Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Διπλό ταμείο με επιπλέον 500 δισ. ευρώ στην Ε.Ε. - Τι προβλέπει το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής

- "Μοναδική και έκτακτη" χαρακτηρίζεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
- Τέρμα στην ομοφωνία στην Ε.Ε. αλλά θα λαμβάνονται αποφάσεις με πλειοψηφία 85%
- Διαφωνεί η Γερμανία στην παράλληλη λειτουργία έκτακτου και μόνιμου μηχανισμού στήριξης
- Από τον Ιούλιο τελικά του 2012 η λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης
Την απόλυτη απόφασή τους να αγωνιστούν για να διατηρήσουν τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους μηχανισμούς διάσωσης, εκφράζουν οι ευρωπαίοι ηγέτες στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής, όπως αποκαλύπτει το Reuters.
Ωστόσο, αναφέρεται πως οι ευρωπαίοι ηγέτες μιλούν ξεκάθαρα για ανάγκη δημιουργίας καικ θεσμοθέτησης ενός νέου δημοσιονομικού συμφώνου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Γερμανία έχει ήδη φέρει τις πρώτες αντιρρήσεις σε κάποια από τα μέτρα στο προσχέδιο.

Στο προσχέδιο προβλέπεται πως ο έκτακτος μηχανισμός στήριξης EFSF θα λειτουργεί μαζί με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης και ο τελευταίος θα τεθεί σε λειτουργία τελικά τον Ιούλιο του 2012 και όχι το 2013 όπως αρχικά είχε αποφασιστεί. Ο μόνιμος μηχανισμός θα διαθέτει 500 δισεκατομμύρια περισσότερα από τον έκτακτο μηχανισμό, ενώ θα του αποδοθούν και τραπεζικές ιδιότητες.

Παράλληλα, στο προσχέδιο αναφέρεται πως οι αποφάσεις για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης θα εγκρίνονται όχι πλέον με ομοφωνία, αλλά με πλειοψηφία που θα πρέπει να είναι της τάξεως του 85%, εάν βέβαια κριθεί από την Κομισιόν και την ΕΚΤ πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη.

Την τραπεζική ιδιότητα του μόνιμου μηχανισμού στήριξης φαίνεται πως απορρίπτει η Γερμανία, όπως και την παράλληλη λειτουργία των μηχανισμών αλλά και την έκδοση κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων. Το προσχέδιο ωστόσο προβλέπει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει πιστή στην πρακτική του ΔΝΤ για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση κρατών.

Μάλιστα, στο προσχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ειδική αναφορά στην Ελλάδα, όπου σημειώνται πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θεωρείται "μοναδική και έκτακτη".
Την ώρα που οι σκληρές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες και φυσικά θα συνεχιστούν την Παρασκευή από νωρίς, ο γαλλογερμανικός άξονας φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το μπλόκο των χωρών που αντιστέκονται να επιμένουν.

Για παράδειγμα η Φινλανδία δήλωσε ευθέως πως διαφωνεί με την πρόταση της γερμανίδας καγκελαρίου, Μέρκελ για να λαμβάνονται αποφάσεις με πλειοψηφία και όχι με ομοφωνία και των 27, όπως ισχύει μέχρι τώρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Βέλγιο, το οποίο αν και βρίσκεται στο στόχαστρο των αγορών δηλώνει αντίθετο στη γαλλογερμανική πρόταση για τον κανόνα χρέους στα εθνικά συντάγματα. Με αφορμή αυτές τις πρώτες αντιθέσεις Γερμανία και Γαλλία φοβούνται φυσικά και την Μεγάλη Βρετανία, μετά την προειδοποίηση του Κάμερον για βέτο σε ενδεχόμενες αλλαγές της ευρωπαϊκής Συνθήκης εάν δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας του.

Συγκεκριμένα, τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία αναμένεται να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με κοινή γραμμή, ζητώντας να αυξηθούν τα κονδύλια για τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και αυτά να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αγορές. Φυσικά, και οι δύο χώρες όσο και η Πορτογαλία και η Ιρλανδία δεν πρόκειται να δεχθούν να εκχωρήσουν εθνικά τους κυριαρχικά δικαιώματα προς τον γαλλογερμανικό άξονα για να μπουν στο μνημονιακό καθεστώς, όπως και η Ελλάδα.

Μάλιστα, οι δύο χώρες Πορτογαλία και Ιρλανδία αναμένεται στη Σύνοδο Κορυφής να κατέβουν με κοινή πρόταση για κούρεμα και του δικού τους χρέους όπως στην περίπτωση της Ελλάδας.

Όλες αυτές που θα προσπαθήσουν να αντισταθούν στις απαιτήσεις του γαλλογερμανικού άξονα και θα πιέσουν προς την κατεύθυνση της έκδοσης των ευρωομολόγων ή και του σεναρίου περί συνδυασμού δυνάμεων από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς με πιο ενεργή δράση της ΕΚΤ.

Σενάρια, διαρροές και παιχνίδια παρασκηνίου λοιπόν στη σύνοδο της ΕΕ για το μέλλον της Ευρώπης με το τελευταίο να μιλάει για δανεισμό του ΔΝΤ ύψους 150 δισ. ευρώ από τις Κεντρικές Τράπεζες των χωρών - μελών της ευρωζώνης. Αυτό θα ονομαστεί μέτρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ενίσχυση του «τείχους προστασίας» του ευρώ απέναντι στην κρίση χρέους.

ΟΡΟΙ ΜΠΑΡΟΖΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έθεσε προϋποθέσεις σήμερα για την αναθεώρηση της Συνθήκης της ΕΕ, κάνοντας λόγο για μια "περίπλοκη διαδικασία" της οποίας τα κράτη-μέλη πρέπει να εγγυηθούν την επικύρωση και η οποία θα ενισχύσει το ρόλο των θεσμικών οργάνων της Ένωσης.

"Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε μια αναθεώρηση της Συνθήκης αν τα κράτη μέλη μας μπορούν να εγγυηθούν ότι είναι σε θέση να εγκρίνουν και να επικυρώσουν τις τροποποιήσεις στη Συνθήκη", δήλωσε ο Μπαρόζο στη Μασαλία από το βήμα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

"Μια αναθεώρηση της Συνθήκης, είναι πάντα μια περίπλοκη διαδικασία (...). Μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, αν είναι πραγματικά αναγκαία για να προχωρήσουμε περαιτέρω", δήλωσε, πριν αναφερθεί λεπτομερώς στους όρους μιας αναθεώρησης.
newsit,gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπόσχονται κληρονομιές μέσω internet και μας κατακλέβουν

Συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και αναζητούνται άλλοι τρεις από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πως δρούσαν; Η οργανωμένη εγκληματική ομάδα έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα σε χρήστες του διαδικτύου, για την εκταμίευση υπέρογκων χρηματικών ποσών από «δήθεν» κληρονομιές ή κέρδη από συμμετοχή σε διεθνή τυχερά παιχνίδια. Με τη μέθοδο αυτή κατάφεραν σε αρκετές περιπτώσεις, να εξαπατήσουν σημαντικό αριθμό χρηστών του διαδικτύου και να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πρόσφατα, ένας 58χρονος κατήγγειλε ότι τον Μάρτιο του 2010 έλαβε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από άτομο το οποίο ισχυριζόταν ότι ο πατέρας του, στην Ακτή Ελεφαντοστού της Αφρικής, τον είχε ορίσει ως μοναδικό κληρονόμο χρηματικού ποσού 11.500.000 δολαρίων, υπό τον όρο να τα επενδύσει εκτός της επικράτειας της Αφρικής.

Ο αποστολέας του μηνύματος ζητούσε τη βοήθεια του καταγγέλλοντα, προκειμένου να μεταφερθούν τα χρήματα της κληρονομιάς σε δικό του τραπεζικό του λογαριασμό, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να τα εκταμιεύσει, υποσχόμενος ως αμοιβή ανάλογο χρηματικό ποσό.

Μετά από αλλεπάλληλες ανταλλαγές μηνυμάτων και τηλεφωνικών επικοινωνιών, οι δράστες προκειμένου να πείσουν τον 58χρονο, του απέστειλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «δήθεν» τίτλους τραπεζικών ιδρυμάτων της Αφρικής, στους οποίους αναγράφονταν το όνομα του, ως δικαιούχο του χρηματικού ποσού της κληρονομιάς.

Με τη μέθοδο αυτή και προκειμένου να «ολοκληρωθεί» η διαδικασία μεταφοράς των χρημάτων, κατάφεραν να του αποσπάσουν διαδοχικά, με διάφορες προφάσεις, το χρηματικό ποσό των 203.960 ευρώ. Τα χρήματα παρέδιδε ο 58χρονος σε κατάστημα ταχυμεταφοράς χρημάτων στην Αθήνα, ιδιοκτησίας ενός εκ των μελών του κυκλώματος, με προορισμό την Ακτή Ελεφαντοστού, πλην όμως τα μέλη του κυκλώματος τα εκταμίευαν άμεσα στην Αθήνα.

Χθες το απόγευμα, μετά από επικοινωνία του ίδιου με τους δράστες, κανονίστηκε συνάντηση μαζί τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να τους παραδώσει 9.800 ευρώ, ως «δήθεν» επιπλέον έξοδα μεταφοράς του χρηματικού ποσού της κληρονομιάς.

Στην προκαθορισμένη συνάντηση προσήλθαν ένας 49χρονος Νιγηριανός και ένας 37χρονος υπήκοος Καμερούν, οι οποίοι αφού έλαβαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολούθησε έρευνα στο κατάστημα ταχυμεταφοράς χρημάτων ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, στο οποίο συνελήφθησαν άλλα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας, υπήκοοι Ερυθραίας ηλικίας 27, 31 και 22 ετών, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι λειτουργίας του καταστήματος.

Από την έρευνα της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.στο κατάστημα και τα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας διαφόρων παρόχων
-εννέα συσκευές κινητών τηλεφώνων
-πλήθος διαβατηρίων πλαστών και μη
-τρεις ταυτότητες Ελληνικών Αστυνομικών Αρχών και 3 βελγικών αρχών
-40 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας φορητός Η/Υ και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος
-πλήθος αιτήσεων πολιτικού ασύλου και αδειών παραμονής αλλοδαπών, μαζί με σφραγίδες από ελληνικές και αλλοδαπές Αρχές.
-ένας κόπτης ακριβείας για φωτογραφίες διαβατηρίων και ταυτοτήτων.
-το χρηματικό ποσό των 1700 ευρώ
-πιστωτικές κάρτες διαφόρων τραπεζών
-ένα βιβλιάριο τραπεζικών καταθέσεων και τρεις κάρτες συναλλαγών
-σε ειδική βαλίτσα υπήρχαν εμφανώς πλαστογραφημένα χαρτονομίσματα και πλήθος λευκών χαρτιών με ανάγλυφη αποτύπωση του χαρτονομίσματος των πεντακοσίων και των εκατό ευρώ

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακή εξέταση και διερεύνηση των ηλεκτρονικών αλληλογραφιών και επικοινωνιών, μέσω των οποίων διακινούντο οι απατηλές επιστολές προς τους ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και αναζητούνται άλλα τρία μέλη του κυκλώματος.

Εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, μέσω διαδικτύου, ενώ εκτιμάται ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν αποκομίσει από την παράνομη δραστηριότητα τους, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώθηκε η Επιτροπή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.

Σημειώνεται ότι, η μέθοδος αυτή της διαδικτυακής απάτης, γνωστή και ως «Νιγηριανές Επιστολές», αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, με μεγάλο αριθμό θυμάτων στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως. Για το λόγο αυτό, οι πολίτες χρήστες του διαδικτύου, παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην πείθονται από τέτοια «δελεαστικά» μηνύματα και να ενημερώνουν άμεσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας τα μηνύματα αυτά στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.

Newsit.gr

Iδιαίτερα αισθητός σεισμός στην Αθήνα πριν λίγο


Πριν από λίγη ώρα  έγινε αισθητή σεισμική δόνηση σε πολλές περιοχές της Αθήνας από τους Θρακομακεδόνες μέχρι την Καλλιθέα. Το μέγεθος της δόνησης ήταν  3.1 βαθμών της Κλίμακας ρίχτερ Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 2 χλμ ΒΑ της Μαγούλας Αττικής και το εστιακό βάθος στα 10 χλμ. Η ένταση αν και μικρή  ήταν αρκετή να ανησυχήσει τους κατοίκους της Αθήνας.. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές

Η εγκύκλιος της ντροπής με τον τρόπο που θα μας παίρνουν τα χρήματα μας - Πόσα λεφτά θα χάσουν οι μισθωτοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

- Οι συνταξιούχοι με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ θα έχουν κάθε μήνα παρακράτηση
-  Μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών κατά περίπου 30 ευρώ για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
- Για μηναίο εισόδημα 700 ευρώ η μηναία παρακράτηση θα αυξηθεί
- Αναλυτικά παραδείγματα για τις μειώσεις μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα


Μειωμένοι μισθοί και συντάξεις θα καταβληθούν από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα από αρχές του νέου έτους (1.1.2012) λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος στα 5.000 ευρώ και της μηνιαίας παρακράτησης της έκτακτης εισφοράς.

Αυτό προκύπτει από την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών με την οποία παρέχονται οδηγίες προς τους φορείς του δημοσίου και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα διενεργούν την παρακράτηση φόρου εισοδήματος στους μισθούς και τις συντάξεις από 1.1.2012 όπως και την παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα συνεχισθεί έως και τις 31.12 2014.

Παρακράτηση Φόρου Εισοδήματος

Αναλυτικότερα η κλίμακα φόρου εισοδήματος με βάση την οποία θα γίνεται η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από 1.1.2012 είναι η ακόλουθη:

Κλιμάκιο εισοδήματος (ευρώ)Φορολογικός συντελεστής %Φόρος κλιμακίου (ευρώ)Σύνολο Εισοδήματος (ευρώ)Σύνολο Φόρου (ευρώ)
5.000005.0000
7.0001070012.000700
4.0001872016.0001.420
10.000252.50026.0003.920
14.000354.90040.0008.820
20.000387.60060.00016.420
40.0004016.000100.00032.420
`Ανω των45
100.000

Σημειώνεται ότι αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας, προκειμένου για τον υπολογισμού του φόρου αυξάνεται ως εξής:

Αντώνης Σαμαράς: Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη, με στόχο όχι μόνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, αλλά και την ανάπτυξη και την ευημερία

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία. Μετά το πέρας της συνόδου, ο κ. Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη, με στόχο όχι μόνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, αλλά και την ανάπτυξη και την ευημερία.
Μιλώντας σήμερα στη Συνοδό Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επέμεινα στη σημασία της δημιουργίας ενός ισχυρού τείχους προστασίας της Ευρώπης για τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Δηλαδή, της δημιουργίας τέτοιων αποθεμάτων ρευστότητας, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο Ευρώ.
Παρόμοιες θέσεις υποστήριξαν και άλλοι συνάδελφοί μου.
Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές μονομερούς λιτότητας, που στηρίχθηκαν σε φορολογικές επιδρομές και οριζόντιες περικοπές, σε εποχή μάλιστα βαθιάς ύφεσης, δεν βοήθησαν.
Η σταθερότητα του Ευρώ απαιτεί στενότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών–μελών, προγράμματα που συνδυάζουν τη δημοσιονομική πειθαρχία με την οικονομική ανάπτυξη.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει να τηρήσουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και σε αυτό επέμεινα στη συνάντησή μου με τους άλλους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η Ευρώπη, μέχρι στιγμής, αδυνατεί να βρει τις κατάλληλες λύσεις. Εδώ, ακόμα και ο Γάλλος Πρωθυπουργός Φ. Φιγιόν, είπε χτες στο Συνέδριο του ΕΛΚ ότι ήταν λάθος η απόφαση για τη συμμετοχή ιδιωτών στο ρίσκο των ομολόγων. Κάτι όμως που τελικά έγινε αναπόφευκτο μόνο για την Ελλάδα.
Ο Ελληνικός λαός έχει υποβληθεί, ήδη, σε πολλές θυσίες, χωρίς να βλέπει αποτέλεσμα. Θυμίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ύφεση για τουλάχιστον 5 συνεχή χρόνια. Επομένως, οι λύσεις που θα επιλεγούν από εδώ και στο εξής πρέπει να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας. Με τις απαραίτητες τροποποιήσεις του προγράμματος, τις οποίες, όπως γνωρίζετε, έχω ζητήσει και γραπτώς».

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο Συνεδριακός Τουρισμός μπορεί να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον τουρισμό και την ελληνική οικονομία συνολικά. Δυστυχώς, την τελευταία διετία η διακυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έκανε όσα όφειλε για να αξιοποιηθεί στο μέγιστο αυτή η δυναμική.

Η Υπεύθυνη του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα, 08 Δεκεμβρίου 2011, στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Επαγγελματικό και Συνεδριακό Τουρισμό, με θέμα, «Ελληνικός Συνεδριακός Τουρισμός: Συμβολή στην Ανάπτυξη»,  που διοργάνωσε ο HAPCO. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Συνεδριακός Τουρισμός μπορεί να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον τουρισμό και την ελληνική οικονομία συνολικά. Δυστυχώς, την τελευταία διετία η διακυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έκανε όσα όφειλε για να αξιοποιηθεί στο μέγιστο αυτή η δυναμική. Δεν έκανε τίποτα για να καλύψει την ανυπαρξία υποδομών. Αμέλησε να ασχοληθεί με τη δημιουργία εθνικού Convention Bureau. Επέλεξε να μην επενδύσει στη διαφήμιση.
Παράλληλα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως συνεδριακός προορισμός,  στη μετά - ολυμπιακή περίοδο, όπως η ασφάλεια και η θετική εικόνα στο εξωτερικό, μετατράπηκαν  σε ανασφάλεια, εγκληματικότητα και εικόνες βιαιότητας.
Πρέπει άμεσα να γίνει αντιληπτό, ότι ο ο Συνεδριακός Τουρισμός έχει σταθερή ζήτηση σε σχέση με τον τουρισμό αναψυχής ακόμα και σε συνθήκες κρίσης, και ότι μπορεί να αποτελέσει ‘μαγνήτη’ τουρισμού υψηλού εισοδήματος.
Ας μην είμαστε, λοιπόν, τόσο αμελείς απέναντι στις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Ο Συνεδριακός τουρισμός χρειάζεται σύγχρονο στρατηγικό σχεδιασμό, που θα ανανεώνει την ταυτότητα του ελληνικού τουρισμού και θα αναπτύσσει συγκεκριμένες δράσεις για τις ειδικές μορφές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ανάπτυξη».

Γιάννης Μιχελάκης: Ποιος λέει την αλήθεια; Βενιζέλος ή Κουτρουμάνης;

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ ο κ. Βενιζέλος βεβαίωνε έως πρόσφατα (18.11.2011, συνέντευξη Τύπου για τον Προϋπολογισμό) ότι “δεν πρόκειται να ακολουθήσει ένας νόμος με τον οποίο θα επιβληθούν νέες περικοπές σε αποδοχές και συντάξεις”, σήμερα ο κ. Κουτρουμάνης (μιλώντας στο “ΒΗΜΑ FM”) δηλώνει πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μειωθούν οι κύριες συντάξεις.
Ποιος λέει την αλήθεια;
Γιατί η αντίφαση;
Και γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν έχει βάλει ακόμα τον κ. Κουτρουμάνη στη θέση του;». 


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Κάνει λάθος ο κ. Παπακωνσταντίνου, εάν νομίζει ότι με ύβρεις μπορεί να σκεπάζει ψευδολογίες και αδιαφανείς διαδικασίες.
Δήλωναν -ναι ή όχι;- ότι ο κ. Αθεμπίγιο είναι…άμισθος σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού;
Είπε -ναι ή όχι;- στις 4 Μαρτίου 2011, ο τότε υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης, ότι “ο κ. Αθεμπίγιο προσφέρθηκε με την ομάδα του, την B.S.U.S., να καταρτίσει μια πρόταση” και ότι “δεν πήρε χρήματα γι’ αυτό;”.
Πως, λοιπόν, ο … “άμισθος” φίλος αποδεικνύεται έμμισθος;
Και πως αυτός που δεν θα έπαιρνε χρήματα, εισπράττει, τελικά, 180 χιλ. ευρώ;».
 

Ν. Δ.: Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών και της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή το 21Ο Συνέδριο των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας:
 «Στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την κοινωνία μας, με τις οικονομικές δυσκολίες να έχουν μεταφερθεί σε κάθε ελληνικό σπίτι και την παρατεταμένη αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα να δημιουργεί κλίμα σύγχυσης και ανασφάλειας σε όλους, έρχεται να προστεθεί η πρωτοφανής έξαρση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, που μετατρέπει την ανασφάλεια των πολιτών σε απόγνωση.  
Το ερώτημα όλων είναι εύλογο, αυτονόητο: Τι περιμένει η πολιτεία και δεν αναλαμβάνει δράσεις για τη θεραπεία της  νοσηρής κατάστασης που επικρατεί;
Δυστυχώς, την ώρα που το οργανωμένο έγκλημα εκσυγχρονίζεται και οργανώνεται, το κράτος αντίθετα αποδυναμώνεται. Το προσωπικό της Αστυνομίας, και γενικά των Σωμάτων Ασφαλείας, καλείται να δώσει τη μάχη με περιορισμένα μέσα. Αφενός βιώνει μια πρωτοφανή συρρίκνωση του μηνιαίου εισοδήματός του και αφετέρου βλέπει μία σειρά από απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις να καθυστερούν ή να δρομολογούνται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση, όπως η «εν κρυπτώ» αλλαγή του κώδικα μεταθέσεων.
Το χειρότερο είναι ότι η απουσία εκπαίδευσης, οι ελλείψεις σε βασικά είδη, οχήματα, καύσιμα, μέσα προστασίας, ο κομματισμός, η πτώση του ηθικού και οι περικοπές των μισθών έχουν επιφέρει καίριο πλήγμα στην αποτελεσματικότητα των Σωμάτων Ασφαλείας, που βιώνουν την καθημερινή μείωση του κύρους, της υπόστασης και του ηθικού τους. Είναι ίσως ο μοναδικός κλάδος της δημόσιας ζωής, που εκτός από τις δυσβάστακτες οικονομικές δυσκολίες έχει να παλέψει και με τις «γενικευμένες προσβολές», παρά τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση στο καθήκον που επιδεικνύει.
Κι όμως, πολύ περισσότερο τώρα, σε αυτή την ταραγμένη περίοδο, που η δημόσια ασφάλεια είναι το μείζον –μετά την οικονομία– ζήτημα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ελληνικής κοινωνίας, χρειάζονται πρωτοβουλίες για να οικοδομηθεί μία νέα σύγχρονη και αποτελεσματική Αστυνομία. Και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται σχέδιο και πρωτοβουλίες, που θα στηριχθούν σε θεσμικές και επιχειρησιακές αλλαγές της Αστυνομίας.
Είναι καιρός να δοθεί βάρος και προτεραιότητα:
- στη δημιουργία νέας δομής και λειτουργίας της Αστυνομίας,
- στην αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων της,
- στην απαλλαγή από γραφειοκρατικά καθήκοντα,
- στην ανάπτυξη έτοιμων επιχειρησιακών μονάδων,
- στην ευρύτερη χρήση νέων τεχνολογιών
- και τέλος, στη στοχευμένη διαρκή εκπαίδευση του συνόλου των αξιωματικών.
Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών και της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη Ν.Δ., με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, την έμπρακτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς της».

Ντόρα Μπακογιάννη: Εκτός από τη δημοσιονομική πειθαρχία,η Ευρώπη έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τα σύνορά της

  Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, από τις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη Σύνοδο των Πρωθυπουργών, των Αρχηγών Κομμάτων και των Επιτρόπων που ανήκουν στο Κόμμα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, Δημοκρατών και Μεταρρυθμιστών (ELDR), έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Η απάντηση στην κρίση δεν είναι μόνο η δημοσιονομική πειθαρχία. Είναι κυρίως η πολιτική απόφαση για περισσότερη και ισχυρότερη Ευρώπη. Η ενωμένη Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ότι εκτός των οικονομικών υποχρεώσεών της, έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τα σύνορά της, τόσο σε αμυντικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο της λαθρομετανάστευσης. Ειδικά το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνες οι νότιες χώρες. Οι υποχρεώσεις ισχύουν το ίδιο και για το βορρά και για το νότο».


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται εκτός ελέγχου, η Δημόσια Διοίκηση είναι κατακερματισμένη και η γραφειοκρατική αντίληψη που επικρατεί στους δημόσιους λειτουργούς, οδηγούν σε αναβολές και καθυστερήσεις στην εφαρμογή δομικών αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος.Η μελέτη του ΟΟΣΑ, επιβεβαιώνει πλήρως πως η λογική τους μεγάλου κράτους και το υπάρχον μοντέλο οργάνωσης της πολιτείας, έχουν αποτύχει πλήρως και πρέπει να αναμορφωθούν.Η νέα κυβέρνηση δε μπορεί να εθελοτυφλεί. Οφείλει να υπερβεί στερεότυπες αντιλήψεις που επικρατούν εδώ και χρόνια και να προχωρήσει άμεσα στη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού σχεδίου, για την υλοποίηση και εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία και στο μοντέλο οργάνωσης του κράτους».

Πέτρος Τατούλης : «το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το γεγονός ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια μερικών επιτηδείων εργολάβων με άμεση συνέπεια την καταστροφή της χώρας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ - ΔΗΜΑΡΑ


Η χώρα δεν έχει εγκαταλειφθεί από του πολιτικούς και τους πολίτες που την αγαπούν», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλή του «Άρματος Πολιτών» κ. Ιωάννη Δημαρά στο γραφείο του στην Τρίπολη, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2011, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου και Απόστολου Χατζηφωτίου και του πρώην βουλευτή κ. Βαθειά Ιωάννη. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό και ιδιαίτερα φιλικό κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών, επιβεβαιώνοντας τη μακρόχρονη προσωπική τους φιλία, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων στις παθογένειες και στις ευθύνες των μέσων μαζικής ενημέρωσης για τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης «το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το γεγονός ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια μερικών επιτηδείων εργολάβων με άμεση συνέπεια την καταστροφή της χώρας». Χαρακτήρισε δε τους «πρίγκιπες των δελτίων ενημέρωσης δεινόσαυρους που επιβιώνουν τόσα χρόνια με όλες τις πολιτικές ηγεσίες».
«Το μεγάλο ψέμα στη χώρα» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, «είναι η πεποίθηση ότι για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις απαιτείται ισχυρή κυβέρνηση. Δεν είδα όμως καμία μεταρρυθμιστική προσέγγιση όταν υπήρχαν ισχυρές κυβερνήσεις στον τόπο». Πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ότι δεν έχει δοθεί από κανένα πολίτη καμία εντολή για εκτός συνταγματικής νομιμότητας διαδικασία. Η μόνη νομιμοποίηση για οποιαδήποτε πολιτική προέρχεται αποκλειστικά από το λαό.
Ο κ. Τατούλης επέρριψε ευθύνες και στις πνευματικές και θρησκευτικές ηγεσίες του τόπου για τη δημιουργία φοβικών και υπερσυντηρητικών συνδρόμων στο λαό. Ο Περιφερειάρχης δήλωσε επίσης, ότι θα βρίσκεται μαχόμενος στην πρώτη γραμμή του δημοσίου βίου της χώρας και δεν μπορεί κανένας να περιορίσει τη φωνή μας στην Πελοπόννησο, ιδίως όταν η πατρίδα αντιμετωπίζει ένα τόσο οξύ πρόβλημα. «Αυτό που χρειάζεται είναι ο άδολος, ακομμάτιστος και ανιδιοτελής πατριωτισμός».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ότι αφορά την ορθή διαχείριση του ΕΣΠΑ και πληροφόρησε τον κ. Δημαρά ότι έχει κατατεθεί μήνυση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ελληνικό κράτος, την κοινοπραξία των εταιρειών και τις τράπεζες που ευθύνονται για τα εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα της Ολυμπίας Οδού.
Ο κ. Δημαράς εξέφρασε την ειλικρινή του συμπαράσταση στην αγωνία και το όραμα του Περιφερειάρχη για την επιτυχία του θεσμού του Καλλικράτη και την πρόοδο της Πελοποννήσου. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι ανάγκη να συναντηθούν οι πολιτικοί με την κοινωνία για την επόμενη μέρα, έστω και χωρίς εμάς. Χαρακτήρισε συναισθηματική ανάγκη τη συνάντηση αυτή και όχι εθιμοτυπική και κάλεσε «να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί την πατρίδα».
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τον κ. Δημαρά ανατρεπτικό, δημιουργικό και ελευθερόφρονα πολίτη. Αναφερόμενος στην ελπίδα σωτηρίας του τόπου ο Περιφερειάρχης παρέθεσε τους στίχους του Εγγονόπουλου «η σκιά των δέντρων οδεύει πάντοτε αγέρωχη στην αιωνιότητα». Τόνισε επίσης ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν με την αγάπη αυτή που υπερβαίνει τα πάντα και ότι είμαστε εδώ να αναλάβουμε τις ευθύνες και τις δυνάμεις που απαιτούνται για τη σωτηρία του τόπου.  
  

Κατάθεση Ν.Νικολόπουλου στην Εισαγγελία για τις "χρυσές" ιστοσελίδες

Tην πόρτα της Εισαγγελίας Αθηνών πέρασε την Τετάρτη ο Τεομάρχης Εργασίας της Ν.Δ., Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, καταθέτοντας όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, καθώς και όλα τα σχετικά δημοσιεύματα, για τις «χρυσές» ιστοσελίδες υπουργείων και κρατικών οργανισμών. Θυμίζουμε πως ο κ. Νικολόπουλος, εδώ και πολλούς μήνες, με ερωτήσεις και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, έχει φέρει στο προσκήνιο την κατασκευή ιστοσελίδων διαφόρων φορέων του Δημοσίου, οι οποίες φέρονται να έχουν κοστίσει πανάκριβα, αφήνοντας έντονη οσμή σκανδάλων και κατασπατάλησης χρημάτων εις βάρος του ελληνικού κράτους και φυσικά, του ελληνικού λαού.
Θυμίζουμε επίσης ότι βάσει των στοιχείων που έχουν τεθεί στη διάθεση του Αχαιού πολιτικού από τα ίδια τα υπουργεία, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, φαίνεται πως υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες, ιστοσελίδες φορέων του δημοσίου δεν στοίχισαν ούτε ένα ευρώ (κατασκευάστηκαν από προσωπικό του υπουργείου ή ακόμα και φοιτητές), αλλά και περιπτώσεις κατά τις οποίες η κατασκευή ιστοσελίδας έφτασε στο αστρονομικό ποσό του... 1,5 εκατομμυρίων ευρώ!
«Αποδεικνύεται, βάσει των στοιχείων, πως μια ιστοσελίδα μπορεί να κοστίσει τόσο όσο... θέλει ο καθένας! Αποδεικνύεται πως το δημόσιο δεν έχει ενιαία αντίληψη και στρατηγική για το συγκεκριμένο ζήτημα και έτσι, την ίδια ώρα που άλλοι οργανισμοί δεν δαπανούν ούτε ένα ευρώ για την ιστοσελίδα τους, κάποιοι άλλοι δαπανούν τόσα όσα χρειάζεται η κατασκευή ενός σχολείου ή του σεισμόπληκτου γενικού κρατικού νοσοκομείου στην Πάτρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος
Ο Αχαιός πολιτικός πρόσθεσε πως από τα στοιχεία που έχει συλλέξει διαφαίνεται ένα «πάρτι ασυδοσίας» και για τον λόγο αυτό κατέθεσε στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες.
Και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Πέρα από τις ενδεχόμενες ποινικές ή διοικητικές ευθύνες, υπάρχει και σαφές ζήτημα ηθικής. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, υπηρετώντας την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, λέμε σε όλους: Το πάρτι τελείωσε! Κάθε ευρώ των Ελλήνων πολιτών και της Ε.Ε. θα πρέπει να φαίνεται αλλά και να αποδεικνύεται πως πιάνει τόπο! Όσοι δεν το καταλαβαίνουν, θα αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους...».

Επίσης ο κ. Νίκος Νικολόπουλος ως Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις μαζικές προαγωγές στην Αγροτική Τράπεζα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε παλαιο-κομματική πρακτική στις διαδικασίες αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, σε Οργανισμούς  Δημοσίου συμφέροντος.
Είμαστε αντίθετοι στις  μαζικές προαγωγές σε κορυφαίες βαθμίδες διοίκησης, ειδικά σε οργανισμούς όπως η ΑΤΕbank, που ανήκουν σε ποσοστό πάνω από 90% στο Δημόσιο και επομένως αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού λαού.
Εγείρει πολλά ερωτηματικά η απόφαση της Διοίκησης της ΑΤΕbank,  σε αυτή τη μεταβατική κυβερνητική περίοδο, να  προχωρήσει σε ομαδικές προαγωγές στον ανώτερο βαθμό του Διευθυντή και Υποδιευθυντή, δεσμεύοντας το μηχανισμό διοίκησης της Τράπεζας, για τα επόμενα χρόνια.
Επομένως, είναι πολλές οι απαντήσεις  που οφείλει να δώσει, η «διορισμένη» από την Κυβέρνηση, Διοίκηση της ΑΤΕbank, σχετικά με τους λόγους, που την «υποχρέωσαν» να υλοποιήσει, μία χωρίς προηγούμενο ενέργεια, τόσο ως προς το μεγάλο πλήθος (πάνω από 60 άτομα), όσο και για τα κριτήρια αξιολόγησης-επιλογής πλήρωσης θέσεων στην ανώτερη ιεραρχικά βαθμίδα της Τράπεζας. Οι εύλογες υπόνοιες για το «αντικανονικό» και την καταστρατήγηση του αξιοκρατικού της διαδικασίας λαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένου ότι, στους προαχθέντες συγκαταλέγονται και άτομα, που το μορφωτικό τους επίπεδο περιορίζεται σε αυτό της «δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
Καλούμε τη Διοίκηση της ΑΤΕbank, να παράσχει, άμεσα, διευκρινήσεις για τα κριτήρια αξιολόγησης-επιλογής που εφάρμοσε στις μαζικές προαγωγές που αποφάσισε και να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις για την επιχειρησιακή σκοπιμότητα που υπαγόρευσε τη δέσμευση των διοικητικών θέσεων, μίας κρατικής Τράπεζας, σε μια μεταβατική και οιονεί προεκλογική περίοδο».

ΕΠΙΕΜΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ: Ποιοι εκλέγονται - τα τελικά αποτελέσματα

Oλοκληρώθηκε η καταμέτρηση σταυρών για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαϊας. Από την παράταξη Πλάτωνα Μαρλαφέκα εκλέγονται οι: Τρύφων Μαρλαφέκας, Φοίβος Καρακίτσος, Παναγιώτης Χελάς, Καραμπέτ Σαάντ, Χρήστος Δούβρης, Ανδρέας Γκότσης, Σωτήρης Μπρακατσέλος, Μαρία Φιλοπούλου, Θόδωρος Τσούμπελης, Νίκος Παπαλέξης, Παναγιώτης Τζούδας, Νίκος Πιλαβάς.
Από την παράταξη Αριστείδη Τυλιγάδα οι: Αριστείδης Τυλιγάδας, Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος, Κωνσταντίνος Δεληγιάννης, Γεώργιος Ζώμπος, Ανδρέας Παπαιωάννου, Ευστράτιος Βαρδάκης, Ανδρέας. Ψυχογιός.
Από την παράταξη Τρύφωνα Φωτόπουλου οι: Τρύφων Φωτόπουλος, Χρήστος Τσάπανος, Δημήτρης Διονυσόπουλος, Νικόλαος Μπαρδάκης, Νίκος Φωτόπουλος, Γιάννης Πετράτος.
Από τον συνδυασμό του Γιώργου Ρώρου οι: Γιώργος Ρώρος, Ιωάννης Τζερμπίνος και Κώστας Βουκελάτος.
Από τον συνδυασμό του Αμβρόσιου Μεντζελόπουλου: Αμβρόσιος Μεντζελόπουλος, Χρήστος Σολωμός και Σταύρος Κάτσενος.

dete.gr 

Γυναίκες VS Αντρες: Τι ποστάρουν στο Ιnternet;




Τι δημοσιεύουν τα δύο φύλα στο διαδίκτυο; Ένα πολύ ενδιαφέρον και όμορφο infographic δίνει την απάντηση.
Σύμφωνα με το παρακάτω infographic, οι γυναίκες συνηθίζουν να δημοσιεύουν τις εμπειρίες τους στα πάρτι, να μοιράζονται στιγμές από τις συναντήσεις με τις φίλες τους και να αναρτούν ερωτικά τραγούδια πιο συχνά από τους άντρες. Από την άλλη πλευρά, οι άντρες αναλύουν περισσότερο τα θρησκευτικά τους πιστεύω (;) και ιστορίες από το σχολείο.
Εκεί που φαίνεται πως συγκλίνουν οι δύο κόσμοι είναι σε ό,τι έχει να κάνει με τη δουλειά τους ή το γάμο τους...


arionradio.com

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 17,5% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Σεπτέμβριο

Στο 17,5% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Σεπτέμβριο εφέτος, περίπου 5 μονάδες υψηλότερα από τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι (12,6%) και περίπου μια μονάδα χαμηλότερα από τον Αύγουστο εφέτος (18,4%).
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι ανήλθαν σε 857.656 άτομα και αυξήθηκαν κατά 229.941 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2010 (αύξηση 36,6%), ενώ μειώθηκαν κατά 50.297 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2011 (μείωση 5,5%). Σχεδόν ένας στους δύο νέους είναι πλέον άνεργος, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός υπερβαίνει τον αριθμό των απασχολουμένων κατά περίπου 400.000 άτομα.
Ειδικότερα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 4.440.050 άτομα και αυξήθηκε κατά 120.120 άτομα, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2010 (αύξηση 2,8%) και κατά 36.547 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2011 (αύξηση 0,8%). Ενώ, το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.051.109 άτομα, που μειώθηκαν κατά 315.386 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο πέρυσι (μείωση 7,2%) και αυξήθηκαν κατά 16.572 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο εφέτος (αύξηση 0,4%).
Ηλικιακά, η ανεργία πλήττει κυρίως τα άτομα 15- 24 ετών (46,4% τον Σεπτέμβριο εφέτος από 33,6% τον Σεπτέμβριο 2010). Ακολουθούν, οι ηλικίες 25- 34 ετών (24,5% από 17,8%), 35- 44 ετών (14,5% από 10%) και 45- 54 ετών (12% από 8%). Η ανεργία παραμένει "γένους θηλυκού", καθώς στις γυναίκες φτάνει στο 21% (από 16,7% τον Σεπτέμβριο πέρυσι) και στους άνδρες στο 14,9% (από 9,6%).
Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, στην "πρώτη πεντάδα" περιλαμβάνονται οι περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας (24,2% τον Σεπτέμβριο 2011 από 16,3% τον Σεπτέμβριο 2010), της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (20% από 12,9%), της Ηπείρου (18,7% από 12,8%), της Θεσσαλίας (18,4% από 13,7%) και της Δυτικής Ελλάδας (18,3% από 13,1%). Στην Αττική, όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας, η ανεργία "εκτοξεύθηκε" στο 18,1% από 12,6% έναν χρόνο πριν. Στον αντίποδα, μείωση της ανεργίας καταγράφηκε στα Ιόνια Νησιά (6,9% από 10,3%).

Στο 2,9% ο πληθωρισμός το Νοέμβριο

Οριακή υποχώρηση κατέγραψε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε στο 2,9%, από 3% που είχε τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Νοεμβρίου 2011, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2010, προκύπτει αύξηση 2,9%, έναντι αύξησης 4,9% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.
Ο Γενικός Δείκτης το Νοέμβριο 2011, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2011, παρουσίασε αύξηση 0,2%, έναντι της ίδιας αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
 Επίσης, ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 10 - Νοεμβρίου 11, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 09 - Νοεμβρίου 10, παρουσίασε αύξηση 3,6%, έναντι αύξησης 4,5% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα. Οι κυριότερες ανατιμήσεις οφείλονται στις αυξήσεις των φόρων (αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση, ΕΦΚ στο φυσικό αέριο) και στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
Ειδικότερα, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Νοεμβρίου 2011, προς τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2010, προκύπτει αύξηση 2,9% έναντι αύξησης 4,9% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του 2010 προς το 2009.
Η αύξηση αυτή του γενικού δείκτη προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές:
1. Από τις αυξήσεις των δεικτών:
α) Κατά 3,8% της ομάδας "Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη: φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά, δημητριακά και παρασκευάσματα, κρέατα γενικά, ψάρια νωπά, γαλακτοκομικά και αυγά, έλαια και λίπη, ζάχαρη- σοκολάτες- γλυκά-παγωτά, καφές, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στις νωπές πατάτες.
 β) Κατά 4,5% της ομάδας "Αλκοολούχα ποτά και καπνός", λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τσιγάρων.
γ) Κατά 2,4% της ομάδας "Ένδυση και υπόδηση", λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
δ) Κατά 9,3% της ομάδας "Στέγαση", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών επισκευής και συντήρησης κατοικίας.
ε) Κατά 0,4% της ομάδας "Διαρκή αγαθά- Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού.
στ) Κατά 2,7% της ομάδας "Μεταφορές", λόγω αύξησης των τιμών στα είδη: καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη) και υπηρεσίες μεταφορών. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα τέλη κυκλοφορίας και των τιμών των αυτοκινήτων.
ζ) Κατά 0,6% της ομάδας "Επικοινωνίες", λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών. η) Κατά 3,2% της ομάδας "Ξενοδοχεία- Καφέ- Εστιατόρια", λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των εστιατορίων- ζαχαροπλαστείων- καφενείων- κυλικείων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.
θ) Κατά 2% της ομάδας "Άλλα αγαθά και υπηρεσίες", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των ειδών ατομικής φροντίδας.
2. Από τις μειώσεις των δεικτών:
α) Κατά 1% της ομάδας "Υγεία", λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των φαρμάκων και των οδοντιατρικών υπηρεσιών. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των νοσηλίων των ιδιωτικών κλινικών.
β) Κατά 0,8% της ομάδας "Αναψυχή- Πολιτιστικές δραστηριότητες", λόγω μείωσης των τιμών του οπτικοακουστικού εξοπλισμού-υπολογιστών. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών των βιβλίων, γραφικής ύλης- σχολικών ειδών .
γ) Κατά 0,9% της ομάδας "Εκπαίδευση", λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και ΙΕΚ.

ΕΤ.

Με τη Μπάρτσα ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΡΟΜΗ στα Λουκίσια.


  • Ο Πρόεδρος του ΠΑΣ Κόρινθος κ.Πάνος Μπεθάνης ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο ότι την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΡΟΜΗ για το κυριακάτικο παιχνίδι στα Λουκίσια.
    Μέλημα της διοίκησης και ιδιαίτερα του κ.Μπεθάνη είναι ο κόσμος που παραυρεθεί στα Λουκίσια να είναι κόσμιος μέσα στα αθλητικά πλαίσια.
    Για περισσότερες πληροφορίες : 6941640917 Νίκος Καλύβας.
     
  • Korinthosfans.gr Το site των οπαδών της ΜΠΑΡΤΣΑΣ

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δερβενίου : Χριστουγεννιάτικο παζάρι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  &  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Γονέων  & Κηδεμόνων  του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Δερβενίου διοργανώνει  Χριστουγεννιάτικο παζάρι το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 και μέχρι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο κτίριο του ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ,
 στο Δερβένι.
Ελάτε να αγοράσετε μοναδικά χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, πρωτότυπες κατασκευές, όλα εξαιρετικά οικονομικά,
και να απολαύσετε σπιτικά γλυκά και λιχουδιές από τις μαμάδες των παιδιών.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :
Σάββατο 10/12 :   6:00 – 9:00 μ.μ.
Κυριακή 11/12 :   10:00-13:00  και  5:30 – 8:30 μ.μ.

Δευτέρα 12/12,
Τρίτη 13/12,         10:00-13:00 μ.μ  και 5:30–8:30 μ.μ.
Τετάρτη 14/12:

Κώστας Κόλλιας: «Κανένας αγρότης να μην πληρώσει το χαράτσι

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της Δ.Ε.Η. για τα ακίνητα, το οποίο παρανόμως έχει αποσταλεί σε αγρότες για εγκαταστάσεις αποκλειστικά αγροτικής χρήσης. Ο κ. Κόλλιας δήλωσε σχετικά με το θέμα:
«Παρακολουθώ εδώ και καιρό τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της παράνομης είσπραξης της έκτακτης εισφοράς για τα ακίνητα αποκλειστικά αγροτικής χρήσης. Το θέμα έχει αναδειχθεί στο Κοινοβούλιο και βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ροντούλη, ο οποίος οφείλω να επισημάνω ότι συμφωνεί απόλυτα με την ανάγκη να αποκατασταθεί αυτή η παρανομία.
Παρά τις επίμονες διαμαρτυρίες μας και παρά το γεγονός ότι η Δ.Ε.Η. έχει ζητήσει διευκρινίσεις για το θέμα από το αρμόδιο Υπουργείο, δυστυχώς τα χαράτσια φτάνουν κανονικά στους αγρότες μας. Έχω ενημερωθεί για πλήθος διαμαρτυρίες εξοργισμένων παραγωγών, στους οποίους απεστάλησαν λογαριασμοί με εξωφρενικά ποσά για στάνες, αποθήκες, κτηνοτροφικές και αγροτικές εγκαταστάσεις.
Θεωρώ ότι συντελείται μία παρανομία, για την οποία δεν ευθύνεται η Δ.Ε.Η. Ο νόμος αναφέρει ότι από το ειδικό τέλος απαλλάσσονται τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση. Πλην όμως ο μόνος τρόπος που διαθέτει η Δ.Ε.Η. για να αναγνωρίζει αυτά τα ακίνητα είναι μέσω των αγροτικών τιμολογίων. Ωστόσο είναι γνωστό ότι δεν διαθέτουν όλες οι αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αγροτικό ρεύμα. Επομένως η Δ.Ε.Η., με αυτοματοποιημένα συστήματα, εξαιρεί μόνο τα ακίνητα με αγροτικό ρεύμα και στέλνει κανονικά το χαράτσι σε όλα τα υπόλοιπα.
Είναι υποχρέωση της πολιτείας να διευκολύνει τη Δ.Ε.Η. να εφαρμόσει τον νόμο. Απαιτείται ερμηνευτική εγκύκλιος που να υποδεικνύει στην Επιχείρηση ποιος και πώς εξαιρείται. Ο μόνος τρόπος για να διαπιστωθεί βεβαίως η αγροτική χρήση είναι μέσω της Εφορίας. Πρέπει ωστόσο να επισημάνω και να τονίσω ότι, με δεδομένο ότι τα χαράτσια έχουν ήδη αποσταλεί και ότι υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία πληρωμής, η Κυβέρνηση οφείλει να προνοήσει για τυχόν καθυστερήσεις που δεν οφείλονται σε λάθος των παραγωγών, αλλά της πολιτείας.  
Αυτό σημαίνει ότι το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να προβεί σε δύο ενέργειες: πρώτον, να δώσει στους παραγωγούς το δικαίωμα να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος, αλλά να καταθέσουν ένσταση εξαίρεσης. Η πρακτική που ακολουθείται τώρα είναι οι καταναλωτές να καταβάλουν το χαράτσι και να περιμένουν επιστροφή χρημάτων όταν εξεταστεί και εφόσον εγκριθεί η ένστασή τους. Αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβεί με τους παραγωγούς, διότι τα ποσά που καλούνται να καταβάλουν είναι σε πολλές περιπτώσεις αστρονομικά.
Δεύτερον, το Υπουργείο πρέπει να προνοήσει για τη μη επιβολή προστίμου ή προσαυξήσεων σε περίπτωση καθυστέρησης. Για παράδειγμα, εφόσον ο παραγωγός επιλέξει να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ μαζί με το τέλος, αλλά καθυστερήσει επειδή ακόμα δεν υπάρχει εγκύκλιος, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να απαλλαγεί από τις αυτόματες προσαυξήσεις που επιβάλει η Επιχείρηση.
Το κράτος οφείλει να διαφυλάσσει την τήρηση των νόμων. Ο νόμος 4021 δηλώνει ρητά την απαλλαγή των εγκαταστάσεων αποκλειστικά αγροτικής ή κτηνοτροφικής χρήσης από το ειδικό τέλος ακινήτων. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να μεριμνήσει άμεσα για τον δοκιμαζόμενο παραγωγό και για την εφαρμογή του νόμου, που η ίδια ψήφισε. Θα αναμένω την απάντηση του Υπουργείου στην ερώτησή μου, ευελπιστώντας ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της έννομης τάξης.»

Ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Μανώλη προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας,  κ. Γιάννης Μανώλης, έστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο:

«Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Κύριε, Υπουργέ,
Σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, κατά την οποία τα δημόσια νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης ιατροφαρμακευτικών υλικών και της δραματικής μείωσης της χρηματοδότησής τους, με απόφαση των υπηρεσιών σας που σας επισυνάπτω, το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, επιβαρύνεται με το κόστος μετακίνησης (εκτός έδρας και οδοιπορικά) ακτινολόγου ιατρού, από δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, δύο μέρες ανά δεκαπενθήμερο, όταν το νοσοκομείο διαθέτει δύο μονίμους και δύο επικουρικούς ακτινολόγους ιατρούς.

Απάντηση: Για την ενημέρωσή σας, αν και το γνωρίζετε, η ιατρός είναι σύζυγος του Διοικητή του Νοσοκομείου, πρώην συνδικαλιστή, που πρόσφατα τοποθετήθηκε στη θέση του από εσάς.
Κύριε Υπουργέ, αποδεικνύεται ότι η βαθειά κρίση δεν αγγίζει το ΠΑΣΟΚ».  

Η εφεδρεία κατέρρευσε, να καταργηθεί άμεσα

  Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Η εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων κατέρρευσε πριν καν εφαρμοσθεί. Χωρίς αξιολόγηση και καθαρά κριτήρια, με αποσπασματικές και ισοπεδωτικές λογικές, αντί να μειώσει το εύρος του κράτους, συμβάλλει στην περαιτέρω διάλυση της δημόσιας διοίκησης και αποδιάρθρωση των υπηρεσιών. Πρέπει να καταργηθεί άμεσα. Επιβάλλεται με σχέδιο και βούληση, μέσα από πολιτικές αποκρατικοποιήσεων και αναδιάρθρωσης, να οδηγηθούμε σε ένα νέο κράτος με ρυθμιστικό ρόλο, συγκεκριμένη αποστολή και πολύ μικρότερη παρέμβαση στην οικονομία».  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα περιοδεύσει το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου, στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας, στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεων με φορείς και πολίτες της Περιφέρειας. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα παραχωρήσει συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στην Καρδίτσα το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στο ξενοδοχείο «Κιέριον», στα Τρίκαλα το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας και στη Λάρισα την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο «Imperial».

Συνάντηση Πάνου Μπεγλίτη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη για θέματα Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης είχε, σήμερα, συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη, με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κ. Κ. Λογοθέτη.
Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν θέματα που συνδέονται με την ευρύτερη περιοχή του Δήμου.
Ειδικότερα:
Α) Παραχώρηση της κρατικής ιαματικής πηγής στο Δήμο:
 Ο Δ/νων Σύμβουλος των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων (Ε.Τ.Α.) κ. Λάμπρου, που παρευρίσκετο στη συνάντηση, ανέλαβε, με εντολή του κ. Νικητιάδη, να προχωρήσει, άμεσα, στη λήψη της σχετικής απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο των Ε.Τ.Α.
Η παραχώρηση προγραμματίζεται να ανακοινωθεί, επίσημα, στις 16.12.2011 στο Δημαρχείο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.
Β) Συζητήθηκε η ανάγκη επανίδρυσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να προχωρήσουν, άμεσα, στην κατάρτιση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης προς υπογραφή με το Δήμο, με στόχο την υλοποίηση του έργου.
Γ) Εξετάσθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης από τους τουριστικούς φορείς του προγράμματος «Εκσυγχρονίζομαι» που αφορά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία ενός και δύο αστέρων.
          Για το πρόγραμμα αυτό ο κ. Μπεγλίτης θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία προς του Δημάρχους, το Επιμελητήριο και τους τουριστικούς φορείς για όλο το νομό Κορινθίας.
Δ) Εξετάσθηκαν, τέλος, οι δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, το οποίο, ήδη, υλοποιείται, για την αξιοποίηση του από τους ενδιαφερόμενους φορείς του Νομού μας.


Δημοσκοπικό προβάδισμα Λοβέρδου έναντι του Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ! - Προβάδισμα 7% για τη ΝΔ

Δημοσκοπικό προβάδισμα Λοβέρδου έναντι του Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ! Προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό που δεν δίνει αυτοδυναμία
Αναπάντεχα ήταν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης σχετικά με το ποιος είναι ο καταλληλότερος για να διαδεχθεί τον Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές. Σε γενικές γραμμές ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρούνταν ως το απόλυτο φαβορί για να είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse για την εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι», οι πολίτες έχουν διαφορετική άποψη και προκρίνουν τον Ανδρέα Λοβέρδο, αφήνοντας τον κ. Βενιζέλο στη δεύτερη θέση!
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές, σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Λοβέρδος συγκεντρώνει ποσοστό 20%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 16%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 7%, η Άννα Διαμαντοπούλου 4%, ο Γιάννης Ραγκούσης 3% και ο Χρήστος Παπουτσής 1%.
Ο κ. Λοβέρδος έρχεται πρώτος και στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με μεγαλύτερο ποσοστό, αν και η διαφορά του από τον κ. Βενιζέλο που ακολουθεί, είναι μικρότερη. Συγκεκριμένα, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει 25%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 22%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 6%, η Άννα Διαμαντοπούλου 5%, ο Γιάννης Ραγκούσης 4% και ο Χρήστος Παπουτσής 2%. Άλλον υποψήφιο επιλέγει το 20%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το ότι το 49% των ερωτηθέντων επιθυμεί άλλο πρόεδρο και υποψήφιο για τις επόμενες εκλογές, έναντι 13% που επιθυμεί τον Γιώργο Παπανδρέου. Υπάρχει επίσης ένα 12% που επιθυμεί Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο και άλλον πρωθυπουργό.
Σημειώνεται ότι το 50% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί μεγάλη ή αρκετά μεγάλη την πιθανότητα διάσπασης του Κινήματος στο άμεσο μέλλον.
Ακόμη, το 36% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι το πιο σοβαρό και επείγον ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει το Κίνημα είναι η πολιτική που ακολούθησε την τελευταία διετία. Αντίστοιχα, το 58% εκτιμά ότι η ευθύνη είναι συνολική (πρόεδρος, στελέχη, υπουργοί) για την πορεία της χώρας την τελευταία διετία.

Προβάδισμα 7% για τη ΝΔΟι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, ρωτήθηκαν και για την πρόθεση ψήφου τους, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το προβάδισμα που έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την αδυναμία οποιουδήποτε κόμματος να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ προηγείται με 20%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13%, το ΚΚΕ με 9,5%, ο  ΣΥΡΙΖΑ με 8,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5% και ο ΛΑ.Ο.Σ. με 5%. Κάτω από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή κινούνται οι Οικολόγοι-Πράσινοι (2,5%), η Δημοκρατική Συμμαχία (2,5%) και το Άρμα Πολιτών (2%).
Σημειώνεται ότι ένα 4,5% επιλέγει άλλο κόμμα και το 18,5% λευκό ή αποχή. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 8,5%.
Η πανελλαδική έρευνα έγινε τηλεφωνικά το διάστημα 6-7 Δεκεμβρίου 2011 σε δείγμα 1.059 ατόμων άνω των 18 ετών.

eklogika.gr

Δημόσια Διαβούλευση: Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Το "Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ανακύκλωσης  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου" κοινοποίησε σε δημόσια διαβούλευση η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον ιστότοπο http://ppel.gov.gr

Η Στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στοχεύει αφενός στην υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της πρόληψης και της ανακύκλωσης και αφετέρου στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων υποδομών για τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων, σύμφωνα με τις αρχές της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση διαχείρισης στερεών αποβλήτων και τα προβλήματα που σήμερα υπάρχουν, δίνεται προτεραιότητα στην ενσωμάτωση δράσεων και εργαλείων που συνάδουν με τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρόληψη και την ανακύκλωση των αποβλήτων παράλληλα με τον άμεσο περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Η στρατηγική αυτή εντάσσεται στη γενική στόχευση να καταστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιφέρεια της Αειφορίας και θα βασίζεται στις ακόλουθες 4 αρχές:
-          Αυστηρή τήρηση της Ευρωπαϊκής και Εθνικής νομοθεσίας με ελαχιστοποίηση των ρύπων
-          Ελαχιστοποίηση του κόστους για τους πολίτες
-          Δημιουργία μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού οφέλους
-          Ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή
Δίνεται λοιπόν έμφαση στην ενίσχυση και προώθηση της πρόληψης και της ανακύκλωσης των αποβλήτων, με τον πλέον αποδοτικό συνδυασμό μέτρων και στόχων, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών για την προαγωγή της βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας.
Στο πλαίσιο αυτό με βάση τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) έχουν τεθεί στόχοι ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή τόσο για τα υλικά συσκευασίας όσο και για το βιοαποδομήσιμα απόβλητα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για την οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), αλλά και σε όλες τις σχετικές Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο της λύσης που προωθείται, έχει εκτιμηθεί ότι μέχρι το 2020 το 50% του χαρτιού, του πλαστικού και του γυαλιού, το 30% των μετάλλων και το 25% των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων θα ανακτώνται και θα ανακυκλώνονται με προγράμματα διαλογής στην πηγή.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Ο Παπαδήμος και οι σαράντα ψεύτες (στην κυριολεξία)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Παρακολουθώντας αυτόν τον καιρό όσα λέγονται στη Βουλή (δύο συζητήσεις για ψήφο εμπιστοσύνης και μία για τον προϋπολογισμό) σχετικά με τους τρόπους σωτηρίας της χώρας, συνοδευόμενους από μπόλικα «αν» που… τύφλα νάχει ο Κίπλινγκ, αναρωτιέται κανείς πόσοι αιώνες πέρασαν από τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2009.

Από τότε που πάλι μέσα στη Βουλή ακούγαμε για μειώσεις διοδίων (ο νέος αρμόδιος υπουργός μας το ξεκαθάρισε πως αυτό δεν γίνεται), για κατάργηση των ασφαλιστικών νόμων που αυξάνουν τα όρια ηλικίας και την μείωση των συντάξεων, για απονομή των συντάξεων «το αργότερο σε τρεις μήνες από όλα τα Ταμεία και με χρονοδιάγραμμα εφαρμογής αυτού του μέτρου το τέλος του 2010», για διεύρυνση των κριτηρίων του ΕΚΑΣ ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων κατά 300.000, για σταδιακή αύξηση του επιδόματος ανεργίας, ώστε να φθάσει στο 70% του βασικού μισθού, για θέσπιση κινήτρων για την πρόσληψη νέων, με γενναίο πρόγραμμα επιδότησης των σχετικών ασφαλιστικών εισφορών για 4 χρόνια, για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που δεν δηλώνονται, για στήριξη του εισοδήματος των αγροτών μέσω των κοινοτικών κονδυλίων, για καταβολή του Επιδόματος Αλληλεγγύης στους οικονομικά ασθενέστερους αγρότες, για αύξηση της βασικής σύνταξης του αγρότη και της αγρότισσας, ώστε να διαμορφωθεί σταδιακά στα 550 ευρώ για το ένα άτομο και 950 για το ζευγάρι αγροτών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


                 
   ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                      
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                                                                                                                                                                                                                 Ταχ. Δ/νση:   Κροκιδά 2
Τηλέφωνο:  2741 0 41401 – 41402                   
Fax:  2741 0 73800                                                                        
                                   
                                                                                                                                            
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
        Καλούνται οι πολίτες που έχουν μηχανήματα κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, για έκτακτες ανάγκες του Νομού (χιονοπτώσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταπτώσεις κ.λ.π.) όπως προσέλθουν μέχρι 31-12-2011 στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, προσκομίζοντας άδεια μηχανήματος με φωτογραφία του, Α.Φ.Μ. και φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, προκειμένου να υπογράψουν σχετική σύμβαση.  
                        
                        Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΔΕΣ