθμίσεων. Το έκανε ωστόσο με λάθος μέθοδο. Απ’ τη μια υπερασπίστηκε τις… μεταρρυθμίσεις του Μνημονίου, οι οποίοι δεν είναι ορατές ούτε καν από εκείνους που τις συνέταξαν. «Μεταρρυθμίσεις» που μέχρι σήμερα, έχουν περιοριστεί σε λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δραματική εκτόξευση της ανεργίας. Και απ’ την άλλη, ούσα στον κατεξοχήν χώρο πολιτικής ευθύνης που προσφέρεται για ριζοσπαστικές αλλαγές, το υπουργείο Παιδείας, η θητεία της εξαντλήθηκε στη μάλλον ειρωνική περιγραφή της ως «η εποχή της φωτοτυπίας», λόγω του γνωστού προβλήματος με τη διανομή βιβλίων.
Μέχρι και χθες, η Άννα Διαμαντοπούλου είχε απέναντι σε όλα τα παραπάνω έναν ρεαλιστικό και σοβαρό αντίλογο: Τον νόμο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, που προέκυψε μετά από πολυκομματική συμφωνία, και άλλαζε ριζικά την εικόνα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι την άλλαζε προς το καλύτερο. Από χθες, και μετά τις εξαγγελίες Μπαμπινιώτη ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση… μπαίνει στο ράφι, ώστε να επαναπροσδιοριστεί μετά τις εκλογές η χρησιμότητά της, ακόμη και αυτό το πολιτικό επιχείρημα απαλείφτηκε από το βιογραφικό της Άννας Διαμαντοπούλου.
Ως υπουργός Ανάπτυξης μιας μεταβατικής κυβέρνησης που δεν παράγει πλέον νομοθετικό έργο, καθώς περιμένει τις εκλογές, η Άννα Διαμαντοπούλου βιώνει έντονη πολιτική «ορφάνια». Λες και έχει υποχρεωθεί να βρεθεί… εκτός πολιτικής. Δρώσας και εύληπτης τουλάχιστον για εκείνους τους οποίους θα πρέπει να αφορά. Δηλαδή, την κοινωνία των ενεργών πολιτών.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Ο. Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Θράκη

Τη Θράκη και το Νομό Καβάλας επισκέπτεται, σήμερα, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, στην οποία συνοδεύεται από τον Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος κ. Κώστα Ζωντανό, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. θα έχει συσκέψεις με τις ΝΟΔΕ Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, ενώ θα επισκεφθεί και τοπικές οργανώσεις.
Ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει, ακόμα, συναντήσεις με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Από την Αλεξανδρούπολη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Θράκη, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Βρίσκομαι σήμερα στην αγαπημένη μου Θράκη, όχι με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά με την άλλη μου ιδιότητα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να έλθω σε επαφή τόσο με τους οργανωμένους εδώ στην περιοχή, τις νομαρχιακές διοικούσες επιτροπές, αλλά και με την  κοινωνία.
Η Θράκη είναι στην πρώτη γραμμή της προτεραιότητας της Νέας Δημοκρατίας, όχι μονάχα ενόψει των εκλογών, αλλά κυρίως από την ώρα που ο ελληνικός λαός θα της αναθέσει και πάλι τη μεγάλη ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.
Είναι μία από τις γωνιές της πατρίδας μας με μεγάλα προβλήματα, με μεγάλες δυνατότητες και με ένα αξιόμαχο κοινωνικό και πολιτικό δυναμικό που πρέπει να ενθαρρυνθεί και να στηριχθεί. Παράλληλα με την επίσκεψή μου εδώ, θα περιηγηθώ και στον χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας, θα έχω επαφή με τοπικούς παράγοντες και με φορείς. Θα είναι μια ακόμη ευκαιρία να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας για τη μειονότητα.
Έχουν αλλάξει πάρα πολλά τον τελευταίο καιρό, η Ελλάδα υιοθετεί πολύ πιο προχωρημένες, προοδευτικές πολιτικές και πρέπει οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας να αισθάνονται πραγματικά φιλόξενα, μέσα σε ένα περιβάλλον που τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν όλες τους τις δυνατότητες και να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στην ανάπτυξη και την πρόοδο της πατρίδας μας. Αυτά όμως σαν γενικά. Στο τέλος της περιοδείας θα πούμε περισσότερα».
ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ : Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μας απασχολεί πάρα πολύ. Είχα έρθει πριν από λίγο καιρό με την άλλη μου ιδιότητα, του Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Έχουμε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, ξέρουμε για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, θα έχω την ευκαιρία να τα συζητήσω κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου εδώ. Όπως ξέρετε, είναι μία από τις προτεραιότητές μας σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι θα δοθεί τέλος σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που θέτει σε μεγάλους κινδύνους και την κοινωνική συνοχή και την οικονομία.
Από την άλλη μεριά όμως, πρέπει να ασκούμε και μια πολιτική, που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πνεύμα του δημοκρατικού πολιτισμού.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Συμφωνείτε με τα κλειστά κέντρα;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα ως Υπουργού εθνικής Αμύνης. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν αντιδράσεις που με προσοχή καταγράφονται. Το αρμόδιο Υπουργείο θέλω να πιστεύω ότι πρέπει να τις λάβει σοβαρά υπόψη. Σκοπός δεν είναι να εφαρμοσθεί απλά ένα μέτρο, είναι να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας