Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Κόρινθος: Προχωρούν οι διαδικασίες για βιοκλιματικό πάρκο, ανάπλαση Καλαμιών και δομή φιλοξενίας αδέσποτων ζώων

 Κόρινθος: Προχωρούν οι διαδικασίες για βιοκλιματικό πάρκο, ανάπλαση Καλαμιών και δομή φιλοξενίας αδέσποτων ζώων 

Tρεις σημαντικές αποφάσεις έλαβε η δημοτική επιτροπή του δήμου Κορινθίων.

Αφορούν αποφάσεις που έχουν να κάνουν με υποδομές του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα:

Εγκρίθηκε στη δημοτική επιτροπή του δήμου Κορινθίων, σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την ανάθεση της προμελέτης που έχει να κάνει με το βιοκλιματικό πάρκο αναψυχής και ευεξίας, στην Καλλιθέα της Κορίνθου, σε οικόπεδο 26 στρεμμάτων που έχει ήδη αγοράσει ο δήμος.

Όπως αναφέρει ο δήμος, εκεί, θα δημιουργηθούν αθλητικές υποδομές (γήπεδο ποδοσφαίρου, δύο γήπεδα τένις), αλλά και παιδική χαρά. Επίσης, θα γίνει πίστα για skateboard, αναψυκτήριο, αλλά και χώρος επιτραπέζιων παιχνιδιών. Ακόμα, θα προβλεφθούν θέσεις στάθμευσης και πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές.

Η δημοτική επιτροπή, ενέκρινε και τους όρους της προκήρυξης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση στα Καλάμια. Πρόκειται για περιοχή παρέμβασης, που εκτείνεται σε μήκος ακτογραμμής 1.750 μ. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, αναμένονται στις αρχές του νέου έτους. Αμέσως, μετά, θα δημοπρατηθεί το 1ο τμήμα (προυπολογισμός 3 εκατ. ευρώ).

Τέλος, η Επιτροπή, ενέκρινε και τη δημοπράτηση του έργου που έχει να κάνει με τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, σε μισθωμένο οικόπεδο απ’ το δήμο. Το έργο θα γίνει στην περιοχή της Μπαθαρίστρας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 2 χρόνια. Εκεί, θα γίνει και δημοτικό κτηνιατρείο, θα υπάρξουν γραφεία κλπ.. Πρόκειται για έργο, ύψους 744.000 ευρώ.