Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο τριών βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία – Τα βρέφη πρόσεχε η ίδια γυναίκα

 Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο τριών βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία – Τα βρέφη πρόσεχε η ίδια γυναίκα 

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών για τον θάνατο τριών βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία.

Την έρευνα θα διενεργήσει πταισματοδίκης. Παράλληλα, έχει ζητηθεί μέσω των συνηγόρων των μητέρων των τριών βρεφών να γίνει γονιδιακός έλεγχος, ώστε να αναζητηθούν απαντήσεις αναφορικά με τα αίτια θανάτου των βρεφών.

Η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε μετά από σχετικά δημοσιεύματα. Οι τρεις θάνατοι ήταν

διαδοχικοί, Το 2022 έχασε τη ζωή του ένα βρέφος μόλις 19 ημερών, ενώ ακολούθησαν οι θάνατοι το 2023 ενός βρέφους 2 μηνών και τον Αύγουστο του 2024 ενός μωρού 15 μηνών. Ενδείξεις προς διερεύνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και για την υπόθεση θανάτου ενός ακόμη βρέφους το 2021. Τα 4 βρέφη πρόσεχε η ίδια γυναίκα.

Για τους δύο πρώτους θανάτους, το 2022 και το 2023, η ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε στοιχεία που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. Κατά την προανάκριση, οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την διερεύνηση, έλαβαν καταθέσεις, όμως, τώρα το λόγο έχουν οι δικαστικές αρχές που θα ερευνήσουν όλες τις πτυχές στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.