Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Άνοιξε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Στη σκιά της απόφασης για δημοψήφισμα

Από την συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Με την τοποθέτηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

Αύριο, Πέμπτη, θα τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Απειλείται η χώρα με στάση πληρωμών - Το δημοψήφισμα "πάγωσε" για τα καλά την 6η δόση- Φήμες για επιστολή Λαγκάρντ σε Παπανδρέου: Η συμφωνία δεν μπορεί να μπει σε δημοψήφισμα

Τελικά η απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα φαίνεται πως τινάζει στον αέρα την έκτη δόση για την Ελλάδα και φέρνει πιο κοντά από ποτέ τη χώρα και τους πολίτες της στη χρεοκοπία.

Από τις Κάννες όπου πραγματοποιείται η κρίσιμη σύνοδος των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου προκύπτει τελικά ότι το ΔΝΤ είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένο με τις πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα και μέσω αξιωματούχου του κάνει σαφές πως ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΕΙ Η ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ αναφέρει στο Reuters πως το πιθανότερο είναι να μην εκταμιευτεί η δόση για την Ελλάδα πριν γίνει το δημοψήφισμα και ακούγεται λογικό από πλευράς ΔΝΤ μιας και έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές και σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται η Ελλάδα να πάρει χρήματα εάν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Και αυτό το δημοψήφισμα αποτελεί απειλή κατά το ΔΝΤ για τη συμφωνία των Βρυξελλών για κούρεμα που καθιστούσε βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και στην επιστολή της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στον έλληνα πρωθυπουργό αναφέρει πως η δανειακή σύμβαση δεν μπορεί να τεθεί στο δημοψήφισμα

Το CNBC παρουσιάζει ως δεδομένο ότι η έκτη δόση "παγώνει" για μέχρι μετά το δημοψήφισμα και επικαλείται πηγή της Ε.Ε. που αναφέρει πως όσο νωρίτερα διεξαχθεί το δημοψήφισμα, τόσο νωρίτερα θα καταβληθεί η έκτη δόση."Αυτή τη στιγμή πάντως, δεν θα πρόκειται να καταβληθεί".

Σε περίπτωση που το ΔΝΤ και η E.Ε επιμείνει στην απειλή αυτή για την έκτη δόση, δηλαδή να παγώσει μέχρι το δημοψήφισμα, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος η χώρα να μείνει από ρευστό και να προκληθεί στάση πληρωμών.

Ακόμα και εάν αποφασιστεί όμως να γίνει δημοψήφισμα για παράδειγμα στις αρχές Δεκεμβρίου, ακόμα και τότε υπάρχει κίνδυνος στάσης πληρωμών, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να δηλώνει μέσω υψηλόβαθμου αξιωματούχου στο Dow Jones Newswires ότι διαθέτει χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες του κράτους μέχρι τέλη Νοεμβρίου.

Βέβαια παλιότερα υπήρχαν δηλώσεις ότι υπάρχουν χρήματα μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, μετά έγινε μέχρι τέλη Οκτωβρίου και τώρα μέχρι τέλη Νοεμβρίου και αυτό δικαιολογείται σύμφωνα με τον αξιωματούχο της κυβέρνησης πως τους μήνες αυτούς τα έσοδα ενισχύθηκαν από τους νέους φόρους με την έκτακτη εισφορά και το τέλος ακινήτων και έτσι υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα.

newsit. gr

Έκκληση Μπαρόζο για «εθνική πολιτική ενότητα» - Fitch: Κίνδυνος χρεοκοπίας

Έκκληση Μπαρόζο για «εθνική πολιτική ενότητα». Fitch: Άλλο επιστροφή στη δραχμή, άλλο ανεξέλεγκτη χρεοκοπία εντός ευρώ
Γραπτή έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση και τους πολιτικούς ηγέτες στην Ελλάδα «να αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι να εργαστούν για την εθνική πολιτική ενότητα», απευθύνει από τις Κάννες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν το καταστροφικότερο σενάριο, σε σύγκριση με μία ανεξέλεγκτη πτώχευση εντός του ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος Fitch, ενώ ... περισσότερα http://www.eklogika.gr/news/6613

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Εγγυοδοτικό μηχανισμό με την συμβολή δύο τραπεζών δημιουργεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου
                                 
Την σύναψη σύμβασης συνεργασίας με δύο τράπεζες που θα εξασφαλίσουν την εγγυοδοσία των επενδύσεων που θα πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην διάρκεια της συζήτησης για την επένδυση του φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ξυροκάμπι του Δήμου Ευρώτα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε την σταθερή θέση της νέας Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για διευκόλυνση των επενδύσεων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για προσέλκυση νέων επενδυτών, όπως των Κορεατών που θα επισκεφθούν σύντομα την Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Αυτή είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας της χώρας» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την προετοιμασία κοινών δράσεων με μπροστάρηδες τους Δημάρχους για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Δήμων με συμπράξεις σε επιχειρηματικές δραστηριότητες αποτελώντας τον εγγυοδοτικό μηχανισμό. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνάψει συμβάσεις με μεγάλους χρηματοπιστωτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι θα αναλάβουν την εγγυοδοσία των επενδύσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   
Σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια θα προσφύγει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το Ταμείο Μολυβιάτη
                                 
Η ονομασία του Ταμείου αρωγής των πυρόπληκτων με κεφάλαια ιδιωτών σε Ταμείο Μολυβιάτη ήταν ατυχής καθώς ο κ. Μολυβιάτης δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα σημείο στις απαιτήσεις των «ευγενών Ελλήνων» που το χρηματοδότησαν σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου.
"Μετά από 4 χρόνια κανένας δεν έχει κάνει απολογισμό για τα χρήματα αυτά" συνέχισε ο κος Τατούλης υπογραμμίζοντας ότι " αυτή είναι μια συμπεριφορά η οποία αποτελεί το κακό παράδειγμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει εξασφαλίσει ήδη 15 εκατομμύρια ευρώ με τις σκληρές της παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών, όπου το ταμείο ανήκει τώρα".
Ο κ. Τατούλης δήλωσε σίγουρος ότι τα χρήματα που θα εξασφαλίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι περισσότερα από αυτά που το ταμείο μπορούσε να διαθέσει και ότι θα ζητήσει εξηγήσεις για τα χρήματα του Ταμείου που τελικά κατέληξαν στη μαύρη τρύπα των ταμείων του δημοσίου, προσφεύγοντας σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια αν χρειαστεί, διαφορετικά τα χρήματα αυτά θα πρέπει να επιστραφούν στους δικαιούχους δωρητές σημείωσε χαρακτηριστικά.

Π. Τατούλης: Ας κάνουμε κάτι πρωτόγνωρο και ας δώσουμε ένα τέλος στον καταγγελτικό λόγο που δεν προσφέρει τίποτα απολύτως
                                 
Την πρόθεση του να προχωρήσει σε μια πολιτική καινοτομία στα πλαίσια του ΠΕΣΥ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανοίγοντας τον δημόσιο διάλογο που αφορά τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τους Περιφερειακούς Συμβούλους σε κάθε συνεδρίαση. Είναι μια ευκαιρία σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "να μάθουμε τι γίνεται με τις μελέτες, ποιοι τις εκπονούν, πόσο κοστίζουν, ποιος παρακολουθεί την ωρίμανσή τους, ποιος παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και την ολοκλήρωσή τους".
Συγκεκριμένα ο κος Τατούλης πρότεινε προς όλες τις παρατάξεις να καταθέτουν μαζί με τις εισηγήσεις τους για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούν εγκρίσεις επενδύσεων και έργων μια εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση με οικονομικούς και διοικητικούς όρους, που θα στηρίζουν με αρχές βιωσιμότητας, αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας το οικονομικό μοντέλο που προτείνουν στην βάση των πολιτικών απόψεων των οποίων είναι φορείς.
"Οι εισηγήσεις δεν θα προκαλέσουν δημόσιο διάλογο, αλλά θα απαντούν σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως στο πως θα οργανωθεί η κάθε πρόταση σε οικονομικό μοντέλο, ποια είναι η ροπή τους σε σχέση με την ανάπτυξη της Περιφέρειας, που θα βρεθούν και ποια θα είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει , πως θα διοικηθεί το μοντέλο που θα προτείνεται" σημείωσε ο κος Τατούλης καταλήγοντας "Ας κάνουμε κάτι πρωτόγνωρο και ας δώσουμε ένα τέλος στον καταγγελτικό λόγο που δεν προσφέρει τίποτα απολύτως".  
 

Κρατική ενίσχυσης ύψους 13.504.656 ευρώ πήραν τα κόμματα την στιγμή που τα διαθειμα του κράτους φτάνουν οριακά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αν και τα διαθέσιμα του κράτους για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις φτάνουν οριακά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, το υπουργείο Εσωτερικών καταβάλλει σήμερα σε όλα τα κόμματα την τρίτη δόση της κρατικής ενίσχυσης ύψους 13.504.656 ευρώ. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι το πολιτικό σύστημα δεν καταλαβαίνει τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία ή αδιαφορεί.Με τη στάση τους στο θέμα της κρατικής χρηματοδότησης τα κόμματα παραμένουν αδιόρθωτα έστω και αν όλοι, από τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι την αριστερά, με τους λόγους τους ισχυρίζονται ότι αντιλαμβάνονται τις αντιδράσεις της κοινωνίας.  Είναι, βεβαίως, υποκριτικό  και δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν η προαναγγελία της μελλοντικής περικοπής της κρατικής επιχορήγησης». 

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΗΘΗΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, απαντώντας σε σχόλιο του υπουργού Εθνικής ¶μυνας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
   «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Η απόφαση του κ. Μπεγλίτη να αλλάξει το σύνολο της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων την ώρα που η κυβέρνησή του είναι στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, είναι πολιτικά αήθης και δίνει λαβή για τα γνωστά σχόλια στο διεθνή τύπο. Και ο νοών νοείτω».                                                                                                                                  

Joseph Daul : οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πλέον κατάλληλη λύση στην τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα

 Τήρηση των αποφάσεων  της 26ης Οκτωβρίου

Joseph Daul, Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ

«Η απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26 Οκτωβρίου, ούτε την σταθερότητα του ευρώ", δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Joseph Daul υπενθύμισε τους όρους του άρθρου 4 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Τα κράτη μέλη διευκολύνουν την Ένωση στην εκπλήρωση της αποστολής της και απέχουν από τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου ικανού να θέσει σε κίνδυνο την πραγματοποίηση των στόχων της Ένωσης» και  ζήτησε από την Ελλάδα να σεβαστεί τόσο το πνεύμα, όσο και τους όρους του άρθρου.

«Οι χειρότεροι εχθροί του ευρώ την τρέχουσα περίοδο είναι η αμφιβολία και η αβεβαιότητα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του  ΕΛΚ.

"Γι 'αυτό το λόγο οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πλέον κατάλληλη λύση στην τρέχουσα κατάσταση", δήλωσε ο Joseph Daul.

Ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το γεγονός ότι η απόφαση του κ. Παπανδρέου δεν πάρθηκε κατόπιν συνεννόησης με τους εταίρους του και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

"Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος, απαιτεί σεβασμό και αίσθημα ευθύνης", τόνισε ο κ. Daul

Παρουσία Πάνου Μπεγλίτη οι τελετές παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων της ηγεσίας των ΕΔ

Ο Υπουργός  Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, θα παραστεί στις τελετές παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΑ, Α/ΓΕΝ, όπως παρακάτω:

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10:00, κατά την παράδοση - παραλαβή των καθηκόντων του απερχόμενου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου (Ι) Ιωάννη Γιάγκου  από το νέο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, στη Σχολή Ικάρων (Δεκέλεια Αττικής).
Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 13:00, κατά την παράδοση –παραλαβή των καθηκόντων του απερχόμενου  Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού κ. Φραγκούλη Φράγκου, από το νέο Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Ζιαζιά στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Βάρη Αττικής).
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10:00, κατά την παράδοση - παραλαβή των καθηκόντων του απερχόμενου Αρχηγού ΓΕΑ Πτέραρχου (Ι) Βασίλειου Κλόκοζα από το νέο Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Τσαντηράκη Αντώνιο, στη Σχολή Ικάρων (Δεκέλεια Αττικής).

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 13:00, κατά την παράδοση - παραλαβή των καθηκόντων του απερχόμενου Αρχηγού ΓΕΝ Ναυάρχου Δημήτριου Ελευσινιώτη ΠΝ από το νέο Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Χατζηκυριάκειο Πειραιά).

Ευρωπαίοι εθελοντές στον Πευκιά Ξυλοκάστρου


Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης  κ. Κλαδούχος Αντώνης καλωσόρισε τους 10 νέους εθελοντές και εθελόντριες  από την Γαλλία και την Τουρκία που ήρθαν για ένα μήνα, με σκοπό να υποστηρίξουν την λειτουργία και την οργάνωση του τμήματος περιβάλλοντος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου μας.
Οι εθελοντές ασχολούνται στη καθαριότητα του δάσους και της ακτής του Πευκιά Ξυλοκάστρου, των ακτών στην περιοχή Δερβενίου και σε εργασίες συντήρησης μονοπατιών και περιβαλλοντικών εργασιών στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας. Ακόμα, ανάλογα με την εποχή, ασχολούνται με την αναδάσωση, την μετακίνηση των πεσμένων δέντρων σε συνεργασία με το προσωπικό του δήμου, την συντήρηση της περίφραξης αλλά και των ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων του δάσους.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης φιλοξενεί επίσης Ευρωπαίους εθελοντές σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση μαζί με το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων Δ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης» προωθεί τα προγράμματα που αφορούν στην υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ε.Ε., με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αξιοποιώντας παράλληλα τις ευκαιρίες και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.
Την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε νέους του Δήμου από 16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και η κοινωφελής επιχείρησή του (ΔΗΚΕΞ), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το «Γραφείο Πληροφόρησης  Νέων» του Δήμου.
Το “Γραφείο Πληροφόρησης  Νέων ” στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου  Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και  Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 13.30.
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360307, 6934293191.
Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού.

Δημόσια Διαβούλευση για το έργο με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Πρόνοιας στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης»

Το έργο Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Πρόνοιας στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, θα λειτουργεί επικουρικά και παράλληλα με άλλες παρόμοιες δράσεις στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην ευρύτερη περιοχή, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» με απώτερο στόχο την προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και θα επεκτείνει τις δράσεις Πρόνοιας του υπάρχοντος Δήμου με την ανάπτυξη Κέντρων Προληπτικής Ιατρικής, τα οποία θα απευθύνονται σε ευρύτερες ομάδες πληθυσμού (νέοι, αθλητές, κλπ.)
Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη συστημάτων τηλεμετρίας βιολογικών ιατρικών παραμέτρων, Φακέλου Υγείας Δημότη και υπηρεσιών φροντίδας και πρόνοιας με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.
Το έργο έχει ενταχθεί στην Πρόσκληση 20.1 του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» (κωδικός ΟΠΣ έργου 327806 και κωδικός υποέργου ..) και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων δεκαέξι χιλιάδων εκατόν σαράντα πέντε Ευρώ (€216.145,00)  συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%. Αξία χωρίς ΦΠΑ: 175.727,64 €.
Η Δημόσια Διαβούλευση θα διαρκέσει από 2/11/2011  έως 16/11/2011.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο αρχείο προκήρυξης.
Σχετικά αρχεία: Τεύχος διακήρυξης, Παράρτημα
Τηλ. 2743 360200
Φαξ. 2743 028261
Email: enoula@xylokastro.gov.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Αφήστε τα σχόλια σας στην ειδική φόρμα στις σελίδες των Δημόσιων Ηλεκτρονικών Διαβουλεύσεων

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟYΡΓΟΥ?

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟYΡΓΟΥ?
Η πρόσφατη απόφαση του πρωθυπουργού να κάνει δημοψήφισμα ίσως να μην είναι μία αυθόρμητη απόφαση του ,αλλά μέρος ενός προσυμφωνημένου σχεδίου με τους Γερμανούς.


Προσπαθώντας να καταλάβουμε την πρόσφατη απόφαση για περικοπή του ελληνικού χρέους κατά 50% προβληματιζόμαστε από το γεγονός ότι η διαδικασία είναι εθελοντική.
Τι μπορεί να πείσει ένα λογικό τραπεζίτη να δεχθεί να υποστεί μία μεγάλη ζημία αποδεχόμενος τη συμμετοχή του σε μία εθελοντική διαδικασία κουρέματος?


H σωστή απάντηση είναι πιθανώς ο φόβος ότι μπορεί να χάσει πολύ περισσότερα.

Επιστολή Νταλάρα σε Σαρκοζί "ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ"

[Μόνο στο troktiko]

Η επιστολή του Charles Dallara προς τον Νικολά Σαρκοζί καλεί τους ηγέτες των G20 να εστιάσουν σε εκείνα τα μέτρα που θα δώσουν ώθηση στην παγκόσμια ανάπτυξη. Αναφορικά με την Ελλάδα, ο επικεφαλής του IIF επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι το ινστιτούτο «επαναβεβαιώνει την στήριξη στην συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, μειώνοντας ουσιαστικά το ελληνικό χρέος».
Πιο συγκεκριμένα ο Charles Dallara, επαναλαμβάνοντας τα όσα αναφέρθηκαν στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το IIF σήμερα, αναφέρει τα εξής: Το ελληνικό PSI, συμφωνηθέν στις 26 - 27 Οκτωβρίου με τους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με πολύ μειωμένη επιβάρυνση του χρέους, με υπόβαθρο τις σταθερές προσπάθειες των τελευταίων δύο ετών. Αυτή η εθελοντική ανταλλαγή», συνεχίζει ο επικεφαλής του IIF «μπορεί να βάλει Ελλάδα σταθερά στο δρόμο για τη βιωσιμότητα του χρέους της».
«Αυτό θα επιτρέψει να συνεχίσει η αναγκαία προσαρμογή με τρόπο που θα επιτρέψει τον ελληνικό λαό να αξιοποιήσει τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων με λιγότερη δυσκολία. Θα συμβάλει σε νέες επενδύσεις κεφαλαίων, ξεκλειδώνοντας την πρόσβαση στις αγορές, πιθανόν το 2015. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την επιβάρυνση για τον δημόσιο τομέα, καθώς και των Ευρωπαίων φορολογουμένων από την παροχή διαρκούς στήριξης για την Ελλάδα.
Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, το IIF επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην εφαρμογή της συμφωνίας της 26 - 27 Οκτωβρίου για τη μείωση του χρέους κατά 50%».
Κλείνοντας την παράγραφο για την Ελλάδα, ο Charles Dallara, τονίζει ότι «συνεργαστούμε στενά με τις ελληνικές αρχές, τους αξιωματούχους της ζώνης του ευρώ και τα υπόλοιπα ενδιαφερόμενα μέρη να συμφωνήσουμε και να οριστικοποιήσουμε τις λεπτομέρειες, προχωρώντας προς την ταχεία εφαρμογή του». Αξίζει να τονιστεί το γεγονός της χρονικής συγκυρίας της αποστολής της επιστολής του Charles Dallara προς τον Γάλλο πρόεδρο, μια ημέρα δηλαδή πριν την συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, θέλοντας σημειολογικά να επισημάνει τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου μετά την συμφωνία της 26ης 10 2011.

Πάνος Μπεγλίτης : Δεν ήταν έκτακτες οι κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων


Οι κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ήταν έκτακτες, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας στη σφοδρή κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση.
«Είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος στη θέση κάθε αρχηγού κλάδου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Ήδη από τον Αύγουστο είχαν συμπληρώσει τον εκ του νόμου προβλεπόμενο χρόνο στη θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 FM. .
Διευκρίνισε ότι θα μπορούσαν να γίνουν από τον Αύγουστο, όμως μετατέθηκαν για αργότερα λόγω της κρίσης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM 99,5» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ  Β. ΧΙΩΤΗ και Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όπως σας έχουμε προαναγγείλει στην τηλεφωνική γραμμή είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Πάνος Μπεγλίτης. Καλημέρα κ. Υπουργέ.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: κ. Χιώτη και κ. Παπαδόπουλε, καλή σας ημέρα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τελικά είμαστε πυρηνική δύναμη. Μια ανακοίνωση του Παπανδρέου δημιούργησε σάλο σε όλο τον κόσμο.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αυτό δείχνει τη δύναμη της πολιτικής απέναντι στους διάφορους κύκλους που σχεδιάζουν ερήμην των λαών. Και αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους ευρωπαϊκούς λαούς, προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Γιώργος Κοντογιάννης : Ο πρωθυπουργός πριν από ένα χρόνο στη ΔΕΘ δήλωσε δημοψήφισμα για το μνημόνιο,θα έβαζε σε περιπέτεια την Ελλάδα.Η εμμονή του στο δημοψήφισμα όντως βάζει σε περιπέτεια την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Ο πρωθυπουργός πριν από ένα χρόνο στη ΔΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα για το μνημόνιο, δήλωσε ότι αυτό θα έβαζε σε περιπέτεια την Ελλάδα.Η εμμονή του στο δημοψήφισμα όντως βάζει σε περιπέτεια την Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι χρέος όλων μας –και κυρίως ευθύνη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ- με την ψήφο μας την Παρασκευή να αποτρέψουμε αυτόν τον κίνδυνο».  
Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης12-09-2010
Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ («Ρ/Σ ΣΚΑΪ»): Κύριε Πρόεδρε, είστε ένας άνθρωπος, θιασώτης των ανοιχτών διαδικασιών και της διαβούλευσης. Αλλά στο θέμα του μνημονίου, αναιρέσατε τον εαυτό σας. Γιατί δεν φέρατε το μνημόνιο σε δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει ο λαός, αφού αυτός υφίσταται τις επιπτώσεις; Και αφού δεν το φέρατε, γιατί είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι αυτή τη στιγμή κυβερνάτε χωρίς λαϊκή εντολή;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Το δημοψήφισμα θα είχε το εξής ερώτημα: να πάρουμε όλα τα μέτρα, για να μπορούμε να επιβιώσουμε και να έχουμε τα απαραίτητα χρήματα για να λειτουργεί το κράτος και η κοινωνία – ή να χρεοκοπήσουμε;Νομίζω ότι θα βάζαμε την Ελλάδα σε μια περιπέτεια, όχι για ένα προφανές ερώτημα, αλλά και για μια προφανή απάντηση. Εμείς αναλάβαμε την ευθύνη, ως έχοντες τη λαϊκή εντολή, και ισχυρή λαϊκή εντολή, να βγάλουμε τη χώρα από τον κατήφορο τον οποίο έχει πάρει, χωρίς να τη βάλουμε σε μια νέα περιπέτεια.

CNBC: Ελλάδα, η πιο δυνατή χώρα στον κόσμο

Κανείς δεν περίμενε ότι η Ελλάδα θα αποδεχθεί παθητικά τους επαχθείς όρους λιτότητας που η ευρωπαϊκή ελίτ προσπάθησε να της επιβάλλει ως προϋπόθεση για τη διάσωσή της, αναφέρει ο αρχισυντάκτης του CNBC, Τζον Κάρνεϊ.
Σε ανάρτησή του, με τίτλο «Ελλάδα: Η πιο δυνατή χώρα στον κόσμο», ο Κάρνεϊ αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει «μακρά και ευγενή παράδοση» στις χρεοκοπίες. Ωστόσο, τα υπόλοιπα κράτη έχουν να χάσουν ακόμη περισσότερα από μια ελληνική χρεοκοπία.
Ο Κάρνεϊ επικαλείται τις παρατηρήσεις του Μέριν Σόμερσετ Γουέμπ στο Money Week, που τις θεωρεί σωστές.
«Η Ελλάδα έχει όλη την εξουσία. Η συζήτηση για τη διάσωσή της γίνεται συνήθως με βάση το τι προετοιμάζεται να κάνει η Γερμανία, παρά με βάση του τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί. Θεωρείται ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη. Αλλά η Ελλάδα αποδεικνύει στις αγορές ότι δεν είναι έτσι. Εάν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν τους αρέσουν οι όροι και ανακοινώσουν μια έξοδο από το ευρώ, η παρτίδα για το ευρώ έληξε και οι εξελίξεις για την ευρωπαϊκή οικονομία και τη Γερμανία θα είναι εκρηκτικές.
Είναι ώρα για τον καθένα να αρχίσει να συμπεριφέρεται πιο ευγενικά στην Ελλάδα. Στέλεχος του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ υποστηρίζει ότι ενοχλήθηκε. «Άλλες χώρες κάνουν θυσίες για δεκαετίες κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης στην Ελλάδα», ανέφερε. Ωστόσο υποψιάζομαι ότι εάν δεν σταματήσουν την επόμενη κρίση, θα υποστούν κι άλλες θυσίες».
Επίσης, ο αρχισυντάκτης του CNBC υποστηρίζει ότι εάν η Ελλάδα αναδιαρθρώσει το χρέος της, δεν θα αποκλειστεί από τις αγορές, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ήδη αποκλεισμένη.
Αντ’ αυτού, η χώρα θα αποκτήσει έναν από τους πιο υγιείς ισολογισμούς στην Ευρώπη και θα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι τώρα. Σίγουρα, κάποια χρηματοοικονομικά ιδρύματα θα διστάσουν να χρηματοδοτήσουν μια χώρα που χρεοκόπησε πρόσφατα. Αλλά υπάρχουν κι άλλοι επίδοξοι χρηματοδότες σε όλον τον κόσμο, που θα ήταν ενθουσιώδεις στο να δανείσουν μια χώρα με καθαρούς ισολογισμούς, με το επιχείρημα ότι μια μεταγενέστερη χρεοκοπία θα ήταν αδύνατη.
Άλλωστε η εκδίκηση, καταλήγει το δημοσίευμα, δεν ήταν ποτέ πρακτική των αγορών…

newscode
hellenicrevenge.blogspot.com

Χορός αυτοκαταστροφής

Του Aλεξη Παπαχελα

 
Θα προσπαθήσω να είμαι σαφής, ψύχραιμος και δίκαιος. Αυτό που έπραξε προχθές ο κ. Παπανδρέου ήταν επικίνδυνο και ανεύθυνο. Εβαλε τη χώρα με μια αδίστακτη κίνηση σε κίνδυνο άμεσης, ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, η οποία θα έφερε την προσωπική του σφραγίδα. Σε αντίθεση με τον Παπανδρέου του περασμένου Ιουνίου, ο οποίος προσεφέρθη να αποσυρθεί προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, χθες το παρέβλεψε εξανεμίζοντας την όποια αξιοπιστία έχει μείνει σε αυτή την έρημη χώρα. Τον έθελξε, δυστυχώς, σε στιγμές πανικού, η αγκάλη του «οικείου ΠΑΣΟΚ» και ο ρόλος του θύματος -απολύτως υπαρκτών κατά τα άλλα- σκοτεινών συμφερόντων.
Από την άλλη, οφείλουμε να διαπιστώσουμε την απέραντη υποκρισία και σχιζοφρένεια των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων και μεγάλου μέρους των διαμορφωτών της κοινής γνώμης. Εκείνοι που κόπτονται για την άμεση λαϊκή δημοκρατία εξοργίσθηκαν αίφνης με την προοπτική ενός δημοψηφίσματος. Οσοι κραύγαζαν κατά της επιτροπείας, της νέας κατοχής και αδιαφορούσαν για το τι λένε οι έξω, άρχισαν να μεταδίδουν την ανησυχία τους για το τι λένε οι Βρυξέλλες. Οσοι ήθελαν να διώξουν την τρόικα με οιοδήποτε κόστος, φοβήθηκαν μήπως πράγματι φύγει. Εκείνοι που μας διαβεβαίωναν ότι αποκλείεται να μας πετάξουν έξω από το ευρώ ή να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε, άρχισαν να τρέμουν. Οσοι συνιστούσαν ανεπιφύλακτα τη διαγραφή του χρέους, αρχικώς την χαρακτήρισαν καταστροφική και χθες φοβήθηκαν μήπως και τη χάσουμε.
Μοιάζουμε με μια χώρα, η οποία με ηδονή και αυτοκαταστροφική μανία έχει ανέβει στο διεθνές πάλκο και απειλεί να αυτοκτονήσει. Χθες στο έργο πρωταγωνίστησε ένας πρωθυπουργός που πανικοβλήθηκε, πήρε το πιστόλι από τα χέρια των υπολοίπων και έκανε το Πεκίνο, την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο, όλους, να αναρωτιούνται τι συμβαίνει με αυτήν τη χώρα και βεβαίως με τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος αποφάσισε να μπει πρώτος και να σύρει τον μακρόσυρτο χορό της εθνικής αυτοκαταστροφής. Καταφέραμε να κτίσουμε με κόπο το στερεότυπο μιας χώρας που είναι διαφορετική από όλες τις άλλες της Ευρώπης, η οποία αρέσκεται να έχει μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και η οποία κακώς ανήκει σε αυτήν. Δώσαμε άλλοθι και τροφή σε όσους έντεχνα ζωγραφίζουν ένα σχεδόν ρατσιστικό στερεότυπο για εμάς τους Ελληνες.
Εν τω μεταξύ, ο απλός κόσμος κοντεύει να τρελαθεί. Δεν τα βγάζει πέρα, χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και αρχίζει να αναρωτιέται τι διαφορά έχει ο αργός βασανιστικός θάνατος μέσα στο ευρώ από τον απότομο θάνατο της δραχμής. Κανείς μας δεν έχει απαντήσεις και είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τη μοίρα αυτού του τόπου, για μια πατρίδα που αλλιώς μας την παρέδωσαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας και αλλιώς θα την αφήσουμε εμείς στα παιδιά μας.
Προσπαθώ, και δεν είναι εύκολο, να είμαι αισιόδοξος. Η μόνη μου ελπίδα είναι ότι η άφρων και ανεύθυνη πράξη του κ. Παπανδρέου θα μας κάνει ΟΛΟΥΣ να έλθουμε στα λογικά μας, να κάνουμε ένα βήμα πίσω από το χείλος της αβύσσου και να βρούμε μια λύση που θα ικανοποιεί το λαϊκό αίσθημα, αλλά θα βασίζεται στον ρεαλισμό και σε αλήθειες· ούτε σε ψευτιές ούτε σε χίμαιρες ανευθύνων. Δεν θα είναι εύκολο. Η χώρα συνθλίβεται ανάμεσα στην ανεπάρκεια και την ανευθυνότητα, τους κομματικούς και προσωπικούς εγωισμούς των ηγετών της. Αυτό που δεν θέλω να πιστέψω είναι ότι θα επαληθευθεί εκείνο το οποίο πολλοί σοφοί άνθρωποι ψιθυρίζουν εδώ και πολλά χρόνια, ότι δηλαδή πρέπει να περάσουμε μια μεγάλη εθνική καταστροφή για να συνέλθουμε. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

kathimerini.gr

Ελιξήριο της ζωής το τσάι!

Ο τρόπος με  τον οποίο οι επιστημονικές μελέτες και οι διαφημιστικές  εκστρατείες, παρουσιάζουν τα προνόμια του τσαγιού κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, μας κάνει να  σκεφτούμε ότι πρόκειται για κάποιο είδος παντοδύναμου μαγικού ελιξίριου.
Η βελτίωση της υγείας της καρδιάς, η μείωση  του κίνδυνου του καρκίνου, η αποτροπή της άνοιας και του διαβήτη, είναι δράσεις που έχουν πιστωθεί στο τσάι. Είναι αλήθεια όμως, ότι το ρόφημα του τσαγιού  έχει αντιοξειδωτικές ουσίες (τις πολυφαινόλες), που φαίνεται ότι  προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες στο DNA, που μπορεί να προκαλέσουν ο καρκίνος και άλλες ασθένειες αναφέρει ο David L. Katz, MD, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Πρόληψης του Πανεπιστημίου Yale.
 
Όταν  όμως οι επιστήμονες μιλούν για τσάι, εννοούν τα τέσσερα είδη το μαύρο, πράσινο, λευκό, ή oolong τσάι, τα οποία είναι κατασκευασμένα από τα φύλλα του φυτού Camellia sinensis (βλ. φώτο αριστερά από Wikipedia). Και οι τέσσερις τύποι του τσαγιού  έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, ένα είδος αντιοξειδωτικής ουσίας. Ωστόσο το πράσινο τσάι περιέχει ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό αντιοξειδωτικών, ιδίως, δε ένα είδος που ονομάζεται πολυφαινόλες catechin {epigallocatechin-3-gallate (EGCG)},  που είναι  πιο ενεργό. 
 
Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι οι ενήλικες που έπιναν πέντε ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, είχαν 26% μείωση των θανάτων από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε σύγκριση με εκείνους που είχαν ένα φλιτζάνι ή λιγότερο. Η επίδραση δε ήταν μεγαλύτερη στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Υπάρχει επίσης μια αναφορά στην ερεύνα, ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην προφύλαξη από την οστεοπόρωση και την μείωση της συχνότητας εμφάνισης των οστικών  κοιλοτήτων, λόγω του φθορίου που περιέχει.
 
Βεβαίως ο υγιεινός τρόπος ζωής ,η άσκηση ,η σωστή διατροφή και η πρόληψη αποτελούν πάντα την βάση για την  ορθή πορεία της ζωής μας. Αναμφίβολα όμως το ρόφημα του (τσαγιού 4-5 φλιτζάνια την  ημέρα) «βοηθά στην μείωση της LDL ( κακή) χοληστερόλη και των  τριγλυκεριδίων ,παραγόντων κινδύνου της καρδιαγγειακής νόσου» λέει ο D. L. McKay, PhD, καθηγητής της διατροφής στο Πανεπιστήμιο Tufts Friedman School .
 
Συμπερασματικά το τσάι κάνει καλό στην υγεία μας!!!
 
iatropedia.gr

Αντώνης Σαμαράς : ...η εξαγγελία δημοψηφίσματος – είναι απόδειξη έσχατου αδιεξόδου και αποκάλυψη ακρότατης ανευθυνότητας - Όχι στο δημοψήφισμα

Η Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος  

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

            Προχθές, ο Πρωθυπουργός κατέθεσε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του και εξήγγειλε δημοψήφισμα για τη δανειακή συμφωνία.
            * Το πρώτο - η πρόταση εμπιστοσύνης - είναι κραυγή αγωνίας ενός Πρωθυπουργού που νιώθει να έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση μέσα στην κοινωνία. Το ζήτησε και τον περασμένο Ιούνιο. Τώρα το ξαναζητάει…
            * Το δεύτερο – η εξαγγελία δημοψηφίσματος – είναι απόδειξη έσχατου αδιεξόδου και αποκάλυψη ακρότατης ανευθυνότητας.
            Εξαγγέλλεται δημοψήφισμα, με το οποίο ο ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει, με ένα ναι ή με ένα όχι, πάνω σε μια ευρωπαϊκή συμφωνία, που σήμερα ακόμα…δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν υφίσταται, ουσιαστικά δεν υπάρχει!
            Και επειδή η συμφωνία αυτή τίθεται ξαφνικά υπό την αίρεση του ελληνικού δημοψηφίσματος, είναι πιθανό να μην υπάρχει ούτε σε δύο μήνες από τώρα.
            -Γιατί πώς θα δεχθούν οι τράπεζες εθελοντικό «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων τους, αν δεν γνωρίζουν κατά πόσο το δέχεται η ίδια η Ελλάδα;
            -Πώς θα δεχθούν οι δανειστές μας να προσδιορίσουν τους όρους υπό τους οποίους θα μας δανείσουν, αν δεν γνωρίζουν προηγουμένως τι δέχεται και τι όχι η Ελλάδα;
            Όλα είναι πια στον αέρα.
            Η κυβέρνηση έφερε μια συμφωνία, που η ίδια έσπευσε να την ακυρώσει λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα.
            -- Αν η συμφωνία ήταν καλή, όπως ισχυρίζεται, γιατί την ακυρώνει τώρα;
            -- Κι αν δεν ήταν καλή, γιατί την έφερε πανηγυρίζοντας;
           
            Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
 

Σκορπάει τον πανικό πριν από την συντριβή του. Ολονυχτία πολιτικής ανωμαλίας


Απίστευτο και όμως αληθινό: Η φωτογραφία του χαμογελαστού πρωθυπουργού τραβήχτηκε χθες βράδυ, λίγο πριν από την... ολονυχτία! Γνώριζε δηλαδή ήδη τα αποτελέσματα της πρωτοφανούς πρωτοβουλίας του στο εξωτερικό, στο εσωτερικό και μέσα στην ίδια την κοινοβουλευτική του ομάδα!

Της Σοφίας Βούλτεψη

Έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και την κατάλληλη ώρα της έδωσε μια κλωτσιά και την πέταξε στο κενό.

Είχε και συνεχίζει να έχει δίπλα του συνενόχους, οι οποίοι με πράξεις και παραλείψεις εξακολουθούν να τον στηρίζουν, παρακολουθώντας την τελευταία πράξη του δράματος, που αποκορύφωμά της είναι μια καταστροφική μανία που σπέρνει τον τρόμο.

Η χώρα ζει μια από τις πιο δραματικές στιγμές της πολύπαθης Ιστορίας της, πτωχευμένη και εντελώς ακυβέρνητη.

Ο πρωθυπουργός της, που από καιρό έχει ουσιαστικά χάσει την δεδηλωμένη, κινείται με τον πιο σπασμωδικό τρόπο: Ανακοινώνει δημοψηφίσματα και συνεδριάσεις για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, συγκαλεί ολονύκτια υπουργικά συμβούλια και εξευτελίζει τη χώρα στα πέρατα του κόσμου.

Πολιτικό πραξικόπημα μίσους, εμπάθειας και εκδικητικότητας

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν είναι αρμοδιότητας δημοσιογραφικής ανάλυσης – ούτε καν κριτικής – όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Ο κ. Παπανδρέου – και όσοι εξακολουθούν να τον στηρίζουν – έχουν πλέον περάσει στην αρμοδιότητα των ψυχιάτρων.
Αυτοί πρέπει πλέον να γνωματεύσουν και να αποφανθούν αν ισχύει για την περίπτωσή τους ο νόμος περί ακαταλογίστου, ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και διεθνώς.
Σ’ αυτήν την περίπτωση, θα χρειασθεί χωρίς αμφιβολία να ζητήσουμε – και αυτή τη φορά – την βοήθεια των εταίρων μας, προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από μια ομάδα αφρόνων και παραφρόνων, που πλέον εκδηλώνουν το μίσος, την εμπάθεια και την εκδικητικότητά τους με κάθε ευκαιρία.
Αν όλοι δέχονται πως είναι σχιζοφρενικό να ακυρώνεις συμφωνίες που μόλις έχεις υπογράψει, τότε χωρίς αμφιβολία λόγο έχουν και εκείνοι με τους οποίους συνυπέγραψες και οι... ψυχίατροι!
Ενδεικτική της εμπάθειας είναι η χθεσινή απόφαση – τη στιγμή που η κυβέρνηση βρισκόταν στο χείλος της αβύσσου – του υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη να συγκαλέσει ΚΥΣΕΑ και να αποστρατεύσει όλους τους αρχηγούς, κάνοντας παράλληλα και μεγάλη βουτιά στην επετηρίδα για την αντικατάστασή τους.
Ήταν το τελευταίο που περίμενε κανείς να συμβεί σε μια εντελώς κατεστραμμένη χώρα.
Ήταν το τελευταίο που μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα έπραττε μια κυβέρνηση που έχει πεθάνει και απλώς αναμένεται η υπογραφή του πιστοποιητικού θανάτου της.
Όταν γνωρίζεις ότι φεύγεις από το αξίωμά σου και παρ’ όλα αυτά προχωρείς σε τέτοιες εκδικητικές ενέργειες, παραβιάζοντας κάθε δεοντολογία και ηθική, σημαίνει πως είσαι αδίστακτος.
Όταν βλέπεις την χώρα σου να παραπαίει, δεν προκαλείς άλλη μια αναστάτωση – και μάλιστα στον μοναδικό χώρο που διατηρείται ακόμη όρθιος, την ώρα που με δική σου ευθύνη έχουν διαλυθεί τα πάντα.
Ο κ. Μπεγλίτης, που στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλων διαμαρτυριών, αποφάσισε να προχωρήσει σε επίδειξη πυγμής. Και έγινε έτσι άμεσα συνυπεύθυνος του Γ. Παπανδρέου για όσα θα συμβούν από εδώ και πέρα.
Η Νέα Δημοκρατία, δια του αρμόδιου τομεάρχη Μαργαρίτη Τζίμα δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση. Και δεν πρέπει να την αναγνωρίσει.
Διότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες σοβαρές αποφάσεις ενώ οι εκλογές αποτελούν πλέον μονόδρομο.
Πρόκειται για ένα πολιτικό  πραξικόπημα, άλλη μια απόδειξη αντιδημοκρατικής υστερίας και αδιαφορίας για το εθνικό συμφέρον.
Πρόκειται για άλλη μια πράξη περιφρόνησης της δημοκρατικής τάξης.
Ο κ. Μπεγλίτης αποδείχθηκε αντάξιος του αρχηγού του και θα έχει την ίδια μ’ αυτόν τύχη.
Όπως ο κ. Παπανδρέου φρόντισε να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση με τις συμφωνίες που έκλεισε ερήμην του λαού – του οποίου ξαφνικά θυμήθηκε να ζητήσει την γνώμη – έτσι και ο κ. Μπεγλίτης, με τον ίδιο διχαστικό τρόπο – και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων – προχώρησε βεβιασμένα σε κρίσεις χωρίς κανέναν λόγο.
Είχε ευτυχήσει να έχει υπό τις εντολές του μερικούς από τους ικανότερους αξιωματικούς της χώρας.
Είναι προφανές ότι δεν του άξιζαν…
Υ.Γ.1.  Άλλωστε, τι να περιμένει κανείς από τον εκλεκτό φίλο ενός πρωθυπουργού, ο οποίος στο ημερολόγιό του την ημέρα της εθνικής γιορτής δεν έγραψε «Επέτειος του Όχι», αλλά… «Σοσιαλιστική Διεθνής για την Αραβική Άνοιξη»;
Υ.Γ.2. Η αποστράτευση από ένα τέτοιο δίδυμο αποτελεί ένα ακόμη γαλόνι για τους Αρχηγούς.

elzoni.gr

«Ολη η Ευρώπη μιλάει για τον ΑΠΟΕΛ!»

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν άπαντες στον ΑΠΟΕΛ, μετά την σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Πόρτο, που δίνει πολλές ελπίδες στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για πρόκριση στις «16» κορυφαίες ομάδες του Champions League.
Ο κ. Γιοβάνοβιτς έκανε λόγο για μία από τις σημαντικότερες νίκες στην ιστορία του συλλόγου, ενώ ο Κώστας Χαραλαμπίδης τόνισε ότι πλέον, ολόκληρη Ευρώπη μιλάει για τον ΑΠΟΕΛ!
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να λογίζεται ως σύμπτωση. Θαύμα επαναλαμβανόμενο, παύει να λογίζεται ως θαύμα. Αυτός ο ΑΠΟΕΛ, δεν κάνει πλέον θαύματα.
Αποδεικνύει ότι απλά είναι μια σπουδαία ομάδα που διεκδικεί επάξια την πρόκριση στους «16» του Champions League. Σε ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 2-1 της Πόρτο και τρέλανε για μία ακόμη φορά την Ευρώπη.
Με το ίδιο σκορ είχε κερδίσει και τη Ζενίτ στο «ΓΣΠ», αλλά αυτή η νίκη με τον τρόπο που ήρθε απέναντι στην Πόρτο σημαίνει πολλά. Και σημαίνει πολλά, αφού οι γαλαζοκίτρινοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσουν μέσα σε δύο λεπτά στην εκπνοή του αγώνα στην ισοφάριση της Πόρτο, δείχνοντας απίθανα ψυχικά αποθέματα.
Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε εξαφανίσει τους Πορτογάλους. Και μπορεί να μην δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Χαραλαμπίδη στο 17', μπορεί το δοκάρι να απέτρεψε το γκολ του Αϊλτον στο 20', αλλά στο 42' οι γηπεδούχοι δικαιώθηκαν. Ο Αϊλτον κέρδισε καθαρό πέναλτι από τον Μανγκαλά, το εκτέλεσε εύστοχα και με το 3ο του φετινό γκολ στη διοργάνωση έδωσε το προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ.
Η Πόρτο ανέβηκε λίγο στο δεύτερο ημίχρονο, άρχισε να κρατάει περισσότερο τη μπάλα και να επιτίθεται αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Οι Κύπριοι σταδιακά άρχισαν να δείχνουν ότι ενδιαφέρονταν μόνο για να κρατήσουν το σκορ και για αυτό άλλωστε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβγαλε τον Αϊλτον στο 77' βάζοντας ένα ακόμη κορμί ανασταλτικά, τον Γιάχιτς.
Το σοκ για τον ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 88' όταν οι Πορτογάλοι κέρδισαν πέναλτι και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής τους που προσπάθησε στο ματς, ο Χουλκ έκανε το 1-1. Ομως τα αποθέματα των παιδιών του Γιοβάνοβιτς δεν είχαν... τελειώσει. Ταχύτατη αντεπίθεση σχεδόν με τη σέντρα και ο εκ των κορυφαίων του αγώνα, Γκουστάβο Μαντούκα εκτέλεσε τον Ελτον έκανε το 2-1 και απέδωσε δικαιοσύνη. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος. Ο ΑΠΟΕΛ άξιζε τη νίκη και την πήρε.
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζορζ, Ολιβέιρα, Σολωμού, Ελιο Πίντο, Νούνο Μοράις, Χαραλαμπίδης, Τρικόβσκι (85' Σολάρι), Μαντούκα (90'+1 Αλεξάνδρου), Αΐλτον (77' Γιάχιτς).
ΠΟΡΤΟ: Ελτον, Φουσίλε, Μανγκαλά, Ρολάντο, Αλβαρο Περέιρα, Φερνάντο (60' Γκουαρίν), Μπελούτσι (76' Ντεφούρ), Μουτίνιο, Χουλκ, Kλέμπερ, Βαρέλα (60' Τζέιμς Ροντρίγκες).

7ος όμιλος
Θ.ΟΜΑΔΕΣΑΓΩΝΕΣΝ-Ι-ΗΓΚΟΛΒΑΘΜΟΙ
1ΑΠΟΕΛ42-2-06-48
2Ζενίτ42-1-17-57
3Πόρτο41-1-25-74
4Σαχτάρ40-2-24-62


7ος όμιλος
Θ.ΟΜΑΔΕΣΑΓΩΝΕΣΝ-Ι-ΗΓΚΟΛΒΑΘΜΟΙ
1ΑΠΟΕΛ42-2-06-48
2Ζενίτ42-1-17-57
3Πόρτο41-1-25-74
4Σαχτάρ40-2-24-62


Ο Μεντβέντεφ της έφερε γούρι!
Παρουσία του Πρόεδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ που φόραγε κασκόλ της Ζενίτ (!), η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης νίκησε με 1-0 τη Σαχτιόρ Ντονιέτσκ στο «Πετρόφσκι» και έφτασε τους επτά βαθμούς στον 7ο όμιλο που συμμετέχει και ο ΑΠΟΕΛ. To μοναδικό της Ζενίτ πέτυχε με κεφαλιά ο Βέλγος αμυντικός, Νικόλα Λόμπερτς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μετά από κόρνερ του Φαϊζούλιν. Για την Ζενίτ αυτή ήταν η 11η διαδοχική νίκη εντός έδρας στην Ευρώπη!
Στον αντίποδα, η Σαχτιόρ έμεινε στους δύο βαθμούς και πλέον έχει ελάχιστες πιθανότητες για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.


sentragoal.gr

Μόνο ένας έβαλε το χέρι του

 
Δε χωρά καμιά αμφιβολία πως η απόφαση του Ρώσου διαιτητή, Μπεζμπορόντοφ να μην καταλογίσει πέναλτι στο χέρι του Χούμελς ένα λεπτό πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Αν είχε καταλογίσει το πεντακάθαρο πέναλτι, οι “ερυθρόλευκοι” ίσως να έφταναν στην ισοφάριση σ' ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού αλλά η λανθασμένη απόφαση του ρέφερι στέρησε από τους πρωταθλητές Ελλάδας τη συγκεκριμένη δυνατότητα.
Ο Χούμελς (και ο Μπεζμπορόντοφ) έβαλε το... χεράκι του χωρίς να κοστίσει στην ομάδα του αλλά αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως για να έπαιρνε ο Ολυμπιακός ένα καλό αποτέλεσμα στο Ντόρτμουντ, θα έπρεπε να βάλει και κάποιος άλλος το δικό του... χεράκι, χωρίς όμως αυτό να γίνει.
Μόνο ένας έβαλε το χέρι του
Το μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό στο χθεσινό παιχνίδι είχε να κάνει με το ότι ο Αριέλ Ιμπαγάσα πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερη εμφάνιση του με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας. Το “μυαλό” του Ολυμπιακού στο δημιουργικό κομμάτι δε λειτούργησε χθες και αυτό αποδείχθηκε πολύ μεγάλο μειονέκτημα για την ομάδα του λιμανιού. Σε αντίθεση με το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του ομίλου, αυτό στο Λονδίνο, που ο λατιναομερικάνος ήταν απολαυστικός, χθες δεν μπόρεσε ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ματς.

Θα τον ρίξουν οι βουλευτές του; - Την Παρασκευή η κρίσιμη ψηφοφορία


-149 τα ως τώρα τα “ναι”:147 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συν τη Λούκα και την Έλσα
-Οι πέντε που ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας λένε πως δεν στηρίξουν. Θα επιμείνουν ως το τέλος η θα μεταπεισθούν;
-Ο Πρωθυπουργός καταγγέλλει ότι τους υποκινούν τραπεζικά συμφέροντα


Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι πλέον δεν υπάρχει το “όλον ΠΑΣΟΚ”. Το κόμμα που έχει την ικανότητα να συσπειρώνεται από την εξουσία, πάντα σε κρίσιμες στιγμές έχει και την “ικανότητα” να ανασύρει τις εσωκομματικές του έριδες.

Τις τελευταίες ώρες ήρθαν ξανά, όσο ποτέ πριν τον τελευταίο καιρό, στην επιφάνεια και πάλι οι πτέρυγες των “Παπανδρεϊκών”, των “Βενιζελικών”, οι εκσυγχρονιστές, οι παλιοί και οι νέοι “λοχαγοί”. Πολλοί λένε με νόημα ότι το “κάστρο πέφτει από μέσα” και τονίζουν ότι αυτό ξεκινάει από τη στιγμή που πλέον υπάρχει ευθύτατη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του αρχηγού.

Για πολλούς ο Γ. Παπανδρέου είναι πλέον “εκτός κάδρου”. Το δείχνει πλέον ξεκάθαρα η κίνηση όσων ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά ταυτόχρονα δεν απαιτούν να έχει εκείνος τα ινία της. Ταυτόχρονα λένε με νόημα ότι οι κινήσεις βουλευτών που δεν θα περίμενε κάποιος να “βγουν μπροστά” λένε πολλά για κέντρα αποφάσεων που στέλνουν μηνύματα.

Η λέξη της εβδομάδας: το Λαμόγιο


γράφει ο Γιώργος Δαμιανός (24grammata.com)

Στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, στον αγώνα Παναθαναϊκού - Εργοτέλη (22/10/2011), αναρτήθηκε πανό που έγραφε «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Ο διαιτητής διέκοψε για 8 λεπτά τον αγώνα, προκειμένου να κατέβει το πανό, επικαλούμενος ότι προσβάλει το φίλαθλο πνεύμα.
Το σύνθημα είχε, σαφέστατα, πολιτικό χαρακτήρα (και ισοπεδωτικό, αφού αναφερόταν σε όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς), αλλά για να διαπιστώσουμε αν ήταν και υβριστικό πρέπει να ερμηνεύσουμε τον όρο "Λαμόγιο/α"

Τα Λαμόγια ήταν οι βοηθοί, οι αβανταδόροι, των παπατζήδων. Ο όρος χρησιμοποιείται ευρέως στα ευθυμογραφήματα του Νίκου Τσιφόρου για να προσδιορίσει τους τσιλιαδόρους, που υποκρίνονταν τον παίκτη του παπατζή, για να προσελκύσουν τα θύματα.

Η λέξη λαμόγια προέρχεται από το ιταλικό έναρθρο ουσιαστικό «la moglie» (πρφ.: λα μόγιε - μτφ.: η σύζυγος). Τη στιγμή που κάποιος Ιταλός χαρτοπαίκτης κέρδιζε και ήθελε να φύγει από το τραπέζι για να μη ξαναχάσει, φώναζε, δήθεν φοβισμένος, «la moglie, la moglie», (λαμόγιε...), ότι, δήθεν, τον έψαχνε η γυναίκα του, βούταγε βιαστικά τα χρήματα και έφευγε τρέχοντας (την έκανε λαμόγιο δεν τήρουσε, δηλαδή, τις υποσχέσεις του). Αυτή η σατιρική έκφραση έφτασε στην Ελλάδα, ενώ ξεχάστηκε στην Ιταλία, και τη χρησιμοποιούμε για να προσδιορίζουμε τον ασυνεπή και τον μικροαπατεώνα. Οι χαρακτηρίσμοί αυτοί, είτε δεν ταιριάζουν, είτε κολακεύουν ορισμένους, όχι όλους, από τους πολιτικούς μας.
Υπάρχουν, επίσης, μάλλον αδύνατες ερμηνείες, που υποστηρίζουν ότι προέρχεται από την Ισπανική λέξη "el moyo" ή από τη λέξη "la molla" για περισσότερα, διαβάστε στο 24grammata.com

ΑΛΛΑΖΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

άποψη του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου   


ΣΚΙΕΡΗ, ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΗ, ΦΤΩΧΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ  ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΕΤΣΙ, ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ, ΣΑΝ ΚΕΡΜΑ !

Η κυβέρνηση προχωρά, σήμερα, εντός της ημέρας, σε κρίσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε ριζική δηλ.αλλαγή της ηγεσίας τους. Σε μια απερίσκεπτη αντιδημοκρατική ενέργεια. Σε μια απόφαση που στρέφεται καθαρά εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος. Τι προσπαθεί άραγε να αποδείξει ; 
Παρόλες τις ρισκαδόρικες επιλογές της, δεν πλησιάζει τον στόχο της. Απομακρύνεται ραγδαία αναπόφευκτα απαυτόν. Δεν αποχωρεί έντιμα. Δυναμιτίζει τα πάντα στο διάβα της. Βρίσκεται στον ανήφορο του Γολγοθά της. Και περιμένει ακόμα σαν απερίσκεπτη φτωχή κορασίδα νανθίσει το χαμόγελο και πάλι στα άδεια ισχνά γερασμένα χείλια της. Εκείνο το χαμόγελο της ανοιξιάτικης τριανταφυλλιάς περιμένει ξανά η κυβέρνηση, πανθίζει σε χείλια γεμάτα εφηβικά κατακόκκινα σαν αίμα…

www.steliosmarkellos.gr

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ...

 

ΘΕΜΑ : Οφειλόμενες ώρες νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας των υπαλλήλων που εργάζονται στα καταστήματα κράτησης


Ο τίτλος αυτός φαντάζει τόσο άκαιρος στις μέρες μας μιας και θυμίζει τα πέτρινα χρόνια προηγούμενων δεκαετιών όπου οι ένστολοι δεν γνώριζαν ούτε από ρεπό, ούτε από αποζημίωση πενθημέρου, ούτε και νυχτερινού.
Όσο άκαιρο όμως και να είναι, τόσο επίκαιρο και μείζονος σημασίας θέμα αποτελεί η διεκδίκηση αποζημίωσης νυχτερινών και πενθημέρων για τους υπαλλήλους της Εξωτερικής Φρουράς.
Κυριολεκτικά είναι αδιανόητο, τη σήμερον ημέρα, να υπάρχει υπάλληλος που να μην αποζημιώνεται άμεσα για τη νυχτερινή του υπηρεσία, να μην αποζημιώνεται για την εργασία τα σαββατοκύριακα. Και για αυτό δεν υπάρχει δικαιολογία, ότι δηλαδή η χώρα βρίσκεται σε δεινή θέση, γιατί οι πολίτες της χώρας αυτής – μέρους της οποίας είμαστε κ εμείς- ζουν πλέον σε συνθήκες εξαθλίωσης. Το κράτος απαιτεί από εμάς να πληρώνουμε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση τις υποχρεώσεις μας, επιβάλλει δυσβάσταχτους φόρους και περιορίζει δραστικά τα εισοδήματά μας χωρίς να υπολογίζει τις ζωές μας. Στόχους είναι δηλαδή –όπως τονίζουν- να σώσουν τη χώρα!!! Και αυτό θα γίνει θυσιάζοντας τη ζωή των πολιτών της και κατ’ επέκταση και τη δική μας;
Όλα αυτά αποτελούν μεγάλο βάρος για εμάς, το οποίο γίνεται όλο και μεγαλύτερο εξαιτίας της μακροχρόνιας και αναίτιας από την μεριά του Υπουργείου καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων νυχτερινών - εξαιρέσιμων κλπ. Είναι καιρός η διοίκηση του Υπουργείου, γνωρίζοντας τις μεγάλες απώλειες των εισοδημάτων μας να εφαρμόσει τη ρήση του Φ. Τάιγκερ, «αν δεν μπορείς να φορτωθείς το βάρος κάποιου άλλου, μην απομακρύνεσαι. Προσπάθησε να το ελαφρύνεις», πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση για να δοθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά στους εξωτερικούς φρουρούς.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΕΞ. ΦΡ. ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ

neakeratsiniou.blogspot.com

Αποκλειστικό: Ποιοι τυχεροί κερδίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ; Και με ποιον τρόπο;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», την 29 Οκτωμβρίου 2011 στην εντολή προς τη BLACKROCK από την Τράπεζα της Ελλάδος εξαιρέθηκαν όλες οι OFF SHORE εταιρίες των Τραπεζών από τον έλεγχο.
Παράλληλα, διαβάζουμε στο protagon.gr  :
«…Την ίδια περίοδο, με τον έλεγχο αυτό, μία επώνυμη επιστολή έφτανε στο ΣΔΟΕ, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ Ιωάννη Τέντε, την ΤτΕ και την εισαγγελία και αφορούσε τη διαγραφή το 2008 από άλλη τράπεζα χρημάτων που είχαν δοθεί με τη μορφή πιστώσεων σε εταιρίες ακινήτων με τα εξωτικά ονόματα BRATZANO LTD, HADUS lTD NESFIELD SA που λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2008 προβλέφθηκε ρύθμιση-απόσβεση των οφειλών τους από την Τράπεζα που τους είχε δανείσει. Το εγκεκριμένο όριο για αυτές τις εξωτερικές εταιρείες ήταν 120 εκ. ευρώ.»
Σύμφωνα με πληροφορίες της έρευνας μας οι εταιρίες είναι της τράπεζας Πειραιώς και τα ποσά που αντιστοιχούν στην κάθε μία είναι τα ακόλουθα:
1)    hadus limited με πίστωση 30.000.000
2)    bratzano ltd με πίστωση 30.000.000
3)    bel – global inc με πίστωση 30.000.000
4)    nesfield sa με πίστωση 30.000.000

Καλό, λοιπόν, θα ήταν η Τράπεζα της Ελλάδος να ζητήσει πιστοποιητικό τύπου Α από την Τράπεζα Πειραιώς για αυτές τις εταιρείες. Έτσι θα μάθουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι τους.
Ποια είναι τα τυχερά φυσικά πρόσωπα, πίσω από αυτές τις εταιρείες με τα εξωτικά ονόματα!!

περισσότερα | http://www.smartpost.gr/2011/4213/

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ...


Ριφιφί στη Γερμανία! Ο Ρώσσος "έπνιξε" πέναλτι . ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0


Κλοπή στο Ντόρτμουντ.Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι δικαιούνται να φωνάζουν για την φάση του 44', ηττήθηκαν στο Ντόρτμουντ με 1-0 απίο την Μπορούσια και έμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου. Ετσι σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Λονδίνου, χρειάζονται, πλέον, νίκη στη Μασσαλία για να ελπίζουν.
Στις 26 Οκτωβρίου του 1999 ήταν ο Μάρκους Μερκ, ο οποίος δεν είχε δει το πέναλτι-μαρς σε χέρι του Ρομπέρτο Κάρλος στην ήττα του Ολυμπιακού με 3-0 από τη Ρεάλ.
Δώδεκα, λοιπόν, χρόνια μετά ήρθε να πάρει τη σκυτάλη ένας Ρώσος άπειρος διαιτητής εν ονόματι Βλάντισλαβ Μπεζμποντόροφ, ο οποίος στο 44' έκλεισε τα μάτια στο χέρι του Χούμελζ σε κεφαλιά του Μέλμπεργκ στην ήττα των «ερυθρόλευκων» με 1-0 από τη Ντόρτμουντ!
Μία απόφαση που βάσει της εξέλιξης του ματς και του τελικού αποτελέσματος έπαιξε ρόλο στην τελική έκβαση της αναμέτρησης, όπου ο Ολυμπιακός δικαιούταν για πολλούς δικαίως καλύτερης τύχης. Διότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρκετά καλοί αμυντικά, ενώ και δημιουργικά έκαναν μία-δυο φάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσα... Οπως και να ΄χει, βέβαια, το θέμα, ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει στη φάση του '44, αλλά θα πρέπει να αναζητήσει

Η έκπληξη του Βαλβέρδε
Μία κίνηση που δεν μας έχει συνηθίσει έκανε στον καταρτισμό της ενδεκάδας ο συντηρητικός Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός τον Φράνκο Κονστάντσο που άκουσε τα εξ αμάξης μετά το 2-2 με τον ΟΦΗ και χρησιμοποίησε τον νεαρό, Μέγερι κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, την ώρα που η υπόλοιπη ενδεκάδα ήταν η αναμενόμενη με τους Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο και Μαρκάνο να συνιστούν την τετράδα της άμυνας, τους Ορμπάιθ και Φέισα να είναι τα δυο αμυντικά χαφ και τους Μιραλάς, Ιμπαγάσα και Χολέμπας να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον Ράφικ Τζιμπούρ σε μία δάταξη 4-2-3-1. Από την άλλη, εκπλήξεις είχε και η ενδεκάδα της οικοδέσποινας, Ντόρτμουντ με τον Κλοπ να βάζει ως αμυντικό χαφ τον Λάιτνερ αντί του Μπέντερ που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αλλά και να αφήνει εκτός τον Καγκάβα χρησιμοποιώντας στην τριάδα πίσω από τον Λεβαντόβσκι τον Γκρόσκροϊτς.

Το γρήγορο γκολ και η περίεργη φάση του 44'
 Δυο ήταν οι εικόνες που θα μπορούσε να συγκρατήσει κανείς από το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης του «Signal Iduna Park». Η πρώτη ήταν, φυσικά, η επίτευξη του 1-0 από πλευράς των γηπεδούχων μόλις στο 7' και η δεύτερη στο 44', όπου οι οικοδεσπότες διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Παπαδόπουλου πάνω στον Βάιντενφελερ με τους «ερυθρόλευκους» να φωνάζουν για πέναλτι σε χέρι του Χούμελζ. Με τους χειρότερους οιωνούς, λοιπόν, ξεκίνησε το ματς για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο 7' οι Ορμπάιθ και Φέισα άφησαν αφύλακτο τον Γκρόσκροϊτς, ο Παπαδόπουλος δεν πρόλαβε να βγει πάνω στον νεαρό Γερμανό που βρήκε όλο το χρόνο με ωραίο καλοζυγισμένο σουτ να ανοίξει το σκορ για την Μπορούσια. Το 1-0 δεν σόκαρε τον Ολυμπιακό, ο οποίος λεπτό προς λεπτό ανέβαζε την απόδοση του με αποτέλεσμα στο 15' να απειλήσει για πρώτη φορά την εστία του Βάιντενφελερ με τον Μιραλάς για να ακολουθήσει στο 29' η ευκαιρία με τον Μοντέστο. Οσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός έπαιρνε τον έλεγχο του ματς και στο 44' έγινε η πλέον πολυσυζητημένη φάση του ματς. Σε κόρνερ του Χολέμπας ο Βάιντενφελερ ζητά φάουλ σε σύγκρουση του με τον Παπαδόπουλο με τον Ρώσο να μην σφυρίζει τίποτα και στην εξέλιξη της φάσης ο Χούμελζ να διώχνει με το χέρι την κεφαλιά του Μέλμπεργκ με τους «ερυθρόλευκους» να φωνάζουν δικαίως για πέναλτι, αλλά τους Βεστφαλούς να έχουν τα δίκια τους για το μαρκάρισμα του Αβραάμ. Ετσι το 1-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Μόνο ένα δοκάρι Στην επανάληψη, το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία της Ντόρτμουντ, την ώρα που οι γηπεδούχοι πλην της φάσης του 60', όπου ο Λεβαντόφσκι σημάδεψε το δοκάρι μετά από λανθασμένο γύρισμα του Χολέμπας, επί της ουσίας προσπαθούσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους παρά να το διευρύνουν. Ετσι το 1-0 έμελλε να μην αλλάξει με τον Ολυμπιακό να μένει μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα στην τελευταία θέση και τη Ντόρτμουντ να περνά 3η.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελζ, Σμέλζερ, Κελ, Λάιτνερ (86' Σαντάνα), Πέρισιτς (75' Μπλαστσικόβσκι), Γκέτσε (66' Καγκάβα), Γρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Φέισα (59' Μακούν), Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο (66' Αμπντούν), Ορμπάιθ, Μοντέστο, Μιραλάς, Ιμπαγάσα (80' Πάντελιτς), Χολέμπας, Τζιμπούρ.

SentraGoal