Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Καλλιμάρμαρο: Πλήθος κόσμου στη συναυλία μνήμης για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη

 Καλλιμάρμαρο: Πλήθος κόσμου στη συναυλία μνήμης για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη 

Η συναυλία μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη ξεκίνησε στις 19.00 με χιλιάδες ανθρώπους να έχουν γεμίσει το Καλλιμάρμαρο για να την παρακολουθήσουν Live.

Στη συναυλία στο Kαλλιμάρμαρο, για τα θύματα στα Τέμπη, εμφανίζονται οι Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και ερμήνευσε ένα μοιρολόι που έγραψε την ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Μόλις άνοιξαν οι πύλες στο Καλλιμάρμαρο, 2 ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη της συναυλίας, άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να πλημμυρίζουν το χώρο για τη βραδιά στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.

Σε δεκάδες δήμους της χώρας, κατά πληροφορίες πάνω από 70, προβάλλεται ζωντανά η συναυλία μνήμης.  

Η ανακοίνωση για τη συναυλία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στις ψυχές της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Μία νύχτα μνήμης με την ευχή και την παράκληση να γίνουμε ένα μέσα από τη μουσική και την αλληλεγγύη, να μην ξεχάσουμε και να μην ξεχαστούμε…

Μες στην κοιλάδα των Τεμπών έσβησαν οι φωνές 57 ανθρώπων. Μια ανείπωτη τραγωδία που ο νους προσπαθεί να συλλάβει, χωρίς τέλος. Ενάμιση χρόνο μετά, οι συγγενείς μιλούν με τη φωνή των θυμάτων και ενώνονται μέσα από τον πόνο και την απουσία προσκαλώντας μας όλες και όλους να γίνουμε κι εμείς η φωνή των αδικοχαμένων».