Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ισίδωρος Κούβελος: Περιμένω να αποκατασταθεί η αλήθεια και εύχομαι το πολιτικό σύστημα επιτέλους να κάνει το χρέος του , αντί να ρίχνει συνεχώς λάσπη ...

Ο Ισίδωρος Κούβελος προέβη στην παρακάτω δήλωση:
 Επί 37συναπτά έτη δραστηριοποιούμαι τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα στον χώρο της ναυτιλίας με αντικείμενο την πλοιοκτησία , την ναυλομεσιτία και την πρακτόρευση πλοίων.
Στον χώρο αυτό δεν έχει θέση η διαστρέβλωση, το ψεύδος και η λασπολογία αλλά απεναντίας επικρατεί η διαφάνεια και η εντιμότητα στις συναλλαγές .
Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα δεν περίμενα ποτέ για μια καθαρά επιχειρηματική μου κίνηση να υπάρξει τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς.
Συγκεκριμένα :
1)Τα χρήματα του εμβάσματος είναι προϊόν ναυτιλιακού συναλλάγματος σε δολλάρια Η.Π.Α.και όχι σε ευρώ, δηλωμένα νομίμως στο πόθεν έσχες μου και αποκτηθέντα από την δραστηριότητα μου στην πλοιοκτησία.
2)Το ποσό αυτό ήταν ένα μέρος μόνο των χρημάτων τα οποία επενδύω σε χρηματιστηριακούς τίτλους σε χρηματιστήρια των Η.Π.Α. σε δολλάρια Η.Π.Α. και είναι βεβαίως δηλωμένο στον πόθεν έσχες μου .
3)Το ποσό αυτό προέρχεται από ρευστοποίηση μέρους των χρηματιστηριακών μου επενδύσεων και προοριζόταν για νέα επένδυση στο χώρο της ναυτιλίας, μεταφέρθηκε δε με νόμιμες διαδικασίες από τον θεματοφύλακα σε ελληνική τράπεζα και εν συνεχεία στην τράπεζα μου στο Λονδίνο. 
4)Ενδεικτικό της άγνοιας και της σκοπιμότητας είναι ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν περίεργους συνειρμούς σχετικά με την νέα επένδυση που αφορά αγορά ποσοστού επί καινούργιου πλοίου. Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση-εγγύηση προκειμένου να συνεχιστούν οι από πλευράς μου διαδικασίες για την ολοκλήρωση αυτής της  αγοράς.  
Συνεπώς, μια καθαρά επιχειρηματική ναυτιλιακή μου πράξη που έγινε με πλήρη διαφάνεια και με όλους τους προβλεπόμενους επιχειρηματικούς κανόνες χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να θιγεί η προσωπική και πολιτική υπόληψη της συζύγου μου . 
Ως επιχειρηματίας στην ναυτιλία και πολίτης αυτού του τόπου που δηλώνω τα έσοδα μου μέχρι το τελευταίο δολλάριο ή ευρώ, ως επαγγελματίας που τόσα χρόνια έχω στηρίξει την χώρα μου με όλους τους τρόπους, περιμένω να αποκατασταθεί η αλήθεια και εύχομαι το πολιτικό σύστημα επιτέλους να κάνει το χρέος του δίνοντας στους Έλληνες πληροφορίες ακριβείς και ελεγμένες , αντί να ρίχνει συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καλύψει τα δικά του ατοπήματα. 

Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης: Η Αυτεπιστασία δεν «περνά» από τα ΚΕΠ

Εκτός αυτεπιστασίας και διαδικασίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ανέργων για το πρόγραμμα εκτέλεσης δημοτικών έργων με αυτεπιστασία μέσω του ΟΑΕΔ αφήνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), με εγκύκλιο την οποία υπογράφει η γενική γραμματέας Ευσταθία Μπεργελέ, με ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου και θέμα «Αιτήσεις για πρόσληψη προσωπικού».
Η εγκύκλιος απευθύνεται σε όλους τους δήμους της χώρας, τα ΚΕΠ και τον ΟΑΕΔ, και όπως αναφέρεται «τα ΚΕΠ δεν έχουν αρμοδιότητα να αναλάβουν τη συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή των εν λόγω αιτήσεων οι οποίες αφορούν σε διαδικασίες επιλογής προσωπικού ή ανακήρυξης αναδόχων σε διαγωνισμούς προμηθειών ή έργων του ΟΑΕΔ, και για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι δήμοι για τις περαιτέρω ενέργειές τους, ώστε να μη παραπέμπονται οι πολίτες σε αυτά, για τη διαδικασία αυτή, την οποία δε δύνανται να διεκπεραιώσουν».
Ο δήμαρχος Βόλβης
Αντιδρώντας στην εγκύκλιο αυτή, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας όπως και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επιστολή του δημάρχου Βόλβης.

aftodioikisi.gr

Σε «επιλεκτική χρεοκοπία» η Ελλάδα, με πρόθεση να μη θορυβηθούν οι καταθέτες...

Σε «επιλεκτική χρεοκοπία» η Ελλάδα, αλλά με ήπια παρουσίαση και στόχο να μη θορυβηθούν οι έλληνες τραπεζικοί καταθέτες...

Σε προσωρινή, «επιλεκτική» ή «περιορισμένη  χρεοκοπία» της Ελλάδας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , όπως και η ελληνική κυβέρνηση την αποδέχθηκαν, την χαρακτήρισαν  ως αναμενόμενο γεγονός και την αντιμετώπισαν επικοινωνιακά όσο γίνεται πιο «χαμηλά», προκειμένου να μη θορυβηθούν οι καταθέτες!
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι δεν θα αποδέχεται προσωρινά τα ομόλογα που εκδόθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο ή είναι εγγυημένα απ' αυτό, ως εγγύηση   για τις πράξεις νομισματικής πολιτικής , δηλαδή δάνεια προς τις ελληνικές τράπεζες.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών δεν κάνει κάν λόγο για ελεγχόμενη χρεοκοπία, τονίζοντας ότι δεν θα επηρεάσει τη ρευστότητα των τραπεζών στην Ελλάδα . αναφέρει χαρακτηριστικά:

Οι παπανδρεϊκοί στηρίζουν Παπουτσή

Πίσω από την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή φαίνεται ότι θα στοιχηθεί η πολιτικά ορφανή αλλά εσωκομματικά πανίσχυρη παπανδρεϊκή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, στη μάχη της διαδοχής, απέναντι στο δίδυμο του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συνομιλεί με άνεση με μια σειρά από κορυφαία αλλά και μεσαία στελέχη του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, είναι εκείνος που συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή γύρω του όσους αντιτίθενται στις πολιτικές του Μνημονίου.
Στελέχη και ψηφοφόρους, που προσανατολίζονταν είτε στη λύση της αποχής από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, είτε στη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη.
Ο Χρήστος Παπουτσής προσδοκά ακόμη ότι πίσω από την προεδρική υποψηφιότητά του θα στοιχηθούν βουλευτές και στελέχη του λεγόμενου κοινωνικού ΠΑΣΟΚ, που διεγράφησαν από τον Γιώργο Παπανδρέου από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επειδή ψήφισαν κατά του Μνημονίου ΙΙ, στην πρόσφατη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.
Το κεντρικό πολιτικό επιχείρημα με το οποίο θα επιδιώξει να φράξει το δρόμο του Ευάγγελου Βενιζέλου προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα είναι η διακριτή διαφοροποίησή του από τις πολιτικές του Μνημονίου, ώστε να δείξει και τη διαφορά του από τον σημερινό Υπουργό Οικονομικών.
Ένα Μνημόνιο το οποίο εξελίχτηκε σε πολιτική γάγγραινα για το ΠΑΣΟΚ, αποξενώνοντάς το πλήρως από κοινωνικά στρώματα που το στήριζαν επί σειρά πολλών ετών, δίνοντάς του το προβάδισμα στην πολιτική ηγεμονία, σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / statesmen.gr

Με παρέμβαση Τατούλη συντάσσεται η τροπολογία Fast Track των Περιφερειών

Μέχρι την Δευτέρα 5 Μαρτίου Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανέλαβε να υποβάλει την τροπολογία για τη δημιουργία νομικού πλαισίου για Περιφερειακό Fast Track, στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη, μετά την παρέμβαση του στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου οι Περιφερειάρχες της χώρας με την ηγεσία του Υπουργείου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αναζήτηση πόρων του ΕΣΠΑ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε ακόμα από την ηγεσία του Υπουργείου να εξεταστεί η παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του ΤΕΜΠΕ, ενώ έριξε ευθύνες στις τράπεζες για τον τρόπο λειτουργίας τους που εξοντώνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Πέτρος Τατούλης στην βαθιά πολιτική του παρέμβαση έθεσε ως το πολιτικό διακύβευμα του πολέμου στον όποιο βρίσκεται η χώρα την προστασία τη κοινωνικής συνοχής και την μέριμνα εξεύρεσης εργαλείων που θα σταματήσουν την αύξησης της ανεργίας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε την δυναμική των Περιφερειών ως την μόνη ελπίδα για την χώρα να βγει από την κρίση με την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας βασισμένη στην εμπειρία και την ευελιξία εν μέσω πολέμου.
Ο Πέτρος Τατούλης που έκανε αναφορά στην αύξηση των εξαγωγών στην Πελοπόννησο υπογράμμισε ότι αυτό έγινε με πολιτικές αποφάσεις τονίζοντας ωστόσο ότι  επενδύσεις χωρίς υποδομές δεν πρόκειται να υπάρξουν ώστε να αλλάξει η δυναμική της οικονομίας.

Καλάβρυτα: Πρωτάθλημα σκι Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας


Ο Δήμος Καλαβρύτων και η δημοτική του επιχείρηση, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων φιλοξενούν και συνδιοργανώνουν το Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, έτους 2012, που θα γίνει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012.
Το αναγνωρισμένο αυτό πρωτάθλημα, το οποίο έχει να διεξαχθεί από το έτος 2008, διεξάγεται, πάλι, εφέτος, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, από αντιπροσωπευτικές ομάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος, στις οποίες συμμετέχουν καταξιωμένοι αθλητές, χιονοδρόμοι, μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας, με εξαιρετικές διακρίσεις στη χιονοδρομία, τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο όπως η Σοφία Ράλλη, ο Βασίλης Ζηλάκης, ο Σπύρος Ανδριόπουλος και πολλοί άλλοι.
Το πρωτάθλημα – οι αγώνες χιονοδρομίας αυτοί διοργανώνονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με την αμέριστη συνδρομή, υποστήριξη και συνδιοργάνωση, του Δήμου Καλαβρύτων και του Χιονοδρομικού του Κέντρου καθώς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας.
Σήμερα, Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαβρύτων στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο εκπρόσωπος της Α.Δ. Αχαΐας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Φανός, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμος Α’ κ. Διονύσιος Γεωργακόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΑΣΑΕΔ Πλωτάρχης κ. Γεώργιος Μαργιωλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων κ. Ευθύμιος Βαζαίος, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος κ. Κώστας Δελημάρης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων κ. Βασίλης Αλεξόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Τσάμης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων και βοηθός Δημάρχου κ. Ευθύμιος Τζόβολος, στην οποία συζητήθηκαν οργανωτικά και υποστηρικτικά ζητήματα του πρωταθλήματος και οριστικοποιήθηκε του πρόγραμμα του, το οποίο έχει ως εξής:

Ο Σαμαράς ετοιμάζεται για Κίνα

Μετά τη Ρωσία και το Ισραήλ, δυο εξαιρετικά σημαντικές και κρίσιμες διεθνείς επισκέψεις του Αντώνη Σαμαρά, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, και την αποτελεσματικότερη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, πέρα και έξω από τα ασφυκτικά και στενά πλαίσια του Μνημονίου ΙΙ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό διεθνές ταξίδι, αυτή τη φορά στην Κίνα.
Η Κίνα, όπως και η Ρωσία ήταν οι δυο χώρες οι οποίες προσφέρθηκαν να στηρίξουν οικονομικά την Ελλάδα, στις αρχές του 2010, τότε που οι αγορές γύρισαν την πλάτη τους στην Αθήνα, λόγω των δηλώσεων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού».
Σήμερα, σχεδόν δυο χρόνια μετά τη «βίαιη» προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας, δηλαδή κυρίως στα αποθεματικά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση στρέφεται στη Ρωσία και την Κίνα, δυο μεγάλες χώρες οι οικονομίες των οποίων κατάφεραν να αντέξουν στις ισχυρές, σύνθετες και πολυεπίπεδες πιέσεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Ο Αντώνης Σαμαράς σπεύδει να κερδίσει εγκαίρως χώρο για την Ελλάδα, στο νέο διεθνές περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται, εν αναμονή και της επιστροφής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην ηγεσία της Ρωσίας.
Στέλνει δε ισχυρό μήνυμα εξωστρέφειας και αξιοποίησης των δυνατοτήτων που έχει η χώρα, απέναντι στον μονόδρομο του Μνημονίου, στον οποίο καταδίκασαν την Ελλάδα οι χειρισμοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές του 2009.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Τριστέτσα και σε φυτώριο εσπεριδοειδών στην Κορινθία

Ένα νέο στοιχείο προέκυψε στην ήδη άσχημη κατάσταση, αναφορικά με την  παρουσία του καταστρεπτικού ιού της τριστέτσας των εσπεριδοειδών στην Πελοπόννησο, ο οποίος όπως είναι γνωστό, καταστρέφει τα δένδρα.
Δυστυχώς, η κατάσταση   δεν είναι καλή, δεν είναι καθόλου καλή, τόσο για ορισμένες περιοχές της Αργολίδας όσο και για άλλες περιοχές της χώρας που καλλιεργούν εσπεριδοειδή.
Έτσι, μετά τον εντοπισμό της τριστέτσας σε φυτώριο της Λακωνίας, (αριθ. Δελτίου Τύπου 8616/25-7-2011),    ένα νέο δεδομένο ήρθε να προστεθεί στην όλη κακή κατάσταση, σύμφωνα με το με αριθ. 17005/23-12-2011 Δελτίο Τύπου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Κορινθίας, αφού εντοπίσθηκε τριστέτσα σε φυτώριο παραγωγής εσπεριδοειδών στην Κορινθία.
Το νέο αυτό δεδομένο είναι σημαντικό, επειδή η  περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία,  έχει μεγάλο αριθμό  φυτωρίων, τα οποία  τροφοδοτούν την Αργολίδα με μεγάλες ποσότητες δενδρυλλίων, χρόνια τώρα  και για το λόγο αυτό τα πράγματα είναι ακόμη πιο επικίνδυνα.

ΓΕΝΝΑΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ 442 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!

 
Του Λάκη  Γιαννιδάκη / sfedona.gr
Λάκης Γιαννιδάκης
Διαβάστε το σχετικό πανηγυρικό μήνυμα από την “Πλατεία Κιάτου”

Η «ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΑΤΟΥ» ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ !


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΜΕ ΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την Τρίτη, στις 21-02-2012, συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου το αίτημα (442) κατοίκων του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής, με τη νομική υποστήριξη του δικηγόρου Αθηνών, κ. Γιώργου Παπάρα, την κινητοποίηση των ανθρώπων της «Πλατείας Κιάτου» και την συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου και γενικά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, για την έκδοση Προσωρινής Διαταγής για τη μη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν επιθυμούσαν ή δε μπορούσαν να πληρώσουν το χαράτσι (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), που συμπεριλαμβάνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Την Παρασκευή  στις 24-02-2012, η Πρόεδρος  του Δικαστηρίου, κα Κιούση Κωνσταντίνα,  εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή, η οποία απαγορεύει τη διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ στις κατοικίες των Αιτούντων, προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης στις 23-04-2012, χωρίς να ληφθούν υπ’ όψη οικονομικά ή άλλα κριτήρια, για κάθε έναν από τους Αιτούντες.
Η παραπάνω Δικαστής απέδειξε ότι είναι εξοπλισμένη με την εξουσία της ελεύθερης κρίσης εφαρμόζοντας ένα δικαιοκρατικό δίκαιο και μάλιστα όταν κινδυνεύει να υποβιβαστεί το επίπεδο διαβίωσης του ανθρώπου κάτω των ορίων του στοιχειωδώς ανεκτού και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια του ατόμου.
Η παραπάνω  επιτυχία είναι μια ξεχωριστή νίκη μετά από την έντονη δράση των μελών της «Πλατείας Κιάτου», την συμπαράσταση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και γενικότερα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας καθώς και του δικηγόρου στον Άρειο Πάγο και στο Σ.τ.Ε. κ. Γιώργου Παπάρα, (τηλ.: σταθ. 210 3832556, κιν. 6932 424 322) (η 3η κατά σειρά επιτυχίας σε πανελλήνιο επίπεδο του παραπάνω αναφερόμενου δικηγόρου μετά τις 2 προηγούμενες αποφάσεις που αφορούσαν εκατοντάδες κατοίκους του Δήμου Πετρούπολης Αττικής με τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής).
Με αφορμή το γεγονός αυτό θέλουμε να συγχαρούμε κάθε συμπολίτη μας, που ύψωσε το ανάστημά του ενάντια στην αντισυνταγματική, όπως τη βλέπουμε εμείς και όπως μένει να επιβεβαιωθεί από το Σ.τ.Ε., απόφαση επιβολής «χαρατσιών» στα σπίτια μας που με αίμα και ιδρώτα χτίσαμε.
Αυτό δεν είναι το τέλος της διαδρομής, αλλά η αρχή ενός αγώνα εναντίον του ξεπουλήματος της πατρίδας μας και της υποταγής μας στους τοκογλύφους δανειστές μας!
«ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΑΤΟΥ».

Πολλές φορές θέλει καρδιά και γενναιότητα από τους δικαστές μας για να αντισταθούν και αυτοί σε αποφάσεις της Κεντρικής Εξουσίας οι οποίες στρέφονται ευθέως με τον πλέον αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό τρόπο εναντίον των πολιτών.
Αυτό έπραξε την περασμένη Παρασκευή και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Κορίνθου , κα Κιούση Κωνσταντίνα, η οποία εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή-μετά την προσφυγή 442 κατοίκων του δήμου Σικυωνίων- που απαγορεύει τη διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ στις κατοικίες των Αιτούντων, προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης στις 23-04-2012, χωρίς να ληφθούν υπόψη οικονομικά ή άλλα κριτήρια, για κάθε έναν από τους Αιτούντες!

Στις 21 Μαρτίου οι πρώτοι ημιτελικοί του κυπέλλου Ελλάδος

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε τη μέρα και τις ώρες διεξαγωγής των δύο πρώτων αγώνων της ημιτελική φάσης του κυπέλλου Ελλάδος.

Η ανακοίνωση:

Από την Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ ανακοινώνεται το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, περιόδου 2011-2012:
 
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΗΜ/ΝΙΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
21/3/2012
Δημ. Περιστερίου
16:30
Ατρόμητος Αθηνών
Αστέρας Τρίπολης
21/3/2012
«Γ. Καραϊσκάκης»
19:30
Ολυμπιακός
ΟΦΗ
 
Η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων ρεβάνς της ημιτελικής φάσης είναι η Τετάρτη 4 Απριλίου 2012. Σημειώνεται ότι ο αγώνας ΟΦΗ-Ολυμπιακός δεν θα διεξαχθεί στις 4/4/2012, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις στο Europa League.

Ο σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη ήταν ο "βουλευτής" που έβγαλε 1 εκατ. από τη χώρα! - Οργισμένη αντίδραση της Προέδρου της ΔΗΣΥ

Στην αρχή φάνηκε ως άλλη μια προσπάθεια συγκάλυψης από τις τόσες που έχουμε δει αλλά ποτέ δεν αποδείχθηκαν στον πολιτικό κόσμο.
Όμως, εδώ πλέον μιλάμε για εντελως διαφορετική τροπή στην υπόθεση του βουλευτή που τόσες μέρες μας έλεγαν ότι έχει βγάλει εκτός Ελλάδας 1 εκατομμύριο ευρώ σπιλώνοντας το όνομα του πολιτικού κόσμου!
Ο βουλευτής ήταν τελικά γυναίκα και αρχηγός κόμματος και ουδέποτε έβγαλε εκτός της χώρας η ίδια 1 εκατομμύριο ευρώ!
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη , οργισμένη σχολίασε τη διαρροή ότι ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος, είναι το πρόσωπο για το οποίο ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, είχε αναφέρει ότι κατέθεσε σε τράπεζα του εξωτερικού, τον Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ.
"Είναι απαράδεκτο, μία επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου για την αγορά πλοίου, να συνδέεται με την πολιτική μου δραστηριότητα και να υπάρχει αυτή η σπίλωση", είπε η κα Μπακογιάννη και έκανε επίσης λόγο για «φιάσκο, που μπορεί να έγινε εσκεμμένα» για να βλάψουν την ίδια.
«Πριν από μισή ώρα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Αργύρη, ο οποίος με ρώτησε για ένα έμβασμα του συζύγου μου στο Λονδίνο στις 3 Μαρτίου. Το έμβασμα αυτό, το οποίο προέρχεται από μετοχές οι οποίες υπήρχαν στην Αμερική, οι οποίες ρευστοποιήθηκαν και πέρασαν μέσω τραπέζης στην Ελλάδα, έφυγαν για αγορά πλοίου στο Λονδίνο», διευκρίνισε.
«Μια απίστευτη φαρσοκωμωδια την οποία κι εγώ πίστεψα, μεταβλήθηκε σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα του άνδρα μου η οποία είναι καταγεγραμμένη στο πόθεν έσχες του», πρόσθεσε.
Εξέφρασε τέλος τη δυσφορία της για το γεγονός ότι σπιλώνεται «ένας ολόκληρος κόσμος» γιατί, όπως είπε, «κάποιοι έχουν σκοπό να κρύψουν αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους στη Ελβετία».
Επι τουλάχιστον 7 ημέρες όλη η Ελλάδα έψαχνε να βρει τον/ την βουλευτή που έβγαλε 1 εκατομμύριο ευρώ εκτός Ελλάδος εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Την αποκάλυψη δεν είχε κάνει κάποιος τυχαίος, ή ένας απλός πολίτης, αλλά ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης.
Και φτασαμε σήμερα,  από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής να μεταφέρεται στους δημοσιογράφους ότι έγινε λάθος! Και ότι δεν είναι βουλευτής που έβγαλε εκτός Ελλάδος το ενα εκατομμύριο ευρώ, αλλά ο/η σύζυγός του!

newsit.gr

O Αντώνης Σαμαράς αύριο στις Βρυξέλλες, γιά τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί αύριο, για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Μαρτίου  2012.

Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί του ΕΛΚ από 17 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μετέχουν επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπόι.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύουν, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Μουρμούρας, ο Εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας, βουλευτής κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας κ. Νότης Μηταράκης και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σταύρος Παπασταύρου.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τη συνάντησή του με τους προέδρους της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών κ.κ. Νικόλαο Γιαλλούρη και Ηλία Μαριόλα,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κρίση δεν μπορεί να είναι άλλοθι για περιορισμό της αναγκαίας στήριξης προς τα άτομα με αναπηρία.
Αντίθετα, επιβάλλεται να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για να εξασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια στους ανάπηρους συμπολίτες μας.
Με βάση τις αρχές αυτές στηρίζουμε τις αναγκαίες εξαιρέσεις από περικοπές και μειώσεις που αφορούν στο εισόδημα των τυφλών.
Οι δύο πρόεδροι τόνισαν ότι το κόστος της αναπηρίας είναι υψηλό και ανελαστικό. Γι’ αυτό και είναι δίκαιο να θεσμοθετούνται εξαιρέσεις, από περικοπές και μειώσεις που θα “σώζουν” τις προϋποθέσεις για ένα ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους τυφλούς συμπολίτες μας».

Ανδρέας Μητσόπουλος - Ο ερασιτεχνισμός των κατ' επάγγελμα πολιτικών

Η πολιτική ζωή του τόπου από το 1974 και μετά, παρουσιάζεται εξίσου ταραγμένη με την περίοδο 1949-1974. Το φακέλωμα της μιας πλευράς, αντικαταστάθηκε από την απαξία και την κατασυκοφάντηση της άλλης, πάντα μέσα στα πλαίσια που έθεσε η εθνική «συμφιλίωση» της Μεταπολίτευσης.
Την περίοδο που διανύουμε, δίπλα στα δεινά του παρελθόντος, ως προς το έλλειμμα δημοκρατίας, το οποίο δεν εξαλείφθηκε, ήλθαν να προστεθούν και άλλα. Η ανεργία αυξήθηκε, η εξωτερική πολιτική δεν βρίσκει διεξόδους, η εσωτερική ασφάλεια ομοιάζει με αυτήν της ζούγκλας, η καταλήστευση του δημοσίου χρήματος και η διαφθορά παρουσιάζουν παρατεταμένη ανθοφορία, ενώ η εθνική κυριαρχία ελαχιστοποιείται διαρκώς, λόγω της υποδούλωσης της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και την Τρόικα, εξαιτίας του ενδοτισμού του μνημονιακού δίδυμου ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ, το οποίο μετά από 2 χρόνια τυφλής υπακοής στον ξένο παράγοντα, έδεσε την Ελλάδα πισθάγκωνα και ανάγκασε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, μην έχοντας άλλη επιλογή, ερχόμενος σε βαθιά συνειδησιακή σύγκρουση.
Τα δεινά της Ελλάδος οφείλονται σε μεγάλο βαθμό, στις πολιτικές προσωπικότητες συγκεκριμένης εμβέλειας που ευρίσκονται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τους λεγόμενους «επαγγελματίες» της πολιτικής, που όμως κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δρουν ερασιτεχνικά. Δρουν ερασιτεχνικά όσον αφορά την εξεύρεση λύσεων στα δυσεπίλυτα προβλήματα του λαού. Αντιμετωπίζουν με φαυλότητα και νοοτροπία παιδικής χαράς, μείζονος σημασίας ζητήματα, θεωρώντας προφανώς ότι η εξάσκηση της πολιτικής έχει σχέση με το κυνήγι το ψάρεμα, το γήπεδο, τη νυκτερινή διασκέδαση.
Αν και ερασιτέχνες, δεν δείχνουν να αγαπούν το «χόμπυ» τους, την πολιτική. Επιδεικνύουν επαγγελματισμό, χρησιμοποιώντας σε μεγάλο ποσοστό θεμιτά και αθέμιτα μέσα, μόνο όταν πρόκειται για ενθυλάκωση μιζών και όταν προκηρύσσονται εκλογές, προκειμένου να διατηρήσουν το βόλεμα της βουλευτικής ή υπουργικής καρέκλας, ώστε να μην μας στερήσουν την αποκρουστική παρουσία τους. Αλοίμονο στους πολιτικούς που δεν ακολουθούν αυτή τη γραμμή, πηγαίνοντας κόντρα στα κελεύσματα της Νέας Τάξης. Το σύστημα τους περιμένει στη γωνία και συνήθως τους εξολοθρεύει.
Το φαινόμενο του ερασιτεχνισμού στην πολιτική, είναι προϊόν του γεγονότος, ότι η πλειονότητα αυτών των ανθρώπων δεν έχει δουλέψει ποτέ. Δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο, είναι υπηρέτες εξωγενών και αντεθνικών παραγόντων και γνωρίζουν ότι χάρη σε αυτήν την υποταγή τους, η πολιτική τους πορεία είναι προκαθορισμένη. Δεν έμαθαν ποτέ να διοικούνται, «γνωρίζουν» όμως να διοικούν και εξαιτίας του ότι τυγχάνουν στον ιδιωτικό τους βίο ανεπάγγελτοι, δεν δύνανται να διακρίνουν τη διαχωριστική γραμμή που ξεχωρίζει τον επαγγελματισμό από τον ερασιτεχνισμό.
Αυτό το μοντέλο πολιτικών νάνων που εξέθρεψε κατά γενική ομολογία το σύστημα ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον κουραστικό και απηρχαιωμένο. Ο λαός αναζητά πολιτικούς με αποφασιστικότητα, διορατικότητα, πολιτική οξυδέρκεια, όρεξη για δουλειά, που δεν έχουν δουλείες και αποπληρωμή προσωπικών και πολιτικών γραμματίων στη Νέα Τάξη, ανθρώπους της βιοπάλης, αποφασισμένους να υπερασπιστούν την Πατρίδα και τα ιδανικά τους. Θέλουμε πολιτικούς που θα αγκαλιάζουν τον πολιτικό τους ρόλο με αγάπη και πάθος και θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του λαού με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θέλουμε πολιτικούς με όραμα και όχι «δημοσίους υπαλλήλους» που η ενασχόλησή τους με την πολιτική θα στοχεύει στην καταπολέμηση της προσωπικής τους ανεργίας. Ο συνειδητοποιημένος πολιτικός πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του, ανά πάσα στιγμή εκτός πολιτικής, προσφέροντας στον πολίτη για όσο καιρό θα είναι ταγμένος να τον υπηρετεί. Μέσα στη σημερινή οικονομική δίνη που διαλύει τη χώρα, η αντικατάσταση του πολιτικού προσωπικού των ελληνικών κομμάτων, λόγω «αστοχίας υλικού», είναι υποχρεωτική.
Το ίδιο ασφαλώς πρέπει να συμβεί και στη Ν.Δ., στις περιπτώσεις που χρειάζεται και ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποδείξει ότι έχει τη βούληση να το πράξει. Είναι επιτακτική ανάγκη, η Ν.Δ., αν θέλει να έχει μακρά κυβερνητική διάρκεια, να πορευτεί ως κόμμα, στο δύσκολο δρόμο για την Ελλάδα, πολιτικά υγιής και απαγκιστρωμένη από βαρίδια του παρελθόντος που πρόδωσαν της αρχές και την ιστορία της Παράταξης, δίνοντας τη σκυτάλη σε νέα άφθαρτα πρόσωπα, που θα πληρούν τις προϋποθέσεις να φανούν χρήσιμα στον τόπο και θα έχουν τις ικανότητες να παράξουν έργο, επιτυγχάνοντας σ’ ένα άτυπο, πλην όμως ουσιαστικό τεστ που θα περιλαμβάνει ένα πλέγμα ιδεολογικο-πολιτικών, επαγγελματικών και ηθικών κριτηρίων.
Πρόσωπα τα οποία θα αποκτήσουν αξιώματα, όχι μόνο για την ικανοποίηση φιλοδοξιών, αλλά πρωτίστως για να συμβάλλουν όσο αυτό είναι εφικτό, στην αναδιοργάνωση της κοινωνίας, στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων του λαού, στην αναστήλωση της Εθνικής Υπερηφάνειας και στην Σωτηρία της Ελλάδας μας από τα βαρβαρικά ένστικτα των «εταίρων» μας. Μια Σωτηρία που θα επιτευχθεί αφενός μεν με τη διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όχι όμως με οποιοδήποτε κόστος, αφετέρου δε, με την σύναψη γεωπολιτικών συμμαχιών, με δυνάμεις που επιθυμούν να ταυτίσουν τα οικονομικογεωστρατηγικά τους σχέδια, με τα δικά μας συμφέροντα. Ήλθε επιτέλους η ώρα, να αλλάξει πρόσωπο και δομή η πολιτική και από «τέχνη» της μίζας, της αρπαχτής, της κωλοτούμπας, της φαυλότητας και του ραγιαδισμού, να μετατραπεί σε τέχνη για την υλοποίηση του ανέφικτου. Αρκεί να απομονωθούν οι δολοφόνοι του αυτονόητου και του εφικτού.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας   

Στα λευκά τα βόρεια προάστια - Κλειστά τα πάντα προς τον Αγ.Πέτρο - Νέα βουτιά του υδράργυρου αύριο

Ο χιονιάς έχει επιστρέψει για τα καλά και από χθες ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο... ψυγείο, με πολικές θερμοκρασίες, χιόνια, βροχές και θυελλώδεις ανέμους, που φτάνουν και τα 9 μποφόρ και κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Πειραιά και Λαυρίου.
Από το πρωί χιονίζει και στα βόρεια προάστια της Αθήνας και γι' αυτό αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα σχολεία σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, ενώ κλειστά θα μείνουν το 3ο, 4ο και 5ο δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Μελίσσα.
Προβλήματα υπάρχουν και στους δρόμους. Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω αλλά και από τα Βασιλικά κτήματα έως το Κατσιμίδι. Κλειστός είναι ο δρόμος στην Πεντέλη, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο.
Το... θέατρο του παραλόγου παίχτηκε στην έξοδο της Εθνικής, στον Άγιο Στέφανο, όπου δεκάδες οδηγοί έμειναν για ώρα ακινητοποιημένοι, γιατί κανείς δεν είχε... προνοήσει να ρίξει λίγο αλάτι στην Εθνική οδό!
Εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων στη βόρεια Ελλάδα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 οικισμούς στα Γρεβενά.
Νωρίς το πρωί της Τρίτης, το θρίλερ στο Καρπενήσι είχε αίσιο τέλος, καθώς τα συνεργεία της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους 16 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου.

O ΚΑΙΡΟΣ
Για τη σήμερα Τρίτη, στα ανατολικότερα ηπειρωτικά και το Αιγαίο τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά.
Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Βόρειοι άνεμοι 9 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: σχεδόν αίθριος και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο.
Ανεμοι: βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 και στο ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα με χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια και τα ορεινά και βροχή ή χιονόνερο στα νότια. Τα φαινόμενα πολύ γρήγορα θα γίνουν ασθενή και θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.
Ανεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα..
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη 29-02-2012 και Πέμπτη 01-03-2012Καιρός: στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις και κατά διαστήματα τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά - ημιορεινά αλλά και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Βαθμιαία την Πέμπτη και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα. Ση δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τις πρωινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, τοπικά ισχυρός την Τετάρτη.

Παρασκευή 02-03-2012 και Σάββατο 03-03-2012
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή σημαντική περαιτέρω άνοδο. Τις πρωινές ώρες όμως κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια, θα σημειωθεί παγετός.

newsit.gr

Αθώοι οι 16 κατηγορούμενοι για την αγορά μη δομημένων ομολόγων από ασφαλιστικά ταμεία - Την περίοδο 2001 έως 2007

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 16 κατηγορούμενοι στην πρώτη δίκη για αγορά μη δομημένων ομολόγων από ασφαλιστικά ταμεία, την περίοδο 2001 έως και 2007.
Η δίκη, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, αφορούσε την αγορά σταθερών ομολόγων από τις διοικήσεις έξι ασφαλιστικών ταμείων, με κατηγορούμενους στην υπόθεση έντεκα στελέχη διοικήσεων των επίμαχων ταμείων, καθώς και εκπροσώπους τεσσάρων χρηματιστηριακών εταιρειών που ενεπλάκησαν στις αγοραπωλησίες.
Η κατηγορία για τους έντεκα κρατικούς αξιωματούχους αφορούσε το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, ενώ οι εκπρόσωποι των χρηματιστηριακών λογοδότησαν για ηθική αυτουργία στην απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι αγοραπωλησίες των ομολόγων έγιναν με σημαντικές αποκλίσεις από τις τιμές της Ηλεκτρονικής Δευτερογενούς Αγοράς Τίτλων (ΗΔΑΤ) γεγονός που προκάλεσε ζημία στις περιουσίες των ταμείων.
Οι δικαστές, με απαλλακτική για τους κατηγορούμενους εισαγγελική πρόταση, έκριναν ότι οι τιμές ΗΔΑΤ κατά τη επίμαχη περίοδο δεν ήταν οι καλύτερες τιμές αγοράς και ότι οι Πρόεδροι των ταμείων ενήργησαν με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων, χωρίς να τους ασκηθεί οποιαδήποτε επιρροή από τους εκπροσώπους των χρηματιστηριακών εταιρειών .Επιπλέον το δικαστήριο έκρινε ότι οι διοικήσεις των ταμείων δεν είχαν θεσμοθετημένη υποχρέωση συναλλαγής μέσω ΗΔΑΤ ή σε τιμές ΗΔΑΤ.
Τα επίμαχα ταμεία είναι τα : Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Κοινής Διανομής Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, Ταμείο Σύνταξης και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Γεωργικών Οργανώσεων, Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων.
Οι εμπλεκόμενες χρηματιστηριακές εταιρίες στην υπόθεση είναι οι «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών», της οποίας οι εκπρόσωποι Γ. Αποστολίδης, Σ. Πρινιωτάκης και Θ. Πρινιωτάκης είναι βασικοί κατηγορούμενοι και στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, «ΑΡΤΙΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών», «ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών» και «ΤΡΩΥΛΟΣ Κυπριακή Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών».

Πηγή: kathimerini.gr - skai.gr

Κατσέλη και διαγραφένετες προχωρούν σε νεό κόμμα - Θέμα Καρχιμάκη θέτουν στο ΠΑΣΟΚ!

Η Λούκα Κατσέλη επιβεβαιώνει τις διεργασίες μεταξύ των διαγραφέντων, για τη δημιουργία κόμματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε “Προχωράμε με το Χάρη Καστανίδη και με άλλα στελέχη», τονίζοντας πως στόχος είναι να προκύψει μία κυβέρνηση της κεντροαριστεράς μετά τις εκλογές.
Η κ. Κατσέλη θεωρεί πως το Μνημόνιο- 2 θα αποσταθεροποιήσει και το πολιτικό σύστημα και δήλωσε σίγουρη ότι θα προκύψουν πολλά νέα κόμματα.
Τάχθηκε δε υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του νέου μνημονίου, διότι «το σημερινό μάς οδηγεί στα βράχια»

Θέμα Καρχιμάκη θέτουν στο ΠΑΣΟΚ!

Είναι άλλο ένα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο ΠΑΣΟΚ και αυτή την φορά έχει να κάνει με το αδιάβλητο της διαδικασίας εκλογής Προέδρου.

Μετά και την απόφαση του Χρήστου Παπουτσή να παραιτηθεί για να είναι υποψήφιος Πρόεδρος, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Σοφία Γιαννακά θέτει θέμα διαδικασίας.
Όπως τονίζει, η εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πλεον να συντονιστεί από τον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη αφού είναι σχεδόν συγγενείς με τον κ. Παπουτσή. (έχουν παντρευτεί 2 αδελφές)
Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ζήτημα χρόνου να αρχίσει να εκδηλώνεται πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών από βουλευτές και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ
newsit.gr

Σταύρος Δήμας: Ανοιχτό για την Ελλάδα το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Στ. Δήμας: Ανοιχτό για την Ελλάδα το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Έγγραφο για το ίδιο θέμα και από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου

Ανοιχτό παραμένει για την Ελλάδα το θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμος σε έγγραφό του το οποίο διαβιβάστηκε σήμερα, Τρίτη, στη Βουλή. Ο κ. Δήμας, στο έγγραφο, αναφέρει ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα αξιολογήσει με προσοχή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με τη διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας, υπό το φως της σταθερής και διαχρονικής θέσης ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, είχε καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, με την οποία ζητούσε διευκρινίσεις σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για το θέμα των αποζημιώσεων (για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ). Ωστόσο, το έγγραφο του κ. Δήμα, διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση παλαιότερης ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο, «ως προς το ευρύτερο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ως συνέπεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εκάστοτε συγκυρίες στις διμερείς και διεθνείς σχέσεις και συνεκτιμώντας τις νομικές, ανθρωπιστικές και άλλες παραμέτρους του ζητήματος, εγείρει τακτικά το θέμα στο πλαίσιο διμερών συναντήσεων μεταξύ ανωτάτων στελεχών των εκάστοτε κυβερνήσεων και υπηρεσιακών επαφών μεταξύ των αρμοδίων υπουργείων. Η εν προκειμένω εκκρεμότητα υφίσταται και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξή της» σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών και τονίζει ότι «η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεων της».
Ο κ. Δήμας επισημαίνει ακόμη ότι «το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στην απόφασή του από 3ης Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους σχετικά με τη διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας -στην οποία παρενέβη και η χώρα μας- διαπιστώνει ότι το γεγονός ότι ένα κράτος απολαύει ετεροδικίας ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων ενός άλλου κράτους, δεν επηρεάζει το ζήτημα της διεθνούς του ευθύνης και της συνακόλουθης υποχρέωσης του να παράσχει αποζημίωση».  

Έγγραφο για το θέμα και από τον Μ. Παπαϊωάννου
Έγγραφο για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων διαβιβάστηκε στη Βουλή και από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, προς απάντηση ερώτησης για το ενδεχόμενο παράστασης της ελληνικής κυβέρνησης στην εξέταση προδικαστικού ερωτήματος ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ετεροδικία της Γερμανίας σε υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου. 
Η ερώτηση, είχε κατατεθεί από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα και Βασίλη Μουλόπουλο, καθώς και από τους ανεξάρτητους βουλευτές Παναγιώτη Κουρουμπλή και Σοφία Σακοράφα. Η ερώτηση, αναφέρεται «στο προδικαστικό ερώτημα του ιταλικού δικαστηρίου της Brescia, το οποίο εκκρεμεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά στο ζήτημα της υποχρέωσης της Γερμανίας να καταβάλει αποζημιώσεις σε ανθρώπους των οποίων τα δικαιώματα παραβιάστηκαν από γερμανικές δυνάμεις κατοχής στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».
Όπως ενημερώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης «η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης απέστειλε στις 25 Ιανουαρίου 2012 έγγραφο προς το υπουργείο Εξωτερικών (Ειδική Νομική Υπηρεσία, Τμήμα Δικαίου της ΕΕ, ΕΝΥ-ΕΕ) με τις θέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, και συγκεκριμένα προέκρινε την παρακολούθηση της εν λόγω προδικαστικής παραπομπής σε αυτό το στάδιο, ζητώντας από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών συνεχή ενημέρωση, προκειμένου εν συνεχεία να συνεκτιμηθεί από τα δύο υπουργεία η σκοπιμότητα συμμετοχής της χώρας μας κατά την προφορική εκδίκαση της υπόθεσης».

eklogika.gr

Γ. Κοντογιάννης ... Να φέρουν στην Ελλάδα τις καταθέσεις τους οι Βουλευτές

  Έκκληση στους συναδέλφους του βουλευτές, να επιστρέψουν σε ελληνικές τράπεζες τα χρήματα που έχουν καταθέσει στο εξωτερικό απηύθυνε ο Βουλευτής και πρώην υφυπουργός Γιώργος Κοντογιάννης.
Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ο κ. Κοντογιάννης τον καλεί να απευθύνει έκκληση, με αυτό το στόχο, προς την Ολομέλεια του Σώματος, καθώς μια τέτοια κίνηση από την πλευρά των Βουλευτών που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση της νέα δανειακής σύμβασης, θα έχει εκτός από ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Η υπόθεση του συναδέλφου με το ένα εκατομμύριο ευρώ, έχει πλήξει σε καίριο βαθμό το κύρος όλων μας. Περισσότερο όμως έχει πλήξει την εμπιστοσύνη που πρέπει να διαθέτει ο Έλληνας πολίτης στην ίδια τη χώρα μας καθώς, εκείνο που αποκομίζει είναι ότι ένας εξ ημών- που θεωρητικά γνωρίζουμε περισσότερα από τον απλό πολίτη- έσπευσε να διασφαλίσει τις οικονομίες του στο εξωτερικό. Ανεξάρτητα από τις προσπάθειες που προσωπικά κάνετε για την αποκάλυψη του ονόματος του εν λόγω συναδέλφου, σας ζητώ να απευθύνετε έκκληση στην Ολομέλεια του Σώματος, όσοι εκ των συναδέλφων Βουλευτών διαθέτουν χρήματα στο εξωτερικό, να τα φέρουν και πάλι σε ελληνικές τράπεζες, έστω και αν πρόκειται για μικρά ποσά, έστω και αν πρόκειται για ένα και μόνο ευρώ.  Θα πρόκειται για μια απόδειξη εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας από όλους όσους συναποτελούμε το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος, που πέρα από τον πρακτικό χαρακτήρα θα έχει και έντονο συμβολισμό, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο και  μετά την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης».         

«Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, παραβρέθηκε στην παρουσίαση της 20ης Φεβρουαρίου στο ΕΚΕΒΙ σχετικά με τις δράσεις που θα υλοποιηθούν με την ευκαιρία τού «Έτους Νικηφόρου Βρεττάκου»
Αμέσως μετά ο κ. Δαβάκης δήλωσε :

«Παρακολούθησα τις ανακοινώσεις των εμπλεκομένων φορέων για την υλοποίηση τού «Έτους Νικηφόρου Βρεττάκου» και θέλω να εκφράσω την αισιοδοξία και τη χαρά μου γιατί, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, και την έλλειψη έγκαιρου προγραμματισμού που συνήθως επιδεικνύει το ΥΠ.ΠΟ.Τ., φαίνεται ότι ο μεγάλος Λάκωνας ποιητής θα τιμηθεί από την ελληνική Πολιτεία όπως τού αξίζει.
Άλλωστε, η ποίησή του στις μέρες που ζούμε είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ»

Δεν μπορεί να είναι και Διοικητής του ΙΚΑ και Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ

  Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος δεν μπορεί ως Διοικητής του ΙΚΑ να ζητά να πληρώσουν επιχειρήσεις και ιδιώτες τα χρέη τους προς το ΙΚΑ και ταυτοχρόνως να προαναγγέλλει ως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για χαριστικές ρυθμίσεις για τις κρατικές επιχορηγήσεις και τα τραπεζικά χρέη των κομμάτων. Τέτοιες συμπεριφορές συμβάλλουν στην καταρράκωση της αξιοπιστίας κομμάτων και πολιτικών. Το ελάχιστο που έχει να κάνει, είναι να παραιτηθεί σήμερα από το ΙΚΑ για να μείνει απερίσπαστος στην αντιμετώπιση των εσωκομματικών και οικονομικών υποχρεώσεων του ΠΑΣΟΚ, το οποίο χρωστά πάνω από 110 εκατομμύρια Ευρώ.

Να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για τα δάνεια των ιδιωτών προς τις τράπεζες

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η Δημοκρατική Συμμαχία, εδώ και δύο μήνες, έχει προτείνει να υπάρξει πρόνοια εκ μέρους της κυβέρνησης για τα δάνεια ιδιωτών. Υπάρχουν νοικοκυριά που οδηγούνται σε απόγνωση λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των δόσεων, είτε γιατί οι συνεχείς μειώσεις των μισθών έχουν πλήξει το εισόδημά τους είτε γιατί ανήκουν στους περισσότερους από 500.000 εργαζόμενους που έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν μπορούν να εξυπηρετούν πλέον μηνιαίως ποσά που είχαν συμφωνηθεί με τελείως άλλα δεδομένα. Η κυβέρνηση ενόψει της επανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, αντί να σπεύδει να ψηφίσει σκανδαλώδη χαριστική ρύθμιση για τα τραπεζικά δάνεια των κομμάτων, οφείλει να προχωρήσει σε συνολική νομοθετική πρωτοβουλία για την αναδιάρθρωση των δανείων των ιδιωτών προς τις τράπεζες. Επαναλαμβάνουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας, οι μισθωτοί και οι επιχειρήσεις, κάτω από την πίεση εξυπηρέτησης των ανεξέλεγκτων ελλειμμάτων και του μεγάλου κράτους, πνέουν τα λοίσθια. Χρειάζονται πρωτοβουλίες τώρα».  

Δ. Καζάκης: «Θα πεθάνει κόσμος με τα φάρμακα από το Πακιστάν»!

kazakis333
Δ. Καζάκης: «Θα πεθάνει κόσμος με τα φάρμακα από το Πακιστάν»!Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη
«Θα πεθάνει κόσμος». Τρεις λέξεις, τρεις λέξεις με τεράστια δύναμη, συνοψίζουν την άποψη του γνωστού αναλυτή -με το τεράστιο κοινωνικό ρεύμα- Δημήτρη Καζάκη, όταν το newsbomb.gr τον ρωτά για το νέο νομοσχέδιο της Υγείας, που υποχρεώνει τους γιατρούς να συνταγογραφούν δραστική ουσία αντί για φάρμακο και τους φαρμακοποιούς να πωλούν στον ασθενή το φθηνότερο σκεύασμα.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην πεθάνει κόσμος», διευκρινίζει -με συνέντευξή του στο newsbomb.gr- ο κ. Καζάκης, «όταν θα μας φέρνουν φάρμακα από το Πακιστάν». Και προσθέτει: «Εδώ παίζουν με την Υγεία μας. Οποιος έχει λεφτά θα πάρει τα κατάλληλα φάρμακα για την ασθένειά του. Οποιος δεν έχει και περιμένει να θεραπευθεί μέσω του ασφαλιστικού συστήματος, ας πεθάνει!».
Σύμφωνα με τον γνωστό αντι-μνημονιακό αναλυτή, «η τρόικα θεωρεί τους Ελληνες ανθρώπους β’ κατηγορίας». Με αυτό το δεδομένο, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, δε διστάζουν να αυξήσουν τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνουν οι ξένες πολυεθνικές τα πειράματά τους και, βέβαια, για να εξυπηρετηθεί η υπερκερδοφορία ειδικών επιχειρηματικών συμφερόντων εις βάρος ενός ολόκληρου λαού.
Τέλος, ερωτηθείς από το newsbomb.gr για την πρωτοβουλία ενός μεγάλου συλλαλητηρίου, που οργανώνεται μέσω facebook σήμερα στις 6μμ στο Σύνταγμα, ο κ. Καζάκης τονίζει ότι «πάντα οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις του κόσμου είναι η απάντηση στην ασυδοσία, αρκεί να είναι καλά οργανωμένες».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δ. Καζάκη στο newsbomb.gr για την Υγεία:

Πως να αντιμετωπίσουμε τον χιονιά που χτυπάει τη χώρα

Οι χαμηλές θερμοκρασίες ξεκίνησαν δυνατά, τώρα, στα τέλη του Φλεβάρη και η έκθεση μας στο κρύο είναι σημαντικό να μην γίνεται...άφοβα, αλλά να είμαστε προετοιμασμένοι, και καλά ντυμένοι για να το αντιμετωπίσουμε. Ειδικά σε περιοχές όπου έχει χιονίσει, το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει πολύ περισσότερο. Η υποθερμία είναι το αποτέλεσμα της παρατεταμένης παραμονής μας στο ψύχος κάτι που δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλό για τον οργανισμό μας.

Όταν η θερμοκρασία του σώματος μας πέφτει κάτω από τους 35 βαθμούς τότε μιλάμε για υποθερμία και τότε το σώμα μας κινδυνεύει. Οι μηχανισμοί του αρχίζουν να μην λειτουργούν όπως θα έπρεπε, και εάν κάτι δεν αλλάξει και αυτό συνεχιστεί για πολύ ώρα έχουμε υπνηλία, απώλεια συνείδησης, καρδιακή ανακοπή και θάνατο.
Πως αντιμετωπίζουμε την υποθερμία και τι πρέπει να κάνουμε ειδικά τώρα με το κρύο, εάν αντιληφθούμε ότι κάποιος παρουσιάζει αυτά τα φαινόμενα; Τα βρέφη, τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν περισσότερο, αφού το σώμα τους έχει λιγότερες δυνατότητες να παράξει θερμότητα. Τα συμπτώματα που πρέπει να μας υποψιάσουν είναι τα εξής:
- ρίγη τα οποία δεν ελέγχονται
- δυσκολία στην ομιλία. Όταν έξω στο κρύο ο άλλος έχει ρίγη και μπερδεύει τα λόγια του, είναι ένα σημάδι
- Κρύο δέρμα και δέρμα που αρχίζει να χάνει το χρώμα του να γίνεται χλωμό ή και να μελανιάζει.
- Ακανόνιστη και εξαιρετικά χαμηλή αναπνοή.
- όταν το άτομο δεν ορίζει τις κινήσεις του, τα μέλη του κινούνται ανεξέλεγκτα, η δεν μπορεί να κάνει βασικές κινήσεις όπως να πιάσει κάτι
- όταν παρουσιάζει τάσεις λιποθυμίας
- όταν δείχνει να έχει μια απάθεια για όλα. Να μην το ενδιαφέρει τίποτε ούτε καν η κατάσταση στην οποία βρίσκεται
- όταν ο καρδιακός του παλμός είναι ακανόνιστος, είναι αδύναμος και δυσκολευόμαστε να τον εντοπίσουμε.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιχειρήσουμε να ζεστάνουμε το κορμί του ατόμου που έχει υποθερμία. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα διότι η όποια καθυστέρηση ακόμη και εάν το άτομο επανέλθει, μπορεί να έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον οργανισμό. Επειδή με αυτόν το καιρό και κυρίως εάν βρέχει η χιονίζει , τα ρούχα είναι βρεγμένα πρέπει, να το μεταφέρουμε σε κάποιον ζεστό εσωτερικό χώρο και να του βγάλουμε τα ρούχα. Αμέσως πρέπει να τυλίξουμε το κορμί του με κουβέρτες και κυρίως το κεφάλι του.

Ταυτόχρονα τοποθετούμε ζεστές κομπρέσες στο λαιμό το θώρακα και τις βουβωνικές χώρες, σημεία από τα οποία περνάει πολύ αίμα και θα ζεστάνουν ταχύτερα το άτομο.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δώσουμε να πιει αλκοόλ. Ιδανικό είναι το ζεστό τσάι με λίγη ζάχαρη. Είναι λάθος να ζεστάνουμε πρώτα τα άκρα του ατόμου (χέρια και πόδια) διότι το κρύο αίμα θα φύγει από εκεί και θα πάει στον κορμό , με αποτέλεσμα η καρδιά να ζοριστεί. Αποφεύγουμε να κάνουμε μασάζ και προσέχουμε τις κινήσεις μας να είναι απαλές και σταθερές. 
Εάν καταλαβαίνουμε ότι πέφτουν οι παλμοί της καρδιάς του , πρέπει άμεσα να του κάνουμε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

iatropedia.gr

Η χώρα που έμεινε χωρίς ασυλία, δίνει ασυλία στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ως γνωστόν, πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι. Η αλαζονεία είναι νόσος ανίατη, καθώς οι αλαζόνες αισθάνονται πάντα την ανάγκη να απαξιώνουν όλους τους άλλους σε μια προσπάθεια να τροφοδοτούν συνεχώς το υπερφίαλο «εγώ» τους.

Όσες προσπάθειες και αν καταβάλουν, στο τέλος η ασθένεια τους καταβάλλει και τους οδηγεί σε ατοπήματα που τελικά καταλήγουν σε μπούμερανγκ.

Ως ασθενείς, οι αλαζόνες έχουν τη συμπάθειά μας – αρκεί να μην ασχολούνται με την πολιτική. 

Όταν, όμως, επιμένουν να μας κυβερνούν, τότε θα λαμβάνουν απαντήσεις.

Την προηγούμενη Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, διεξήχθη στη Βουλή η περίφημη συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής (μετά από παραπλανητική πρόταση συγκάλυψης 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ) για τα στατιστικά στοιχεία.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε συζήτηση για θέμα διαφορετικό από αυτό που υποτίθεται ότι επρόκειτο να συζητηθεί – εδώ οι εκπρόσωποι του έθνους δεν διάβασαν τα μνημόνια, την δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ θα διάβαζαν;

Μια χρυσή λίρα σε νεογέννητα! ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Γράφει η Λιάνα Μυστακίδου

Δεν είναι ποντιακό ανέκδοτο αλλά πραγματικότητα: Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Arsin της Τραπεζούντας αποφάσισε να δίνει μια χρυσή λίρα σε κάθε οικογένεια  της περιοχής του που θα δίνει στα παιδιά της τα ονόματα Τεμέλ, Ντουρσούν, Ιντρίς και Φαντιμέ.
Τα ονόματα αυτά σχεδόν έχουν εξαφανιστεί από την Τουρκία επειδή τόσο στον κινηματογράφο όσο και στα ποντιακά ανέκδοτα  ταυτίζονται με τους Ποντίους!
Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τους δικούς μας  Κωστίκα και Γιωρίκα. 
Το όνομα Τεμέλ για παράδειγμα δόθηκε μόνο σε δέκα παιδιά σε ολόκληρη την Τουρκία την περίοδο 2001-2007.
Το δημοτικό συμβούλιο με την πρωτοβουλία του θέλει να δώσει ένα τέλος στην εξαφάνιση των ονομάτων που συνδέονται με την περιοχή του Πόντου και να διατηρήσει τις παραδόσεις του.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Β.Μπαλάφας - Εκπομπή "Απόψε" - 24/2/2012

Στην εκπομπή "Απόψε" της Φ. Δημητριάδη, στο TOP Channel, φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας.
Κύρια θέματα η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, τις αποφάσεις του Eurogroup και τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του PSI.
Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις δομές παροχών της χώρας, οι τραγικές επιπτώσεις από τη συνεχή πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, οι βαθιές ανατροπές που είναι αναγκαίες σε διάφορες νοοτροπίες που παγιώθηκαν κατά τα προηγούμενα 30 - 35 χρόνια, η κρίση στο πολιτικό σύστημα και στους θεσμούς, η διέξοδος για τη δημοκρατία και τους πολίτες.
Δείτε το σχετικό video :



Βασίλειος Μπαλάφας
 

Αποκάλυψη-σοκ για την προσφυγή στο ΔΝΤ

Όταν ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν παραδεχόταν ότι οι συζητήσεις για την ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο είχαν ξεκινήσει με την κυβέρνηση Παπανδρέου από τα τέλη του 2009, η ελληνική κοινωνία είχε μια πρώτη… υποψία ότι κάτι συνέβαινε.
Σήμερα, τα «Νέα» έρχονται να δημοσιεύσουν αποσπάσματα από έγγραφα του ιστότοπου «Wikileaks», που αποκαλύπτουν ότι η αμερικανική εταιρεία πληροφοριών και στρατηγικών μελετών «Stratfor», από τις 19 Ιουνίου του 2009 κιόλας, προέβλεπε ότι υπήρχε θέμα ένταξης της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας, με κεντρικό φυσικά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Σύμφωνα με την έκθεση, «πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει, και αν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθούν μπορεί να εξαρτάται από το τι θα γίνει με το χρέος τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τηλεγράφημα του «Wikileaks», που φέρνουν σήμερα στη δημοσιότητα τα «Νέα».
Σημειώνεται ότι την περίοδο που συντάχθηκε η παραπάνω έκθεση της «Stratfor», η Νέα Δημοκρατία είχε γνωρίσει βαριά ήττα στις ευρωεκλογές από το ΠΑΣΟΚ, και όλες οι ενδείξεις συνέτειναν στη βεβαιότητα επικράτησης του Γιώργου Παπανδρέου στις πρόωρες εθνικές εκλογές που θα ακολουθούσαν.
Πράγματι, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου άρχισε να μιλάει για «Τιτανικό», ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου είχε παραδεχθεί, στο περιθώριο Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».
Ακολούθησε η ανεξήγητη άρνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου σε εναλλακτικές οδούς χρηματοδότησης από τη Ρωσία και την Κίνα, για να καταλήξει η χώρα αμαχητί στην «αγκαλιά» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία

Πολύ κοντά στην ουσιαστική επανένταξή του στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι βρίσκεται ο Θύμιος Λυμπερόπουλος. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους συνδικαλιστές, ο οποίος κράτησε τους τελευταίους μήνες αποστάσεις από την επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζεται έτοιμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για πανστρατιά, και συστράτευση όλων των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, ενόψει μιας οριακά δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης.
Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος μάλιστα αναμένεται να έχει και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο κύκλου επαφών του Αντώνη Σαμαρά με συνδικαλιστικούς φορείς, στο περιθώριο της προετοιμασίας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας στις Βρυξέλλες, ενόψει της κρίσιμης για την Ελλάδα Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συστράτευση του Θύμιου Λυμπερόπουλου στον αγώνα του Αντώνη Σαμαρά θεωρείται εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη, καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αυτόνομα παρεμβατική παρουσία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Με κορύφωση τη δύσκολη περιφέρεια της Β’ Αθηνών.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ; NEA ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ BLOG LOGIA STARATA

Ενώ διαρκώς δημιουργούνται νέα κόμματα και πολιτικοί σχημτισμοί , ορατό είναι το ενδεχόμενο να έχουμε εκλογές μετά το Πάσχα. Σε αυτή την πολιτική συγκυρία αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια μεγάλη σφυγμομέτρηση
,ώστε να καταγράψουμε αυτή τη στιγμή τις τάσεις της εκλογικής δύναμης των κομμάτων μέσα από τους αναγνώστες του blog .
Προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε όλα τα γνωστά κόμματα , που έχουν δηλώσει ότι θα κατέβουν αυτόνομα στις επόμενες εκλογές .
Δείτε τα κόμματα και ψηφίστε
 

Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν γινόντουσαν εκλογές την επόμενη Κυριακή;

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΣΟΚ
ΚΚΕ
ΣΥΡΙΖΑ
ΛΑΟΣ
ΔΗ.ΜΑΡ(ΚΟΥΒΕΛΗΣ)
ΔΗ.ΣΥ(ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ)
ΠΑΝ.ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ(ΔΗΜΑΡΑΣ)
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ(ΤΖΗΜΕΡΟΣ)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (ΛΕΒΕΝΤΗΣ)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΚΑΜΜΕΝΟΣ)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΔΗΜ.ΑΝΑ. (ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ)
ΟΑΚΚΕ
ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ
ΕΠΑΜ(ΚΑΖΑΚΗΣ)
ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΝ.Ε.Ν.Α
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
ΠΑΤΡΙΔΑ (ΨΩΜΙΑΔΗΣ)
ΠΑΕΚΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ -ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΚΟΜΜΑ ΝΕΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ
  Εμφάνιση αποτελεσμάτων
Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 226
Μέρες που απομένουν για να ψηφίσετε: 6

GOLDEN BOYS ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Την ώρα που οι δημόσιοι (και οι δημοτικοί) υπάλληλοι,  ακόμη και οι ίδιοι οι αιρετοί (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κλπ), έχουν χάσει έως και το 50% των αποδοχών τους,  σε μία εταιρεία που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για την Ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.), το μόνο που «αναπτύσσεται» είναι οι μισθοί κάποιων ανώτερων στελεχών της.
Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΤΑΑ έχει οριστεί με βάση τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2006 (!), στην προ «Καλλικράτη», βεβαίως, εποχή και με εντελώς διαφορετικό αυτοδιοικητικό χάρτη και άλλη σύνθεση του δ.σ. της ΚΕΔΚΕ (ΚΕΔΕ σήμερα), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών (βασικός μέτοχος της εταιρείας μαζί με την ΚΕΔΕ) και ο ίδιος ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης για άγνωστους λόγους,  δεν προχωράει στην αλλαγή του.
Αποτέλεσμα, σε μία περίοδο που ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζητά από τους Έλληνες να σφίξουν όλο και περισσότερο το ζωνάρι τους, ενώ η Βουλή ψηφίζει σήμερα νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, να εμφανίζεται να «καλύπτει» τη σημερινή διοίκηση εταιρείας του υπουργείου του και τα «golden boys» που αυτή δημιούργησε και συντηρεί.
Μισθοί μέχρι και 8500 ευρώ!!!
Χαρακτηριστικό της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος από τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι ότι, σύμφωνα με τη μισθολογική κατάσταση που έχει στα χέρια της η aftodioikisi.gr , από τα περίπου 150 άτομα-υπαλλήλους της (κανένας πάντως δε βγαίνει σε... εργασιακή εφεδρεία), περίπου τα 60 λαμβάνουν αποδοχές (βασικές και λοιπές) πάνω από 3.000 ευρώ το μήνα.
Ενδεικτικά παραδείγματα: ο Γ.Ρ λαμβάνει (συνολικό κόστος) 8.500 ευρώ το μήνα, ο Α.Γ. 6.163 ευρώ  ο Ι.Γ. 5.782 ευρώ, η Γ.Μ 5.529 ευρώ, η Γ.Γ 5.518 ευρώ, ο Χ.Λ. 5.407 ευρώ,  η Σ.Α. 5.150 ευρώ, ο Δ.Φ 5.091 ευρώ, ο Γ.Γ 5.054 ευρώ, ο Ν.Μ 5.009 ευρώ,  η Α.Κ. 4.753 ευρώ,  ο Η.Λ. 4.653, ο Δ.Ζ. 4.637 ευρώ, η Ε.Λ. 4.542 ευρώ,  η Κ.Γ. 4.450 ευρώ,  ο Γ.Δ. 4.358 ευρώ, ο Μ.Κ. 4.156 ευρώ, ο Κ.Γ 4.006 ευρώ, ο Π.Κ. 3.961 ευρώ, η Γ.Ε. 3.730 ευρώ,  η Ε.Γ 3.687 ευρώ, ο Ο.Κ. 3.634 ευρώ, ο Δ.Κ. 3.606 ευρώ,  ο Χ.Β. 3.425 ευρώ,  ο Λ.Κ. 3.331 ευρώ, ο Β.Κ. 3.218 ευρώ,  η Ε.Γ. 3.156 ευρώ, η Σ.Κ. 3.002 ευρώ και ο μακρύς κατάλογος των «golden αμοιβών» συνεχίζεται...
Εφάπαξ 120.000 ευρώ και πρόσληψη ξανά!!!
Ενδεικτικό, δε, του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της εταιρείας η σημερινή διοίκησή της, είναι πως στέλεχος στην οικονομική υπηρεσία της ΕΕΤΑΑ, ο Π.Μ., το Μάιο 2010 βγήκε πρόωρα στη σύνταξη λαμβάνοντας εφάπαξ 120.000 ευρώ, για να επανέλθει... μία ημέρα αργότερα, με μισθό 3.500 ευρώ (συν, βεβαίως, 2.500 ευρώ από τη σύνταξη). Μάλιστα, για να πάρει τη θέση αυτή, κάποιοι από τη διοίκηση της ΕΕΤΑΑ εξεβίαζαν την υπάλληλο που επρόκειτο να προαχθεί στη θέση του Π.Μ., με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη εργαζόμενη να καταθέσει αγωγή για τις απειλές που δέχεται!!!
Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως οι ιθύνοντες της ΕΕΤΑΑ, μετά τη διαρροή ότι η aftodioikisi.gr πραγματοποιούσε έρευνα για τα τεκταινόμενα στην εταιρεία, μόλις την περασμένη Παρασκευή συγκάλεσαν συνεδρίαση του δ.σ. και αποφάσισαν να στείλουν ερώτημα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το μισθολογικό καθεστώς στο οποίο υπάγεται η ΕΕΤΑΑ...
«Φέσι» στους ξένους συνεργάτες
Τέλος, από τα πολλά που γνωρίζει ο υπουργός Εσωτερικών, όπως επίσης και η aftodioikisi.gr, για την εν λόγω εταιρεία, είναι και αυτό του χρέους της, ύψους 200.000 ευρώ, σε τρεις ξένες επιχειρήσεις· μάλιστα, ο κ. Γιαννίτσης έγινε πριν από μερικές ημέρες δέκτης παραπόνων από τους πρέσβεις των χωρών, όπου εδρεύουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις!

ΝΤΡΟΠΗ! Κατάσχουν τα σπίτια των πυρόπληκτων του Νομού Ηλείας!


Ακόμα και με κατάσχεση σπιτιών κινδυνεύουν οι πυρόπληκτοι στην Ηλεία που έλαβαν τα 3.000 ευρώ με συνοπτικές διαδικασίες…μετά τις φωτιές και μετά από χρόνια καλούνται από τις ΔΟΥ και τα δικαστήρια να επιστρέψουν τα χρήματα.
Ολόκληρα χωριά εγκαταλελειμμένα από την πολιτεία, με ανεπανόρθωτες ζημιές στην περιουσία των κατοίκων και στο περιβάλλον, σύρονται στις δικαστικές αίθουσες για να επιστρέψουν το βοήθημα που έλαβαν μετά τις φωτιές.
Ο Παναγιώτης Τσάφας, κάτοικος στο Σώπι Ωλένης καταγγέλλει ότι εστάλη δικαστικός κλητήρας για να προχωρήσει η κατάσχεση του σπιτιού του, επειδή είχε λάβει ο ίδιος και η γυναίκα του 3.000 ευρώ.
Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει! Οι άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους, χωριά έχουν ερημώσει, ανθρώπινες ζωές έχουν χαθεί στην πύρινη λαίλαπα και αυτοί οι «κύριοι» ενδιαφέρονται μόνο για τα χρήματα!
Ντροπή σας!
24ωρο