Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

40λεπτη συνάντηση Σαμαρά-Μόντι και κοινές δηλώσεις κατά παράβαση πρωτοκόλλου

Ισχυρή κυβέρνηση στην Ελλάδα ζήτησε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, που συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης στις Βρυξέλλες με τον Αντώνη Σαμαρά.
Η συνάντηση του αρχηγού της ΝΔ με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας έγινε στο σπίτι του Ιταλού πρέσβη στη βελγική πρωτεύουσα. Το κλίμα ήταν θετικό και οι δυο άνδρες συζήτησαν όλα όσα αφορούν τις δυο χώρες και γενικά την Ευρώπη για 40 λεπτά.

Στη συνέχεια, κατά παράβαση του πρωτοκόλλου, αφού ο κ. Μόντι είναι πρωθυπουργός κράτους ενώ ο κ. Σαμαράς αρχηγός κόμματος, εμφανίστηκαν δίπλα δίπλα για να κάνουν δηλώσεις.

Σαμαράς και Μόντι συζήτησαν το θέμα της ανάπτυξης και των αναγκαίων εργαλείων, την πρόταση Μόντι για θωράκιση των τραπεζών του νότου για να αποτραπεί η φυγή καταθέσεων, καθώς και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

"Προσμένουμε με μεγάλες ελπίδες τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έτσι ώστε να προκύψει κυβέρνηση στην Ελλάδα με την οποία η υπόλοιπη ΕΕ να συνεχίσει έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο συνδυάζοντας τη δημοσιονομική πειθαρχία και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με την περαιτέρω ανάπτυξη που όλοι στην Ευρώπη χρειαζόμαστε και ιδιαιτέρως μια χώρα όπως η Ελλάδα" δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι ήταν μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση να συνομιλήσει με τον κ. Μόντι για το οικονομικό πρόβλημα της Ευρωπης, ένα πρόβλημα που, όπως είπε δεν είναι μόνο πρόβλημα ελληνικό αλλά προκαλεί συμπτώματα διάχυσης σε όλη την Ευρώπη.

« Όπως είπε ο πρωθυπουργός Μόντι, η Ελλάδα που θέλουμε είναι μια Ελλάδα μέλος της ΕΕ και του ευρώ, μια Ελλάδα που θα συμμορφωθεί με την ανάγκη μιας νέας διαρθρωτικής πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και ταυτοχρόνως θα έχει πολιτικές προσανατολισμένες προς την ανάπτυξη, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία μας, όπως έχω αναφέρει. Ήταν τιμή και χαρά μου που σας γνώρισα κι ελπίζω η σχέση μας να συνεχιστεί στο μέλλον » δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ