Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τι δείχνουν οι (νέες) δημοσκοπήσεις - η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστά που ξεπερνούν το 40%!

Οι δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και όσες είναι για αποκλειστική χρήση των κομματικών επιτελείων, καταγράφουν ποσοστά που εφόσον επιβεβαιωθούν στις κάλπες, τότε η Ελλάδα οδηγείται σε διπολισμό. Με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν ποσοστά που ξεπερνούν το 40%, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να παλεύει να μη συνθλιβεί και να κρατηθεί στα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών.
Εν τω μεταξύ το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου δείχνει να υποχωρεί σε μονοψήφιο νούμερο αλλά σε κάθε περίπτωση υψηλό. Καθοδική πορεία έχει και η Χρυσή Αυγή η οποία όμως εκτός απροόπτου θα έχει κοινοβουλευτική παρουσία και στη νέα σύνθεση του κοινοβουλίου. Εντυπωσιακή είναι η μείωση των ποσοστών του ΚΚΕ, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά παρουσιάζει ελαφρά κάμψη.
Με βάση τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται αυτή τη χρονική στιγμή, με την επισήμανση των δημοσκόπων ότι ακόμα είναι νωρίς για να εξαχθούν ασφαλείς προβλέψεις, η ρευστότητα είναι το κυρίαρχο στοιχείο σε όλες τις μετρήσεις. Όπως επίσης είναι πιθανό το ενδεχόμενο το βράδυ των εκλογών να εξελιχθεί σε θρίλερ ή σε «περίπατο» για το πρώτο κόμμα.
Πάντως, για να δώσουμε και την είδηση, η Νέα Δημοκρατία προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά ακόμα δεν έχει δημιουργήσει παράσταση νίκης.

statesmen.gr