Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Ευρωπαίοι εθελοντές στον Πευκιά Ξυλοκάστρου

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης(ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) κ. Ρέστας Σπυρίδων, καλωσόρισε τους 3 νέους εθελοντές από την Αγγλία που ήρθαν για ένα μήνα, με σκοπό να υποστηρίξουν την λειτουργία και την οργάνωση του τμήματος περιβάλλοντος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου μας.
Οι εθελοντές ασχολούνται με την καθαριότητα του δάσους και της ακτής του Πευκιά Ξυλοκάστρου, των ακτών στην περιοχή Δερβενίου, σε εργασίες συντήρησης μονοπατιών και περιβαλλοντικές δράσεις στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας. Ανάλογα με την εποχή, ασχολούνται με την αναδάσωση, τη μετακίνηση των πεσμένων δέντρων, τη συντήρηση της περίφραξης αλλά και των ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων του δάσους σε συνεργασία με το προσωπικό του δήμου.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης φιλοξενεί επίσης Ευρωπαίους εθελοντές σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου μας.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση μαζί με το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων» του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης προωθεί δράσεις που αφορούν στην υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ε.Ε., με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και στη ξενοφοβία, αξιοποιώντας τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.
Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε νέους του Δήμου από 16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και η κοινωφελής επιχείρησή του (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων» του Δήμου.
Το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων» στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 13.30.
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360307, 6934293191.
Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού.