Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Άρης Βοχαΐκού - Αστέρας Δερβενίου 0 - 3 : Με το "δεξί" στη πρεμιέρα της Α΄ Κορινθίας ο Αστέρας Δερβενίου

 Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο 

Πρεμιέρα με το δεξί στο  πρωτάθλημα  της Α΄ κατηγορίας  Κορινθίας πέτυχε ο Αστέρας Δερβενίου..
Η ομάδα της Δυτικής Κορινθίας επικράτησε επικράτησε εκτός έδρας , στο γήπεδο του Ζευγολατιού με 3 - 0 επί του αξιόμαχου Άρη Βοχαϊκού. 
Η υπεροχή του Αστέρα ήταν εμφανής από το πρώτο ημίχρονο, χωρίς να καταφέρνει να βρει το γκολ. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αστέρας βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα   με τον Χρήστο Βυζά στο 62', τον Μεγαρίτη στο 65' (πεναλτι.) και με τον Βασιλειάδη στο 75'.
⚽ ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ : Βίλλιος, Νικολακόπουλος, Ψαρρός, Παπαδάκης, Πανάγου Θ., Μεγαρίτης, Τζαβάρας, Βασιλειάδης (78' Σανδραβέλης), Τσεκούρας (55' Κωστούρος), Βυζάς (78' Τάφα), Πανάγου Α. (85' Πάσο)
🤝 Η ομάδα του Αστέρα Ευχαριστει την ομάδα του Άρη Βοχαϊκού για την άψογη φιλοξενία
📌Επόμενος αγωνας με τον Πανσολυγειακό εντός έδρας το Σάββατο 28/9 στις 4:30μμ

Korinthian Foods: Υπογραφή συμβάσεων με τον ΟΠΕΚΑ για σχολικά γεύματα

Korinthian Foods: Υπογραφή συμβάσεων με τον ΟΠΕΚΑ για σχολικά γεύματα

Η Korinthian Foods υπέγραψε δύο νέες συμβάσεις με τον Οργανισμό Προνομιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), συνολικού προϋπολογισμού 13,1 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος προμήθειας σχολικών γευμάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο αυτές συμβάσεις εξασφαλίζουν την καθημερινή προσφορά 9.988 σχολικών γευμάτων σε ισάριθμους μαθητές, διασφαλίζοντας έτσι την πρόσβασή τους σε θρεπτικά και ισορροπημένα γεύματα κατά τη διάρκεια της σχολικής τους ημέρας για τα επόμενα τρία έτη. 

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη σύμβαση προβλέπει την καθημερινή προμήθεια σχολικών γευμάτων σε μαθητές των Δήμων Αιγιάλειας, Δυτικής Αχαΐας, Τρίπολης και Μεγαλόπολης. Η δεύτερη σύμβαση προβλέπει την παροχή γευμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και στους Δήμους Κορινθίων, Βέλου/Βόχας και Σικυωνίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Με αφορμή την υπογραφή των δύο συμβάσεων, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Korinthian Foods, Ηλίας Κακογιάννης, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε με τον ΟΠΕΚΑ σε αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα. Η υγεία και ομαλή ανάπτυξη των παιδιών μας είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς στην Korinthian Foods. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους μαθητές ποιοτικά και θρεπτικά γεύματα που θα καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες και θα συμβάλουν στην υγιή ανάπτυξή τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μακροχρόνια εμπειρία μας στην κάλυψη αναγκών σίτισης και προμήθειας τροφίμων και η ποιότητα των προϊόντων μας θα κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα των μαθητών».

Κόρινθος: Προχωρούν οι διαδικασίες για βιοκλιματικό πάρκο, ανάπλαση Καλαμιών και δομή φιλοξενίας αδέσποτων ζώων

 Κόρινθος: Προχωρούν οι διαδικασίες για βιοκλιματικό πάρκο, ανάπλαση Καλαμιών και δομή φιλοξενίας αδέσποτων ζώων 

Tρεις σημαντικές αποφάσεις έλαβε η δημοτική επιτροπή του δήμου Κορινθίων.

Αφορούν αποφάσεις που έχουν να κάνουν με υποδομές του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα:

Εγκρίθηκε στη δημοτική επιτροπή του δήμου Κορινθίων, σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την ανάθεση της προμελέτης που έχει να κάνει με το βιοκλιματικό πάρκο αναψυχής και ευεξίας, στην Καλλιθέα της Κορίνθου, σε οικόπεδο 26 στρεμμάτων που έχει ήδη αγοράσει ο δήμος.

Όπως αναφέρει ο δήμος, εκεί, θα δημιουργηθούν αθλητικές υποδομές (γήπεδο ποδοσφαίρου, δύο γήπεδα τένις), αλλά και παιδική χαρά. Επίσης, θα γίνει πίστα για skateboard, αναψυκτήριο, αλλά και χώρος επιτραπέζιων παιχνιδιών. Ακόμα, θα προβλεφθούν θέσεις στάθμευσης και πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές.

Η δημοτική επιτροπή, ενέκρινε και τους όρους της προκήρυξης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση στα Καλάμια. Πρόκειται για περιοχή παρέμβασης, που εκτείνεται σε μήκος ακτογραμμής 1.750 μ. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, αναμένονται στις αρχές του νέου έτους. Αμέσως, μετά, θα δημοπρατηθεί το 1ο τμήμα (προυπολογισμός 3 εκατ. ευρώ).

Τέλος, η Επιτροπή, ενέκρινε και τη δημοπράτηση του έργου που έχει να κάνει με τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, σε μισθωμένο οικόπεδο απ’ το δήμο. Το έργο θα γίνει στην περιοχή της Μπαθαρίστρας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 2 χρόνια. Εκεί, θα γίνει και δημοτικό κτηνιατρείο, θα υπάρξουν γραφεία κλπ.. Πρόκειται για έργο, ύψους 744.000 ευρώ.

Απαγόρευση στο κυνήγι του Τρυγονιού (Streptopeliaturtur) μέχρι την λήξη της Κυνηγετικής περιόδου 2024-2025

 

Τροποποιούμε την υπ’αριθμ. 374086/1/09-08-2024 (ΑΔΑ: ΨΟΓΑ4653Π8-Η5Ε) Δασικήρυθμιστική απαγορευτική διάταξη κυνηγίου της Υπηρεσίας μας περί καθορισμού κυνηγίου για την κυνηγετική περίοδο 2024 -2025,ως ακολούθως:

Απαγορεύουμε το κυνήγι του Τρυγονιού (Streptopeliaturtur) μέχρι την λήξη της Κυνηγετικής περιόδου 2024-2025 στην περιοχή αρμοδιότητάς μας αφού συμπληρώθηκε το ετήσιο εθνικό όριο κάρπωσης των 36.000 Τρυγονιών και συνεπώς έχει εξαντληθεί σύμφωνα με καταμετρήσεις.

Κατά τα λοιπά εξακολουθεί να ισχύει η υπ’αριθμ. 374086/1/09-08-2024 (ΑΔΑ: ΨΟΓΑ4653Π8- Η5Ε) Δασική Ρυθμιστική Διάταξη Θήρας.

 

Ομόφωνα «ναι» στη διαγραφή Σαλμά από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ Παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής

  

Τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Μάριου Σαλμά, επικύρωσε ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, στην οποία τον παρέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επιστολή διαγραφής του Μάριου Σαλμά ανακοινώθηκε στην ολομέλεια και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μένει με 156 βουλευτές. 

O ανεξάρτητος πλέον βουλευτής παρέμεινε περίπου για ένα λεπτό στην αρχή της συνεδρίασης. Αποχωρώντας μίλησε στους δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής λέγοντας: «Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης, γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια. Αν με διαγράφει γιατί αντιτάχτηκα στη Woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αν με διαγράφει, γιατί παρουσία του, διαφώνησα για τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών. Αν με