Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

«Παίζουμε κόντρα στη βία, αλλάζουμε νοοτροπία»


Τα πρόσφατα γεγονότα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες όπου οι εξάρσεις βίας μας φανερώνουν την κακή πλευρά της κοινωνίας μας, δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.
Προφανώς και δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, αλλά εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προβληματικής διαχείρισης ορισμένων θυλάκων βίας και ξεπερασμένης νοοτροπίας αντίδρασης.
Ως νέοι άνθρωποι προβληματιζόμαστε από το γεγονός ότι η Πολιτεία αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την αδυναμία της να αποτρέψει τέτοιες καταστροφές οι οποίες επαναλαμβανόμενα κοστίζουν στον Έλληνα πολίτη, οικονομικά και ηθικά.
Σε μια εποχή που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται καθημερινώς δεν μπορούμε άλλο να εθελοτυφλούμε σε περιστατικά εξάρσεως βίας και να τα αντιμετωπίζουμε απλά ως γραφικά και συνηθισμένα. Είναι καιρός η δική μας η γενιά να αλλάξει και να αλλάξει και η χώρα. Να αλλάξει νοοτροπίες και συμπεριφορές που κανέναν δεν κάνουν υπερήφανο και δεν αρμόζουν στην πραγματικότητα του καθημερινού ανθρώπου. Μέσα στα πλαίσια των αρχών του Κράτους Δικαίου και των Δημοκρατικών αρχών ως διαχρονικές αξίες στην κοινωνία μας, ανοίγουμε τον δρόμο για την ουσιαστική αντίδραση. Μια αντίδραση δημιουργική που θα απαξιώνει τα φαινόμενα βίας και όσους τα πρεσβεύουν, με όπλα την λογική και τα επιχειρήματα και όχι τις βιαιοπραγίες οι οποίες θυμίζουν εποχές ξεπερασμένες.
Γυρίζουμε την πλάτη σε ότι προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει και να μας επιβάλει τη στασιμότητα. Για αυτόν τον λόγο η γενιά μας, μια γενιά που έχει κληθεί να πάρει στα χέρια της το μέλλον της χώρας πρέπει να συμβάλλει ενεργά στην αλλαγή νοοτροπίας ώστε να προστατέψουμε την υλική αλλά πάνω από όλα την ηθική κληρονομιά μας.

Από το Γραφείο Τύπου

Το τελευταίο "αντίο" στον Νίκο Βασταρδή

Το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο ηθοποιό Νίκο Βασταρδή είπαν λίγο πριν τις 15:00 στο Κοιμητήριο του Χαλανδρίου συγγενείς και φίλοι.
Στο πλευρό της κόρης του, Άννας Ανδριανού στάθηκαν πολλοί συνεργάτες και φίλοι του αγαπημένου της πατέρα,που με δάκρυα στα μάτια τον αποχαιρέτησαν.
Ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Θάνος Καλλιώρας, ο Αλέξανδρος Σταύρου με την σύζυγο του, Μαριάννα Τουμασάτου και πολλοί άλλοι ηθοποιοί ήταν εκεί. Η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο "Σπίτι του ηθοποιού".
Ο Νίκος Βασταρδής, «έφυγε» από την ζωή την Κυριακή σε ηλικία 88 ετών. Ο Νίκος Βασταρδής νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο ύστερα από ατύχημα που είχε πριν κάποιους μήνες.
Παρόλο που αντιμετώπιζε με υπομονή και αξιοπρέπεια την κατάσταση της υγείας του έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας σε πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο και την οικογενειά του, ιδιαίτερα την κόρη του, Άννα Ανδριανού.
Η ηθοποιός και σεναριογράφος με ιδιαίτερη συγκίνηση δήλωσε στην “Πρωινή Μελέτη” : "Ήθελα να πω δυο κουβέντες για αυτόν που ίσως ο περισσότερος κόσμος δεν γνώριζε. Έζησα έναν εξαιρετικό άνθρωπο με πάθος για τη ζωή και καρδιά μικρού παιδιού. Ήταν ο πατέρας μου, το καλύτερό μου φιλαράκι, ο αδερφός μου...Θα μου λείψουν πάρα πολλές χαρούμενες στιγμές... τα άπειρα ραντεβού που κάναμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, οι πλάκες μας και πάνω απ' όλα η αγάπη του".

Σεισμός 7,9 Ρίχτερ στο Μεξικό

Ο σεισμός έγινε κοντά στην πόλη Ακαπούλκο του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα ή ζημιές. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο κόσμος βγήκε στους δρόμους ενώ η δόνηση συγκλόνισε και την πόλη του Μεξικού.

Ανδρέας Λυκουρέντζος : Τέλος οι μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις για τη ΝΔ

Η κοινωνία βράζει κατά των πολιτικών γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία «μαγειρεύει» πριν... «πεινάσει». Ενόψει της προεκλογικής περιόδου, στη Συγγρού έχει ξεκινήσει για τα καλά ο σχεδιασμός. Που εκτός των άλλων προβλέπει ότι δε θα γίνουν μεγάλες, ανοιχτές συγκεντρώσεις.
Το επιβεβαίωσε ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Στη ΝΔ σχεδιάζουμε την εκλογική μας εκστρατεία στο "πνεύμα", μικρές συγκεντρώσεις, μεγαλύτερη επικοινωνία με τους πολίτες με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα και να αποκρούσουμε τις όποιες ακραίες συμπεριφορές, που, ενδεχομένως, σχεδιάζονται από ορισμένους κύκλους να εκδηλωθούν, να ναρκοθετήσουν την ομαλή πορεία της χώρας προς τις εκλογές».
«Έχουμε σοβαρές ενδείξεις ότι στη σκέψη ορισμένων πολιτικών παραγόντων επικρατούν τέτοιες αντιλήψεις για ακραίες συμπεριφορές», πρόσθεσε.
Κατηγόρησε για λαϊκισμό πρώην στελέχη της ΝΔ, αλλά και την Αριστερά. «Ο λαϊκισμός δεν έχει τη διάκριση από πού προέρχεται. Είναι λαϊκισμός. Εκείνοι που έχουν τις εύκολες και μαγικές λύσεις, ανήκουν στο σύνολο του πολιτικού φάσματος της χώρας. Δεν με εντυπωσιάζει αυτό, διότι κι αυτοί, που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ κι αυτοί που ανήκουν στην Αριστερά, ταυτίζονται».

Δεν αλλάζουν οι εκλογικές περιφέρειες - Πριμ 50 εδρών στο πρώτο κόμμα - 37% για αυτοδυναμία!

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών,  προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα το   Π.Δ του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο δεν αλλάζουν οι εκλογές περιφέρειες της χώρας.
 Ανακοινώνονται άμεσα εκλογές με πριμ 50 εδρών στο πρώτο κόμμα,  37% για αυτοδυναμία και  ίδιες εκλογικές περιφέρειες σύμφωνα με το Π.Δ του ΥΠ.ΕΣΣύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, οι εκλογικές περιφέρειες παραμένουν όπως έχουν σε κάθε και δεν αλλάζουν σύμφωνα  με τα νέα διοικητικά όρια των δήμων και περιφερειών που προέκυψαν από τον «Καλλικράτη»,  με εξαίρεση  τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης που και πάλι δεν αλλάζει τίποτε αλλά παραμένει η ισχύουσα διάσπαση:
Ο νομός Αττικής χωρίζεται σε πέντε εκλογικές περιφέρειες (Α΄ και Β' Αθηνών, Α' και Β΄ Πειραιώς και Αττικής) και ο νομός Θεσσαλονίκης χωρίζεται στην  Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης.
Οι εκλογές θα διενεργηθούν για πρώτη φορά με τον εκλογικό νόμο  του πρώην υπουργού Εσωτερικών   Προκόπη Παυλόπουλου , σύμφωνα με τον οποίο πριμοδοτείται αντί για 40 που ίσχυε μέχρι τώρα, με 50 έδρες  το πρώτο σε ψήφους κόμμα, ενώ για τα υπόλοιπα κόμματα ισχύει η απλή αναλογική στην κατανομή των εδρών, με βάση τους ψήφους που λαμβάνουν τα κόμματα στο σύνολο της επικράτειας.
Για να σχηματίσει το πρώτο σε ψήφους κόμμα αυτοδύναμη κυβέρνηση θα πρέπει να συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 36% και εάν ισχύσει η είσοδος πολλών κομμάτων, αυτό αποβαίνει σε βάρος του πρώτου κόμματος που χρειάζεται τουλάχιστον 37% για αυτοδυναμία.
Ισχύει  το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο

eklogika.gr

Έρχονται περικοπές μέχρι και 30% στο εφάπαξ στο πλαίσιο του νέου μνημονίου

Χωρίς τέλος μοιάζουν να είναι ο περικοπές που προκύπτον από το νέο μνημόνιο, στο στόχαστρο του οποίου εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις, είναι και οι εφάπαξ αποζημιώσεις στο δημόσιο, τη ΔΕΗ, τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες, τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Έρχονται περικοπές μέχρι και 30% στο εφάπαξ στο πλαίσιο του νέου μνημονίου - Δν υπάρχει πρόβλεψη για τέτοια ποσοστά είπε ο υπουργόςς Εργασίας, Γ. ΚουτρουμάνηςΤα εφάπαξ, αναμένεται βάσει του νέου μνημονίου να κοπούν σε ποσοστό που κυμαίνεται από 10% έως 30% και μάλιστα με διαδικασίες – εξπρές, καθώς το υπουργείο Εργασίας φέρεται να έχει ήδη αποστείλει επείγον έγγραφο προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ζητώντας οικονομικά και στατιστικά στοιχεία.
Ο επικεφαλής του υπουργείου, Γ. Κουτρουμάνης, μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», δεν διέψευσε το θέμα. Δήλωσε, όμως, ότι δεν υπάρχουν προβλέψεις για τέτοια ποσοστά περικοπών στο εφάπαξ αυτή τη στιγμή, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν κι άλλες επιλογές εκτός της περικοπής, όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Παράλληλα, σημείωσε ότι όλα θα αποφασιστούν μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών για τα Ταμεία, κάτι που αναμένεται στα τέλη του μήνα. Ο κ. Κουτρουμάνης, είπε ακόμη ότι πρόθεση του υπουργείου σε ό,τι έχει να κάνει με το ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, είναι να διατηρηθεί το εφάπαξ στο ύψος που βρίσκεται τώρα. Επίσης, διέψευσε ότι στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έχει τεθεί θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού. Ο κ. Κουτρουμάνης, είπε ακόμη ότι μέχρι και το τέλος του χρόνου δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και πως για τα επόμενα χρόνια, το ύψος των συντάξεων θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της ύφεσης.

Συμψηφισμός εφάπαξ με οφειλές από δάνεια;
Εν τω μεταξύ, με άλλες δηλώσεις που έκανε ο κ Κουτρουμάνης, είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να συμωηφιστεί το εφάπαξ με τις οφειλές από δάνεια σε τράπεζες. Μάλιστα, ο κ. Κουτρουμάνης είχε επαφές γι΄αυτό το θέμα με το Ταμείο Παρακαταθηκών και τις τράπεζες, ενώ σήμερα, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Βασίλη Ράπανο. Το μέτρο αυτό θα είναι προαιρετικό και ο υπουργός Εργασίας εκτιμά ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην εξασφάλιση μεγαλύτερης ρευστότητας για τα ασφαλιστικά ταμεία και επομένως ταχύτερης εξυπηρέτησης για τη λήψη εφάπαξ βοηθημάτων από τους δικαιούχους.
Ο κ. Κουτρουμάνης, είπε επίσης ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για μείωση του εφάπαξ και αυτό ισχύει για όλα τα Ταμεία. Σημείωσε, επίσης, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι υποχρεωμένα να ολοκληρώσουν τις μελέτες και αυτή την έννοια έχει και το τελευταίο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία, διευκρίνισε. Ο κ. Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι υπάρχει δυνατότητα επιλογών, έτσι ώστε να μην υπάρξουν μειώσεις και προσέθεσε ότι σε ορισμένα Ταμεία, όπου έχει ζητηθεί από τα ίδια, εξετάζεται η αύξηση της εισφοράς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα.

eklogika.gr

Ο Σαμαράς μπροστά στην Ιστορία

Η χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ουσιαστικά ένα εκκωφαντικό προσκλητήριο επαναδραστηριοποίησης, για όλα τα πολιτικά κύτταρα της Κεντροδεξιάς.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι οι εκλογές που έρχονται, δηλαδή το αποτέλεσμά τους, θα έχουν οριακή σημασία για το μέλλον του τόπου και τις γενιές που ακολουθούν. Έτσι, στρέφεται στη στελεχιακή δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας, ανθρώπους που έχουν αποδεδειγμένα αγκαλιάσει επί σειρά πολλών ετών συμπεριφορά παραταξιακής συνείδησης, και τους παρακινεί να δώσουν για άλλη μια φορά, μια δύσκολη μάχη.
Η πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά έτυχε ευρείας αποδοχής και συζήτησης μεταξύ των στελεχών, επειδή θύμισε ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει αυθεντικός campaigner, αλλά και βαθιά παραταξιακός.
Έδειξε ωστόσο και κάτι ακόμη, με μια αποστροφή της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά προς τους πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ότι ο εν αναμονή πρωθυπουργός, ηγέτης της Κεντροδεξιάς, γνωρίζει ότι τίθεται μπροστά στην Ιστορία. Και καλείται να σηκώσει ένα βάρος που δεν του αναλογεί, για να αποφύγει η Ελλάδα την καταστροφή, και να μπουν οι βάσεις ώστε το μέλλον που έρχεται να είναι καλύτερο.
«Γνωρίζω ότι δεν θα είμαι ο πρωθυπουργός της ευμάρειας, αλλά θα προσπαθήσω να έχει αυτή την ευκαιρία ο επόμενος πρωθυπουργός», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά. Που συμπυκνώνει πολιτικό ρεαλισμό, εθνική ευθύνη και βαθιά αίσθηση του καθήκοντος.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Γιάννης Μιχελάκης: Ο κ. Βενιζέλος άξιος συνεχιστής της πολιτικής, της νοοτροπίας και της προπαγάνδας Παπανδρέου

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας όσα είπε σήμερα ο κ. Ευ. Βενιζέλος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Ο κ. Βενιζέλος είναι, όχι μόνο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που ευθύνεται για όλες τις αδικίες και τα δεινά που περνά ο Τόπος, αλλά είναι και άξιος συνεχιστής της πολιτικής, της νοοτροπίας και της προπαγάνδας Παπανδρέου».

Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα : να διαμορφωθούν ενιαίοι κανόνες παροχών και αυστηρά κριτήρια ορισμού των δικαιούχων,των επιδοματικών παροχών

Η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας, κα Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απογραφή δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων:

«Η έστω και καθυστερημένη απογραφή των δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων επιβεβαιώνει, όχι μόνο τη διείσδυση της διαφθοράς και στον ευαίσθητό χώρο της κοινωνικής πρόνοιας, αλλά και τη στρεβλή λειτουργία του συστήματος κατανομής των επιδοματικών παροχών. 
Είναι, επομένως, απαραίτητο να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των ελέγχων των στοιχείων της Απογραφής, προκειμένου στο τέλος της διαδικασίας να διαμορφωθούν ενιαίοι κανόνες παροχών και αυστηρά κριτήρια ορισμού των δικαιούχων, έτσι ώστε οι διαθέσιμοι πόροι να κατευθύνονται σε εκείνους που τους έχουν πραγματικά ανάγκη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με Έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, το φτωχότερο 10% του πληθυσμού λαμβάνει το 6,6% των κοινωνικών επιδομάτων έναντι 7,4% που λαμβάνει το πλουσιότερο 10%. Και αυτό δείχνει ότι από μόνη της η απογραφή δεν αρκεί για να καταστήσει την επιδοματική πολιτική πιο δίκαιη και αποτελεσματική. 
Επίσης, το ποσό που θα εξοικονομηθεί - βάσει της απογραφής είναι 111 εκατ. ευρώ αλλά μπορεί να φθάσει σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας τα 230 εκατ. ευρώ - θα πρέπει να καλύψει την ανάγκη προστασίας ενός αυξανόμενου τμήματος του πληθυσμού, όπως οι φτωχοί και οι άστεγοι, πολλοί εκ των οποίων σήμερα βρίσκονται εκτός των τειχών κοινωνικής προστασίας
Πέραν δε της απαίτησης επιστροφής των επιδομάτων από μη δικαιούχους, όπως έχει εξαγγελθεί, θα πρέπει να επιβληθούν αυστηρότατες κυρώσεις και σε όσους γιατρούς  υπέγραφαν ψευδείς βεβαιώσεις αναπηρίας».

Δημήτρης Ζαφειριάδης : Η ανεργία που ξεπερνά το 1.000.000 ανθρώπους και απειλεί ακόμα περισσότερους

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):
 «Η έλλειψη εμπιστοσύνης που πλήττει την ελληνική οικονομία και κοινωνία, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και η ανεργία που ξεπερνά το 1.000.000 ανθρώπους και απειλεί ακόμα περισσότερους, δεν θα αντιμετωπισθούν ούτε με τις λογικές περί διαγραφής ευθυνών και νέας αρχής που παρουσιάζει ο κ. Βενιζέλος ούτε όμως με τα όνειρα θερινής νυκτός περί αυτοδυναμίας που κάνει ο κ. Σαμαράς. Λύσεις θα υπάρξουν αν προχωρήσουν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, οι αποκρατικοποιήσεις που συνεχώς αναβάλλονται και οι δομικές αλλαγές στο κράτος και το πολιτικό σύστημα. Στόχος πρέπει να είναι η ενεργοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας».

Συμμαχία αυθεντικά μεταρρυθμιστικών δυνάμεων για να αλλάξει το αναπτυξιακόκαι κοινωνικό μας πρότυπο 

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Η αδυναμία της συγκυβέρνησης να διαπραγματευτεί και να πείσει, για την πρόθεσή της να μειώσει δραστικά το κράτος και την παρέμβασή του στην οικονομία, είχε ολέθρια αποτελέσματα στο εισόδημα των συνταξιούχων, των ευσυνείδητων δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Οι προβλέψεις για την επόμενη χρονιά σε ό,τι αφορά τους μισθούς είναι εφιαλτικές.  Και οι προβλέψεις αυτές δεν θα ανατραπούν αν δεν προκύψει μια συμμαχία αυθεντικά μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, που θα αλλάξουν το αναπτυξιακό και κοινωνικό μας πρόσωπο».

2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙ​ΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΦΕΝΕΟΥ" ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ



Το πολιτιστικό Βήμα Φενεού travel πάει...Εύβοια!
Να πάμε κάπου να ξεσκάσουμε, αρκετά προβλήματα έχουμε….»

Είναι γεγονός ότι κατοικούμε σε μια χώρα γεμάτη ομορφιές. Είναι ανάγκη λοιπόν να δημιουργούμε ευκαιρίες, για επισκέψεις σε τόπους μακριά από τον τόπο διαμονής μας. Οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και μοναστηριακούς χώρους, που είναι παγκοσμίως γνωστοί, είναι αδικαιολόγητο να είναι άγνωστοι  σε μας τους Έλληνες. Με αυτές τις σκέψεις η εφημερίδα του Φενεού «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ», διοργανώνει, Διήμερη περιηγητική, ψυχαγωγική, θρησκευτική και επιμορφωτική  εκδρομή.

1η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΝΕΟΣ – ΑΘΗΝΑ – ΑΡΚΙΤΣΑ - ΑΙΔΗΨΟΣ
Αναχώρηση από το Φενεό το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 06:00π.μ. στη συνέχεια  συγκέντρωση των μελών από το Κιάτο-Βραχάτι-Κόρινθο και από την Αθήνα. Στη συνέχεια και μετά από μια στάση για καφέ, άφιξη στην Αρκίτσα. Με το καραβάκι θα περάσουμε στην Αιδηψό, τη φημισμένη από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη, η οποία λόγω της ευεργετικής δράσης των ιαματικών της πηγών, υπήρξε σημαντικό θέρετρο από την αρχαιότητα. Κατά τα ρωμαϊκά χρόνια, την επισκεπτόταν ο στρατηγός Σύλλας. Βρίσκοντας ανακούφιση σε κάποια πάθηση που τον ταλαιπωρούσε, ευεργέτησε την πόλη χτίζοντας εκεί θέρμες, των οποίων τα ερείπια σώζονται δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.
Δείγματα της μεγάλης ακμής της πόλης αποτελούν τα εξαιρετικά κτήρια που θα δείτε να διατηρούνται μέχρι σήμερα στον παραλιακό δρόμο της Αιδηψού.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΙΔΗΨΟΣ – ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ – ΧΑΛΚΙΔΑ - ΦΕΝΕΟΣ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις Ροβιές και επίσκεψη στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ του Γέροντα, μεταβυζαντινό, σε πευκόφυτη περιοχή, δίπλα σε ρεματιά, με πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Ιδρύθηκε τον 18ο αι. από τον Όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Το καθολικό δεν έχει αγιογραφίες, έχουν καταστραφεί.
Στη συνέχεια αναχώρηση για το Προκόπι, προκειμένου να επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου, ο οποίος πέθανε το 1730. Το έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας μετά την καταστροφή (1922). Η ανακήρυξή του σε Άγιο έγινε το 1962.
Μετά το φαγητό αναχώρηση για τη Χαλκίδα, της οποίας σίγουρα το σήμα κατατεθέν είναι η νέα καλωδιωτή γέφυρά της, η κατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε το 1993.
Παραμονή για καφεδάκι και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (σε δίκλινο/τρίκλινο ):  75 €
Επιβάρυνση μονόκλινου: 25 €.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4*.
Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το δρομολόγιο ΑΡΚΙΤΣΑ – ΑΙΔΗΨΟΣ. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Οτιδήποτε αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης για συμμετοχή στην εκδρομή πρέπει να καταβάλλετε μέχρι 20 MAΡΤΙΟΥ 2012 στους  πιο κάτω τραπεζικούς λογαριασμούς,  ή μετρητά, το ποσό των 50,00 € . Τηλεφωνικές κρατήσεις οι οποίες δεν συνοδεύονται από καταβολή χρημάτων δεν δεσμεύουν την κράτηση θέσεως.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"

Σήμερα υπέγραψαν και επίσημα ενώθηκαν με τους "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" οι βουλευτές Χρήστος Ζώης, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Σπύρος Γαληνός, Τσαμπίκα Ιατρίδη.
Οι σχετικές δηλώσεις προσχώρησης υπογράφηκαν στην αίθουσα υποδοχής των πολιτών,στα κεντρικά γραφεία του κόμματος,μέσα σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα.
Παρόντες ο Πρόεδρος του  κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος και δεκάδες νέοι άνθρωποι που ήλθαν και εκείνοι να προσυπογράψουν την Ιδρυτική Διακήρυξη και να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής στα ψηφοδέλτια της νίκης για την απελευθέρωση της ΕΛΛΑΔΑΣ.
Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στους βουλευτές και στους νέους υποψήφιους,είπε:
"Και άλλοι έντιμοι με τη συνείδησή τους βουλευτές,ακολουθούν τον κοινό αγώνα που ξεκίνησαν όλοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ της πατρίδας.
Είναι και αυτοί οι συνάδελφοι-συναγωνιστές μας,έτοιμοι να παλέψουν για να σηκώσει η κεφάλι η ΕΛΛΑΔΑ μας από τις πολιτικές δυνάμεις που την οδήγησαν στο χειρότερο σκαλοπάτι από την εποχή της κατοχής.
Καλωσορίζω επίσης τους νέους υποψήφιους,με ιδιάιτερη ικανοποίηση και θαυμασμό για τη γενναία πατριωτική επιλογή τους,σε εποχές που οι μνημονιακές δυνάμεις προσπαθούν να υποτάξουν την ΕΛΛΑΔΑ μας".
Επίσης στους "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ανήκουν και οι Κώστας Μαρκόπουλος και Δημήτρης Σταμάτης

Ποινή στον Θανάση Γιαννακόπουλο μετά από καταγγελία του Ολυμπιακού

Με απαγόρευση εισόδου για ένα μήνα στα γήπεδα και 5.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος για τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ασφαλείας πριν τον τελικό κυπέλλου.
Ο Αθλητικός Δικαστής τιμώρησε τον Θανάση Γιαννακόπουλο μετά από καταγγελία που είχε κάνει η ΚΑΕ Ολυμπιακός για δυσφήμηση του αθλήματος.

Ο ισχυρός άντρας του Παναθηναϊκού είχε επιτεθεί με ύβρεις στον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού κυπέλλου μπάσκετ αλλά και στην κλήρωση των διαιτητών.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

1. Επιβάλλει στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για δυσφήμηση του αθλήματος, κατ' εφαρμογή του άρθρου 68 αριθμ. 3 Γ περ. δ του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος, που αφορά το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, πρόστιμο 5.000,00€, και
2. Επιβάλλει στον κ. Αθανάσιο Γιαννακόπουλο για δυσφήμηση του αθλήματος, απαγόρευση εισόδου σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους προσωρινά για ένα (1) μήνα από την έκδοση και ανακοίνωση της παρούσας απόφασης.

Συνελήφθη ένας 34χρονος ημεδαπός γιατί κατείχε ναρκωτικά στους Αγίους Θεοδώρους.Κατασχέθηκε μια (1) συσκευασία με -178- γραμμάρια κάνναβης.

 
Συνελήφθη, χθες (19-03-2012) το απόγευμα, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 34χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, βρήκαν στην κατοχή του 34χρονου και κατέσχεσαν, μία (1) συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -178- γραμμαρίων.
Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

ΔΕΥΑΞ - Εργασίες καθαρισμού εσωτερικά του δικτύου ύδρευσης, στην Τοπική Κοινότητα Μελισσίου

Ματαίωση υποδοχής δημοτών στο Δερβένι

Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Κλαδούχος σήμερα την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 δεν θα δεχτεί τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού 25ης Μαρτίου σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο

O Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ανακοινώνει το Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού της Εθνικής Επετείου για τις 23, 24 και 25 Μαρτίου 2012.
Θα πραγματοποιηθεί Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 της 23-03-2012 μέχρι ώρα 24:00 της 25-03-2012, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.
Την Παρασκευή 23 Μαρτίου θα γίνουν ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.
Το Σάββατο 24 Μαρτίου και ώρα 18:30 θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Μερτικεΐκων.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου
ώρα 07:00  Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.

ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ
ώρα 09:30
Συγκέντρωση Σχολείων Δερβενίου και Φιλαρμονικής με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό του «Αγίου Ιωάννου». ώρα 09:45 Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Φιλαρμονικής. ώρα 09:55 Είσοδος Αρχών & επισήμων
ώρα 10:00 
Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου» επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Τοπικό Συμβούλιο, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.Θα γίνει ομιλία για την 25η Μαρτίου από την Δασκάλα κα Δελή Νικολίτσα.
Μετά την δοξολογία : Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων
2. Ενός λεπτού σιγή
3. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική
4. Λήξη τελετής.

ώρα 11:00 Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η  Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
Η παρέλαση θα γίνει στην ΠΕΟ. Αθηνών – Πατρών από οδικής γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.
Θ Ε Σ Ε Ι Σ  Σ Τ Η Ν   Ε Ξ Ε Δ Ρ Α
Στη πρώτη σειρά ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δερβενίου και οι Δ/ντές των σχολείων, οι Ιερείς, η Ειρηνοδίκης, οι Εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας.
Ακολουθούν στις επόμενες σειρές οι Δημοτικοί, οι Τοπικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι ως και οι λοιποί επίσημοι.
Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος.
Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.
Για την τήρηση του προγράμματος ορίζεται η καθηγήτρια του Λυκείου κα Γκολφινοπούλου Χρυσούλα.
Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Καϊτσας Κωνσταντίνος. 

 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ  ΚΑΡΑΒΑΣ

ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
ώρα 09:30 Συγκέντρωση Σχολείων, Σ. Ελληνικού Οδηγισμού, και Σωματείων με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό του " Αγίου Βλασίου". ώρα 09:45 Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Σ. Ελληνικού Οδηγισμού, Σωματείων, Συλλόγων. ώρα 09:55 Είσοδος Αρχών & επισήμων
ώρα 10:00
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Υποδιευθύντρια του Β’ Γυμνασίου Ξυλοκάστρου κ. ΡΑΛΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.
Μετά την δοξολογία : Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων 2. Προσκλητήριο πεσόντων 3. Ενός λεπτού σιγή 4. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική 5. Λήξη τελετής.
Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό ‘‘Αγίου Βλασίου’’ επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης, θα ραίνει το Μνημείο με λουλούδια.
25-03-2012 ώρα 11:00
Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η  Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν

Η παρέλαση θα γίνει επί της Π. Τσαλδάρη από το Μνημείο των ΗΡΩΩΝ μέχρι την πλατεία Αγίου Βλασίου Αμέσως μετά την παρέλαση θαακολουθήσει πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τα Παιδικά Χορευτικά Τμήματα του Δήμου στην πλατεία Αγ  Βλασίου Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι Αιδεσιμότατοι Εφημέριοι .
Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κλπ το Αστυνομικό Τμήμα
Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι τουΔήμου κ.κ. Ιωάννης Φόρτης και Βασίλειος Παρίδης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧOΣ

Κώστας Κόλλιας: «Οι θριαμβευτικές δηλώσεις του κ. Βενιζέλου δεν ανταποκρίνονται στο αίσθημα των πολιτών»

Με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ από τον πρώην αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο δεν αλλάζει επί της ουσίας τίποτε στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον ούτε της παράταξής του ούτε της χώρας. Δεν αλλάζει τίποτα από όσα ο ίδιος έπραξε ως δεξί χέρι του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν αλλάζει τίποτα από τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο μέσος Έλληνας με δική του σύμπραξη. Και βεβαίως δεν αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο θα αξιολογηθεί ο ίδιος από τους πολίτες στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Σκοπίμως χρησιμοποιώ τη λέξη «ανάληψη» και όχι «ανάδειξη», διότι η διεξαγωγή εκλογών έχει νόημα και ουσία όταν υπάρχει επιλογή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλογές βεβαίως δεν υπήρχαν. Ο κ. Βενιζέλος διαγωνίστηκε μόνος του με μοναδικό αντίπαλο τους δυσαρεστημένους φίλους και μέλη της παράταξής του. Ο ίδιος κρίνει ότι θριάμβευσε, θεωρώντας το σχεδόν 100% των ψήφων που εξασφάλισε ως νίκη-ρεκόρ. Η πραγματικότητα είναι ότι στις εσωκομματικές εκλογές προσήλθαν μόνο όσοι ήθελαν να τον ψηφίσουν. Και ήταν τουλάχιστον 800.000 λιγότεροι από όσους προσήλθαν το 2004, όταν αναδείχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ.Παπανδρέου.
Ο κ. Βενιζέλος δεν βλέπει ότι η νίκη ανήκει στους δυσαρεστημένους και στην αποδοκιμασία. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού οι μνήμες από τον πρόσφατο πολιτικό βίο του κ. Βενιζέλου είναι νωπές. Ως αρχιτέκτονας της οικονομικής πολιτικής της δεύτερης περιόδου διακυβέρνησης Παπανδρέου, συνέχισε ακόμα πιο εντατικά στο μοτίβο του προκατόχου του. Με δακρύβρεχτες ομιλίες για τη σκληρότητα των νέων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου, έφερε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανάμεσά τους και του ΟΓΑ, επέβαλε το ειδικό τέλος στα ακίνητα, επέβαλε νέους φόρους.
Σε όλο αυτό το διάστημα δεν απολογήθηκε ποτέ για την αποτυχία της Κυβέρνησης την οποία υπηρετούσε. Κατά καιρούς κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, τους δημοσιογράφους, τους ακαδημαϊκούς, τους συνδικαλιστές, ακόμα και τους πολίτες, για την κατάντια της χώρας. Ποτέ δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, αντίθετα καλούσε τον ελληνικό λαό να υποστεί τα μέτρα αδιαμαρτύρητα. Ποτέ δεν εξήγησε ποιος φταίει που, παρά τις φοροεπιδρομές και τις περικοπές, η πολιτική της διετίας απέτυχε, η ανεργία καλπάζει, η ύφεση βαθαίνει. Ο κύριος Βενιζέλος θυμήθηκε τη «συγνώμη» λίγο πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Ίσως γιατί, λίγο πριν αναλάβει την ηγεσία της παράταξής του, θεώρησε ότι μία ανέξοδη «συγνώμη» προσδίδει αέρα αρχηγού.
Ο κύριος Βενιζέλος αρέσκεται σε βιαστικές εκδηλώσεις εντυπωσιασμού. Ίσως κάποιοι τον θυμούνται το 2007 στο Ζάππειο, μετά την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά να προκηρύσσει αιφνιδιαστικά στα κανάλια εσωκομματικές εκλογές. Τότε βιάστηκε να πανηγυρίσει την ανάδειξή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και διαψεύστηκε. Τώρα για μια ακόμη φορά βιάζεται να αυτοανακηρυχθεί θριαμβευτής και να λανσάρει συνθήματα. Όμως αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν συνάδουν με το αίσθημα των πολιτών, που ζητούν χειροπιαστή αλλαγή και βελτίωση στην καθημερινότητά τους. Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι δεν έχει πρόθεση να προσφέρει στους Έλληνες κάτι διαφορετικό από τον προκάτοχό του και για αυτό στις επερχόμενες εκλογές θα κριθεί, τόσο  ο ίδιος, όσο και η πολιτική που εκπροσωπεί.»