Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Στον ΛΑΟΣ ο Κ. Πλεύρης, στην ΔΗΜΑΡ ο Αχ. Ιλάν, στους Ανεξάρτητους ο Ν. Γιαννέλης και άλλες αποχωρήσεις

Στο Επικρατείας του  ΛΑΟΣ ο Κ. Πλεύρης, στην ΔΗΜΑΡ Ροδόπης ο Αχμέτ  Ιλάν, στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ν. Γιαννέλης, αποχώρησαν Σούρλας και Χατζηαγγελίδης

Χωρίς σταυρό οι προσεχείς εκλογές για υποψηφίους βουλευτές, ωστόσο, νέα ονόματα υποψηφίων που τίθενται επικεφαλής ψηφοδελτίων ανακοινώνουν τα κόμματα, άλλοι υποψήφιοι παραιτούνται και άλλοι «μετακομίζουν» σε άλλο κόμμα, ως αποτέλεσμα των συνεργασιών των κομμάτων που ανακοινώθηκαν, με τις οποίες διαφωνούν.
Αναλυτικότερα:

Δυσαρέσκεια στη ΝΔ από την τοποθέτηση στελεχών της ΔΗΣΥ σε εκλόγιμες θέσεις

Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει σε πολλά στελέχη της ΝΔ η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία συνδυάστηκε με ένταξη στη ΝΔ και πολλών στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ο λόγος είναι ότι η συμφωνία μεταξύ του . Σαμαρά και της κας Μπακογιάννη, προβλέπει την τοποθέτηση στελεχών της ΔΗΣΥ σε εκλόγιμες θέσεις, κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν εκτός Βουλής στελέχη της ΝΔ που εξελέγησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Οι συνδυασμοί τη ΝΔ, αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα την προσεχή Δευτέρα 28 Μαΐου, που είναι και η τελευταία μέρα της προθεσμίας που έχει δοθεί από το πρωτοδικείο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν με την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ Σαμαρά και Μπακογιάννη, ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Ελ. Αυγενάκης (ΔΗΣΥ) θα τοποθετηθεί στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου μετά τον Εμμ. Κεφαλογιάννη, κάτι το οποίο ενδέχεται να αφήσει εκτός Βουλής τον δεύτερο των εκλογών, Γ. Δεικτάκη. Στα Χανιά, πρώτος στη λίστα θα βρεθεί ο Χρ. Μαρκογιαννάκης (ΔΗΣΥ) και μετά οι εκλεγμένοι της 6ης Μαΐου Μ. Βολουδάκης και Κυρ. Βιρβιδάκης, με αποτέλεσμα να τεθεί ουσιαστικά εκτός ο τρίτος των εκλογών Κ. Γύπαρης. Στην Ηλεία, στη θέση της Διονυσίας Αυγερινοπούλου, που εκλέχθηκε δεύτερη, αναμένεται να τοποθετηθεί ο Γ. Κοντογιάννης. Σε ό,τι έχει να κάνει με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επικεφαλής του οποίου αναμένεται να τεθεί η Ντόρα Μπακογιάννη για συμβολικούς λόγους, στη δεύτερη θέση αναμένεται να μετακινηθεί ο δικαστής Χαρ. Αθανασίου, ενώ άγνωστο είναι εάν θα ακολουθήσουν με την αντίστοιχη σειρά αυτοί που έπονταν στο ψηφοδέλτιο της 6ης Μαΐου, δηλαδή ο Χρ. Λαζαρίδης (ήταν δεύτερος) και ο κ. Ι. Μιχελάκης (ήταν τρίτος).
Τέλος, σύμφωνα με το Έθνος, βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση του Αθ. Πλεύρη στην ένατη -και μη εκλόγιμη με βάση τα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου- θέση στην Α' Αθηνών, του κ. Κυρ. Βελόπουλου στη Β' Θεσσαλονίκης, του κ. Γ. Ανατολάκη στη Β' Πειραιά και του κ. Π. Μαρκάκη στη Μαγνησία.

Ξεσηκώθηκε η Ηλεία για τον Κοντογιάννη
Την πλήρη αντίθεσή τους στην συμμετοχή του Γιώργου Κοντογιάννη στην Ηλεία εξέφρασαν τα στελέχη της Διευρυμένης ΝΟΔΕ του νομού κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στον Πύργο, σύμφωνα με δημοσίευμα της iliapost.gr Μάλιστα ανεξαρτήτου θέσεως που ο υποψήφιος θα καταλάβει στο ψηφοδέλτιο,  αφού θεωρούν ότι η κίνηση του να εγκαταλείψει το νομό και να θέσει με άλλο κόμμα υποψηφιότητα ήταν κίνηση που συνέβαλλε στη οριστική ρήξη της σχέσης με το νομό.
Δεν λίγοι εκείνοι που δεν δίστασαν να εκφράσουν και την άποψη ότι δεν θα διστάσουν να ψηφίσουν και άλλο κόμμα σε περίπτωση που το όνομά του συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο. Μάλιστα για το θέμα αυτό έχει ήδη στείλει στα κεντρικά του κόμματος και στο πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά επιστολή ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Χήνος που ζητά να μην είναι υποψήφιος στην Ηλεία ο Γιώργος Κοντογιάννης

Επικεφαλής του Επικρατείας του ΛΑΟΣ, ο Κώστας Πλεύρης
 Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε σήμερα την τοποθέτηση του κ. Κώστα Πλεύρη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Χαίρομαι και είμαι σίγουρος ότι χαίρεται όλη η βάση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, που ο Κώστας Πλεύρης, παλιός, φίλος, γνώριμος, πολιτευτής με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στις δύσκολες εκλογές του 2004, θα αναλάβει τώρα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο Κώστας Πλεύρης ξέρει να απευθύνεται στους Έλληνες Πατριώτες και ξέρω πάρα πολύ καλά, πόσο τον σέβονται και τον εκτιμούν οι Έλληνες Πατριώτες».
Ο ίδιος ο Κ. Πλεύρης, πατέρας του αποχωρήσαντος βουλευτή Θανάση Πλεύρη που «μετακόμισε» στη ΝΔ,  δήλωσε: «Σας διαβεβαιώσω ότι η τιμή αυτή, αποτελεί για εμένα μία ευθύνη να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις υπέρ του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, ο οποίος επιδιώκει αναμφισβήτητα το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό συμφέρον».

Τέλος στο βουλευτιλίκι για τον Γ. Σούρλα
Τηρώντας στο ακέραιο την προεκλογική του δέσμευση, ο επί εννέα φορές εκλεγμένος  βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Γιώργος Σούρλας, ανακοίνωσε επισήμως σήμερα, την αποχώρησή του από την πολιτική σε συνέτνευρξη τύπου που παραχώρησε στο Βόλο.

Υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ στην Ροδόπη, ο Αχμέτ Ιλάν
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ροδόπης με τη ΔΗΜΑΡ θα είναι ο Αχμέτ Ιλάν, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Φώτη Κουβέλη. Σημειώνεται ο Αχμέτ Ιλάν ήταν πρώην βουλευτής με τη ΝΔ, από την οποία αποχώρησε το 2009, προσχωρώντας στη Δημοκρατική Συμμαχία. Με τη Δημοκρατική Συμμαχία  ήταν υποψήφιος στο νομό Ροδόπης στις εκλογές της 6ης Μαϊου. Στη συνάντηση του κ. Κουβέλη με τον Αχμέτ Ιλάν, μετείχαν στελέχη της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης, μεταφέροντάς του την απόφασή της Οργάνωσης να τεθεί ο Αχμέτ Ιλάν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗΜ.ΑΡ στο νομό Ροδόπης. Η πρόταση της Οργάνωσης έγινε αποδεκτή και ο κ. Αχμέτ Ιλάν, θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ροδόπης, συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜΑΡ στη βάση των πολιτικών αρχών και του προγράμματος του κόμματος.

Στους  Ανεξάρτητους Έλληνες ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γ. Γιαννέλης
Τη συστράτευση του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Γιαννέλη, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανακοίνωσε από την Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος. Ο κ.Γιαννέλης δεν θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, αλλά θα τεθεί επικεφαλής του εκλογικού αγώνα σε όλη τη χώρα και ορίστηκε υπεύθυνος των Διεθνών Σχέσεων για θέματα Ευρωκοινοβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η  απόφαση της ΝΔ να αποκλείσει από το ψηφοδέλτιο του κόμματος το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, είχε προκαλέσει την οργή του και αντιδράσεις σε Λέσβο και Λήμνο όπου εκλεγόταν.

Αποχωρεί από τη «Δημιουργία Ξανά» ο Ιπ. Χατζηαγγελίδης
Με δήλωση που διένειμε ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης, Μέλος Π.Σ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, ανακοινώνει ότι μετά την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής της «Δημιουργίας, ξανά!», για κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές σε συνασπισμό με τη ΔΡΑΣΗ και τη ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και υπό την συναρχηγία του Στέφανου Μάνου, διακόπτει τη συνεργασία του με τη «Δημιουργία, ξανά!», αποχωρεί από κάθε θέση στον εκλογικό της μηχανισμό  και  από τα ψηφοδέλτιά της, όπου ήταν υποψήφιος στην προηγούμενη αναμέτρηση. Δηλώνει ότι θέλει να προστατεύσει  την πολιτική του ηθική και την προσωπική του αξιοπρέπεια, αρνούμενος να συμμετάσχει στο ίδιο ψηφοδέλτιο με ένα πολιτικό όπως ο Στέφανος Μάνος που συνεργάστηκε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν.

Διαψεύδει ότι «μετακομίζει» ο βουλευτής Κυκλάδων Μάριος Βουτσίνος
Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και διάφορά σχόλια που ακούγονται, ο βουλευτής Κυκλάδων των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μάριος Βουτσίνος, σε ανακοίνωσή του το διαψεύδει και αναφέρει  «ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση προσχώρησής μου σε άλλο ψηφοδέλτιο και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα βρίσκομαι και πάλι στις επάλξεις με τους «Ανεξαρτήτους Έλληνες». «Η αξιοπιστία στην πολιτική, η οποία σήμερα αμφισβητείται όσο ποτέ, κερδίζεται μέσα από σταθερές θέσεις και αρχές και όχι με καιροσκοπικές αλλαγές και «κωλοτούμπες» που έχουν γνώμονα το προσωπικό όφελος», τονίζει.

eklogika.gr