Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ρέππας: Όχι απολύσεις στο Δημόσιο, όλες οι αλλαγές το πολύ σε ένα μήνα - Η εγκύκλιος

Κατηγορηματική διαβεβαίωση Ρέππα: Όχι απολύσεις στο Δημόσιο, όλες οι αλλαγές σε ένα μήνα

Απέκλεισε κατηγορηματικά  το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας,
ενώ προανήγγειλε ότι εργασιακή εφεδρεία, νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο και  αναδιοργάνωση των υποδομών του Δημοσίου, «μέχρι τέλη Ιανουαρίου ή το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί « για την δημιουργία ενός επιτελικού μη γραφειοκρατικού κράτους»,  όπως είπε χαρακτηριστικά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ. Ρέππα ότι «θα ήταν στα όρια του γελοίου όσοι είναι 53 χρονών, αυτόματα να μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς και να εξέρχονται από το δημόσιο. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτή η πολιτική με τα όποια αποτελέσματα της, έφτασε στο όριο της. Δεν αντιλαμβάνομαι την κριτική που γίνεται για τον αριθμό των υπαλλήλων που αποχώρησαν». Προσέθεσε κατηγορηματικά ότι «θέμα απολύσεων δεν υπάρχει. Στην ατζέντα που διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός, πολιτική απολύσεων δεν υπάρχει», ενώ για την εργασιακή εφεδρεία  υπογράμμισε  ότι «η πολιτική αυτή έκλεισε τον κύκλο της, δεν μπορεί να δοθεί παράταση».
Συνεχίζοντας ο κ. Ρέππας  για το θέμα της εφεδρείας είπε πως «τέτοιες πολιτικές δεν μπορούμε να τις εξετάζουμε μόνο με οικονομικά κριτήρια. Από δημοσιονομικής άποψης δεν περιμέναμε κάτι σπουδαίο. Δύο ήταν τα βασικά κριτήρια. Το ηλικιακό και η εγγύτητα ως προς την σύνταξη. Οριζόντιες πολιτικές δεν μπορούν να ισχύσουν αμερόληπτα και δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Δεν μπορεί να οδηγηθούμε σε λειτουργική κατάρρευση του κράτους από την αποχώρηση έμπειρων στελεχών».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι η υποχρέωση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόϊκα είναι να μειωθούν κατά 150.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015 και αυτό θα συμβεί, τίποτε περισσότερο. Άσκησε μάλιστα κριτική στη ΝΔ ότι η πρόταση της  για την εργασιακή εφεδρεία είναι «ανεδαφική, αναποτελεσματική και ανεφάρμοστη και θα οδηγούσε σε ένα δημόσιο κράτος αποδυναμωμένο από έμπειρα στελέχη».
Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ  Προκόπη  Παυλόπουλου και Χρήστου Ζώη οι οποίοι κατηγόρησαν το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια αποπροσανατολισμού, καθώς, όπως είπαν, καμία σχέση δεν είχε η δική τους πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία, με την πολιτική που εφάρμοσε.
Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων, ο κ. Ρέππας υπογράμμισε ότι  πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παρενεργειών που δημιουργούν αμφιβολίες ως προς τα κίνητρα, την διαφάνεια και την αξιοκρατία. «Μόνο με αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο θα γίνεται η αξιολόγηση του κάθε υπαλλήλου. Αυτό είναι ξεκάθαρο, και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων».
Τέλος, ο υπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική συνεργασίας με την «Ομάδα Δράσης» της ΕΕ, η οποία «αποτελεί μια συνεργασία σημαντική και χρήσιμη» και από «την οποία η Ελλάδα επιχειρεί να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα».
Σχολιάζοντας ο βουλευτή Αχαϊας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης για το θέμα της εφεδρείας και τα όσα είπε ο κ. Ρέππας, είπε: «Η κυνική παραδοχή του κ. Ρέππα, ότι η εφεδρεία ήταν ένα φιάσκο, επιβάλλει δημόσια απολογία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το τεράστιο διοικητικό και κοινωνικό πρόβλημα που προκάλεσαν».

Εγκύκλιος για τις αποδοχές σε εφεδρεία
Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύει κατ΄ αποκλειστικότητα το in.gr, στους υπαλλήλους που τίθενται σε εφεδρεία (προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα) το οποίο αφορά πέρα από τους φορείς του Δημοσίου και εργαζόμενους σε ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ, προβλέπει τα εξής:

ΠΑΣΟΚ: «Ενωτική πρωτοβουλία» από Βάσω Παπανδρέου


«Ενωτική πρωτοβουλία ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και να αποφευχθεί ταυτόχρονα ο κίνδυνος διάλυσης του κόμματος», φέρεται να έχει αναλάβει ήδη η Βάσω Παπανδρέου, ενώ μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να πάρει οποιαδήποτε δημόσια θέση στο θέμα της «επόμενης μέρας».
Ενωτική πρωτοβουλία για το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει η Βάσω Παπανδρέου. Συναντήσεις με στελέχη του κόμματοςΩστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «το Βήμα», ενόψει του κρίσιμου για πολλούς Πολιτικού Συμβουλίου και εν συνεχεία, το Σαββατοκύριακο, του Εθνικού Συμβουλίου, η κυρία Παπανδρέου μαζί με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ φέρονται να έχουν αναλάβει μία πρωτοβουλία για να βρεθεί λύση στο θέμα της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, η κυρία Παπανδρέου φέρεται να έχει πραγματοποιήσει ήδη μια σειρά από συναντήσεις με επιφανή στελέχη του κόμματος, όπως οι κ.κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Ευθυμίου (με τον τελευταίο συνομιλεί σχεδόν επί καθημερινής βάσεως) με στόχο, να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος: «Να βρεθεί τώρα μία λύση για την ενότητα για να μην διαλυθεί το μαγαζί», φέρεται ότι είπε στους συνομιλητές της, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιεί τις προτιμήσεις της, σε ό,τι έχει να κάνει με τους υποψηφίους.
Σύμφωνα, πάντως, με τις ίδιες πληροφορίες, η κα Παπανδρέου μοιάζει να είναι ενοχλημένη από το γεγονός ότι η λίστα με τους υποψήφιους δεν έχει κλείσει ακόμη. Ειδικότερα κατά το τελευταίο διάστημα, εκτός από τους κ.κ. Βενιζέλο, Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη, ανοιχτό άφησαν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι και η Λούκα Κατσέλη, αλλά και ο Χάρης Καστανίδης (για τον οποίο λέγεται ότι θα είναι υποψήφιος μόνο σε περίπτωση που δεν θα είναι ο κ. Γ. Παπανδρέου).

περισσότερα στο eklogika.gr

«Ολυμπία Οδός»: Σταμάτησε τα έργα, εισπράττει τα διόδια, παίρνει και 90 εκατ. ευρώ αποζημίωση!

Στην περίπτωση του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα,  το Δημόσιο καλείται να πληρώσει «τσουχτερές» αποζημιώσεις, επειδή με υπαιτιότητά του καθυστέρησε να ξεκινήσει η παραχώρηση. Οι απαλλοτριώσεις δηλαδή, δεν πραγματοποιήθηκαν, βάσει του προβλεπόμενου από τη σύμβαση παραχώρησης χρονοδιαγράμματος, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση ή εκκρεμούν ακόμη.
Έτσι, οι δαπάνες, που η Ολυμπία Οδός Α.Ε. πραγματοποίησε λόγω της κωλυσιεργίας του Δημοσίου, ξεπερνούν τα 90 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Υποδομών. Ποσό το οποίο θα πρέπει να εκταμιευθεί από τα κρατικά ταμεία για να καταβληθεί ως αποζημίωση στην παραχωρησιούχο κοινοπραξία του έργου.

patrisnews.com

Προσλήψεις 19 συμβασιούχων στους Δήμους Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

Την πλήρη κατανομή ανά δήμο, των 1348 συμβάσεων μίσθωσης έργου και ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που αφορούν ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες των Δήμων, όπως μουσικούς για τα ωδεία, κοινωνικούς λειτουργούς και προσωπικό παιδικών σταθμών, καθώς και των 161 συμβάσεων που αφορούν ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, που προωθήθηκαν πριν από λίγες προς τους ενδιαφερόμενους ΟΤΑ από την Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά, εδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών.
Οι εγκρίσεις που υπεγράφησαν από την επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 στο τέλος του 2011 αφορούν θέσεις που δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ή τους προϋπολογισμούς των Δήμων, λόγω του χαρακτήρα τους.
Από τις παραπάνω συμβάσεις 19 αναλογούν στην Κορινθία. Αναλυτικά:
Κορινθίας    Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης    7     
Κορινθίας    Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων    12


Για την πλήρη κατανομή πατήστε εδώ

Ντόρα Μπακογιάννη...Να ανοίξουν οι λογαριασμοί πολιτικών προσώπων στην Ελβετία

  Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο επιστολή, στην οποία, αναφερόμενη στο θέμα που έχει ανακύψει με τις καταθέσεις πολιτικών προσώπων στην Ελβετία και τον ουσιαστικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων και  όσων διετέλεσαν υπουργοί από την μεταπολίτευση και μετά, προτείνει:
Πρώτον, να δημοσιευτούν και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο το «πόθεν έσχες» όλων των βουλευτών και οι σχετικές δηλώσεις  της πρώτης χρονιάς εκλογής τους στο Κοινοβούλιο. Δεύτερον, να εξουσιοδοτηθεί το Κοινοβούλιο να ερευνήσει και να ανοίξει πιθανούς  λογαριασμούς πολιτικών προσώπων στην Ελβετία. Η Ντόρα Μπακογιάννη στην επιστολή τονίζει ότι «δεν θεωρούμε ότι είναι ατιμωτικό να γίνει ο σχετικός έλεγχος, γιατί το πιο ατιμωτικό  είναι η άποψη που κυριαρχεί ότι όλοι κάτι έχουν να κρύψουν». Επίσης σημειώνει ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έχει δώσει σχετική εξουσιοδότηση  για να ανοίξουν οι προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί της οπουδήποτε.     Επισυνάπτεται η επιστολή της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

 Προς
 Κύριο Φίλιππο Πετσάλνικο
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Αθήνα                                               Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2012

Κύριε Πρόεδρε,
Σε μια περίοδο που οι Έλληνες πολίτες υφίστανται αβάστακτες θυσίες,  η αξιοπιστία των κομμάτων, των πολιτικών αλλά και θεσμών καταρρέει. Ο πολιτικός κόσμος αν θέλει να ανατρέψει αυτή την απαξιωτική πορεία χρειάζεται αποτελεσματικές και πειστικές πράξεις  και όχι γενικόλογες διακηρύξεις και αόριστες δεσμεύσεις.Η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει για καταθέσεις  πολιτικών προσώπων στην Ελβετία και τον ουσιαστικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων και  όσων διετέλεσαν υπουργοί από την μεταπολίτευση και μετά προτείνει:
1)   Να δημοσιευτούν και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο το «πόθεν έσχες» όλων των βουλευτών και οπωσδήποτε οι σχετικές δηλώσεις  της πρώτης χρονιάς εκλογής τους στο Κοινοβούλιο. 
2)   Οι βουλευτές και ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αν και τα περιουσιακά μας στοιχεία και οι  λογαριασμοί μας  είναι αυτοί που δηλώνονται στο «πόθεν έσχες»,  έχουμε αποφασίσει να εξουσιοδοτήσουμε το Κοινοβούλιο  να ερευνήσει και να ανοίξει πιθανούς  λογαριασμούς στην Ελβετία. Δεν θεωρούμε ότι είναι ατιμωτικό να γίνει ο σχετικός έλεγχος γιατί το πιο ατιμωτικό  είναι η άποψη που κυριαρχεί ότι όλοι κάτι έχουν να κρύψουν.
Επιτρέψτε μου, να σας θυμίσω ότι  εγώ από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 έχω δώσει σχετική εξουσιοδότηση  για να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου οπουδήποτε.
Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι δεν αρκούν αποσπασματικές αντιδράσεις για να αποκατασταθεί το κύρος της πολιτικής. Επιβάλλεται να υπάρξει ένα ευρύτερο και συγκροτημένο σχέδιο θεσμικών μεταρρυθμίσεων για τη λειτουργία του πολιτεύματος.
Γι΄ αυτό επανερχόμαστε στην πρόταση  να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου τώρα, ότι η επόμενη Βουλή θα είναι σε κάθε περίπτωση Αναθεωρητική,  έτσι ώστε να καταστεί δυνατή, η γρήγορη αναθεώρηση του Συντάγματος. Πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουν  στο πλαίσιο της νέας αναθεώρησης σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως είναι:·      
η αναβάθμιση του ρόλου του Κοινοβουλίου και του βουλευτή, ·        
η μείωση των βουλευτών από 300 σε 200,·        
η  κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας (κάτι το οποίο εμείς κάνουμε στην πράξη ψηφίζοντας υπέρ της άρσης για όλες τις περιπτώσεις), ·      
η κατάργηση των διατάξεων και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 
Η Δημοκρατική Συμμαχία θεωρεί ότι  για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που βρίσκεται  η Ελλάδα χρειάζεται επανάσταση νοοτροπίας και να εκσυγχρονίσουμε πολιτικά τη χώρα, αλλάζοντας το σημερινό πολιτικό και κομματικό σύστημα.  

Με εκτίμηση           
Ντόρα  Μπακογιάννη

O Λουκάνικος μίλησε στην Huffinghton Post


Το περιοδικό Time τον έβαλε ανάμεσα στα πρόσωπα της χρονιάς. Ο πιο επαναστάτης σκύλος της Ελλάδας, ο περιβόητος Λουκάνικος που δεν χάνει πορεία για πορεία και επεισόδια για επεισόδια, ανακηρύχθηκε σκύλος της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό, έχοντας ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από όλες σχεδόν τις πορείες που έχει δώσει ηχηρό παρόν.
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός σκύλος απολαμβάνει της παγκόσμιας καταξίωσης αφού και κατά το παρελθόν έχει φιλοξενηθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο BBC με βίντεο που μάλιστα ήταν το νούμερο ένα στην ηλεκτρονική σελίδα του δικτύου.

Ο Λουκάνικος, ο επαναστάτης σκύλος που δεν λείπει από καμία διαδήλωση, μίλησε στην Huffinghton Post.
Η δημοσιογράφος της Huffinghton Post Σαμάνθα Μάρσαλ κάθισε κι έγραψε ένα γράμμα εκ μέρους του Λουκάνικου.

"Το όνομά μου είναι Λουκάνικος, που παραπέμπει σε αυτά τα νόστιμα ελληνικά αλλαντικά παρασκευασμένα από χοιρινό και αρνί που είναι και ένα από τα αγαπημένα σνακ μου. Από το 2006, είμαι επίσημα αναγνωρισμένος από το δήμο Αθηναίων ως αδέσποτο με αριθμό σκύλου 1842. Αλλά εγώ ακούω στο Λουκάνικος.

Από τότε που ήμουν κουτάβι ζω στο κέντρο της Αθήνας. Έχω μια καλή ζωή μέχρι τώρα. Σε σύγκριση με άλλες χώρες, η πολιτική της Ελλάδας για τα αδέσποτα ζώα, όπως εγώ, έχει προοδεύσει αρκετά.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει τον καθαρισμό μας, μας έχει δώσει περιλαίμια και πληρώνει για το σύνολο των εμβολίων μας και της υγειονομικής περίθαλψης. Μπορεί ακόμη να μας δώσει τροφή! Λατρεύω το φαγητό.
Φυσικά, δεν μου αρέσει ό, τι κάνει η κυβέρνηση. Ένα πράγμα με ενοχλεί, το μικροτσίπ κάτω από το δέρμα μου. Είναι πάρα πολύ "Big Brother". Βέβαια οι υπάλληλοι μπορούν να βρουν που είμαι και υπάρχει και αριθμός στην ετικέτα μου ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να καλέσουν εάν είμαι σε μπελάδες.

Το όλο όμως θέμα παρακολούθησης έρχεται σε αντίθεση με την πίστη μου ως ένα ελεύθερο πνεύμα. Και ας μην ξεχνάμε τη μεγαλύτερη προσβολή όλων. Έχοντας στειρωθεί πραγματικά μειώνεται η ήδη μικρή λίστα των απολαύσεων μου.

Ξαφνικά το περασμένο καλοκαίρι, η διάθεση τα βράδια άρχισε να αλλάζει. Ξαφνικά η ζωή στους δρόμους ζωντάνεψε με κάτι περίεργες ταραχές και διαμαρτυρίες. Ποτέ μου δεν κατάλαβα ακριβώς τι ζητήματα αφορούσαν επειδή είμαι απλά ένας σκύλος. Αλλά χάρηκα γιατί φάνηκε να βοήθησε.

Πολλοί από τους διαδηλωτές ήταν ατημέλητοι, όπως εγώ και, όταν πήγαινα να τους μιλήσω, είχαν πάντα μια φιλική λέξη να μου πουν, ή ένα χάδι ή ένα σνακ. Σε ό,τι με αφορά ήταν καλοί άνθρωποι. Γι' αυτό και εγώ όποτε με χρειάστηκαν ήμουν εκεί.

Τα γεγονότα του Ιουνίου του 2011 ήταν κάτι που δεν είχα δει ποτέ τόσα χρόνια. Στην αρχή, ήταν σαν μια γιορτή, με μουσική, χορό και πικ νικ.
Οι διαμαρτυρόμενοι άνθρωποι ήταν θυμωμένοι για κάτι, αλλά τουλάχιστον ήταν σε καλή διάθεση μεταξύ τους, κουβέντιαζαν και έριχναν στο Λουκάνικο ένα σνακ. Σύντομα ο κόσμος αυξήθηκε έως ότου υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι στην πλατεία και τα ΜΑΤ ήταν έξω ήταν σε πλήρη ισχύ.

Δεν είναι ότι έχω κάτι εναντίον των αστυνομικών. Όταν είναι εκτός υπηρεσίας είναι ακριβώς το ίδιο όπως και κάθε άλλος άνθρωπος. Κατά τη διάρκεια των ταραχών με ωθούσαν απαλά έξω από το δρόμο όταν ήμουν κατάχαμα. Αλλά επέλεξα την πλευρά των διαδηλωτών. Σε ένα παιχνίδι ο κάθε σκύλος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να επιλέξει μια πλευρά.

Οι διαμαρτυρόμενοι άνθρωποι φώναζαν συνθήματα, έτσι φυσικά άρχισα και εγώ:

"Όχι σμε το νέο μνημόνιο!"
"Woof!"

"Δεν θα πληρώσουμε!"
"Woof! Woof!"

"Mας πίνετε το αίμα!"
"WOOF!"

Ξαφνικά, οι άνδρες με τις μάσκες έριξαν κάτι στο πλήθος που απελευθέρωσε πολύ καπνό. Μόνο εάν οι φτωχοί άνθρωποι θα είχαν μάθει να περπατάνε στα τέσσερα, όπως εγώ, θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει όλα αυτά.
Με όλα αυτά κάποια πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Οι άνθρωποι φαίνονται πιο σίγουροι με κάποιο τρόπο. Και αυτοί μου φέρονται σαν να είμαι εθνικός ήρωας".
newsit.gr

Κώστας Κόλλιας: «Δεν θα επιτρέψουμε νέα φοροεπιδρομή εις βάρος των αγροτών»

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με τα οποία φημολογείται ότι οι αγρότες θα φορολογούνται πλέον με τον ίδιο τρόπο που φορολογούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Το 2010, στα πλαίσια της συζήτησης ενός νομοσχεδίου με τον βαρύγδουπο και παραπλανητικό τίτλο «Αποκατάσταση Φορολογικής Δικαιοσύνης», είχαμε δώσει σκληρή μάχη, ως Γραμματεία Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να μην αλλάξει το φορολογικό καθεστώς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, που πωλούν τα δικά τους προϊόντα σε λαϊκές αγορές. Τώρα, καλούμαστε να δώσουμε μία ακόμα μεγαλύτερη μάχη, ώστε να μην επεκταθεί το μέτρο στο σύνολο του αγροτικού μας κόσμου.
Εάν τα δημοσιεύματα επαληθευθούν, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον οριστικό αφανισμό του μικρού και μεσαίου αγρότη. Διότι σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, οι αγρότες θα φορολογούνται πλέον ως ελεύθεροι επαγγελματίες, θα υποχρεώνονται δηλαδή να τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων β’ κατηγορίας. Ταυτόχρονα όμως, επειδή αλλάζει και το καθεστώς για τους επαγγελματίες, οι οποίοι θα φορολογούνται πλέον ως επιχειρήσεις, οι αγρότες μας ενδέχεται να κληθούν να πληρώνουν φόρο 20% από το πρώτο ευρώ. Το ειδικό καθεστώς φορολόγησης βεβαίως θα καταργηθεί.
          Πρέπει να επισημάνω ότι η Νέα Δημοκρατία δεν απορρίπτει την υπαγωγή αγροτών στα βιβλία β’ κατηγορίας σε εθελοντική βάση. Αντιθέτως, μπορεί να υπάρξουν και θετικά αποτελέσματα από αυτό το μέτρο, ενώ υπάρχουν και αγρότες, κυρίως νέοι και κατ’ αποκλειστικό επάγγελμα, οι οποίοι βλέπουν το μέτρο ως ένα βήμα για τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού χώρου. Πλην όμως, αυτή τη στιγμή υπάρχουν προβλήματα, τα οποία η Κυβέρνηση δεν θεραπεύει και τα οποία, εάν δεν αντιμετωπιστούν πριν από οποιαδήποτε άλλη ευρεία αλλαγή, θα χρεοκοπήσουν ολόκληρες οικογένειες.
Για παράδειγμα, οι αγρότες δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν παραστατικά για όλα τους τα έξοδα. Οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις απασχολούν κατά κύριο λόγο μέλη της ίδιας οικογένειας, ενώ οι εποχικοί αγρεργάτες δεν διαθέτουν δελτίο παροχής υπηρεσιών και, για να αιτιολογηθεί η δαπάνη, θα πρέπει είτε ο παραγωγός είτε ο αγρεργάτης να επιβαρυνθεί με επιπλέον παρακράτηση φόρου 20%. Οι αγροί υπενοικιάζονται συχνά χωρίς συμβόλαια, ώστε δεν υπάρχουν αποδείξεις ενοικίων, υπαιτιότητι των ιδιοκτητών. Οι δαπάνες για απόκτηση μηχανημάτων που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν δεν συμπεριλαμβάνονται στα έξοδα, ώστε η απόσβεση πάγιου κεφαλαίου δεν εμφανίζεται στα τρέχοντα λογιστικά βιβλία.
Επιπλέον, το λειτουργικό κόστος από την τήρηση βιβλίων β’ κατηγορίας θα επιβαρύνει δυσανάλογα τους παραγωγούς, ενώ οι παράπλευρες συνέπειες είναι ανυπολόγιστες. Για παράδειγμα, ως επαγγελματίες, οι αγρότες θα κληθούν να καταβάλουν τέλος επιτηδεύματος, ενώ ακόμα και παραγωγοί με πολύ χαμηλά εισοδήματα θα υποχρεωθούν να καταβάλουν φόρο.
Η πρώτη μου προσωπική εκτίμηση είναι ότι, εάν το μέτρο προχωρήσει, πρέπει να εφαρμοστεί σε εθελοντική βάση. Διαφορετικά, για τους αγρότες με μικρά εισοδήματα, σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, για ηλικιωμένους αγρότες, που είναι και η πλειοψηφία, η καθολική εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα είναι ταφόπλακα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καθολική αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες, που μοναδικό σκοπό θα έχει την αύξηση των κρατικών εσόδων. Όταν δημοσιοποιηθεί επίσημα το νομοσχέδιο, η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί υπεύθυνα και νηφάλια, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα αγρότη και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.»

Νίκος Νικολόπουλος..Η απρόσκοπτη πρόσβαση σε γιατρούς, σε εξετάσεις και φάρμακα είναι Βασική, Στοιχειώδης, αδιαπραγμάτευτη απαίτηση της Κοινωνίας μας κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αγνοεί

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που καλούνται να πληρώνουν μόνοι τους τα αναγκαία φάρμακα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Χρονιά μπήκε για τους Ασφαλισμένους και τους Συνταξιούχους με επώδυνο τρόπο.
Οι περικοπές των Επικουρικών Συντάξεων, οι έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια που ψήφισε τους προηγούμενους μήνες η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μειώνουν κι άλλο το εισόδημά τους και τους οδηγούν σε απόγνωση. Δεν φτάνουν όμως μόνο αυτά.
Η προχειρότητα, το οργανωτικό έλλειμμα κι η σπουδή για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις, έχουν για άλλη μια φορά θύματα τους Ασφαλισμένους και τους Συνταξιούχους.
Από την 1η του χρόνου οι ασφαλισμένοι, αγοράζουν με δικά τους χρήματα τα αναγκαία φάρμακα και δεν βρίσκουν γιατρό, αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει στελεχωθεί κι οι γιατροί είναι σε συνεχείς κινητοποιήσεις. 
Στα θέματα της Υγείας και της ζωής των Ελλήνων πολιτών δεν χωρούν εγωισμοί και πολιτική αυταρέσκεια που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι Υπουργοί.
Πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε διάλογο με τους Υγειονομικού, να εξασφαλισθεί η αναγκαία συνεννόηση και να σταματήσει η ταλαιπωρία των Ασφαλισμένων.
Η απρόσκοπτη πρόσβαση σε γιατρούς, σε εξετάσεις και φάρμακα είναι Βασική, Στοιχειώδης, αδιαπραγμάτευτη απαίτηση της Κοινωνίας μας.
Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αγνοεί».

-----------
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, ζήτησε από τον υπουργό κ. Ρέππα όλα τα ζητήματα, τα σχετικά με τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να τεθούν άμεσα υπόψη του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο παραμένει αδρανές, καθώς δεν έχει συνεδριάσει τα τελευταία δύο χρόνια.
Αίτημα το οποίο αποδέχθηκε ο κ Υπουργός

Ο Θανάσης Νάκος για τις διαδικασίες χορήγησης πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα σε υπηκόους τρίτων χωρών

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή, για τις διαδικασίες χορήγησης πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα σε υπηκόους τρίτων χωρών,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος για την ίδρυση υπηρεσίας ασύλου στη χώρα μας. Έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει την ανάγκη οι διαδικασίες αυτές, όπως και όλες όσες σχετίζονται με το πολύ σημαντικό ζήτημα της εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα, να υπόκεινται σε κανόνες και προϋποθέσεις ξεκάθαρες, να είναι απολύτως διαφανείς και να λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις μεταναστευτικές προς αυτήν ροές.
Ο «απολογισμός» αυτής της περιόδου εφαρμογής του νέου νόμου, δυστυχώς αφήνει αρκετά θολά σημεία και ερωτηματικά:
-  Ο κ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη επαίρεται ότι «τα πρώτα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά […] Ενώ, λοιπόν, μέχρι τώρα ήταν περίπου μηδενικό το ποσοστό παροχής ασύλου, στην πραγματικότητα ήταν περίπου στο 0,5% των αιτήσεων… απίστευτο και απαράδεκτο για τη διεθνή πρακτική, σήμερα μετά από λίγους μήνες εφαρμογής του νέου συστήματος και με τη λειτουργία των επιτροπών έχουμε φθάσει σε ποσοστό 12,3%, το οποίο είναι ένα ποσοστό αξιοπρεπές κοντά στο μέσο όρο των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, η φιλοδοξία μας είναι να φθάσουμε ακόμα πιο ψηλά, να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο το ποσοστό».
Αυτό που δεν μας λέει ο κ. υπουργός, είναι ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αν και έχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά θετικών αποφάσεων χορήγησης ασύλου από την Ελλάδα, έχουν όμως και πολύ λιγότερες αριθμητικά αιτήσεις να κρίνουν. Με απλά λόγια: ο στόχος μίας οργανωμένης μεταναστευτικής πολιτικής και πολιτικής διαχείρισης ασύλου, δεν μπορεί να είναι η με κάθε τρόπο αύξηση των θετικών αποφάσεων χορήγησης ασύλου, αλλά η απόδοση του παραπάνω καθεστώτος με τρόπο αντικειμενικό, γρήγορο και δίκαιο, σε όσους πραγματικά το δικαιούνται.
Αλήθεια, πόσες αριθμητικά θετικές αποφάσεις (για καθεστώς πρόσφυγα, επικουρικής προστασίας ή/και εθνικού ανθρωπιστικού καθεστώτος) εκδόθηκαν κατά το 2010 και 2011 από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε τί ποσοστό των υποβληθέντων και εξετασθέντων αιτημάτων αντιστοιχούν;
- Ακόμα, το υπουργείο θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς διασφαλίζεται αυτός ο αντικειμενικός και δίκαιος τρόπος απόδοσης του καθεστώτος πολιτικού ασύλου, με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που παρουσιάζει το μεγαλύτερο αριθμό παράνομα εισερχομένων μεταναστών και από αυτούς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, αν και είναι ξεκάθαρα οικονομικοί μετανάστες, εντούτοις υποβάλλουν καταχρηστικά αίτημα αναγνώρισης ως πολιτικού πρόσφυγα, προκειμένου να νομιμοποιήσουν την παραμονή τους στη χώρα. Ποια είναι, λοιπόν, τα κριτήρια δυνάμει των οποίων οι αρμόδιες επιτροπές εκδίδουν θετικές αποφάσεις για χορήγηση πολιτικού ασύλου, επικουρικής προστασίας και ανθρωπιστικού καθεστώτος; Η αύξηση του ποσοστού χορήγησης θετικών αποφάσεων σχετίζεται με τυχόν αναθεώρηση των κριτηρίων εξέτασης των αιτήσεων;
- Τέλος, ο κ. υπουργός πρέπει να μας πει αναλυτικά ποιες από τις κεντρικές και περιφερειακές Υπηρεσίες που προέβλεπε ο νόμος 3907/2011 έχουν στελεχωθεί πλήρως και βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, δεδομένου ότι θα πρέπει μέσα σε ένα έτος από την θέση σε ισχύ του νόμου, δηλαδή σε λίγες ημέρες, αυτές να λειτουργήσουν πλήρως. Το γεγονός ότι μόλις τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριο 2011) ανακοινώθηκαν τρεις προσκλήσεις ενδιαφέροντος και παρατάσεις πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση υπηρεσιών του εν λόγω νόμου, σημαίνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κενά σε αυτές; Πόσες Επιτροπές χορήγησης πολιτικού ασύλου λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα;
Όλα τα παραπάνω είναι ερωτήματα που ζητούν άμεσες και πειστικές απαντήσεις, γιατί αφορούν ζητήματα μείζονος σημασίας για τη χώρα και τους πολίτες».

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Όχι έκτακτοs φόροs για τα ακίνητα, την πρώτη κατοικία έως 100 τ.μ όταν το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ ετησίως

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκπρόσωπος της Ενωτικής Κίνησης, παρέστη σήμερα στην εκδίκαση της υπόθεσης δίωξης των συνδικαλιστών της ΔΕΗ ως ένδειξη της έμπρακτης συμπαράστασής του.
Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί, έστω και εκ των υστέρων, ότι η γραμμική επιβολή επί δικαίοις και αδίκοις του έκτακτου φόρου στα ακίνητα, διευρύνει την κοινωνική αδικία. Ο Βουλευτής καλεί τους συναδέλφους του στη Βουλή να συνυπογράψουν τη σχετική τροπολογία που εξαιρεί από τον έκτακτο φόρο για τα ακίνητα, την πρώτη κατοικία έως 100 τ.μ όταν το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει  τις 30.000 ευρώ ετησίως

Πρόβλημα χρηματοδότησης και επιβίωσης του Κέντρου Αυτισμού και Νοητικής Υστέρησης SOS

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-Α΄ΑΘΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ                Αθήνα,  10 Ιανουαρίου 2012

                                                                ΕΡΩΤΗΣΗ 
                                              Προς τον Υπουργό  Εσωτερικών
                                                     κ. Αναστάσιο Γιαννίτση 

Θέμα : «Πρόβλημα χρηματοδότησης και επιβίωσης του Κέντρου Αυτισμού και Νοητικής Υστέρησης SOS»

Το Κέντρο Αυτισμού και Νοητικής Υστέρησης SOS , λειτουργεί από το 1978, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με νοητική υστέρηση. Αρχικά δημιουργήθηκε ως Μονάδα Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής για παιδιά με αυτισμό και νοητική υστέρηση και έχει αναγνωριστεί ειδικά ως φιλανθρωπικός, παρέχοντας οργανωμένη ιδρυματικά περίθαλψη. Η χρηματοδότηση του Κέντρου προέρχεται από την επιχορήγηση που λάμβανε από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία μέχρι και πέρυσι ανερχόταν στις 220.000 ευρώ. Από φέτος, η εγκεκριμένη επιχορήγηση είναι αρκετά μειωμένη και φθάνει τις 140.000 ευρώ. Το Κέντρο απασχολεί σήμερα έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό αναπτύσσοντας ιδιαίτερες σχέσεις συνεργασίας και κατανόησης με τα παιδιά επιτυγχάνοντας έτσι τη σωστή εκπαίδευση και την κατάλληλη ανάπτυξη της συμπεριφοράς τους και της συνύπαρξης τους στο περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή, είκοσι δύο παιδιά που πάσχουν από αυτισμό παρακολουθούν τα προγράμματα του Κέντρου ενώ τα μισά από αυτά διαμένουν στο εσωτερικό Οικοτροφείο. Είναι λογικό σε περιόδους κρίσης, ιδιαίτερα μέσα σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία που  βιώνει η πατρίδα μας, να περικόπτονται δαπάνες. Ωστόσο δεν επιτρέπεται η αυστηρότητα του κράτους ως προς τις δημοσιονομικές του παρεμβάσεις να εξαντλείται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως είναι η προαναφερθείσα. 
                                      Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Σκοπέυετε να παρέμβετε ώστε να αυξηθεί η χρηματοδότηση του Κέντρου, προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανάγκες του και να συνεχίσει να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του;                                                                                                                                                                                                                                          

Η Βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη    


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Θέμα : «Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν»

Εδώ και τρείς μήνες το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό) του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, παραμένει απλήρωτο. Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους  βρίσκονται σήμερα σε απόλυτο αδιέξοδο, αδυνατώντας να καλύψουν ακόμα και τις βασικές ανάγκες επιβίωσης. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα, μεγάλο μέρος του ιατρικού προσωπικού να παραιτείται αναζητώντας εργασία σε άλλα Ιδρύματα απαξιώνοντας επί της ουσίας ένα υπερσύγχρονο νοσηλευτικό κέντρο με όλες τις υλικές και  τεχνολογικές δυνατότητες.  Στον αέρα όμως βρίσκεται και η επιβίωση του ίδιου του  νοσοκομείου, καθώς αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων τόσο με το καθεστώς λειτουργίας του όσο κυρίως με το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, ενώ κανέναν σοβαρό επιχειρησιακό πλάνο διάσωσης δεν υφίσταται, παρά μόνο αποσπασματικές παρεμβάσεις οι οποίες δεν επιλύουν το πρόβλημα αλλά επιτείνουν τη σύγχυση. Τις τελευταίες μέρες, μετά και την παραίτηση του προέδρου του Ιδρύματος, το  διοικητικό αδιέξοδο έχει μεγαλώσει. Το υπουργείο Υγείας ενώ τοποθέτησε σύμβουλο διαχείρισης με υψηλό κόστος αποδοχών και ενώ ο σύμβουλος πρότεινε λύσεις αποσπασματικές και κοστοβόρες, στο τέλος παραιτήθηκε. Το ζήτημα συζητήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, χωρίς ωστόσο όμως να υπάρξει κάποια απάντηση στο πρόβλημα. Επίσης, δεν έχει υπογραφεί η  σύμβαση του νοσοκομείου με  τον ΕΟΠΥ, με αποτέλεσμα οι ασθενείς των ασφαλιστικών ταμείων να μην επιλέγουν το νοσοκομείο, καθώς ο ασφαλιστικός τους φορέας δεν μπορεί να καλύψει μέρος της νοσηλείας και έτσι το «Ερρίκος Ντυνάν» στερείται πολύτιμα έσοδα.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός : 
1.Προτίθεται να βάλει το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» σε ειδικό καθεστώς, όπως συνέβη στο παρελθόν με άλλα νοσοκομεία όπως το «Ωνάσειο», το «Παπαγεωργίου» κ.α.
2.Υπάρχει και αν ναι ποιο είναι το πλάνο που υπάρχει από το υπουργείο προκειμένου να μην κλείσει το Νοσοκομείο και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι.                                                

 Η Βουλευτής                                                                                                            
 Ντόρα Μπακογιάννη

                                                                                                                                                          

Ντ. Μπακογιάννη: Κρίνεται το μέλλον των επόμενων γενεών

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και το δημοσιογράφο Άρη Προτοσάλτε. Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης.

 Για τη χθεσινή της συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Τα δεδομένα είναι ότι είμαστε μπροστά σε μια πάρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, δεν σας φέρνω κανένα συνταρακτικό νέο. Μια δύσκολη διαπραγμάτευση που θα κρίνει το μέλλον των επόμενων γενεών. Θέλω να το ξαναπώ όχι των επόμενων εκλογών, των επόμενων γενεών. Η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να πετύχει και τη διαπραγμάτευση του PSI, δηλαδή του κουρέματος, να λειτουργήσει θετικά για την οικονομία της και τη νέα δανειακή σύμβαση. Για να υπάρξει αυτή η νέα δανειακή σύμβαση σε ένα πολύ δύσκολο ευρωπαϊκό και ασταθές ευρωπαϊκό περιβάλλον, πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουμε και να διαπραγματευτούμε σωστά με τους δανειστές μας ,το οποίο σημαίνει να διαπραγματευτούμε δυναμικά. Για να διαπραγματευτούμε δυναμικά χρειάζεται τα κόμματα, το είπα και χθες μετά από την συνάντηση μου με τον κύριο Βενιζέλο, να μην παίζουν το κρυφτούλι το οποίο παίζουν σήμερα.

Για τη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου και στη στάση των τριών κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή.
Όλα τα κόμματα παίζουν κρυφτούλι. Χθες παρακολουθούσα τηλεόραση και είδα υπουργούς της κυβέρνησης Παπαδήμου, φιλόδοξους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μιλούσαν σαν να είναι τρίτοι σαν να είναι παρατηρητές, σαν να μην συμμετέχουν.Από την άλλη μεριά το ΠΑΣΟΚ έχει πλέον προχωρήσει σε ένα διαγωνισμό κριτικής δηλαδή όποιος κάνει την μεγαλύτερη κριτική προς την προηγούμενη και την παρούσα κυβέρνηση αυτός έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει αρχηγός. Αρα δεν συμμετέχουν στην προσπάθεια. Η δε ΝΔ προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να πει ότι δεν έχει καμία ευθύνη στην κυβέρνηση αυτή, αποφεύγει την ευθύνη. Αλλά γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγει, διότι άλλη διαπραγμάτευση εκτός από αυτή δεν θα υπάρξει. Αρα οι προτάσεις τις οποίες έχει η ΝΔ, όποιες έχει, αν τις έχει, οφείλουν να κατατεθούν αυτή τη στιγμή στη διαπραγμάτευση, για να μπορέσει να βοηθήσει το σύνολο, δηλαδή τη συνολική προσπάθεια προς μια καλύτερη κατεύθυνση. Για το ΛΑΟΣ δεν συζητάω γιατί δεν ξέρω σήμερα το πώς θα τοποθετηθεί, διότι δεν υπάρχει σταθερότητα στις απόψεις του κ. Καρατζαφέρη.     

Για το αν πιστεύει ότι ο κ. Καρατζαφέρης θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση
Πιστεύω πως κανένας δεν θα φύγει από αυτή την κυβέρνηση. Απλώς προσπαθούν τα κόμματα να είναι και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ, δηλαδή να είναι και συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Και έτσι μας απειλεί κάθε μέρα ο κ. Καρατζαφέρης ότι θα αποχωρήσουν οι υπουργοί του. Έτσι και ο κ. Σαμαράς λέει ότι δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά είναι αντιπολιτευόμενος. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια, θα μου επιτρέψετε να πω, τα οποία δεν αντέχει ο κόσμος. Ήμουν περιοδεία στην Κρήτη τέσσερις μέρες, στα καφενεία και στην αγορά, ο κόσμος ζητάει από εμάς αυτή τη στιγμή να του δώσουμε λύση στο πρόβλημά του. Δεν τον ενδιαφέρει ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν τον ενδιαφέρουν οι εκλογές, δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη κυβέρνηση. Τον ενδιαφέρει τώρα να νοιώθει μία ασφάλεια και να νιώσει ότι θα βγούμε από αυτό το λούκι. Και αυτό δεν το έχουν καταλάβει.Αυτό που λέει σωστό ο κ. Καρατζαφέρης είναι ότι πρέπει να μαζευτούν όλοι και να διαπραγματευτούν. Δηλαδή αυτό είναι η απλή λογική και ορθώς το λέει ο άνθρωπος. 

Για το θέμα με τις μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. 
Η γνώμη μου είναι ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα, αν δείτε τα νούμερα, δεν είναι τόσο το καθεαυτό μισθολογικό κόστος. Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι το μη μισθολογικό κόστος και οι απίστευτες επιβαρύνσεις οι οποίες υπάρχουν πάνω στο μισθό του εργαζόμενου, που καθιστούν την πρόσληψη του εργαζόμενου σχεδόν απαγορευτική. Αυτά τα φωνάζουμε εμείς εδώ και δύο χρόνια. Δεν μπορεί με αυτές τις εισφορές, αυτές τις φορολογικές επιβαρύνσεις να προσλάβει κάποιος έναν εργαζόμενο. ¶ρα αν χρειάζεται να δούμε το θέμα των ωριμάνσεων, πρέπει οι κοινωνικοί εταίροι να το δουν. Διότι πράγματι αυτό μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει το μισθολογικό κόστος σε πολύ υψηλότερα σημεία. Το μη μισθολογικό κόστος όμως πρέπει να αντιμετωπισθεί. Και πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα μαζί με όλα τα αντικίνητρα. Ακόμα συζητάμε τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ακόμα συζητάμε το θέμα των αδειοδοτήσεων, δύο χρόνια θέλεις για να πάρεις μία άδεια σε αυτή τη χώρα. Έχεις «σκοτώσει» την επιχειρηματικότητα με το «καλημέρα».        

Για το σενάριο επιστροφής στη δραχμή.      
Οι ευθύνες των τριών αρχηγών και του κ. Παπαδήμου προσωπικών, είναι πλέον πάρα πολύ μεγάλες. Αν ο κ. Παπαδήμος νιώσει ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα τότε θα πρέπει ευθέως και κατηγορηματικά να πει στον ελληνικό λαό ποιος είναι ο λόγος. Πιστεύω ότι ο κ. Παπαδήμος μπορεί να θέτει τους αρχηγούς, αλλά και τους κοινωνικούς εταίρους μπροστά στις ευθύνες της και να ληφθούν οι αποφάσεις. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν έχουμε καιρό. Δεν έχουμε χρόνο. Υπάρχουν συγκεκριμένες πλέον ημερομηνίες, φτάσαμε στην κυριολεξία τον κόμπο στο χτένι. Τώρα πλέον πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, κανείς δεν θα μπορέσει να κρυφτεί από την αλήθεια. Όλα τα συμφέροντα τα οποία επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή είναι εμφανή, όπως ταυτόχρονα και πάρα πολύς υπόγειος πολιτικός λόγος ο οποίος ακούγεται στα καφενεία της Ελλάδας, αλλά δεν αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη να βγει και να το πει. Αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι υπόγεια διαδίδουν, προσπαθούν να παραμυθιάσουν τον κόσμο ότι αν επανέλθει η δραχμή δεν θα χρωστάμε θα είμαστε άρχοντες της χώρας μας και θα μπορέσουμε να τυπώνουμε όσα λεφτά θέλουμε. Αυτό που ξεχνούν είναι ότι τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ανοίξει καμία πίστωση προς καμία χώρα του κόσμου.

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Βόχας Γιώργος Λιούντρης


Πιο φτωχή έμεινε από σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση από την απώλεια του πρώην Δήμαρχου Βόχας Γιώργου Λιούντρη, καθώς  λύγισε τελικά μετά από πολύμηνη μάχη με την ανίατη ασθένεια και έφυγε τελικά από την ζωή στις 5.00  το πρωί, σε ηλικία 62 ετών.
Ο Γίωργος Λιούντρης ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδίκηση το 2002 όταν έθεσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος Βόχας , επικεφαλής του συνδυασμού «ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΧΑ». Στις εκλογές εκείνες ο συνδιασμός του πλειοψήφησε στο πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας 2.224 ψήφους ή το 33,20% , όμως στο δεύτερο γύρο ατύχησε να εκλεγεί Δήμαρχος για 127 ψήφους συγκεντρώνοντας 3.167 ψήφους ή το 49%.
Ότι δεν κατάφερε στις εκλογές του 2002 , ο Γ. Λιούντρης το πέτυχε στις Δημοτικες εκλογές του 2006 , καθώς εξελέγη Δήμαρχος Βόχας από την πρώτη Κυριακή  συγκεντρώνοντας 3.182 ψήφους και ποσοστό 47,85%. Εκλέγοντας 13 Δημοτικούς Συμβούλους σε σύνολο 21.
Στίς εκλογές του 2010 δεν διεκδικησε εκ νέου την Δημαρχία του διευρημένου τώρα Δήμου Βέλου - Βόχας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέλου-Βόχας συνήλθε εκτάκτως σήμερα, με το άκουσμα του θανάτου του Γ. Λιούντρη, ο οποίος προσέφερε με ευσυνειδησία και ήθος πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο του. και:
                                            Αποφασίζει – Ομόφωνα
1.    Να παραστεί ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και  οι υπάλληλοι του Δήμου, στη νεκρώσιμη ακολουθία και να εκφράσουν τα ΄΄ θερμά συλλυπητήρια ΄΄ στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος.
2.    Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του.
3.    Ο Δήμος να παραμείνει κλειστός την 11η Ιανουαρίου.
4.    Η σημαία του Δήμου να παραμείνει μεσίστια την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας.
5.   Να δοθεί το όνομά του σε δημοτική οδό ή πλατεία του Βραχατίου.
6.   Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του εκλιπόντος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέλου Βόχας
7.    Η κηδεία του να γίνει με Δημοτική δαπάνη.
8.   Να αναγνωσθεί το παρόν στο τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο».

Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη αύριο στις 11.00 το πρωί στο Ζευγολατιό.

Γυρίζοντας τον κόσμο την νύχτα



Περιοχές που φαίνονται με την σείρα στο βίντεο:
 

1. Βόρειο Σέλας πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες την Νύχτα
2.
Βόρειο Σέλας και ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες την Νύχτα
3.
Βόρειο Σέλας από Μαδαγασκάρη προς νοτιοδυτικά της Αυστραλίας
4.
Βόρειο Σέλας νότια της Αυστραλίας
5. Βορειοδυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κεντρική Αμερική την Νύχτα
6.
Βόρειο Σέλας από το νότιο στο βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό
7. Στα μισά του δρόμου γυρίζοντας τον κόσμο
8. Νύχτα πάνω από την Κεντρική Αφρική και τη Μέση Ανατολή
9. Νύχτα πάνω από την έρημο της Σαχάρας και της Μέσης Ανατολής
10.Νύχτα πάνω από τον Καναδά και την Κεντρική Αμερική
11. Πέρασμα πάνω από Νότια Καλιφόρνια προς Hudson Bay
12. Νησιά τ
ης φιλιππινέζικης θάλασσας την Νύχτα
13. Πέρασμα πάνω από την Ανατολική Ασία προς
φιλιππινέζικη θάλασσα και Γκουάμ
14. Μέση Ανατολή τη Νύχτα
15. Νύχτα πάνω από την Μεσόγειο Θάλασσα
16.
Βόρειο Σέλας και οι Ηνωμένες Πολιτείες τη Νύχτα
17.
Βόρειο Σέλας πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό
18. Ανατολική Ευρώπη προς Νοτιοανατολική Ασία τη Νύχτα.
 
eleutheropaideia.blogspot.com

Αφού τους αρέσει το σασπένς με τη δραχμή, ας τους στείλουμε στις αερομαχίες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορεί να μην έχει νόημα να κλαίει κανείς πάνω από το χυμένο γάλα, αλλά επειδή στην περίπτωση της Ελλάδας το γάλα δεν χύθηκε άπαξ, αλλά συνεχίζει να χύνεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε και μέχρι να στραγγίξει εντελώς η χώρα και επειδή κάποιοι οικονομικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού μας προτρέπουν (εκ μέρους του εργοδότη τους) να αποδεχθούμε την μοίρα μας, οφείλουμε να ασχοληθούμε με ορισμένα θέματα με τα οποία εκτός από τους ιστορικούς του μέλλοντος, ελπίζουμε να ασχοληθούν και οι δικαστές.

Επειδή δε όλοι αυτοί οι κύριοι θεωρούν γραφικούς όσους υποστηρίζουν πως τούτη την ύστατη ώρα η Ελλάδα οφείλει να βάλει στο τραπέζι όλα τα όπλα της – κάτι που ουδέποτε έπραξαν οι κλαψουρίζοντες του Μνημονίου, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα από το ένα Μνημόνιο στο άλλο και με χαριστική βολή το PSI της υποδούλωσης και της πλήρους απώλειας της εθνικής κυριαρχίας – οφείλουμε να υπενθυμίζουμε ότι τα όπλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν.

Η νέα κυβέρνηση δεν είναι περιορισμένης ευθύνης

Γράφει ο
Γιώργος Αγαπητός-

Την τελευταία περίοδο συμβαίνουν στη χώρα μας πρωτόγνωρα γεγονότα τα οποία ερμηνεύονται ποικιλοτρόπως από διάφορες οπτικές γωνίες. Οι πολίτες βρίσκονται σε σύγχυση γιατί κανείς δεν τους δίνει απαντήσεις για τα προβλήματα που τους απασχολούν και επί πλέον αμφισβητούν τη συνταγματικότητα ορισμένων νόμων που περιορίζουν το εισόδημά τους.

Το 2009 με εθνικές εκλογές και με δημοκρατικές διαδικασίες ο λαός, σωστά ή λανθασμένα, εξέλεξε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με τετραετή θητεία. Σύμφωνα με το Σύνταγμα εάν η εκλεγμένη κυβέρνηση αδυνατεί να εξαντλήσει την 4ετία παραιτείται και προκηρύσσονται εθνικές εκλογές, εκτός εάν καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την αξιωματική αντιπολίτευση και αυτή ανταποκριθεί με επιτυχία στο σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας.

Η διαδικασία αυτή δεν ακολουθήθηκε αλλά ο εκλεγείς πρωθυπουργός αντικαταστάθηκε από εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο, το οποίο είναι σοβαρό και με μεγάλο ειδικό βάρος στο εσωτερικό-εξωτερικό, χωρίς όμως τη λαϊκή ετυμηγορία και χωρίς τη μορφή υπηρεσιακής κυβέρνησης για να διενεργήσει εκλογές. Οι πολίτες θεωρούν ότι περιφρονείται η θέλησή τους, κινδυνεύουν οι δημοκρατικές διαδικασίες στο μέλλον και ότι κάποιοι άλλοι ,ιδίως στο εξωτερικό, αποφασίζουν ερήμην τους για το μέλλον τους.

Πάνος Μπεγλίτης: χρειάζονται γενναίες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να εξορθολογιστεί και να συνεχίσει να είναι βιώσιμο το επικουρικό ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον «REAL FM», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Κορινθίας, Πάνος Μπεγλίτης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο «φλέγον» θέμα των επικουρικών συντάξεων.
Ο κ. Μπεγλίτης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εξορθολογισμού της λειτουργίας των επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων, στην κατεύθυνση της ενοποίησής τους. 
Σε σχετική παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι η ΝΔ «δεν θέλει καμιά μείωση», ο κ. Μπεγλίτης, καταρχήν, χαιρέτισε το γεγονός ότι συνεχίζεται η συζήτηση από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, θέτοντας όμως παράλληλα το ζήτημα της εξέτασης, από την πλευρά των κομμάτων, του επίμαχου θέματος των ταμείων εκείνων που, έχοντας τεράστια ελλείμματα, κινδυνεύουν να μη μπορούν να δίνουν πλέον επικουρικές συντάξεις.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και αποδοτικοί θα πρέπει «να ξαναδούμε τη σχέση ανταποδοτικότητας εισφορών και συντάξεων, που είναι το πραγματικό πρόβλημα, και που, δυστυχώς, κανείς για πολλά χρόνια δεν θέλησε να θίξει. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, δεν υποστηρίζουμε μια αυτόματη διαδικασία οριζόντιων περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, προκειμένου να διασωθεί το επικουρικό ασφαλιστικό σύστημα. Υποστηρίζουμε όμως ότι χρειάζονται γενναίες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να εξορθολογιστεί και, κατά συνέπεια, να συνεχίσει να είναι βιώσιμο το επικουρικό ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, ώστε να είναι σε θέση να χορηγεί συντάξεις.»

Ματαίωση υποδοχής δημοτών στο Δερβένι

 Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος
σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 δεν θα δεχτεί τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι
.

Θανάσης Δαβάκης : Δεν είναι δυνατόν να αφαιρούνται θησαυροί της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς και οι αρμόδιοι – πολιτικοί να παραμένουν και στις θέσεις τους σαν να μη συνέβη τίποτε.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεύτερη μέρα σιωπής από τους αρμόδιους. Και τα ερωτηματικά που δημιουργεί η κλοπή που έγινε στην Εθνική Πινακοθήκη εντείνονται. Δεν είναι δυνατόν να αφαιρούνται από το σημαντικότερο μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στο κέντρο της Αθήνας, θησαυροί της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς και οι αρμόδιοι – πολιτικοί και όχι μόνον - να παραμένουν και στις θέσεις τους σαν να μη συνέβη τίποτε. Έργα που θα έπρεπε να φυλάσσονται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, αποδεικνύεται πως χάθηκαν εξαιτίας της αμέλειας, της αδιαφορίας και την ανεπάρκειάς τους.
Οι έχοντες, για δεκαετίες, την ευθύνη της διαχείρισης αυτού του Οργανισμού οφείλουν να απαντήσουν στα απλά ερωτηματικά του κάθε πολίτη σχετικά με τα ποσά που δαπανώνται για τη φύλαξη, τους κανόνες ασφαλείας της Εθνικής Πινακοθήκης και τα κενά που υπάρχουν. Οφείλουν, προπάντων -όπως και ο πολιτικός προϊστάμενός τους- να αναλάβουν έμπρακτα τις ευθύνες τους.  
Κατά τα άλλα είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία για μια ακόμη φορά θα κάνει το καθήκον της..».

Επίσης ο κ. Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη χθεσινή πυρκαγιά στο ιστορικό κτήριο του Ξενοδοχείου "Ακροπόλ":

«Δυστυχώς, το 2012 ξεκίνησε άσχημα για τον ελληνικό Πολιτισμό. Μετά την κλοπή σημαντικών έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη, η χθεσινή πυρκαγιά, στο "Ακροπόλ", έδωσε τη χαριστική βολή σε ένα κηρυγμένο διατηρητέο κτήριο, το οποίο συνδεόταν άρρηκτα με την αθηναϊκή κοινωνία και την ιστορία της.
Τα ερωτήματα που γεννούνται για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι αμείλικτα:
-           Αληθεύει - ναι ή όχι; – ότι παρά τις σχετικές αιτήσεις, δεν ενέκρινε τη διάθεση κονδυλίων για τη φύλαξη του κτηρίου;  
-           Αληθεύει – ναι ή όχι; – ότι, ενώ ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση εργολάβου ανακαίνισης είχε ήδη ολοκληρωθεί, εξακολουθεί να κρατείται στα συρτάρια του Υπουργείου;
-           Αληθεύει – ναι ή όχι; – ότι με την ανοχή των Υπουργείων Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, η ευρύτερη περιοχή αφέθηκε στο έλεος παράνομων μεταναστών;
Για όλα αυτά, αναμένουμε άμεσα υπεύθυνες απαντήσεις. Ανοχή στη συνέχιση της ανευθυνότητας και της αδιαφορίας δεν μπορεί να υπάρξει. Η ηγεσία του Υπουργείου δεν μπορεί να παραμένει αδρανής και άφαντη.
Σε κάθε περίπτωση, χρέος της Πολιτείας είναι να βρει τους ένοχους, να διασφαλίσει τη φύλαξη των πολιτιστικών μας μνημείων και να δράσει άμεσα για την ανακατασκευή-αποκατάσταση του κτηρίου. Αλλά και να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να μην υποβαθμισθεί ακόμη περισσότερο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Όταν, όμως, ο Πολιτισμός δέχεται τέτοια κτυπήματα, οι υπεύθυνοι δεν μπορεί να παριστάνουν τους ανεύθυνους».

 

Η Νέα Δημοκρατία δεν αποδέχεται τη διατύπωση του άρθρου 14 του Σχεδίου ΠΔ “Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεως γης”, καθώς δημιουργεί την αίσθηση ότι απαγορεύεται εφεξής η εκτός σχεδίου δόμηση

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν αποδέχεται τη διατύπωση του άρθρου 14 του Σχεδίου ΠΔ “Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεως γης”, καθώς δημιουργεί την αίσθηση ότι απαγορεύεται εφεξής η εκτός σχεδίου δόμηση.
Για το σκοπό αυτό, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε, χθες, με τον υπουργό αναπληρωτή Περιβάλλοντος, κ. Ν. Σηφουνάκη, στον οποίο επεσήμανε ότι το περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου προκαλεί εύλογες απορίες ως προς τις προθέσεις και τη σκοπιμότητα του υπουργείου.
Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως δεν είναι αυτή η πρόθεση του υπουργείου και δεσμεύτηκε να προβεί στις απαραίτητες διευκρινίσεις.
Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει, για μια ακόμη φορά, πως μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας και την επιστροφή στο δρόμο της Ανάπτυξης είναι η ολοκλήρωση του εθνικού σχεδιασμού για τις χρήσεις γης και όχι οι αποσπασματικές παρεμβάσεις»

Η επιστροφή της λαϊκής δεξιάς στη Ν.Δ. διαλύει οριστικά το ΛΑ.Ο.Σ..



Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος


Σημάδια έντονου πανικού για το πολιτικό του μέλλον, δείχνουν οι σπασμωδικές κινήσεις και η αγωνία του Γιώργου Καρατζαφέρη, να παραταθεί πάση θυσία ο πολιτικός βίος της υπηρεσιακής κυβέρνησης Παπαδήμου, δήθεν για το καλό του τόπου.

Πίσω από το ρεσιτάλ του άκρατου εγωκεντρισμού του, θεωρώντας τον εαυτό του ρυθμιστή των εξελίξεων και πρόσωπο της ημέρας, κρύβεται η ιδιοτελής τακτική του, να γαντζωθεί όσο γίνεται περισσότερο στην εξουσία, μέσω των 4 υπουργών και υφυπουργών του, που τους τοποθέτησε το μνημονιακό σύστημα, μήπως και σώσει την διαφαινόμενη χαμένη γι’ αυτόν παρτίδα και απομακρύνει τον κίνδυνο να βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο.

Η αστείρευτη και ανερμάτιστη μνημονιακή του λαγνεία, που οδήγησε τον ίδιο σε σύμπλευση με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ψευτοπροοδευτισμού και τον ελληνικό λαό στον οικονομικό καιάδα της φρίκης, οι ατέλειωτες και αψυχολόγητες πολιτικάντικες κωλοτούμπες του, που βάζουν τα «γυαλιά» ακόμα και σε καταξιωμένους ακροβάτες και η εν γένει ανιδεολόγητη πολιτική του πορεία, έχουν ήδη προκαλέσει αρρυθμία στο συνονθυλευματικό μόρφωμα του ΛΑ.Ο.Σ.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι έτοιμη να λάβει νέα σκληρότερα μέτρα, είναι αδιανόητο για κόμμα που υποτίθεται ότι πιστεύει στις αρχές του Κοινωνικού Πατριωτισμού, να μην βάζει «κόκκινες γραμμές» στο κυνηγητό που υφίσταται ο ελληνικός λαός και να ζητά παράταση του πολιτικού βίου της κυβέρνησης, ακόμη και μέχρι το φθινόπωρο του 2013.

Τον ακούμε βέβαια που και που, ανάλογα με το τί κέρδη θέλει να αποκομίσει, να εκφέρει πατριωτικό λόγο, ομιλώντας για σύσταση Α.Ο.Ζ., κατάργηση του νόμου περί απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες και στρατηγικής σημασίας συμμαχία με τη Ρωσία, αντιγράφοντας τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρόεδρο της Ν.Δ. Δεν τον θυμόμαστε όμως να αντιστάθηκε στην υποδούλωση της Πατρίδας στους ανθελληνικούς οικονομικούς κύκλους, όταν στήριζε το ΠΑΣΟΚ με την ψήφο του στο μνημόνιο και την υπαγωγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ. Δεν τον ακούσαμε να εκθέτει τις προτάσεις του ενάντια στην αδηφαγία της Τρόϊκα. Δεν τον ακούσαμε τότε, παρά τους σημερινούς «λεονταρισμούς» του, να πιέζει προς σύναψη δανείου με τη Ρωσία, τη στιγμή που ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μας πρότεινε υψηλού ποσού δάνειο με ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο, ώστε να αποφύγουμε την περιπέτεια του Δ.Ν.Τ.

Ο Καρατζαφέρης και η παρέα του, που τον υπακούει δουλικά (άλλωστε συνεργάτες με σκυμμένο το κεφάλι θέλει, γιατί οι άξιοι του προκαλούν δέος), έχουν ξεφύγει από την εποχή που το σύστημα τους χαρακτήριζε ακροδεξιούς, μισαλλόδοξους και φασίστες. Για να γίνουν αρεστοί στο σύστημα, σήμερα δεν εκπροσωπούν κανέναν ιδεολογικό χώρο στο πολιτικό στερέωμα. Τα περί πατριωτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, που δήθεν διέπουν το ΛΑ.Ο.Σ., καταρρίπτονται καθημερινά με τις αλλοπρόσαλλες θέσεις που διατυπώνει ο ίδιος κάθε μέρα στα φιλικά προς αυτόν κανάλια του συστήματος και κυρίως με την εκ πεποιθήσεως υποταγή στην Τρόικα, μια υποταγή που σύντομα θα καταλήξει μοιραία, σε πλήρη απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων και εθνικής κυριαρχίας.

Σε αντίθεση με αυτό το περίεργο μόρφωμα, η νέα Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά, εκπροσωπώντας όλη ανεξαιρέτως την Κεντροδεξιά, από τους υποστηρικτές του υγιούς Φιλελευθερισμού, ως τους οπαδούς της καθαρόαιμης Λαϊκής Πατριωτικής Δεξιάς, είναι το μόνο κόμμα που διατυπώνοντας γνήσιες και αντρίκιες θέσεις, στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ, θέσεις που συνεχίζει να ενστερνίζεται και σήμερα, αποτελεί το μοναδικό Φάρο Ελπίδας για την έξοδο από την κρίση.

Πράγματι, ο Αντώνης Σαμαράς, αναλαμβάνοντας υψηλό ρίσκο, δέχθηκε να βρεθεί η Ν.Δ. στο κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης Παπαδήμου, όχι για την εξασφάλιση αξιωμάτων, αλλά για να συμπράξει στην εξασφάλιση της 6ης δόσης και στην αποφυγή της χρεωκοπίας που προκάλεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου, με την απόφαση για διεξαγωγή διχαστικού δημοψηφίσματος. Δεν αντιμετώπισε ποτέ αυτή την κυβέρνηση ως κάτι μόνιμο, αλλά επιμένει στην βραχεία διάρκειά της, ώστε να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, στις 19-2-2012 και σε κάθε περίπτωση στις αρχές Απριλίου, πριν το ΠΑΣΧΑ. Η παρουσία της Ν.Δ. σε αυτήν τη μεταβατική κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι σταματά η Αντιπολίτευση. Ο Αντώνης Σαμαράς άλλωστε έχει καταστήσει σαφές ότι θα τίθενται «κόκκινες γραμμές», κάθε φορά που θίγονται περαιτέρω, κοινωνικά δικαιώματα, πράγμα που έπραξε, με τη σθεναρή αντίστασή του στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

Η Ν.Δ., με τον πρωτόγνωρο για τα δεδομένα ελληνικού κόμματος, αντιμνημονιακό αγώνα και την εσωτερική της εξυγίανση, έχει ξανακερδίσει τον κόσμο της Παραδοσιακής Βάσης, που πίκρανε κατά τα 5 χρόνια διακυβέρνησής της, που σε κάθε περίπτωση, πέρα από τα αρνητικά σημεία, είχε να επιδείξει και φλογερό πατριωτισμό με την άσκηση ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι και την υπογραφή συνεργασίας με τη Ρωσία, για την λειτουργία του αγωγού Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολη, συμφωνία που χάλασε το ΠΑΣΟΚ.

Ο Καρατζαφέρης αντίθετα, που αποδείχθηκε ανάξιος των προσδοκιών 400.000 ανιδιοτελών πατριωτών της Λαϊκής Δεξιάς, προερχομένων κατά κύριο λόγο από τη Ν.Δ., βλέπει τώρα το κόμμα του να διαλύεται και να τον εγκαταλείπουν ένα-ένα τα στελέχη του ανά την επικράτεια, μολονότι οι δημοσκοπήσεις των φιλοπασοκικών ΜΜΕ, τον θέλουν εντός Βουλής με υψηλά ποσοστά για να στερήσει την αυτοδυναμία της Ν.Δ. Όσο βρίσκεται στη Βουλή και πριν βρεθεί στα αζήτητα, θα ελπίζει ότι θα προλάβει να διαπραγματευθεί το δυσοίωνο μέλλον του. Γι’ αυτό ενδιαφέρεται διακαώς να παραταθεί η κυβερνητική θητεία του Λουκά Παπαδήμου, δηλώνοντας ότι θα τον στηρίξει με κάθε τρόπο.

Η εμμονή του Καρατζαφέρη να υψώνει κάθε φορά «σημαία ευκαιρίας», σύντομα θα αποβεί μοιραία. Ο λαός αποζητά ξεκάθαρες πολιτικές και όχι μεσοβέζικους ακροβατισμούς.

Η Λαϊκή Δεξιά, παραδοσιακή ραχοκοκκαλιά της Ν.Δ., που βρίσκεται και πάλι μαζικά, σε επίπεδο άξιων στελεχών αλλά και ψυχωμένων φηφοφόρων, προ των πυλών της Παράταξης, θα τιμωρήσει παραδειγματικά τους εκμεταλλευτές των εθνικών ευαισθησιών του λαού και θα δώσει στα πολιτικά χαρακώματα, αβυσσαλέο αγώνα και την τελική ώθηση για τη Νίκη στις Εκλογές. Νίκη που θα είναι ΝΙΚΗ του Ελληνικού Λαού, ενάντια στους ξένους δυνάστες και τις εγχώριες θεραπαινίδες τους.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


http://www.nd.gr/web/node-korinthias

«ΗΧΟΣ, DATA ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΣΩ ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2


«Πολυδιάσκεψη», «τηλεδιάσκεψη», «τηλεσυνεργασία», «video streaming»: Λέξεις άγνωστες σήμερα για το Δημόσιο, που ο νέος υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελής Τζωρτζάκης και οι συνεργάτες του επιχειρούν να τις κάνουν καθημερινότητα στο ελληνικό κράτος σ' ένα διάστημα τριών ετών από σήμερα.
Μέσο τους το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ ο διάδοχος του ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι που έχει στόχο να συνδέσει οκτώ φορές περισσότερα δημόσια κτίρια από τον προκάτοχό του (34.000, δηλαδή, σχεδόν το σύνολο των κτιρίων έναντι 4.500) όχι μόνο μέσω τηλεφώνου αλλά και μέσω προηγμένων υπηρεσιών φωνής, δεδομένων και εικόνας.
Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Τζωρτζάκης, ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση της τεχνολογίας που άφησε πρόσφατα μία επιτυχημένη πορεία στον ιδιωτικό τομέα για το υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την πολιτική ήταν μέσω της εταιρείας που ίδρυσε, της Forthnet, ένας από τους βασικούς πυλώνες στη λειτουργία του ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι.

Τζωρτζάκης: Εξοικονόμηση 150 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο
Τι είναι όμως το ΣΥΖΕΥΞΙΣ; Το ΣΥΖΕΥΞΙΣ αποτελεί τυπικό έργο παροχής τηλεπικοινωνιακών και τηλεματικών υπηρεσιών μεγάλης έκτασης και κλίμακας και αναφέρεται-καλύπτει φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, οι ανάγκες των οποίων δεν περιορίζονται σε απλές τηλεφωνικές συνδέσεις αλλά επεκτείνονται περιλαμβάνοντας προηγμένες υπηρεσίες φωνής, δεδομένων και εικόνας. Και ενώ το ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι κάλυπτε το στενό δημόσιο τομέα, με την ένταξη σε αυτό 4.500 κτηρίων, έρχεται πλέον το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, προϋπολογισμού 640 εκατ. ευρώ, να καλύψει το κενό που υπάρχει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με την ένταξη σε αυτό... 34.000 (!) κτηρίων, που αφορούν από δημοτικά κτήρια έως σχολεία κτλ. Πέραν αυτού, στοχεύσει στην αναβάθμιση του «προκατόχου» του, στην αναβάθμιση όλων των υφιστάμενων υπηρεσιών, αλλά και στην παροχή νέων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.
«Το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ αποτελεί στρατηγικό, οριζόντιο έργο για τη λειτουργία του Κράτους, εξυπηρετεί δημοσιονομικούς στόχους περιστολής δαπανών, αναβάθμισης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, και παράλληλα τους στόχους της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αφού αφορά το σύνολο των φορέων της Κεντρικής και της Γενικής Κυβέρνησης (34.000 δημόσια κτήρια). Για την υλοποίησή του, επιδιώξαμε και επιτύχαμε, την κατά το δυνατόν μεγιστοποίηση της χρηματοδότησης από κοινοτικούς πόρους (ΕΣΠΑ)», δήλωσε αποκλειστικά στην aftodioikisi.gr ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παντελής Τζωρτζάκης.