Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025

Παναθηναϊκός – Σάλκε 0-0: Ανέτοιμοι οι «πράσινοι»

 

Το τρίτο φιλικό ματς της σεζόν έδωσε ο Παναθηναϊκός στην πόλη Σβατς της Αυστρίας, όπου αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την γερμανική Σάλκε. Κόντρα σε αντίπαλο με καλό όνομα, αλλά που πέρσι τερμάτισε 14η στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, οι «πράσινοι» προβλημάτισαν με την αγωνιστική τους εικόνα και έδειξαν πως πρέπει να διορθώσουν πολλά για την αναμέτρηση με την Ρέιντζερς σε λιγότερο από δύο εβδομάδες για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του

Champions League.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ανέδειξε αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση. Οι τελικές προσπάθειες ήταν 6-1 υπέρ των γερμανών και τα κόρνερ 7-1, ενώ είχαν και δοκάρι σε κεφαλιά του Αντβί στο 30’. Στην επανάληψη οι παίκτες του Ρουί Βιτόρια αφυπνίστηκαν, ενώ η Σάλκε επηρεάστηκε από το γεγονός πως άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα της.

Υπήρξε βελτίωση και μεγαλύτερη επιθετική διάθεση από τον Παναθηναϊκό στην επανάληψη, αλλά και πάλι έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και προσπάθεια. Είναι ακόμα βαρείς από την προετοιμασία οι παίκτες του Βιτόρια, μένει να διαπιστωθεί πόσο ιο έτοιμοι θα εμφανιστούν στα επίσημα ματς με τους σκωτσέζους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι (46′ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (75′ Μαντσίνι), Γέντβαϊ (46′ Ίνγκασον), Τουμπά (46′ Πάλμερ-Μπράουν), Κυριακόπουλος (75′ Κώτσιρας), Σιώπης, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (64′ Μπρέγκου), Τετέ (46′ Τζούριτσιτς), Πελίστρι (75′ Λημνιός), Σβιντέρσκι (64′ Γερεμέγιεφ).

ΣΑΛΚΕ: Χέκερεν (61′ Πόντλεχ), Σάντσες (46′ Καντρ), Μπέκερ (46′ Αϊχάν), Σίλα (46′ Νουντ), Γκάντενμπεϊν (46′ Ματριτσιάνι), Αντβί-Αντζέι (46′ Σχάλενμπεργκ), Ελ-Φαουζί (46′ Ζάλαζαρ), Χαμάς (46′ Ντόνκορ), Κάτιτς (46′ Μπα), Β. Μπέκερ (46′ Γιουνές), Γκρούγκερ (46′ Ρέμερτ)