Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Θρύλος, ένα παραμύθι...μια ιστορία! Δείτε το βίντεο της παρουσίασης

Η τρισένδοξη ιστορία του Ολυμπιακού έγινε παραμύθι για τους μικρούς φίλους τηςκορυφαίας ελληνικής ομάδας και παροπυσιάζεται αυτή την ώρα σε ειδική εκδήλωση στο «Pure Red».
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το σήμερα το μεσημέρι στο «Pure Red» η παρουσίαση του βιβλίου...«ΘΡΥΛΟΣ, ένα παραμύθι, μία ιστορία». Ένα βιβλίο το οποίο αναφέρεται στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά σε μορφή παιδικού παραμυθιού.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο δ' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, ο επίτιμος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος Τάσος Μητρόπουλος, ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη Γιάννης Δαλέζιος, ο τιμ μάνατζερ του πόλο ανδρών Άκης Λογοθέτης, ο αρχιπροπονητής του στίβου του Ολυμπιακού Τάκης Βεντίκος. Και οι αθλήτριες του πόλο του Θρύλου Βάσω Μαυρέλου και Γεωργία Γαρατζιώτη.

Παράλληλα, στην εκδήλωση ήταν ακόμα ο προπονητής του γυναικείου τμήματος βόλεϊ Τέλης Σωτήρχος, ο έφορος της νταμπλούχου ανδρικής ομάδας βόλεϊ Λευτέρης Χρυσοφάκης και το μέλος του Ερασιτέχνη Γιάννης Πολυκανδριώτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως έσοδα από την πώληση του βιβλίου, θα αξιοποιηθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ερασιτε΄χνη Ολυμπαικού και των τμημάτων του, πουν πρωταγωνιστούν σ' όλα ατ επίπεδα!

Ο δ' αντιπρόεδρος της Π[ΑΕ Γιάννης Μώραλης αναφορικά με την παρουσίαση του συγκεκριμένου εγχειριδίου τόνισε:
«Είμαστε μία οικογένεια όλος ο Ολυμπιακός. Πρόκειται για μία πραγματικά καλή προσπάθεια και όλοι οι πατεράδες πρέπει να πάρουν στα παιδιά τους αυτό το βιβλίο για να μάθουν από μικρή ηλικία την ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα».

Ο επίτιμος πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης,από την πλευρά του επεσήμανε: «Ξέρουμε το πάθος των μικρών για τον Ολυμπιακό και αυτό το βιβλίο για δώρο για τα Χριστούγεννα είναι ό,τι καλύτερο», ενώ ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Παληός, συμπλήρωσε: «Όπως όλοι βλέπετε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός δεν κρατάει μόνο την αξιοπιστία του, αλλά είναι και παντού πρώτος και εκεί θέλουμε να διατηρηθούμε».


tromaktiko

Η Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων

Εκπόνηση μελετών βιωσιμότητας για τρία νέα έργα του ΟΣΕ σε Μεσσηνία, Κορινθία, Αργολίδα και Λουτράκι


 Η εκπόνηση τριών  νέων έργων του ΟΣΕ: προέκταση του προαστιακού προς Λουτράκι, επαναλειτουργία του ενδομεσσηνιακού δικτύου, καθώς και ενεργοποίηση της γραμμής Κόρινθος - Μυκήνες - Αργός - Ναύπλιο, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με τον πρόεδρο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, στα γραφεία του οργανισμού στο Μεταξουργείο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας σημειώνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υλοποίηση των τριών αυτών έργων, που θα προσφέρουν σημαντικά οφέλη στις περιοχές που θα αναπτυχθούν, αυξάνοντας την κινητικότητα των πολιτών και δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα περιβάλλον ταχύτατων μετακινήσεων ανταγωνιστικών του οδικού δικτύου.
Ο κ. Τατούλης ζήτησε από τον πρόεδρο του ΟΣΕ να εκπονηθούν μελέτες βιωσιμότητας και για τα τρία αυτά έργα και δεσμεύτηκε να εντάξει τα έργα αυτά στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, δεδομένου ότι αποτελούν δομικά στοιχεία του στρατηγικού σχεδιασμού τον οποίο με μεθοδικότητα και μεγάλη υποστήριξη από το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου εφαρμόζει η πρώτη αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας.
Για την επέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε να γίνει με τις προδιαγραφές του ηλεκτρικού τραίνου που σήμερα φτάνει μέχρι το Κιάτο, με στόχο την ενδυνάμωση της εμπειρίας μετάβασης σε ένα τόπο που αποτελεί μια σύγχρονη λουτρόπολη, με προσέλκυση νέων ανθρώπων που ταυτόχρονα θα αποκτήσουν την παιδεία μετακίνησης με τα μέσα σταθερής τροχιάς. Ο πρόεδρος του ΟΣΕ σχολιάζοντας το αίτημα αυτό σημείωσε ότι μια τέτοια επένδυση με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσε να οδηγήσει σε κόστος που μπορεί να είναι μικρότερο του συνολικού κόστους των διοδίων για μετάβαση στο Λουτράκι.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά Λαμπρός Μπούκλης  ο οποίος αναφέρθηκε με θετικό τρόπο στα τρία έργα και στην πρόθεση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη να ανοίξει και να αναδείξει με έμπρακτους τρόπους το θέμα του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, ενώ πρότεινε να μελετηθεί περαιτέρω η ανάπτυξη του φορέα δικτύου του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο με δυνατότητα παροχής του σε ιδιώτες επιχειρηματίες, προς ανάπτυξη και εκμετάλλευση μέσα από διεθνή διαγωνισμό που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του δικτύου και την διαφάνεια.
Ο κος Μπούκλης χαρακτήρισε το τραίνο ως τον πιο φιλικό οικολογικό και ασφαλή τρόπο μεταφοράς, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με το τουριστικό προϊόν της περιφέρειας όπως αυτό διαμορφώνεται με τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας.
Ο επικεφαλής των οικολόγων της Πελοποννήσου σημείωσε ακόμα την δρομολόγηση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου της μετατροπής του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό υπογραμμίζοντας ότι η σύνδεση του με τον σιδηρόδρομο θα προσφέρει ένα αντισταθμιστικό οικολογικό όφελος για την μετακίνηση των επιβατών/ τουριστών, ενώ θα αποτελέσει και συγκριτικό πλεονέκτημα στην βιωσιμότητα της όποιας επιχειρηματικής επένδυσης για αφίξεις προς το αεροδρόμιο αυτό.
Ο κος Μπούκλης ζήτησε ακόμα από τον πρόεδρο του ΟΣΕ να μελετηθεί η δυνατότητα ενεργοποίησης της γραμμής Κορίνθου - Καλαμάτας λαμβάνοντας την απάντηση από τον κ. Θεοφανόπουλο ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης της Περιφέρειας και εκμεταλλευόμενοι τα έργα που αναπτύσσονται και εφόσον υπάρξει βιωσιμότητα μπορεί στο κοντινό μέλλον, και με την εμπλοκή ιδιωτικών κεφαλαίων να γίνει εφικτή μια τέτοια ανάπτυξη.
Ο Πέτρος Τατούλης που χαρακτήρισε ένα τέτοιο έργο ιδιαίτερα σημαντικό, σημείωσε ωστόσο ότι δεν είναι δυνατό ολιστικά να επανακτήσεις κάτι που το έχεις χάσει με καθαρούς όρους της αγοράς, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το συντηρήσεις και να μην αφήσεις να απαξιωθεί στην συνείδηση της κοινής γνώμης συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης. Η λειτουργία αυτών των τριών έργων ουσιαστικά κρατά ζεστό το όνειρο αυτής της ανάπτυξης προς την Καλαμάτα προσέθεσε ο κος Τατούλης για να καταλήξει ότι εμείς κάνουμε ένα πείραμα και μετράμε τις ανάγκες και την διάθεση της αγοράς, μας ενδιαφέρει όμως να υπάρχει στα έργα βιωσιμότητα έστω και στα όρια ώστε να επανεξετάσουμε το μεγάλο έργο για Καλαμάτα την κατάλληλη στιγμή.   
Ο πρόεδρος του ΟΣΕ που απάντησε θετικά για την εκπόνηση των μελετών από στελέχη του Οργανισμού, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, σημείωσε ότι για κάθε ένα από τα τρία έργα υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες αλλά και παρεμβάσεις για την υλοποίηση τους τις οποίες μπορεί να αναλάβει ο ΟΣΕ να φέρει σε πέρας με βασικό σημείο αναφοράς την βιωσιμότητα της επένδυσης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε πάντως ότι για τις μελέτες βιωσιμότητας θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας για δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου που θα δημιουργήσει αναγκαιότητα και εμπορικών μεταφορών στην περιοχή.

«Εγγυήσεις προστασίας» ζητάει ο Παπανδρέου για να φύγει


Η αίσθηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να αποχωρήσει και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά κωλυσιεργεί επειδή «κάτι φοβάται» και στην ουσία διαπραγματεύεται, είναι ολοένα και πιο έντονη μέσα στο κίνημα και ιδιαίτερα μεταξύ των κορυφαίων στελεχών και των δελφίνων.

Σύμφωνα μάλιστα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, αυτή είναι η εντύπωση που αποκόμισε και ο Β. Βενιζέλος, μετά την συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπανδρέου την Τετάρτη, διάρκειας μιάμισης ώρας.

Αυτό εκμυστηρεύτηκε και σε στενούς του συνεργάτες.

Έρχεται μείωση επικουρικών, εργοδοτικής εισφοράς και επιβολή επασφάλιστρου!

Το «ψαλίδισμα» των επικουρικών συντάξεων κατά 25% με νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αλλά θα ισχύει αναδρομικά από την 1 Ιανουαρίου του 2012, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στο Βήμα 99,5.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους», η μείωση των επικουρικών θα κυμαίνεται στο  10% -30% ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε Ταμείου, αλλά δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμη και στο 40% σε φορείς επικουρικής ασφάλισης που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Το νέο «ψαλίδι» στις επικουρικές αφορά πρωτίστως τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών,  το ΕΤΕΑΜ  (περίπου στο 10%) και άλλα ελλειμματικά επικουρικά Ταμεία.
Η ενοποίηση που θα εξαγγελθεί θα είναι σε εθελοντική βάση, πλην των τεσσάρων  βασικών Ταμείων (ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΤΕΑΙΤ).
Για το επικουρικό των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και μένει η τελική επεξεργασία του σχεδίου για υπαγωγή όλων των τραπεζοϋπαλλήλων στο ίδιο επικουρικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Ελευθεροτυπία», εξετάζεται οι υπάλληλοι των Τραπεζών να ενταχθούν είτε στο υπό συγκρότηση ενιαίο επικουρικό ταμείο, είτε να παραμείνει ανεξάρτητο το ΕΤΑΤ. Το τελευταίο επιδιώκει τόσο η ΟΤΟΕ, όσο και οι τραπεζίτες (Εμπορική, Alpha κ.ά.) προκειμένου να υπάγονται σε αυτό οι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται κάτω των 60 ετών ( αντίθετα με ότι ορίζει το νέο Ασφαλιστικό), μεταβιβάζοντας έτσι     στο ασφαλιστικό σύστημα το πρόσθετο μισθολογικό κόστος.

Υπάρχουν όμως και σημεία τριβής μεταξύ ΟΤΟΕ και τραπεζιτών, καθώς η εργατική πλευρά διεκδικεί και άλλους πόρους για το ΕΤΑΤ.

Οι αναλογιστικές μελέτες έδειξαν ότι χωρίς τη συγχώνευση, οι μειώσεις που θα έπρεπε να γίνουν σε βάθος χρόνου θα ήταν της τάξης του 34% στο ΕΤΕΑΜ, 32% στο ΤΕΑΔΥ, 45% στα ΕΛΤΑ και στο Ταμείο των εργαζομένων στο φάρμακο, 48% στο Ταμείο των ναυτιλιακών και τουριστικών πρακτόρων, 65% στο Ταμείο της ΔΕΗ και έως 80% στο Επικουρικό Ταμείο Ασφάλισης Ναυτικών. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να επικυρωθούν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο .

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% και επιβολή επασφαλίστρου 0,1% στον τζίρο όλων των επιχειρήσεων μέσα στο 2012.

Ως προς τα ασφάλιστρα των επιχειρήσεων, αυτά θα μειωθούν κατά 10%, αρχής γενομένης από τις εταιρείες που θα δεχτούν να βάλουν ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του προσωπικού και των ωρών εργασίας. Καθώς θα μειωθούν οι εισπράξεις του Ασφαλιστικού, αναμένεται να υιοθετηθεί μια παλαιότερη πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ περί εισφοράς στον τζίρο όλων των επιχειρήσεων, αρχής γενομένης με ένα ποσοστό γύρω στο 0,1%, κάτι που αναμένεται να αποφέρει 800 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

eklogika.gr

Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιοφωνικό σταθμό REALFM και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή.

 Ντόρα Μπακογιάννη: Γεια σας Κυρία Μακρή, βασικά θυμωμένη είμαι.

 Δημοσιογράφος: Θυμωμένη είστε. Είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε την αιτία του θυμού σας, αν και την υποψιαζόμαστε νομίζω

.Ντόρα Μπακογιάννη: Ναι κοιτάξτε, πιστεύω ότι αυτό το οποίο παρακολουθούμε είναι το θέατρο του απόλυτου παραλόγου. Εμείς στη Δημοκρατική Συμμαχία οι οποίοι με πάθος θα έλεγα εδώ και ένα χρόνο υποστηρίζουμε ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη για μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, η οποία θα πέσει με πάθος στην δουλειά και θα κοιτάξει να διασφαλίσει καταρχήν τα ονομαζόμενα κεκτημένα, δηλαδή να διασφαλίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και να κάνει δουλειά πέρα και πάνω από μικροκομματικές λογικές, βλέπουμε μια κυβέρνηση η οποία όχι μόνο ακολουθεί μικροκομματικές λογικές, αλλά έχει μια σειρά υπουργών οι οποίοι, οι μεν έχουν μπει στη διαδικασία της δελφινολογίας και δελφινομαχίας ,οι άλλοι έχουν μπει στη λογική των προεκλογικών γραφείων και ουσιαστικά δουλειά δεν γίνεται.

Δημοσιογράφος: Κανένας δεν δουλεύει μα αυτό το καταλαβαίνουμε και το διαπιστώνουμε.

Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2011 . Κεντρική Εκδήλωση στην Πλατεία Καπνικαρέας



Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διοργανώνουμε την καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα» προκειμένου να στηρίξουμε άπορες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το έργο των Γιατρών του Κόσμου, του Συλλόγου το Χαμόγελο του Παιδιού και της Praksis.

            Στα πλαίσια της δράσης δημιουργήσαμε έπειτα από δωρεές στις 14 Δεκεμβρίου σε κεντρικά σημεία 15 πόλεων όλης της χώρας, Κοινωνικά Παντοπωλεία με στόχο τη συγκέντρωση αγαθών. Η συμμετοχή και η διάθεση προσφοράς του κόσμου ήταν πέρα από κάθε αναμενόμενο, καθώς μέχρι σήμερα μοιράστηκαν περισσότερα από 7.500 τεμάχια (τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια) ενώ έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 14,500 τεμάχια.

            Αύριο Τρίτη 20/12 από τις 11.00 π.μ. στην Πλατεία Καπνικαρέας (πεζόδρομος Ερμού), η προσπάθεια κορυφώνεται και για το λόγο αυτό καλούμε όλους όσους έχουν τη δυνατότητα, να φέρουν τις προσφορές τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αγαθά, τα οποία θα παραδοθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη αυτές τις γιορτές.

            Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στη 1.00 μ.μ.

            Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της δράσης είναι διαθέσιμες από την ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε για αυτό το σκοπό www.xmassmiles.gr , όπου υπάρχουν και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα αγαθά που συγκεντρώνουμε.


Από το Γραφείο Τύπου

O Αντώνης Σαμαράς αύριο , στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 11:00, με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, , στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Επίσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρευρεθεί, αύριο στις 13:00, στην κεντρική εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ, στην Πλατεία Καπνικαρέας (πεζόδρομος Ερμού), στο πλαίσιο της καμπάνιας κοινωνικής ευαισθητοποίησης «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα».  

Πέθανε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας

Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.
Φορώντας μαύρα και συναισθηματικά φορτισμένη, η παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης ανακοίνωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ πέθανε το Σάββατο από «φυσική και πνευματική υπερκόπωση». Λίγο αργότερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ υπέστη έμφραγμα.

O Κιμ Γιονγκ-Ιλ ανέλαβε την ηγεσία της χώρας το 1994, μετά το θάνατο του πατέρα του. Διάδοχός του θεωρείται ο νεότερος γιός του, Κιμ Γιονγκ-Ουν. Μάλιστα το πρακτορείο KCNA τον αποκάλεσε ως «μέγα διάδοχο».

Σύμφωνα με το KCNA, η κηδεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας θα γίνει στην Πιονγκιάνγκ στις 28 Δεκεμβρίου. Από τις 17 έως τις 29 Δεκεμβρίου έχει κηρυχθεί στη χώρα περίοδος πένθους.

Προσοχή στην κομπίνα με τα τουρκικά κέρματα

Είναι όμοια με το κέρμα των 2 ευρώ

Η Τουρκία έχει ένα νέο νόμισμα, τη νέα τουρκική Λίρα (Yeni Turk Lirasi), το οποίο αντικαθιστά το παλιό που έχει υποτιμηθεί Το νόμισμα μοιάζει με το κέρμα των 2 ευρώ. Αν συγκρίνει κανείς αυτά τα δύο κομμάτια, θα δει ότι έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού) και σχεδόν το ίδιο μέγεθος. Επίσης, από τη μια πλευρά έχει το κεφάλι του Ατατούρκ, όπως και πολλά νομίσματα των 2 ευρώ (Ισπανίας, Βελγίου, Ιταλίας). Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί του 2 υπάρχει το 1, όπως φαίνεται και στν παρακάτω εικόνα. Αυτό το κομμάτι της τουρκικής λίρας είναι μια έξυπνη παραχάραξη του κέρματος των δύο ευρώ.

kinitro news

Ο ΤΕΡΕΝΣ BLOGάρει - Σύνδεση με το Κontra Channel


 Live μετάδοση  από το kontrachannel

Χριστουγεννιάτικο παζάρι από την Γ' τάξη Γυμνασίου Δερβενίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του Γυμνασίου Δερβενίου σας προσκαλούν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνουν στο ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ. από 17/12/2011 έως 8/1/2012. Θα εκτεθούν πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες – και όχι μόνο – χειροποίητες κατασκευές και γλυκά κατασκευασμένα από τα παιδιά με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
    Παρακαλούμε να συνδράμετε στην προσπάθεια των παιδιών που με τόση φροντίδα και αγάπη οργάνωσαν την εκδήλωση αυτή. Σκοπός όλου του εγχειρήματος είναι να χρηματοδοτηθεί η διήμερη εκπαιδευτικού χαρακτήρα εκδρομή των παιδιών. Η παρουσία σας και συνδρομή σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Μέρες και ώρες λειτουργίας
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011: από 17.30-21.00
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011: από 10.30-13.00 και από 17.30-21.00
Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011: από 17.30-21.00
Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011: από 10.30-13.00 και από 17.30-21.00
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011 έως Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011: από 10.30-13.00 και από 17.30-21.00
Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 έως Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012: από 10.30-13.00 και από 17.30-21.00

Ένα γιγάντιο... φλιπεράκι


Μετέτρεψαν την πρόσοψη κτιρίου σε παιχνίδι

nemsbeast.gr

Ξανάρχισε η βροχή στην Αττική - Με προβλήματα τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό

- Μετ' εμποδίων τα δρομολόγια πλοίων και ιπτάμενων δελφινιών λόγω των ισχυρών ανέμων
- Μικρή βελτίωση του καιρού από την Τρίτη - Νέα επιδείνωση από το απόγευμα της Τετάρτης
- Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
- Οδηγίες προς τους πολίτες απο τη γ.γ.πολιτικής προστασίας
Η έντονη βροχή ξύπνησε τους κατοίκους της Αττικής, αφού από πολύ νωρίς το πρωί οι ουρανοί... άνοιξαν! Η θερμοκρασία όμως δεν έχει πέσει, ούτε και πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο τις επόμενες ώρες.

Οι 5 υψηλότερες θερμοκρασίες στις 20:00 θα σημειωθούνΚΩΣ 17°C
ΡΟΔΟΣ 17°C
ΠΑΤΜΟΣ 17°C
ΧΙΟΣ 16°C
ΣΑΜΟΣ 16°C

Και οι χαμηλότερεςΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 1°C
ΝΕΣΤΟΡΙΟ 1°C
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 3°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 3°C

Λίγο πριν από τις 07:30 ανακοινώθηκε ότι τέθηκε σε ισχύει απαγορευτικό απόπλου για τα ιπτάμενα δελφίνια που πραγματοποιούν δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό.

Η πρωινή βροχή έφερε και τα πρώτα προβλήματα στους δρόμους, τα βουλωμένα φρεάτια προκάλεσαν... λίμνες, ενώ στη Χαμοστέρνας προκλήθηκαν δυο μικροσυγκρούσεις.
Προβλήματα στα λιμάνια
Με τους ανέμους να φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ, τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται με δυσκολία. Από τον Πειραιά, το πρωί, δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του "Blue star delos" για Πάρο, Νάξο, Ιό, Θήρα, αλλά και του "Blue star Ιθάκη" για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Επίσης δεν έγινε το δρομολόγιο του πλοίου "Αγ. Γεώργιος", για Σέριφο, Σίφνο, Φολέγανδρο, Σίκινο, 'Ιο, Θήρα.

Από τη Ραφήνα το πλοίο "Πηνελόπη" εκτελεί τα δρομολόγιά του μόνο μέχρι την Άνδρο, αλλά όχι για Τήνο και για Μύκονο.

Από το Λαύριο δεν έγινε, επίσης, το δρομολόγιο του πλοίου "Μαρμάρι Εξπρές" για Κέα και Κύθνο.

Στον Αργοσαρωνικό τα ιπτάμενα δελφίνια πηγαίνουν μόνο μέχρι την Αίγινα, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους στη γραμμή Λευκίμη-Ηγουμενίτσα.

Το Λιμενικό καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πρακτορεία ταξιδίων.

Η πρόγνωση
Κακοκαιρία θα επικρατησει τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας όπως είχε προβλέψει με το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη νύχτα άρχισαν να πέφτουν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Σήμερα στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα Ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.

Ειδικότερα, για την περιοχή της Αττικής ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τη νύχτα της Κυριακής και κατά περιόδους τη Δευτέρα.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα

Αύριο οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη μετά από μια πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, για την οποία η ΕΜΥ θα ενημερώνει με νεώτερα τακτικά η έκτακτα δελτία καιρού.

Οδηγίες προς τους πολίτες
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει:

-Να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο, εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών.
-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
newsit.gr

19/12/1980: Η μέρα που κάηκε το Μινιόν και η Αθήνα έχασε το στολίδι της

Ώρα 03:00, ξημερώματα 19ης Δεκεμβρίου 1980. Το Μινιόν, το μαγαζί όνειρο για εκατοντάδες παιδιά (και όχι μόνο) παραδίνεται στις φλόγες.
Όσοι ανήκουν στη γενιά 30 και κάτι, το θυμούνται, έστω και αχνά. Πάνω στην Πατησίων, κοντά στην Ομόνοια, το Μινιόν με τους 10 ορόφους του έμοιαζε με κάστρο που ο καθένας ήθελε να κατακτήσει.

Ήταν άλλωστε κάτι πρωτόγνωρο, κάτι μαγικό. Ένας κόσμος ονειρεμένος με χιλιάδες παιχνίδια, φώτα, φωνές, κόσμο. Και φυσικά, κυλιόμενες σκάλες! Και ωραία χοτ ντογκ...

Το Μινιόν έμεινε στην ιστορία, έγινε σύμβολο των παιδικών μας χρόνων. Η φωτιά του 1980 το κατέστρεψε, γεννήθηκε ξανά κυριολεκτικά από τις στάχτες του. Δεν άντεξε όμως πολύ.
Όλα ξεκίνησαν από ένα περίπτερο στα Χαυτεία που είχε ο Γιάννης Γεωργακάς με συνεταίρο τον Άγγελο Σεραφειμίδη. Το 1939 κάνουν την πρώτη επέκταση, μεσολαβούν ο πόλεμος και ο εμφύλιος. Από το 1950 ο «πατέρας» του Μινιόν, Γιάννης Γεωργακάς, συνεχίζει την προσπάθεια να μεγαλώσει το «παιδί» του. Μέχρι το τέλος της 10ετίας έχει αγοράσει ένα 10όροφο κτίριο κοντά στην Ομόνοια και το διπλανό του.

Το 1975, το Μινιόν είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ένα μπλοκ πέντε 10όροφων κτιρίων. Οι πωλήσεις ξεπερνούν το αστρονομικό για την εποχή ποσό του 1 δισ. δραχμών. Μπορεί να βρει κάνεις ό,τι φανταστεί: από ρούχα και παπούτσια μέχρι αυτοκίνητα, κομπιούτερ, γυαλικά, είδη ταξιδιού, παιχνίδια. Κάθε Χριστούγεννα άνοιγε και ο 6ος όροφος, που τις άλλες περιόδους έμενε κλειστός.
Ξημέρωνε 19 Δεκεμβρίου όταν ο Γιάννης Γεωργακάς σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε: «Το Μινιόν έπιασε φωτιά! Το Μινιόν καίγεται. Τρέξτε!». Δεν πρόλαβε. Το Μινιόν και το κατάστημα Κατράντζος παραδόθηκαν γρήγορα στις φλόγες. Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν εκρήξεις πριν τα δυο κτίρια τυλιχθούν στις φλόγες. Θα ακολουθούσαν κι άλλοι εμπρησμοί σε εμπορικά καταστήματα. Την ευθύνη για τη φωτιά σε Μινιόν και Κατράντζο ανέλαβε η οργάνωση «Οκτώβρης ‘80», με προκήρυξή της στις 22 Δεκεμβρίου.

Ήταν μια πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση, αποτελούμενη από πρόσωπα που αποσκίρτησαν από τον ΕΛΑ. Ο "Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας" καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις και κατηγόρησε όσους είχαν αποχωρίσει από τις τάξεις του. Το ίδιο έκανε και η "17 Νοέμβρη", λέγοντας πως το διπλό χτύπημα ήταν ασυντόνιστο, απροετοίμαστο και πολιτικά επιβλαβές.

Το Μινιόν καταστράφηκε ολοσχερώς, μόνο ο σκελετός του κτιρίου έμεινε. Οι ζημιές έφτασαν τα δυο δισ. δραχμές. Λίγο μετά την εκλογή του Ανδρέα Παπανδρέου και αφού ο Γεωργακάς ασκεί ασφυκτικό πρέσινγκ στον νέο πρωθυπουργό, το Μινιόν εντάσσεται κατ’ εξαίρεση σε νόμο για προβληματικές βιομηχανίες και το 1983 περνάει στον έλεγχο του κράτους.
Το 1991 ο Γεωργακάς βρίσκει τα λεφτά που χρειάζονται και αγοράζει ξανά το «παιδί του». Το 1992 αποσύρεται και έξι χρόνια μετά, η αυλαία πέφτει, το Μινιόν κλείνει κι εκεί που κάποτε ακούγονταν μόνο γέλια και φωνές, τώρα στέκεται ένα κτίριο βουβό, άχρωμο.

Στις αρχές του 2009 βγήκε η είδηση πως το Μινιόν εξαγοράστηκε από γνωστή αλυσίδα και πρόκειται να λειτουργήσει ξανά το 2012

newsit.gr

Κώστας Κόλλιας: «Με τιμές δεκαετίας του ’80 πωλούν το λάδι οι Έλληνες παραγωγοί»

Χαμηλότερες από τις αναμενόμενες είναι οι τιμές που διαμορφώνονται φέτος για το ελαιόλαδο, λόγω κυρίως της μειωμένης ζήτησης. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε:
«Οι αρχικές, αποθαρρυντικές εκτιμήσεις για τις φετινές τιμές στο ελαιόλαδο αποδεικνύεται ότι ήταν μάλλον αισιόδοξες, αφού εντέλει τα δύο ευρώ ανά λίτρο θα είναι μάλλον η υψηλότερη και όχι η χαμηλότερη τιμή πώλησης. Μιλάμε δε για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το οποίο η μέση τιμή παραγωγού στην Πελοπόννησο και την Κρήτη διαμορφώνεται στο 1,80 ευρώ.  Με την παραγωγή μειωμένη κατά 20%, τη ζήτηση καθηλωμένη και το καλλιεργητικό κόστος σε ανεξέλεγκτη αύξηση, οι παραγωγοί θα βρεθούν σε ακόμα χειρότερη θέση.
Είναι γεγονός ότι οι τιμές είναι χαμηλές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία και στην Ισπανία. Όμως εκεί οι παραγωγοί δεν φτάνουν στα όρια της επιβίωσης. Στην μεν Ιταλία οι τιμές είναι ακόμα και τώρα ασύγκριτα υψηλότερες, ενώ τα έσοδα από την τυποποίηση είναι επίσης πολύ μεγάλα, στη δε Ισπανία η τεράστια παραγωγή του 1,3 εκατομμυρίων τόνων αναπληρώνει σε ένα βαθμό τις απώλειες από τις χαμηλές τιμές.
Στην Ελλάδα δυστυχώς οι χρόνιες δυσλειτουργίες, η κρατική αδιαφορία και η απουσία πολιτικής στον τομέα του ελαιολάδου, έχουν οδηγήσει τους Έλληνες παραγωγούς σε απελπισία και απόγνωση. Καμία πρωτοβουλία, καμία πρόνοια, κανένα μέτρο στήριξης, παρόλο που ήταν αναμενόμενο ότι η ευρωπαϊκή, πλέον, κρίση θα επηρέαζε πολλαπλάσια τον Έλληνα παραγωγό. Μόλις η οικονομία της Ιταλίας άρχισε να κλυδωνίζεται και αυτή, το αγοραστικό ενδιαφέρον για το ελληνικό χύμα λάδι που πηγαίνει για τυποποίηση στην Ιταλία έπεσε και μαζί κατρακύλησαν και οι τιμές. Οι Ισπανοί, λόγω του όγκου της παραγωγής, ουσιαστικά καθορίζουν την τιμή στην αγορά, παρόλο που το λάδι τους είναι υποδεέστερο του ελληνικού.
Ανάμεσα σε αυτές τις δύο υπερδυνάμεις, οι Έλληνες παραγωγοί έχουν μείνει εκτεθειμένοι και αβοήθητοι από την πολιτεία. Και δεν εννοώ μόνο τις εισοδηματικού τύπου ενισχύσεις, τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, τις αποζημιώσεις για καταστροφές κτλ. Εννοώ τις παραγωγικές ενισχύσεις, την επένδυση στην ποιότητα και την προστιθέμενη αξία. Έχουμε πει εκατοντάδες φορές για το τεράστιο έλλειμμα στην τυποποίηση, το οποίο οδηγεί το άριστο ελληνικό ελαιόλαδο στο εξωτερικό όπου νοθεύεται για φραγκοδίφραγκα, ενώ θα μπορούσε να συσκευάζεται εδώ και να πωλείται στο εξωτερικό με 10-15 ευρώ το λίτρο. Έχουμε πει άπειρες φορές για την ψαλίδα στην τιμή από το χωράφι στο ράφι, για την έλλειψη ελέγχων στην αγορά, για την αδράνεια σε ό,τι αφορά την προώθηση διμερών συμφωνιών για εξαγωγές.
Πριν από ένα χρόνο, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Κίνας, σε επίσκεψή του στην Κρήτη είχε προβλέψει ότι σε πέντε χρόνια θα διπλασιαστεί η τιμή του κρητικού ελαιολάδου γιατί δεν θα επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση στην κινεζική αγορά. Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών, το λάδι χρησιμοποιείται στην Κίνα κυρίως ως καλλυντικό και ως φάρμακο και λιγότερο ως τροφή. Η εγχώρια παραγωγή είναι μηδενική, είναι επομένως ολοφάνερο ότι υπάρχει για την Ελλάδα μία τεράστια αγορά με απεριόριστες δυνατότητες, όχι μόνο για το βρώσιμο ελαιόλαδο, αλλά και για προϊόντα μεταποίησης.
Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η προώθηση των ποιοτικών, εξαγώγιμων ελληνικών προϊόντων πρέπει να είναι εθνική οικονομική προτεραιότητα. Πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να ρίξει ρευστό στον τομέα της μεταποίησης, της τυποποίησης, της προβολής και των εξαγωγών. Υπάρχει στον αγροτικό τομέα μία πόρτα για την έξοδο από την κρίση και πρέπει να την αξιοποιήσουμε, βοηθώντας τον αγρότη να βελτιστοποιήσει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα της ελληνικής γης.»

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2009- 2011 ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ

  
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
“Η ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ”
Οι δεσμεύσεις που είχα αναλάβει απέναντι στους πολίτες της Κορινθίας, κατά την προεκλογική περίοδο το 2009, όχι μόνο εξακολουθούν να ισχύουν αλλά, πολλές από αυτές, βρίσκονται στο δρόμο της υλοποίησής τους, με σχέδιο και  με πρόγραμμα  για την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσής τους.
Παρά τις αντιξοότητες και τις, ενίοτε, απρόβλεπτες εξελίξεις, ένα σημαντικό έργο έχει συντελεστεί στο Νομό μας και έχει παραδοθεί στην τοπική κοινωνία.                 
Πολλά έργα συνδέονται με την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών, δίδοντας οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα και δομικές αδυναμίες που χαρακτήριζαν την Κορινθία.
Κάποια έργα πραγματοποιήθηκαν (και πραγματοποιούνται) σε μια περίοδο όπου το καταλυτικό στοιχείο προσδιορισμού των δράσεων και των δραστηριοτήτων είναι η οικονομική κρίση και η γενική τάση μείωσης των δημοσίων δαπανών.
Στα δυο χρόνια που πέρασαν μπορεί να καταγραφεί η υλοποίηση σημαντικών έργων για το Νομό Κορινθίας. Αναλυτικότερα:

καλώς τους και ας άργησαν

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα σενάρια περί μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ, που διαρρέει το Υπουργείο Οικονομικών, θυμίζουν τις εμμονές της κυβέρνησης Παπανδρέου σε λάθος συνταγές και επιβεβαιώνουν το δίκαιο των θέσεων της Ν.Δ.
Επί 2,5 ολόκληρα χρόνια, η Ν.Δ. προτείνει τη μείωση των εξοντωτικών φορολογικών συντελεστών – άμεσων και έμμεσων φόρων. Μάλιστα, από το «Ζάππειο Ι», ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς επέμενε ο συντελεστής 23% του ΦΠΑ να μειωθεί στο 19% και ο συντελεστής 13% στο 9%, με ταυτόχρονη αλλαγή του τρόπου είσπραξής του. Αυτό αποτυπώνεται αναλυτικά και στο Φορολογικό μας Πρόγραμμα.
Οι προτάσεις μας αυτές πολεμήθηκαν ως ανεδαφικές, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Παπανδρέου, το οποίο μας εγκαλούσε, ζητώντας ισοδύναμα μέτρα.
Σήμερα, που η κατάσταση είναι χειρότερη, λόγω της καταστροφικής πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου, θυμήθηκαν ξαφνικά -και με μεγάλη καθυστέρηση- κάποιες από τις προτάσεις μας. Και αυτό, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το κακό που προκάλεσαν όλο αυτό το διάστημα στην οικονομία.
Άραγε, σήμερα δεν προκύπτει η ανάγκη για τη λήψη ισοδύναμων μέτρων;
Αυτό και μόνο, δεν αποκαλύπτει τόσο την παντελή προχειρότητα και επιπολαιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και την εμμονή του στην εφαρμογή μιας αποδεδειγμένα λανθασμένης φορολογικής πολιτικής; 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, καλώς τους και ας άργησαν».


O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, με αφορμή το κόστος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μείωση του κόστους του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού βλέπει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, υπονοώντας προφανώς ότι φέτος θα περάσουμε καλύτερα και πιο οικονομικά σε σχέση με πέρυσι.
Δυστυχώς, δεν είναι έτσι. Αυτό, άλλωστε, διαπιστώνεται πολύ εύκολα αν παρακολουθήσει κανείς το παρατηρητήριο τιμών.
Μια χρονιά που όλα τα σκιάζει η θλίψη, η ανασφάλεια και οι συνεχείς περιορισμοί της κατανάλωσης αγαθών, μια χρονιά που το κάθε νοικοκυριό σηκώνει τον δικό του σταυρό, ο εμπαιγμός από τους αρμοδίους είναι τουλάχιστον πρόκληση.
Μαζί με τις ευχές για υγεία σε όλους, επαναλαμβάνουμε μια δέσμευση: Με ενότητα και αλληλεγγύη, να φέρουμε πάλι την ελπίδα και την προοπτική στην Πατρίδα μας!».
 

Το σκάνδαλο της υπέρογκης χρηματοδότησης και δανειοδότησης των κομμάτων φέρνει στη Βουλή η Δημοκρατική Συμμαχία

 
Στην Ολομέλεια της Βουλής φέρνει προς συζήτηση η Δημοκρατική Συμμαχία το σκάνδαλο της υπέρογκης χρηματοδότησης και δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, σήμερα Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, και ώρα 19.00. 
Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συζήτησης η Πρόεδρος και οι Βουλευτές της Συμμαχίας αναμένεται να καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία για τα προκλητικά χρέη και τον πρωτοφανή υπερδανεισμό των πολιτικών κομμάτων, που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.
 Επίσης, θα καταθέσουν τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τη μείωση του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, ζητώντας: 
-          Πρώτον, 50% μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και κατάργηση όλων των εκτάκτων και έμμεσων χρηματοδοτήσεων.
-          Δεύτερον, απαγόρευση δανειοδότησης από τις τράπεζες.
-          Τρίτον, εκκαθάριση των χρηματοδοτήσεων και του δανεισμού των κομμάτων των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων.
-          Τέταρτον, απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.           
Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη φορά που εξ ανάγκης θα κληθούν να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα για το ζήτημα χρηματοδότησης των κομμάτων και να λάβουν ξεκάθαρη θέση.


Όχι σε νέους φόρους και αυξήσεις αντικειμενικών αξιών 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Νέοι φόροι και αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών δεν θα αυξήσουν τα έσοδα της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην υιοθέτηση νέας φορολογικής πολιτικής τολμώντας βαθιές και δομικές μεταρρυθμίσεις, με την πρόβλεψη χαμηλότερων και λιγότερων φόρων, περικόπτοντας αντίστοιχα δημόσιες δαπάνες, όπως για παράδειγμα τις δαπάνες για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στα 52 και 55 έτη από το δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Ταυτόχρονα επιβάλλεται να υπάρξει αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με τη συγκρότηση νέου φοροελεγκτικού μηχανισμού με τη συμμετοχή ιδιωτών και την απλοποίηση των πολύπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών, ξεκινώντας από την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Μόνο με τη δημιουργία σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος που θα εγγυάται και δεν θα τιμωρεί τις νέες επενδύσεις, θα μπορέσουμε και να αντιμετωπίσουμε την παρατεταμένη ύφεση και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους σχεδόν 900.000 άνεργους».  

Γιάννης Μιχελάκης...ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις αναδρομικών - άμεση μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έχουμε πάρει -και μάλιστα από την πρώτη στιγμή- ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις αναδρομικών, είτε από νυν, είτε από πρώην βουλευτές. Ό,τι λέμε το εννοούμε στο ακέραιο. Και το διασφαλίζουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Με  απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, κανένας δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές εάν δεν προχωρήσει προηγουμένως στις νομικές εκείνες διαδικασίες με τις οποίες θα παραιτείται επίσημα και οριστικά από τη διεκδίκηση αναδρομικών.
Είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ένα που θέλει να συμπεριληφθεί στους εκλογικούς συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας».


Επίσης ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Όπως πολλές φορές τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς και όπως ρητά επανέλαβε στο “Ζάππειο 2”, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
Είναι από τις βασικές προϋποθέσεις για να μπει φραγμός στα λουκέτα, να ανασάνει η υγιής επιχειρηματικότητα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.
Καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρότασή μας και να την εφαρμόσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση».

Πάνος Μπεγλίτης: Η 19η Φεβρουαρίου ενδεικτική ημερομηνία για τις εκλογές

Ενδεικτική ημερομηνία για τις εκλογές αποκάλεσε την 19η Φεβρουαρίου ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Λήδα Μπόλα.

«Δεν πρέπει να μπούμε σε μία συζήτηση με εσωστρεφή χαρακτήρα, μετρώντας τις ημέρες, τους μήνες και τις εβδομάδες για τις εκλογές. Η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική, δεν ήταν γραμμένη πάνω στο μάρμαρο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η παράταση του βίου της κυβέρνησης είναι συνάρτηση πολλών εξελίξεων παρατήρησε ο κ. Μπεγλίτης. «Μας ενδιαφέρει η επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου» σημείωσε τονίζοντας ότι
Συμμετέχουμε στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, μέσα από αποφάσεις τις οποίες έλαβε ο κ. Παπανδρέου, επώδυνες για τον ίδιο με την παραίτησή του από την Πρωθυπουργία και η συμμετοχή μας αυτή δεν είναι μια απλή δια των Υπουργών μας αριθμητική συμμετοχή. Είναι μια ουσιαστική συμμετοχή που ορίζει το μέγεθος της εθνικής μας ευθύνης για τη χώρα.
Θέλουμε να πετύχει και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ολοκληρώσει τη θητεία της, με τον πιο επιτυχημένο τρόπο προς όφελος της χώρας.
Για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η σημερινή συγκυρία είναι η πιο δύσκολη για την παράταξη από την μεταπολίτευση.

«Χρειάζεται άνοιγμα με συντεταγμένο τρόπο της εσωκομματικής συζήτησης για το πού βρισκόμαστε και να κάνουμε απολογισμό του κυβερνητικού έργου μας. Οι εσωκομματικές διαδικασίες θα γίνουν με τον πιο συντεταγμένο και ενωτικό τρόπο και όχι με την πολιτική ατζέντα του καθενός» τόνισε, ενώ δήλωσε ότι οι εκλογές αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ θα γίνουν από τη βάση.

«Ποιος μπορεί να αποστερήσει από τον κ. Παπανδρέου το δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητά;» διερωτήθηκε ο κ. Μπεγλίτης.

Επίσης σε συνέντευξή του ο κ. Πανος Μπεγλίτης στον ραδιοσταθμό «FLASH»  και στους δημοσιογράφους Αγγελική Σπανού και Γιώργο Κύρτσο τόνισε:
Για το δεύτερο δανειοδοτικό πακέτο, Τα νέα από Βρυξέλλες είναι πολύ δυσοίωνα

Επικίνδυνο για τον τόπο το κυβερνητικό αλαλούμ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι φανερό, το ομολογούν πλέον όλοι, πως η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να δικαιώσει την ύπαρξή της, αλλά αποβαίνει επικίνδυνη για τον τόπο.

Δημιουργήθηκε για λόγους άσχετους με το συμφέρον της πατρίδας, μόνο και μόνο για να ροκανίσουν κάποιοι τον χρόνο υπέρ των κομματικών τους συμφερόντων.

Το μόνο που κάνει από την ημέρα που σχηματίστηκε είναι να μετράει πληγές και λάθη, να καταγράφει αριθμούς του ζόφου – στην ανεργία, στην ύφεση, στα μειωμένα έσοδα, στις αποτυχίες.

Όλοι μαζί βγάζουν τα σώψυχά τους: Καθυστερήσαμε, απέτυχε το μέτρο της εφεδρείας, εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα του λαού, η χώρα βυθίστηκε στην ύφεση και στη φτώχεια, οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν επειδή χρειάστηκε περαιτέρω χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ – για να καταβάλλονται τα αυξημένα επιδόματα ανεργίας – και των ασφαλιστικών ταμείων, λόγω αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων.

Επικρατεί μια απόλυτα σχιζοφρενική κατάσταση:

Β.Μπαλάφας : "Η Πελοπόννησος σήμερα" - 16/12/2011

 

Στην εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" του Σ. Μασούρη, στο TV Super, φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας.

Κύρια θέματα η τρέχουσα επικαιρότητα, η αδυναμία των τεχνοκρατών να διαχειριστούν πολιτικά την κρίση, να δώσουν πολιτικό και ουσιαστικό όραμα διεξόδου στον ελληνικό λαό, η ατολμία τους για να υπερβούν τους αριθμούς και τα δεδομένα και να στρέψουν το βλέμμα τους προς την απεγνωσμένη κοινωνία, οι προτεραιότητες και το πρόγραμμα της ΝΔ, το καθολικό αίτημα για εθνικές εκλογές και το κόστος της καθυστέρησης διεξαγωγής τους, η προβληματική στροφή πολλών πολιτών σε αριστερίστικες ιδεοληψίες με αβέβαιο ορίζοντα και απρόβλεπτες συνέπειες, οι συνεχείς προεδρολογίες στο ΠΑΣΟΚ, τα "περίεργα" δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου που μιλούν για χρεοκοπία και στρατιωτικό καθεστώς, εμπνευσμένα από όσα διέδιδε το ΠΑΣΟΚ όσο ήταν στην κυβέρνηση, τα άρθρα του φιλικού προς το ΠΑΣΟΚ τύπου που ζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα που έθετε η ΝΔ εδώ και 2 χρόνια.

Δείτε το σχετικό video :



Σχετικά με την εκπομπή άρθρα :

1. "Ερωτήματα" - Άρθρο του Γ. Λακόπουλου στα "Νέα" - 16/12/2011
2. "Pondering a Dire Day: Leaving the Euro" - Άρθρο του Landon Thomas Jr. στους "New York Times" - 12/12/2011


Βασίλειος Μπαλάφας

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας
 
http://vbalafas.blogspot.com/2011/12/16122011.html

Να διερευνηθούν από την Εισαγγελία οι ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ του Πάνου Καμμένου από το βήμα της βουλής.

 
Ας ξαναγυρίσουμε στον θαρραλέο Βουλευτή. Είπε φοβερά πράγματα! Να η πρώτη βόμβα: «Είμαστε στο κατώφλι μια μεγάλης μεταμορφώσεως του παγκόσμιου συστήματος. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η κατάλληλη κρίση, η μεγάλη κρίση που θα αναγκάσει τα έθνη να αποδεχθούν τη νέα τάξη πραγμάτων» είχε πεί κατά το έτος 1985 ο Δαβίδ Ροκφέλλερ, πρώην Πρόεδρος της Κεντρικης Τραπέζης των ΗΠΑ. 'Αρα όσα γινονται σήμερα στην Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα μακροχρονίων διεργασιών του ξένου παράγοντος εις βάρος της Ελλάδος. Απλώς σήμερα βρήκαν τους κατάλληλους ανθρώπους-όργανά τους για να επιτελέσουν το ανίερο έργο τους, δηλ. νά δολοφονήσουν ένα ολόκληρο υπερήφανο Λαό!
Να τώρα και η δεύτερη βόμβα! "Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δυστυχώς έχει καταργηθεί και το Κοινοβούλιο. Θα σας πω μόνο ένα απλό θέμα: Στις 26 Μαΐου 2011 καταθέτω ερώτηση με αίτηση καταθέσεως εγγράφων για να μας πουν το ποιος αγόρασε το ασφάλιστρο κινδύνου, το CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το οποίο επωλήθη το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009 με ευθύνη του τότε Υπουργού των Οικονομικών του κ. Παπακωνσταντίνου και του κυρίου Πρωθυπουργού και σήμερα αξίζει 26 δισεκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή σήμερα νομοθετούμε επί πέντε" .
Δείτε λοιπόν τις καταγγελίες του κ. Καμμένου καί διαβάστε στη συνέχεια τις καταγγελίες αυτές σε κείμενο απομαγνητοφωνημένο.
ΕΛΛΑΔΑ μου σε πρόδωσαν αυτοί που ήσαν ταγμένοι να φυλάττουν Θερμοπύλες!

H ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ